De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Charles Michel op 1 december in Peking voor gesprek met Xi Jinping

Het Nieuwsblad

24/11/2022 - 13:04

De voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, reist op 1 december naar Peking voor een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping. Dat heeft Michel donderdag bekendgemaakt via twitter. De Europese en Chinese leider zullen het hebben over zowel wereldwijde uitdagingen als thema’s van gemeenschappelijk belang.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Treffen tussen EU-topman Charles Michel en Chinees president Xi Jinping volgende week in Beijing: “Gespannen geopolitieke situatie” (24/11/2022 - Express)
  De voorzitter van de raad van Europese regeringsleiders en staatshoofden, Belgisch ex-premier Charles Michel, trekt op 1 december naar China. Daar zal hij Xi Jinping, de Chinese president en leider van de Chinese Communistische Partij (CCP), ontmoeten. De essentie: Het is de eerste keer sinds 2018 dat een EU-voorzitter Xi ontmoet in China. Er is […]
  [naar artikel]
 2. Charles Michel na gesprek met Theresa May over brexit: “Het was erg concreet” (19/09/2018 - VRT NWS)
  “Het was een belangrijke vergadering. We zijn zeer concreet geweest", dat zei eerste minister Charles Michel na afloop van het gesprek met de Britse premier Theresa May in het Oostenrijkse Salzburg. Michel heeft bilateraal overleg gepleegd met zijn Britse collega. Dat gebeurde een uur voor de aanvang van een informeel diner waar alle Europese staatshoofden en regeringsleiders aan deelnemen. Michel en May wisselden van gedachten uit over de brexit en over het dossier van de transmigranten.
  [naar artikel]
 3. EU-leiders maken "ernstige bezorgdheid"over Veiligheidswet Hongkong over aan Peking (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Europees president Charles Michel en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen hebben de Chinese president Xi Jinping en premier Li Keqiang...
  [naar artikel]
 4. MR wil niet dat Charles Michel tot december voorzitter blijft (22/07/2019 - De Morgen)
  Het rommelt bij de Franstalige liberalen, omdat premier Charles Michel van plan zou zijn tot in december aan te blijven als partijvoorzitter. Dat schrijft Le Soir maandag. Zes anonieme partijtoppers vinden dat de premier beter eind deze zomer al opstapt.
  [naar artikel]
 5. Het regent felicitaties voor Charles Michel (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Uittredend Belgisch premier Charles Michel (43), die zopas door de Europese Raad is genomineerd om in december de fakkel over te nemen van huidig...
  [naar artikel]
 6. Algemene Vergadering Verenigde Naties – Charles Michel heeft onderhoud met Kabila (23/09/2017 - Metro)
  Eerste minister Charles Michel had in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een ontmoeting met Laurent Kabila, president van de Democratische Republiek Congo. Het gesprek was “leerrijk en handig” maar over de inhoud van het gesprek wou de entourage van de premier niets kwijt. Bronnen binnen de diplomatie zeggen dat Kabila Charles Michel onder vier ogen wou spreken. Normaal gezien had ook minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders aanwezig moeten zijn. Vlak na het onderhoud vertrok Michel overigens naar de luchthaven om terug te keren naar België. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 7. Charles Michel: ‘Ik slaap niet goed meer. De film speelt constant door mijn hoofd’ (10/04/2021 - De Tijd)
  01:05 Charles Michel slaat, na drie slapeloze nachten en ‘extreme droefenis’, mea culpa voor het vrouwonvriendelijke ‘sofagate’ in een gesprek met enkele Europese journalisten. Maar de rivaliteit tussen twe...
  [naar artikel]
 8. Een blik in de achterkamertjes: hoe Charles Michel Europees president werd (25/11/2019 - De Standaard)
  Op 1 december wordt Charles Michel voorzitter van de Europese Raad. En de weg naar die benoeming liep langs veel achterkamertjes.
  [naar artikel]
 9. Charles Michel blijft premier, partijvoorzitter én hoofdonderhandelaar voor MR tot december (03/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Charles Michel blijft premier van de regering van lopende zaken tot wanneer er een nieuwe federale regering het levenslicht ziet, of anders tot 1 december, wanneer zijn functie als voorzitter van de Europese Raad van start gaat. Dat heeft de campagnewoordvoerder van de MR, Georges-Louis Bouchez, woensdag aangekondigd op Bel RTL. Michel blijft ook partijvoorzitter en onderhandelaar voor de MR op alle niveaus waar de liberalen in aanmerking komen voor regeringsdeelname.
  [naar artikel]
 10. Charles Michel en Ursula von der Leyen bespreken toekomstige EU-prioriteiten (08/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel, die vanaf 1 december voorzitter wordt van de Europese Raad, heeft vandaag kandidaat-Commissievoorzitter Ursula von der...
  [naar artikel]
 11. Charles Michel opnieuw afwezig in de Kamer: waar is de premier? (25/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Pas op 1 december wordt Charles Michel (MR) officieel voorzitter van de Europese Raad, maar de premier houdt zijn agenda steeds minder vrij voor zijn huidige job. Donderdag zegde hij al voor de vierde keer dit jaar af voor het vragenuurtje in de Kamer, ditmaal zonder dat iemand goed wist waar hij dan wel was. MR, waar Michel ook nog altijd voorzitter van is, zegt geen plannen te hebben om hem vroeger dan december te vervangen.
  [naar artikel]
 12. Charles Michel wil begin november afscheid nemen van de federale regering, nog onduidelijkheid over opvolging (25/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Charles Michel wil ten laatste begin november stoppen als eerste minister. Dat heeft hij vrijdag aangekondigd op de ministerraad. Michel wil zich voorbereiden op zijn functie als voorzitter van de Europese Raad, die hij vanaf 1 december bekleedt.
  [naar artikel]
 13. Charles Michel stopt vroeger als premier (25/10/2019 - De Standaard)
  Premier Charles Michel wil begin november aftreden als eerste minister. Hij wil zich voorbereiden op zijn functie als voorzitter van de Europese Raad, die hij vanaf 1 december bekleedt.
  [naar artikel]
 14. Charles Michel wil begin november afscheid nemen van de federale regering (25/10/2019 - De Morgen)
  Premier Charles Michel wil begin november aftreden als eerste minister. Hij wil zich voorbereiden op zijn functie als voorzitter van de Europese Raad, die hij vanaf 1 december bekleedt. Wie Michel opvolgt als premier, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 15. Kim Jong-un heeft Xi Jinping in Peking ontmoet, 'bereid tot denuclearisatie' (28/03/2018 - Knack)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft in Peking een 'vruchtbare' ontmoeting gehad met de Chinese president Xi Jinping. Dat heeft het Chinese staatspersagentschap Xinhua woensdag bevestigd.
  [naar artikel]
 16. Charles Michel doorbreekt de stilte: ‘Tekort van 13 miljard, dat maakt me woédend’ (09/09/2019 - De Morgen)
  Woedend wordt hij ervan, zegt uittredend premier Charles Michel (MR). ‘N-VA en PS weigeren de begroting te stemmen. Ik betreur die situatie.’ Maar tegelijk bereidt hij zijn eigen exit voor: in december wordt Michel Europees president. ‘Dan zou er toch een regering moeten zijn.’
  [naar artikel]
 17. Organisatoren klimaatmars krijgen gesprek met premier Michel: “We hebben een duidelijke boodschap” (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel heeft de organisatoren van de klimaatmars Claim The Climate uitgenodigd voor een gesprek. Dat melden die laatsten zelf.
  [naar artikel]
 18. Chinese president ontvangt Michel (31/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Eerste minister Charles Michel is vandaag ontvangen door de Chinese president Xi Jinping. Beide landen vieren 45 jaar diplomatieke banden.
  [naar artikel]
 19. Chinese president ontvangt Michel (31/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Eerste minister Charles Michel is vandaag ontvangen door de Chinese president Xi Jinping. Beide landen vieren 45 jaar diplomatieke banden.
  [naar artikel]
 20. Charles Michel treedt aan als Europees 'president' (01/12/2019 - Knack)
  Voormalig Belgisch premier Charles Michel neemt op zondag 1 december zijn functies als voorzitter van de Europese Raad op. Hij is na Herman Van Rompuy de tweede Belg die zich Europees 'president' mag noemen.
  [naar artikel]
 21. Michel in gesprek met Amerikaans vicepresident: België niet eens met 'fragmentering' EU (19/02/2017 - Knack)
  In een gesprek met de Amerikaanse vicepresident Mike Pence op zondag benadrukte premier Charles Michel dat België zich niet vindt in het uiteenvallen van de EU.
  [naar artikel]
 22. Gemor bij MR: “Michel mag niet tot december partijvoorzitter blijven” (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het rommelt bij de Franstalige liberalen omdat premier Charles Michel van plan zou zijn tot in december aan te blijven als partijvoorzitter. Dat is...
  [naar artikel]
 23. Geen felicitaties voor Charles Michel van Franstalige partijvoorzitters (03/07/2019 - Knack)
  Geen enkele Franstalige partijvoorzitter heeft gelukwensen overgemaakt aan premier Charles Michel (MR) voor zijn benoeming tot vaste voorzitter van de Europese Raad. De Franstalige liberalen bevestigen intussen aan dat Michel tot ten laatste 1 december premier en partijvoorzitter en onderhandelaar voor MR blijft.
  [naar artikel]
 24. Charles Michel vraagt in gesprek met Poetin om vijandelijkheden te stoppen (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Poetin heeft Europese Raadsvoorzitter Charles Michel hem gevraagd de “vijandelijkheden” tegen Oekraïne te stoppen en burgers vrije doorgang te geven.
  [naar artikel]
 25. Van brexit over klimaat tot migratie: zeven uitdagingen voor de nieuwe Europese president Charles Michel (29/11/2019 - VRT NWS)
  Vanmiddag heeft Donald Tusk de fakkel doorgegeven aan zijn opvolger Charles Michel (MR). Maandag 1 december wordt de eerste officiële werkdag van de Belgische oud-premier als voorzitter van de Europese Raad, in de volksmond beter bekend als "Europees president". En Michel moet er meteen invliegen. Op 12 en 13 december is er een Europese top van regeringsleiders. Dat wordt zijn vuurdoop. De voorbije weken reisde hij rond langs verschillende Europese hoofdsteden voor gesprekken met regeringsleiders. Michel kent nu ieders standpunt, zijn taak is nu om compromissen te vinden in moeilijke dossiers. Een greep uit wat hij allemaal op zijn bord krijgt.
  [naar artikel]
 26. Michel praat met Rajoy in Göteborg (17/11/2017 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel heeft  vanmorgen een kort bilateraal gesprek gehad met zijn Spaanse collega Mariano Rajoy. Het gesprek vond plaats vlak voor de start van een Europese top over het sociale Europa in de Zweedse stad Göteborg, en ging onder meer over de mogelijke benoeming van Catherine De Bolle tot baas van Europol.
  [naar artikel]
 27. 'Charles Michel moet in september vertrekken' (22/07/2019 - De Tijd)
  06:40 Bij de Franstalige liberalen is er gemor over de plannen van premier Michel om tot december MR-voorzitter te bijven.
  [naar artikel]
 28. Charles Michel spreekt Europees Parlement eerste keer toe, en krijgt meteen kritiek (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Charles Michel heeft vandaag voor de eerste keer het Europees Parlement toegesproken sinds hij begin december aantrad als voorzitter van de...
  [naar artikel]
 29. Michel pleit voor grote rol EU in vredesproces Midden-Oosten (06/02/2017 - De Standaard)
  Premier Charles Michel heeft op de eerste dag van zijn officiële bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden een gesprek gehad met de Israëlische premier Reuven Rivlin ontmoet. Het gesprek ging over een hele reeks thema’s, waaronder ook het moeizame vredesproces in het Midden-Oosten.
  [naar artikel]
 30. Charles Michel is hoopvol: “Federale regering voor november is niet onmogelijk” (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens eerste minister Charles Michel is het niet onmogelijk een federale regering te vormen voor november. Op 1 november vertrekt Didier Reynders naar de Europese Commissie, op 1 december wordt Michel zelf voorzitter van de Europese Raad.
  [naar artikel]
 31. Charles Michel is hoopvol: “Federale regering voor november is niet onmogelijk” (30/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Volgens eerste minister Charles Michel is het niet onmogelijk een federale regering te vormen voor november. Op 1 november vertrekt Didier Reynders naar de Europese Commissie, op 1 december wordt Michel zelf voorzitter van de Europese Raad.
  [naar artikel]
 32. MR: 'Charles Michel is niet van plan om te cumuleren' (22/07/2019 - Knack)
  Het rommelt bij de Franstalige liberalen, omdat premier Charles Michel van plan zou zijn tot in december - wanneer hij naar de Europese Raad verkast - aan te blijven als partijvoorzitter. Dat schrijft Le Soir. 'De interne electorale kalender zal gerespecteerd worden' om een nieuwe partijvoorzitter aan te duiden, luidt het in een officiële reactie van MR.
  [naar artikel]
 33. Cruciale weken voor Europees president Charles Michel: is het nu al tijd om hem af te serveren? (19/06/2020 - VRT NWS)
  Wat is het nut van Charles Michel? Die provocerende titel stond onlangs boven een artikel op de website Euractiv, die gespecialiseerd is in Europese politiek. De auteur bekritiseerde de manier van werken van Europees president Charles Michel, en zijn communicatiestijl. Tijdens de coronacrisis zou Michel te weinig op de voorgrond getreden zijn, lidstaten deden hun eigen goesting zonder al te veel overleg met of sturing door Michel. Is het nu al tijd om Michel af te serveren?
  [naar artikel]
 34. Kim Jong-un heeft Xi Jinping in Peking ontmoet (28/03/2018 - Knack)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft in Peking een ontmoeting gehad met de Chinese president Xi Jinping. Dat heeft het Chinese staatspersagentschap Xinhua woensdag bevestigd. Het zou om het eerste buitenlandse reis van de Noord-Koreaanse leider gaan sinds hij aan de macht kwam in 2011.
  [naar artikel]
 35. Charles Michel wil begin november al aftreden als premier (25/10/2019 - Knack)
  Premier Charles Michel wil begin november aftreden als eerste minister. Hij wil zich voorbereiden op zijn functie als voorzitter van de Europese Raad, die hij vanaf 1 december bekleedt.
  [naar artikel]
 36. Premier Charles Michel (MR) wil al begin november stoppen als premier (25/10/2019 - VRT NWS)
  Charles Michel (MR) wil al begin november stoppen als premier. Dat betekent dat er de komende weken een vervanger moet worden gezocht. Eerder werd de naam van minister Sophie Wilmès (MR) gefluisterd, waardoor zij de eerste vrouwelijke premier zou worden. Michel wordt 1 december voorzitter van de Europese Raad, maar wil al vroeger zijn voorzitterschap voorbereiden.
  [naar artikel]
 37. Charles Michel trekt naar Europa: wat betekent dat voor de federale regering en de MR? (02/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Uittredend premier Charles Michel is dinsdagavond naar voren geschoven als voorzitter van de Europese Raad. Hoewel dat mandaat in principe pas in 1 december ingaat, roept zijn nominatie vragen op over zijn toekomst aan het hoofd van de federale regering én van de Franstalige liberalen.
  [naar artikel]
 38. Gerommel bij MR: “Charles Michel kan beter al na de zomer vertrekken” (22/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het rommelt bij de Franstalige liberalen, omdat premier Charles Michel van plan zou zijn tot in december - wanneer hij naar de Europese Raad verkast - aan te blijven als partijvoorzitter. Dat schrijft Le Soir maandag. Zes anonieme partijtoppers vinden dat de premier beter eind deze zomer al opstapt.
  [naar artikel]
 39. Marrakech ligt in de Statiestraat: “Charles Michel? Moet ik die kennen?” (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Geen naam rolt deze week zo vaak over de lippen als die van Marrakesh, de Marokkaanse stad waar op 10 december de lidstaten van de Verenigde Naties het migratiepact zullen bekrachtigen. Als premier Charles Michel de N-VA alsnog te vriend wil houden, kan hij beter een bezoek brengen aan restaurant Marrakech in de Antwerpse Statiestraat.
  [naar artikel]
 40. Nieuw op 1 december – Charles Michel treedt aan als Europees ‘president’ (27/11/2019 - Metro)
  Voormalig Belgisch premier Charles Michel neemt op zondag 1 december zijn functies als voorzitter van de Europese Raad op. Hij is na Herman Van Rompuy de tweede Belg die zich Europees ‘president’ mag noemen. Toen na de verkiezingen voor het Europees Parlement van einde mei de Europese topjobs opnieuw moesten worden verdeeld, kozen de staatshoofden en regeringsleiders van de EU-lidstaten voor de (toen nog) Belgische premier om vanaf december hun vergaderingen te leiden. De Europese Raad zet de grote lijnen van het EU-beleid uit en komt in principe vier maal per jaar samen. De verschillende crisissen van de afgelopen jaren (de eurocrisis, grexit, brexit…) hebben echter aangetoond dat het aantal toppen vele malen hoger kan liggen. Het mandaat van Charles Michel duurt 2,5 jaar en kan één keer worden verlengd. De oud-premier is nog maar de derde Europese Raadsvoorzitter, maar wel al de tweede Belg. Herman Van Rompuy nam tussen eind 2009 en 2014 de functie waar. Zelf neemt Michel het voorzitterschap over van de Pool Donald Tusk. Vrijdag vindt in de hoofdzetel van de Raad, in de Brusselse Wetstraat, al de symbolische machtsoverdracht tussen Tusk en Michel plaats. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 december – Charles Michel treedt aan als Europees ‘president’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Charles Michel: ‘MR moet bladzijde omslaan en teleurgestelde burgers terugwinnen’ (04/07/2019 - De Standaard)
  MR-voorzitter en aftredend premier Charles Michel, die op 1 december voorzitter wordt van de Europese Raad, heeft donderdag zijn partij opgeroepen om ‘de bladzijde om te slaan en burgers die teleurgesteld zijn door de Zweedse coalitie terug te winnen’.
  [naar artikel]
 42. Premier Michel in gesprek met Bill Clinton (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Jeruzalem wordt vandaag afscheid genomen van de gewezen Israëlische president Shimon Peres. Ook premier Charles Michel is aanwezig. Ook de
  [naar artikel]
 43. Uit het archief: "Mijn vader" met Charles en Louis Michel (03/07/2019 - VRT NWS)
  In 2009 sprak Phara De Aguirre met Charles en Louis Michel (MR) in de reeks "Mijn vader". De jonge Charles Michel was toen minister van Ontwikkelingssamenwerking, zijn vader maakte deel uit van de Europese Commissie. Nu 10 jaar later gaat Charles Michel een Europese topfunctie bekleden. Bekijk hier het interview.
  [naar artikel]
 44. Wie wordt de nieuwe premier van België nu Charles Michel (MR) naar Europa vertrekt? (02/07/2019 - VRT NWS)
  Charles Michel (MR) wordt vanaf 1 december de nieuwe Europese president. Dat doet een belangrijke vraag rijzen: wie volgt hem op als premier van België als ons land tegen dan nog geen nieuwe federale regering heeft?
  [naar artikel]
 45. Charles Michel: Francken “had waarschijnlijk ontslag moeten nemen” als N-VA nog in regering zat (14/03/2019 - De Morgen)
  Premier Charles Michel (MR) noemt de feiten in het rapport van minister van Migratie Maggie De Block (Open Vld) over de humanitaire visa “ernstig en choquerend”. Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had volgens Michel waarschijnlijk ontslag moeten nemen, als de N-VA in december niet al zelf uit de regering was gestapt, zei de premier vanmiddag in de Kamer.
  [naar artikel]
 46. Charles Michel hangt premierschap begin november aan de haak (25/10/2019 - Metro)
  Charles Michel wil ten laatste begin november stoppen als premier. Dat heeft hij vrijdag aangekondigd op de ministerraad. Michel wil zich voorbereiden op zijn functie als voorzitter van de Europese Raad, die hij vanaf 1 december bekleedt. Eerder was het de bedoeling dat hij tot 30 november de ’16’ zou aanvoeren. Michel heeft die wens al enkele dagen geleden geuit aan de vicepremiers in zijn regering, klinkt het in een verklaring. Vervanger De zoektocht naar een vervanger is intussen begonnen. “Vaststellend dat er op dit moment nog geen enkel proces voor de vorming van een federale regering is begonnen, is hij (Michel, red.) begin deze week ook begonnen met consultaties rond de modaliteiten van zijn vervanging in lopende zaken. De premier zal erover waken dat er een vloeiende en verantwoorde overgang is, in het belang van de burgers en de staat.” Lees ook : Charles Michel en Ursula von der Leyen bespreken toekomstige EU-prioriteiten Het bericht Charles Michel hangt premierschap begin november aan de haak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. “De wereld is groot genoeg voor ons twee”: Biden en Xi Jinping voeren een “vriendschappelijk” gesprek (16/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “De wereld is groot genoeg voor ons twee”: Biden en Xi Jinping voeren een “vriendschappelijk” gesprek Op de nacht van maandag op dinsdag heeft Amerikaans president Joe Biden zijn Chinese collega Xi Jinping ontmoet. De twee spraken meer dan 3,5 uur met elkaar tijdens een videogesprek over de krijtlijnen van de economische concurrentie tussen de twee grootmachten. De situatie rond Taiwan bleef een gevoelig onderwerp. “Ik ben verheugd om mijn oude […] Lees dit artikel: “De wereld is groot genoeg voor ons twee”: Biden en Xi Jinping voeren een “vriendschappelijk” gesprek
  [naar artikel]
 48. Michel: ‘Geen spoor van arrogantie bij Trump' (24/05/2017 - De Tijd)
  21:42 Het gesprek met Donald Trump was ‘zeer open en zonder taboes’. Dat zegt premier Charles Michel na afloop van zijn ontmoeting met de Amerikaanse president.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy