De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Waarom Peter Vandenbempt het over “kerstslingers” had tijdens match Rode Duivels: “Afspraak met mijn dochter”

Gazet van Antwerpen

24/11/2022 - 14:37

Voetbalcommentatoren doen wel vaker vreemde uitspraken tijdens een match. In het geval van Peter Vandenbempt, die woensdag commentaar gaf bij de match van de Rode Duivels, is dat niet altijd onbewust. Dat gaf hij vanmorgen toe op MNM. “Soms heb ik een afspraak met mijn dochter”, zegt de Sporza-journalist.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dit is de opvallende reden waarom Peter Vandenbempt plots “kerstslinger” zei tijdens match België - Canada (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de WK match België - Canada woensdagavond werd het live commentaar verzorgd door Peter Vandenbempt. De sportjournalist staat bekend om zijn opvallende uitspraken, maar voor sommige heeft hij een heel opvallende reden. En die verklapte hij donderdagmorgen op MNM.
  [naar artikel]
 2. Vrouw van Balense tandarts, die in Qatarees ziekenhuis ligt, moet alleen naar Rode Duivels: “Peter zou kwaad zijn als ik niet ga” (27/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het pechverhaal van de Balense tandarts en Rode Duivelfan Peter Wynants in Dubai kent alsnog geen happy end. Terwijl de man in het ziekenhuis wacht op een operatie aan zijn gebroken heup, moet zijn meegereisde vrouw Sonia alleen de wedstrijden van de Rode Duivels bijwonen in Qatar. “Onder dwang”, zo laat ze weten. “Peter was kwaad als ik niet naar de match zou gaan.”
  [naar artikel]
 3. Pechvogel van de dag: Peter (66) uit Balen breekt heup op weg naar match van Rode Duivels (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tandarts Peter Wynants (66) uit Balen baalt. Hij reisde helemaal naar het WK om de eerste match van de Rode Duivels… in het ziekenhuis te volgen. Op weg naar Doha struikelde hij in de luchthaven van Dubai. Gevolg: een heupbreuk en een operatie. “Ik hoop de match van zondag vanuit een rolstoel in het stadion te kunnen volgen”, zegt hij.
  [naar artikel]
 4. “Spelers hoeven niet geraadpleegd te worden bij de keuze van hun nieuwe baas. Na het WK hebben de meeste Rode Duivels weinig recht van spreken” (13/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Peter Vandenbempt, de vaste voetbalcommentator van Sporza Radio, maakt tweewekelijks een tussenstand op van het voetbalseizoen. Vandaag op het menu: de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels.
  [naar artikel]
 5. COLUMN. Peter Vandenbempt is een uitmuntende televisiecommentator. Ik voorspel u dat hij ook op de radio zou uitblinken (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Dit was een finale die ons zal heugen zolang ons verstand dat toelaat.” Columnist Jan Segers heeft genoten van het televisiecommentaar van Peter Vandenbempt. “Zo rijk in taal en rijk aan beelden was zijn commentaar dat ik de VRT-top graag een tip geef: probeer Peter ook eens uit op de radio, ik garandeer u dat hij ook daar zou uitblinken”
  [naar artikel]
 6. “Mijn toekomst? Ik moet er nog even over nadenken”: Eden Hazard neemt in stijl afscheid van Rode Duivels (17/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Afscheid van een voetbalkunstenaar. Tijdens en na België - Oostenrijk nam een clubloze Eden Hazard (32) op mooie wijze afscheid van de fans van de Rode Duivels. Bij een ultiem ererondje na de match kwam het nog één keer tot een uitbarsting: “Waar is dat feestje?” Over zijn toekomst kon Hazard, die recent z’n contract bij Real Madrid ontbond, voor onze micro nog niet veel kwijt: “We zullen zien, ik weet het nog niet.”
  [naar artikel]
 7. ANTWERPEN LIVE. Patrick Goots over match Rode Duivels: “Hopelijk spelen ze zondag minder lamlendig” (24/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Huisanalist Patrick Goots geeft zijn onverbloemde mening over de prestatie van de Rode Duivels in hun eerste WK-match tegen Canada woensdagavond. “Het enige positieve was dat België de wedstrijd won.”
  [naar artikel]
 8. Van twijfel tot wanhoop: het commentaar van Peter Vandenbempt bij Zwitserland-België (19/11/2018 - Metro)
  De Rode Duivels beleefden gisteren een van de meest dramatische voetbalavonden uit hun bestaan. Van de hemel naar de compleet onverwachte hel. En dat klonk alweer heerlijk vurig uit de mond van ’s lands beste radiocommentator Peter Vandenbempt. “Wat een afgang!”, scandeerde de meelevende radiostem bij het vijfde doelpunt van Zwitserland tegen België. En dat terwijl Peter Vandenbempt bij de 0-2 niet meer geloofde in een comeback van de toen nog onmondige Zwitsers. Tot het 1-2, 2-2, 3-2, 4-2 en zelfs 5-2 werd. Vernederende afgang De dramatische prestatie van de Zwitsers in de eerste 20 minuten werd omgebogen in een onwaarschijnlijke ommekeer ten nadele van de arrogante Belgen. “Een vernederende afgang”, noemde Vandenbempt het op het einde van de wedstrijd, toen duidelijk was dat de Rode Duivels definitief uitgeschakeld waren in Nations League. Pijnlijk, maar alweer werd aangetoond dat alles kan in het voetbal. Luister even mee hoe de gepassioneerde Vandenbempt gisterenavond op Radio 1 de onverwachte ommekeer beleefde bij de zeven doelpunten. Lees ook : Rode Duivels – “Mijn spelers zijn er altijd in blijven geloven” Het bericht Van twijfel tot wanhoop: het commentaar van Peter Vandenbempt bij Zwitserland-België verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Peter Vandenbempt: “Toen ik mijn moeder afzette in het rusthuis, heb ik alleen maar gehuild” (01/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zijn vrouw zegt weleens lachend: “Ik heb een kat in een zak gekocht.” Want toen ze trouwden, was Peter Vandenbempt (54) leraar. Vandaag is hij voetbaljournalist en mag zijn vrouw blij zijn dat hij ’s?nachts af en toe nog eens naast haar ligt. Nu zijn columns gebundeld zijn, is het tijd om in zijn hoofd te kijken, die plek onder de krullenbol waar de workaholic en de flauwe plezante ­broederlijk naast elkaar?leven.
  [naar artikel]
 10. Peter Vandenbempt: “Toen ik mijn moeder afzette in het rusthuis, heb ik alleen maar gehuild” (30/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zijn vrouw zegt weleens lachend: “Ik heb een kat in een zak gekocht.” Want toen ze trouwden, was Peter Vandenbempt (54) leraar. Vandaag is hij voetbaljournalist en mag zijn vrouw blij zijn dat hij ’s?nachts af en toe nog eens naast haar ligt. Nu zijn columns gebundeld zijn, is het tijd om in zijn hoofd te kijken, die plek onder de krullenbol waar de workaholic en de flauwe plezante ­broederlijk naast elkaar?leven.
  [naar artikel]
 11. Jan Vertonghen is nog steeds de rots in de branding bij de Rode Duivels: “Ik vind mezelf helemaal niet de beste” (15/10/2023 - Het Belang van Limburg)
  “De toekomst oogt mooi”, aldus Jan Vertonghen, inmiddels 36, maar nog steeds een sterkhouder bij de Rode Duivels. “Ik wil de jongeren mijn spirit bijbrengen.”
  [naar artikel]
 12. Peter Vandenbempt: 'Ik ben een zeer bewuste niet-gebruiker van sociale media' (21/10/2018 - Knack)
  Peter Vandenbempt is journalist bij Sporza Radio. Op de Boekenbeurs leidt hij een gesprek over de Rode Duivels. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 35 minuten en 39 seconden nodig.
  [naar artikel]
 13. Wij kregen rondleiding in gloednieuw trainingscentrum Rode Duivels, CEO Peter Bossaert: “Deze generatie verdient een prijs” (06/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe trainingscentrum van de Rode Duivels is klaar. VTM Nieuws-analist Gilles De Bilde kreeg een rondleiding van CEO Peter Bossaert en bondscoach Roberto Martínez. Achteraf gaf Bossaert ook een uitgebreid interview. “Ja, ik ben wakker geworden met een kater na de Nations League.”
  [naar artikel]
 14. Duitse pers ziet Die Mannschaft “desillusie” oplopen tegen flitsende Rode Duivels: “We werden een halve match weggespeeld” (29/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Rode Duivels boekten dinsdag een 2-3 overwinning bij Duitsland. Een klinkende zege in de eerste oefenpartij onder nieuwe bondscoach Domenico Tedesco, wat ze ook in de rest van Europa zagen.
  [naar artikel]
 15. Duitse pers ziet Die Mannschaft “desillusie” oplopen tegen flitsende Rode Duivels: “We werden een halve match weggespeeld” (29/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Rode Duivels boekten dinsdag een 2-3-overwinning bij Duitsland. Een klinkende zege in de eerste oefenpartij onder nieuwe bondscoach Domenico Tedesco, wat ze ook in de rest van Europa zagen.
  [naar artikel]
 16. Sportjournalist Peter Vandenbempt: ‘De Duivels zouden ook in het protest tegen Qatar nummer één van de wereld geweest kunnen zijn’ (30/03/2021 - De Morgen)
  Vanavond spelen de Rode Duivels hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Peter Vandenbempt betreurt dat ze tot nu toe geen statement tegen de schending van de mensenrechten in gastland Qatar maakten, zoals andere teams wel deden.
  [naar artikel]
 17. Koning Filip (met opvallende tatoeage) steelt de show in promofilmpje Rode Duivels: “Hij heeft zich érg geamuseerd” (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik weet waarom u hier bent. Het is deviltime!” Koning Filip (62) schittert aan de zijde van voetbalcoach Roberto Martínez (49) in nieuwe video van het koninklijk paleis op Twitter. Daarin is te zien hoe de koning de Rode Duivels aanmoedigt. “De koning wilde de Rode Duivels op een leuke manier uitwuiven en moed inspreken”, zegt een woordvoerder van het koninklijk paleis.
  [naar artikel]
 18. “Dit zijn de elf namen waarmee uw Rode Duivels van Kroatië zullen winnen, Roberto” (01/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Waar is Jan gebleven? Waar is Toby? Waar is Axel? Waar is Eden?” De elf Rode Duivels die straks de Kroaten over de knie kunnen leggen, zijn niet dezelfde elf die bondscoach Roberto Martínez op zijn papiertje heeft staan. Het zijn wel de elf op het bierviltje van legendarisch voetbalcommentator Rik De Saedeleer, zo schrijft Jan Segers in zijn column over de ‘do or die’-match van onze Rode Duivels op het WK. “Het wordt 0-4 voor België.”
  [naar artikel]
 19. “Alles ging perfect”: ‘Security Checkers’ probeert tot in de kleedkamer van de Rode Duivels te komen (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Gerben en Arno testen de security tijdens een match van de Rode Duivels. Vol goede moed proberen ze in de kleedkamers te komen en dat lijkt zelfs te lukken. “We zijn kei-nonchalant voorbij de security gewandeld, en zij hebben niets gezegd”, klinkt het opgetogen. Tot er hen gevraagd wordt naar een FFP2-masker ...
  [naar artikel]
 20. Vandenbempt: "Duivels voelen zich 100 procent in hun sas in systeem Martinez" (14/11/2016 - Sporza)
  De Rode Duivels hebben gisteren in Brussel geen spaander heel gelaten van Estland. Ook Peter Vandenbempt haalt de loftrompet boven in zijn analyse.
  [naar artikel]
 21. Rode Duivels-fans kwaad na verlies tegen Nederland: “Over gebrek aan inzet en slechte organisatie” (07/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De pandoering tegen Oranje is hard aangekomen bij de supporters van de Rode Duivels. “De spelers leken er geen zin in te hebben. Daarbovenop liep de organisatie van de match ook mank”, klinkt het.
  [naar artikel]
 22. REACTIES. Tedesco: “Het was te weinig in de eerste helft” - Lukebakio: “We wisten dat het geen makkelijke match zou worden” (17/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een gelijkspel voor de Rode Duivels tegen Oostenrijk, in een partij die twee gezichten had. Wat hadden de bondscoach en de spelers na de match te vertellen?
  [naar artikel]
 23. Vandenbempt: "Martinez en zijn Duivels hebben tijd gekocht voor hun project" (08/10/2016 - Sporza)
  De Rode Duivels maakten gisteren een goede beurt tegen Bosnië. Na een moeilijk begin, wonnen de Belgen uiteindelijk gemakkelijk met 4-0. Peter Vandenbempt analyseert.
  [naar artikel]
 24. "De Rode Duivels zijn niet mijn show, als trainer heb ik nog niets gepresteerd" (05/02/2017 - Sporza)
  Sinds Henry in de zomer verrassend werd aangesteld als T3 bij de Rode Duivels wachtte de Belgische pers op een eerste gesprek. Peter Vandenbempt strikte hem afgelopen week.
  [naar artikel]
 25. Vandenbempt: "Henry kan deze Duivels net dat tikkeltje extra geven" (26/08/2016 - Sporza)
  De aankondiging dat Thierry Henry T3 zou worden van de Rode Duivels sloeg in als een bom. Sporza-journalist Peter Vandenbempt denkt dat Henry de echte vedette van de Duivels-familie zal worden.
  [naar artikel]
 26. “Ik ga met angst en vrees naar bed”: Mulder en Degryse houden in ‘Deviltime’ slecht gevoel over aan zege van Rode Duivels (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is verbijsterend wat hier gebeurd is.” Marc Degryse en Jan Mulder geloofden hun ogen niet tijdens en na België-Canada. Onze analisten waren in ‘Deviltime’ niet bepaald enthousiast over de eerste match van de Rode Duivels op het WK voetbal.
  [naar artikel]
 27. Robbe wint race in Engeland door... achter een bol kaas te rennen: “Verstand op nul en helling af” (07/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Rode Duivels lieten het tijdens hun jongste match nog afweten om de eer van België te verdedigen, maar tijdens het kampioenschap Cheese-Rolling in Engeland was het wel België boven. Dankzij Robbe Gabriëls (23) uit Baasrode. Hij rende, uitgerust in Rode Duivels-truitje, tijdens de gekke wedstrijd als snelste een steile helling af,... achter een bol kaas aan. “Ik hou gewoon van gekke, zotte uitdagingen”, lacht hij.
  [naar artikel]
 28. Pechvogel van de dag: Peter (66) uit Balen breekt heup op weg naar match en eindigt in ziekenhuis waar wedstrijd niet uitgezonden wordt (23/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Tandarts Peter Wynants (66) uit Balen baalt. Hij reisde helemaal naar het WK om de eerste match van de Rode Duivels… in het ziekenhuis te volgen. Op weg naar Doha struikelde hij in de luchthaven van Dubai. Gevolg: een heupbreuk en een operatie. “Ik hoop de match van zondag vanuit een rolstoel in het stadion te kunnen volgen”, zegt hij.
  [naar artikel]
 29. Vandenbempt: "Mijn vrouw vindt de nieuwe truitjes heel mooi" (07/11/2017 - Sporza)
  De nieuwe outfit van de Rode Duivels voor het WK 2018 is gisteren officieel bekendgemaakt. Er zijn voor- en tegenstanders voor de retro-uitrusting. Peter Vandenbempt is er niet wild van.
  [naar artikel]
 30. Vandenbempt: "Een Lukaku op dit niveau is een grote plus voor België" (28/03/2018 - Sporza)
  Peter Vandenbempt blikt terug op de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Saudi-Arabië (4-0).
  [naar artikel]
 31. Courtois: “Als we weten wie lekt, was het zijn laatste dag bij Rode Duivels” - Eden Hazard: “Gevochten met Vertonghen? Nee. Hij is groter dan ik” (29/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Er is geen probleem binnen de ploeg.” Met die boodschap stonden Eden Hazard en Thibaut Courtois de pers vandaag te woord. Een groepsgesprek vond gisteren wel plaats bij de Rode Duivels, zo bevestigden ze. “Alles is uitgeklaard.”
  [naar artikel]
 32. Courtois: “Als we weten wie lekt, was het zijn laatste dag bij Rode Duivels” - Eden Hazard: “Gevochten met Vertonghen? Nee. Hij is groter dan ik” (29/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Er is geen probleem binnen de ploeg.” Met die boodschap stonden Eden Hazard en Thibaut Courtois de pers vandaag te woord. Een groepsgesprek vond gisteren wel plaats bij de Rode Duivels, zo bevestigden ze. “Alles is uitgeklaard.”
  [naar artikel]
 33. Meunier: “Dit was de slechtste match in mijn carrière bij de nationale ploeg” (18/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Dit is meer dan een enorme ontgoocheling”, sprak Thomas Meunier na de 5-2-afgang van de Rode Duivels in Zwitserland. “We hadden alles in handen na...
  [naar artikel]
 34. Genkse voetbalfanclub steunt school in Nepal: “WK negeren gaat de wereld niet veranderen” (22/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Genk slaan Rode Duivels-supporters Peter Vandeperre en Armand Ghijsens de handen in elkaar om geld in te zamelen tijdens het controversiële WK in Qatar: “We willen een verschil kunnen maken.”
  [naar artikel]
 35. Waarom Kevin De Bruyne zijn “norsheid” helpt om te schitteren bij Manchester City, maar niet bij Rode Duivels (24/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De lof was unaniem. Na een gitzwart WK was Kevin De Bruyne (31) allesbepalend bij zijn comeback op clubniveau - twee assists tegen Liverpool. Coach Pep Guardiola zegt dat een “grumpy” De Bruyne het beste in zichzelf bovenhaalt. Waarom geldt die wetmatigheid niet voor de Rode Duivels?
  [naar artikel]
 36. Pech voor sportanker Maarten Van Gramberen, die The Cure boven Rode Duivels verkiest: “Ik geraak niet in het Sportpaleis!” (23/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Maarten Van Gramberen (44) gaf vanmorgen op Studio Brussel toe dat hij niet de volledige match van de Rode Duivels live zal kunnen zien. De sportjournalist zou, als megafan van The Cure, naar het Sportpaleis trekken. Maar wanneer we hem bellen om hem uit te vragen over die keuze, is het sportanker licht in paniek. “Mijn autobatterij is plat. Ik geraak niet in het Sportpaleis!”
  [naar artikel]
 37. “Mijn toekomst? Ik moet er nog even over nadenken”: Eden Hazard krijgt mooi afscheid tijdens België - Oostenrijk (17/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Afscheid van een voetbalkunstenaar. Tijdens en na België - Oostenrijk nam een clubloze Eden Hazard (32) op mooie wijze afscheid van de fans van de Rode Duivels. Bij een ultiem ererondje na de match kwam het nog één keer tot een uitbarsting: “Waar is dat feestje?” Over zijn toekomst kon Hazard, die recent z’n contract bij Real Madrid ontbond, voor onze micro nog niet veel kwijt: “We zullen zien, ik weet het nog niet.”
  [naar artikel]
 38. Vandenbempt: "Meunier heeft De Bruyne gewoon frontaal gecounterd" (13/11/2017 - Sporza)
  De voorbereiding van de Rode Duivels op de oefeninterland tegen Japan verloopt in een gespannen sfeer. Peter Vandenbempt analyseert.
  [naar artikel]
 39. Waarom dit het WK van de cafés wordt: “Als het gratis is, komen de mensen wel” (25/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In de Waagnatie in Antwerpen tekenden “een kleine 800 fans” present voor de match van de Rode Duivels. Veel minder dan verwacht, maar de organisatoren blijven hopen op meer animo voor de komende wedstrijden. De cafés met scherm liepen wel aardig vol. “Het was druk en bijzonder gezellig, als het gratis is, komen de mensen wel”, zegt Bertrand Lekeux van Bar Brul in Borgerhout.
  [naar artikel]
 40. Van brompot tot de lieveling van Vlaanderen: waarom iedereen plots van Gert Verheyen houdt (11/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Wat een warme, fijne mens is die Gert Verheyen!” Vlaanderen kende hem lang als de stugge voetbalanalist, maar daar bracht ‘Over De Oceaan’ verandering in. Plots is de voormalige Rode Duivel de chouchou van heel wat kijkers. “Eindelijk krijgen de mensen de échte Gert te zien”, zegt z’n boezemvriend en collega-analist Peter Vandenbempt aan ‘Dag Allemaal’. Portret van een man zónder verborgen agenda. “Hij verkoopt geen show, en daarom is hij ook niet geschikt als trainer.”
  [naar artikel]
 41. Frans bondscoach Deschamps kijkt uit naar “strijd” met Duivels: “België problemen achterin? Bijna alle ploegen willen hun defensie” (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen kijken België en Frankrijk elkaar na drie jaar weer in de ogen. In een exclusief interview met Sudpresse blikt Frans bondscoach Didier Deschamps vooruit op de “strijd” tegen de Rode Duivels. “Deze match wordt géén revanche.”
  [naar artikel]
 42. Grijpt Hans Vanaken zijn kans bij Rode Duivels na blessure KDB? “Voor mij is hij de meest voor de hand liggende optie” (17/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Geen Kevin De Bruyne bij de Rode Duivels, dus moet bondscoach Domenico Tedesco op zoek naar een nieuwe nummer tien voor de wedstrijden tegen Oostenrijk en Estland. “Die keuze maken, is niet simpel”, weet analist Stef Wijnants. “Maar mijn voorkeur gaat uit naar Vanaken.”
  [naar artikel]
 43. LIVE RODE DUIVELS. Aanvoerder Kevin De Bruyne: “Ik zal de zaken niet forceren” (23/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik heb met Jan Vertonghen gesproken – dat vond ik mijn plicht.” Kevin De Bruyne sprak in Stockholm zoals hij dat altijd doet. Rechttoe rechtaan. “Mijn rol verandert niet.”
  [naar artikel]
 44. Onze WK-analist Frank Raes heeft vertrouwen in De Bruyne en co: “En waarom zouden de Rode Duivels niet ver kunnen geraken?” (19/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Als journalist en commentator bij de VRT heeft Frank Raes (68) liefst acht WK’s en vijf EK’s vanop de eerste rij meegemaakt. Tijdens dit WK zal hij voor Gazet van Antwerpen de wedstrijden van de Rode Duivels onder de loep nemen. “Geluk is een belangrijke factor op zo een eindtoernooi”, zegt onze WK-analist.
  [naar artikel]
 45. Vandenbempt: "Nog altijd dezelfde problemen na bijna een jaar Martinez" (06/06/2017 - Sporza)
  De Rode Duivels wonnen gisteren met 2-1 van Tsjechië, maar konden niet helemaal overtuigen. Dat zag ook Peter Vandenbempt, de voetbalman van de radio.
  [naar artikel]
 46. Waarom de afgestudeerde Rode Duivels uniek zijn in Europa: “Een uitzondering moeten aanvragen bij de UEFA” (01/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met achttien waren ze, de (oud-)Rode Duivels die dinsdag in Tubeke hun trainersdiploma overhandigd kregen. Voor de meesten zelfs nog voor ze een punt achter hun spelerscarrière hebben gezet. “Een ongelofelijk goeie zaak”, zegt Kris Van Der Haegen, de directeur van de Belgische trainersopleiding.
  [naar artikel]
 47. Na kapiteinsbandsaga moeten Rode Duivels ook het woordje ‘Love’ van wit uitshirt halen: “Onze relatie met FIFA kritisch bekijken” (21/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Eden Hazard, de aanvoerder van de Rode Duivels, zal tijdens het WK voetbal geen ‘OneLove’-kapiteinsband dragen. Net als onder meer Frankrijk, Engeland en Nederland zwichten de Belgen voor de druk van de FIFA. Kapiteins die de band zouden dragen riskeerden een gele kaart te krijgen voor het uitdragen van een politieke boodschap. Op de koop toe moet ook het witte uitshirt van de Rode Duivels aangepast worden. Peter Bossaert, CEO van de voetbalbond, zegt ons dat België de relatie met de FIFA “zal herbekijken”.
  [naar artikel]
 48. De Bruyne volgende week officieel nieuwe aanvoerder Rode Duivels? (18/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Door het afzwaaien van Eden Hazard moeten de Rode Duivels op zoek naar een nieuwe aanvoerder. “We hebben enkele ideeën”, aldus Tedesco, “maar ik wil daar eerst met de groep over praten. Daarna kan je me de vraag stellen: ‘Waarom hij wel, en die of die speler niet.”
  [naar artikel]
 49. Ex-vriendinnen getuigen hoe oud-lijfwacht van koning ontspoorde: “Mijn dochter schreef: ‘Ik ben bang van papa’” (05/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Peter Willems is twee Peters. Tot een jaar of tien geleden: Peter de Stabiele. Daarna: Peter de Ontspoorde. Dat was de Peter van drank en Diazepam. Van frustratie, faillissement en familiegeweld, die zijn climax twee jaar geleden kende, toen hij Erik Van Puymbrouck wurgde. Die een rist vrouwen aantrok en weer wegjoeg. “Hij greep mijn keel en duwde me tegen de muur. Toen ben ik weggelopen.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy