De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ex-mijnwerkers dienen zelf een klacht in tegen bestuur KS-Vriendenkring

VRT NWS

24/11/2022 - 15:29

De jongste dagen hebben al verschillende ex-mijnwerkers een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen het bestuur van KS-Vriendenkring. Aanleiding is de 'zaak Dylst' en het onderzoek naar de financiële transacties binnen de KS Vriendenkring, zij willen weten wat er met de lidgelden van de mijnwerkers is gebeurd. Ex-voorzitter Dylst zit nog in de cel in een onderzoek naar verduistering van geld van de vereniging.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ex-mijnwerkers klagen bestuur KS Vriendenkring aan: “Misbruik van vertrouwen” (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Drie ex-mijnwerkers hebben zich burgerlijke partij gesteld tegen het bestuur van de KS Vriendenkring. Ze willen weten wat er met het lidgeld is gebeurd en zijn hierover al ondervraagd door de gerechtelijke politie.
  [naar artikel]
 2. Bedrijven en handelaren azen (opnieuw) op centen van oud-mijnwerkers: "Om auto's te verkopen en beleggingen te doen" (14/01/2021 - VRT NWS)
  Verschillende commerciële ondernemingen en handelaren, vooral uit de auto -en banksector, hebben het gemunt op het achterstallige pensioen dat heel wat Limburgse mijnwerkers hebben ontvangen. KS Vriendenkring kreeg al van verschillende organisaties de vraag om een namenlijst en gegevens van de mijnwerkers in kwestie door te geven. Dat schrijven kranten van het Mediahuis en wordt door KS Vriendenkring bevestigd.
  [naar artikel]
 3. Duizenden Limburgse mijnwerkers gaan maandag opnieuw betogen in Brussel (24/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op 28 maart stappen de mijnwerkers onder leiding van de KS Vriendenkring naar Brussel. Dat ze met veel zullen zijn bleek donderdag al tijdens de persconferentie over de actie waarop zo’n tweeduizend mijnwerkers aanwezig waren.
  [naar artikel]
 4. Moslims en joden dienen klacht in tegen Vlaams slachtverbod (21/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Verschillende islamitische en joodse organisaties dienen, na een klacht tegen het Waalse verbod, nu ook een klacht in bij het Grondwettelijk Hof tegen het Vlaamse verbod op onverdoofd slachten. Dat bericht De Morgen donderdag.
  [naar artikel]
 5. Moslims en joden dienen klacht in tegen Vlaams slachtverbod (21/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Verschillende islamitische en joodse organisaties dienen, na een klacht tegen het Waalse verbod, nu ook een klacht in bij het Grondwettelijk Hof tegen het Vlaamse verbod op onverdoofd slachten. Dat bericht De Morgen donderdag.
  [naar artikel]
 6. Moslims en joden dienen klacht in tegen Vlaams slachtverbod (21/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Verschillende islamitische en joodse organisaties dienen, na een klacht tegen het Waalse verbod, nu ook een klacht in bij het Grondwettelijk Hof tegen het Vlaamse verbod op onverdoofd slachten. Dat bericht De Morgen donderdag.
  [naar artikel]
 7. Weer uitstel voor bouw van elf huizen in overstromingsgebied: verkavelaar overweegt klacht in te dienen tegen politici (15/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe woonwijk in een overstromingsgevoelig gebied in Retie geraakt maar niet van de grond. In april keurde de gemeenteraad het wegtracé goed, maar na een klacht van de oppositie heeft de gouverneur die beslissing alweer vernietigd. De verkavelaar overweegt nu zelf een klacht in te dienen tegen de politici die hem boycotten.
  [naar artikel]
 8. Mijnwerkers vechten fiscale regeling aan (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De oud-mijnwerkers van de Vriendenkring van KS vechten aan dat ze belastingen moeten betalen op de achterstallige pensioengelden die ze uitgekeerd krijgen.
  [naar artikel]
 9. KS-Vriendenkring opgedoekt en vervangen door Europese organisatie die belangen ex-mijnwerkers behartigt (19/09/2022 - VRT NWS)
  In de vroegere badzaal van de mijn van Zolder werd vandaag EMA voorgesteld, de European Miners Association. Dat is de opvolger van de KS-Vriendenkring die opgedoekt werd. De KS-Vriendenkring is de voorbije weken in opspraak gekomen nadat de voorzitter en z’n vrouw aangehouden werden op verdenking van gesjoemel met lidgelden van de vereniging.
  [naar artikel]
 10. Mijnwerkersgroepen op ramkoers over bezoek prins Laurent: “Niemand mag dansen op het hoofd van dode mijnwerkers” (21/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De vzw Mijnverleden en de KS Vriendenkring liggen op ramkoers naar aanleiding van het bezoek van prins Laurent op 18 september in Waterschei. Terwijl Mijnverleden graag iemand van het koningshuis bij de herdenking voor overleden mijnwerkers had, wil de Vriendenkring net dan de prins ter verantwoording roepen voor de drie doden in Zwartberg en de achterstallige pensioenen.
  [naar artikel]
 11. Pensioendienst waarschuwt mijnwerkers: nog steeds mails waar geld wordt gevraagd in omloop (28/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Pensioendienst waarschuwt ex-mijnwerkers dat er nog altijd mails van KS Vriendenkring circuleren waar ze naar geld vragen. Het geld zou dienen voor het (vermeende) dossier rond de interesten op achterstallen voor de mijnwerkerspensioenen. De Pensioendienst benadrukt dat er nooit een akkoord geweest is rond de interesten.
  [naar artikel]
 12. Oud-mijnwerkers huldigen Ivo Vandekerckhove: “Hij bracht onze problematiek onder de aandacht” (10/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op het plein, aan de schachtbokken, achter het hoofdgebouw van de voormalige mijn in Houthalen-Helchteren zijn zaterdagvoormiddag een honderdtal oud-mijnwerkers op uitnodiging van KS Vriendenkring weer samengekomen voor een meeting over het mijnwerkerspensioen.
  [naar artikel]
 13. Nieuwe klacht tegen Vangheluwe, advocaat overweegt klacht wegens laster (12/12/2017 - Knack)
  Volgens de advocaat van de voormalige bisschop gaat het om een getuigenis van een fantast. Hij overweegt om zelf klacht in te dienen tegen de man die beweert misbruikt te zijn door Vangheluwe.
  [naar artikel]
 14. Drie extra staten en San Francisco dienen klacht in tegen Trumps migratiebeleid (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Naast Washington, dienen ook de staten New York, Massachusetts en Virginia een klacht in tegen de regering van de Amerikaanse president Donald
  [naar artikel]
 15. Joden en moslims dienen klacht in tegen Vlaams verbod op onverdoofd slachten (21/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende islamitische en Joodse organisaties dienen, na een klacht tegen het Waals verbod op onverdoofd slachten, nu ook een klacht in bij het...
  [naar artikel]
 16. Limburgse mijnwerkers als een blok achter opgepakte voorzitter: "Maffia vergiftigden voorzitter en sloegen hem in elkaar" (11/09/2022 - VRT NWS)
  In Houthalen vond zondag om 11 uur een bijzondere algemene vergadering plaats van de vzw KS Vriendenkring en Mijnwerkers voor Werk. Volgens de politie zakten zo'n 1.000 tot 1.500 leden en sympathisanten af naar de mijnschachten om als een blok hun steun te betuigen aan hun opgepakte voorzitter Michel Dylst. Ze gaven het volledige bestuur een kwijtschelding voor alle gelden die tot nu toe gebruikt zijn en gaven Dylst een mandaat om ook in de toekomst hun belangen te verdedigen.
  [naar artikel]
 17. Waarom de mijnwerkers toch opnieuw naar Brussel trekken voor hun pensioen (10/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De KS Vriendenkring organiseert op 22 juni een mijnwerkersmanifestatie in Brussel. De mijnwerkers zullen aan premier Sophie Wilmès vragen waarom de goedgekeurde wet over de mijnwerkerspensioenen nog altijd niet in het Staatsblad verschenen is.
  [naar artikel]
 18. Vierduizend mijnwerkers betogen in Brussel voor achterstallen van pensioen (28/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n vierduizend mijnwerkers hebben maandagvoormiddag in Brussel deelgenomen aan de manifestatie van de KS Vriendenkring. Ze eisen interesten en schadevergoeding op hun achterstallig pensioen.
  [naar artikel]
 19. Artsen dienen klacht in tegen Maggie De Block bij Orde der Artsen (22/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een vereniging van artsen heeft besloten een klacht in te dienen tegen Maggie De Block bij de Orde van Geneesheren. Dat schrijft de franstalige krant Sudinfo. Het is geen klacht tegen de minister en haar beleid, wel tegen uitspraken die ze heeft gedaan in de hoedanigheid van arts.
  [naar artikel]
 20. Artsen dienen klacht in tegen Maggie De Block bij Orde der Artsen (22/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een vereniging van artsen heeft besloten een klacht in te dienen tegen Maggie De Block bij de Orde van Geneesheren. Dat schrijft de Franstalige krant Sudinfo. Het is geen klacht tegen de minister en haar beleid, wel tegen uitspraken die ze heeft gedaan in de hoedanigheid van arts.
  [naar artikel]
 21. KS Vriendenkring eist 82.000 euro voor elke mijnwerker door foute berekening pensioen (04/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De KS Vriendenkring eist per mijnwerker 82.000 euro aan interesten en schadevergoeding. Dat maakte de vereniging zaterdag bekend tijdens een meeting in Houthalen met zo’n 5.000 mijnwerkers. Ze kregen ook steun uit politieke hoek.
  [naar artikel]
 22. Politiechef overweegt klacht tegen advocaten van ‘oplichtster’ (28/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Kris Vandepaer, chef bij de federale politie, overweegt klacht in te dienen wegens laster en eerroof in te dienen tegen de advocaten van Taja D., die terechtstaat voor oplichting van een jonkman uit Herselt.
  [naar artikel]
 23. KV Mechelen dient (nog) geen klacht in en wil door met Van Wijk (13/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dé vraag momenteel: onderneemt het bestuur van KV Mechelen nog iets tegen Eupen of Moeskroen, na de insinuaties over matchfixing? “Voorlopig dienen wij geen klacht in”, zegt KV-voorzitter Johan Timmermans. De club heeft dan ook geen concrete aanwijzingen of bewijzen.
  [naar artikel]
 24. Drie extra staten dienen klacht in tegen Trumps migratiebeleid (01/02/2017 - De Redactie)
  Naast Washington, dienen ook de staten New York, Massachusetts en Virginia een klacht in tegen de administratie van de Amerikaanse president Donald Trump voor haar "on-Amerikaans" decreet.
  [naar artikel]
 25. Mijnwerkers dreigen met nieuwe manifestatie in Brussel: “We wachten al veel te lang” (25/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De KS Vriendenkring roept mijnwerkers op om zich klaar te houden voor een manifestatie in Brussel. Ze neemt het niet dat pas midden komend jaar de achterstallen van de pensioenen bijgepast zullen worden. “Dat nemen we niet”, klinkt het.
  [naar artikel]
 26. Belkov dient toch geen klacht in tegen mentaal gestoorde ‘duwer’ (01/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Rus Maxim Belkov heeft besloten dan toch geen klacht in te dienen tegen de toeschouwer die hem donderdag opzettelijk van de weg duwde in de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje. Zijn ‘duwer’ kampt met mentale klachten en dat volstaat voor Belkov om geen klacht in te dienen.
  [naar artikel]
 27. Mijnwerkers stappen opnieuw naar Brussel (19/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op 2 maart trekken ex-mijnwerkers opnieuw naar Brussel. Dat maakte Michel Dylst, voorzitter van de KS-vriendenkring, bekend tijdens een erg druk bijgewoonde bijeenkomst in de voormalige badzaal van de mijn van Zolder. Ze willen dat de wet wordt toegepast voor het berekenen van de mijnwerkerspensioenen.
  [naar artikel]
 28. Klacht ingediend tegen Maasmechelse anti-vaccinatiedokter Kris Gaublomme (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Louis Ide, nationaal secretaris van de N-VA en zelf arts, zal bij de Orde der Artsen een klacht indienen tegen Kris Gaublomme. Dat zegt Ide na de oproep van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) om zo’n klacht in te dienen. Want pas dan kan de Orde der Artsen optreden. Gaublomme, huisarts in Maasmechelen, verkondigde in het VTM-nieuws dat vaccinatie tegen mazelen niet werkt en astma en autisme veroorzaakt.
  [naar artikel]
 29. Mijnwerkers herdenken sluiting laatste Limburgse mijn: “We zullen hen nooit vergeten” (30/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n 150 mijnwerkers van de Europese Mijnwerkersvereniging, voorheen KS Vriendenkring, hielden vrijdagvoormiddag een herdenkingsactie in kader van de sluiting van de laatste Limburgse mijn dertig jaar geleden.
  [naar artikel]
 30. Antwerpse moskeeën dienen klacht in tegen Van Grieken en VB (11/08/2020 - De Standaard)
  De Al Aqsa Moskee en het aanpalende Cultureel Centrum Moskee Omar dienen klacht in tegen Vlaams Belang en voorzitter Tom Van Grieken. Reden is de verspreiding van beelden van een wachtende rij mensen aan de moskeeën, op de dag van het Offerfeest.
  [naar artikel]
 31. Mijnwerkers halen slag om hoger pensioen thuis (08/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na een lang en heftig debat heeft de meerderheid in de Kamer de herziening van de mijnwerkerspensioenen goedgekeurd. De KS Vriendenkring haalt zo haar slag thuis. De mijnwerkers krijgen zo maandelijks gemiddeld zo’n 200 euro bruto extra en zo’n 24.000 euro bruto aan achterstal.
  [naar artikel]
 32. Amerikaanse voetbalsters dienen klacht in tegen federatie wegens discriminatie (08/03/2019 - Metro)
  De speelsters van de Amerikaanse nationale vrouwenvoetbalploeg hebben vrijdag een klacht ingediend tegen de Amerikaanse Voetbalbond USSF wegens discriminatie. Volgens de speelsters is de bond schuldig aan salarisdiscriminatie: ondanks hun betere sportieve resultaten, verdienen ze toch minder dan hun mannelijke collega’s. De klacht werd ingediend bij een rechtbank in Los Angeles, net op de Internationale Vrouwendag. bron: Belga Het bericht Amerikaanse voetbalsters dienen klacht in tegen federatie wegens discriminatie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Vierduizend mijnwerkers manifesteren in Brussel: “Gesprek verliep constructief” (28/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n vierduizend mijnwerkers hebben maandagvoormiddag in Brussel deelgenomen aan de manifestatie van de KS Vriendenkring. Ze eisen interesten en schadevergoeding op hun achterstallig pensioen. Het onderhoud met kabinetsmedewerkers van premier De Croo verliep, volgens voorzitter Dylst, positief en constructief.
  [naar artikel]
 34. Eerste ex-mijnwerkers ontvangen achterstallig pensioen (15/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een vierhonderdtal ex-mijnwerkers heeft de voorbije week zijn achterstallig pensioen uitbetaald gekregen, zo bericht VRT NWS. Volgens KS Vriendenkring gaat het om gemiddeld 200 euro extra per maand, waarbij de achterstal in één keer wordt uitbetaald. De federale pensioendienst zal de overige dossiers voor 31 maart 2021 behandelen.
  [naar artikel]
 35. Zesduizend mijnwerkers strijden voor pensioenrechten in Heusden: “Het wordt tijd dat ze ons geld teruggeven” (17/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  In feestzaal Le Grand in de vernieuwde mijngebouwen van The Max - de voormalige badzaal van de mijn van Zolder - zijn zondagmorgen meer dan 6.000 ex-mijnwerkers opgedaagd voor de algemene ledenvergadering van de KS Vriendenkring. De mijnwerkersvereniging kreeg een duidelijk mandaat om de strijd voor hun pensioenrechten verder te zetten.
  [naar artikel]
 36. Eerste ex-mijnwerkers ontvangen achterstallig pensioen (15/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een vierhonderdtal ex-mijnwerkers heeft de voorbije week zijn achterstallig pensioen uitbetaald gekregen, zo bericht VRT NWS dinsdag. Volgens KS Vriendenkring gaat het om gemiddeld 200 euro extra per maand, waarbij de achterstal in één keer wordt uitbetaald. De federale pensioendienst zal de overige dossiers voor 31 maart 2021 behandelen.
  [naar artikel]
 37. Klacht van moslims en Joden tegen Vlaams slachtverbod (21/12/2017 - De Standaard)
  Verschillende islamitische en Joodse organisaties dienen, na een klacht tegen het Waals verbod, nu ook een klacht in bij het Grondwettelijk Hof tegen het Vlaams verbod op onverdoofd slachten.
  [naar artikel]
 38. Klacht van moslims en Joden tegen Vlaams slachtverbod (21/12/2017 - Knack)
  Verschillende islamitische en Joodse organisaties dienen, na een klacht tegen het Waals verbod, nu ook een klacht in bij het Grondwettelijk Hof tegen het Vlaams verbod op onverdoofd slachten.
  [naar artikel]
 39. Pensioendienst waarschuwt ex-mijnwerkers voor Vriendenkring die geld vraagt (28/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De pensioendienst waarschuwt ex-mijnwerkers voor desinformatie met betrekking tot hun pensioen en voor mails die om geld vragen.
  [naar artikel]
 40. Ouders Maïlys dienen klacht in tegen Comité P (11/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De ouders van Maïlys, het meisje dat samen met haar grootouders werd vermoord in Moere, dienen klacht in bij het Comité P. Ze willen weten waarom
  [naar artikel]
 41. Antwerpse skaters dienen klacht in bij gouverneur tegen skateverbod: “Het is er los over” (06/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Skatelerares Timea Nemeth en Amina Vandenheuvel van RedFox, de jongerenbeweging van de PVDA dienen klacht in bij de provinciegouverneur tegen het skateverbod op de Scheldekaaien in Anwerpen. “Skaten is een sport en een creatieve uitdrukkingsvorm”, zegt Vandenheuvel.
  [naar artikel]
 42. Actiegroepen dienen klacht in tegen overheid wegens slechte luchtkwaliteit: “De LEZ is geen excuus om niets te doen” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Inwoners van de stad Antwerpen en een aantal actiegroepen dienen vandaag bij het parket een klacht in tegen het stadsbestuur en de Vlaamse overheid. Ze zouden te weinig inspanning leveren om de schadelijke gevolgen van luchtvervuiling aan te pakken en daarmee ook COVID-patiënten langer aan de beademing in de hand werken.
  [naar artikel]
 43. 78 Belgen dienen klacht in tegen Truiens reisbureau na dood 4 passagiers coronacruise (08/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  78 landgenoten dienen samen een klacht in tegen De Blauwe Vogel, een reisbureau uit Sint-Truiden. Begin maart vertrokken ze op een cruise door de Caraïben. Vier Belgische passagiers zijn intussen overleden aan het coronavirus, verschillende anderen liggen nog in het ziekenhuis. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
  [naar artikel]
 44. Belgische ministers dienen klacht in tegen Duitsland (09/04/2019 - De Morgen)
  Ministers Johan Vande Lanotte en Monica De Coninck (sp.a) dienen een klacht in bij de Europese Commissie tegen de lage lonen en sociale ongelijkheid in Duitse bedrijven. 'Oost-Europese arbeiders worden er zwaar uitgebuit. Gevolg: door die oneerlijke concurrentie dreigen ook Belgische vleesbedrijven failliet te gaan.'
  [naar artikel]
 45. Na oproep minister De Block: N-VA-politicus en arts Louis Ide dient klacht in tegen omstreden anti-vaccinatiedokter Kris Gaublomme (11/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Louis Ide, nationaal secretaris van de N-VA en zelf arts, zal bij de Orde der Artsen een klacht indienen tegen Kris Gaublomme. Dat zegt Ide na de oproep van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) om zo’n klacht in te dienen. Die was nodig om de dokter tot de orde te roepen, want pas na een klacht kan de Orde der Artsen optreden. Gaublomme, huisarts in Maasmechelen, verkondigde in het VTM-nieuws dat vaccinatie tegen mazelen niet werkt en astma en autisme veroorzaakt.
  [naar artikel]
 46. Na oproep minister De Block: N-VA-politicus en arts Louis Ide dient klacht in tegen omstreden anti-vaccinatiedokter Kris Gaublomme (11/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Louis Ide, nationaal secretaris van de N-VA en zelf arts, zal bij de Orde der Artsen een klacht indienen tegen Kris Gaublomme. Dat zegt Ide na de oproep van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) om zo’n klacht in te dienen. Die was nodig om de dokter tot de orde te roepen, want pas na een klacht kan de Orde der Artsen optreden. Gaublomme, huisarts in Maasmechelen, verkondigde in het VTM-nieuws dat vaccinatie tegen mazelen niet werkt en astma en autisme veroorzaakt.
  [naar artikel]
 47. KS Vriendenkring blijft dan toch bestaan maar met nieuw bestuur (03/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In tegenstelling tot eerder aangekondigd blijft de vzw KS Vriendenkring bestaan. Donderdagmiddag werd tijdens een algemene vergadering een nieuwe voorzitter en penningmeester gekozen.
  [naar artikel]
 48. Klacht van moslims en Joden tegen Vlaams slachtverbod (10/04/2019 - De Morgen)
  Verschillende islamitische en Joodse organisaties dienen, na een klacht tegen het Waals verbod, nu ook een klacht in bij het Grondwettelijk Hof tegen het Vlaams verbod op onverdoofd slachten. 'Dit verbod was alleen in het voordeel van de supermarkten en de Boerenbond.'
  [naar artikel]
 49. Klacht van moslims en Joden tegen Vlaams slachtverbod (21/12/2017 - De Morgen)
  Verschillende islamitische en Joodse organisaties dienen, na een klacht tegen het Waals verbod, nu ook een klacht in bij het Grondwettelijk Hof tegen het Vlaams verbod op onverdoofd slachten. 'Dit verbod was alleen in het voordeel van de supermarkten en de Boerenbond.'
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy