De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vaarwel vliegtuigmodus: je smartphone tijdens een vlucht gebruiken als op de begane grond wordt mogelijk gemaakt binnen de EU

VRT NWS

24/11/2022 - 14:33

Luchtvaartmaatschappijen zullen voortaan de nieuwste 5G-technologie op hun vliegtuigen kunnen installeren, zodat passagiers op vluchten binnen de EU hun smartphones en andere geconnecteerde apparaten kunnen gebruiken zoals ze dat op de begane grond doen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Piloot legt uit waarom je je telefoon altijd op vliegtuigmodus moet zetten tijdens een vlucht (08/02/2020 - Metro)
  Een piloot van een commerciële luchtvaartmaatschappij heeft voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt waarom je je smartphone op vliegtuigmodus moet zetten tijdens het vliegen. Dat deed hij op Reddit. De man noemt zichzelf Sneaky__Fox85 op het populaire forum. Iemand vroeg hem of het écht nodig is om je telefoon op vliegtuigmodus te zetten tijdens een vlucht. De piloot antwoordde affirmatief. “Als je telefoon niet op vliegtuigmodus staat, kan hij onze communicatie en onze instrumenten verstoren. Soms hebben we daardoor last van ruis op onze radiofrequentie en herinneren we de passagiers eraan om hun smartphones op vliegtuigmodus te zetten. Merken we geen verbetering, dan roepen we af dat we genoodzaakt zijn om terug te keren. Meestal is het probleem dan meteen opgelost, snap je?”, schrijft hij. Geen signaal op grote hoogte Hij benadrukt overigens dat het geen zin heeft om je telefoon niet op vliegtuigmodus te zetten tijdens een vlucht. “Eens we boven de 1.524 meter zitten, heeft je telefoon toch geen verbinding meer, dus blijft hij gewoon de hele tijd zoeken naar een signaal waardoor je batterij snel leegloopt”, klinkt het. Met andere woorden: zet je telefoon tijdens een vlucht altijd af of op vliegtuigmodus. Anders breng je jezelf en anderen in gevaar. Lees ook: Piloot laat hilarische boodschap achter op zijn route Het bericht Piloot legt uit waarom je je telefoon altijd op vliegtuigmodus moet zetten tijdens een vlucht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Dit is de échte reden waarom je je telefoon op vliegtuigmodus moet zetten tijdens een vlucht (02/12/2018 - Metro)
  Bij elke vlucht die je neemt, word je gevraagd om je smartphone op vliegtuigmodus te zetten. Veel mensen denken dat dat komt omdat de signalen de elektronica van het vliegtuig kunnen verstoren, maar dat is niet het geval. “Gelieve je telefoon uit te schakelen of op vliegtuigmodus te zetten”, hoor je op een vliegtuig elke keer vlak voor het opstijgen. Die waarschuwing is er niet voor niets. In tegenstelling tot wat velen denken, heeft het niets te maken met het mogelijks verstoren van de elektronica van het vliegtuig, maar wel met het hinderen van de piloten en de luchtverkeersleiders. Die kunnen immers een stoorsignaal horen in hun hoofdtelefoon als jij met je smartphone bezig bent, wat de communicatie tussen de piloten en de verkeersleiders grondig kan verstoren. Gevaarlijk Dergelijk piepend stoorgeluid heb je wellicht al eens gehoord als je aan het bellen was vlak naast één of meerdere luidspreker(s). Dan weet je maar al te goed dat zulk geluid niet bepaald aangenaam is om naar te luisteren, laat staan erdoor te communiceren. Met andere woorden: zet je telefoon tijdens een vlucht altijd af of op vliegtuigmodus. Anders breng je jezelf en anderen in gevaar. Lees ook : VIDEO. Optische illusie: Dit vliegtuig geraakt niet vooruit Het bericht Dit is de échte reden waarom je je telefoon op vliegtuigmodus moet zetten tijdens een vlucht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Binnenkort internet voor iedereen op het vliegtuig? 5G-dekking op Europese vluchten (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Luchtvaartmaatschappijen zullen voortaan de nieuwste 5G-technologie op hun vliegtuigen kunnen installeren, zodat passagiers op vluchten binnen de EU hun smartphones en andere geconnecteerde apparaten kunnen gebruiken zoals ze dat op de begane grond doen.
  [naar artikel]
 4. Binnenkort 5G-dekking op Europese vluchten: “De ‘sky’ is niet langer de ‘limit’” (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtvaartmaatschappijen zullen voortaan de nieuwste 5G-technologie op hun vliegtuigen kunnen installeren, zodat passagiers op vluchten binnen de EU hun smartphones en andere geconnecteerde apparaten kunnen gebruiken zoals ze dat op de begane grond doen.
  [naar artikel]
 5. Nederland verbiedt gebruik van smartphone op de fiets (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 1 juli is het in Nederland verboden om nog een smartphone te gebruiken tijdens het fietsen. Wie betrapt wordt op telefoneren of het schrijven...
  [naar artikel]
 6. ING zegt kaartlezer vaarwel (25/08/2017 - De Tijd)
  12:23 ING België maakt als eerste bank ondertekenen met de smartphone-app Itsme mogelijk. De witoranje kaartlezer wordt daardoor op termijn overbodig.
  [naar artikel]
 7. Games veranderen de wereld (05/07/2020 - De Tijd)
  14:43 Ik schrijd een majestueus gebouw binnen. De stijl is neoklassiek met indrukwekkende pilaren en hoge gewelven. Boven de hoofdingang, hoog boven de begane grond, staat 'The Uncensored Library'.
  [naar artikel]
 8. Smartphone wordt betaalterminal (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Neobank Viva Wallet lanceert ‘tap on phone’ in België. Door de toepassing kunnen handelaars hun smartphone als betaalterminal gebruiken, klanten kunnen met hun smartphone of contactloze kaart betalen.
  [naar artikel]
 9. Beide motoren vliegtuig Brussels Airlines vallen uit tijdens vlucht van Kinshasa naar Brussel, toestel al twee weken aan de grond (25/12/2018 - De Morgen)
  Een Airbus A330-200 van Brussels Airlines staat al twee weken aan de grond op de luchthaven van Zaventem nadat op 11 december de beide motoren van het toestel in volle vlucht waren uitgevallen. Het vliegtuig was onderweg van Kinshasa naar Brussel toen het zowel tijdens de vlucht als tijdens de landing mis liep. Dat is erg uitzonderlijk.
  [naar artikel]
 10. Gps wordt vervangen door smartphone (01/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen die met de wagen op vakantie gaan, gebruiken steeds meer hun smartphone als gps. Het wegvallen van roamingkosten in de EU zorgt voor een
  [naar artikel]
 11. Niet voor angsthazen: in dit zwembad hang je 40 verdiepingen boven de grond (09/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 'sky pool', 40 verdiepingen boven de begane grond? De architecten van de Market Square Tower in het Amerikaanse Houston vonden dat precies
  [naar artikel]
 12. Manchester United moet Old Trafford mogelijk met de grond gelijk maken (15/03/2022 - Express)
  Old Trafford, het iconisch stadion van de Engelse voetbalclub Manchester United, zal mogelijk met de grond gelijk worden gemaakt. De club wil zijn installaties immers moderniseren en uitbreiden, maar het is niet geheel zeker of dit met het behoud van het huidige stadion mogelijk zal zijn. Dat hebben Britse media gemeld. Er wordt echter aan […]
  [naar artikel]
 13. Je smartphone aan de feesttafel gebruiken? Zo veel gasten ga je op de zenuwen werken (28/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Je smartphone bovenhalen aan tafel, acht op de tien Belgen vinden het vervelend. Om het gezellig te houden worden daarom steeds vaker afspraken over smartphonegebruik gemaakt tussen tafelgenoten. “Beter nog is je gsm gewoon thuislaten”, zegt technologiesocioloog Ben Caudron.
  [naar artikel]
 14. Studenten die vaak smartphone gebruiken slapen minder én slechter (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van de universiteiten van Gent en Antwerpen hebben uit een rondvraag geconcludeerd dat studenten die hun smartphone intens gebruiken,...
  [naar artikel]
 15. Met nieuwe app ‘tap on phone’ wordt een smartphone een betaalterminal (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Neobank Viva Wallet lanceert ‘tap on phone’ in België. Door de toepassing kunnen handelaars hun smartphone als betaalterminal gebruiken, klanten kunnen met hun smartphone of contactloze kaart betalen.
  [naar artikel]
 16. Zwitsers bouwen langste hangbrug ter wereld (22/08/2017 - Express)
  In de Zwitserse Alpen is de langste hangbrug ter wereld ingehuldigd. De voetgangersbrug is het werk van het Zwitserse Swissrope en is 494 meter lang. Op een bepaald punt bengelt ze 85 meter boven de begane grond- vergelijkbaar met de 30ste verdieping van een flatgebouw. De draagkabels wegen dan weer acht ton.  De brug is voorzien van een speciaal trillingssysteem, zodat ze nauwelijks kan schommelen, maar bij sterke wind of onweer is de toegang tot de brug verboden. De hangbrug vervangt een eerder exemplaar – dat in 2010 tijdens een storm door vallende stenen werd vernietigd – en verbindt de dorpen van Zermatt en Grächen in de Zwiterse Alpen. Wie de brug neemt bespaart zich een wandeling van 3 tot 4 uur over de begane grond. Volgens de lokale toeristische dienst gaat het wel degelijk om de langste hangbrug ter wereld. Zwitserse media schrijven dat de brug is geïnspireerd op de hangbruggen in Nepal, een land dat wordt gedomineerd door de hoge bergen van de Himalaya. The post Zwitsers bouwen langste hangbrug ter wereld appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 17. Oververhitte smartphone door hitte? Dit doe je er tegen (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Moet je je smartphone wel gebruiken bij de 40 graden die misschien vandaag wordt aangetikt? De relatief kleine apparaten raken sneller oververhit,...
  [naar artikel]
 18. Studenten die smartphone intensief gebruiken scoren slechter bij examens (06/01/2020 - VRT NWS)
  Onderzoekers hebben het smartphonegebruik onderzocht bij 1.637 studenten in 11 studieprogramma's aan de Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen, gedurende drie jaar. Uit de studie blijkt dat studenten die hun smartphone intensiever gebruiken, slagen voor 61 procent van hun examens. Studenten die hun smartphone minder gebruiken, slagen voor 69,8 procent van hun examens. Een groot verschil volgens professor Stijn Baert.
  [naar artikel]
 19. Virgin Galactic moet aan de grond blijven na afwijkende koers tijdens ruimtereis Branson (02/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Virgin Galactic moet aan de grond blijven na afwijkende koers tijdens ruimtereis Branson De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA verbiedt SpaceShipTwo, het ruimtevaartuig van Virgin Galactic, om nog te vliegen zolang de geregistreerde koersafwijkingen op de vlucht met Virginbaas Richard Branson niet zijn uitgeklaard. Nadat de FAA woensdag bevestigde de afwijking tijdens de afdaling van de vlucht op 11 juli te onderzoeken, volgt een dag later het officiële verbod op […] Lees dit artikel: Virgin Galactic moet aan de grond blijven na afwijkende koers tijdens ruimtereis Branson
  [naar artikel]
 20. Studenten die smartphone intens gebruiken slapen minder én slechter (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van de universiteiten van Gent en Antwerpen hebben uit een rondvraag geconcludeerd dat studenten die hun smartphone intens gebruiken,...
  [naar artikel]
 21. SOS! Welke elektronica mag je nu wel en niet aan laten op het vliegtuig? (16/07/2018 - De Morgen)
  Wanneer je op reis gaat met het vliegtuig, moet je je ook tijdens die potentieel lange vlucht ergens mee kunnen bezighouden. Je smartphone, tablet of pc liggen voor de hand, maar welke mag je nu wel en niet gebruiken aan boord? 
  [naar artikel]
 22. “Leren communiceren is meer dan ooit een must” (24/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op het eerste gezicht leek het op non-news. Niet toevallig gelanceerd tijdens de blok. Studenten die bovengemiddeld bezig zijn met hun smartphone, zo vertelde een studie, scoren slechter dan andere studenten. Smartphone is dumbphone. Te veel smartphone-afleiding belooft je gemiddeld 1.1 punt minder dan de medestudent die de telefoon minder gebruikt. Studenten, zo trapte deze universiteitsstudie een open deur in, gebruiken de smartphone immers niet om hun dorst naar kennis te laven, maar voor ontspanning.
  [naar artikel]
 23. Met deze tips zeg je je jetlag vaarwel (22/07/2018 - Metro)
  Jetlags zijn de grote vijand van al wie graag verre reizen maakt. Want wie hoopt om na zo’n deugddoende vakantie fris en kwiek op kantoor aan te komen, vergeet dat een serieus tijdsverschil gemakkelijk onder je kleren kruipt. Hier enkele tips om die ‘vakantiekater’ te bestrijden. Pas zelf je biologische klok aan Het is wel degelijk mogelijk om je eigen bioritme zelf te versnellen of te vertragen. Wie ’s avonds de slaap niet kan vatten, heeft er baat bij om voor het slapengaan een tijdje in de duisternis te vertoeven. Fel licht en zonneschijn helpen dan weer om je klok te versnellen en je wakkerder te voelen. Doe thuis dus zeker de rolluiken omhoog wanneer je moeite hebt om uit bed te geraken. Melatonine-supplementen Ook melatonine-supplementen kunnen helpen. “Melatonine is een lichaamseigen hormoon dat wordt aangemaakt in de hersenen en dat je biologische klok regelt. Het is wel aan te raden om op te letten met het gebruiken van dit soort supplementen, omdat ze ook een tegengesteld effect kunnen hebben”, klinkt het bij wetenschapper Ilse De Volder op VRT NWS. Slaap onderweg Wie een lange vlucht voor de boeg heeft, kan proberen om onderweg al wat te slapen volgens de tijdszone van het land waar je naartoe vliegt. Omgekeerd kan het ook helpen om wakker te blijven, indien je ’s ochtends arriveert. Drink veel, eet met mate Hydratatie is belangrijk, probeer dus zeker voldoende water te drinken tijdens een lange vlucht. Koffie en alcohol hebben het omgekeerde effect, dus dat laat je beter links liggen. Probeer verder om niet te veel te eten tijdens de vlucht of voor vertrek op de luchthaven. Je spijsvertering gaat langzamer werken, wat voor extra problemen kan zorgen. Het bericht Met deze tips zeg je je jetlag vaarwel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Politiedrones houden toezicht op zondagsmarkt in Anderlecht (24/08/2020 - VRT NWS)
  De politiezone Brussel Zuid zet drones in tijdens de zondagsmarkt op het terrein van de NV Abattoir in Anderlecht. Met de toestellen kan de politie zien wie de coronamaatregelen niet of onvoldoende respecteert. Zo kunnen de agenten op de begane grond gerichter tussenbeide komen.
  [naar artikel]
 25. Een smartphone tien jaar (of langer) gebruiken? Expert legt uit hoe dat kan: “Vooral de softwareondersteuning van je toestel is belangrijk” (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Duurzaamheid is steeds minder een hol begrip, maar meer en meer hét pad voor de toekomst. Ook bij de keuze van je smartphone kun je op dat vlak een verschil maken, door een smartphone aan te schaffen die zo lang mogelijk meegaat. Donovan Kerssenberg, smartphonespecialist bij technologiesite Tweakers, legt uit hoe je er de beste uitpikt én geeft zijn eigen top drie mee.
  [naar artikel]
 26. Deze foto is niet genomen met een Huawei smartphone (11/07/2016 - Express)
  Het Chinese technologiebedrijf Huawei heeft toegegeven een zware blunder te hebben begaan met een marketing-campagne die voor zijn smartphone-model P9 was opgezet. Huawei had daarbij op Google+ een foto gedeeld, maar was blijkbaar vergeten dat deze media ook vermelding maken van het apparaat waarmee het beeld is gemaakt. In dit geval werd duidelijk dat de foto niet met de smartphone van Huawei was genomen, maar wel was gecreëerd met een camera van de Japanse fabrikant Canon, die bijna 2.500 euro zou kosten, lens inbegrepen. In een commentaar bij de foto wordt opgemerkt dat de Huawei P9 het mogelijk maakt om ook bij een lage lichtkwaliteit toch prachtige foto’s te maken. Er werd gewag gemaakt van een heruitvinding van de smartphone-fotografie. Het publiek wordt opgeroepen om eveneens beelden in te zenden die met de smartphone werden opgenomen. Verdediging Nadat het bedrijf erop was gewezen dat de foto met een Canon was gemaakt, wierp Huawei de verdediging op nooit expliciet te hebben beweerd dat bij de opname van een P9 gebruik was gemaakt. “De foto is professioneel genomen terwijl het team aan een reclamecampagne voor de Huawei P9 werkte,” verweerde het Chinese bedrijf zich tegen aantijgingen het publiek te hebben willen bedriegen. “Het is nooit de bedoeling geweest de consument te misleiden en het team had alleen de intentie een inspirerende foto met de gemeenschap te delen.” Wel geeft Huawei toe dat men duidelijker had moeten aangeven dat de foto niet met de smartphone was genomen. De foto is inmiddels verwijderd. (mah) The post Deze foto is niet genomen met een Huawei smartphone appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 27. Mobiel betalen komt van de grond (10/04/2019 - De Morgen)
  Steeds meer handelaars laten hun klanten betalen met hun smartphone. Ook het aantal apps die deze elektronische vorm van betaalverkeer mogelijk maken, neemt toe. "Binnen drie jaar loopt de helft in ons land zonder cash of kaart rond."
  [naar artikel]
 28. Stewardess waarschuwt om DIT nooit te drinken op een vliegtuig: “Dat is walgelijk!” (18/01/2021 - Metro)
  Een Amerikaanse stewardess legt in een TikTok-filmpje uit dat het geen goed idee is om op een vliegtuig verwarmde dranken te nuttigen. “Je zal een stewardess tijdens een vlucht nooit koffie of thee zien drinken omdat we dat weten”, klinkt het. Kat Kamalani is een 30-jarige stewardess die regelmatig tips en geheimpjes over vliegtuigen meegeeft op haar TikTok. Haar meest recente advies? “Drink tijdens een vlucht nooit dranken die niet in een blikje of een flesje zitten. De reden daarvoor is dat de watertanks waarin het water opgewarmd wordt nooit proper gemaakt of gedesinfecteerd worden. Je zal een stewardess tijdens een vlucht nooit koffie of thee zien drinken omdat we dat weten. Het is echt walgelijk”, vertelt ze. Tip voor voeden van baby Ze voegt er nog aan toe dat de watertank enkel gekuist wordt als ze kapot is, maar voor de rest dus niet. Mensen die hun baby willen voeden op het vliegtuig geeft ze de raad om water in een flesje te bestellen en na het mixen met het poeder de melk op te warmen door het in een tas met warm water te zetten. Verontwaardiging Haar volgers vinden haar tip erg nuttig, al klinkt er hier en daar ook wat verontwaardiging. “Waarom kuisen jullie die watertanks niet gewoon?” en “Aangezien jullie de drankjes aan de passagiers geven en dat weten, kunnen jullie die kwestie voorleggen. Zo moeilijk is dat niet”, lezen we onder meer. @katkamalaniJust promise me you won’t ##flightattendantlife ##travelhacks ##traveler ##cleaninghacks ##influencers ##foodhack ? original sound – Kat Kamalani Lees ook: Piloot legt uit waarom je je telefoon altijd op vliegtuigmodus moet zetten tijdens een vlucht Het bericht Stewardess waarschuwt om DIT nooit te drinken op een vliegtuig: “Dat is walgelijk!” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Brand in WTC-toren in Brussel (06/08/2020 - VRT NWS)
  In Brussel is vanmiddag brand uitgebroken in één van de WTC-torens in de Noordwijk. Het vuur is ontstaan tijdens isolatiewerken op de 27ste verdieping. Door renovatiewerken zijn alle waterleidingen afgesloten en pompt de brandweer water vanop de begane grond. Niemand raakte gewond.
  [naar artikel]
 30. Samsung-gebruikers moeten hun smartphone ONMIDDELLIJK updaten om deze reden (15/09/2020 - Metro)
  Eigenaars van een Samsung-smartphone worden met klem aangeraden om de nieuwste update te downloaden en te installeren. Hackers zouden immers een manier gevonden hebben om in te breken. Miljoenen mensen over de hele wereld beschikken over een smartphone van Samsung, van de Galaxy Note 20 tot de Galaxy S20 Ultra. Een gigantische hoeveelheid gebruikers betekent dat hackers maar al te graag op de loer liggen. Speciale code Die zijn er nu in geslaagd om via een speciale code binnen te geraken in dergelijke toestellen, zo meldt de September 2020 Android Security Bulletin. Samsung heeft intussen een update beschikbaar gemaakt die zo’n aanval tegenhoudt. Gebruikers worden dan ook aanbevolen om die zo snel mogelijk te installeren, anders blijven hun toestellen kwetsbaar. Je Samsung-smartphone updaten is heel makkelijk: ga naar ‘Instellingen’ en duw vervolgens op ‘Software Update’. Die moet je downloaden en installeren. Foutenrapport Mocht je Samsung-smartphone vreemd gedrag vertonen, dan kan je een foutenrapport sturen naar Samsung. “Dit stelt ons in staat om na te gaan wat er aan de hand is. De data blijft anoniem en wordt enkel gebruikt tijdens het onderzoek”, klinkt het. Lees ook: Experts roepen Android-gebruikers op om deze populaire app te verwijderen Het bericht Samsung-gebruikers moeten hun smartphone ONMIDDELLIJK updaten om deze reden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. 85 procent van jonge autobestuurders bereid om smartphone aan de kant te laten (01/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Autobestuurders tussen 18 en 29 jaar zijn het meest bereid om tijdens het rijden hun smartphone buiten handbereik te leggen, op “niet storen” of op stil te zetten. Dat blijkt maandag uit onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), naar aanleiding van een nieuwe campagne tegen gsm-gebruik in het verkeer. Jonge bestuurders komen echter wel het vaakst in de verleiding om de smartphone aan het stuur te gebruiken.
  [naar artikel]
 32. Man laat iPhone 6s vanop 610 meter uit vliegtuig vallen en toestel blijkt nog te werken (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een mens is al bang dat hij zijn smartphone gewoon op de begane grond uit zijn handen laat vallen, maar wat dan als je 610 meter hoog in een vliegtuig zit en je plots je toestel door het raampje lost? Het overkwam een Braziliaanse documentairemaker met zijn iPhone 6s. Maar niet alleen overleefde de iPhone de duikvlucht, de camera had alles ook nog eens netjes opgenomen op video.
  [naar artikel]
 33. Vliegtuigpassagiers mogelijk bestraald tijdens vlucht (29/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Passagiers van een vlucht tussen Caïro en Zürich en tussen Zürich en Brussel hebben op 13 juli mogelijk een lage dosis radioactieve straling opgelopen zonder dat te beseffen.
  [naar artikel]
 34. COMMENTAAR. “Vaarwel revanche, vaarwel prijs, vaarwel alle hoop om ooit zilverwerk te winnen” (08/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het is misgegaan. Alweer. Gevreesd mag worden dat het nooit meer zal lukken. Een 2-0 voorsprong weggeven kan niet als je ooit zilverwerk wil winnen. Vaarwel revanche, vaarwel prijs, vaarwel alle hoop.
  [naar artikel]
 35. De smartphone is stilaan de nieuwe gps (30/06/2017 - De Redactie)
  Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone als gps-toestel wanneer ze met de auto op reis gaan.
  [naar artikel]
 36. Miss België Angeline Flor Pua fietst modieus door ’t Stad: “Ik heb hier altijd een warm gevoel” (22/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Miss België 2018, Angeline Flor Pua (23), zit als toekomstige pilote graag met haar hoofd in de wolken. Letterlijk dan toch. Op de begane grond gebruikt ze vooral haar auto, maar deze maand kreeg ze van haar sponsor een roze scooter en fiets tot aan de deur geleverd. Een goeie reden om de tweewieler wat vaker te gaan gebruiken.
  [naar artikel]
 37. Even swipen tijdens het rijden kan je 174 euro kosten: experts geven advies om je smartphone veilig te gebruiken in de auto (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee procent van de tijd rijden we met onze gsm in de hand, zo blijkt uit onderzoek. Nochtans bedraagt de boete voor smartphonegebruik achter het stuur al 174 euro, zelfs als je het toestel gewoon vasthoudt zonder het te gebruiken. Maar hoe gebruik je dan best je smartphone in de wagen? “Laat je gsm zeker niet rondslingeren op de passagierszetel of je schoot”, zeggen professor verkeerskunde Tom Brijs (UHasselt) en Stef Willems van Vias, die enkele veilige opties geven.
  [naar artikel]
 38. Extra file door gebruik van smartphone aan stuur (16/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Even je smartphone gebruiken achter het stuur is niet alleen verboden, maar vertraagt ook het verkeer. Dat heeft mobiliteitsvereniging Touring berekent. Daarom vraagt de organisatie meer aandacht voor het smartphone-misbruik aan het stuur.
  [naar artikel]
 39. Extra file door gebruik van smartphone aan stuur (16/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Even je smartphone gebruiken achter het stuur is niet alleen verboden, maar vertraagt ook het verkeer. Dat heeft mobiliteitsvereniging Touring berekent. Daarom vraagt de organisatie meer aandacht voor het smartphone-misbruik aan het stuur.
  [naar artikel]
 40. Beide motoren van Brussels Airlines-vliegtuig vallen uit tijdens vlucht (25/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een toestel van Brussels Airlines, een airbus A330-200, staat al twee weken aan de grond in Brussels Airport nadat beide motoren uitgevallen waren tijdens een vlucht.
  [naar artikel]
 41. Beide motoren vliegtuig Brussels Airlines vallen uit tijdens vlucht (25/12/2018 - De Standaard)
  Een toestel van Brussels Airlines, een airbus A330-200, staat al twee weken aan de grond in Brussels Airport nadat beide motoren uitgevallen waren tijdens een vlucht.
  [naar artikel]
 42. Beide motoren van Brussels Airlines-vliegtuig vallen uit tijdens vlucht (25/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een toestel van Brussels Airlines, een airbus A330-200, staat al twee weken aan de grond in Brussels Airport nadat beide motoren uitgevallen waren tijdens een vlucht.
  [naar artikel]
 43. Verkeerscampagne moet autobestuurders helpen aan smartphone te weerstaan (08/10/2018 - De Standaard)
  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft een campagne opgestart die automobilisten ervan moet overtuigen om de smartphone niet te gebruiken achter het stuur. In de maandag gelanceerde Beloofd!-campagne krijgen de autobestuurders tips om hun gsm tijdens het rijden in ‘automodus’ te zetten.
  [naar artikel]
 44. Verkeerscampagne moet autobestuurders helpen aan smartphone te weerstaan (08/10/2018 - De Standaard)
  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft een campagne opgestart die automobilisten ervan moet overtuigen om de smartphone niet te gebruiken achter het stuur. In de maandag gelanceerde Beloofd!-campagne krijgen de autobestuurders tips om hun gsm tijdens het rijden in ‘automodus’ te zetten.
  [naar artikel]
 45. Buschauffeur is te druk bezig met smartphone om voorligger op te merken (09/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Chinese buschauffeur bewijst nogmaals dat een gsm beter aan de kant blijft tijdens het rijden. De man was zo afgeleid door zijn smartphone terwijl hij de bus bestuurde, dat hij een voorligger veel te laat opmerkte. Passagiers vlogen op de grond en tegen de voorruit, maar als bij wonder raakte maar een van hen gewond.
  [naar artikel]
 46. Buschauffeur is te druk bezig met smartphone om voorligger op te merken (09/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een Chinese buschauffeur bewijst nogmaals dat een gsm beter aan de kant blijft tijdens het rijden. De man was zo afgeleid door zijn smartphone terwijl hij de bus bestuurde, dat hij een voorligger veel te laat opmerkte. Passagiers vlogen op de grond en tegen de voorruit, maar als bij wonder raakte maar een van hen gewond.
  [naar artikel]
 47. Je smartphone bespioneert je (05/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden apps voor android gebruiken stiekem de microfoon van je smartphone om te bespieden hoe je naar televisie kijkt, zo blijkt uit een nieuw...
  [naar artikel]
 48. Les begint: gsm in het zakje. Deze school bant alle smartphones in eerste jaren (26/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Verschillende Limburgse scholen verstrengen hun gsm-beleid. Eerste en tweedejaars van het Inspirocollege in Houthalen mogen sinds 1 september geen smartphone meer gebruiken op school. Van Veldeke in Hasselt debatteert morgen met de ouders over een mogelijk gsm-verbod. Het Genkse Lyceum werd vorig jaar al een smartphone-arme school.
  [naar artikel]
 49. Zet je gsm in ‘automodus’: nieuwe campagne roept op smartphone onderweg links te laten liggen (08/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft een campagne opgestart die automobilisten ervan moet overtuigen om de smartphone niet te gebruiken achter het stuur. In de maandag gelanceerde Beloofd!-campagne krijgen de autobestuurders tips om hun gsm tijdens het rijden in ‘automodus’ te zetten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy