De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

BASF: ‘Duaal leren helpt ons vacatures toch nog ingevuld te krijgen’

De Tijd

24/11/2022 - 15:36

15:26 In de strijd om arbeidskrachten zet het chemiebedrijf BASF in op duaal leren. Door leerlingen uit het technisch onderwijs bij te scholen op de werkvloer leiden ze nieuwe werknemers op. ‘Onze concurren...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Chemiebedrijf BASF lanceert systeem van duaal leren (01/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Donderdag is bij chemiebedrijf BASF in Antwerpen de aftrap gegeven voor het systeem van duaal leren. Leerlingen van in totaal zes studierichtingen zullen dit schooljaar meer de helft van hun schooltijd op de werkvloer doorbrengen. Een win-winsituatie, benadrukte Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters. Onderwijsminister Hilde Crevits denkt ook luidop aan een uitbreiding naar het hoger en algemeen onderwijs.
  [naar artikel]
 2. Steeds meer leerlingen kiezen voor duaal leren: ‘Ik heb meer geleerd in het kapsalon dan op school’ (12/01/2022 - De Morgen)
  Achter de schoolbanken zitten combineren met betaald leren op de werkvloer? Steeds meer leerlingen doen dat via een opleiding duaal leren. De Vlaamse regering buigt zich momenteel over een uitbreiding van duaal leren.
  [naar artikel]
 3. Belgische bedrijven willen jeugdwerkloosheid aanpakken met duaal leren (13/06/2018 - De Tijd)
  16:05 Leren op de werkvloer, het zogenaamde duaal leren, moet dringend een volwaardige plaats krijgen in de studieloopbaan. Dat zegt het Global Apprenticeship Network (GAN), een netwerk van negentien Belgis...
  [naar artikel]
 4. Duaal leren op Campus Russelberg (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Campus Russelberg stapte vorig schooljaar in het proefproject ‘Schoolbank op de werkplek’ rond duaal leren, een straffe combinatie van leren op school én op een reële werkplek. Vanaf dit schooljaar bieden ze standaard twee studierichtingen duaal leren aan. Duaal leren is een slimme en motiverende formule waarbij jongeren schoollopen combineren met competenties verwerven op de werkplek.
  [naar artikel]
 5. Jongeren leren ook op de werkvloer (01/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de eerste schooldag is bij chemiebedrijf BASF in Antwerpen de aftrap gegeven voor het systeem van duaal leren. Leerlingen van in totaal zes
  [naar artikel]
 6. Waarom geraken zo veel vacatures niet ingevuld? ‘Werkgevers focussen te hard op diploma’s’ (07/08/2021 - De Morgen)
  Nooit eerder telde arbeidsbemiddelingsdienst VDAB in Vlaanderen meer vacatures. Nochtans krijgt de uitgehongerde arbeidsmarkt de 33.000 openstaande plekken amper ingevuld. ‘Een heel aantal jobs die openstaan, vereisen competenties die de werkzoekenden vaak niet hebben’, zegt arbeidspsycholoog Ans De Vos (UAntwerpen/Antwerp Management School).
  [naar artikel]
 7. Waarom geraken zo veel vacatures niet ingevuld? ‘Werkgevers focussen te hard op diploma’s’ (07/08/2021 - De Morgen)
  Nooit eerder telde arbeidsbemiddelingsdienst VDAB in Vlaanderen meer vacatures. Nochtans krijgt de uitgehongerde arbeidsmarkt de 33.000 openstaande plekken amper ingevuld. ‘Een heel aantal jobs die openstaan vereisen competenties die de werkzoekenden vaak niet hebben’, zegt arbeidspsycholoog Ans De Vos (UAntwerpen/Antwerp Management School).
  [naar artikel]
 8. Bijna 30.000 vacatures geschrapt omdat ze toch niet ingevuld raken: “Dat is niet onschuldig” (10/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De krapte op de arbeidsmarkt uit zich niet alleen in meer vacatures, maar werkgevers schrappen nu ook vacatures die ze niet ingevuld krijgen. In het coronajaar 2020 werden liefst 28.279 vacatures bij VDAB geannuleerd. “Vooral knelpuntvacatures”, zegt Bothuyne. “Die krapte kost ons jobs.”
  [naar artikel]
 9. Steeds meer leerlingen aan het werk én op de schoolbanken: ‘Meer geleerd in het kapsalon dan op school’ (12/01/2022 - De Morgen)
  Achter de schoolbanken zitten combineren met betaald leren op de werkvloer? Steeds meer leerlingen doen dat via een opleiding duaal leren. De Vlaamse regering buigt zich momenteel over een uitbreiding van duaal leren.
  [naar artikel]
 10. Bedrijf H. Essers krijgt 208 vacatures niet ingevuld (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal vacatures die bedrijven niet ingevuld krijgen, is de voorbije maanden geëxplodeerd. De grootste werkgever van Limburg, de logistieke groep H.Essers telt 208 vacatures. Het gaat om diverse profielen. Als de jobs niet ingevuld geraken, remt dat de groei. Essers richtte daarom een eigen academie in, om nieuwe medewerkers zelf op te leiden.
  [naar artikel]
 11. Vanaf 1 september Duaal Leren bij Mosa-RT (05/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Mosa-RT start vanaf 1 september met Duaal Leren, een straffe combinatie van leren op school én op een reële werkplek. “Duaal leren is een slimme en motiverende formule waarbij jongeren schoollopen combineren met competenties verwerven op de werkplek”, vertelt Gunther Reijnaers, coördinator van het project.
  [naar artikel]
 12. Vraag uitstel duaal leren is “chronisch uitstelgedrag” (25/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een jaar uitstel voor het duaal leren, waarbij leerlingen op school en op de werkvloer leren, zou onaanvaardbaar zijn. Zo reageert ondernemersorganisatie Voka zaterdag op de oproep van twee onderwijskoepels in de krant De Morgen om duaal leren pas op 1 september 2019 van start te laten gaan. Mogelijk buigt de Vlaamse regering zich komende week over het dossier, samen met de hervorming van het secundair onderwijs.
  [naar artikel]
 13. Combineren van schoolbanken en werkvloer in opmars: aantal leerlingen dat kiest voor duaal leren ruim verdubbeld (06/10/2018 - VRT NWS)
  Het aantal leerlingen dat kiest voor het zogenoemde duale leren is verdubbeld tegenover vorig schooljaar. Op dit moment combineren bijna 1.100 leerlingen minstens 14 uur les krijgen op de schoolbanken met ervaring opdoen op de werkvloer. Dat steeds meer leerlingen in het systeem van duaal leren stappen, is vooral te danken aan het aantal studierichtingen waarin duaal leren mogelijk is, de afgelopen jaren fel uitgebreid is.
  [naar artikel]
 14. Kmo's krijgen vacatures moeilijk ingevuld (07/10/2019 - De Standaard)
  Kmo's blijven personeel aanwerven, maar krijgen hun vacatures moeilijk ingevuld.
  [naar artikel]
 15. 130.000 vacatures raken niet ingevuld in ons land (18/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het derde kwartaal waren er in België op honderd banen 3,6 vacant. In het tweede kwartaal ging het nog om 3,3 open vacatures per honderd jobs. Enkel in Tsjechië raken de vacatures nog moeilijker ingevuld. Volgens het VBO raken gemiddeld iets meer dan 130.000 vacatures niet ingevuld.
  [naar artikel]
 16. Poetsbureaus krijgen vacatures niet ingevuld: “Meer mannen moeten zich aanmelden” (20/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Poetsbureaus krijgen hun vacatures niet ingevuld. Ze doen steeds meer beroep op mannen om de jobs in te vullen. Poetsvrouw is een knelpuntberoep. Het Poetsbureau uit Beringen alleen al, met 5000 huishoudhulpen in diensten, het grootste dienstenchequebedrijf van Vlaanderen, heeft 450 openstaande vacatures. Luc Put uit Heusden-Zolder poetst al 10 jaar en vandaag werd hij - op de Dag van de Huishoudhulp - in de bloemetjes gezet.
  [naar artikel]
 17. Zwitsers systeem van duaal leren inspireert Belgische beleidsmakers (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het onderwijs en het bedrijfsleven in ons land kan veel leren van het Zwitserse systeem van duaal leren, waarbij leerlingen een belangrijk deel
  [naar artikel]
 18. Technisch Heilig-Hartinstituut start als eerste met duaal leren EMT (16/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als eerste Limburgse school nemen wij vanaf volgend schooljaar deel aan het project “Duaal leren”, ook wel “Schoolbank op de Werkplek” genoemd. Wij starten met een nieuwe studierichting: het 5de jaar “Elektromechanische technieken” (EMT). Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om het reeds bestaande 7de jaar ‘Chemische Procestechnieken” te volgen in de vorm van duaal leren. Voor alle duidelijkheid, ook de oude lesvorm blijft bestaan.
  [naar artikel]
 19. Nieuwe job en meteen vast contract? Bedrijven hopen met werkzekerheid vacatures ingevuld te krijgen (24/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Werkgevers zetten een nieuw middel in om sollicitanten te lokken en hun vele vacatures gevuld te krijgen: werkzekerheid. Om kandidaten te lokken, ligt in 80 procent van de vacatures bij Belgische kmo’s inmiddels een contract van onbepaalde duur op tafel. En Volvo Cars pakt uit met tijdelijke ­contracten die langer lopen dan normaal.
  [naar artikel]
 20. Belgische autojobs raken niet ingevuld (16/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vacatures voor functies in de automobielsector raken moeilijk ingevuld. Dat zegt technologiefederatie Agoria dinsdag. Bij de start van het autosalon in januari waren er 500 vacatures in de voertuigindustrie en daarvan is nog maar de helft ingevuld.
  [naar artikel]
 21. Duaal leren: wat houdt dat nu precies in? (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Om jongeren beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt, dokterde de overheid het duaal leren uit. Gedurende drie schooljaren werd deze nieuwe vorm...
  [naar artikel]
 22. Vlaanderen verloont duaal leren in volwassenenonderwijs (17/03/2022 - De Tijd)
  01:30 Cursisten die een duale opleiding volgen in het volwassenenonderwijs kunnen van Vlaanderen tot 600 euro krijgen. 'Dankzij duaal leren kunnen cursisten heel snel aan den lijve ondervinden of ze voor ee...
  [naar artikel]
 23. Nieuwe job en meteen een vast contract? Bedrijven hopen met werkzekerheid de vele vacatures ingevuld te krijgen (24/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Werkgevers zetten een nieuw middel in om sollicitanten te lokken en hun vele vacatures gevuld te krijgen: werkzekerheid. Om kandidaten te lokken, ligt in 80 procent van de vacatures bij Belgische kmo’s inmiddels een contract van onbepaalde duur op tafel. En Volvo Cars pakt uit met tijdelijke ­contracten die langer lopen dan normaal.
  [naar artikel]
 24. Limburg gaat de vergrijzing straks als een boemerang terug in het gezicht krijgen (30/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is een hallucinant cijfer. Maar liefst 76 procent van de Limburgse bedrijven kampt met serieuze moeilijkheden om hun vacatures ingevuld te krijgen. In de rest van België zal dat ongetwijfeld niet anders zijn. Een Europese studie van vorige maand wees al uit dat de vacatures nergens in Europa zo moeilijk ingevuld raken als in België. We moeten enkel Tsjechië laten voorgaan.
  [naar artikel]
 25. Duaal leren vanaf volgend schooljaar mogelijk in 46 technische richtingen (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Om de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt te dichten, experimenteert de Vlaamse overheid sinds 2016 met duaal leren. Na verschillende...
  [naar artikel]
 26. Opleiding kinderbegeleider op de werkvloer duaal leren succesvol gestart (06/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Sint-Augustinusinstituut van Bree is op 1 september 2017 in het proefproject ‘duaal leren kinderbegeleider’ (7de specialisatiejaar) gestapt. Het gaat om een volwaardige opleiding naast het traditionele voltijds secundair onderwijs. Het verschil is dat vaardigheden bij duaal leren voor het grootste deel (minimaal 60 %) op de werkvloer worden verworven. De combinatie van een zeer praktische opleiding op de werkvloer en daarnaast schoolse ondersteuning werkt!
  [naar artikel]
 27. Bijna één werkgever op drie krijgt vacatures moeilijk ingevuld (18/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De spanning op de Vlaamse arbeidsmarkt neemt toe, zo wordt bevestigd door een enquête van Manpower. Bijna één op de drie werkgevers in Vlaanderen ondervindt moeilijkheden om vacatures ingevuld te krijgen, terwijl in Brussel en Wallonië de krapte afneemt.
  [naar artikel]
 28. Bijna één werkgever op drie krijgt vacatures moeilijk ingevuld (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De spanning op de Vlaamse arbeidsmarkt neemt toe, zo wordt bevestigd door een enquête van Manpower. Bijna één op de drie werkgevers in Vlaanderen ondervindt moeilijkheden om vacatures ingevuld te krijgen, terwijl in Brussel en Wallonië de krapte afneemt.
  [naar artikel]
 29. Werkgevers vrezen dat duaal leren nog niet voor vandaag is (06/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende week keurt de Vlaamse regering normaal de hervorming duaal leren goed, maar er zijn nog heel wat knelpunten. De werkgeversorganisatie
  [naar artikel]
 30. ESF-steun voor het Technisch Heilig-Hartinstituut Tessenderlo en Vynova (24/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Chemische bedrijven ontmoeten leerlingen Duaal Leren in de Chemische Procestechnieken. In september startte het Technisch Heilig-Hartinstituut voor het 7e jaar Se-n-Se met een opleiding duaal leren in de chemische procestechnieken. Duaal leren houdt in dat een belangrijk deel van de lestijd zal plaatsvinden op de werkvloer.
  [naar artikel]
 31. Vorig jaar 10 procent van de vacatures geannuleerd omdat ze niet ingevuld raken (27/12/2019 - De Morgen)
  Omdat bedrijven hun vacatures niet ingevuld krijgen, zijn vorig jaar bijna 26.000 of bijna 10 procent van de 287.188 vacatures bij de VDAB geannuleerd. In de eerste zes maanden van dit jaar werden al 14.690 van de 148.570 vacatures teruggetrokken.
  [naar artikel]
 32. “Ruim één op de drie werkgevers krijgt vacatures moeilijk ingevuld” (26/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal werkgevers dat moeilijkheden ondervindt om geschikte werknemers te vinden, neemt snel toe. In een enquête van hr-groep Manpower geeft 35% van de werkgevers aan vacatures moeilijk ingevuld te krijgen. Twee jaar geleden was dat nog 26%. Het is de hoogste score sinds 2011.
  [naar artikel]
 33. Crevits mikt op 40 richtingen duaal leren (15/09/2017 - De Standaard)
  Het duaal leren komt van de grond. Maar er blijven nog knelpunten. 'De focus moet meer naar de technische richtingen.'
  [naar artikel]
 34. "Vacatures in thuiszorg en poetshulp geraken niet ingevuld" (26/10/2019 - VRT NWS)
  Bijna de helft van de thuiszorgdiensten van onze steden en gemeenten krijgen de vacatures voor gezinszorg en poetshulp niet ingevuld. En dat zal wellicht niet snel verbeteren.
  [naar artikel]
 35. Duaal leren lost hoge verwachtingen niet in (20/10/2022 - De Tijd)
  01:00 Ondanks hoeraberichten uit de politiek worstelen zowel scholen als bedrijven met duaal leren, dat werken en les volgen combineert. Sommige pioniers gooien - op zijn minst tijdelijk - de handdoek in de...
  [naar artikel]
 36. Duaal leren wordt mogelijk in 79 richtingen in buitengewoon secundair onderwijs (16/12/2018 - Metro)
  Leerlingen in het buitengewoon secundair onderwijs (BuSO) zullen vanaf volgend schooljaar in 79 studierichtingen ook kunnen kiezen voor duaal leren. Dat maken de bevoegde ministers, Hilde Crevits (Onderwijs, CD&V) en Philippe Muyters (Werk, N-VA), vandaag bekend. Het gaat om richtingen als groenbeheer, banketbakkerij, slagerij en textiel. Met duaal leren krijgen jongeren een brede vorming in combinatie met een ruime opleiding op de werkvloer. Bedoeling is zo beter voorbereid te worden op de arbeidsmarkt. Jongeren vanaf 15 jaar kunnen zich inschrijven in duaal leren. Het gaat om een volwaardige leerweg naast het voltijds secundair onderwijs. Het verschil is dat vaardigheden bij duaal leren voor het grootste deel op de werkvloer verworven worden. Duaal leren draait momenteel proef in 42 studierichtingen, en meer dan 1.000 leerlingen in meer dan 180 scholen nemen daaraan deel. In het BuSO gaat het momenteel om goed 60 leerlingen in 29 scholen, in twee opleidingen. Dat wordt vanaf 2019-’20 dus uitgebreid naar 79 richtingen. “Leerlingen krijgen zo de kans om hun talenten te tonen op de werkvloer en om al doende een kwalificatie te verwerven”, reageert Crevits. “De ervaringen uit de proeftuinen duaal leren zijn zeer positief”, zegt Muyters van zijn kant. “Duaal leren combineert het beste van twee werelden en levert gemotiveerde en goed opgeleide jongeren af. Het is dan ook goed dat het systeem mogelijk gemaakt wordt in zoveel mogelijk richtingen. Vandaag in het BuSO, maar wat ons betreft heeft duaal leren potentieel voor het volledige onderwijs.” bron: Belga Het bericht Duaal leren wordt mogelijk in 79 richtingen in buitengewoon secundair onderwijs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Recordaantal vacatures: “Heel wat bedrijven doen moeite niet meer om ze te plaatsen, omdat ze tóch niet ingevuld raken” (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er waren in ons land nooit meer vacatures dan nu: bijna 214.000. Tegelijk hadden ondernemingen het nooit moeilijker deze ingevuld te krijgen. Voor elke 100 arbeidsplaatsen moeten er nu al vijf zien ingevuld te geraken. Waarom is dat een probleem? In welke sectoren is de nood het hoogst? Maar vooral: hoe geraken we hier uit?
  [naar artikel]
 38. Sterker op de arbeidsmarkt dankzij duaal leren (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Om jongeren beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt, dokterde de overheid het duaal leren uit. Gedurende drie schooljaren werd deze nieuwe vorm...
  [naar artikel]
 39. Jongeren winnen 20.000 euro om nieuwe app duaal leren te ontwikkelen (08/05/2018 - VRT NWS)
  In het Vlaams parlement zijn een vijftal apps bekroond die het duaal leren, dat wil zeggen deels leren in de klas en deels op de werkvloer, willen verbeteren. De wedstrijd werd georganiseerd door Syntra, het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming.  
  [naar artikel]
 40. Lokale besturen hebben het moeilijk om vacatures ingevuld te krijgen (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lokale besturen geven aan moeite te hebben om openstaande vacatures ingevuld te krijgen. Dat blijkt uit een eerste editie van de Servantes Barometer die UGent heeft uitgevoerd. Op een schaal van 1 (heel gemakkelijk) tot 7 (heel moeilijk) geven algemeen directeurs en personeelsverantwoordelijken een score van 4,97.
  [naar artikel]
 41. Onderwijskoepels vragen uitstel duaal leren :"chronisch uitstelgedrag", reageert Voka (25/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een jaar uitstel voor het duaal leren, waarbij leerlingen op school en op de werkvloer leren, zou onaanvaardbaar zijn. Zo reageert...
  [naar artikel]
 42. Duaal leren, een succesverhaal op SAB in Bree (22/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Duaal Leren was ook dit schooljaar weer een succes op SAB. De mentoren vanuit verschillende werkvelden: Dagopvang (baby’s en peuters), Voor- en naschoolse kinderopvang, Woonzorgcentra en Gezinszorg, wisselden ervaringen uit met elkaar, de trajectbegeleiders en TAC. Een mooi samenspel waar vooral duidelijk wordt dat de intensieve samenwerking tussen de zorgsector en het onderwijs broodnodig is om in te spelen op de noden van de arbeidsmarkt.
  [naar artikel]
 43. Bijna 16% van werknemers in provincie Antwerpen is een buitenlander: “Zonder hen krijgen we onze vacatures niet ingevuld” (02/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal buitenlandse werknemers in de provincie Antwerpen stijgt snel. Uit een onderzoek van Acerta, een specialist in personeelszaken, blijkt dat in 2016 zo’n 12% van de werknemers een buitenlander was. Vandaag is dat bijna 16%. “Zonder die buitenlanders krijgen wij onze vacatures niet ingevuld”, zegt Ronny Van Herck, zaakvoerder van LIS Group, dat magazijnwerk doet voor logistieke bedrijven.
  [naar artikel]
 44. Meer dan 3.000 vacatures in horeca raken niet ingevuld (25/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op zoek naar een job? In de horeca zien ze je graag komen. Want daar krijgen ze de vacatures maar niet ingevuld. Vlaams minister voor Werk en Sociale Economie, Hilde Crevits, heeft nu samen met de sector een actieplan opgesteld. “Vanaf september zetten we een opleidingsoffensief op”, klinkt het.
  [naar artikel]
 45. Meer dan 3.000 vacatures in horeca raken niet ingevuld (25/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op zoek naar een job? In de horeca zien ze je graag komen. Want daar krijgen ze de vacatures maar niet ingevuld. Vlaams minister voor Werk en Sociale Economie, Hilde Crevits, heeft nu samen met de sector een actieplan opgesteld. “Vanaf september zetten we een opleidingsoffensief op”, klinkt het.
  [naar artikel]
 46. Voortaan kan je ook als volwassene 'duaal leren': “Je leert al doende een vak en krijgt een leervergoeding” (08/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2019 werd ‘duaal leren’ ingevoerd in het secundair onderwijs, weliswaar met bescheiden resultaten. Nu is deze combinatie van leren en werken ook mogelijk voor volwassenen. Tijdens zo'n opleiding breng je een aantal dagen per week door in de les en een aantal dagen bij een bedrijf, waar je groeit in je vak en tegelijkertijd een leervergoeding ontvangt. Voor volwassenen bedraagt die 21 procent van het minimumloon. “Het is een belangrijk instrument, zowel voor leerlingen als voor bedrijven”, stelt pedagoog Pedro De Bruyckere in Dag Allemaal.
  [naar artikel]
 47. Onderwijs wil uitstel 'duaal leren' (25/11/2017 - De Morgen)
  Duaal leren, waarbij leerlingen op school en op de werkvloer leren, moet ervoor zorgen dat meer jongeren hun diploma behalen. De Vlaamse regering wil er op 1 september 2018 over heel Vlaanderen mee starten. Maar zowel Katholiek Onderwijs Vlaanderen als het GO! vraagt een jaar uitstel.
  [naar artikel]
 48. Ruim een op de drie werkgevers krijgt vacatures moeilijk ingevuld (26/06/2018 - VRT NWS)
  Het aantal werkgevers dat moeilijkheden ondervindt om geschikte werknemers te vinden, neemt snel toe. In een enquête van hr-groep Manpower geeft 35 procent van de werkgevers aan vacatures moeilijk ingevuld te krijgen, tegen 26 procent twee jaar geleden. Het is ook de hoogste score sinds 2011.
  [naar artikel]
 49. Vlaamse bedrijven werven aan: 50% meer vacatures (14/04/2019 - De Morgen)
  Het afgelopen jaar ontving de VDAB een recordaantal nieuwe vacatures. En toch is dat niet alleen maar goed nieuws, zegt de uitzendsector. Een groot deel van die vacatures wordt namelijk niet ingevuld.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy