De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Waarom Peter Vandenbempt het over “kerstslingers” had tijdens match Rode Duivels: “Afspraak met mijn dochter”

Gazet van Antwerpen

24/11/2022 - 14:37

Voetbalcommentatoren doen wel vaker vreemde uitspraken tijdens een match. In het geval van Peter Vandenbempt, die woensdag commentaar gaf bij de match van de Rode Duivels, is dat niet altijd onbewust. Dat gaf hij vanmorgen toe op MNM. “Soms heb ik een afspraak met mijn dochter”, zegt de Sporza-journalist.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dit is de opvallende reden waarom Peter Vandenbempt plots “kerstslinger” zei tijdens match België - Canada (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de WK match België - Canada woensdagavond werd het live commentaar verzorgd door Peter Vandenbempt. De sportjournalist staat bekend om zijn opvallende uitspraken, maar voor sommige heeft hij een heel opvallende reden. En die verklapte hij donderdagmorgen op MNM.
  [naar artikel]
 2. Vrouw van Balense tandarts, die in Qatarees ziekenhuis ligt, moet alleen naar Rode Duivels: “Peter zou kwaad zijn als ik niet ga” (27/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het pechverhaal van de Balense tandarts en Rode Duivelfan Peter Wynants in Dubai kent alsnog geen happy end. Terwijl de man in het ziekenhuis wacht op een operatie aan zijn gebroken heup, moet zijn meegereisde vrouw Sonia alleen de wedstrijden van de Rode Duivels bijwonen in Qatar. “Onder dwang”, zo laat ze weten. “Peter was kwaad als ik niet naar de match zou gaan.”
  [naar artikel]
 3. Pechvogel van de dag: Peter (66) uit Balen breekt heup op weg naar match van Rode Duivels (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tandarts Peter Wynants (66) uit Balen baalt. Hij reisde helemaal naar het WK om de eerste match van de Rode Duivels… in het ziekenhuis te volgen. Op weg naar Doha struikelde hij in de luchthaven van Dubai. Gevolg: een heupbreuk en een operatie. “Ik hoop de match van zondag vanuit een rolstoel in het stadion te kunnen volgen”, zegt hij.
  [naar artikel]
 4. ANTWERPEN LIVE. Patrick Goots over match Rode Duivels: “Hopelijk spelen ze zondag minder lamlendig” (24/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Huisanalist Patrick Goots geeft zijn onverbloemde mening over de prestatie van de Rode Duivels in hun eerste WK-match tegen Canada woensdagavond. “Het enige positieve was dat België de wedstrijd won.”
  [naar artikel]
 5. Peter Vandenbempt: “Toen ik mijn moeder afzette in het rusthuis, heb ik alleen maar gehuild” (30/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zijn vrouw zegt weleens lachend: “Ik heb een kat in een zak gekocht.” Want toen ze trouwden, was Peter Vandenbempt (54) leraar. Vandaag is hij voetbaljournalist en mag zijn vrouw blij zijn dat hij ’s?nachts af en toe nog eens naast haar ligt. Nu zijn columns gebundeld zijn, is het tijd om in zijn hoofd te kijken, die plek onder de krullenbol waar de workaholic en de flauwe plezante ­broederlijk naast elkaar?leven.
  [naar artikel]
 6. Peter Vandenbempt: “Toen ik mijn moeder afzette in het rusthuis, heb ik alleen maar gehuild” (01/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zijn vrouw zegt weleens lachend: “Ik heb een kat in een zak gekocht.” Want toen ze trouwden, was Peter Vandenbempt (54) leraar. Vandaag is hij voetbaljournalist en mag zijn vrouw blij zijn dat hij ’s?nachts af en toe nog eens naast haar ligt. Nu zijn columns gebundeld zijn, is het tijd om in zijn hoofd te kijken, die plek onder de krullenbol waar de workaholic en de flauwe plezante ­broederlijk naast elkaar?leven.
  [naar artikel]
 7. Koning Filip (met opvallende tatoeage) steelt de show in promofilmpje Rode Duivels: “Hij heeft zich érg geamuseerd” (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik weet waarom u hier bent. Het is deviltime!” Koning Filip (62) schittert aan de zijde van voetbalcoach Roberto Martínez (49) in nieuwe video van het koninklijk paleis op Twitter. Daarin is te zien hoe de koning de Rode Duivels aanmoedigt. “De koning wilde de Rode Duivels op een leuke manier uitwuiven en moed inspreken”, zegt een woordvoerder van het koninklijk paleis.
  [naar artikel]
 8. Wij kregen rondleiding in gloednieuw trainingscentrum Rode Duivels, CEO Peter Bossaert: “Deze generatie verdient een prijs” (06/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe trainingscentrum van de Rode Duivels is klaar. VTM Nieuws-analist Gilles De Bilde kreeg een rondleiding van CEO Peter Bossaert en bondscoach Roberto Martínez. Achteraf gaf Bossaert ook een uitgebreid interview. “Ja, ik ben wakker geworden met een kater na de Nations League.”
  [naar artikel]
 9. “Alles ging perfect”: ‘Security Checkers’ probeert tot in de kleedkamer van de Rode Duivels te komen (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Gerben en Arno testen de security tijdens een match van de Rode Duivels. Vol goede moed proberen ze in de kleedkamers te komen en dat lijkt zelfs te lukken. “We zijn kei-nonchalant voorbij de security gewandeld, en zij hebben niets gezegd”, klinkt het opgetogen. Tot er hen gevraagd wordt naar een FFP2-masker ...
  [naar artikel]
 10. Rode Duivels-fans kwaad na verlies tegen Nederland: “Over gebrek aan inzet en slechte organisatie” (07/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De pandoering tegen Oranje is hard aangekomen bij de supporters van de Rode Duivels. “De spelers leken er geen zin in te hebben. Daarbovenop liep de organisatie van de match ook mank”, klinkt het.
  [naar artikel]
 11. Frans bondscoach Deschamps kijkt uit naar “strijd” met Duivels: “België problemen achterin? Bijna alle ploegen willen hun defensie” (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen kijken België en Frankrijk elkaar na drie jaar weer in de ogen. In een exclusief interview met Sudpresse blikt Frans bondscoach Didier Deschamps vooruit op de “strijd” tegen de Rode Duivels. “Deze match wordt géén revanche.”
  [naar artikel]
 12. “Ik ga met angst en vrees naar bed”: Mulder en Degryse houden in ‘Deviltime’ slecht gevoel over aan zege van Rode Duivels (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is verbijsterend wat hier gebeurd is.” Marc Degryse en Jan Mulder geloofden hun ogen niet tijdens en na België-Canada. Onze analisten waren in ‘Deviltime’ niet bepaald enthousiast over de eerste match van de Rode Duivels op het WK voetbal.
  [naar artikel]
 13. Waarom dit het WK van de cafés wordt: “Als het gratis is, komen de mensen wel” (25/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In de Waagnatie in Antwerpen tekenden “een kleine 800 fans” present voor de match van de Rode Duivels. Veel minder dan verwacht, maar de organisatoren blijven hopen op meer animo voor de komende wedstrijden. De cafés met scherm liepen wel aardig vol. “Het was druk en bijzonder gezellig, als het gratis is, komen de mensen wel”, zegt Bertrand Lekeux van Bar Brul in Borgerhout.
  [naar artikel]
 14. Genkse voetbalfanclub steunt school in Nepal: “WK negeren gaat de wereld niet veranderen” (22/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Genk slaan Rode Duivels-supporters Peter Vandeperre en Armand Ghijsens de handen in elkaar om geld in te zamelen tijdens het controversiële WK in Qatar: “We willen een verschil kunnen maken.”
  [naar artikel]
 15. Robbe wint race in Engeland door... achter een bol kaas te rennen: “Verstand op nul en helling af” (07/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Rode Duivels lieten het tijdens hun jongste match nog afweten om de eer van België te verdedigen, maar tijdens het kampioenschap Cheese-Rolling in Engeland was het wel België boven. Dankzij Robbe Gabriëls (23) uit Baasrode. Hij rende, uitgerust in Rode Duivels-truitje, tijdens de gekke wedstrijd als snelste een steile helling af,... achter een bol kaas aan. “Ik hou gewoon van gekke, zotte uitdagingen”, lacht hij.
  [naar artikel]
 16. Van twijfel tot wanhoop: het commentaar van Peter Vandenbempt bij Zwitserland-België (19/11/2018 - Metro)
  De Rode Duivels beleefden gisteren een van de meest dramatische voetbalavonden uit hun bestaan. Van de hemel naar de compleet onverwachte hel. En dat klonk alweer heerlijk vurig uit de mond van ’s lands beste radiocommentator Peter Vandenbempt. “Wat een afgang!”, scandeerde de meelevende radiostem bij het vijfde doelpunt van Zwitserland tegen België. En dat terwijl Peter Vandenbempt bij de 0-2 niet meer geloofde in een comeback van de toen nog onmondige Zwitsers. Tot het 1-2, 2-2, 3-2, 4-2 en zelfs 5-2 werd. Vernederende afgang De dramatische prestatie van de Zwitsers in de eerste 20 minuten werd omgebogen in een onwaarschijnlijke ommekeer ten nadele van de arrogante Belgen. “Een vernederende afgang”, noemde Vandenbempt het op het einde van de wedstrijd, toen duidelijk was dat de Rode Duivels definitief uitgeschakeld waren in Nations League. Pijnlijk, maar alweer werd aangetoond dat alles kan in het voetbal. Luister even mee hoe de gepassioneerde Vandenbempt gisterenavond op Radio 1 de onverwachte ommekeer beleefde bij de zeven doelpunten. Lees ook : Rode Duivels – “Mijn spelers zijn er altijd in blijven geloven” Het bericht Van twijfel tot wanhoop: het commentaar van Peter Vandenbempt bij Zwitserland-België verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Meunier: “Dit was de slechtste match in mijn carrière bij de nationale ploeg” (18/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Dit is meer dan een enorme ontgoocheling”, sprak Thomas Meunier na de 5-2-afgang van de Rode Duivels in Zwitserland. “We hadden alles in handen na...
  [naar artikel]
 18. Pech voor sportanker Maarten Van Gramberen, die The Cure boven Rode Duivels verkiest: “Ik geraak niet in het Sportpaleis!” (23/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Maarten Van Gramberen (44) gaf vanmorgen op Studio Brussel toe dat hij niet de volledige match van de Rode Duivels live zal kunnen zien. De sportjournalist zou, als megafan van The Cure, naar het Sportpaleis trekken. Maar wanneer we hem bellen om hem uit te vragen over die keuze, is het sportanker licht in paniek. “Mijn autobatterij is plat. Ik geraak niet in het Sportpaleis!”
  [naar artikel]
 19. Sportpsycholoog van de Rode Duivels: “Ik heb Roberto Martinez voorgesteld om een groepsgesprek te houden” (28/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Rode Duivels krijgen vanuit België begeleiding van sportpsycholoog Jef Brouwers. Hoe kijkt hij naar “de spanningen”, zoals Roberto Martinez het omschrijft? “Ik zou de goal van tegen Japan nog eens bovenhalen.”
  [naar artikel]
 20. Waarom de afgestudeerde Rode Duivels uniek zijn in Europa: “Een uitzondering moeten aanvragen bij de UEFA” (01/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met achttien waren ze, de (oud-)Rode Duivels die dinsdag in Tubeke hun trainersdiploma overhandigd kregen. Voor de meesten zelfs nog voor ze een punt achter hun spelerscarrière hebben gezet. “Een ongelofelijk goeie zaak”, zegt Kris Van Der Haegen, de directeur van de Belgische trainersopleiding.
  [naar artikel]
 21. Thomas Vermaelen bevestigt dat hij assistent wordt bij de Rode Duivels: “Mijn keuze om te stoppen stond hier los van” (21/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische voetbalbond heeft bevestigd dat Thomas Vermaelen de nieuwe assistent van bondscoach Roberto Martinez wordt. “De afgelopen weken heb ik definitief de knoop doorgehakt om te stoppen met voetballen”, vertelde Vermaelen in een communiqué op de website van de KBVB. “Al wordt het misschien wel wat vreemd om ineens als lid van de staf tussen de Rode Duivels te lopen.”
  [naar artikel]
 22. Onze WK-analist Frank Raes heeft vertrouwen in De Bruyne en co: “En waarom zouden de Rode Duivels niet ver kunnen geraken?” (19/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Als journalist en commentator bij de VRT heeft Frank Raes (68) liefst acht WK’s en vijf EK’s vanop de eerste rij meegemaakt. Tijdens dit WK zal hij voor Gazet van Antwerpen de wedstrijden van de Rode Duivels onder de loep nemen. “Geluk is een belangrijke factor op zo een eindtoernooi”, zegt onze WK-analist.
  [naar artikel]
 23. Peter Vandenbempt: 'Ik ben een zeer bewuste niet-gebruiker van sociale media' (21/10/2018 - Knack)
  Peter Vandenbempt is journalist bij Sporza Radio. Op de Boekenbeurs leidt hij een gesprek over de Rode Duivels. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 35 minuten en 39 seconden nodig.
  [naar artikel]
 24. Ex-vriendinnen getuigen hoe oud-lijfwacht van koning ontspoorde: “Mijn dochter schreef: ‘Ik ben bang van papa’” (05/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Peter Willems is twee Peters. Tot een jaar of tien geleden: Peter de Stabiele. Daarna: Peter de Ontspoorde. Dat was de Peter van drank en Diazepam. Van frustratie, faillissement en familiegeweld, die zijn climax twee jaar geleden kende, toen hij Erik Van Puymbrouck wurgde. Die een rist vrouwen aantrok en weer wegjoeg. “Hij greep mijn keel en duwde me tegen de muur. Toen ben ik weggelopen.”
  [naar artikel]
 25. Pechvogel van de dag: Peter (66) uit Balen breekt heup op weg naar match en eindigt in ziekenhuis waar wedstrijd niet uitgezonden wordt (23/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Tandarts Peter Wynants (66) uit Balen baalt. Hij reisde helemaal naar het WK om de eerste match van de Rode Duivels… in het ziekenhuis te volgen. Op weg naar Doha struikelde hij in de luchthaven van Dubai. Gevolg: een heupbreuk en een operatie. “Ik hoop de match van zondag vanuit een rolstoel in het stadion te kunnen volgen”, zegt hij.
  [naar artikel]
 26. “Waarom heb je mijn zoon doodgestoken?” Moeder Bart Teichmann spreekt Dimitri Gorris rechtstreeks toe tijdens getuigenis (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dimitri Gorris (35) is tijdens de getuigenverhoren erg stil geweest, maar vandaag hoorden we hem zeggen: “Sorry, mevrouw. Echt waar.” Dat uitte hij als antwoord toen de moeder van slachtoffer Bart Teichmann (38) emotioneel vertelde over het verlies van haar zoon en vroeg waarom hij hem heeft neergestoken. “Nog niet zo lang geleden heb ik mijn man verloren en nu ook nog mijn oudste zoon.”
  [naar artikel]
 27. Ex-vriendinnen getuigen op moordproces hoe oud-lijfwacht van koning ontspoorde: “Mijn dochter schreef: ‘Ik ben bang van papa’” (05/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Peter Willems is twee Peters. Tot een jaar of tien geleden: Peter de Stabiele. Daarna: Peter de Ontspoorde. Dat was de Peter van drank en Diazepam. Van frustratie, faillissement en familiegeweld, die zijn climax twee jaar geleden kende, toen hij Erik Van Puymbrouck wurgde. Die een rist vrouwen aantrok en weer wegjoeg. “Hij greep mijn keel en duwde me tegen de muur. Toen ben ik weggelopen.”
  [naar artikel]
 28. De do’s en don’ts van melige posts op Instagram (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van “Mijn eerste kerst met mijn liefje” tot “You are my everything” of “Hoera, 15 maanden samen met de liefde van mijn leven”. Tijdens de...
  [naar artikel]
 29. Wout Faes hoorde van verloofde dat hij geselecteerd is voor Rode Duivels: “Het is aan mij om te tonen dat ik het niveau aankan” (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wout Faes (23) is dat type kerel waarbij je vanaf het eerste moment het gevoel hebt dat je hem al járen kent. Spontaan, ongedwongen en vol ‘goesting’ om morgen aan zijn avontuur bij de Rode Duivels te beginnen. “Mijn week is nú al geslaagd.”
  [naar artikel]
 30. Wout Faes hoorde van verloofde dat hij geselecteerd is voor Rode Duivels: “Het is aan mij om te tonen dat ik het niveau aankan” (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wout Faes (23) is dat type kerel waarbij je vanaf het eerste moment het gevoel hebt dat je hem al járen kent. Spontaan, ongedwongen en vol ‘goesting’ om morgen aan zijn avontuur bij de Rode Duivels te beginnen. “Mijn week is nú al geslaagd.”
  [naar artikel]
 31. Na kapiteinsbandsaga moeten Rode Duivels ook het woordje ‘Love’ van wit uitshirt halen: “Onze relatie met FIFA kritisch bekijken” (21/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Eden Hazard, de aanvoerder van de Rode Duivels, zal tijdens het WK voetbal geen ‘OneLove’-kapiteinsband dragen. Net als onder meer Frankrijk, Engeland en Nederland zwichten de Belgen voor de druk van de FIFA. Kapiteins die de band zouden dragen riskeerden een gele kaart te krijgen voor het uitdragen van een politieke boodschap. Op de koop toe moet ook het witte uitshirt van de Rode Duivels aangepast worden. Peter Bossaert, CEO van de voetbalbond, zegt ons dat België de relatie met de FIFA “zal herbekijken”.
  [naar artikel]
 32. Sportjournalist Peter Vandenbempt: ‘De Duivels zouden ook in het protest tegen Qatar nummer één van de wereld geweest kunnen zijn’ (30/03/2021 - De Morgen)
  Vanavond spelen de Rode Duivels hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Peter Vandenbempt betreurt dat ze tot nu toe geen statement tegen de schending van de mensenrechten in gastland Qatar maakten, zoals andere teams wel deden.
  [naar artikel]
 33. Fransen begrijpen de “wraakgevoelens” van de Rode Duivels na “meesterwerk” op WK, maar: “Klaar om ruzie te maken” (07/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Rode Duivels moeten donderdag voorbij Frankrijk om de finale van de Nations League te bereiken. Meteen de kans om wraak te nemen voor de verloren halve finale op het WK in 2018. Maar bij onze Zuiderburen lijken ze klaar om de Belgen opnieuw een hak te zetten.
  [naar artikel]
 34. Buitenlandse pers over de Rode Duivels: “Laatste kans voor de oude soldaten” (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen in ons land wordt met spanning uitgekeken naar de eerste WK-groepswedstrijd van de Rode Duivels, vanavond om 20 uur tegen Canada. Ook in het buitenland houden ze goed in het oog hoe de schaduwfavoriet, want dat zijn de Duivels toch wel na hun derde plaats op het WK 2018, het er vanaf zal brengen: van “oude soldaten” tot “laatste kans voor de gouden generatie”.
  [naar artikel]
 35. “Mijn dochter vroeg me waarom ik geen wijn meer drink”: Dan Karaty openhartig over zijn overwonnen alcoholverslaving (10/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Hallo, mijn naam is Dan en ik ben alcoholist”, deelde Dan Karaty (45) eind vorig jaar op sociale media. Het tv-jurylid besloot na 25 jaar alcoholverslaafd te zijn, het duiveltje op zijn schouder de mond te snoeren. Een jaar later is het niet altijd even gemakkelijk, maar is alcohol geen ‘nood’ meer. Karaty onderschat ook het effect op zijn kinderen niet. “Binnenkort moet ik het gesprek met mijn negenjarige dochter aangaan.”
  [naar artikel]
 36. Kersverse papa Simon Mignolet: “Fier dat ik nooit foert zei tegen Rode Duivels” (24/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Simon Mignolet (34) werd deze week voor de tweede keer papa, maar hij stapt vrijdag wel al op het vliegtuig richting Ierland. “Niet makkelijk voor mijn vrouw”, grijnst de Truienaar. “Maar ik ben fier dat ik nooit foert heb gezegd tegen de Rode Duivels.”
  [naar artikel]
 37. Peter van Vossen excuseert zich 30 jaar na datum voor een van meest bizarre doelpunten ooit: “Mijn verontschuldigingen aan Genkse fans” (01/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Maandag is het exact 30 jaar geleden dat op de Limburgse velden één van de meest bizarre doelpunten ooit viel. De 0-3 van Anderlecht in Genk. Auteur: Peter van Vossen. De match moest worden herspeeld. “Terecht”, zegt de 54-jarige Van Vossen nu. “Bij deze mijn verontschuldigingen aan de Genkse fans.”
  [naar artikel]
 38. REPORTAGE. Helemaal naar Qatar gereisd om dan slechte wedstrijd te zien en tóch te winnen: zo beleefden fans eerste match van de Rode Duivels (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Canada, die gaan we toch gewoon kloppen?” Uiteindelijk meer opluchting dan vreugde gisteren in Doha, na de weinig overtuigende zege van de Rode Duivels. Zeggen dat er een typische WK-sfeer heerst, is dan ook sterk overdreven. Al zal dat het Belgisch legioen(tje), nauwelijks 500 man sterk, worst wezen. Onze reporter liep een hele dag in hun spoor. “Allemaal terechte kritiek op Qatar, hoor. Maar nu ga ik het toch echt niet aan mijn hart laten komen.”
  [naar artikel]
 39. Vandenbempt: "Duivels voelen zich 100 procent in hun sas in systeem Martinez" (14/11/2016 - Sporza)
  De Rode Duivels hebben gisteren in Brussel geen spaander heel gelaten van Estland. Ook Peter Vandenbempt haalt de loftrompet boven in zijn analyse.
  [naar artikel]
 40. Waarom yogameester Rode Duivels naar winst kan stuwen: “Zoals Ronaldo vrije trap geeft: da's dankzij meditatie” (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mee in de strijd richting kampioenentitel: yoga en meditatie. Onze Rode Duivels zetten Vinay Menon (48) mee op het vliegtuig richting Qatar, meester in yoga, relaxatie- en ademhalingstechnieken. “Elke topsporter heeft baat bij meditatie”, zegt neuroloog Steven Laureys.
  [naar artikel]
 41. Kevin De Bruyne verrast door verkiezing tot Man van de Match na WK-partij tegen Canada: “Geen idee waarom” (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kevin De Bruyne beseft dat de Rode Duivels hun niveau moeten opkrikken, willen ze potten breken op het WK in Qatar. België won zijn opener in groep F woensdag na een felbevochten wedstrijd met 1-0 van Canada. “Het was vandaag niet goed genoeg”, gaf de sterspeler van Manchester City eerlijk toe.
  [naar artikel]
 42. Kevin De Bruyne verrast door verkiezing tot Man van de Match na WK-partij tegen Canada: “Geen idee waarom” (24/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Kevin De Bruyne beseft dat de Rode Duivels hun niveau moeten opkrikken, willen ze potten breken op het WK in Qatar. België won zijn opener in groep F woensdag na een felbevochten wedstrijd met 1-0 van Canada. “Het was vandaag niet goed genoeg”, gaf de sterspeler van Manchester City eerlijk toe.
  [naar artikel]
 43. Toby Alderweireld kijkt uit naar WK na loting: “Van mij mag het nu al beginnen” - CEO Peter Bossaert: “Best een zware loting” (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kroatië, Marokko en Canada. Dat zijn de drie tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK in Qatar. Toby Alderweireld, actief in de Qatarese competitie, is op zijn hoede: “Lastig, maar op een WK zijn er nu eenmaal geen makkelijke wedstrijden.”
  [naar artikel]
 44. Na toxische relaties is Saartje Vandendriessche al een tijd single: “Zelfs mijn dochter wil dat ik weer een lief heb” (09/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar na ‘Altijd Energie’ heeft Saartje Vandendriessche (47) nu een tweede boek uit, ‘Nooit Meer Moe’. Zelf vond het tv-gezicht daarin haar heil na een moeilijke periode in haar leven. “Het is niet altijd makkelijk om alleenstaande te zijn.” Een gesprek over haar levensstijl, haar dochter én haar liefdesleven. “Waarom liet ik over me heen lopen? Waarom trek ik zulke mannen aan?”
  [naar artikel]
 45. Dit “fantastische” hotel wordt uitvalsbasis voor Duivels in Qatar: “We zijn verbaasd over de kwaliteit op alle mogelijke vlak” (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een antwoord op de vraag in welk hotel onze Rode Duivels zullen verblijven tijdens het WK voetbal in Qatar, dat op 21 november wordt afgetrapt. De laatste dagen waren er nog drie opties overgebleven, maar de kogel is door de kerk: het wordt de Banyan Tree in de hoofdstad Doha. “We zijn verbaasd over de kwaliteit op alle mogelijke vlak”, aldus CEO Peter Bossaert, die voor de WK-loting op prospectie trok.
  [naar artikel]
 46. "De Rode Duivels zijn niet mijn show, als trainer heb ik nog niets gepresteerd" (05/02/2017 - Sporza)
  Sinds Henry in de zomer verrassend werd aangesteld als T3 bij de Rode Duivels wachtte de Belgische pers op een eerste gesprek. Peter Vandenbempt strikte hem afgelopen week.
  [naar artikel]
 47. Roberto Martinez kijkt uit naar clash met Nederland: “Nóg specialer in competitieve match” (16/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Rode Duivels werden tijdens de Nations League-loting van donderdagavond in een poule met Nederland, Polen en Wales geplaatst. Roberto Martinez was nadien een tevreden man. “De wedstrijd tegen Nederland wordt op veel vlakken interessant voor ons.”
  [naar artikel]
 48. INTERVIEW. Thomas Meunier over zijn trouw, Dortmund en de Rode Duivels: “Ik was verrast toen Barça me plots belde…” (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij trouwt in juni. Wil doorgaan tot ie “in een rolstoel” zit. En speelde bijna bij FC Barcelona. Thomas Meunier (30): “Het zou oneerlijk geweest zijn om te roepen: ‘Klootzakken! Waarom lieten jullie me niet gaan?’”
  [naar artikel]
 49. Vandenbempt: "Martinez en zijn Duivels hebben tijd gekocht voor hun project" (08/10/2016 - Sporza)
  De Rode Duivels maakten gisteren een goede beurt tegen Bosnië. Na een moeilijk begin, wonnen de Belgen uiteindelijk gemakkelijk met 4-0. Peter Vandenbempt analyseert.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy