De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Regering rijdt zichzelf in de vernieling: “Ze zijn te laf om te besturen en te laf om eruit te stappen”

Het Nieuwsblad

24/11/2022 - 13:04

De oppositie tegen de federale regering neemt ongekende proporties aan. Toch binnen de coalitie zelf. MR valt Vivaldi al lang aan, maar ook CD&V neemt meer en meer afstand van de ploeg waarin ze zelf zit. Zo haalt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi in een opiniestuk fors uit. Volgens politicologen nemen intussen zo goed als alle regeringspartijen afstand van Vivaldi. “Ze zijn te laf om te besturen én te laf om eruit te stappen. Dit is een worstcasescenario,” zegt Carl Devos (UGent).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oppositie heeft geen werk meer, kritiek op Vivaldi komt vooral uit eigen ploeg: “Te laf om te besturen en te laf om eruit te stappen” (24/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De oppositie tegen de federale regering neemt ongekende proporties aan te nemen. Toch binnen de coalitie zelf. De MR valt Vivaldi al lang aan, maar ook CD&V neemt meer en meer afstand van de ploeg waarin ze zelf zit. Zo haalt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi in een opiniestuk fors uit. Volgens politicologen nemen intussen zo goed als alle regeringspartijen afstand van Vivaldi. “Ze zijn te laf om te besturen en te laf om eruit te stappen. Dit is een worstcasescenario,” zegt Carl Devos (UGent).
  [naar artikel]
 2. Met Arco rijdt CD&V zichzelf in de vernieling (26/06/2018 - Knack)
  De CD&V houdt mordicus vast aan een overheidsvergoeding voor de Arco-coöperanten. En rijdt zo zichzelf in de vernieling.
  [naar artikel]
 3. Burgemeesters centrumsteden vragen meer geld voor lokale besturen: “Situatie is bijzonder zorgwekkend” (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Dit is de crisis te veel.” De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) vraagt na een vergadering van de dertien centrumsteden aan de Vlaamse regering om de financiering van steden en gemeenten te verhogen tot op het niveau van de inflatie. Ook roepen de burgemeesters de federale regering op om “lokale besturen deze crisis niet in de kou te laten staan”.
  [naar artikel]
 4. Signalisatieborden nodigen uit om meer te stappen  (26/10/2021 - VRT NWS)
  In Zedelgem lanceren de vier gemeentes van de eerstelijnszone de campagne “10.000 stappen: elke stap telt”. Opvallende signalisatieborden moeten de mensen aanzetten te voet te gaan en de auto wat meer aan de kant te laten staan. In onze provincie stappen 44 lokale besturen mee in het project van de Vlaamse overheid.
  [naar artikel]
 5. Vlaamse regering geeft lokale besturen 1.000 euro per opvangplek Oekraïense vluchtelingen (05/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering geeft 1.000 euro aan steden en gemeenten per opvangplaats die ze organiseren voor Oekraïense vluchtelingen. “Net zoals tijdens de coronacrisis zullen we beroep moeten doen op de slagkracht van de lokale besturen”, klonk het op een webinar voor de lokale besturen. “We maken werk van collectieve en duurzame opvangplaatsen. Een Europees land is in oorlog. Oekraïners die naar Vlaanderen vluchten, moeten we zo goed mogelijk ondersteunen”, zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
  [naar artikel]
 6. “Treinbende” laat spoor van vernieling achter en slaat Maarten (35) in elkaar: “Ze komen speciaal naar onze stad om te vechten” (07/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Maarten Sierens werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen bij zijn schoonheidssalon in het centrum van Ieper. De man heeft veel pijn en vragen over het zinloos geweld. Op sociale media is zelfs sprake van homofoob geweld. “Maar dat ben ik niet zeker”, zegt hij nu. Het zou gaan om een Franstalige “bende”, die met de trein kwam en een spoor van vernieling trok door de stations- en uitgaansbuurt.
  [naar artikel]
 7. CD&V-voorzitter Mahdi reageert op regeringscrisis: “Indexering van kinderbijslag is voor ons rode lijn” (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering verkeert in crisis nadat geen akkoord kon worden bereikt over de begroting. De boosdoener voor die mislukking is volgens N-VA en Open Vld CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. De roep naar een regering zonder CD&V, maar mét Vooruit, begint steeds luider te klinken. “Wat hebben mensen eraan als we eruit stappen”, poneert Mahdi in de studio van VTM NIEUWS. Voor de CD&V-voorzitter blijft de indexering van de kinderbijslag een rode lijn.
  [naar artikel]
 8. Neoprof Cian Uijtdebroeks (BORA-hansgrohe) wil geen stappen overslaan: “Ik kom nog maar net piepen” (17/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Cian Uijtdebroeks (18) koerst in 2022 bij de profs van BORA-hansgrohe. De renner maakte de overstap van junioren naar profs, maar legt zichzelf geen druk op in zijn eerste jaar. “Ik ga vooral kleine koersen rijden”, vertelde hij op de mediadag van z’n team. “Ik wil geen stappen overslaan in mijn groeiproces.”
  [naar artikel]
 9. Hollande rijdt zichzelf in vernieling (26/10/2016 - De Tijd)
  00:03 Slechts 4 procent van de Fransen is nog tevreden met het beleid van president François Hollande. Dat is een absoluut dieptepunt in de Vijfde Republiek.
  [naar artikel]
 10. De Croo probeert schot te krijgen in overleg: “Regering én sociale partners moeten zichzelf overstijgen” (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Te midden van de energiecrisis moeten de regering én de sociale partners “zichzelf overstijgen” om tot akkoorden te komen. Met die boodschap zette premier Alexander De Croo een overleg tussen de federale regering en de werkgevers en vakbonden in.
  [naar artikel]
 11. “Middeleeuwse” polderbesturen vechten voor hun voortbestaan: minister Demir wil af van polderbelasting én hun besturen, maar griffiers verzetten zich (27/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Als het van de Vlaamse regering afhangt, komt er binnenkort een einde aan de “polderbelasting”. Dat is het bedrag dat honderdduizenden inwoners van poldergebieden jaarlijks moeten betalen. In één beweging wil ­bevoegd minister Zuhal Demir ook de oubollige polderbesturen zelf grondig hervormen, wegens te versnipperd en te ondemocratisch. Maar die besturen geven zich niet ­zomaar gewonnen. “Niemand kent de gebieden beter dan wij.”
  [naar artikel]
 12. Nachtclubs verenigen zich tegen “stigmatiserende aanpak” van regering: “Dit is een financiële nachtmerrie” (18/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Veertig nachtclubs, waaronder Carré en Versuz, hebben zich verenigd tegen de “absurde stigmatiserende aanpak” van de regering en overwegen naar de Raad van State te stappen. “Hiermee raak je aan de fundamenten van de sector”, zegt Bruno Schaubroeck.
  [naar artikel]
 13. ‘Treinbende’ laat spoor van vernieling achter en slaat Maarten (35) in elkaar: “Zeker een week werkonbekwaam” (07/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Maarten Sierens werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen bij zijn schoonheidssalon in het centrum van Ieper. De man heeft veel pijn en vragen over het zinloos geweld. Op sociale media is zelfs sprake van homofoob geweld. “Maar dat ben ik niet zeker”, zegt hij nu. Het zou gaan om een Franstalige “bende”, die met de trein kwam en een spoor van vernieling trok door de stations- en uitgaansbuurt.
  [naar artikel]
 14. Vlaamse regering steunt lokale besturen bij noodopvang tijdens afkoelingsweek: “30 euro per dag per extra plaats” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering gaat lokale besturen steunen bij de organisatie van noodopvang voor basisschoolkinderen tijdens de afkoelingsweek voor de kerstvakantie. Dat meldt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) woensdag.
  [naar artikel]
 15. Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen? (14/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen? De Amerikaanse president Joe Biden haastte zich naar Californië om gouverneur Gavin Newsom te steunen, die voor een referendum staat, om hem in functie te houden. Op papier riskeert Gavin Newsom niet veel. Het moet gezegd worden dat Californië al vele jaren een blauwe staat is, vooral Democratische kandidaten besturen het. Toch is er wat […] Lees dit artikel: Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen?
  [naar artikel]
 16. PvdA rijdt zichzelf de vernieling in (16/03/2017 - De Tijd)
  08:28 De PvdA is de grote verliezer van de verkiezingen. De sociaaldemocraten verliezen in een klap 29 zetels. Partijleider Asscher wist in de campagne nooit een vuist te maken.
  [naar artikel]
 17. Wanneer is een relatie toxisch en hoe geraak je eruit? “Zeg iets, voor ze zich in de vernieling rijden” (03/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Miljoenen mensen overal ter wereld keken de voorbije weken met grote ogen naar het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard. Hun toxische relatie ontaardde in een spektakelproces, maar volgens experts hoeft het niet altijd voor de rechtbank te eindigen. “Als je als goede vriend van zo’n koppel ziet dat het misloopt, zeg daar dan ook iets van”, zegt relatietherapeut Tim Verleyzen.
  [naar artikel]
 18. “Kan iemand van jullie een vrachtwagen besturen?” (27/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Kan iemand van jullie een vrachtwagen besturen?” Een gebrek aan benzine maakt zich meester van Groot-Brittannië. De voorbije dagen vormden zich lange rijen voertuigen bij Britse benzinestations. Automobilisten stonden soms uren in de rij om te tanken en de helft van de benzinestations is nu gesloten vanwege een tekort aan brandstof. Oliemaatschappijen melden dat een gebrek aan chauffeurs problemen veroorzaakt bij het vervoer […] Lees dit artikel: “Kan iemand van jullie een vrachtwagen besturen?”
  [naar artikel]
 19. Sonny Colbrelli ziet zichzelf nog niet als “ex-renner” na hartprobleem: “In het begin was ik kwaad op de hele wereld” (15/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Italiaanse wielrenner Sonny Colbrelli, die vorige maand hartproblemen kreeg, heeft vrijdag verklaard dat hij zich nog geen “ex-renner” voelt. De Italiaan benadrukt ook dat de tijd nog niet gekomen is om te beslissen over de volgende stappen in zijn carrière.
  [naar artikel]
 20. Septemberverklaring van Jan Jambon: “Nederig, maar trots op sterk pakket aan maatregelen” (29/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  De afgelopen dagen waren “allesbehalve een fraai toonbeeld van hoe we Vlaanderen willen besturen”, maar de Vlaamse regering heeft een “ongelooflijk sterk pakket ten voordele van onze gezinnen en bedrijven” klaar. Dat heeft minister-president Jan Jambon (N-VA) gezegd in zijn Septemberverklaring.
  [naar artikel]
 21. Septemberverklaring van Jan Jambon: “Nederig, maar trots op sterk pakket aan maatregelen” (29/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De afgelopen dagen waren “allesbehalve een fraai toonbeeld van hoe we Vlaanderen willen besturen”, maar de Vlaamse regering heeft een “ongelooflijk sterk pakket ten voordele van onze gezinnen en bedrijven” klaar. Dat heeft minister-president Jan Jambon (N-VA) gezegd in zijn Septemberverklaring.
  [naar artikel]
 22. Conner Rousseau waarschuwt N-VA: “Als jullie ergens in coalitie stappen met Vlaams Belang, blaas ik alle coalities tussen Vooruit en N-VA op” (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Conner Rousseau (Vooruit) heeft duidelijke voorwaarden gesteld voor samenwerkingen tussen zijn partij en N-VA. “Als N-VA beslist om ergens samen te besturen met Vlaams Belang breek ik elke coalitie tussen Vooruit en N-VA af”, zo liet de voorzitter weten aan Knack. Volgens Rousseau is dit “de consequentie van principes hebben”.
  [naar artikel]
 23. Regering verhoogt bijdragevoet pensioenfonds lokale besturen: pensioenlast wordt “onhoudbaar” (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering heeft de basisbijdragevoet verhoogd voor de besturen die aangesloten zijn bij het gesolidariseerd pensioenfonds van de...
  [naar artikel]
 24. Paus roept op tot “dialoog”, tegenover neiging om “op zichzelf terug te plooien” (25/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Paus Franciscus heeft zaterdag bij zijn traditionele Kerstboodschap vanop een uitgeregend Sint-Pietersplein in Vaticaanstad opgeroepen tot “dialoog”, tegenover de neiging om “op zichzelf terug te plooien”. De 85-jarige kerkvorst stond traditioneel ook stil bij de grote conflicten in de wereld. “Ze lijken nooit te eindigen, en we zien ze nog nauwelijks”.
  [naar artikel]
 25. Onze huisanalist Patrick Goots in Frankfurt: “Ik verwacht een offensiever Antwerp” (24/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Donderdag wacht Antwerp de moeilijke verplaatsing naar Frankfurt in de Europa League. Als het nog Europees wil overwinteren, moet Stamnummer 1 het maximum eruit halen. “Antwerp is het aan zichzelf verplicht om de heenmatch tegen Frankfurt goed te maken”, vindt onze analist Patrick Goots. “Ik verwacht een geladen wedstrijd met een offensief Antwerp.”
  [naar artikel]
 26. Inbrekers trekken spoor van vernieling in basisschool én steken kinderbedje in brand: “Wie doet nu zoiets?” (11/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  In basisschool Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries (Brugge) en crèche Sprankel hebben inbrekers in de nacht van zondag op maandag een spoor van vernieling nagelaten. Een laptop en een smartphone werden gestolen, maar het opvallendste ‘wapenfeit’ was een kinderbedje dat in brand werd gestoken. “Het is enorm bizar”, zegt directeur Marc Slosse.
  [naar artikel]
 27. Septemberverklaring van Jan Jambon: “Nederig, maar trots op sterk pakket aan maatregelen” (29/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De afgelopen dagen waren “allesbehalve een fraai toonbeeld van hoe we Vlaanderen willen besturen”, maar de Vlaamse regering heeft een “ongelooflijk sterk pakket ten voordele van onze gezinnen en bedrijven” klaar. Dat heeft minister-president Jan Jambon gezegd in zijn Septemberverklaring. Na de pijnlijke crisis van de voorbije dagen stond Jambon naar eigen zeggen “nederig” maar ook “trots” in het parlement. Opvallend: niet alle CD&V-parlementsleden applaudisseerden mee voor de minister-president.
  [naar artikel]
 28. Japans onderzoek: “Delta-variant roeit zichzelf uit” (18/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Japans onderzoek: “Delta-variant roeit zichzelf uit” Drie maanden nadat de Delta-variant in Japan dagelijks een recordaantal van bijna 26.000 coronabesmettingen veroorzaakte, zijn de nieuwe gevallen in het land sterk gedaald, tot onder de 200 in de afgelopen weken. Volgens onderzoekers zou dat komen omdat de variant “zichzelf uitroeit”. Japan heeft ondertussen al vijf coronagolven achter de rug. De laatste werd gedreven […] Lees dit artikel: Japans onderzoek: “Delta-variant roeit zichzelf uit”
  [naar artikel]
 29. Piet Huysentruyt: “Was mijn vrouw er niet geweest, ik zou mezelf in de vernieling hebben gereden” (23/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort is Vlaanderens bekendste tv-kok opnieuw te zien op VTM: ‘SOS Piet’ maakt een comeback. Maar wie is Piet Huysentruyt eigenlijk echt? Een vat vol onzekerheden, zo onthult hij hier. “Was mijn vrouw er niet geweest, ik zou mezelf in de vernieling hebben gereden.”
  [naar artikel]
 30. ‘Treinbende’ laat spoor van vernieling achter en slaat Maarten (35) in elkaar: “Ze komen speciaal naar onze stad om te vechten” (07/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Maarten Sierens werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen bij zijn schoonheidssalon in het centrum van Ieper. De man heeft veel pijn en vragen over het zinloos geweld. Op sociale media is zelfs sprake van homofoob geweld. “Maar dat ben ik niet zeker”, zegt hij nu. Het zou gaan om een Franstalige ‘bende’, die met de trein kwam en een spoor van vernieling trok door de stations- en uitgaansbuurt.
  [naar artikel]
 31. Opmerkelijk: Nederlandse voetbalclubs vinden regering “te traag” en dreigen ermee zelf hun stadions te openen voor publiek (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Clubs uit de Nederlandse eerste en tweede klasse willen hun wedstrijden weer met publiek kunnen spelen. Volgens hun belangenorganisaties is door de lege stadions “de rek eruit”. Vanaf 28 januari moeten weer fans welkom zijn. “Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen”, klinkt het in een statement.
  [naar artikel]
 32. Regering wil uitstel van definitieve sluiting Doel 3 en Tihange 2: “Zelfs al zouden daar noodmaatregelen voor nodig zijn” (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De kernuitstap beroert opnieuw de gemoederen. Op 23 september stopt Doel 3 met de stroomproductie, daarna begint een langdurig stappenplan naar een definitieve ontmanteling. Bij monde van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vraagt de regering aan het FANC of het mogelijk is de ontmanteling verder uit te stellen en “geen definitieve stappen te ondernemen”.
  [naar artikel]
 33. Lokale besturen boos over uitdoven van federale bijdrage “prepensioen” politie (22/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Lokale besturen zijn boos over het uitdoven van de federale bijdrage aan een soort van “prepensioen” voor politie. Dat betekent namelijk dat ze die factuur zelf moeten betalen.
  [naar artikel]
 34. Geheime ministerposten oud-premier Australië “schaadden vertrouwen in overheid” (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de voormalige Australische premier Scott Morrison er in het geheim verschillende ministerposten op nahield, was “ongekend, onnodig en onvergeeflijk”. En dat er door de Australische regering geen stappen werden gezet toen zijn benoemingen aan het licht kwamen, “schaadde het vertrouwen in de overheid”, staat in een vandaag verschenen rapport.
  [naar artikel]
 35. David raakte verlamd op Pukkelpop, Maarten na een motorongeval: “De hoop om weer te stappen blijft” (18/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  To Walk Again. Opnieuw stappen. Dat is de ultieme droom van Pukkelpop-slachtoffer David Boel (41) en Lummenaar Maarten Vaes (44). “Het is meer dan opnieuw stappen, het is ook je plaats in de maatschappij opnieuw innemen”, zeggen de vrienden, die maandag meedoen aan de Bloesemwalk.
  [naar artikel]
 36. Kersvers Boerenbondvoorzitter start midden in ongeziene storm: “Een overheid die zegt: ‘De stekker eruit.’ Dat kan niet” (04/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Lode Ceyssens krijgt het roer van de Boerenbond in handen midden in een ongeziene storm. Het stikstofakkoord van de Vlaamse regering bedreigt honderden bedrijven en duizenden banen. Over 41 boerderijen valt volgens het akkoord onherroepelijk het doek in 2025. “Onaanvaardbaar”, vindt Ceyssens. “Als er niet bijgestuurd wordt, komen er acties.”
  [naar artikel]
 37. INTERVIEW. Thibau Nys, topfavoriet op het EK veldrijden U23, haalt eindelijk weer het allerbeste uit zichzelf: “Híer zat ik op te wachten” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zie dat blinken in zijn vel. Eén week voor zijn 20ste verjaardag is Thibau Nys klaar voor een gepast cadeau: de Europese U23-titel. “Een volledig cross-seizoen bij de elite? Had gekund. Maar het zou dom zijn geweest. Ik wil geen stappen overslaan.” Een gesprek met Nys over een noodzakelijke reminder, de nakende terugkeer van ‘De Grote Drie’ en het wegseizoen.
  [naar artikel]
 38. INTERVIEW. Thibau Nys, topfavoriet op het EK veldrijden U23, haalt eindelijk weer het allerbeste uit zichzelf: “Híer zat ik op te wachten” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zie dat blinken in zijn vel. Eén week voor zijn 20ste verjaardag is Thibau Nys klaar voor een gepast cadeau: de Europese U23-titel. “Een volledig cross-seizoen bij de elite? Had gekund. Maar het zou dom zijn geweest. Ik wil geen stappen overslaan.” Een gesprek met Nys over een noodzakelijke reminder, de nakende terugkeer van ‘De Grote Drie’ en het wegseizoen.
  [naar artikel]
 39. Is een woning kopen een goede investering nu de prijzen stagneren? Expert duidt de risico’s en kansen op de huizenmarkt (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De woningprijzen stagneren of dalen lichtjes, er wordt minder verkocht. Is dit dan het zo vaak voorspelde doorprikken van de vastgoedbubbel? “De koophaast is eruit, maar dat betekent nog niet dat vastgoed afgedaan heeft”, stelt vastgoedexpert Patrick Luysterman vast. “Zowel voor investeerders als mensen die een woning voor zichzelf willen kopen, kan deze afkoeling een opportuniteit zijn.”
  [naar artikel]
 40. Minister Diependaele bereidt mogelijke komst Oekraïense vluchtelingen voor: “Vlaanderen zal zijn morele plicht niet uit de weg gaan” (01/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De verwachte Europese beslissing om Oekraïense vluchtelingen een tijdelijk verblijfsstatuut toe te kennen, zal een grote druk leggen bij de regio’s en de lokale besturen. Althans dat vermoedt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA), die in overleg gaat met de lokale besturen om alles in goede banen te helpen leiden, maar er ook bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) op aandringt dat het federale niveau de nodige stappen neemt.
  [naar artikel]
 41. “Ze had stomende seks met echte ‘alfamannen’.” Peter (30) is jaloers op het verleden van zijn vriendin, relatietherapeut Wim geeft raad (09/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Peter (30) is dolverliefd op zijn vriendin Catho (29), met wie hij een prille relatie heeft. Maar haar wilde verleden speelt hem parten: hij vergelijkt zichzelf constant met haar eerdere veroveringen. “Als ze vertelt over seks met mannen die eruit zagen als een ‘adonis’, vreet dat aan mijn zelfbeeld.” Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck geeft Peter advies én een concrete doetip om van die onzekerheid af te komen. “Herhaalde bevestiging helpt om de ander in ons hart toe te laten.”
  [naar artikel]
 42. Nee, het zijn niet de “idiote beslissingen van de Belgische regering”: dit is waarom Ryanair écht uit Zaventem vertrekt (07/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Belgische regering bestaat uit “idioten”, de luchthavenbazen zijn “dom” en de vakbonden “incompetent”. Ryanair-CEO Michael O’Leary tackelde naar goede gewoonte met twee voeten vooruit toen hij met veel bombarie de aftocht uit Zaventem blies. “Maar wat hij er niet bij vertelt, is dat zijn eigen strategie is mislukt.”
  [naar artikel]
 43. Zoon (12) mag auto besturen en rijdt kindje aan, papa krijgt 7 jaar cel (17/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse vader die zijn twaalfjarige zoon een auto liet besturen, moet zeven jaar de cel in.
  [naar artikel]
 44. Paul Magnette (PS): ‘Wij stappen níét in een regering met N-VA’ (23/04/2019 - De Morgen)
  De PS zal nooit in een regering stappen met N-VA. Dat zegt PS-kopstuk Paul Magnette vandaag in een interview met Humo. “Onze partijen zijn zoals olie en water: die kun je niet met elkaar mengen”, klinkt het. “Daarom sluit ik dat voor 100 procent uit. Wij stappen níét in een regering met de N-VA.”
  [naar artikel]
 45. Manchester United zal “nodige stappen ondernemen” na explosief interview Ronaldo, die bevestigt dat hij voor 350 miljoen naar Saoedi-Arabië kon (18/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in het tweede deel van zijn felbesproken interview met Piers Morgan pakte Cristiano Ronaldo uit met enkele opmerkelijke uitspraken. Zo vertelde de Portugees dat hij een aanbod van 314 miljoen pond - zo’n 350 miljoen euro - uit Saoedi-Arabië weigerde, schonk hij ook klare taal over z’n toekomst bij Manchester United én vergeleek hij zichzelf met... een aardbei. Intussen liet Manchester United weten “de nodige stappen te ondernemen”.
  [naar artikel]
 46. Regi heeft nu ook zijn eigen wandelroute: “Stappen helpt tegen katers” (11/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie in de voetsporen van Regi wil stappen, kan dat voortaan in Opoeteren. De dj heeft er sinds zaterdag zijn eigen RegiRoute of een wandeltocht van vijf kilometer. “Door te wandelen, is mijn levenskwaliteit maal tien gegaan.”
  [naar artikel]
 47. Clement na klinkende zege: “Niemand mag nu beginnen zweven of naast zijn schoenen lopen” (16/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De reeks krijgt vorm: vier zeges op rij. “Maar die 30 op 30 die we vorig jaar haalden, is nog ver weg”, beseft Clement, die baalde dat Club in het slot alsnog een doelpunt slikte. “Die foutjes moet eruit.”
  [naar artikel]
 48. Zo ziet de nieuwe Franse regering eruit (06/07/2020 - Express)
  Nadat de Franse president Emmanuel Macron vorige week zijn premier Edouard Philippe afdankte, is er nu een nagelnieuwe Franse regering.... The post Zo ziet de nieuwe Franse regering eruit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy