De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vlaanderen voorziet 1 miljoen euro voor cohousing senioren in Gents slotklooster: “Deuren gaan ook voor buurt open”

VRT NWS

24/11/2022 - 12:54

Binnen minder dan drie jaar komen er in het voormalige slotklooster van de Ongeschoeide Karmelietessen in Gent 24 wooneenheden voor senioren, in een nieuw cohousingproject. Vlaanderen voorziet 1 miljoen euro om het erfgoed bij de werken te bewaren. “De deuren van het slotklooster gaan ook voor de buurt open”, benadrukt ontwikkelaar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Laatste slotklooster in Gent sluit de deuren. “Of we Gent gaan missen? Wij kwamen eigenlijk nooit buiten...” (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met zes zijn ze nog, de Arme Claren Coletienen van het Monasterium Bethlehem. De jongste is 62, en keert eind juni terug naar Thailand. De anderen zijn allemaal 80 plus, en verkassen naar Lokeren. Daarmee verdwijnt het laatste slotklooster uit Gent. Na een leven vol bidden, werken en zwijgen, praten ze voor het eerst, honderduit, over hun kloosterleven. “Hoe langer je dit doet, hoe gelukkiger je ervan wordt.”
  [naar artikel]
 2. Vlaanderen voorziet 2,8 miljoen euro voor bezorging voedseloverschotten aan armen (20/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vlaanderen voorziet 2,8 miljoen euro voor bezorging voedseloverschotten aan armen Vlaams minister voor Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V) trekt 2,8 miljoen euro uit om ervoor te zorgen dat overschotten uit onder meer de handel, de horeca en veilingen via verdeelkanalen terechtkomen bij mensen in armoede over heel Vlaanderen.  Sinds 2018 investeert de Vlaamse regering per provincie 50.000 euro per jaar in verschillende sociale distributieplatformen. Die zorgen […] Lees dit artikel: Vlaanderen voorziet 2,8 miljoen euro voor bezorging voedseloverschotten aan armen
  [naar artikel]
 3. Nu ook cohousing in beschermd klooster ... voor vijftigplussers (01/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het karmelietessenklooster in de Theresianenstraat, tot 2008 een slotklooster, krijgt een opvallende nieuwe bestemming. Volgend jaar nemen 25 vijftigplussers er hun intrek. De unieke locatie wordt ook opengesteld voor de buurt.
  [naar artikel]
 4. Vlaanderen voorziet 8 miljoen euro om voedselzekerheid te garanderen naar aanleiding van Russische invasie (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen voorziet ruim 8 miljoen euro steun voor de land- en tuinbouwsector naar aanleiding van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Van dat bedrag komt 2,7 miljoen euro uit een Europees steunpakket, de Vlaamse regering doet daar zelf nog eens 5,5 miljoen euro bovenop. De steun moet helpen om de voedselzekerheid te garanderen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 5. Experimenteren met nieuwe sociale woonvormen: cohousing, klushuizen, koten voor senioren,... (13/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De sociale woningmarkt experimenteert met nieuwe woonvormen. In de pijplijn zitten klushuizen, koten voor senioren, bescheiden woningen, cohousing en wooncoöperaties. “We willen van ons slecht imago af”, zegt wooninnovator Filip Lagiewka.
  [naar artikel]
 6. 5,4 miljoen euro voor nieuwe “ultrasnelladers” voor elektrische wagens in Vlaanderen (04/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 5,4 miljoen euro voor nieuwe “ultrasnelladers” voor elektrische wagens in Vlaanderen Vlaanderen zal op 49 locaties nieuwe ultrasnelladers, dat zijn laders met een capaciteit van minstens 150 kW, voor elektrische auto’s uitrollen. Dat maakt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) bekend gemaakt. De laders komen terecht in dienstenzones, carpoolparkings, Hoppinpunten en Park & Rides. Acht van die locaties bevinden zich in Antwerpen, zeven in […] Lees dit artikel: 5,4 miljoen euro voor nieuwe “ultrasnelladers” voor elektrische wagens in Vlaanderen
  [naar artikel]
 7. Alleen voor de kunst: slotklooster van Vilvoorde twee weekends open   (04/05/2019 - VRT NWS)
  Al 550 jaar wonen er zusters karmelietessen in Vilvoorde en voor de 20e keer zetten ze hun poort open voor hedendaagse kunst. Een unieke gelegenheid om eens rond te lopen in een slotklooster met een prachtige ommuurde tuin.
  [naar artikel]
 8. Na 600 jaar trekken volledig afgezonderde zusters weg uit klooster: “Afgesloten van alle prikkels. Het is radicaal” (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het slotklooster in Gent staat leeg. De zes zusters van de Arme Klaren die er strikt afgesloten leefden, konden het onderhoud niet meer aan en verhuizen naar Lokeren. Dat steeds meer slotkloosters de deuren sluiten, lijkt logisch in een maatschappij waar religie stilaan op de achtergrond verdwijnt. Maar vergis je niet. Het strikte bestaan in een slotklooster kan hier en daar nog jongeren overtuigen.
  [naar artikel]
 9. Cohousing: samen eigenaar worden van een huis (20/05/2018 - VRT NWS)
  Vandaag is het cohousingdag en daarom staan in Gent de deuren open van een pand dat de toekomstige bewoners zullen delen. Wie aan cohousing doet, is samen met andere mensen eigenaar van een huis en gaat er vervolgens ook samen wonen. In het pand in Gent kan je gaan kijken hoe dat dan concreet in z'n werk gaat. 
  [naar artikel]
 10. Cohousing: samen eigenaar worden van een huis (30/09/2018 - VRT NWS)
  Vandaag is het cohousingdag en daarom staan in Gent de deuren open van een pand dat de toekomstige bewoners zullen delen. Wie aan cohousing doet, is samen met andere mensen eigenaar van een huis en gaat er vervolgens ook samen wonen. In het pand in Gent kan je gaan kijken hoe dat dan concreet in z'n werk gaat. 
  [naar artikel]
 11. Vlaanderen en Okra geven samen fietslessen aan senioren: “8 op 10 verkeersdoden met elektrische fiets zijn 65-plussers” (13/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de parking aan parochiecentrum De Schans in Beverlo gaf Okra maandag een fietscursus voor senioren met een elektrische fiets. “Dit is zeker nodig. Als er doden vallen met een elektrische fiets, gaat het in 8 op de 10 gevallen om senioren”, zegt minister Lydia Peeters, die een kijkje kwam nemen.
  [naar artikel]
 12. Hoe beleg je 1 miljoen euro? (31/05/2017 - De Tijd)
  08:29 Hebt u het geluk om 1 miljoen euro te bezitten, dan gaan de deuren van de private bank voor u open. We gingen bij tien privaatbankiers aftoetsen hoe uw portefeuille er kan uitzien wanneer u buiten wan...
  [naar artikel]
 13. Meer cohousing in Vlaanderen: mooi in theorie, onhaalbaar in de praktijk (29/03/2019 - De Morgen)
  Volgens minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) kan cohousing (samenwonen in gemeen-schappen) voorkomen dat Vlaanderen volgebouwd wordt. Tegen 2050 zijn er immers 1 miljoen Vlamingen meer. Maar dat voorstel is bijna onmogelijk in praktijk om te zetten.
  [naar artikel]
 14. Senioren kunnen ook op kot (06/04/2019 - De Morgen)
  Samenhokken heeft niet alleen voor studenten veel voordelen. Ook senioren tonen steeds meer interesse in samenwoonvormen, als alternatief voor een rusthuis of seniorenflat. 'Voor wie vrijheid wil, is cohousing zeer aanlokkelijk.'
  [naar artikel]
 15. Vlaanderen maakt anderhalf miljoen euro vrij voor Aalsterse fietspaden (06/04/2022 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) voorziet anderhalf miljoen euro voor de heraanleg van de fietspaden van de drukke N9 en N405 in Aalst. De fietsersbond is tevreden en hoopt dat ook de rotonde Haring, die de steenwegen verbindt, wordt aangepakt.
  [naar artikel]
 16. Vlaanderen voorziet 2 miljoen euro voor spetterende opening van KMSKA (29/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Binnen een kleine acht maanden heropent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen de deuren. Na meer dan tien jaar gesloten te zijn, moet dat een groot feest worden.
  [naar artikel]
 17. Boosterprik: Vlaamse regering voorziet 200 miljoen om 80 vaccinatiecentra tot eind april 2022 open te houden (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering maakt ruim 200 miljoen euro vrij om 80 vaccinatiecentra open te houden tot eind april 2022. Tegen dan wil Vlaanderen alle Vlamingen de kans geven om hun boosterprik te halen. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon vrijdag op een persconferentie van de Vlaamse regering gezegd. “Ik hoop dat iedereen opnieuw massaal op die uitnodiging zal ingaan”, aldus Jambon.
  [naar artikel]
 18. Grootste ‘cohousing’-project van Vlaanderen geopend in Gent (17/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  In Gent is zaterdag het grootste ‘cohousing’-project van Vlaanderen geopend. De 159 bewoners beschikken er over private kamers, maar delen ook een collectieve keuken, eetkamer en een speel- en ontspanningsruimte. Cohousing kan een oplossing zijn voor de stijgende woonprijzen en de schaarse publieke ruimte.
  [naar artikel]
 19. Terwijl de bejaarden verwaarloosd werden, draaiden de bitcoincomputers in wooncomplex: uitbater opnieuw betrokken bij louche zaak (05/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  De uitbater van het “cohousing-project” voor senioren in Geraardsbergen blijft aangehouden op beschuldiging van verwaarlozing. Het is de zoveelste louche zaak waarbij de wel heel creatieve Oost-Vlaming Stefaan Premereur betrokken is. Portret van een campinguitbater, immokoning, Open VLD-kandidaat en liefhebber van bitcoins, zeker als ze op computers in een lege rusthuiskamer kunnen draaien.
  [naar artikel]
 20. GEMEENTERAAD. Peer investeert 500.000 euro in nieuwe jeugdlokalen Kleine-Brogel (27/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Jeugdlokalen: De jeugdlokalen van Kleine-Brogel zijn ruim 70 jaar oud. Ze huisvesten KLJ, de misdienaars- en speelpleinwerking en zijn toe aan vernieuwing. “Na een studie bleek de keuze voor een nieuwbouw het meest duurzaam en efficiënt”, vertelt schepen Liesbeth Diliën (CD&V). “De eigenaar is de vzw parochiale werken van de dekenij Pelt, en de bouwheer is een pas opgerichte vzw met daarin onder andere een vertegenwoordiging van de verenigingen.” De geraamde kostprijs van het project is 600.000 euro. “Hierin voorziet de stad een tussenkomst van 500.000 euro, en de vzw voorziet zelf 100.000 euro.”
  [naar artikel]
 21. Plopsaland verhoogt ticketprijs naar 45,5 euro voor een dag: “Ja, we zijn de duurste van het land, maar ook als enige ’s winters open” (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De voorbije twee jaar is de ticketprijs voor Plopsaland met zeven euro gestegen. Al wie groter is dan één meter, op senioren en mensen met een beperking na, betaalt 45,5 euro. Daarmee is het pretpark in De Panne het duurste van het land. “We kunnen niet anders. De kosten voor producten, personeel en energie swingen de pan uit”, zucht marketingdirecteur Sebastien Momerency.
  [naar artikel]
 22. ONZE OPINIE. “De communicatie van De Croo over 800 miljoen euro voor Oekraïne was onverstandig” (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op een internationale donorconferentie kondigde premier Alexander De Croo (Open VLD) vorige week aan dat België 800 miljoen euro vrijmaakt voor Oekraïne. “Onverstandig gecommuniceerd”, vindt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Want het verhaal achter dat bedrag is genuanceerder dan wat radicale partijen er nu van kunnen maken.”
  [naar artikel]
 23. Open Vld: “Zet Vlaamse inkomsten Loterij in tegen gokverslaving” (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) wil dat de Vlaamse inkomsten uit de Nationale Loterij worden ingezet voor de strijd tegen gokverslaving. Vlaanderen kreeg in 2021 een recordbedrag van 34,8 miljoen euro van de Nationale Loterij, blijkt uit cijfers die hij opvroeg. In totaal keerde de Loterij aan alle overheden in ons land ruim 50 miljoen euro uit.
  [naar artikel]
 24. Vlaanderen voorziet extra middelen voor asielcrisis (09/04/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse regering trekt dit jaar 120,8 miljoen euro extra uit om de asielcrisis het hoofd te bieden. Daarvan is nu al 40,4 miljoen euro toegewezen.
  [naar artikel]
 25. Geetbets start krachttraining voor senioren (19/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De sportdienst van Geetbets start dinsdag 2 oktober met een lessenreeksen krachttraining voor senioren. Het project 'Sport en gezondheid bij senioren in Vlaanderen' is een laagdrempelig krachttrainingsprogramma voor senioren dat in opdracht van Sport Vlaanderen en met de steun van de Vlaamse overheid uitgewerkt werd door de universiteit van Leuven.
  [naar artikel]
 26. GEMEENTERAAD. Discussie over kostenplaatje Commanderij Gruitrode: “Dit dreigt financiële strop te worden” (25/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Det weerd Roy: Open Oudsbergen heeft vragen over de kosten van de renovatie van de commanderij en de kasteelhoeve. “Dit project dreigt een financiële strop te worden”, argumenteert Jan Schonkeren. Schepen Kurt Plessers (cd&v) legde daarop een gedetailleerd kostenplan voor: “Met het Nationaal Park Hoge Kempen, de Provincie Limburg, het Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE), het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en onze administratie ontwikkelen we de site. Voor de eerste fase, de renovatie van beschermde boerderij, de nieuwe zaal en omgeving, aanleg van toegangsbruggen, terras en slotgracht is 3,3 miljoen aan subsidies toegekend. Deze eerste fase, die deze legislatuur uitgevoerd zal worden, kost 13,6 miljoen”. De gemeente voorziet mogelijk een recuperatie van 1,9 miljoen euro aan btw.
  [naar artikel]
 27. Batibouw – Batibouw opent deuren voor grote publiek (24/02/2019 - Metro)
  Na twee dagen voorbehouden voor professionele bezoekers, gaan zaterdag de deuren van Batibouw ook open voor het grote publiek. Een duizendtal standhouders verwelkomt de bezoekers nog negen dagen lang, dus tot en met zondag 3 maart, in de Heizelpaleizen in Brussel. De hoogmis voor bouwers en verbouwers in de Heizelpaleizen is aan haar zestigste editie toe. De hoofdthema’s zijn dit jaar een gezond binnenklimaat (over verluchting in ventilatie), een nieuwe manier van wonen (met aandacht voor fenomenen als cohousing, kangoeroewoningen en zorgwonen) en slim bouwen (over nieuwe bouwtechieken, zoals 3D-printing en circulair bouwen). Batibouw is elke dag geopend van 10.00 tot 18.30 uur. Op 26 februari is er een jobdag en op 28 februari een nocturne, tot 22.00 uur. Tickets kosten 10,5 euro (online) of 12,5 euro (kassa). Voor kinderen (6 tot 12 jaar) betaal je 6 euro. Er is ook een B-dagtrip beschikbaar, die behalve toegangsticket ook treinreis en Brussels openbaar vervoer omvat. De beurs lokte vorig jaar ongeveer 285.000 bezoekers. Bron: Belga   Het bericht Batibouw – Batibouw opent deuren voor grote publiek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Batibouw – Batibouw opent deuren voor grote publiek (23/02/2019 - Metro)
  Na twee dagen voorbehouden voor professionele bezoekers, gaan zaterdag de deuren van Batibouw ook open voor het grote publiek. Een duizendtal standhouders verwelkomt de bezoekers nog negen dagen lang, dus tot en met zondag 3 maart, in de Heizelpaleizen in Brussel. De hoogmis voor bouwers en verbouwers in de Heizelpaleizen is aan haar zestigste editie toe. De hoofdthema’s zijn dit jaar een gezond binnenklimaat (over verluchting in ventilatie), een nieuwe manier van wonen (met aandacht voor fenomenen als cohousing, kangoeroewoningen en zorgwonen) en slim bouwen (over nieuwe bouwtechieken, zoals 3D-printing en circulair bouwen). Batibouw is elke dag geopend van 10.00 tot 18.30 uur. Op 26 februari is er een jobdag en op 28 februari een nocturne, tot 22.00 uur. Tickets kosten 10,5 euro (online) of 12,5 euro (kassa). Voor kinderen (6 tot 12 jaar) betaal je 6 euro. Er is ook een B-dagtrip beschikbaar, die behalve toegangsticket ook treinreis en Brussels openbaar vervoer omvat. De beurs lokte vorig jaar ongeveer 285.000 bezoekers. bron: Belga   Het bericht Batibouw – Batibouw opent deuren voor grote publiek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Gents medicijn brengt 56 miljoen euro op voor farmareus Sanofi (06/02/2020 - Express)
  Het medicijn Cablivi was in heel 2019 goed voor een omzet van 56 miljoen euro wereldwijd. Dat meldt Sanofi donderdag. De Franse farmareus kreeg het medicijn in handen via de overname van het Gentse biotechbedrijf Ablynx. Sanofi nam in 2018 Ablynx over voor 3,9 miljard euro. Vooral omwille van het middel caplacizumab, merknaam Cablivi, was […] The post Gents medicijn brengt 56 miljoen euro op voor farmareus Sanofi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Nederlanders willen geld terug nu tram is gesneuveld: “Gaven al 23 miljoen uit” (24/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nu de tram Hasselt-Maastricht is gecrasht, begint het armworstelen over de financiële afhandeling. Nederland wil van Vlaanderen een “redelijke compensatie” voor de 23 miljoen euro die werd uitgegeven.
  [naar artikel]
 31. Neos Genk zet de deuren open (27/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Neos Genk is een ijverige groep die bruist van leven. Ze organiseert tal van bezoeken en activiteiten. Deze vereniging van ondernemende senioren zet nu haar deuren open en presenteert het jaarprogramma 2018-2019.
  [naar artikel]
 32. Inbreker steelt 3.000 euro uit café De Pit aan ontmoetingscentrum: “Dader forceerde enkele deuren” (16/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Café De Pit van het ontmoetingscentrum in Kasterlee kreeg in de nacht van maandag op dinsdag ongewenst bezoek over de vloer. Een inbreker forceerde enkele deuren en richtte achter de toog een ravage aan. “De dader brak de kassa open en ging aan de haal met ongeveer drieduizend euro aan wisselgeld en cadeaubonnen”, zeggen Ben Van de Water en Greet Claes, de uitbaters van De Pit.
  [naar artikel]
 33. Senioren gaan (gecontroleerd) uit de bocht op Ford Testbaan “Een enge ervaring” (08/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag gingen 48 senioren volledig, maar gecontroleerd, uit de bocht op de testbaan van Ford in Lommel. Onder begeleiding van deskundige instructeurs, kregen ze er de unieke kans om hun rijvaardigheden te testen. “Als ik ooit echt slip, wil ik gewapend zijn”, viel er te horen.
  [naar artikel]
 34. Vlaanderen zet 84 miljoen euro opzij voor congrestoerisme in Antwerpen (18/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering voorziet in haar begroting 84 miljoen euro om het congrestoerisme in Antwerpen een boost te geven. Er wordt gesproken over de bouw van een nieuw, multifunctioneel congrescentrum. Maar concreet zijn die plannen nog niet.
  [naar artikel]
 35. Vlaanderen nam al 196 miljoen euro schulden over via fusies (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen nam via de zeven gemeentefusies van de vorige legislatuur 95 miljoen euro aan lokale schulden over. Met de vier lopende fusies is een bedrag van 101 miljoen euro gemoeid. Dat zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).
  [naar artikel]
 36. Netbaltornooi voor senioren (30/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De gemeentelijke sportdienst voorziet op donderdag 13 december vanaf 9 u een netbaltornooi voor senioren. Het tornooi wordt gespeeld in de sporthal.
  [naar artikel]
 37. GEMEENTERAAD. Oppositie Wellen vreest dat fusie onafwendbaar wordt: “Schuld stijgt naar 8,4 miljoen” (09/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kosten stijgen fors: De kosten voor onze gemeente stijgen fors. Dat stelt oppositieraadslid Stefanie Billen (Open Vld) vast. “Geplande projecten kosten door de toegenomen energieprijzen en de duurdere bouwmaterialen veel meer. Voor de renovatie van zaal de Meersche komt er bijvoorbeeld al een half miljoen euro bij.” Billen vreest dat de meerderheid een hogere grondbelasting gaat doorrekenen aan de inwoners. “Dat laatste zijn we helemaal niet van plan,” benadrukt schepen van Financiën Ilse Bosmans (CD&V). Ze erkent wel dat het financieel moeilijke tijden zijn. “Na de coronacrisis zitten we nu met een energiecrisis. Dat heeft een grote impact, en dus moeten we inderdaad voorzichtig zijn. Dat is trouwens niet alleen in Wellen zo, dat is overal.” Burgemeester Els Robeyns (Vooruit-ROB) laat weten dat de gemeente dit jaar desondanks al 18.300 euro voorziet voor enkele Wellense huishoudens in energiearmoede. “Er zijn wel strikte voorwaarden. We willen zo vooral voorkomen dat mensen afgesloten worden door hun leverancier.”
  [naar artikel]
 38. Gents bedrijf investeert 15 miljoen euro in nieuwe groepsbrouwerij in haven: “Je kan er zelfs alcoholvrij bier laten brouwen” (15/11/2022 - VRT NWS)
  Het bedrijf BeerSelect bouwt een nieuwe groepsbrouwerij van 10.000 vierkante meter in de Gentse haven. Er zal 5 miljoen liter bier gemaakt worden per jaar, telkens in opdracht van particulieren of andere bedrijven. De investering van 15 miljoen euro levert ook 15 nieuwe banen op.
  [naar artikel]
 39. Huub (86) uit Nederlands-Limburg wint twee miljoen: “We zeiden nog, voor duizend euro gaan we niet naar de studio” (02/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wat een normale nieuwjaarsdag voor Huub (86) uit Reuver leek te worden, eindigde in een Amsterdamse studio met een cheque van dik twee miljoen euro in de handen. “Ik kwam er pas achter toen de presentator dat kaartje tevoorschijn haalde.”
  [naar artikel]
 40. Vaccinatiecentra blijven tot minstens half oktober open: Vlaamse regering voorziet 55 miljoen euro extra (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering maakt 55 miljoen euro vrij om de vaccinatiecentra tot half oktober open te houden. Dat melden minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) en minister van Welzijn en Gezondheid Wouter Beke (CD&V).
  [naar artikel]
 41. Regering voorziet 24 miljoen euro extra voor voedselhulp aan meest kwetsbaren in ons land: “Het is brood- en broodnodig” (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering maakt via een Europees fonds 24 miljoen euro extra vrij voor voedselhulp aan de meest kwetsbaren in ons land. Dat is vrijdag beslist op de ministerraad.
  [naar artikel]
 42. Regering voorziet 24 miljoen euro extra voor voedselhulp aan meest kwetsbaren in ons land: “Het is broodnodig” (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering maakt via een Europees fonds 24 miljoen euro extra vrij voor voedselhulp aan de meest kwetsbaren in ons land. Dat is vrijdag beslist op de ministerraad.
  [naar artikel]
 43. 3M betaalt landbouwers samen 1,8 miljoen euro compensatie voor “no-regretmaatregelen” (01/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Chemiebedrijf 3M moet 37 landbouwbedrijven in de buurt van de fabriek in Zwijndrecht samen een tegemoetkoming uitbetalen van 1,8 miljoen euro. De som dient ter compensatie van de impact van de zogenaamde no-regretmaatregelen, de voorzorgsmaatregelen die er gelden.
  [naar artikel]
 44. Schauvliege voorziet 4 miljoen euro voor bedrijven die samen water besparen (28/01/2019 - Metro)
  Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) maakt 4 miljoen euro vrij voor bedrijven die samenwerken om water te besparen. Wanneer minstens drie bedrijven de handen in mekaar slaan om zich beter te wapenen tegen de droogte, kunnen ze daarvoor tot en met 12 april projectsubsidies aanvragen bij de Vlaamse Milieumaatschappij. De voorbije zomer kreunde Vlaanderen onder de droogte, met alle gevolgen van dien voor de landbouw, de industrie, de scheepvaart,… Om Vlaanderen beter voor te bereiden op periodes van uitzonderlijke droogte, maakte de Vlaamse regering 4 miljoen euro vrij voor projecten die waterschaarste moeten helpen voorkomen. Concreet kunnen bedrijven tot en met 12 april een voorstel indienen. Het moet wel gaan om een samenwerking tussen minstens drie bedrijven. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om bedrijven die beslissen om hun regenwater gezamenlijk op te vangen of een project dat de verzilting helpt tegengaan waardoor er meer zoet water beschikbaar blijft. In mei wordt een eerste selectie gemaakt. Eind 2019 volgt een tweede selectie en worden de subsidies toegekend zodat de geselecteerde projecten vanaf januari 2020 van start kunnen gaan. De projecten moeten ten laatste eind 2024 gerealiseerd zijn. Meer informatie over de procedure is terug te vinden op: www.vmm.be/water/proeftuinendroogte. bron: Belga Het bericht Schauvliege voorziet 4 miljoen euro voor bedrijven die samen water besparen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Michel Vlap kiest met FC Twente voor avontuur in eigen land: “Ik wil niet zeggen dat ik mislukt ben” (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het heeft even geduurd, maar Michel Vlap mag zich speler van FC Twente noemen. Na een half jaartje bij Bundesliga-club Arminia Bielefeld leent Anderlecht de Nederlander opnieuw uit. Nu de laatste handtekening is gezet, kan de 24-jarige aanvallende middenvelder dinsdag het veld op. “Waar deuren dichtgaan, gaan ook weer deuren open”, blikt hij terug.
  [naar artikel]
 46. Hasselt nodigt senioren uit om samen te lachen (12/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt nodigt senioren uit om samen te komen lachen tijdens enkele lachsessies. Niet om te lachen, maar die zitten al vol. “De coronapandemie liet haar sporen na, ook bij senioren”, stelt schepen Dymfna Meynen (N-VA). “Om iets aan hun mentale welbevinden doen, laten we hen eens goed lachen.”
  [naar artikel]
 47. “Vrouwen weer aan de haard als Vlaanderen niets doet aan financiering kinderopvang” (04/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Met de huidige budgetten die de Vlaamse regering voor kinderopvang voorziet, gaan we terug naar de jaren stillekes, met de vrouwen aan de haard.” Daarvoor waarschuwde Lise Vandecasteele van PVDA zaterdag in het parlement, wat haar een sneer van voorzitter Homans en hoongelach van de ministers opleverde.
  [naar artikel]
 48. GEMEENTERAAD. Burgemeester Nijs: “Het heeft geen zin Lommel en Pelt tegen elkaar uit te spelen” (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Investeringen: De hoofdbrok van de gemeenteraad bestond uit de aanpassing van het meerjarenplan voor de periode 2020-2025 met betrekking tot de stad en OCMW. Schepen voor Financiën Johan Bosmans (N-VA) overliep hierbij de belangrijkste lopende projecten uit een investeringsprogramma van 111 miljoen euro. “Zo wordt 400.000 euro uitgetrokken voor padel- en tennispleinen, 2,2 miljoen voor het openbaar domein in de recreatiezone Lutlommel, 4 miljoen euro voor de opwaardering van het toeristisch centrum en 2 miljoen euro wordt gereserveerd voor het veiliger maken van schoolomgevingen.” Om de investeringen te financieren, zal er onder andere voor 45 miljoen euro geleend worden en rekent de stad op subsidies van 17,5 miljoen euro en zal er voor bijna 12 miljoen aan stedelijk patrimonium worden verkocht.
  [naar artikel]
 49. Somers: “208 miljoen subsidies voor gemeenten om te prikken” (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) roept steden en gemeenten op zo snel als mogelijk vrijwilligers te zoeken voor de vaccincentra. De vaccins liggen klaar volgens Somers. “De eindejaarsperiode, een moment van solidariteit, is daar een uitgelezen moment voor.” Eerst zei minister Somers dat er 150 miljoen euro vrijgemaakt werd om de lokale besturen te ondersteunen, maar het kabinet van de minister laat ondertussen weten dat het eigenlijk gaat om 208,1 miljoen euro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy