De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Cd&v gooit de ruiten van De Croo in over de begroting en de btw-verlaging

Express

24/11/2022 - 14:34

Genoeg theater rond de begroting, zo lijkt cd&v-kamerfractieleider Servais Verherstraten gedacht te hebben. De begrotingsspecialist ontdeed in de Kamercommissie Financiën zo wel een beetje de keizer zijn kleren. “De btw-verlagaing op energie zal volgend jaar niet budgetneutraal zijn”, zo stelde Verherstraeten zonder omwegen. En meer: die oefening wordt in de toekomst ook niet per se “budgetneutraal”, […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Croo fluit De Bleeker terug en past begroting opnieuw aan (15/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De kostprijs voor de permanente btw-verlaging op energie wordt opnieuw uit de begroting 2023 gehaald, waardoor die weer iets rooskleuriger oogt. Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) had die erin gezet, tegen de zin van de premier.
  [naar artikel]
 2. De Croo fluit Van Peteghem terug: geen verlaging van btw, maar Vivaldi wil wel snel met “iets” komen om pijn energiefactuur te verlichten (14/01/2022 - Express)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) beklom gisteren de bühne van de Kamer, om daar zijn vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V) terug te fluiten. “Een oplossing moet tijdelijk, doelgericht en duurzaam voor de begroting zijn”, zo stelde hij, waarmee hij een torpedo stuurde naar de CD&V’er. Het idee van een simpele verlaging van de btw […]
  [naar artikel]
 3. Kleine Broer,  Keetschopper,  Vandaal. Ik ben je Grote zus: Stop! Je gooit ook onze ruiten in (28/11/2017 - VRT NWS)
  Auteur en journaliste Dalilla Hermans begrijpt frustraties bij jongeren die weinig kansen krijgen. "Maar stop met ruiten in te gooien, want je gooit ze in voor ons allemaal. Vooral voor zij die voor jou vechten."
  [naar artikel]
 4. Socialisten en groenen boos op premier De Croo, die volgens hen “gewoon liegt” in de Kamer: erg onwaarschijnlijk dat Vivaldi al in 2023 accijnzen verhoogt om lagere btw te compenseren (18/11/2022 - Express)
  De ruzie binnen Vivaldi rond de begroting, en specifiek de verlaging van de btw op energie, houdt maar niet op. In de Kamer probeerde premier Alexander De Croo (Open Vld) de kritiek te pareren van de oppositie, dat de begroting niet langer ernstig was. Daarbij schoof hij de schuld integraal in de schoenen van zijn […]
  [naar artikel]
 5. De Croo spreekt ‘akkoord voor begroting-De Bleeker’ tegen (27/11/2022 - Knack)
  De woordvoerder van premier Alexander De Croo spreekt zondagavond formeel tegen dat zijn kabinet heeft ingestemd met de begroting 2023 zoals die in eerste instantie door toenmalig staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) in het parlement is ingediend. Hij legt een WhatsApp-gesprek en stukken van het zogenaamde leescomité voor die moeten bewijzen dat het zo niet is gegaan. De Bleeker moest een tiental dagen geleden ontslag nemen nadat discussie was ontstaan over de verlaging van de btw op gas en elektriciteit en de daaraan gekoppelde accijnshervorming. Ze had nog geen rekening gehouden met de hogere accijnzen in de begroting die ze aan de Europese Commissie had overgemaakt, terwijl De Croo erop hamerde dat de btw-verlaging wel degelijk budgetneutraal is. Ze wordt “globaal gecompenseerd” door een hervorming van de accijnzen, zei hij donderdag nog in de Kamer. Dit weekend schreef een voormalige medewerker van De Bleeker op LinkedIn dat het kabinet van De Croo via WhatsApp wel degelijk “expliciet zijn akkoord voor de versie met de 1,3 miljard (euro) lastenverlaging” gaf – de versie van de begroting die Bleeker in het parlement indiende. De woordvoerder van De Croo spreekt dat zondagavond formeel tegen. Hij legt een WhatsApp-gesprek en stukken van het zogenaamde leescomité voor die moeten bewijzen dat het zo niet is gegaan. Dat leescomité bestaat uit vertegenwoordigers van alle vicepremiers en controleert de begroting nog eens voor die in het parlement wordt neergelegd. ‘Wij hebben wel degelijk tijdig laten weten dat er fouten stonden in de toelichting bij de begroting, waardoor de toelichting niet overeenstemde met de begrotingsnotificaties, noch met de wetten ter uitvoering van de begroting’, luidt het bij het kabinet van de premier. The post De Croo spreekt ‘akkoord voor begroting-De Bleeker’ tegen appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 6. Premier De Croo zwaar onder vuur genomen door oppositie over “materiële fout” in begrotingstoelichting: “U gooit iemand die de waarheid vertelt voor de bus” (17/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo is donderdag in de Kamer zwaar onder vuur genomen door de oppositie. Aanleiding is de bijstelling die staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD) doorvoerde aan de begroting na een “materiële fout” in verband met de btw-verlaging op gas en elektriciteit. Maar volgens de oppositie was het de premier die in de fout is gegaan.
  [naar artikel]
 7. Premier De Croo voorzichtig over betonnering lagere btw en sociaal tarief (25/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo reageert voorzichtig op het pleidooi van PS-voorzitter Paul Magnette om de btw-verlaging op gas en elektriciteit en het uitgebreid sociaal tarief voor enkele jaren te betonneren. Hij waarschuwt immers de begroting niet structureel te bezwaren.
  [naar artikel]
 8. Premier De Croo voorzichtig over betonnering lagere btw en sociaal tarief (25/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo reageert voorzichtig op het pleidooi van PS-voorzitter Paul Magnette om de btw-verlaging op gas en elektriciteit en het uitgebreid sociaal tarief voor enkele jaren te betonneren. Hij waarschuwt immers de begroting niet structureel te bezwaren.
  [naar artikel]
 9. Premier De Croo voorzichtig over betonnering lagere btw en sociaal tarief (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) reageert voorzichtig op het pleidooi van PS-voorzitter Paul Magnette om de btw-verlaging op gas en elektriciteit en het uitgebreid sociaal tarief voor enkele jaren te betonneren. Hij waarschuwt immers de begroting niet structureel te bezwaren.
  [naar artikel]
 10. De Croo verwacht dat begroting ontspoort (19/12/2018 - De Tijd)
  17:42 Alexander De Croo, ontslagnemend minister van Financiën (Open VLD), waarschuwt dat de begroting volgend jaar dreigt te ontsporen. Hij wijst daarvoor de N-VA met de vinger.
  [naar artikel]
 11. Dronken vandaal gooit ruiten van auto’s en vrachtwagens stuk: meer dan 10.000 euro schade (28/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een negentienjarige autovandaal uit Bornem riskeert 18 maanden cel met probatie-uitstel. De tiener gooide bij veertien voertuigen, op de parking aan het station, de ruiten stuk om geld en voorwerpen te stelen.
  [naar artikel]
 12. Test voor De Croo en zijn begroting komt er snel: wetsontwerp accijnzen op energie al helemaal klaar én goedgekeurd, enkel wachten op Raad van State: “Maar uiteraard zijn inkomsten minder” (30/11/2022 - Express)
  Kost de btw-verlaging op gas en elektriciteit nu extra geld in 2023, dat niet voorzien is in de huidige begroting? Die vraag kostte uiteindelijk staatssecretaris van Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) haar baan, maar alles wijst erop dat de discussie veel sneller dan sommigen lief is, op de tafel van Vivaldi zal komen. “Er […]
  [naar artikel]
 13. Magnette zet minister Dermagne in zijn hemd (15/03/2021 - De Tijd)
  17:53 Terwijl minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) in de regering-De Croo openingen had gemaakt voor het loonoverleg, gooit PS-voorzitter Paul Magnette - opgejaagd door de PTB/PVDA - de eigen ruiten ...
  [naar artikel]
 14. Premier De Croo niet gewonnen voor btw-verlaging (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De tijdelijke btw-verlaging van elektriciteit en gas naar 6 procent komt er naar alle waarschijnlijkheid nog niet meteen. “Er liggen nog verschillende voorstellen op tafel”, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) daar donderdag over in de Kamer. Het onderwerp staat vandaag op de agenda van de regering.
  [naar artikel]
 15. De Croo 'betreurt materiële vergissing' over federale begroting (17/11/2022 - De Tijd)
  15:42 De begrotingscijfers weerspiegelen de beslissing van de federale regering de energiesteun tijdelijk te houden en de afspraak dat de btw-verlaging de federale schatkist niets mag kosten. Dat zei premie...
  [naar artikel]
 16. Iedereen winnaar bij Vivaldi, behalve de begroting: deal van 1,1 miljard, btw-verlaging op stroom tot juli, langer sociaal tarief én cheque van 100 euro (01/02/2022 - Express)
  De federale regering bereikt een langverwacht akkoord rond ‘koopkracht’. Daarbij is er voor elk wat wils. De verwarmingspremie van 100 euro, die Open Vld-premier Alexander De Croo vorige week al op tafel legde, komt er. Maar evengoed halen CD&V en Vooruit hun felbevochten btw-verlaging wel degelijk binnen, al geldt die enkel voor elektriciteit, niet voor […]
  [naar artikel]
 17. Sp.a wil verlaging vennootschapsbelasting opschorten (17/09/2019 - De Tijd)
  01:01 De oppositiepartij sp.a lanceert een wetsvoorstel om de laatste fase van de verlaging van de vennootschapsbelasting op te schorten. ‘Zolang de begroting blijft ontsporen, is dit een onverantwoorde uit...
  [naar artikel]
 18. Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker pleit voor tijdelijke lastenverlaging in energiedossier (16/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) is niet gewonnen voor een btw-verlaging op energie. In een opiniestuk op de website van Knack pleit ze ervoor om het geld dat naar die verlaging zou gaan te gebruiken om het aanbod te vergroten, of te zorgen voor een sociale lastenverlaging.
  [naar artikel]
 19. De Croo houdt de boot af voor verlaging btw op de energiefactuur: “We moeten keuzes maken” (13/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De tijdelijke btw-verlaging voor elektriciteit en gas naar 6 procent lijkt er nog niet meteen te zullen komen. In de regering worden allerhande voorstellen in detail en in de diepte bekeken, antwoordde premier Alexander De Croo donderdagmiddag op vragen in de Kamer. Hij waarschuwde ook voor de impact van mogelijke maatregelen op de overheidsfinanciën.
  [naar artikel]
 20. Magnette: ‘Verlaging van btw op energie wordt pas over 5 tot 10 jaar budgetneutraal’ (25/11/2022 - Knack)
  De verlaging van de btw op gas en elektriciteit zal pas binnen vijf of tien jaar gecompenseerd worden door de hervorming van de accijnzen. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette vrijdag gezegd op de Brusselse nieuwszender BX1. Over de hervorming van de btw op gas en elektriciteit wordt binnen de regering al de hele week gediscussieerd. Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) moest een week geleden nog opstappen omdat ze nog geen rekening had gehouden met de hogere accijnzen in de begroting die ze aan de Europese Commissie overmaakte. Volgens premier Alexander De Croo maken die de hervorming budgetneutraal, maar socialisten, groenen en CD&V spraken dat tegen.  PS-voorzitter Paul Magnette legt de vinger vrijdag nog eens op de wonde. ‘We zullen de burgers even lang moeten helpen als de prijzen hoog zijn. De Croo heeft zelf gezegd dat we vijf à tien moeilijke winters tegemoet gaan, en dus zal de btw-verlaging pas over 5 à 10 jaar gecompenseerd zijn’, zei hij bij de Brusselse nieuwszender BX1.  Donderdag in de Kamer bleef de premier erbij dat de btw-verlaging ‘globaal budgetneutraal’ zou zijn. Omdat de verhoging van de accijnzen mogelijk stapsgewijs gebeurt en de – fors lagere – prijzen van 2021 als referentie worden gebruikt, lijkt de kans echter klein dat dat volgend jaar al het geval zal zijn. The post Magnette: ‘Verlaging van btw op energie wordt pas over 5 tot 10 jaar budgetneutraal’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 21. Premier De Croo houdt boot af voor verlaging btw op energiefactuur: “We moeten keuzes maken” (13/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  De tijdelijke btw-verlaging voor elektriciteit en gas naar 6 procent lijkt er nog niet meteen te zullen komen. In de regering worden allerhande voorstellen in detail en in de diepte bekeken, antwoordde premier Alexander De Croo donderdagmiddag op vragen in de Kamer. Hij waarschuwde ook voor de impact van mogelijke maatregelen op de overheidsfinanciën.
  [naar artikel]
 22. SP.A wil verlaging vennootschapsbelasting opschorten (17/09/2019 - Knack)
  Oppositiepartij SP.A lanceert een wetsvoorstel om de laatste fase van de verlaging van de vennootschapsbelasting op te schorten. 'Zolang de begroting blijft ontsporen, is dit een onverantwoorde uitgave', zegt Kamerlid Jan Bertels dinsdag in De Tijd.
  [naar artikel]
 23. Sander Loones (N-VA) vraagt De Croo inzage in communicatie met De Bleeker: “Hij gaf zijn akkoord voor begroting” (27/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kamerlid Sander Loones (N-VA) vraagt premier Alexander De Croo in een brief om inzage in zijn communicatie met zijn partijgenote en voormalig staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD) over de verspreiding van de eerste versie van de begroting 2023. Hij doet dat nadat een medewerker van De Bleeker te kennen heeft gegeven dat het kabinet-De Croo "expliciet" zijn akkoord zou gegeven hebben voor de gewraakte begroting die De Bleeker had ingediend. De woordvoerder van De Croo ontkent dat.
  [naar artikel]
 24. De Croo na kritiek op begroting: ‘Ik betreur de materiële vergissing’ (17/11/2022 - De Standaard)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) kwam in de Kamer onder vuur voor de begroting van staatssecretaris De Bleeker. ‘Dit soort fouten zijn te vermijden.’
  [naar artikel]
 25. Vivaldi blijft worstelen met btw-verlaging (28/01/2022 - De Morgen)
  Wanneer komt de ‘slimme btw-verlaging’ er? Een poging om eerst te komen met een rechtstreekse korting op de factuur mislukte. Intussen ploetert premier Alexander De Croo (Open Vld) verder.
  [naar artikel]
 26. Btw-verlaging op energiefactuur nog niet voor meteen, premier De Croo vreest voor overheidsbudget (13/01/2022 - De Morgen)
  De tijdelijke btw-verlaging voor elektriciteit en gas naar 6 procent lijkt er nog niet meteen te zullen komen. In de regering worden allerhande voorstellen in detail en in de diepte bekeken, antwoordde premier Alexander De Croo donderdagmiddag op vragen in de Kamer. Hij waarschuwde ook voor de impact van mogelijke maatregelen op de overheidsfinanciën.
  [naar artikel]
 27. Hoe slim is een slimme btw-verlaging? (20/01/2022 - De Tijd)
  22:45 Om de hoge energieprijzen te counteren en de consumptie duurzamer te maken bikkelt de regering-De Croo over een ‘slimme btw-verlaging’, waarbij de accijnzen een echte prijsregelaar worden. Is dat de j...
  [naar artikel]
 28. Btw-verlaging op energiefactuur nog niet voor meteen, premier De Croo vreest voor overheidsbudget (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De tijdelijke btw-verlaging voor elektriciteit en gas naar 6 procent lijkt er nog niet meteen te zullen komen. In de regering worden allerhande voorstellen in detail en in de diepte bekeken, antwoordde premier Alexander De Croo (Open Vld) donderdagmiddag op vragen in de Kamer. Hij waarschuwde ook voor de impact van mogelijke maatregelen op de overheidsfinanciën.
  [naar artikel]
 29. Btw-verlaging op energiefactuur nog niet voor meteen, premier De Croo vreest voor overheidsbudget (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De tijdelijke btw-verlaging voor elektriciteit en gas naar 6 procent lijkt er nog niet meteen te zullen komen. In de regering worden allerhande voorstellen in detail en in de diepte bekeken, antwoordde premier Alexander De Croo (Open Vld) donderdagmiddag op vragen in de Kamer. Hij waarschuwde ook voor de impact van mogelijke maatregelen op de overheidsfinanciën.
  [naar artikel]
 30. De Croo: "Noodbegroting kan leiden tot een ontsporing van enkele miljarden" (19/12/2018 - VRT NWS)
  Volgens Open VLD-minister Van Financiën AlexanderDe Croo komt er een extra gat in de begroting doordat de regering volgend jaar moet werken met voorlopige twaalfden, een noodbegroting. Dat houdt in dat enkele geplande besparingen niet doorgevoerd kunnen worden. De Croo begrijpt nog altijd niet waarom N-VA de begroting die ze mee opstelde niet wil goedkeuren.
  [naar artikel]
 31. LIVE. De Kamer debatteert over de begroting van regering De Croo (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De regering van premier Alexander De Croo kondigde dinsdag aan dat er een akkoord is over de begroting voor de komende jaren. Nog voor de regering haar plannen uit de doeken kon doen, verlieten de parlementsleden van de N-VA misnoegd het halfrond. Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet mild voor de genomen beslissingen. Het belooft een pittig debat over de begroting te worden in de Kamer. Volg het hier live vanaf 10 uur.
  [naar artikel]
 32. Premier Alexander De Croo kan moeilijk wakker blijven tijdens persconferentie over begroting (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een begroting. Na meer dan 24 uur lang onderhandelen, kwam de federale regering dinsdag nog samen voor een persconferentie. Premier Alexander De Croo verscheen met kleine oogjes.
  [naar artikel]
 33. Van btw-verlaging tot premie van 400 euro: met dit noodplan wil Open Vld onze energieproblemen oplossen (08/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een maand geleden waren de liberalen nog tegen elke vorm van btw-verlaging. Maar door de oorlog in Oekraïne gooit de partij het roer om. Voorzitter Egbert Lachaert (Open Vld) komt met een energienoodplan op de proppen mét een btw-verlaging. Structureel op elektriciteit én tijdelijk op gas. Gas moet wel uit de energiemix volgens de liberalen, wat de deur openzet voor een nucleaire verlenging.
  [naar artikel]
 34. Van btw-verlaging tot premie van 400 euro: met dit noodplan wil Open VLD onze energieproblemen oplossen (08/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een maand geleden waren de liberalen nog tegen elke vorm van btw-verlaging. Maar door de oorlog in Oekraïne gooit de partij het roer om. Voorzitter Egbert Lachaert (Open VLD) komt met een energienoodplan op de proppen mét een btw-verlaging. Structureel op elektriciteit én tijdelijk op gas. Gas moet wel uit de energiemix volgens de liberalen, wat de deur openzet voor een nucleaire verlenging.
  [naar artikel]
 35. De Croo spreekt tegen dat kabinet instemde met begroting-De Bleeker (27/11/2022 - De Tijd)
  22:04 De woordvoerder van premier Alexander De Croo spreekt zondagavond formeel tegen dat zijn kabinet heeft ingestemd met de begroting 2023 zoals die in eerste instantie door toenmalig staatssecretaris voo...
  [naar artikel]
 36. Premier De Croo houdt boot af voor verlaging btw op energiefactuur: “We moeten keuzes maken” (13/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De tijdelijke btw-verlaging voor elektriciteit en gas naar 6 procent lijkt er nog niet meteen aan te zullen komen. In de regering worden “allerhande voorstellen in detail en in de diepte bekeken”, antwoordde premier Alexander De Croo donderdagmiddag op vragen in de Kamer. Maar hij waarschuwde ook voor de impact van mogelijke maatregelen op de overheidsfinanciën.
  [naar artikel]
 37. PVDA voert actie voor btw-verlaging aan kabinetten De Croo en Van Peteghem (20/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oppositiepartij PVDA heeft donderdagochtend haar eis voor een btw-verlaging op energie kracht bijgezet met een actie in de Wetstraat. Op de kabinetten van premier Alexander De Croo en minister van Financiën Vincent Van Peteghem projecteerde ze met lasers haar oproep om de btw te verlagen naar 6 procent. Voorzitter Raoul Hedebouw en andere kopstukken van de partij waren daarbij aanwezig.
  [naar artikel]
 38. Waarom een verlaging van de energiefactuur zelfs niet op de agenda stond: “Constant speelt De Croo spelletjes” (29/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo wil het debat rond de verlaging van de energiefactuur wat laten afkoelen. Hij is “geaffronteerd over de manier waarop CD&V en Vooruit deze week zijn omgegaan met zijn compromisvoorstel”. Het politieke spel regeert binnen Vivaldi, nog geen week na de teambuilding waar werd beloofd wat minder te profileren op kap van de regering.
  [naar artikel]
 39. Waarom een verlaging van de energiefactuur zelfs niet op de agenda stond: “Constant speelt De Croo spelletjes” (29/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo wil het debat rond de verlaging van de energiefactuur wat laten afkoelen. Hij is “geaffronteerd over de manier waarop CD&V en Vooruit deze week zijn omgegaan met zijn compromisvoorstel”. Het politieke spel regeert binnen Vivaldi, nog geen week na de teambuilding waar werd beloofd wat minder te profileren op kap van de regering.
  [naar artikel]
 40. Koppelt de regering-De Croo nu de pensioenen aan de begroting of niet? (02/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Koppelt de regering-De Croo nu de pensioenen aan de begroting of niet? “Zowel de pensioenen als de fiscale hervormingen zouden beter uit de maalstroom van de begrotingsdiscussie blijven”, zo is bij een vicepremier in de federale regering te horen. De Vivaldi-coalitie legt morgen de agenda bijeen, op een kern, om de hete dossiers van de komende weken in kaart te brengen. “Punten en komma’s gaan daar morgen zeker […] Lees dit artikel: Koppelt de regering-De Croo nu de pensioenen aan de begroting of niet?
  [naar artikel]
 41. Premier De Croo toont zich niet gewonnen voor btw-verlaging energie (13/01/2022 - Express)
  Door de enorme prijsstijgingen van de energiefacturen klonken steeds meer stemmen om de btw voor energie van 21 naar 6 procent te verlagen. Woensdag toonde federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) zich gewonnen voor zo’n btw-verlaging. Aan het Parlement laat premier Alexander De Croo alvast weten niet achter het idee te staan. De […]
  [naar artikel]
 42. Door zichzelf met Peter de Grote te vergelijken, gooit Poetin zijn eigen ruiten in (11/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Noodkreet rector valt slecht bij politici: "Hij gooit zijn eigen ruiten in" (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe noodkreet van rector Luc De Schepper zaterdag in onze krant, om het groeiplan van de Universiteit Hasselt toch op te nemen in het regeerakkoord, valt slecht bij CD&V, Open Vld en N-VA. Ze zeggen dat hij zijn eigen ruiten ingooit.
  [naar artikel]
 44. Nieuw voorstel doet Vlaanderen weer steigeren: “PS gooit eigen ruiten in” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het voorstel van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) om een uitkering te geven aan wie vrijwillig ontslag neemt, deed Vlaanderen steigeren. In Franstalig België klonk dan weer applaus. Opnieuw steekt een PS-voorstel stokken in de wielen van de Vivaldi-regering die nog steeds op zoek is naar miljarden om haar begroting op orde te krijgen.
  [naar artikel]
 45. 'We mogen dit niet tolereren': expert Wim Moesen keldert begroting van regering-De Croo (20/10/2021 - Knack)
  Nu het stof over het begrotingsconclaaf is gaan liggen, is het tijd voor een grondige analyse. Exclusief voor Knack fileert de éminence grise onder de begrotingsexperts, Wim Moesen (KU Leuven), de begroting van de regering-de Croo: 'Zo komen we er niet.'
  [naar artikel]
 46. Verlaging erfbelasting wordt geen sinecure (31/03/2017 - Knack)
  Minister van Begroting Bart Tommelein (Open Vld) wil sleutelen aan de erfbelasting. Maar het wordt een hele opdracht om die te verlagen zonder een gat in de Vlaamse begroting te slaan.
  [naar artikel]
 47. Premier Alexander De Croo pareert kritiek op begroting: “Hadden we dan tegen de mensen moeten zeggen: blijf maar in de kou zitten?” (11/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een non-begroting. Geen enkele structurele hervorming. Schuldig verzuim… De kritiek op de nieuwe federale begroting is niet mals. Toch vindt premier Alexander De Croo (Open Vld) dat er nét wel belangrijke stappen gezet zijn. “Maar in tijden van crisis moet je voorzichtig zijn en je prioriteiten kiezen.”
  [naar artikel]
 48. Paul Magnette (PS) gooit nog wat olie op het vuur: “Btw-verlaging energie pas over 5 à 10 jaar budgetneutraal” (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De verlaging van de btw op gas en elektriciteit zal pas binnen vijf of tien jaar gecompenseerd worden door de hervorming van de accijnzen. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette gezegd op de Brusselse nieuwszender BX1.
  [naar artikel]
 49. Live | Kamer legt De Croo en Bertrand op de rooster in debat over begroting (24/11/2022 - De Standaard)
  Alexia Bertrand (Open VLD) beleeft vanmiddag haar vuurdoop als kersvers staatssecretaris voor Begroting in het federaal parlement. Tijdens het wekelijks vragenuurtje krijgen zij en premier De Croo een hele rist vragen over het Europees begrotingsrapport. U kunt het debat hierboven live volgen vanaf 14.14 uur.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy