De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Dit leegstaande gebouw is de hel voor asielzoekers: “We hoopten met de kou dat de geur te harden zou zijn. Tevergeefs…”

Het Nieuwsblad

24/11/2022 - 11:31

In de Schaarbeekse Paleizenstraat zitten intussen al 700 asielzoekers die elders geen opvang kregen. Ze kraken een oud gebouw van de dienst Belastingen, maar veel meer dan een dak biedt het pand hen niet. Er zijn amper twee toiletten en welgeteld één douche voor de 700 mensen. “Met de komst van de kou hadden we op één ding gehoopt. Dat de geur te harden zou zijn.” Tevergeefs.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dit leegstaande gebouw is de hel voor asielzoekers: “We hoopten met de kou dat de geur te harden zou zijn” (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Schaarbeekse Paleizenstraat zitten intussen al 700 asielzoekers die elders geen opvang kregen. Ze kraken een oud gebouw van de dienst Belastingen, maar veel meer dan een dak biedt het pand hen niet. Er zijn amper twee toiletten en welgeteld één douche voor de 700 mensen. “Met de komst van de kou hadden we op één ding gehoopt. Dat de geur te harden zou zijn.” Tevergeefs.
  [naar artikel]
 2. Brand in opvangcentrum voor asielzoekers: “Alle bewoners geëvacueerd omdat rook zich snel verspreidde” (08/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het heeft woensdagochtend gebrand in het opvangcentrum voor asielzoekers op de Zwartzustersvest in Mechelen. Het vuur woedde in een ontspanningsruimte maar ging wel gepaard met een hevige rookontwikkeling. De rook verspreidde zich razendsnel in het gebouw, waardoor de hulpdiensten tot een volledige evacuatie overgingen. De brandweer had uren werk om het gebouw te verluchten.
  [naar artikel]
 3. Eerste asielzoekers aangekomen in omstreden opvangcentrum Het Godshuis in Sint-Laureins: "Op termijn 240 mensen" (13/10/2022 - VRT NWS)
  In Sint-Laureins zijn de eerste 29 bewoners aangekomen in het omstreden opvangcentrum voor asielzoekers in Het Godshuis in Sint-Laureins. Op termijn zullen er in totaal 240 verblijven. Het Rode Kruis Vlaanderen zoekt nog 14 mensen die de opvang mee in goede banen kunnen leiden. Om de asielzoekers te kunnen ontvangen werden de afgelopen weken nog kleine aanpassingen gedaan aan het leegstaande gebouw. Toen bekend raakte dat er asielzoekers zouden komen in Het Godshuis, stootte dat op veel protest van de gemeente en de inwoners.
  [naar artikel]
 4. Kaaswinkel in Australië krijgt 9.000 dollar boete voor “onredelijke geur” die buurt terroriseert (24/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australische kaasmaker heeft een boete gekregen van meer dan 9.000 dollar (8.405 euro) voor een onaangename geur die lijkt op die van “zure melk met aardse kenmerken”. De geur zou volgens de autoriteiten de buurt terroriseren.
  [naar artikel]
 5. Uitslaande brand in gebouw in Bilzen dat dienst zou doen als asielcentrum: ‘zo goed als zeker’ kwaad opzet (11/11/2019 - De Standaard)
  In het momenteel leegstaande gebouw van het voormalige woonzorgcentrum in Grote Spouwen (Bilzen), dat in de toekomst gebruikt zou worden als tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers, heeft maandag een uitslaande dakbrand gewoed. Er zijn geen slachtoffers, maar de brand is volgens burgemeester Johan Sauwens ‘zo goed als zeker’ aangestoken.
  [naar artikel]
 6. Rampenplan afgekondigd voor uitslaande brand in leegstaande fabriek te Laarne (05/03/2019 - VRT NWS)
  In het leegstaande gebouw van het failliete textielbedrijf Microfibres in het Oost-Vlaamse Laarne is maandagavond een zware brand uitgebroken. Het gemeentelijke rampenplan werd uit voorzorg afgekondigd, omdat er een hoeveelheid ammoniak in het gebouw aanwezig zou zijn. Dat bevestigt burgemeester Ignace De Baerdemaeker (Open Vld).
  [naar artikel]
 7. Werkende asielzoekers moeten binnenkort “faire bijdrage” betalen voor plaats in opvangnetwerk (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Begin volgend jaar start het Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil) met het innen van een “faire bijdrage” van asielzoekers die aan het werk zijn en in het opvangnetwerk verblijven. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) verklaard in de Kamer. “Iemand die voldoende werkt, kan ook voor zijn eigen noden instaan en moet niet opgevangen worden bij de overheid.”
  [naar artikel]
 8. Asielzoekers onder dak in kazernes (13/04/2019 - De Morgen)
  Federaal minister Marie Arena (PS), bevoegd voor het opvangbeleid, heeft een plan klaar om asielzoekers onder te brengen in leegstaande kazernes en openbare gebouwen. Daar zouden de 384 asielzoekers, die nu in Brusselse hotels verblijven, een tijdelijk onderdak kunnen krijgen. Dat blijkt uit een nota die De Morgen kon inkijken.
  [naar artikel]
 9. Nederlander betrapt asielzoekers in zijn camper: “In plaats van sorry te zeggen, begonnen ze te schelden” (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij ondervond nog nooit overlast van de asielzoekers en had zelfs een beetje met hen te doen, maar daar denkt Peter Mulder (32) uit het Nederlandse Ter Apel sinds vandaag anders over. Vanochtend ontdekte hij twee asielzoekers in zijn naast huis geparkeerde camper. “Hun brutaliteit verbaasde me”, zegt de jonge vader terugblikkend aan AD.nl.
  [naar artikel]
 10. Last van een slechte adem? “Muntjes werken slechts even tegen de geur, maar er zijn andere oplossingen” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een slechte adem is vervelend voor jezelf én voor anderen in je buurt. Zeker de geur in de mond bij het ontwaken – de zogenaamde ‘Morning Bad Breath’ – is soms niet aangenaam. Maar er zijn oplossingen voor dat stinkende probleem. En neen, muntjes of mondwater zijn dat niet. “Die maskeren gewoon de geur”, zegt professor dr. parodontoloog Marc Quirynen van het UZ Leuven. “Daarom is het belangrijk om de juiste oorzaak te achterhalen, zodat we de juiste behandeling kunnen geven.”
  [naar artikel]
 11. Fedasil bevestigt tijdelijk opvangcentrum voor 200 asielzoekers in Zaventem (16/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, wil tegen eind januari een tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers heropenen in Zaventem. Het centrum zal plaats bieden aan 200 asielzoekers. In het gebouw werden in 2016 al eens asielzoekers opgevangen.
  [naar artikel]
 12. Groen vraagt verplichte collectieve spreiding van asielzoekers, cd&v doet de deur meteen dicht (14/11/2022 - Express)
  “Spreken over ‘een spreidingsplan of geen plan’ lijkt me een weinig nuttig dreigement om asielzoekers van straat te krijgen”, zo haalt staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v) vanmorgen uit naar de coalitiepartners van Groen. Die pleiten op de voorpagina van De Standaard voor een verplichte spreiding van asielzoekers, opgelegd aan de gemeenten, om zo snel plekken bij te creëren: […]
  [naar artikel]
 13. Alarm gaat af op het ISS: rook en geur van brandend plastic opgemerkt (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Alarm gaat af op het ISS: rook en geur van brandend plastic opgemerkt Minder dan een week nadat Russische astronauten barsten ontdekten in het verouderde ruimtestation ISS, ging het rookalarm donderdag af. Volgens een verslag van persagentschap Associated Press meldden verschillende bemanningsleden van het ISS donderdag donkere rook en een sterke geur van “verbrand plastic” op in het Russische deel van het ruimtestation. Dat stuk van het ISS […] Lees dit artikel: Alarm gaat af op het ISS: rook en geur van brandend plastic opgemerkt
  [naar artikel]
 14. Huisartsen hebben geen plek meer voor nieuwe patiënten: “Na maand zoeken begon ik te panikeren” (04/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zes weken lang zocht Hasselaar Bart Robyns naar een nieuwe huisarts in zijn stad. Tevergeefs. “Uiteindelijk heb ik een dokter gevonden… in Genk.” Het huisartsentekort in Limburg wordt steeds nijpender. Vlaanderen werkt aan een actieplan.
  [naar artikel]
 15. Vluchtelingencrisis lijkt uitzichtloos, maar… “vorig jaar waren er 10.000 asielzoekers aan het werk” (26/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nicole de Moor (cd&v) stoot als staatssecretaris voor Asiel en Migratie op nog immensere problemen dan haar voorgangers. Zo slapen er mensen op straat en zullen de duizenden Afghanen die geen papieren krijgen wellicht niet terugkeren naar de taliban. Maar in de permanente staat van crisis waarin de migratiesector al jaren verkeert, zien we ook een paar lichtpuntjes. “Afgelopen jaar waren er 10.000 asielzoekers aan het werk”, legt de Moor uit.
  [naar artikel]
 16. Deze beelden tonen in welke omstandigheden 800 asielzoekers leven in gekraakt pand (24/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  “We zijn geen dieven en hebben niets stukgemaakt”, zegt Jean De Dieu, een Burundese priester die in het pand verblijft. Iedereen die asiel aanvraagt in België heeft recht op materiële hulp. Dat recht op opvang wordt nu al meer dan een jaar geschonden. De burgemeester van Schaarbeek Cécile Jodogne (DéFI) roept de regering op om in te grijpen. “Het gebouw wordt ten onrechte omschreven als een kraakpand”, zei ze eerder al. En ook Marie Doutrepon, advocate van enkele van de asielzoekers, trekt aan de alarmbel.
  [naar artikel]
 17. Rechtbank: “Mahdi schendt doelbewust recht op opvang van asielzoekers” (14/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse arbeidsrechtbank stelt een “doelbewuste, gecoördineerde en aanhoudende” schending vast van het recht op opvang dat asielzoekers hebben. Die praktijk “lijkt gewenst, overwogen en ­georganiseerd” door de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi (CD&V).
  [naar artikel]
 18. Ongerustheid over tijdelijk asielcentrum blijft: “De asielzoekers gaan hier een hele dag rondzwerven, dat geeft geen veilig gevoel” (07/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Maandagmiddag worden de eerste dertig asielzoekers verwacht die in het tijdelijke asielcentrum in Berlaar zullen verblijven. De komst van de asielzoekers blijft evenwel voor commotie en ongerustheid zorgen. Dat bleek ook zondag tijdens een informatiemarkt. “Hoe lang gaan die mensen hier blijven? Hoe zit het met onze veiligheid? Want 750 asielzoekers, dat betekent ineens 7% meer inwoners in Berlaar”, reageerden de aanwezigen.
  [naar artikel]
 19. Raadsleden scherp voor Nabilla Ait Daoud (N-VA) over projectsubsidies: “Schepen, zo ken ik u niet” (24/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De raadscommissie van Antwerps schepen van Cultuur, Nabilla Ait Daoud (N-VA), stond met stip aangeduid in de agenda van het Antwerpse kunstenveld. Daar zou de schepen de besparingen, meer specifiek het schrappen van de projectsubsidies, toelichten. Toch was het ex-schepen Claude Marinower (Open Vld) die verraste. “Er hangt een akelige geur aan dit dossier”, zegt hij. “De geur van arrogantie. De arrogantie van de macht.”
  [naar artikel]
 20. Vreselijke stank teistert stad in Californië: “Net de geur van lijken” (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Carson, een stad in het zuiden van Californië, wordt al enkele weken geteisterd door een vreselijke geur. De stank - die door inwoners wordt omschreven als “de geur van lijken” - is zo hardnekkig dat men er onwel van wordt. De oorzaak? De ontbindende vegetatie rondom het kanaal waardoor waterstofsulfide (H2S) vrijkomt.
  [naar artikel]
 21. Brusselse rechtbank: “Mahdi schendt doelbewust recht op opvang van asielzoekers” (14/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Brusselse arbeidsrechtbank stelt een “doelbewuste, gecoördineerde en aanhoudende” schending vast van het recht op opvang dat asielzoekers hebben. Die praktijk “lijkt gewenst, overwogen en ­georganiseerd” door de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi (CD&V).
  [naar artikel]
 22. Brand in gebouw waar asielzoekers opgevangen werden in Begijnendijk (11/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Langs de Kerkstraat in Begijnendijk is vrijdagnamiddag iets voor 16 uur brand uitgebroken in een gebouw waar asielzoekers opgevangen werden door het Sociaal Huis van de gemeente. Er zouden geen gewonden gevallen zijn.
  [naar artikel]
 23. Brand in opvangcentrum asielzoekers: deel van gebouw ontruimd (08/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In het opvangcentrum voor asielzoekers op de Zwartzustersvest in Mechelen is woensdagochtend brand uitgebroken in een ontspanningsruimte. Het gebouw is ontruimd. De brandweer heeft het vuur onder controle en heeft uitbreiding naar andere vertrekken kunnen voorkomen.
  [naar artikel]
 24. “Zelfs zin in seks hangt samen met geur.” Joke vertelt hoe ingrijpend het is als je niet meer kan ruiken (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Dat je niet op je neus kan rekenen, maakt je erg onzeker. Je kan niet eens ruiken of je stinkt.” Sinds corona waarderen we onze reukzin een tikkeltje meer. Maar wie aan ‘anosmie’ of geurverlies lijdt, beseft pas echt hoe cruciaal dat zintuig is. Op World Anosmia Awareness Day vertelt Joke Boon over haar leven zonder geur en hoe je reukzin ook jouw leven bepaalt, zelfs al besef je het niet. “Mama’s vinden de geur van hun baby de allerlekkerste. Die ervaring moet ik missen.”
  [naar artikel]
 25. De auto van de toekomst : even simpel te bedienen als een iPhone? (25/05/2022 - Express)
  Kent u de “Monday Note” van Jean Louis Gassée en Frederic Filloux? Zo niet, dan moet u er af en toe eens een lezen. Gassée werd beroemd door zijn werk bij Apple. Na zijn vertrek probeerde hij (tevergeefs) het besturingssysteem “Be” te lanceren, dat op dat moment al verder was dan het klassieke MacOS.  Gassée […]
  [naar artikel]
 26. 150 asielzoekers nemen intrek in leegstaand gebouw in Schaarbeek dat wordt ingericht voor vluchtelingen uit Oekraïne (26/10/2022 - VRT NWS)
  Zo’n 150 asielzoekers verblijven sinds vrijdag in een leegstaand gebouw in de Paleizenstraat in Schaarbeek. Volgens betrokken advocaten en sociale werkers hebben alle mensen die het pand inpalmen stuk voor stuk een asielaanvraag ingediend. Het Brussels Gewest is niet opgezet met de bezetting, want het gebouw werd in orde gebracht voor vluchtelingen uit Oekraïne.
  [naar artikel]
 27. Geen gedwongen uitwijzingen meer voor Afghaanse asielzoekers in België: “Niemand terugsturen naar een regio waar het onveilig is” (16/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de taliban weer aan de macht zijn in Afghanistan, zal België geen Afghaanse asielzoekers meer terugsturen. Ook uitgeprocedeerde en afgewezen asielzoekers mogen in ons land blijven. “De situatie in Afghanistan is te verschrikkelijk om iemand op een degelijke manier terug te sturen”, bevestigt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 28. Geen gedwongen terugkeer meer voor Afghaanse asielzoekers in België: “Niemand terugsturen naar een regio waar het onveilig is” (16/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de taliban weer aan de macht zijn in Afghanistan, zal België geen Afghaanse asielzoekers meer terugsturen. Ook uitgeprocedeerde en afgewezen asielzoekers mogen in ons land blijven. “De situatie in Afghanistan is te verschrikkelijk om iemand op een degelijke manier terug te sturen”, bevestigt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 29. Hekwerk moet krakers weren uit leegstaande school: “Weldra overleg met buurt over toekomstige invulling Sint-Wijbrecht” (20/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Aannemingsbedrijf DCA heeft de leegstaande oude jongensschool Sint-Wijbrecht afgezet met hoog hekwerk. “We hadden last van ongewenste bezoekers”, verklaart CEO Francis Vrancken. Die kondigt spoedig overleg aan met de buurt, die hij nauw wil betrekken bij de nieuwe plannen voor Sint-Wijbrecht.
  [naar artikel]
 30. Politie ruimt kartonnen tenten op van minderjarige asielzoekers, maar krijgt meteen kritiek: “Zelfs dit is hen niet gegund” (19/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Niet-begeleide minderjarige asielzoekers voor wie de overheid geen opvang heeft, worden sinds maandag in Brussel opgevangen in kartonnen tenten van humanitaire hulporganisaties. Maar woensdagochtend ruimde de lokale politie die tenten op. “Zo’n dertig minderjarige asielzoekers lagen er nog te slapen”, zegt Mehdi Kassou van hulporganisatie BelRefugees. “Maar zolang er geen structurele oplossing komt, zullen we onze tentjes blijven zetten.”
  [naar artikel]
 31. Politie ruimt kartonnen tenten op van minderjarige asielzoekers, maar krijgt meteen kritiek: “Zelfs dit is hen niet gegund” (19/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Niet-begeleide minderjarige asielzoekers voor wie de overheid geen opvang heeft, worden sinds maandag in Brussel opgevangen in kartonnen tenten van humanitaire hulporganisaties. Maar woensdagochtend ruimde de lokale politie die tenten op. “Zo’n dertig minderjarige asielzoekers lagen er nog te slapen”, zegt Mehdi Kassou van hulporganisatie BelRefugees. “Maar zolang er geen structurele oplossing komt, zullen we onze tentjes blijven zetten.”
  [naar artikel]
 32. Politie ruimt kartonnen tenten op van minderjarige asielzoekers, maar krijgt meteen kritiek: “Zelfs dit is hen niet gegund” (19/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Niet-begeleide minderjarige asielzoekers voor wie de overheid geen opvang heeft, worden sinds maandag in Brussel opgevangen in kartonnen tenten van humanitaire hulporganisaties. Maar woensdagochtend ruimde de lokale politie die tenten op. “Zo’n dertig minderjarige asielzoekers lagen er nog te slapen”, zegt Mehdi Kassou van hulporganisatie BelRefugees. “Maar zolang er geen structurele oplossing komt, zullen we onze tentjes blijven zetten.”
  [naar artikel]
 33. Steeds meer asielzoekers slapen op straat achter Klein Kasteeltje: “Wie uit de rij vertrekt, is zijn plaats kwijt” (30/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  “De politie komt ons ’s nachts wegjagen, maar we doen alleen het blokje om. Een kwartier later staan we hier terug.” Er zijn in de Brusselse straten nochtans warmere plaatsen om te overnachten dan de kasseien in de regen aan de achterpoort van het Klein Kasteeltje. Toch slapen hier ondertussen elke nacht tot bijna honderd asielzoekers. “Vannacht was het om te bevriezen.”
  [naar artikel]
 34. Liers bedrijf zorgt voor heerlijke geuren op Tomorrowland: “Na één weekend rook het naar gistend gras” (22/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Lierse bedrijf Scents zorgt er ook dit weekend voor dat festivalgangers op Tomorrowland niet enkel kunnen genieten van muziek maar ook van geur. “Het hoofdpodium krijgt een geur die doet denken aan dennenboom, hout en bloemen.”
  [naar artikel]
 35. Premier De Croo: “Hotelkamers zijn geen structurele oplossing voor opvang van asielzoekers” (14/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt het geen structurele oplossing om asielzoekers in hotelkamers op te vangen. De groenen, die deel uitmaken van de federale regering, hadden er donderdag voor gepleit te overwegen om kwetsbare asielzoekers in hotels onder te brengen, maar de premier vindt dat “om meerdere reden geen goede oplossing”, luidde het vrijdag in De Afspraak op Canvas.
  [naar artikel]
 36. Premier De Croo: “Hotelkamers zijn geen structurele oplossing voor opvang van asielzoekers” (14/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) vindt het geen structurele oplossing om asielzoekers in hotelkamers op te vangen. De groenen, die deel uitmaken van de federale regering, hadden er donderdag voor gepleit te overwegen om kwetsbare asielzoekers in hotels onder te brengen, maar de premier vindt dat “om meerdere reden geen goede oplossing”, luidde het vrijdag in De Afspraak op Canvas.
  [naar artikel]
 37. Gaslek in leegstaand gebouw van Mega World in Leopoldsburg (25/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer Noord-Limburg is woensdagavond opgeroepen voor een gaslek in het leegstaande gebouw van Mega World, de voormalige Blokker, aan de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg. Het gebouw wordt momenteel afgebroken.
  [naar artikel]
 38. Huisartsen hebben geen plek meer voor nieuwe patiënten: “Na maand zoeken, begon ik te panikeren” (04/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Zes weken lang zocht Bart Robyns (61) uit Hasselt naar een nieuwe huisarts in zijn stad. Tevergeefs. “Uiteindelijk heb ik een dokter gevonden… in Genk”, zegt hij. Het verhaal van Bart is geen alleenstaand geval, want het huisartsentekort in heel Vlaanderen wordt steeds nijpender. Zorgt een nieuw actieplan straks voor een oplossing?
  [naar artikel]
 39. Matteo Simoni: “De geur van mijn dochter Giulia is het lekkerste ter wereld” (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met ‘Rookie’ kunnen we Matteo Simoni (34) eindelijk weer in actie zien op het grote doek. Een gesprek met de Hasseltse acteur over geweldige pasta’s en de lekkerste geur ter wereld. “Ik kick absoluut niet op mezelf.”
  [naar artikel]
 40. Hoe je met geuren in huis je humeur bepaalt. “Citrus houdt je alert, eucalyptus helpt je te focussen” (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De juiste geur kan je humeur of mentale ingesteldheid een boost geven. ‘Smellness’ heet die trend, een samentrekking van ‘smell’ (geur) en ‘wellness’. Zo werkt vanille uitnodigend en stimuleert de geur van gras de productiviteit. Beautyredactrice Sophie vertelt hoe je in elke kamer van het huis, van hal tot woonkamer en thuiskantoor, met de juiste geur de juiste vibe creëert.
  [naar artikel]
 41. Brand in leegstaande loods in Rotselaar (25/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Vlaams-Brabantse Rotselaar heeft vanochtend een brand gewoed in een leegstaande loods. Het gebouw brandde grotendeels uit, maar hoewel er...
  [naar artikel]
 42. “Sommige kaarsen kunnen kankerverwekkend zijn”: Zo kies je een (geur)kaars die niet schadelijk is voor je gezondheid (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de donkere dagen in aantocht zijn willen we graag wat meer gezelligheid en steken we eens graag een kaarsje aan. Liefst zelfs met een met een lekkere geur. Maar zijn kaarsen wel goed voor je gezondheid? “Er kunnen bepaalde stoffen vrijkomen die kankerverwekkend zijn”, zegt toxicoloog Jan Tytgat. Lees hier waar je op moet letten als je toch voor een kaars kiest.
  [naar artikel]
 43. Kersvers staatssecretaris zoekt noodopvangsite: “Tenten of gebouw maakt mij minder uit” (29/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Haar eed was nog maar pas goed en wel afgelegd of kersvers staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) kondigde aan dat ze werk wil maken van noodopvangcentrum. Daarmee moet eindelijk een eind komen aan asielzoekers die noodgedwongen op straat moeten slapen, een situatie waar de overheid al honderden keren voor veroordeeld is. “Maar het moet wel kwalitatieve opvang zijn”, benadrukken de linkse regeringspartijen.
  [naar artikel]
 44. BEDPRAAT. “Alles voelde aan als een zalig weerzien: zijn geur, zijn lippen, zijn aanrakingen, zijn huid” (26/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bedpraat. Of badkamerbelevenis, of buitenpret, of … Wat was jouw meest recente vrijpartij? Een m/v/x vertelt over zijn of haar laatste keer seks. Deze week: HR-manager Indira (38).
  [naar artikel]
 45. Last van een slechte adem? “Mondwater werkt kortstondig en maskeert alleen maar de echte problemen, zoals tongbeslag” (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een slechte adem is vervelend voor jezelf én voor anderen in je buurt. Zeker de geur in de mond bij het ontwaken – de zogenaamde ‘Bad Morning Breath’ – is soms niet aangenaam. Maar er zijn oplossingen voor dat stinkende probleem. En neen, muntjes of mondwater zijn dat niet. “Die maskeren gewoon de geur”, zegt professor dr. parodontoloog Marc Quirynen van het UZ Leuven. “Daarom is het belangrijk om de juiste oorzaak te achterhalen, zodat we de juiste behandeling kunnen geven.”
  [naar artikel]
 46. Burgerinitiatief organiseert ateliers in leegstaande kerk in Stevensvennen (08/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  In afwachting van de verbouwing van de Sint-Jozefkerk in het Lommelse Stevensvennen, maakt de vzw Room to Live gebruik van het leegstaande gebouw. Het burgerinitiatief organiseert er activiteiten die mensen verbinden, zoals een fietsatelier en evenementen.
  [naar artikel]
 47. West-Vlaamse asielzoekers het vaakst gevaccineerd (18/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vaccinatiegraad onder asielzoekers in België ligt het hoogst in West-Vlaanderen. Volgens cijfers van staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) kreeg 88 procent van hen al een dubbele prik. “Maar de regionale verschillen wegwerken blijkt bij asielzoekers even moeilijk als bij de rest van de bevolking.”
  [naar artikel]
 48. “Mondwater met chloorhexidine geeft bij langdurig gebruik een bruine schijn op de tanden”: paradontoloog vertelt wat wél werkt tegen slechte adem (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een slechte adem is vervelend voor jezelf én voor anderen in je buurt. Zeker de geur in de mond bij het ontwaken – de zogenaamde ‘Bad Morning Breath’ – is soms niet aangenaam. Maar er zijn oplossingen voor dat stinkende probleem. En neen, muntjes of mondwater zijn dat niet. “Die maskeren gewoon de geur”, zegt professor dr. parodontoloog Marc Quirynen van het UZ Leuven. “Daarom is het belangrijk om de juiste oorzaak te achterhalen, zodat we de juiste behandeling kunnen geven.”
  [naar artikel]
 49. Fedasil wil 120 asielzoekers opvangen in verkrot gebouw: buurt begrijpt niet hoe dat kan (06/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een honderdtal meter voorbij de ingang van de Kalmthoutse Heide, in een dreef die uitkomt op de Putsesteenweg, wordt een verkrot schoolgebouw momenteel verbouwd tot asielcentrum. Over twee maanden arriveren er 120 vluchtelingen. “Asielzoekers, oké”, zegt de buurt. “Maar 120 asielzoekers, da’s erover.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy