De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Live - ‘Russische raketaanvallen vergroten kans op nucleaire ramp’ • 29 miljoen euro extra Belgische steun aan Oekraïne

De Morgen

24/11/2022 - 12:59


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Live - ‘Niveau van Belgische steun aan Oekraïne is een schande’ • Oekraïne nadert belangrijke Russische aanvoerroute naar Bachmoet (20/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Live - Minstens 8 doden na Russische raketaanvallen op Odessa • Oekraïne: ‘Enige doel is terreur zaaien’ (24/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Live - ‘Grote meerderheid Oekraïners zonder stroom’ na Russische raketaanvallen • ‘Pro-Kremlingroep valt website Europees Parlement aan’ (23/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Live - ‘Grote meerderheid Oekraïners zonder stroom’ na Russische raketaanvallen • ‘Pro-Kremlingroep valt website Europees Parlement aan’ (23/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. Live - Oekraïne noemt Rusland ‘terroristische staat’ • Aantal doden en gewonden na Russische raketaanvallen loopt op (11/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Oekraïense president Zelenski vraagt G7 om raketschild na Russische raketaanvallen, NAVO belooft meer steun (11/10/2022 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski vraagt het Westen om meer militaire steun, een dag na de reeks Russische raketaanvallen op Oekraïne. Zelenski pleit opnieuw voor een raketschild boven zijn land, waarmee een einde zou moeten komen aan de Russische luchtaanvallen. De NAVO, het westerse militaire bondgenootschap, heeft beloofd dat het zijn steun aan Oekraïne nog zal opvoeren.
  [naar artikel]
 7. Live - Oekraïense president Zelensky ‘dankbaar’ voor extra Belgische steun • Hevige gevechten rond Voehledar (27/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 8. Live - Oekraïense gasproductie beschadigd door raketaanvallen • ‘Hevige grondgevechten in oosten van Oekraïne’ (17/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 9. De Croo en Lahbib brengen bezoek aan Kiev: ‘Volledige steun van België aan Oekraïne’ (26/11/2022 - Knack)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn zaterdagochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev voor een onaangekondigd bezoek.  Ze kondigen er een bijkomende Belgische steun van zowat 37,4 miljoen euro aan. ‘De belangrijkste boodschap is de volledige steun van België aan Oekraïne’, aldus De Croo. De Croo en Lahbib kwamen zaterdagochtend omstreeks  07.45 uur (06.45 uur Belgische tijd)  aan in de Oekraïense hoofdstad, ruim negen maanden nadat Rusland het buurland is binnengevallen. Onderweg naar Kiev benadrukte de premier dat het bezoek op ‘een belangrijk moment’ plaatsvindt. ‘De winter begint en Rusland valt de burgerbevolking aan’, aldus de premier. ‘Dit is een van de moeilijkste momenten van de oorlog’, voegde minister Lahbib toe. ‘Het is een cruciaal moment met de winter in aantocht’, zei ze. ‘België zal nogmaals zijn steun aan Oekraïne aantonen’, aldus nog de minister. De Croo en Lahbib wezen er ook nog op dat België een van de eerste landen was die Oekraïne militaire steun had geboden. De Croo erkende dat er een zeker risico hangt aan zo’n bezoek, maar wees er ook op dat het bezoek goed is voorbereid. ‘De Oekraïense bevolking bevolking leeft elke dag in gevaar’, zei hij. ‘Op dit moment vanuit België naar Oekraïne gaan, is dan ook een belangrijk signaal.’ Financiële en materiële steun België zal Oekraïne ook bijkomende steun leveren. De Croo en Lahbib maken van het bezoek gebruik om bijkomende Belgische steun van zowat 37,4 miljoen euro aan te kondigen. Naast bijkomende militaire steun gaat het ook om winterhulp van B-FAST met onder meer generatoren, eerste-hulppakketten en slaapzakken, om humanitaire steun via Unicef voor toegang tot water, hygiëne en sanitaire voorzieningen en om steun bij het herstel en wederopbouw. Bij dat laatste zal België steun bieden aan de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), voor het herstel van 14 ziekenhuizen en van water- en verwarmingsinfrastructuur. In totaal heeft België al 221,7 miljoen euro aan steun vrijgemaakt voor Oekraïne sinds de start van de oorlog. Het gaat om 145 miljoen euro militaire steun en 76,7 miljoen euro civiele steun. Sinds het begin van de Russische aanvalsoorlog op 24 februari gingen al heel wat westerse leiders De Croo en Lahbib voor. Vorig weekend was zo de Britse premier Rishi Sunak nog in de Oekraïense hoofdstad. Hij kondigde daar nieuwe Britse militaire steun aan, vooral wat betreft luchtafweer, ter waarde van 50 miljoen pond. De afgelopen tijd is Kiev meermaals het doelwit geweest van Russische raketaanvallen. Daarbij is onder meer de Oekraïense energie-infrastructuur geviseerd The post De Croo en Lahbib brengen bezoek aan Kiev: ‘Volledige steun van België aan Oekraïne’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 10. De Croo en Lahbib brengen bezoek aan Kiev: ‘Volledige steun van België aan Oekraïne’ (26/11/2022 - Knack)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn zaterdagochtend aangekomen in de Oekraïense hoofdstad Kiev voor een onaangekondigd bezoek.  Ze kondigen er een bijkomende Belgische steun van zowat 37,4 miljoen euro aan. ‘De belangrijkste boodschap is de volledige steun van België aan Oekraïne’, aldus De Croo. De Croo en Lahbib kwamen zaterdagochtend omstreeks  07.45 uur (06.45 uur Belgische tijd)  aan in de Oekraïense hoofdstad, ruim negen maanden nadat Rusland het buurland is binnengevallen. Onderweg naar Kiev benadrukte de premier dat het bezoek op ‘een belangrijk moment’ plaatsvindt. ‘De winter begint en Rusland valt de burgerbevolking aan’, aldus de premier. ‘Dit is een van de moeilijkste momenten van de oorlog’, voegde minister Lahbib toe. ‘Het is een cruciaal moment met de winter in aantocht’, zei ze. ‘België zal nogmaals zijn steun aan Oekraïne aantonen’, aldus nog de minister. De Croo en Lahbib wezen er ook nog op dat België een van de eerste landen was die Oekraïne militaire steun had geboden. De Croo erkende dat er een zeker risico hangt aan zo’n bezoek, maar wees er ook op dat het bezoek goed is voorbereid. ‘De Oekraïense bevolking bevolking leeft elke dag in gevaar’, zei hij. ‘Op dit moment vanuit België naar Oekraïne gaan, is dan ook een belangrijk signaal.’ Financiële en materiële steun België zal Oekraïne ook bijkomende steun leveren. De Croo en Lahbib maken van het bezoek gebruik om bijkomende Belgische steun van zowat 37,4 miljoen euro aan te kondigen. Naast bijkomende militaire steun gaat het ook om winterhulp van B-FAST met onder meer generatoren, eerste-hulppakketten en slaapzakken, om humanitaire steun via Unicef voor toegang tot water, hygiëne en sanitaire voorzieningen en om steun bij het herstel en wederopbouw. Bij dat laatste zal België steun bieden aan de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), voor het herstel van 14 ziekenhuizen en van water- en verwarmingsinfrastructuur. In totaal heeft België al 221,7 miljoen euro aan steun vrijgemaakt voor Oekraïne sinds de start van de oorlog. Het gaat om 145 miljoen euro militaire steun en 76,7 miljoen euro civiele steun. Sinds het begin van de Russische aanvalsoorlog op 24 februari gingen al heel wat westerse leiders De Croo en Lahbib voor. Vorig weekend was zo de Britse premier Rishi Sunak nog in de Oekraïense hoofdstad. Hij kondigde daar nieuwe Britse militaire steun aan, vooral wat betreft luchtafweer, ter waarde van 50 miljoen pond. De afgelopen tijd is Kiev meermaals het doelwit geweest van Russische raketaanvallen. Daarbij is onder meer de Oekraïense energie-infrastructuur geviseerd. The post De Croo en Lahbib brengen bezoek aan Kiev: ‘Volledige steun van België aan Oekraïne’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 11. VS kennen Oekraïne nieuwe militaire steun toe (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De VS hebben Oekraïne voor 400 miljoen dollar (393 miljoen euro) militaire steun toegekend. Dat zegt het Pentagon. Het gaat om materiaal waarmee de Oekraïners Russische wapendepots en bevoorradingsketens van het Russische leger kunnen viseren.
  [naar artikel]
 12. LIVE. Duitsland zet certificering van gaspijpleiding Nord Stream 2 stop - De Croo: “Dikke onzin. Niemand gelooft dat het vredestroepen zijn” (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder. • Na maanden van troepenopbouw en militaire oefeningen staan er nu naar schatting 190.000 Russische manschappen aan de grenzen met Oekraïne. • Poetin erkent de pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne als onafhankelijk. • Russische militaire voertuigen zijn onderweg naar de regio’s voor een “vredesmissie”. • De Oekraïense president Zelensky heeft om “duidelijke en doeltreffende steun van het Westen” gevraagd. • EU-ambassadeurs zitten samen om sancties tegen Rusland af te spreken. Volg de laatste ontwikkelingen omtrent in onze liveblog. Lees alles over het conflict in Oekraïne in ons dossier.
  [naar artikel]
 13. Live - VS: ‘Bijna half miljoen dode en gewonde soldaten in Oekraïne’ • Oekraïne haalt 15 van 17 Russische drones neer tijdens nachtelijke aanval (19/08/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. LIVE. De Croo: “Dikke onzin. Niemand gelooft dat het vredestroepen zijn” - Colonne militaire voertuigen gespot in buurt Donetsk (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder. • Na maanden van troepenopbouw en militaire oefeningen staan er nu naar schatting 190.000 Russische manschappen aan de grenzen met Oekraïne. • Poetin erkent de pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne als onafhankelijk. • Russische militaire voertuigen zijn onderweg naar de regio’s voor een “vredesmissie”. • De Oekraïense president Zelensky heeft om “duidelijke en doeltreffende steun van het Westen” gevraagd. • EU-ambassadeurs zitten samen om sancties tegen Rusland af te spreken. Volg de laatste ontwikkelingen omtrent in onze liveblog. Lees alles over het conflict in Oekraïne in ons dossier.
  [naar artikel]
 15. LIVE. België belooft tot 6 miljoen steun voor wederopbouw Oekraïne - NAVO werkt aan plan tegen Russische aanval (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat tot zes miljoen euro bijdragen aan een wederopbouwfonds van de Europese Investeringsbank (EIB) voor Oekraïne, dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) gisteren gemeld. Ondertussen bericht het Duitse tabloid ‘Bild’ over het vermeende nieuwe defensieplan van de NAVO dat moet helpen bij het afslaan van een eventuele Russische aanval. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 16. OEKRAÏNE LIVE. Dode en meer dan 70 gewonden bij Russische drone- en raketaanvallen op Oekraïne (08/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een Russische raketaanval op een politiegebouw in het Oekraïense Kryvy Rih zijn tientallen slachtoffers gevallen, melden de autoriteiten in Oekraïne. De Britse regering wil intussen de door de Russische blokkade van de Zwarte Zee veroorzaakte voedselonveiligheid bespreken in een voedseltop op 20 november in Londen.Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 17. LIVE. België belooft tot 6 miljoen steun voor fonds wederopbouw Oekraïne - NAVO werkt aan plan tegen Russische aanval (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat tot zes miljoen euro bijdragen aan een wederopbouwfonds van de Europese Investeringsbank (EIB) voor Oekraïne. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) gisteren gemeld. Ondertussen bericht het Duitse tabloid ‘Bild’ over het vermeende nieuwe defensieplan van de NAVO dat moet helpen bij het afslaan van een eventuele Russische aanval. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 18. LIVE. België belooft tot 6 miljoen steun voor fonds wederopbouw Oekraïne - NAVO werkt aan plan tegen Russische aanval (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat tot zes miljoen euro bijdragen aan een wederopbouwfonds van de Europese Investeringsbank (EIB) voor Oekraïne. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) gisteren gemeld. Ondertussen bericht het Duitse tabloid ‘Bild’ over het vermeende nieuwe defensieplan van de NAVO dat moet helpen bij het afslaan van een eventuele Russische aanval. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 19. OEKRAÏNE LIVE. Dode en meer dan zeventig gewonden bij Russische drone- en raketaanvallen op Oekraïne (08/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een Russische raketaanval op een politiegebouw in het Oekraïense Kryvy Rih zijn tientallen slachtoffers gevallen, melden de autoriteiten in Oekraïne. De Britse regering wil intussen de door de Russische blokkade van de Zwarte Zee veroorzaakte voedselonveiligheid bespreken in een voedseltop op 20 november in Londen.Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 20. Live - Luchtmacht Oekraïne: ‘Wij domineren luchtruim’ • VS stellen extra militaire steun beschikbaar (02/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 21. OEKRAÏNE LIVE. Dode en meer dan 70 gewonden bij Russische drone- en raketaanvallen op Oekraïne - Opnieuw droneaanvallen op fabriek en treinstation in Rusland (08/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een Russische raketaanval op een politiegebouw in het Oekraïense Kryvy Rih zijn tientallen slachtoffers gevallen, melden de autoriteiten in Oekraïne. De Britse regering wil intussen de door de Russische blokkade van de Zwarte Zee veroorzaakte voedselonveiligheid bespreken in een voedseltop op 20 november in Londen.Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 22. Live - Oekraïne. Von der Leyen belooft Oekraïne 18 miljard EU-steun in 2023 • Russische en Amerikaanse ministers van Defensie bespraken conflict in Oekraïne (21/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. Live - Massale golf van ‘ongeveer honderd raketaanvallen’ op Kiev en andere steden • Energiesituatie in heel Oekraïne ‘kritiek’ (15/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Amerikanen beloven Oekraïne 51 miljoen euro extra militaire steun in conflict tegen Rusland (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense collega Volodimir Zelensky extra steun toegezegd in het conflict tegen Rusland. Het gaat om 60 miljoen dollar (51 miljoen euro) aan militair materiaal.
  [naar artikel]
 25. Oekraïense energieminister waarschuwt voor Russische raketaanvallen op Nieuwjaar, Zelensky: “Nog 9 miljoen mensen zonder stroom” (26/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense minister van Energie, Herman Haloesjtsjenko, heeft de bevolking gewaarschuwd voor nieuwe grootschalige Russische raketaanvallen met oud en nieuw. Ondanks herstelwerken aan de Oekraïense energie-infrastructuur die tot nu toe al zwaar werd beschadigd, zitten nog steeds zo’n negen miljoen burgers zonder stroom. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in zijn dagelijkse videotoespraak. “Maar het aantal en de duur van de stroomonderbrekingen nemen gestaag af”, klonk het.
  [naar artikel]
 26. Kitir trekt hulp aan Oekraïne op tot 5 miljoen euro: “Hoe sneller we schakelen, hoe meer levens we kunnen redden” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt twee miljoen euro extra vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne. Eerder was er al een extra steun van drie miljoen euro aangekondigd. “De situatie wordt met de dag schrijnender. Daarom trek ik onze directe hulp aan de mensen in Oekraïne op tot vijf miljoen euro”, meldt Kitir, die vandaag de oorlogsvluchtelingen aan de Pools-Oekraïense grens bezoekt.
  [naar artikel]
 27. België levert 92 miljoen euro extra steun aan Oekraïne (12/05/2023 - De Tijd)
  17:50 Met het oog op het Oekraïense lenteoffensief stuurt de federale regering voor de tweede keer dit jaar een extra steunpakket van 92 miljoen euro naar het land.
  [naar artikel]
 28. Amerikaanse Senaat keurt 12 miljard dollar extra steun voor Oekraïne goed (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Senaat heeft donderdag 12 miljard dollar (12,2 miljoen euro) extra steun voor Oekraïne goedgekeurd. Dat gebeurde bij de beslissing om de Amerikaanse begroting tot december te verlengen. De tekst, die door senatoren van beide partijen werd goedgekeurd, bevat een grote militaire luik voor Kiev nu de Russische president Vladimir Poetin voorbereidingen treft om de Russische annexatie van vier Oekraïense regio's te formaliseren.
  [naar artikel]
 29. België koopt pantservoertuigen voor Oekraïne (16/06/2023 - Knack)
  België zal pantservoertuigen voor troepentransport aankopen en leveren aan Oekraïne. Daarvoor heeft de federale regering vrijdag het licht op groen gezet. Het gaat al om een vijftiende Belgische steunpakket voor Oekraïne in de strijd tegen de Russische bezetter. Het pakket omvat 11 miljoen euro. Daarmee worden onder meer M113-pantservoertuigen aangekocht. De bedoeling is dat de Belgische industrie die aanpast om ze daarna aan Oekraïne te leveren.  Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) sluit verdere steun aan Oekraïne niet uit. ‘Zoals altijd gezegd blijven we in functie van de concrete vraag van Oekraïne naar oplossingen zoeken, in de eigen defensiestocks en/of in samenspraak met de Belgische industrie’, zegt ze. België was een van de eerste landen die militaire steun leverden aan Oekraïne, aldus nog Dedonder, die benadrukt dat het ‘geen wedstrijd tussen partnerlanden is, maar het resultaat van een coherente aanpak om zo goed als mogelijk tegemoet te komen aan de noden op het terrein’. Vorige week besliste de federale regering nog om voor 32 miljoen euro munitie voor Oekraïne aan te kopen. In totaal leverde Defensie al voor ruim 300 miljoen euro steun aan het land, zowel in de vorm van dodelijke wapens als niet-dodelijk materiaal, zoals brandstof. Het Belgische leger zal binnen een coalitie met onder meer Denemarken en Nederland ook Oekraïense piloten opleiden om met F-16-gevechtsvliegtuigen te kunnen vliegen. The post België koopt pantservoertuigen voor Oekraïne appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 30. Live - Dodental raketaanvallen in Tsjasiv Jar en Charkiv loopt op • Oekraïne wil zuiden heroveren met ‘miljoenenleger’ (11/07/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Live - Raketaanvallen op Odessa • Oekraïens leger: ‘Opnieuw Russisch vaartuig tot zinken gebracht’ (07/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. Live - Russische helikopterpiloot die naar Oekraïne vloog krijgt half miljoen dollar • ‘Russische aanvallen zeer dicht bij Roemeense grens’ (05/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Live - Nieuwe golf van raketaanvallen op Kiev en andere steden • Energiesituatie in heel Oekraïne ‘kritiek’ (15/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. Ons land maakt 29 miljoen euro vrij om Oekraïne door winter te helpen (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land maakt 29 miljoen euro extra vrij voor steun aan Oekraïne. Daarvan gaat 19 miljoen euro naar de wederopbouw van ziekenhuizen en scholen, die ernstige schade hebben opgelopen door de Russische bombardementen. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Frank Vandenbroucke (Vooruit). “De vernieling in Oekraïne is niet te overzien en het viseren van de energievoorziening en gezondheidszorg door het Russische leger maakt het dagelijkse leven voor vele mensen vrijwel onmogelijk”, aldus de minister.
  [naar artikel]
 35. Meer Amerikaanse wapens voor Oekraïne, ook ‘kamikaze-drones’ om Russische tanks te vernietigen (17/03/2022 - De Morgen)
  De VS leveren voor 728 miljoen euro extra aan wapens aan Oekraïne. Washington zal ook een nieuw wapen sturen naar het slagveld, een ‘kamikaze-drone’. Die past in een rugzak en moet onder andere het vele Russische materieel uitschakelen.
  [naar artikel]
 36. Live - VS schatten kans op grote Russische terreinwinst dit jaar klein in • EU in grote lijnen eens over 2 miljard euro aan extra munitie voor Oekraïne (08/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 37. Live - Rusland: ‘Zeshonderd Oekraïense militairen gedood’ • ‘Inlichtingen VS helpen Oekraïne met doden Russische generaals’ (05/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. OEKRAÏNE LIVE. VS leveren opnieuw voor 600 miljoen dollar militaire steun aan Oekraïne (07/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische ambassade in Washington DC reageert geschokt op de aangekondigde Amerikaanse levering van munitie met verarmd uranium aan Oekraïne. En bij een Russische raketaanval op een markt in de Oekraïense industriestad Kostjantynivka zijn gisteren 17 doden en 32 gewonden gevallen. Onze reporter Arnaud De Decker was ter plaatse. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 39. OEKRAÏNE LIVE. VS leveren opnieuw voor 600 miljoen dollar militaire steun aan Oekraïne (08/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische ambassade in Washington DC reageert geschokt op de aangekondigde Amerikaanse levering van munitie met verarmd uranium aan Oekraïne. En bij een Russische raketaanval op een markt in de Oekraïense industriestad Kostjantynivka zijn gisteren 17 doden en 32 gewonden gevallen. Onze reporter Arnaud De Decker was ter plaatse. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 40. LIVE. Poetin beveelt leger nucleaire afschrikkingsmiddelen op scherp te zetten - Oekraïne en Rusland gaan onderhandelen bij grens Wit-Rusland - Oekraïne (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vierde dag van de Russische invasie in Oekraïne. Terwijl de gevechten doorgaan en mensen massaal Oekraïne ontvluchten, heeft het land ingestemd met vredesonderhandelingen met Rusland. Een Russische en een Oekraïense delegatie zullen elkaar ontmoeten aan de grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland. Iets daarvoor had de Russische president Vladimir Poetin verklaard de “ontradingsmacht” van het Russische leger, die een nucleaire component bevat, in paraatheid te brengen. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 41. Live - ‘Oekraïense scherpschutters doodden zeven Russische verkenners’ • Oekraïne laat ‘zwaarste winter in geschiedenis’ achter zich (01/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. LIVE. EU sluit luchtruim voor Russen en gaat Oekraïne bewapenen - Rusland en Oekraïne gaan onderhandelen - Poetin laat nucleaire afschrikkingsmiddelen op scherp zetten (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vierde dag van de Russische invasie in Oekraïne. Terwijl de gevechten doorgaan en mensen massaal Oekraïne ontvluchten, heeft het land ingestemd met vredesonderhandelingen met Rusland. Een Russische en een Oekraïense delegatie zullen elkaar ontmoeten aan de grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland. Iets daarvoor had de Russische president Vladimir Poetin verklaard de “ontradingsmacht” van het Russische leger, die een nucleaire component bevat, in paraatheid te brengen. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 43. Live - Rusland lanceert nieuwe raketaanvallen op Oekraïne, inwoners zoeken dekking • ‘Twee doden in Zaporizja’ (05/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. LIVE. Brits leger: Russische raketaanvallen treffen doelen in heel Oekraïne (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel Russische grondtroepen zich vooral richten op het oosten van Oekraïne, treffen Russische raketaanvallen doelen in het hele land. Dat meldt het Britse leger op basis van inlichtingendiensten die de situatie in Oekraïne in de gaten houden. De raketten treffen niet alleen militaire doelwitten, maar raken ook scholen, ziekenhuizen en appartementencomplexen en richten zich op voor Oekraïne belangrijke steden als Odesa, Cherson en Marioepol. Uit die laatste stad en omgeving zijn volgens Kiev gisteren 344 mensen gered. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 45. Live - Oekraïne: Minstens 11 doden en 64 gewonden bij Russische raketaanvallen • Poetin dreigt met nog zwaardere vergeldingsmaatregelen (10/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 46. België koopt voor 32,4 miljoen euro munitie voor Oekraïne (09/06/2023 - Knack)
  De federale regering koopt voor 32,4 miljoen euro aan munitie voor het Oekraïense leger. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist, meldt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). Het gaat om 105mm-munitie die wordt aangekocht bij de Belgische industrie en ‘zo snel als mogelijk’ zal worden geleverd. De aankoop maakt deel uit van het veertiende militaire steunpakket aan Oekraïne.  In totaal leverde Defensie al voor 306 miljoen euro aan Oekraïne, zowel in de vorm van dodelijke wapens als niet-dodelijke steun, waarvan 41 miljoen euro aan brandstof. Daarnaast heeft het Belgische leger al meer dan 700 Oekraïense militairen opgeleid. Defensie zal binnen een coalitie met onder meer Denemarken en België ook Oekraïense piloten opleiden om met F-16-gevechtsvliegtuigen te kunnen vliegen. The post België koopt voor 32,4 miljoen euro munitie voor Oekraïne appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 47. Oekraïne: “Russische raketaanvallen op Kiev afgeweerd” (01/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtafweersystemen hebben in de nacht van zondag op maandag Russische raketaanvallen op Kiev en omgeving afgeweerd, stellen de plaatselijke Oekraïense autoriteiten. Eerder hadden hulpdiensten in heel Oekraïne gewaarschuwd voor luchtaanvallen.
  [naar artikel]
 48. **Live - Oekraïense generaal: ‘Ruim helft van Russische raketaanvallen uitgevoerd met inaccurate Sovjet-wapens’ (30/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Live - Massale raketaanvallen op Oekraïne zijn ‘vergelding’ voor inval op Russisch grondgebied • Minstens 9 dodelijke slachtoffers (09/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy