De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Tientallen verwaarloosde dieren in beslag genomen in Eeklo : "Sommige beestjes droegen constant een pamper"

VRT NWS

24/11/2022 - 11:53

In een huis in Eeklo zijn tientallen verwaarloosde dieren in beslag genomen. Het gaat om verlamde honden, zieke katten en slangen. De dieren worden nu onder meer opgevangen in het Dierencentrum Waasland in Haasdonk bij Beveren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 65 verwaarloosde dieren in beslag genomen in Eeklo: “Eigenaars verwaarloosden vorig jaar al 200 dieren” (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inspectie Dierenwelzijn heeft afgelopen weekend maar liefst verwaarloosde dieren 65 dieren in beslag genomen. Dat deden ze in Eeklo, bij eigenaars waar eerder al eens 200 dieren in beslag werden genomen.
  [naar artikel]
 2. 65 verwaarloosde dieren in beslag genomen bij eigenaars in Eeklo: “Eerder al gelijkaardig verhaal met nog eens 200 dieren” (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inspectie Dierenwelzijn heeft in Eeklo maar liefst verwaarloosde dieren 65 dieren in beslag genomen.
  [naar artikel]
 3. 65 dieren in beslag genomen in Eeklo: “Eigenaars verwaarloosden eerder al 200 dieren in Deinze” (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inspectie Dierenwelzijn heeft in Eeklo maar liefst verwaarloosde dieren 65 dieren in beslag genomen.
  [naar artikel]
 4. 425 verwaarloosde dieren in beslag genomen in Bocholt: "Ook her en der kadavers aangetroffen" (06/07/2021 - VRT NWS)
  In Bocholt heeft de politie meer dan 425 verwaarloosde dieren in beslag genomen. Het gaat om een hond, parkieten en papegaaien, en grote aantallen kippen, konijnen en cavia's. Ze leefden in erbarmelijke omstandigheden. Enkele dieren waren al overleden.
  [naar artikel]
 5. Twintig verwaarloosde honden in beslag genomen: "Ze liepen rond in eigen uitwerpselen en urine" (19/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De lokale politie Zennevallei heeft in Sint-Pieters-Leeuw na een tip 20 verwaarloosde honden in beslag genomen. "De dieren zaten opgesloten in...
  [naar artikel]
 6. Recordaantal verwaarloosde dieren in beslag genomen: "Tot drie interventies per dag" (26/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  In 2018 zijn er door de Inspectie Dierenwelzijn ongeveer 10 procent meer verwaarloosde dieren in beslag genomen dan het jaar voordien. En de teller blijft lopen. Op kerstdag kregen ze bij het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum (VZOC) in Heusden-Zolder nog de melding dat er twee paarden weggehaald moeten worden uit een weide in West-Limburg. “Dit jaar was voor de opvang van verwaarloosde dieren een treurig recordjaar. Gelukkig kunnen we tot nu toe de dieren vlot elders onderbrengen. Anders zat het hier overvol”, zegt Rudi Oyen van het VZOC.
  [naar artikel]
 7. Opnieuw verwaarloosde schapen, geiten en hond in beslag genomen hardleerse man uit Haren (06/07/2020 - De Standaard)
  De Brusselse lokale politie heeft afgelopen vrijdag verschillende verwaarloosde dieren in beslag genomen in Haren, tussen Brussel en Vilvoorde. Bij de man die de dieren hield, waren al verschillende malen inbreuken op het dierenwelzijn vastgesteld en waren al meermaals verwaarloosde dieren in beslag genomen.
  [naar artikel]
 8. Verwaarloosde dieren (21/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De dierenpolitie van de politie Limburg Regio Hoofdstad heeft de voorbije drie weken meerdere verwaarloosde dieren in beslag genomen. Zo kregen de agenten melding van twee verwaarloosde honden. De dieren zijn overgebracht naar het dierenasiel in Genk. Een kerkuil is ook in beslag genomen. Die verblijft in het vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.
  [naar artikel]
 9. Opnieuw 245 verwaarloosde dieren in beslag genomen in Bocholt (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een herstelcontrole aan een woning in Bocholt zijn opnieuw meer dan 245 verwaarloosde dieren in beslag genomen, waaronder duiven, kippen en parkieten. Dat meldt politie Carma vandaag. Eerder dit jaar werden bij dezelfde eigenaar al 425 dieren in beslag genomen.
  [naar artikel]
 10. Opnieuw 14 verwaarloosde schapen in beslag genomen bij veroordeelde landbouwers: “Dieren stellen het zo slecht dat ze allicht geëuthanaseerd moeten worden” (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de zoveelste keer werden bij een landbouwersgezin uit de Eeckhoudtstraat in Heikruis verwaarloosde dieren in beslag genomen. Gisteren ging het...
  [naar artikel]
 11. Ruim honderd verwaarloosde dieren in beslag genomen bij Waalse vrouw: “Ze zaten onder de luizen en parasieten” (12/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Lessen (provincie Henegouwen) zijn op bevel van de burgemeester zo'n 120 verwaarloosde dieren in beslag genomen. Het gaat onder andere om...
  [naar artikel]
 12. Alweer 240 verwaarloosde kippen, duiven en parkieten in beslag genomen in Bocholt (22/10/2021 - VRT NWS)
  In een huis in Bocholt heeft de politie zo'n 240 verwaarloosde dieren gevonden en in beslag genomen. Verschillende dieren waren ziek, gewond of dood. Het was niet de eerste keer dat de politie dieren van dezelfde eigenaar meenam in het kader van het dierenwelzijn. Ook in juli werden er al dieren opgehaald bij diezelfde woning, toen waren het er 425.
  [naar artikel]
 13. Ruim honderd verwaarloosde dieren in beslag genomen in Lessen (12/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Lessen, in de provincie Henegouwen, zijn donderdag op bevel van de burgemeester zo’n 120 verwaarloosde dieren in beslag genomen. Het gaat onder andere om katten, honden, kippen, cavia’s, ganzen en een twintigtal schapen, die toebehoren aan een vrouw van in de zestig die alleen woont.
  [naar artikel]
 14. 78 verwaarloosde pythons in beslag genomen in Nijlen (10/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bij een particulier in het Antwerpse Nijlen heeft de politie in samenwerking met de inspectiedienst Dierenwelzijn en de milieudienst van de gemeente een groot aantal verwaarloosde en in sommige gevallen verboden reptielen aangetroffen. In totaal werden 78 levende pythons, een geelwangschildpad en een roodwangschildpad in beslag genomen. De dieren werden overgebracht naar het natuurhulpcentrum van Opglabbeek.
  [naar artikel]
 15. 300 verwaarloosde cavia’s op zoek naar pleeggezin: “Geen slangenvoer” (16/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een grote groep verwaarloosde cavia’s die in beslag genomen werd in Herselt, is aan de betere hand. De dieren worden nu ter adoptie aangeboden. De Vlaamse inspectiedienst Dierenwelzijn sprak oorspronkelijk van 245 verwaarloosde dieren, maar intussen zijn er ook kleintjes geboren, wat hun aantal nu op zo’n 300 brengt. Het vogel- en dierenopvangcentrum van Heusden-Zolder is op zoek naar pleeggezinnen om de beestjes op vangen.
  [naar artikel]
 16. Politie neemt riotgun in beslag bij pastoor Montenaken na dreigementen tijdens inbeslagname verwaarloosde dieren (15/08/2019 - VRT NWS)
  In Montenaken, een deelgemeente van Gingelom, heeft de politie een riotgun in beslag genomen bij de lokale pastoor. Dat gebeurde nadat de man ermee gedreigd had het wapen boven te halen toen er bij hem verwaarloosde dieren in beslag werden genomen.
  [naar artikel]
 17. Politie neemt verwaarloosde dieren in beslag (07/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Lokale Politie Antwerpen heeft dinsdag enkele verwaarloosde dieren in beslag genomen in een woning in de buurt van de Lakborslei in Deurne.
  [naar artikel]
 18. Zo’n honderd verwaarloosde dieren in beslag genomen in en rond huis in Tongeren (12/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In en rond een huis in Tongeren heeft de dierenpolitie vrijdagnamiddag liefst honderd verwaarloosde dieren in beslag genomen, gaande van cavia’s en kippen tot schapen en schildpadden. De dieren leefden tussen uitwerpselen en kadavers.
  [naar artikel]
 19. Recordaantal verwaarloosde dieren in beslag genomen (27/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  HEUSDEN-ZOLDER In 2018 zijn er door de Inspectie Dierenwelzijn ongeveer 10 procent meer verwaarloosde dieren in beslag genomen dan het jaar voordien. En de teller blijft lopen. Op kerstdag kregen ze bij het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum (VZOC) in Heusden-Zolder nog de melding dat er twee paarden weggehaald moeten worden uit een weide in West-Limburg. “Dit jaar was voor de opvang van verwaarloosde dieren een treurig recordjaar. Gelukkig kunnen we tot nu toe de dieren vlot elders onderbrengen. Anders zat het hier overvol”, zegt Rudi Oyen van het VZOC.
  [naar artikel]
 20. Meer dan 400 verwaarloosde dieren in beslag genomen (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft in Bocholt honderden verwaarloosde dieren aangetroffen in een woning. Het ging voornamelijk om vogels, konijnen en een hond.
  [naar artikel]
 21. Politie neemt tiental verwaarloosde dieren in beslag in Deurne (07/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse politie heeft dinsdag in een huis in Deurne enkele verwaarloosde dieren in beslag genomen. De eigenaars waren al verschillende keren gewaarschuwd maar omdat de toestand niet verbeterde zijn de dieren overgebracht naar verschillende opvangcentra.
  [naar artikel]
 22. 24 verwaarloosde katten en een hond in beslag genomen (22/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politie Demerdal heeft 24 verwaarloosde katten en één verwaarloosde hond in beslag genomen. De eigenares van de dieren werd naar het ziekenhuis overgebracht. Nadere details heeft de politie niet bekendgemaakt. (tb)
  [naar artikel]
 23. 245 verwaarloosde cavia's in beslag genomen in Herselt: "Opgestapeld in bakken tegen elkaar" (18/10/2021 - VRT NWS)
  In een tuin in Herselt zijn de afgelopen week 245 zwaar verwaarloosde cavia's in beslag genomen. Bovendien waren het bijna allemaal zwangere vrouwtjesdieren, dus er worden er nog honderden extra verwacht. Ze worden nu opgevangen in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder in Limburg.
  [naar artikel]
 24. Recordaantal mishandelde dieren in beslag genomen: gemiddeld 261 per maand (12/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De diensten van Vlaams Dierenminister Ben Weyts (N-VA) hebben vorig jaar 3.186 verwaarloosde of mishandelde dieren in beslag genomen. Dat zijn...
  [naar artikel]
 25. Politie neemt 106 verwaarloosde dieren in beslag in Houthalen-Helchteren (03/06/2021 - VRT NWS)
  In Houthalen-Helchteren heeft de politie 106 zwaar verwaarloosde dieren in beslag genomen, het ging om 2 honden, schapen, hangbuikzwijnen en pluimvee. Ze leefden in erbarmelijke omstandigheden in een bos, naast de woning.
  [naar artikel]
 26. Meer dan 400 verwaarloosde dieren in beslag genomen in Bocholt (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft in Bocholt honderden verwaarloosde dieren aangetroffen in een woning. Het ging voornamelijk om vogels, konijnen en een hond.
  [naar artikel]
 27. Twee verwaarloosde honden in beslag genomen in Zutendaal (04/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Zutendaal heeft de dierenpolitie van de zone Carma maandag twee verwaarloosde honden in beslag genomen. De dieren leefden in hun eigen uitwerpselen en hadden geen zuiver drinkwater.
  [naar artikel]
 28. Opvangcentrum evacueert meer dan 60 verwaarloosde dieren op 5 dagen (27/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De koudegolf die ons land al een tijdje in zijn greep houdt, spaart ook de dieren niet. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder heeft sinds vrijdag al tientallen verwaarloosde dieren geëvacueerd. Sommige beesten zijn ondertussen al overleden.
  [naar artikel]
 29. Dierenwelzijn haalt recordaantal dieren weg bij eigenaar: elke dag tien dieren in beslag genomen (27/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Nog nooit heeft Dierenwelzijn zoveel verwaarloosde dieren in beslag genomen als dit jaar. In Mol moesten varkens met een graafmachine uit een bijna metersdiepe laag uitwerpselen weg­getrokken worden. “We zien verschrikkelijke toestanden”, zegt Rudi Oyen van het Vogel- en Dierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.
  [naar artikel]
 30. Opnieuw 14 verwaarloosde schapen bij veroordeelde landbouwers: “Dieren moeten allicht geëuthanaseerd moeten worden” (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de zoveelste keer werden bij een landbouwersgezin uit de Eeckhoudtstraat in Heikruis verwaarloosde dieren in beslag genomen. Gisteren ging het...
  [naar artikel]
 31. “Gedaan met de hel van Meldert”: ruim honderd verwaarloosde dieren in beslag genomen (16/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een honderdtal dieren, waaronder 63 schapen, 44 ezels, 15 geiten en ongeveer 30 ganzen worden deze dag in beslag genomen in Meldert door vzw De Zorghoeve nadat ze vanochtend omstreeks 10.00 uur de goedkeuring kregen van de dienst Dierenwelzijn.
  [naar artikel]
 32. Acht verwaarloosde paarden in beslag genomen in amper een week (12/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De eerste winterprik zorgt in het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum naar jaarlijkse traditie voor een piek in de opvang van verwaarloosde paarden in pony’s. Tussen woensdag 6 december en maandag 11 december heeft de dienst Dierenwelzijn niet minder dan acht dieren in beslag genomen.
  [naar artikel]
 33. Politie neemt meer dan honderd verwaarloosde dieren in beslag in Houthalen-Helchteren (04/06/2021 - VRT NWS)
  De politie heeft bij controles in Houthalen-Helchteren en Bree in totaal 107 verwaarloosde dieren in beslag genomen. Dat maakte de lokale politie van de zone CARMA (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Kinrooi en Bocholt) donderdag bekend. In Houthalen-Helchteren ging het om 106 dieren.
  [naar artikel]
 34. Politie neemt meer dan honderd verwaarloosde dieren in beslag in Houthalen-Helchteren (03/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft bij controles in Houthalen-Helchteren en Bree in totaal 107 verwaarloosde dieren in beslag genomen. Dat maakte de lokale politie van de zone CARMA (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Kinrooi en Bocholt) donderdag bekend. In Houthalen-Helchteren ging het om 106 dieren.
  [naar artikel]
 35. Wijkagent ontdekt zwaar verwaarloosde dieren tijdens huiscontrole in Leuven (10/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een appartement in Leuven zijn zes zwaar verwaarloosde dieren in beslag genomen. Er werd een proces-verbaal voor dierenverwaarlozing opgesteld....
  [naar artikel]
 36. Wie adopteert deze verwaarloosde papegaai? (en honderden andere dieren) (23/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het VZOC heeft alleen al dit jaar 2.000 verwaarloosde en in beslag genomen dieren opgevangen. Op hun terreinen zijn daarom tijdens het opendeurweekend naast de inheemse wilde dieren die er worden opgevangen ook heel wat tamme dieren te zien. “Speciaal voor die dieren is er een stand waar mensen zich kandidaat kunnen stellen om hen een nieuwe thuis aan te bieden”, zegt Rudi Oyen van het VZOC.
  [naar artikel]
 37. Meer dan 100 verwaarloosde dieren in beslag genomen in woning in Sint-Truiden (28/01/2022 - VRT NWS)
  In een woning op de Luikersteenweg in Sint-Truiden heeft de politie meer dan 100 dieren in beslag genomen. De dieren zaten in kooien en leefden in slechte omstandigheden, zonder eten en drinken. Een hond en kat konden terecht in het dierenasiel van Sint-Truiden en de overige dieren worden opgevangen door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum.
  [naar artikel]
 38. 63 schapen, 44 ezels, 15 geiten en dertigtal ganzen: zwaar verwaarloosde dieren in beslag genomen na maandenlange strijd (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Meldert aan de Nedermolenstraat heeft dierenwelzijn vanochtend de opdracht gegeven om meer dan honderd dieren in beslag te nemen. Vorige week...
  [naar artikel]
 39. Verwaarloosde dieren in beslag genomen in Winterslag (17/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Politie Midlim nam op donderdag 16 maart een pony en vier geiten in beslag, in samenwerking met de Inspectie Dierenwelzijn. De ondervoede dieren stonden in een weide in de Watertorenstraat in Winterslag.
  [naar artikel]
 40. Ernstig verwaarloosde honden in beslag genomen: "Geen eten of drinken, zaten in eigen uitwerpselen en moesten hun dode soortgenoten opeten" (26/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Lommelaar speelde gisteren al zijn dieren kwijt bij een inbeslagname door de politie en de Vlaamse inspectiedienst voor Dierenwelzijn. Het gaat om zeven herdershonden, 71 duiven en een dertiental hoenders. Twee hanen werden dood aangetroffen. De dieren leefden in ronduit erbarmelijke omstandigheden.
  [naar artikel]
 41. 200 dieren in beslag genomen in Oost-Vlaanderen: "Het grootste probleem was de vuiligheid, de eigenaars konden het niet meer aan" (19/11/2020 - VRT NWS)
  In de provincie Oost-Vlaanderen zijn om en bij de 200 dieren in beslag genomen in een woning en de bijhorende tuin. Een agente botste per toeval op de toestand. De dieren leefden in schrijnende omstandigheden samen. Het gaat om verschillende konijnen, duiven, geiten, kippen, kanaries, een paard, een papegaai en nog veel meer andere dieren. Die worden nu opgevangen door verschillende dierenopvangcentra.
  [naar artikel]
 42. Verwaarloosde honden in beslag genomen (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag heeft onze dierenpolitie 5 honden, waarvan 3 puppy’s, in beslag genomen in Halen. De dieren moesten in slechte omstandigheden leven. Ze verblijven nu in het dierenasiel van Sint-Truiden.
  [naar artikel]
 43. Zoveelste ernstige dierenverwaarlozing bij boer in Gelinden: 33 dieren in beslag genomen (13/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij een boer in Gelinden zijn 33 verwaarloosde dieren in beslag genomen. Ze leefden in slechte omstandigheden. Tijdens de controle op woensdag stelde de eigenaar zich agressief op. Hij werd tijdelijk gearresteerd. Het is de zoveelste inbeslagname bij de man, de eerste dateert van meer dan tien jaar geleden.
  [naar artikel]
 44. Zes verwaarloosde paarden in beslag genomen (05/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Vogel- & Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder heeft woensdag en donderdag in totaal zes verwaarloosde paarden opgevangen. De dieren werden opgehaald in Tongeren en Opglabbeek.
  [naar artikel]
 45. Politie neemt meer dan honderd verwaarloosde dieren in beslag in Houthalen-Helchteren (03/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De politie heeft bij controles in Houthalen-Helchteren en Bree in totaal 107 verwaarloosde dieren in beslag genomen. Dat maakte de lokale politie van de zone CARMA (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Kinrooi en Bocholt) donderdag bekend. Het ging onder meer om honden, kippen en twee hangbuikzwijnen.
  [naar artikel]
 46. Tachtig verwaarloosde dieren in beslag genomen bij ‘recidive dierenbeulen’ (10/10/2018 - De Standaard)
  Op een boerderij in het Vlaams-Brabantse Pepingen zijn zeventig schapen, zes kalkoenen en twee ganzen in beslag genomen wegens dierenverwaarlozing. De veehouders werden al meermaals veroordeeld omdat ze hun dieren onvoldoende hadden verzorgd. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) reageert furieus op de ‘recidive dierenbeulen’.
  [naar artikel]
 47. Tachtig verwaarloosde dieren in beslag genomen bij ‘recidive dierenbeulen’ (10/10/2018 - De Standaard)
  Op een boerderij in het Vlaams-Brabantse Pepingen zijn zeventig schapen, zes kalkoenen en twee ganzen in beslag genomen wegens dierenverwaarlozing. De veehouders werden al meermaals veroordeeld omdat ze hun dieren onvoldoende hadden verzorgd. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) reageert furieus op de ‘recidive dierenbeulen’.
  [naar artikel]
 48. Zes verwaarloosde paarden in beslag genomen (05/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Vogel- & Zoogdierenopvangcentrum in het Limburgse Heusden-Zolder heeft woensdag en donderdag in totaal zes verwaarloosde paarden opgevangen. De dieren werden opgehaald in Tongeren en Opglabbeek.
  [naar artikel]
 49. Dierenopvangcentrum Zonnegloed verwelkomt verwaarloosde beren (26/06/2018 - VRT NWS)
  Het dierenopvangcentrum Zonnegloed in Vleteren heeft twee nieuwe beren opgevangen."Wij vangen dieren op met een slecht verleden. Het gaat om dieren die mishandeld zijn of in beslag genomen zijn. Na een quarenteneperiode gaan de beren naar buiten kunnen. Dan kunnen ze genieten van hun nieuw leven in hun buitenverblijf", zegt Karel van Zonnegloed.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy