De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Alweer moet kinderopvang sluiten “na ernstige gevarensituatie”

Het Belang van Limburg

24/11/2022 - 13:04

Het Vlaams agentschap Opgroeien heeft de vergunning geschorst van een gezinsopvang in Machelen. Dat valt donderdag te lezen op de website van het agentschap. De beslissing dateert van gisteren/woensdag en gaat onmiddellijk in.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Agentschap Opgroeien sluit kinderopvang in Machelen: "Ernstige gevarensituatie" (24/11/2022 - VRT NWS)
  Het Vlaams Agentschap Opgroeien heeft de vergunning geschorst van een kinderopvang in Machelen. Er zouden ernstige klachten zijn gekomen over de onthaalmoeder.
  [naar artikel]
 2. Kinderopvang De Ballon moet meteen de deuren sluiten, maar uitbaatster valt uit de lucht: “Dit is totaal onterecht” (06/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Opnieuw moet een kinderopvang op Leuvens grondgebied de deuren sluiten. Dinsdag kreeg De Ballon, een kinderopvang aan de Pompstraat in Wilsele, te horen dat hun vergunning geschorst wordt, en dat vanaf woensdag al. Ouders en uitbaters zijn geschokt. “Dit hadden we totaal niet verwacht”, klinkt het bij beiden.
  [naar artikel]
 3. Crèche na crèche moet sluiten door besmettingen en personeelstekort: “De golf te veel voor de kinderopvang” (24/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De kinderopvang kreunt onder de vierde golf. Steeds meer locaties moeten sluiten door besmettingen. En dat terwijl honderden vacatures in de kinderopvang niet ingevuld blijven. “Het hakt er hard in, zowel bij begeleiders als bij de ouders.”
  [naar artikel]
 4. Agentschap Opgroeien schorst onthaalouder in Machelen wegens “ernstige gevarensituatie” (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een onthaalouder in het Vlaams-Brabantse Machelen is woensdag geschorst door het agentschap Opgroeien. Eerder deze week deed de werkgever – 3Wplus Kinderopvang – al hetzelfde. Het agentschap Opgroeien zegt dat het bezorgd is over de fysieke en psychische integriteit van de kinderen in de opvang.
  [naar artikel]
 5. Kinderopvang in Waregem moet deuren sluiten (07/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kind en Gezin trekt de vergunning van kinderopvang Cococinelle uit Waregem in vanaf vandaag. Dat doet ze "op basis van ernstige indicaties dat de
  [naar artikel]
 6. Kinderopvang in Tremelo moet gedwongen sluiten, uitbaatster reageert: "We gingen sowieso stoppen door personeelstekort” (01/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderopvang Jip en Janneke in Tremelo moet vanaf 17 december verplicht sluiten. De crèche heeft plaats voor 34 kinderen. Volgens het Agentschap Opgroeien is er sprake van aanhoudende structurele tekorten en daarom werd vandaag beslist de vergunning in te houden. “Raar, want we hadden in oktober zelf al aangegeven te stoppen door personeelstekort”, reageert uitbaatster Anita Ooms. Zij stelde zeven verzorgers te werk.
  [naar artikel]
 7. Deze nieuwe topman moet vertrouwen in kinderopvang herstellen: “We zullen nog meer kinderdagverblijven sluiten” (26/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als kinderrechtencommissaris klaagde hij jarenlang wantoestanden aan. Sinds vorige week staat Bruno Vanobbergen aan de andere kant. Als nieuwe topman van het Agentschap Opgroeien moet hij de wantoestanden in de kinderopvang aanpakken. Eén ding is meteen duidelijk: hij is het beu dat zijn diensten de zwartepiet toegeschoven krijgen. “Dat jullie dit nog maar durven te vragen. Ik word hier echt boos over.”
  [naar artikel]
 8. Kinderopvang in Eeklo moet drie maanden dicht nadat kind er letsel oploopt: “Veiligheid niet langer gegarandeerd” (03/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderopvang De Kleine Wereld in de Jan Breydelstraat in Eeklo moet vanaf maandag noodgedwongen enkele maanden dicht. Er werd klacht ingediend nadat een kind in de crèche een letsel opliep. De dienst Opgroeien schorst de opvang nu voor drie maanden. “We maken ons ernstige zorgen over de pedagogische kwaliteit”, klinkt het. Dit is wat we weten.
  [naar artikel]
 9. Ouders reageren op sluiting kinderopvang De Kleine Wereld in Eeklo: “Al van op de parking hoorde ik kinderen krijsen” (03/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderopvang De Kleine Wereld moet verplicht voor drie maanden de deuren sluiten. Dat heeft de Dienst Opgroeien beslist. Voor sommige ouders van wie hun kind in de crèche verbleef, is dat een meer dan terechte beslissing: “Er zijn al zoveel verschillende klachten geweest.”
  [naar artikel]
 10. Bruno Vanobbergen, de nieuwe topman die het vertrouwen in de kinderopvang moet herstellen: “De komende weken zullen we nog meer kinderdagverblijven sluiten” (26/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Als kinderrechtencommissaris klaagde hij jarenlang wantoestanden aan. Sinds vorige week staat Bruno Vanobbergen aan de andere kant. Als nieuwe topman van het Agentschap Opgroeien moet hij de wantoestanden in de kinderopvang aanpakken. Eén ding is meteen duidelijk: hij is het beu dat zijn diensten de zwartepiet toegeschoven krijgen. “Dat jullie dit nog maar durven te vragen. Ik word hier echt boos over.”
  [naar artikel]
 11. Ouders gaan zélf in beroep tegen sluiting kinderopvang van hun ‘moeke’: “Het beleid van Agentschap Opgroeien is schandalig” (13/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het Agentschap Opgroeien bevestigt dat de kinderopvang aan de Schoterweg in Tessenderlo ‘met gegronde reden’ is geschorst. Er werd een onderzoek opgestart, maar de ware reden van het sluiten van de kinderopvang zou een “burenruzie en geroep” zijn. De betrokken ouders tekenen beroep aan tegen de beslissing. “We staan allemaal als een blok achter uitbaatster Agnes”, zegt Hanne Vanderheyden.
  [naar artikel]
 12. Kinderopvang Sascha moet dicht van minister, maar ouders staan als één blok achter uitbaatster: “Iedereen zet kroost hier met gerust hart af” (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Onze kinderen zijn nochtans laaiend enthousiast als ze naar de opvang mogen.” De ouders reageren onthutst, nu het doek definitief gevallen lijkt voor kinderopvang Sascha in Kalmthout. Minister Wouter Beke laat de crèche vanaf 1 april sluiten. “Wij hebben het gevoel dat het Agentschap Opgroeien en Wouter Beke een voorbeeld willen stellen.”
  [naar artikel]
 13. Kinderopvang Baloe drie maanden dicht na ‘ernstige klacht’: “Het is een voorzorgsmaatregel, maar tijdelijke sluiting is enige gepaste reactie” (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderopvang Baloe in Harelbeke moet drie maanden dicht. Het agentschap Opgroeien, dat Kind & Gezin overkoepelt, neemt die beslissing nadat het eerder deze week een klacht binnenkreeg. “Gezien de ernst van die klacht kunnen we niet anders dan zo’n drastische beslissing nemen”, zegt woordvoerster Nele Wouters. “Maar ik benadruk wel dat de klacht nog in onderzoek is, en het een voorzorgsmaatregel is.”
  [naar artikel]
 14. Kinderopvang moet pas sluiten bij twee coronabesmettingen (09/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een kinderopvang voor kinderen jonger dan drie jaar moet pas sluiten als een lid van het zorgpersoneel een bevestigd Covid-19-geval is, of indien er twee bevestigde gevallen zijn onder kinderen in dezelfde bubbel. Dat blijkt uit een update door gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 15. Kinderopvang moet pas sluiten bij twee coronabesmettingen (09/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een kinderopvang voor kinderen jonger dan drie jaar moet pas sluiten als een lid van het zorgpersoneel een bevestigd Covid-19-geval is, of indien er twee bevestigde gevallen zijn onder kinderen in dezelfde bubbel. Dat blijkt uit een update door gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 16. Agentschap Opgroeien sluit kinderopvang in Tessenderlo, ouders gaan in beroep (13/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Agentschap Opgroeien bevestigt dat de kinderopvang aan de Schoterweg in Tessenderlo ‘met gegronde reden’ is geschorst. Er werd een onderzoek opgestart. Maar de ware reden van het sluiten van de kinderopvang zou een “burenruzie en geroep” zijn. De betrokken ouders tekenen beroep aan tegen de beslissing. “We staan allemaal als een blok achter uitbaatster Agnes”, zegt Hanne Vanderheyden.
  [naar artikel]
 17. GEMEENTERAAD. Oudsbergen investeert 1,7 miljoen euro in kinderopvang (21/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Buitenschoolse opvang: “De kinderopvang Kadee in Opglabbeek is aan vernieuwing en uitbreiding toe”, zegt schepen van Patrimonium Kurt Plessers (cd&v). “Omdat basisschool Sint-Lambertus de bewegingsruimte van de nabijgelegen kleuterschool wil vernieuwen, sluiten we met hen een samenwerkingsovereenkomst: de gemeente betaalt 1,5 miljoen euro voor een nieuwe kinderopvang en de school bekostigt een extra bewegingsruimte. Later zullen we ook een overeenkomst opstellen om de bewegingsruimte multifunctioneel te gebruiken. De hele operatie zal over ongeveer twee jaar afgerond zijn. Ook in Louwel stappen we trouwens mee in de verbouwing van de kinderopvang bij De Zandloper. Daar investeren we ruim 200.000 euro.”
  [naar artikel]
 18. Kinderopvang moet pas dicht bij twee coronabesmettingen (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een kinderopvang voor kinderen jonger dan 3 jaar moet pas sluiten als een lid van het zorgpersoneel een bevestigd Covid-19-geval is, of indien er...
  [naar artikel]
 19. Ook crèche De Bengeltjes in Denderleeuw verliest vergunning: “Zeer ernstige zorgen over veiligheid van de kinderen” (23/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ook de Denderleeuwse crèche De Bengeltjes moet van het Agentschap Opgroeien de deuren sluiten. “We maken ons zeer ernstige zorgen over de kwaliteit van de opvang en de veiligheid en gezondheid van de kinderen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 20. Ook crèche De Bengeltjes in Denderleeuw verliest vergunning: “Zeer ernstige zorgen over veiligheid van de kinderen” (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ook de Denderleeuwse crèche De Bengeltjes moet van het Agentschap Opgroeien de deuren sluiten. “We maken ons zeer ernstige zorgen over de kwaliteit van de opvang en de veiligheid en gezondheid van de kinderen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 21. Kinderopvang Inne Minne in Opwijk moet deuren sluiten (07/12/2022 - De Standaard)
  Kinderopvang Inne Minne in Opwijk in Vlaams-Brabant moet de deuren sluiten, zo heeft het agentschap Opgroeien bekendgemaakt. Dinsdag werd de vergunning van de opvang ‘met dringende noodzakelijkheid’ opgeheven.
  [naar artikel]
 22. Ook crèche in Opwijk “met dringende noodzakelijkheid” gesloten: “Opvang kreeg alle kansen om vastgestelde tekorten weg te werken” (07/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Kinderopvang Inne Minne in Opwijk, waar 17 kinderen opgevangen werden, moet op bevel van het Agentschap Opgroeien de deuren sluiten. Dat bevestigt het agentschap aan onze redactie.
  [naar artikel]
 23. Vooruit vindt dat Beke zelf moet opstappen na incidenten in kinderopvang: “Hij moet zich afvragen: kan ik nog functioneren?” (10/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit vindt dat het tijd is dat minister Beke de eer aan zichzelf houdt, onder andere na het incident in de kinderopvang ‘t Sloeberhuisje in Mariakerke. “Na de eerste coronagolf in de woonzorgcentra, na de fraude in de contactopsporing, na al die incidenten in de kinderopvang, vind ik dat hij zich de vraag moet stellen: kan ik nog functioneren?”, zegt Vlaams parlementslid voor Vooruit Hannes Anaf bij HLN LIVE. Maar Anaf wil dat de regering zelf beslist of Beke kan aanblijven: “Het is niet aan ons, maar het is aan de meerderheid om te oordelen of zij vinden dat hij hun vertrouwen nog verdient.” Bekijk hierboven een fragment van het interview met Anaf.
  [naar artikel]
 24. Uitbaatster moet kinderopvang Biejoekes alvast tijdelijk sluiten wegens brutale aanpak van kinderen en ongepaste straffen: “Zware woorden die hard aangekomen zijn” (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ongepast straffen, regelmatig roepen en een in het algemeen brutale aanpak van kinderen. Dat zijn samengevat de redenen waarom Kind&Gezin bij hoogdringendheid kinderopvang Biejoekes in Zoersel geschorst heeft. In de voorbije weken hadden enkele ouders hun kinderen er zelf ook al spontaan weggehaald. “Dit hadden we absoluut niet zien aankomen”, reageert de uitbaatster kort.
  [naar artikel]
 25. Veel vragen over personeelstekort in de kinderopvang in onderzoekscommissie: “Ik maak mij grote zorgen” (03/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de kinderopvang veiliger wordt met het huidige personeelstekort? Die vraag kreeg Leo Van Loo, die het actieplan kinderopvang ten uitvoer moet brengen, vrijdag voorgeschoteld tijdens de onderzoekscommissie naar veiligheid in de kinderopvang. Tot grote teleurstelling van de commissieleden bleek dat echter geen deel van zijn opdracht.
  [naar artikel]
 26. Vooruit wil dat Beke zelf opstapt na incidenten in kinderopvang: “Hij moet zich afvragen: kan ik nog functioneren?” (10/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit vindt dat het tijd is dat minister Beke de eer aan zichzelf houdt, onder andere na het incident in de kinderopvang ‘t Sloeberhuisje in Mariakerke. “Na de eerste coronagolf in de woonzorgcentra, na de fraude in de contactopsporing, na al die incidenten in de kinderopvang, vind ik dat hij de vraag moet stellen: kan ik nog functioneren?”, zegt Vlaams parlementslid voor Vooruit Hannes Anaf bij HLN LIVE. Maar Anaf wil dat de regering zelf beslist of Beke kan aanblijven: “Het is niet aan ons, maar het is aan de meerderheid om te oordelen of zij vinden dat hij hun vertrouwen nog verdient.“ Bekijk hierboven een fragment van het interview met Anaf.
  [naar artikel]
 27. Kinderopvang in Oudenaarde met onmiddellijke ingang gesloten na klachten van ouders en ex-werknemers: “We maken ons ernstige zorgen over de veiligheid van de kinderen” (11/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse overheid heeft de werking van het kinderdagverblijf ’t(b)engeltje in de Oudenaardse deelgemeente Leupegem met onmiddellijke ingang stopgezet. “Omdat we ons ernstige zorgen maken over de veiligheid van de kinderen”, aldus het Agentschap Opgroeien.
  [naar artikel]
 28. Kinderopvang ‘Kleine Maatjes’ sluit afdeling: “Hoge kosten zijn onhoudbaar” (09/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kinderopvang de ‘Kleine Maatjes’ langs de Rode Kruisstraat in Zonhoven heeft alle ouders een brief bezorgd. “We moeten noodgedwongen sluiten, omdat de kosten van onder meer energie gewoon onhoudbaar zijn”, kondigt verantwoordelijke Ine Willems tot haar eigen grote spijt aan.
  [naar artikel]
 29. Topman Welzijnsverbond hekelt “rotte appels” die kinderopvang “in kwaad daglicht” zetten (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Vlaams Welzijnsverbond betreurt dat de hele kinderopvang in een kwaad daglicht geplaatst wordt “door enkele rotte appels”. “De verhalen die uitgebreid in de aandacht kwamen zijn, gelukkig maar, de grote uitzondering. Maar we mogen niet blind zijn voor bepaalde pijnpunten binnen de kinderopvang”, stelt algemeen directeur Hendrik Delaruelle woensdag in een open brief.
  [naar artikel]
 30. Alweer een crèche dicht:'t Fopspeentje in Roeselare (12/12/2022 - VRT NWS)
  De kinderopvang 't Fopspeentje in Roeselare moet drie maanden dicht. Dat heeft het Agentschap Opgroeien beslist. Waarom de crèche moet sluiten, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 31. Positieve verhalen uit de kinderopvang: “Zoontje gilt van geluk als hij mag gaan” (03/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  In tijden waarin wantoestanden in Vlaamse kinderdagverblijven het nieuws domineren, gingen wij op zoek naar positieve verhalen uit de kinderopvang. En u reageerde massaal. Meer dan duizend ouders spreken hun lof uit over hun onthaalouders of kinderopvang. “Ik laat mijn zoontje met een gerust hart achter.”
  [naar artikel]
 32. Opnieuw speelt crèche vergunning kwijt: “Zó oneerlijk. Wij hadden hier vanaf dag één een warm gevoel” (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderopvang Janneman in Westmalle moet vanaf 29 augustus de deuren sluiten. Geen incident of klacht, maar wel herhaaldelijke tekorten liggen aan de oorzaak van de beslissing bij Agentschap Opgroeien. De 66-jarige uitbaatster had dit “niet verwacht” en de ouders reageren verbolgen op het besluit. “Ik merk élke dag dat mijn kindje hier graag komt en nu moet de crèche zonder degelijke redenen dicht. Het gevoel van onrecht is groot”, aldus papa Tom Vervoort (37).
  [naar artikel]
 33. Wouter Beke staat onderzoekscommissie te woord over probleemcrèches: "Minister moet geen individuele dossiers opvolgen” (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke zegt dat hij zowel voor als na het drama in ‘t Sloeberhuisje initiatieven heeft genomen om de kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang te verbeteren. Maar een minister moet volgens Beke “geen individuele casussen beoordelen”. Daarvoor moet hij kunnen vertrouwen op zijn administraties. Die administraties hebben niet aangegeven dat zij “over te weinig instrumenten zou beschikken” of dat “de informatiedoorstroming en gegevenswisseling beter zou moeten”. Dat heeft Beke maandag gezegd in de onderzoekscommissie kinderopvang.
  [naar artikel]
 34. Kinderopvang Baloe in Harelbeke moet dicht na klacht over ongepaste manier van straffen (25/03/2022 - VRT NWS)
  Kinderopvang Baloe in Harelbeke moet de deuren sluiten na een klacht over een ongepaste manier van straffen en niet correct pedagogisch gedrag. Kind en Gezin schorst de kinderopvang voor 3 maanden. De klacht wordt nu onderzocht.
  [naar artikel]
 35. Kind en Gezin sluit kinderopvang Baloe na klacht over ‘ongepaste manier van straffen’: “Het gaat om heel ernstige feiten” (24/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De kinderopvang uit de Rene Declercqlaan in Harelbeke wordt drie maanden geschorst na een klacht. Het agentschap Opgroeien onderzoekt een klacht rond ‘niet correct pedagogisch gedrag’ en ‘geen correcte manieren van straffen’. De uitbaatster was zich van geen kwaad bewust. “Drie maanden verplicht dicht, dit is een financieel drama.”
  [naar artikel]
 36. Liveblog: Opnieuw woelige nacht in Belgrado, kinderopvang moet pas sluiten bij twee besmettingenĀ  (09/07/2020 - VRT NWS)
  In de Servische hoofdstad Belgrado is er voor de tweede avond op rij massaal geprotesteerd tegen het coronabeleid van president Aleksandar Vu?i?. "Het protest lijkt te escaleren", vertelt onze correspondent Stefan Bos. Sciensano verduidelijkt intussen dat een kinderopvang pas vanaf twee besmettingen moet sluiten. Volg alle updates over de coronacrisis in onze liveblog.
  [naar artikel]
 37. Ook crèche in Opwijk “met dringende noodzakelijkheid” gesloten (07/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kinderopvang Inne Minne in Opwijk, waar 17 kinderen opgevangen werden, moet de deuren op bevel van het Agentschap Opgroeien sluiten. Dat bevestigt het agentschap aan onze redactie.
  [naar artikel]
 38. Hoe weet je dat je kind het goed heeft in kinderopvang? “Wat je ongerust zou kunnen maken, is een plotse verandering in gedrag” (15/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De verhalen uit de “horrorcrèche” in Oudenaarde doen ouders huiveren, en dan zeker ouders met een baby of peuter in de crèche. Hoe kun je weten welke klachten al tegen jouw kinderopvang zijn ingediend? En zijn er ook signalen bij je kindje waarop je moet letten?
  [naar artikel]
 39. Hoe weet je dat je kind het goed heeft in kinderopvang? “Wat je ongerust zou kunnen maken, is een plotse verandering in gedrag” (15/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De verhalen uit de “horrorcrèche” in Oudenaarde doen ouders huiveren, en dan zeker ouders met een baby of peuter in de crèche. Hoe kun je weten welke klachten al tegen jouw kinderopvang zijn ingediend? En zijn er ook signalen bij je kindje waarop je moet letten?
  [naar artikel]
 40. Kinderopvang laat peuters buiten slapen: “Onze dochter slaapt hier veel beter dan thuis” (20/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kinderen laten slapen in open lucht: het is een Scandinavische trend die ook naar Deinze is overgewaaid. Met steun van de stad Deinze plaatste kinderopvang de (B)Engeltjes twee buitenslaapbedden. “Het verhoogt de weerstand en verlaagt de kans op allergie”, aldus schepen van Kinderopvang Trees Van Hove (CD&V).
  [naar artikel]
 41. Kinderopvang laat peuters buiten slapen: “Onze dochter slaapt hier veel beter dan thuis” (20/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Kinderen laten slapen in open lucht: het is een Scandinavische trend die ook naar Deinze is overgewaaid. Met steun van de stad Deinze plaatste kinderopvang de (B)Engeltjes twee buitenslaapbedden. “Het verhoogt de weerstand en verlaagt de kans op allergie”, aldus schepen van Kinderopvang Trees Van Hove (CD&V).
  [naar artikel]
 42. ONZE OPINIE. “Hoe vaak horen we nog dit soort verhalen over de kinderopvang? De vaststelling is telkens: men had sneller kunnen ingrijpen” (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Alweer prijs in een crèche. Alweer gruwel. Erger dan je al las. Hoe vaak nog dit soort verhalen? Wat ligt er nog te stinken onder de nonchalance van de afgelopen jaren?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Want telkens is de vaststelling: ingrijpen kon sneller. Het label ‘Erkend door Kind en Gezin’ is geen kwaliteitslabel meer. Het vertrouwen is te grabbel gegooid. De weg is lang, een opkuis meer dan nodig.”
  [naar artikel]
 43. ONZE OPINIE. “De opstand in de kinderopvang gaat Wouter Bekes petje te boven” (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kinderopvang is boos en komt op straat. Aan het kabinet van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) willen kinderbegeleiders én ouders betogen. “Een opstand die zijn petje te boven gaat”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De hele Vlaamse regering moet aan de bak. De centrale vraag is kristalhelder: wat zijn onze jongste kinderen waard?”
  [naar artikel]
 44. Kinderopvang Sascha moet dicht van minister, maar ouders staan als één blok achter uitbaatster: “Iedereen zet kind hier met gerust hart af” (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het doek lijkt definitief gevallen voor kinderopvang Sascha in Kalmthout. Minister Wouter Beke (CD&V) zette begin maart zijn handtekening onder de intentie van het Agentschap Opgroeien om de crèche te sluiten. De oorzaak? Een aantal procedures die niet in orde zijn, ongepaste uitspraken van de organisator van de opvang en ongepaste straffen. Van kindermishandeling is voor alle duidelijkheid géén sprake. Ouders reageren onthutst. “Wij hebben het gevoel dat Opgroeien en Wouter Beke een voorbeeld willen stellen.”
  [naar artikel]
 45. Ondanks wantoestanden en personeelstekort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderopvang (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de vele verhalen over wantoestanden in de kinderopvang die de afgelopen maanden naar buiten zijn gekomen, zijn ouders nog steeds “heel tevreden” over de sector. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) bij meer dan 2.000 ouders. “Het aanbieden van kwaliteitsvolle en veilige kinderopvang is vandaag meer dan ooit een topsport”, aldus de organisatie.
  [naar artikel]
 46. Meerdere vaccinatiecentra willen alweer sluiten: wat als je nog geen vaccin hebt gehad? (29/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zo lang lijken ze er nog niet te staan, maar toch wenkt het einde al voor heel wat vaccinatiecentra. Tien tot vijftien gemeenten hebben aan de Vlaamse overheid gevraagd om hun centrum te kunnen sluiten, verkleinen of verhuizen. Maar is dat wel zo verstandig? “De drempel moet laag blijven voor wie nu nog overtuigd moet worden”, zegt ook epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 47. Meerdere vaccinatiecentra willen alweer sluiten: kan dat nu al en wat als je nog geen vaccin hebt gehad? (29/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zo lang lijken ze er nog niet te staan, maar toch wenkt het einde al voor heel wat vaccinatiecentra. Tien tot vijftien gemeenten hebben aan de Vlaamse overheid gevraagd om hun centrum te kunnen sluiten, verkleinen of verhuizen. Maar is dat wel zo verstandig? “De drempel moet laag blijven voor wie nu nog overtuigd moet worden”, zegt ook epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy