De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Mensen beginnen zelfs generatoren te stelen’: journaliste Joanie de Rijke over de black-outs in Oekraïne

De Morgen

24/11/2022 - 13:30


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ▶ Journaliste Joanie de Rijke bracht een maand door in Oekraïne: ‘Mensen toonden mij hun brandwonden’ (01/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. ‘Alle Oekraïners die ik gesproken heb, willen dat Europa meer doet’: onze journaliste in Oekraïne (03/03/2022 - De Morgen)
  Sinds het begin van de Russische invasie een week geleden is een miljoen Oekraïners het land ontvlucht. Onze journaliste in het land, Joanie de Rijke, sprak met enkele van hen. ‘Veel mannen brengen eerst hun gezin weg om nadien de wapens op te nemen voor hun land.’
  [naar artikel]
 3. ‘Het is nu de stilte voor de storm in Kiev. Ze wachten af om beschoten te worden’: onze journaliste in Oekraïne (02/03/2022 - De Morgen)
  In de Oekraïense hoofdstad Kiev, het hoofddoel van de Russen, bleef het afgelopen nacht relatief rustig. Het is de stilte voor de storm, zegt onze journaliste Joanie de Rijke vanuit Oekraïne. ‘Je voelt de nervositeit. Veel journalisten verlaten nu de stad.’
  [naar artikel]
 4. ‘Steeds meer journalisten trekken weg uit Kiev’: onze journaliste in Oekraïne (03/03/2022 - De Morgen)
  Sinds het begin van de Russische invasie een week geleden is een miljoen Oekraïners het land ontvlucht. Onze journaliste in het land, Joanie de Rijke, sprak met enkele van hen. ‘Veel mannen brengen eerst hun gezin weg om nadien de wapens op te nemen voor hun land.’
  [naar artikel]
 5. ▶ Journaliste Joanie de Rijke ging tot op de frontlijn in Oekraïne: ’Als je militairen in paniek ziet, weet je dat het menens is’ (06/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Onze journaliste in spookstad Kiev: ‘Overal zitten er sluipschutters die iedereen in de gaten houden’ (28/02/2022 - De Morgen)
  Kiev is al dagen het middelpunt van gevechten tussen het Russische leger en Oekraïense militairen en burgers. De stad is doodstil, merkt onze journaliste Joanie de Rijke, die sinds gisteren in Kiev is. ‘Er hangt hier een heel bevreemdende sfeer. Dit is normaal zo’n levendige stad, maar nu hoor en zie je niks.’
  [naar artikel]
 7. ‘Het hangt duimendik in de lucht. De stad maakt zich op voor een oorlog’: onze journaliste in Kiev (01/03/2022 - De Morgen)
  Honderden Russische tanks, pantserwagens en artilleriestukken maken zich op voor de aanval op Kiev. Overal neemt de spanning toe, merkt onze journaliste Joanie de Rijke vanuit de Oekraïense hoofdstad. ‘Wie hier blijft, zet zich schrap.’
  [naar artikel]
 8. Onze journaliste in Oekraïne: ‘Veel mannen brengen eerst hun gezin weg om nadien de wapens op te nemen’ (03/03/2022 - De Morgen)
  Sinds het begin van de Russische invasie een week geleden is een miljoen Oekraïners het land ontvlucht. Onze journaliste in het land, Joanie de Rijke, sprak met enkele van hen. ‘Veel mannen brengen eerst hun gezin weg om nadien de wapens op te nemen voor hun land.’
  [naar artikel]
 9. Joanie de Rijke: ‘Je grootste kracht, Dixie Dansercoer, was je boodschap aan de wereld dat álles mogelijk is’ (27/12/2021 - De Morgen)
  In Hemelpost zeggen we vaarwel tegen hen die in 2021 zijn komen te gaan. Joanie de Rijke, journaliste, schrijft hier een brief aan Dixie Dansercoer, avonturier-poolreiziger. Hij werd 58 en overleed op 7 juni.
  [naar artikel]
 10. ▶ Joanie de Rijke bracht een maand door in Oekraïne: ‘We mogen niet naïef zijn, Poetin zal blijven doorgaan’ (01/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Joanie de Rijke in Oekraïne: ‘Er werd me gisteren een paar keer gevraagd of ik niets te eten had. Heftig’ (24/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Journaliste Joanie de Rijke in Charkiv: ‘Elk bombardement maakt de inwoners nog verbetener’ (19/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Joanie de Rijke: "Het is zware pech dat juist Jeroen Oerlemans is gedood" (02/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse journaliste Joanie de Rijke was met persfotograaf Jeroen Oerlemans (46) voor Knack op pad in de Libische stad Sirte toen hij werd
  [naar artikel]
 14. Joanie de Rijke werd door de taliban ontvoerd: ‘Voor ze mij gingen doden, wilden ze nog snel een zieltje winnen’ (21/08/2021 - De Morgen)
  Journalist Joanie de Rijke werd dertien jaar geleden door de taliban ontvoerd. Dit is een essay van haar hand. ‘De nieuwe talibanwoordvoerder Zabihullah Mujahid is dezelfde man die mijn gijzelnemers bedreigde dat ze me niet mochten vrijlaten omdat ik een Amerikaanse spion was. En nu moeten we deze man geloven?’
  [naar artikel]
 15. Verenigingen in actie om Oekraïne winter door te helpen: “Generatoren en dekens” (05/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense gemeenschappen in Limburg zijn opnieuw inzamelacties gestart om Oekraïeners de winter door te helpen. Meest gegeerd zijn lucifers, kaarsen, dekens en generatoren. Dat het hoog nodig is, getuigt Genkenaar Jos Koniuszenko die net terug is van Oekraïne.
  [naar artikel]
 16. Veel onduidelijkheid over reddingsactie theater Marioepol: "Getuigenissen van inwoners uit deze stad zijn hemeltergend" (20/03/2022 - VRT NWS)
  In Marioepol, een havenstad in het zuiden van Oekraïne, zouden nog honderden mensen vastzitten in de schuilkelder van een theatergebouw, dat woensdag door een luchtaanval werd verwoest. Ook over de school, die er gisteren werd gebombardeerd, is nog weinig geweten. Er heerst zeer veel onduidelijkheid over de huidige situatie in de havenstad. "Getuigenissen van gevluchte inwoners uit Marioepol zijn hemeltergend", zegt journaliste Joanie de Rijke vanuit Oekraïne in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 17. Oprichter steunactie geschokt door mannen die om ‘mooie en jonge Oekraïense’ vragen (07/03/2022 - De Standaard)
  De grote solidariteitsactie voor de getroffen mensen uit Oekraïne van Zelzatenaar Andy de Schipper trekt ook mannen aan die ‘gemakkelijk’ op zoek zijn naar een vrouw uit Oekraïne. ‘Ze geven mij zelfs hun voorkeuren: eerlijk, mooi, oprecht en jonger dan 45 jaar, liefst zonder kinderen’, aldus de Schipper. ‘Ik roep iedereen die signalen in die zin opvangt op om dit te melden, geef deze mensen geen kans’, reageert hij met grote verontwaardiging.
  [naar artikel]
 18. Burgemeester van Kyiv smeekt het Westen: “Stuur dekens en generatoren, anders vriezen we dood” (30/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De burgemeester van Kyiv roept de westerse landen op om massaal dekens en generatoren naar Oekraïne te sturen. Rusland viseerde de afgelopen weken massaal de Oekraïense energieproductie, waardoor het voor veel mensen in het land moeilijk is om zichzelf te verwarmen.
  [naar artikel]
 19. Burgemeester van Kiev smeekt het Westen: “Stuur dekens en generatoren, anders vriezen we dood” (30/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De burgemeester van Kiev roept de westerse landen op om massaal dekens en generatoren naar Oekraïne te sturen. Rusland viseerde de afgelopen weken massaal de Oekraïense energieproductie, waardoor het voor veel mensen in het land moeilijk is om zichzelf te verwarmen.
  [naar artikel]
 20. ‘Faces of Ukraine’ toont gezichten van zij die vluchtten: “Ik heb een garage, en kan hier blijven schilderen” (09/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “77 jaar geleden zeiden we ‘nooit meer’ tegen oorlog. Vandaag domineert Oekraïne het nieuws. Toch weten de meeste mensen maar weinig over ons land, over onze rijke cultuur en over onze tradities. Ze zien enkel de oorlog”, zegt Viktoria Rozendaal, een Oekraïense journaliste die enkele jaren geleden de liefde volgde naar Hoboken. Daarom zette ze in sociaal huis De Peperfabriek in Antwerpen dit weekend de benefietavond ‘Faces of Ukraine’ op met als doel ons kennis te laten maken met de gezichten achter de oorlog.
  [naar artikel]
 21. Zelensky: stroom voor 8 miljoen Oekraïners hersteld (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De elektriciteitsvoorziening is hersteld voor acht miljoen Oekraïense consumenten na black-outs in het hele land door Russische raketaanvallen. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gemeld. Zo'n twee miljoen andere mensen zitten nog zonder stroom.
  [naar artikel]
 22. Russische militaire omsingeling van Oekraïne is compleet. Wat is Poetin van plan? (11/02/2022 - De Morgen)
  Alle Russische troepen en ondersteunende diensten zijn de komende dagen op hun plaats om een oorlog tegen Oekraïne te beginnen. Een invasie kan ‘elk moment’ beginnen, volgens de VS. NAVO-chef Stoltenberg: ‘Dit is een gevaarlijk moment voor Europa.’
  [naar artikel]
 23. Zwarte vluchtelingen uit Oekraïne getuigen over racisme aan de grens: ‘Ze hebben zelfs ons geld afgepakt’ (27/02/2022 - De Morgen)
  Sinds het begin van de Russische invasie sloegen al meer dan 400.000 Oekraïners op de vlucht naar buurlanden, maar niet iedereen is even welkom. Beelden op sociale media laten zien hoe mensen met een donkere huidskleur tegengehouden worden aan verschillende grenzen. ‘Het is alsof ze geen mensen zijn.’
  [naar artikel]
 24. Oorlogscorrespondenten Joanie de Rijke en Bruno Beeckman: ‘Ik zou de Russen aanraden om nú te vertrekken’ (02/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. Oprichter ‘Steun Oekraïne’-actie geschokt door reacties: “Mannen vragen of ik hen een mooie, oprechte en jonge Oekraïense kan bezorgen” (07/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De grote solidariteitsactie voor de getroffen mensen uit Oekraïne van Zelzatenaar Andy de Schipper trekt ook mannen aan die ‘gemakkelijk’ op zoek zijn naar een vrouw uit Oekraïne. “Ze geven mij zelfs hun voorkeuren: eerlijk, mooi, oprecht en jonger dan 45 jaar, liefst zonder kinderen”, aldus de Schipper. “Ik roep iedereen die signalen in die zin opvangt op om dit te melden, geef deze mensen geen kans”, reageert hij met grote verontwaardiging.
  [naar artikel]
 26. Russische journaliste die schreef over bombarderen van burgers in Oekraïne naar psychiatrische instelling gebracht (03/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een Russische journaliste die opgepakt werd omdat ze volgens Rusland ‘fake news’ verspreidde over de oorlog in Oekraïne is overgebracht naar een psychiatrische instelling. Dat meldt The Siberian Times op Twitter.
  [naar artikel]
 27. Russische journaliste die schreef over bombarderen van burgers in Oekraïne naar psychiatrische instelling gebracht (03/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een Russische journaliste die opgepakt werd omdat ze volgens Rusland ‘fake news’ verspreidde over de oorlog in Oekraïne is overgebracht naar een psychiatrische instelling. Dat meldt The Siberian Times op Twitter.
  [naar artikel]
 28. Russische omsingeling van Oekraïne compleet, invasie nabij. ‘Dit is een gevaarlijk moment voor Europa’ (12/02/2022 - De Morgen)
  Alle Russische troepen en ondersteunende diensten zijn de komende dagen op hun plaats om een oorlog tegen Oekraïne te beginnen. Een invasie kan ‘elk moment’ beginnen, volgens de VS. NAVO-chef Stoltenberg: ‘Dit is een gevaarlijk moment voor Europa.’
  [naar artikel]
 29. ‘Het moreel is echt enorm, bij elk bombardement groeit de weerstand tegen Rusland’: Joanie de Rijke in Charkiv (19/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Oorlogsverslaggevers in Oekraïne: ‘Veel Russische soldaten vragen zich af wat ze daar in godsnaam doen’ (14/03/2022 - De Morgen)
  De oorlog in Oekraïne heeft de Vlaamse reporters de hort op gejaagd: VTM-journaliste Caroline van Nunen bracht de voorbije weken meermaals verslag uit vanuit Rusland, haar collega’s Robin Ramaekers en VRT-journalist Marijn Trio konden na een wekenlange trip door Oekraïne op het nippertje het land ontvluchten. Rudi Vranckx maakte de omgekeerde beweging en trok naar Lviv. Weinigen zijn beter geplaatst om de gebeurtenissen te kaderen: ‘Napoleon en Hitler zijn Rusland binnengevallen via Oekraïne: Poetin wil zijn voordeur weer onder controle hebben.’
  [naar artikel]
 31. Oorlogsverslaggevers in Oekraïne: ‘Veel Russen zijn stomverbaasd over de omvang en de brutaliteit van het conflict. Ze schamen zich kapot’ (14/03/2022 - De Morgen)
  De oorlog in Oekraïne heeft de Vlaamse reporters de hort op gejaagd: VTM-journaliste Caroline van Nunen bracht de voorbije weken meermaals verslag uit vanuit Rusland, haar collega’s Robin Ramaekers en VRT-journalist Marijn Trio konden na een wekenlange trip door Oekraïne op het nippertje het land ontvluchten. Rudi Vranckx maakte de omgekeerde beweging en trok naar Lviv. Weinigen zijn beter geplaatst om de gebeurtenissen te kaderen: ‘Napoleon en Hitler zijn Rusland binnengevallen via Oekraïne: Poetin wil zijn voordeur weer onder controle hebben.’
  [naar artikel]
 32. Rusland beschuldigt VS van ‘chantage’ met wapenleveringen aan Oekraïne: ‘Enorme gevolgen voor iedereen’ (10/02/2022 - De Morgen)
  Rusland beschuldigde het Westen ervan de politieke druk op het Kremlin op te voeren met wapenleveranties aan Oekraïne. Onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov sprak zelfs van ‘chantage’ om een invasie te voorkomen.
  [naar artikel]
 33. Fortuin van rijke Russen vloeit straks mogelijk naar Oekraïne (24/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne kan binnenkort massa’s geld verwachten die direct uit de diepe zakken van rijke vriendjes van president Poetin komen. De Europese Commissie wil hun buitenlandse vermogens niet enkel bevriezen, maar ook afnemen en naar Kiev doorsluizen.
  [naar artikel]
 34. Live - ‘Russische troepen houden Oekraïense journaliste vast’, tientallen doden na raketaanval op kazerne bij Mykolajiv (18/03/2022 - De Morgen)
  Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 35. Straks black-out in Kyiv? Oekraïense energievoorziening gekraakt door Russisch raketvuur (21/11/2022 - Express)
  De helft van de Oekraïense energievoorziening is door Russische raketten vernietigd, zo waarschuwt de overheid. In hoofdstad Kyiv wordt zelfs gevreesd voor een black-out. En dat terwijl de eerste sneeuwvlokken al zijn gevallen. In het nieuws: Het gaat niet goed met de Oekraïense energievoorziening. Een precaire situatie, met de winter op komst. Waarom? Het lijkt […]
  [naar artikel]
 36. Speciaal voor ‘Oekraïne 12-12': zo klinkt de begingeneriek van ‘Thuis’ in het Oekraïens (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdagavond zal ‘Thuis’ even helemaal anders klinken. Naar aanleiding van ‘Oekraïne 12 -12' willen de makers van de fictiereeks duidelijk maken dat ook zij achter de actie staan. Lowie, Judith en Femke zullen in het Nederlands blijven praten, maar de begingeneriek zal voor één keer in het Oekraïens te horen zijn.
  [naar artikel]
 37. Zelensky: “30 procent van alle Oekraïense energiecentrales zijn vernield” (18/10/2022 - Express)
  Een derde van alle Oekraïense elektriciteitscentrales is de afgelopen week door de Russen vernield. Hierdoor zijn in het hele land “enorme black-outs” ontstaan, zo tweette Oekraïens president Volodymyr Zelensky eerder vandaag. Moskou hoopt het Oekraïense verzet te breken door de bevolking aanstaande winter koude te laten lijden. De feiten: sinds de 10de oktober heeft het […]
  [naar artikel]
 38. ‘Rusland heeft 70 procent van zijn troepen in positie voor grootschalige invasie in Oekraïne’ (07/02/2022 - De Morgen)
  Rusland kan Oekraïne ‘elk moment’ binnenvallen. Daarvoor waarschuwt het Witte Huis, nadat Amerikaanse functionarissen aan The Guardian gezegd hebben dat Rusland ten minste 70 procent van de militaire vuurkracht verzameld heeft om een grootschalige invasie in Oekraïne te beginnen. Dat zou volgens de Amerikanen kunnen leiden tot de snelle verovering van Kiev en mogelijk tot 50.000 doden of gewonden.
  [naar artikel]
 39. ‘Rusland kan Oekraïne elk moment binnenvallen’: 70 procent van Russische troepen staan klaar, volgens VS (07/02/2022 - De Morgen)
  Rusland kan Oekraïne ‘elk moment’ binnenvallen. Daarvoor waarschuwt het Witte Huis, nadat Amerikaanse functionarissen aan The Guardian gezegd hebben dat Rusland ten minste 70 procent van de militaire vuurkracht verzameld heeft om een grootschalige invasie in Oekraïne te beginnen. Dat zou volgens de Amerikanen kunnen leiden tot de snelle verovering van Kiev en mogelijk tot 50.000 doden of gewonden.
  [naar artikel]
 40. ‘Rusland kan Oekraïne elk moment binnenvallen’: 70 procent van Russische troepen staat klaar, volgens VS (07/02/2022 - De Morgen)
  Rusland kan Oekraïne ‘elk moment’ binnenvallen. Daarvoor waarschuwt het Witte Huis, nadat Amerikaanse functionarissen aan The Guardian gezegd hebben dat Rusland ten minste 70 procent van de militaire vuurkracht verzameld heeft om een grootschalige invasie in Oekraïne te beginnen. Dat zou volgens de Amerikanen kunnen leiden tot de snelle verovering van Kiev en mogelijk tot 50.000 doden of gewonden.
  [naar artikel]
 41. Oekraïners in België: ‘Mijn grootvader wantrouwde me toen ik hem belde’ (25/01/2022 - De Morgen)
  Voor Belgen in Oekraïne en Oekraïners in België is de ongerustheid groot, nu het Kremlin alsmaar meer troepen richting Oekraïne stuurt. ‘Een oorlog met Rusland zou echt een nachtmerrie zijn.’
  [naar artikel]
 42. Cameraman Fox News en Oekraïense journaliste doodgeschoten in Oekraïne (15/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Pierre Zakrzewski (55), cameraman voor de Amerikaanse nieuwszender Fox News, en de Oekraïense journaliste Oleksandra “Sasha” Kuvshynova (24) zijn doodgeschoten in Oekraïne. Hun voertuig werd beschoten toen ze er aan het werk waren. Fox News correspondent Benjamin Hall raakte zwaargewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 43. Kippenvelmoment: ontroerend slotnummer met gevluchte ‘The Voice’-winnares uit Oekraïne (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De gevluchte zangeres van ‘The Voice’ uit Oekraïne, Anna Hodorovskaya (28), treedt samen met onze Belgische ‘The Voice’-talenten op: Jeremy van ‘The Voice Belgique’ en Grace en Laura Tesoro van ‘The Voice van Vlaanderen’. Samen willen ze de stemmen zijn van alle oorlogsslachtoffers in het thuisland van Anna en willen ze het Oekraïense volk met hun eigen versie van ‘Rise Up’ een hart onder de riem steken.
  [naar artikel]
 44. Bronnen in Witte Huis: ‘Rusland heeft troepen in positie voor grootschalige invasie in Oekraïne’ (07/02/2022 - De Morgen)
  Rusland kan Oekraïne ‘elk moment’ binnenvallen. Daarvoor waarschuwt het Witte Huis, nadat Amerikaanse functionarissen aan The Guardian gezegd hebben dat Rusland ten minste 70 procent van de militaire vuurkracht verzameld heeft om een grootschalige invasie in Oekraïne te beginnen. Dat zou volgens de Amerikanen kunnen leiden tot de snelle verovering van Kiev en mogelijk tot 50.000 doden of gewonden.
  [naar artikel]
 45. ‘Zelfs mocht Poetin Oekraïne kunnen innemen, blijft de vraag: hoe gaat hij dat grote land behouden? ’ (25/02/2022 - De Morgen)
  De slag om Kiev is begonnen. Rusland-correspondent Tom Vennink is onderweg naar Oekraïne om verslag te doen. ‘Vorige week zat ik nog koffie te drinken met een vriend in Kiev.’
  [naar artikel]
 46. Cast van ‘#LikeMe’ en Nina Derwael brengen ontroerend eerbetoon tijdens ‘Oekraïne 12-12' (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende artiesten brachten tijdens de benefietuitzending ‘Oekraïne 12-12' een eerbetoon aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Bazart opende de show met een aangepaste versie van hun hit ‘Denk maar niet aan morgen’ en de cast van ‘#LikeMe’ sloeg de handen in elkaar met ‘Dancing With The Stars’-winnares Nina Derwael.
  [naar artikel]
 47. Wat we nu weten over de escalatie in Oekraïne (22/02/2022 - De Morgen)
  De Oekraïense president Zelensky heeft in een toespraak aan de natie om ‘duidelijke en doeltreffende steun van het Westen’ gevraagd, nadat Rusland het conflict met Oekraïne gisteravond verder op de spits dreef met de erkenning van de afvallige Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk. Wat is er aan de hand?
  [naar artikel]
 48. Oekraïners in België: ‘We hopen dat het Westen ingrijpt voor het te laat is’ (25/01/2022 - De Morgen)
  Voor Belgen in Oekraïne en Oekraïners in België is de ongerustheid groot, nu het Kremlin alsmaar meer troepen richting Oekraïne stuurt. ‘Een oorlog met Rusland zou echt een nachtmerrie zijn.’
  [naar artikel]
 49. Oekraïners zoeken troost in muziek: ‘Piano Man’ brengt serenade aan vluchtelingen, meisje zingt ‘Let It Go’ vanuit schuilkelder (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Te midden van de vernietigende oorlog biedt muziek sommige Oekraïners een moment van troost. Zo bracht de Duitse pianist Davide Martello, ook wel bekend als ‘Piano Man’, een serenade aan de Oekraïense vluchtelingen nabij de Pools-Oekraïense grens. In een bunker in Kiev zong een meisje dan weer het liedje ‘Let It Go’ van de populaire Disney-film ‘Frozen’. De ontroerende video werd al meer dan 100.000 keer gedeeld op sociale media.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy