De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

NMBS wil in 2024 korting voor alle gezinnen met kinderen

Het Nieuwsblad

24/11/2022 - 13:04

De NMBS wil in 2024 een korting invoeren voor alle gezinnen met kinderen, in het kader van een vereenvoudiging van de tariefformules. De korting zou een alternatief zijn voor de huidige kortingskaart voor grote gezinnen, dat in 2024 verdwijnt. Dat bevestigt woordvoerder Dimitri Temmerman donderdag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. NMBS werkt aan alternatief voor kortingskaart voor grote gezinnen: "Niet meer van deze tijd" (24/11/2022 - VRT NWS)
  De NMBS geeft al jaren 50 procent korting op treinreizen aan gezinnen van minstens drie kinderen. De gezinnen moeten daar wel eerst een kortingkaart voor aanvragen, en dat blijkt vaak een administratieve nachtmerrie. Het consumentenprogramma "De Inspecteur" kaart het probleem aan bij de NMBS, maar die is niet van plan de procedure te vereenvoudigen. Wel komt er vanaf 2024 een alternatief kortingsysteem. "We vinden de kortingkaart intussen zelf verouderd."
  [naar artikel]
 2. Wellicht korting op energiefactuur vanaf november, maar hoeveel en voor welke gezinnen? (16/09/2022 - Express)
  Alle ogen zijn vandaag gericht op de federale regering, die mogelijk met een korting op de energiefactuur komt. Het idee is al een tijdje bekend. Er is een consensus binnen de federale regering dat niet alleen de gezinnen die genieten van een sociaal tarief – zowat 1 miljoen gezinnen of zowat een vijfde van de […]
  [naar artikel]
 3. Korting op energiefactuur Vlaamse gezinnen en kmo's (12/07/2018 - De Tijd)
  20:04 De Vlaamse energieregulator Vreg stelt voor om een korting toe te kennen aan de Vlaamse gezinnen en kmo's op hun elektriciteits- en aardgasrekening in 2019 en 2020.
  [naar artikel]
 4. Gescheiden ouders moeten korting op onroerende voorheffing straks delen (28/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Gescheiden ouders die hun kinderen in co-ouderschap opvoeden, krijgen straks alle twee een korting op de onroerende voorheffing. Toch indien ze minstens twee kinderen hebben. De Vlaamse regering en minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) maken komaf met de fiscale discriminatie die al jaren bestond, namelijk dat enkel de ouder waar de kinderen ook officieel gedomicilieerd zijn die korting krijgen. Vanaf aanslagjaar 2023 wordt de korting gedeeld.
  [naar artikel]
 5. Korting op energiefactuur Vlaamse gezinnen en kmo's (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse energieregulator Vreg stelt voor om een korting toe te kennen aan de Vlaamse gezinnen en kmo's op hun elektriciteits- en aardgasrekening...
  [naar artikel]
 6. 80 euro korting op energiefactuur van kwetsbare gezinnen komt er nog voor Kerstmis (29/10/2021 - VRT NWS)
  De eenmalige korting van 80 euro die kwetsbare gezinnen krijgen op hun energiefactuur, zal nog voor Kerstmis worden uitbetaald. Het gaat om gezinnen die van een sociala tarief genieten.
  [naar artikel]
 7. Fluxys geeft gezinnen 3 euro korting op nettarieven (21/04/2022 - De Tijd)
  10:20 De vervoerstarieven van de gasnetbeheerder Fluxys zullen vanaf 1 juli met 10 procent dalen. Voor gezinnen die verwarmen op aardgas betekent dat een korting van ongeveer 3 euro per jaar. Voor kmo's of ...
  [naar artikel]
 8. Korting op energiefactuur Vlaamse gezinnen en kmo's (12/07/2018 - De Morgen)
  De Vlaamse energieregulator Vreg stelt voor om een korting toe te kennen aan de Vlaamse gezinnen en kmo's op hun elektriciteits- en aardgasrekening in 2019 en 2020. Zo wil de regulator openstaande saldo's bij de distributienetbeheerders uit de periode 2010-2014 terug naar de klant laten vloeien. Een rekensom leert dat een gemiddeld gezin in 2019 en 2020 bijvoorbeeld telkens meer dan 40 euro korting zou krijgen op de energiefactuur (gas+elektriciteit). Het voorstel wordt nu voorgelegd voor consultatie.
  [naar artikel]
 9. Nieuw op 1 juli – Vlaamse gezinnen en kmo’s krijgen korting op stroomfactuur (27/06/2018 - Metro)
  Vanaf 1 juli en tot eind 2019 krijgen gezinnen en kmo’s in Vlaanderen een korting op hun elektriciteitsfactuur. Het gaat om een terugbetaling van geld dat ze jarenlang te veel hebben betaald. Voor de gezinnen gaat het om enkele euro’s per jaar, maar voor kmo’s kan het gaan om enkele duizenden euro’s. Vlaamse bedrijven en gezinnen betaalden in de periode 2009-2017 meer aan federale energiebijdrage dan ze eigenlijk moesten. Het gaat in totaal om 85 miljoen euro. Dat geld wordt vanaf 1 juli dit jaar en tot en met 31 december 2019 teruggestort in de vorm van een korting op de elektriciteitsfacturen. Volgens de Vlaamse energieregulator Vreg zal een gezin met een doorsneeverbruik (van 3.500 kWh) in 2018 gemiddeld een korting van zowat 3 euro krijgen, en in 2019 een korting van 6 euro. Voor zelfstandigen en kmo’s kan het bedrag oplopen tot enkele duizenden euro’s. In Wallonië en Brussel werd de fout al eerder rechtgezet en werd het teveel terugbetaald. bron: Belga   Het bericht Nieuw op 1 juli – Vlaamse gezinnen en kmo’s krijgen korting op stroomfactuur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Nieuw op 1 juli – Vlaamse gezinnen en kmo’s krijgen korting op stroomfactuur (27/06/2018 - Metro)
  Vanaf 1 juli en tot eind 2019 krijgen gezinnen en kmo’s in Vlaanderen een korting op hun elektriciteitsfactuur. Het gaat om een terugbetaling van geld dat ze jarenlang te veel hebben betaald. Voor de gezinnen gaat het om enkele euro’s per jaar, maar voor kmo’s kan het gaan om enkele duizenden euro’s. Vlaamse bedrijven en gezinnen betaalden in de periode 2009-2017 meer aan federale energiebijdrage dan ze eigenlijk moesten. Het gaat in totaal om 85 miljoen euro. Dat geld wordt vanaf 1 juli dit jaar en tot en met 31 december 2019 teruggestort in de vorm van een korting op de elektriciteitsfacturen. Volgens de Vlaamse energieregulator Vreg zal een gezin met een doorsneeverbruik (van 3.500 kWh) in 2018 gemiddeld een korting van zowat 3 euro krijgen, en in 2019 een korting van 6 euro. Voor zelfstandigen en kmo’s kan het bedrag oplopen tot enkele duizenden euro’s. In Wallonië en Brussel werd de fout al eerder rechtgezet en werd het teveel terugbetaald. Bron: Belga   Het bericht Nieuw op 1 juli – Vlaamse gezinnen en kmo’s krijgen korting op stroomfactuur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. NMBS moet aantal investeringen voor 2023 en 2024 uitstellen (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De NMBS is na het begrotingsconclaaf van de federale regering genoodzaakt om een aantal investeringen die gepland waren voor 2023-2024 uit te stellen tot de jaren nadien. Dat kondigde NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir woensdag aan in de Kamercommissie Mobiliteit. “Het wordt een bijzonder complexe oefening, die we samen met Infrabel de volgende weken willen maken.”
  [naar artikel]
 12. OVERZICHT. Dit beslist de regering: korting op energiefactuur en geen ziektebriefjes meer (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor 1 miljoen gezinnen komt er dit jaar een korting van 80 euro op hun energiefactuur bovenop de korting van gemiddeld 720 euro. Daarover is binnen de federale regering alvast een akkoord.
  [naar artikel]
 13. Gezinnen krijgen 400 euro korting op energiefactuur (16/09/2022 - De Tijd)
  16:55 Gezinnen krijgen in de maanden november en december samen 400 euro korting op hun energiefactuur. Dat is de federale regering overeengekomen.
  [naar artikel]
 14. 99% van Belgische gezinnen met kinderen heeft internet in huis (27/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De digitalisering zet zich steeds verder in ons land. Bijna alle gezinnen met kinderen (99%) hebben thuis toegang tot internet, maar vooral laagopgeleide burgers en gepensioneerden worstelen er soms mee. Dat blijkt uit de jaarcijfers over het ICT-gebruik van de Belgische gezinnen.
  [naar artikel]
 15. Colruyt geeft korting aan gezinnen die vluchtelingen opvangen (17/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Colruyt geeft gezinnen die vluchtelingen uit Oekraïne opvangen, tijdelijk 3 procent korting in zijn voedingswinkels. Dat heeft de groep donderdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 16. Is korting ook voor gepensioneerden? Wat als mijn voorschot lager is dan de korting? Moet ik deel terugbetalen als ik te veel verdien? Uw vragen over het basispakket energie beantwoord (17/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De regering heeft nieuwe steunmaatregelen goedgekeurd om de stijgende energieprijzen te compenseren. In november en december krijgen gezinnen een korting van 392 euro op de maandelijkse gas- en stroomfactuur. We kregen honderden vragen binnen van onze lezers. Wat als die factuur minder dan 392 euro bedraagt? Krijgen bewoners in een appartementsgebouw geen korting? En hoe groot is de kans dat u een deel van de korting moet terugbetalen? Wij beantwoorden de meest prangende vragen.
  [naar artikel]
 17. Colruyt geeft 3 procent korting aan gezinnen die vluchtelingen opvangen: “Geen bewijs nodig, dit gebeurt in eer en geweten” (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Colruyt geeft gezinnen die vluchtelingen uit Oekraïne opvangen tijdelijk 3 procent korting in zijn voedingswinkels.
  [naar artikel]
 18. Deze hotelketen geeft gezinnen korting als ze van hun smartphone blijven (19/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op vakantie gaan en constant bezig zijn met je smartphone: veel mensen doen het en het gaat ten koste van quality time met het gezin. De Amerikaanse hotelketen Wyndham Grand hotels, dat ook vestigingen heeft in Europa, heeft nu iets bedacht om je te helpen met een digitale detox. Gezinnen die hun gsm loslaten, krijgen korting.
  [naar artikel]
 19. Vivaldi heeft alvast energieakkoord: 80 euro korting voor kwetsbare gezinnen (11/10/2021 - De Morgen)
  Vivaldi heeft alvast een energieakkoord. Kwetsbare gezinnen die onder een sociaal tarief vallen, zullen een korting van 80 euro op hun energiefactuur ontvangen. Dat melden meerdere bronnen rond de onderhandelingstafel aan De Morgen.
  [naar artikel]
 20. NMBS kan voorlopig niet voldoen aan ambitie over toegankelijke stations in regeerakkoord (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Spoorwegmaatschappij NMBS zal er met de huidige middelen niet in slagen om tegen 2024 alle grote stations volledig toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Dat bleek uit een hoorzitting in de Kamer.
  [naar artikel]
 21. NMBS kan voorlopig niet voldoen aan ambitie regering voor meer toegankelijke stations (24/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Spoorwegmaatschappij NMBS zal er met de huidige middelen niet in slagen om tegen 2024 alle grote station volledig toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Dat bleek woensdag uit een hoorzitting in de Kamer.
  [naar artikel]
 22. Extra korting bij woning voor grote gezinnen verdwijnt (28/12/2017 - De Standaard)
  Veel kinderen hebben levert binnenkort geen belastingkorting meer op bij het kopen van een gezinswoning. Dat schrijft De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 23. Vivaldi heeft alvast energieakkoord: eenmalig 80 euro extra korting voor kwetsbare gezinnen (11/10/2021 - De Morgen)
  Vivaldi heeft alvast een energieakkoord. Kwetsbare gezinnen die onder een sociaal tarief vallen, zullen een extra korting van 80 euro op hun energiefactuur ontvangen. Dat melden meerdere bronnen rond de onderhandelingstafel aan De Morgen.
  [naar artikel]
 24. Armere kinderen vaker aan de antidepressiva en in de psychiatrie: gezondheidsongelijkheid start vroeg (21/12/2019 - VRT NWS)
  Kinderen in armere gezinnen nemen vaker antidepressiva dan kinderen in rijkere gezinnen. En ze worden ook vaker opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat besluit het socialistisch ziekenfonds uit een nieuwe studie bij zijn leden. Tegelijk gaan kinderen in armere gezinnen minder naar de tandarts en de orthodontist. De gezondheidsongelijkheid met kinderen in rijkere gezinnen start al op jonge leeftijd.
  [naar artikel]
 25. Britse supermarktketen lanceert korting voor 60-plussers wegens stijgende prijzen van levensmiddelen (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse supermarktketen Iceland zal mensen ouder dan 60 jaar korting geven omdat de snel stijgende kosten voor het levensonderhoud gezinnen hard treffen. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. De supermarktketen liet weten dat het 60-plussers elke dinsdag 10 procent korting zal geven.
  [naar artikel]
 26. Woonunits 127bis heropend voor gezinnen met volwassen kinderen (21/10/2019 - De Morgen)
  De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft beslist de gezinswoningen in het gesloten centrum 127bis van Steenokkerzeel te gebruiken voor de opsluiting van gezinnen met volwassen kinderen. Ondertussen werkt DVZ aan een structurele oplossing voor de gezinnen met minderjarige kinderen. Dat bevestigt het kabinet van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld).
  [naar artikel]
 27. Hoeveel energiekorting krijgt u van de regering-De Croo? (16/09/2022 - De Standaard)
  Gezinnen krijgen een korting tot 400 euro op hun energiefactuur. Maar zo’n 340.000 gezinnen zullen daarvan nadien een stukje moeten terugbetalen via de belastingen.
  [naar artikel]
 28. Kindjes braaf aan tafel? Dat is 13 euro korting (17/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een korting van 13,05 euro, “voor de goed opgevoede kinderen”. Dat was de verrassing die een gezelschap van elf personen, onder wie vijf kinderen, op de rekening van in totaal 262,95 euro terugvond na een etentje in een wijnbar in de Noord-Italiaanse stad Padova. Het gaat om een aftrek van vijf procent, die ­eigenaar Antonio Ferrari consequent uitdeelt “aan klanten die erin slagen hun kinderen in toom te houden”.
  [naar artikel]
 29. Zes op de tien gezinnen met kinderen is bezorgd over ‘septemberfacturen’ (25/08/2020 - De Morgen)
  September is voor vele gezinnen financieel sowieso geen makkelijke maand en de coronacrisis doet daar een schep bovenop. Zes op de tien gezinnen met kinderen maken zich zorgen, blijkt uit een bevraging bij zeshonderd Belgen.
  [naar artikel]
 30. Kinderen uit kwetsbare gezinnen verblijven vaker én langer in het ziekenhuis (28/08/2018 - VRT NWS)
  Kinderen uit kwetsbare gezinnen worden vaker opgenomen in het ziekenhuis én ze blijven daar ook langer dan hun leeftijdsgenoten uit rijkere gezinnen. Dat blijkt uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, die in De Standaard staat. Het zijn vooral jonge kinderen uit kwetsbare gezinnen die vaker in het ziekenhuis liggen. Vanaf de tienerleeftijd verdwijnt het effect.
  [naar artikel]
 31. 'Dringend nood aan winteropvang voor gezinnen met kinderen in Brussel' (21/11/2017 - Knack)
  In Brussel slapen tientallen gezinnen met kinderen op straat, zegt het Platform Kinderen op de Vlucht.
  [naar artikel]
 32. Kinderen uit arme gezinnen nemen vaker antidepressiva (21/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Kinderen in armere gezinnen nemen vaker antidepressiva dan kinderen in rijke gezinnen. Ze belanden ook vaker in een psychiatrisch ziekenhuis, zo blijkt uit een nieuwe studie van het socialistisch ziekenfonds waarover de VRT en De Morgen zaterdagochtend berichten.
  [naar artikel]
 33. Kinderen uit arme gezinnen nemen vaker antidepressiva (21/12/2019 - De Standaard)
  Kinderen in armere gezinnen nemen vaker antidepressiva dan kinderen in rijke gezinnen. Ze belanden ook vaker in een psychiatrisch ziekenhuis, zo blijkt uit een nieuwe studie van het socialistisch ziekenfonds.
  [naar artikel]
 34. Vrees voor gebrek aan opvang voor dakloze gezinnen in Brussel (21/11/2017 - VRT NWS)
  Het Platform Kinderen op de Vlucht vreest dat er de komende tijd in Brussel niet genoeg opvangplaatsen zullen zijn dakloze gezinnen met kinderen. De afgelopen dagen zouden gezinnen de nacht al op straat hebben moeten doorbrengen. Brussels minister Pascal Smet (sp.a) zegt dat er extra ruimte komt voor dakloze families met kinderen.
  [naar artikel]
 35. TotalEnergies belooft korting van 20 cent per liter in alle Franse tankstations (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  TotalEnergies gaat tussen september en november in alle Franse tankstations een korting aan de pomp geven van 20 cent per liter. De rest van het jaar wordt een korting van 10 cent gegeven, klinkt het in een verklaring van de Franse olie- en gasgigant.
  [naar artikel]
 36. Duffelse basisscholen krijgen zelftests voor kinderen uit kwetsbare gezinnen (12/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De gemeente Duffel schenkt aan alle basisscholen zelftests die gebruikt kunnen worden voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. De gemeente onderzoekt ook nog om in sommige gevallen de zelftests terug te betalen.
  [naar artikel]
 37. Goed nieuws voor Vlaamse gezinnen én kmo’s: korting op de energiefactuur (15/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Goed nieuws voor de Vlaamse gezinnen en vooral de kmo’s. Geld dat ze jaren lang te veel hebben betaald onder de vorm van taksen, krijgen ze terug. Voor gezinnen gaat het om enkele euro’s per jaar, maar voor kmo’s kan het om enkele duizenden euro’s gaan.
  [naar artikel]
 38. Goed nieuws voor Vlaamse gezinnen én kmo’s: korting op de energiefactuur (15/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor de Vlaamse gezinnen en vooral de kmo’s. Geld dat ze jaren lang te veel hebben betaald onder de vorm van taksen, krijgen ze terug. Voor gezinnen gaat het om enkele euro’s per jaar, maar voor kmo’s kan het om enkele duizenden euro’s gaan.
  [naar artikel]
 39. Spaanse gezinnen zeggen nee tegen huiswerk (02/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Spaanse gezinnen hebben de oorlog verklaard aan de bergen huiswerk die hun kinderen meekrijgen. De huistaken zullen in november tijdens het weekend ‘gestaakt’ worden. Dat deelde de Koepel van Gezinnen met Kinderen aan Openbare Scholen (CEAPA) woensdag mee.
  [naar artikel]
 40. Verschillende prijzen tijdens piek- en daluren: NMBS hoopt in de loop van 2024 tariefformules fors te wijzigen (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In februari volgend jaar zouden de tarieven van de NMBS normaal gezien worden geïndexeerd -het voorstel ligt deze week op de agenda van de Raad van Bestuur- maar in de loop van 2024 hoopt de spoorwegmaatschappij haar tariefformules fors te vereenvoudigen. Dat werd bevestigd tijdens de hoorzitting van CEO Sophie Dutordoir in de Kamercommissie Mobiliteit.
  [naar artikel]
 41. 16.000 gezinnen bouwen energiezuiniger dan moet (10/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 16.000 gezinnen bouwen energiezuiniger dan de Vlaamse overheid oplegt. En dat loont, want zij krijgen allemaal een korting op hun
  [naar artikel]
 42. Vilvoorde geeft gratis zelftests aan kinderen uit kwetsbare gezinnen (18/01/2022 - VRT NWS)
  De stad Vilvoorde gaat kwetsbare gezinnen gratis zelftesten bezorgen voor hun kinderen. De overheid stelt dat kinderen in het lager onderwijs zich best minimaal elke week laten testen. En als kinderen een hoogrisicocontact hebben gehad, moeten ze elke dag een zelftest doen. Maar de kostprijs van een testkit vormt in sommige gezinnen een drempel om zich wekelijks te laten testen.
  [naar artikel]
 43. Beslissing wekenlang stilgehouden: gesloten centrum voor gezinnen met kinderen (15/05/2018 - De Morgen)
  Gezinnen met kinderen die weigeren het land te verlaten, kunnen vanaf juli worden opgesloten in aparte woningen tot hun repatriëring.
  [naar artikel]
 44. Gezinnen met kinderen moeten langer wachten op belastingsbrief (27/10/2018 - De Tijd)
  11:00 De 800.000 gezinnen met kinderen in ons land zullen hun brief van de belastingen over een eventuele terugbetaling een maand later ontvangen.
  [naar artikel]
 45. Prada biedt per ongeluk 99 procent korting aan op alle kleding (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kledingstukken van Prada tegen een korting van 99 procent? Dat lijkt te mooi om waar te zijn, maar het gebeurde echt. Door een foutje op de Japanse website konden items enkele uren lang tegen die stevige korting gekocht worden.
  [naar artikel]
 46. Vlaamse gezinnen en kmo's krijgen korting op stroomfactuur (15/06/2018 - De Tijd)
  11:39 Goed nieuws voor de Vlaamse gezinnen en vooral de kmo's. Geld dat ze jaren lang te veel hebben betaald onder de vorm van taksen, krijgen ze terug. Het gaat wel maar om relatief kleine bedragen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy