De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Sint-Martinusscholen bakken speculaas voor Make-A-Wish

Het Belang van Limburg

24/11/2022 - 15:39

Al 25 jaar bakken de Sint-Martinusscholen van Herk-de-Stad speculaas die door de organisatie Make-A-Wish te koop aangeboden wordt. Met de opbrengst kan de organisatie wensen vervullen van kinderen tussen 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sint-Martinusfeest van Sint-Martinusscholen is een voltreffer (01/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag 27 april stond voor de leerlingen van de Sint-Martinusscholen in het teken van hun beschermheilige, Sint-Maarten. De heilige die als Romeinse soldaat aan de stadspoorten van de Franse stad Amiens de helft van zijn mantel wegschonk aan een bedelaar en het later tot bisschop van de Tours schopte. Hij mag dan wel de beschermheilige van de armen zijn, de Sint-Martinusscholen verruimen dat naar goede doelen in het algemeen zoals een project in Nepal, Kom op Tegen Kanker, Cliniclows, Kom op tegen kanker, Sint-Vincentius…
  [naar artikel]
 2. Sint-Martinusscholen zwaaien vandaag deuren open (11/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Sint-Martinusscholen van Herk-de-Stad houden vandaag, zondag 11 maart, opendeurdag. Vanaf 10 uur ben je welkom om de schoolgebouwen te bezoeken.
  [naar artikel]
 3. Leerlingen Sint-Martinusscholen veroveren plaats in top 100 Limburg Kangoeroewedstrijd (12/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen vrijdag vond in de Sint-Martinusscholen de prijsuitreiking plaats van de Kangoeroewedstrijd. Dat is een internationale wiskundewedstrijd voor jongeren van 6 tot 14 jaar, die plaatsvond op 16 maart.
  [naar artikel]
 4. Tweedejaars van de Sint-Martinusscholen leren fietsband herstellen (28/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Je bent tof aan het fietsen en de fietsband loopt leeg. Tja, daar sta je dan. Voor de 2de-jaars praktisch doeners van de Sint-Martinusscholen is dat niet langer een probleem. In de les techniek leerden ze hoe ze een fietsband kunnen plakken.
  [naar artikel]
 5. Zesdejaars Sint-Martinusscholen beleven herinneringseducatie in Breendonk en Antwerpen (22/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Geschiedenis stond centraal tijdens een excursie naar Antwerpen van de laatstejaars van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad. Het werd een beklijvende en verrassende ervaring, aldus de leerlingen.
  [naar artikel]
 6. Antwerpse koksschool zorgt mogelijk voor wereldrecord met sinterklaasspeculaas van 1,89 meter (29/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De studenten van de Antwerpse koksschool PIVA zijn erin geslaagd een speculaas van 1,89 meter te bakken. In één stuk. Speculaas bakken is één van de vaste tradities in de bakkerij-opleiding. “Maar voor deze hebben we een aanvraag gedaan bij het Guinness Book of Records.” Want de school is niet zeker of iemand ooit een grotere koek in één geheel gebakken heeft.
  [naar artikel]
 7. Ernest van der Kwast op bezoek bij de Sint-Martinusscholen (20/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 12 maart was Ernest van der Kwast te gast in de Markthallen. Hij wist de leerlingen van de Sint-Martinusscholen te boeien tijdens een fijn gesprek.
  [naar artikel]
 8. Derdejaars Sint-Martinusscholen op verkenning tijdens inleefdagen (04/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De derdejaars van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad gingen afgelopen donderdag en vrijdag op inleefdagen. De tweedaagse leert de leerlingen via allerlei activiteiten zich bewust worden van hun studiekeuze.
  [naar artikel]
 9. Kardinaalsbeker volleybal voor de Sint-Martinusscholen (19/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met een overvolle supportersbus trokken leerlingen en personeelsleden van campus Ursula van de Sint-Martinusscholen op woensdag 17 mei naar het Oost-Vlaamse Stekene. Ze zorgden in de lokale sportarena voor een wervelende ambiance in de finale van de Kardinaalsbeker volleybal.
  [naar artikel]
 10. Sint-Martinusscholen ontvangen leerlingen in stappen (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Sint-Martinusscholen verwachten de leerlingen op de eerste schooldag, morgen 1 september, in verschillende stappen.
  [naar artikel]
 11. Eerstejaars b-stroom Sint-Martinusscholen ruimen zwerfvuil aan schoolgebouw op (31/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De plastic soep kreeg in de maand mei veel aandacht in de media. Voor de leerkrachten Techniek en Maatschappelijke vorming van de Sint-Martinusscholen een uitgelezen kans om de thema’s recycleren, sorteren en duurzaamheid te introduceren bij de eerstejaars b-stroom.
  [naar artikel]
 12. Sint-Martinusscholen wuiven hun laatstejaars uit (30/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Woensdagavond 28 juni namen de Sint-Martinusscholen in de sporthal op campus Ursula afscheid van hun laatstejaars. 221 leerlingen sloten hun middelbare schoolcarrière af. Tijdens een feestelijke viering namen ze hun diploma secundair onderwijs en een fotoboek in ontvangst.
  [naar artikel]
 13. Leerlingen bakkerij Sint-Martinusscholen bakken brood in Bokrijk (27/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 18 september konden de talrijke bezoekers aan het Openluchtmuseum van Bokrijk kennismaken met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur.
  [naar artikel]
 14. Leerlingen Sint-Martinusscholen ontdekken talenten tijdens mini-oriënteringstrajecten (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag 13 september was voor de eerstejaars van de Sint-Martinusscholen een geluksdag. Vol enthousiasme namen ze deel aan één van de volgende trajecten: voeding en horeca, Engels, sport, STEM- techniek, STEM-wetenschappen, economie en organisatie, maatschappij en welzijn of kunst en creatie.
  [naar artikel]
 15. Leerlingen Sint-Martinusscholen spelen hoofdrol in zelfgeschreven stukken (28/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vorige week donderdag vond op school het toonmoment plaats van de vijfde- en zesdejaars van het seminarie Theater en Expressie van de Sint-Martinusscholen. Medeleerlingen, leerkrachten, ouders en vrienden konden genieten van een voorstelling die van begin tot einde in de handen van de leerlingen lag.
  [naar artikel]
 16. Ine Werckx behaalt maximumscore in Europese taalwedstrijd Engels (07/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Sint-Martinusscholen van Herk-de-Stad namen 130 leerlingen deel aan ‘The Big Challenge’, een Europese taalwedstrijd die de kennis van het vak Engels testte. Voor het eerst mochten ook Belgische secundaire scholen deelnemen en dus waagden de Sint-Martinusscholen meteen hun kans.
  [naar artikel]
 17. Eerstejaars Sint-Martinusscholen ontwerpen drijvend platform voor wonen in 2107 (01/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van het eerste jaar in de Sint-Martinusscholen kregen zopas een lessenreeks rond het klimaat, de invloed ervan op de zeespiegel en op het wonen in 2107. Als hoogtepunt bouwden ze zelf een drijvend platform.
  [naar artikel]
 18. Tweedejaars Sint-Martinusscholen trekken kleren binnenstebuiten (21/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De tweedejaars Maatschappij en Welzijn van de Sint-Martinusscholen leerden zopas over schone kleren. Binnen het project ‘#whomademyclothes trokken ze hun kleren binnenstebuiten aan en analyseerden de etiketten.
  [naar artikel]
 19. Chocolade, speculaas of mandarijntjes over van de Sint? Dit kun je er mee doen (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Sint durft al eens langs te komen met heel wat mandarijntjes, chocolade en speculaas. Heb je nog heel wat over en weet je niet wat ermee aan te vangen? Dan bestaan er enkele gerechtjes waar je die restjes makkelijk in kunt verwerken. Zo is die tocht door de schoorsteen met al dat lekkers niet voor niets geweest.
  [naar artikel]
 20. Kleuters Sint-Lambertus bakken speculaas voor Sinterklaas (05/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op vrijdag 30 november werd Sinterklaas feestelijk onthaald op de speelplaats van de lagere school. Piet Speculo, Piet Longo en nog twee andere pieten waren ook van de partij.
  [naar artikel]
 21. Leerkrachten Frans Sint-Martinusscholen stimuleren taaltalent van tweedejaars (12/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen vrijdag werden de tweedejaars van de Sint-Martinusscholen beloond voor hun deelname aan Olyfran-cadet, een afdeling van OLYFRAN of de Vlaamse [email protected] van het Frans, speciaal uitgewerkt voor de eerste graad (eerste en tweede jaar) van het Vlaams secundair onderwijs en dit ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de wedstrijd.
  [naar artikel]
 22. Vierdejaars Sint-Martinusscholen organiseren een beleefwandeling voor bewoners WZC De Bleuk (11/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vorige week donderdagvoormiddag maakten de 4e-jaars Verzorging-voeding van de Sint-Martinusscholen van Herk-de-Stad op een aangename manier voor het eerst kennis met hun doelgroep: de bewoners van een woonzorgcentrum. Hoe communiceer ik met hen? Hoe kan ik hen ondersteunen? Welke fijne activiteiten kan ik voor hen organiseren? Dat konden de leerlingen allemaal ervaren in de beleefwandeling die ze tot in de puntjes voorbereid hadden met verrassende tussenstops.
  [naar artikel]
 23. Vierdejaars Sint-Martinusscholen op driedaagse in Amsterdam (13/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een groep van 175 leerlingen uit het vierde jaar van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad ging vorige week op reis naar Amsterdam. De reis werd vakoverschrijdend voorbereid in verschillende lessen zodat de leerlingen de stad vanuit verschillende domeinen leerden begrijpen.
  [naar artikel]
 24. Leerlingen Sint-Martinusscholen schitteren in Europese taalwedstrijd Engels (05/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bijna driehonderd leerlingen namen deel aan The Big Challenge, een Europese taalwedstrijd die peilt naar de kennis van de Engelse taal. Het was nog maar de tweede keer dat de wedstrijd in België werd georganiseerd. Ook de leerlingen van de Sint-Martinusscholen namen hieraan deel.
  [naar artikel]
 25. Sint-Martinusscholen organiseren rondetafelgesprekken in parochiekerk (24/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op donderdagavond 19 oktober was de parochiekerk in Herk-de-Stad goed gevuld. Leerlingen en leerkrachten, ouders, directieleden en leden van het schoolbestuur van de Sint-Martinusscholen, samen met belanghebbenden zoals CLB-medewerkers, docenten en studenten van het hoger onderwijs, vertegenwoordigers van lokale bedrijven, vertegenwoordigers uit de jeugd- en zorgsector… zaten er samen om van gedachten te wisselen over het onderwijs van de toekomst.
  [naar artikel]
 26. Bakker Erika verkoopt speculaas voor goede doel (21/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Speculaasbakker Erika Vanvuchelen staat straks op de midwintermarkt aan de Sint-Pauluskerk van Geetbets. Zij houdt een verkoop van speculaas voor het goede doel.
  [naar artikel]
 27. Escape room laat leerlingen Sint-Martinusscholen proeven van zorgberoepen (18/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De zorgsector heeft een pak extra personeel nodig. Eén probleem: het tekort blijft maar toenemen. Om het tij te keren, grijpen minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en haar collega van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) het succes van de populaire escape rooms aan. Ook de derde graad van de Sint-Martinusscholen liet zich via de escape rooms onderdompelen in de wereld van de zorgsector.
  [naar artikel]
 28. Tweedejaars Sint-Martinusscholen bedenken oplossingen voor problemen rond water (27/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag 24 november vond in de gebouwen van de hogeschool PXL de Voka - First Lego League plaats. Deze speelse Lego-robot-competitie daagt jongeren uit om te denken als wetenschappers en technici. Dit jaar stond de First Lego League (FLL) in het teken van Hydro Dynamics. Nieuw dit jaar was dat secundaire scholen mochten deelnemen aan de wedstrijd. Die kans lieten de Sint-Martinusscholen niet liggen.
  [naar artikel]
 29. Jonge keukenpieten bakken speculaas (27/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Heppense Buurthuis leerden 6 jonge geïnteresseerden de kunst van het speculaasbakken. Dat gebeurde onder deskundige bregeleiding van Rita Huysmans die enkele keukengeheimpjes prijs gaf bij zowel de deegbereiding, de versiering als het bakken zelf. “Wintertijd is speculaastijd, zeker nu Sinterklaas in aantocht is” weet Rita die jaarlijks zo’n 10-tal workshops koken voor kinderen begeleidt.
  [naar artikel]
 30. Hoe het recept van echte Hasseltse speculaas geheim blijft: “Zelfs niet in een kluis” (02/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meer nog dan chocolade is speculaas het Sinterklaassnoepgoed bij uitstek. Waar komt die traditie vandaan? En wat maakt Hasseltse, euh, speculaas zo anders? Want speculoos zeg je nóóit. Goesting ging op pad en vond antwoorden.
  [naar artikel]
 31. Leerlingen en leerkrachten Sint-Martinusscholen maken seksuele diversiteit bespreekbaar (01/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dit jaar sloegen enkele leerlingen en leerkrachten van Campus Amandina van de Sint-Martinusscholen de handen in elkaar om seksuele diversiteit meer bespreekbaar te maken op school. Ze startten een Gay Straight Alliance (GSA), een groep van leerlingen en leerkrachten die acties ondernemen om ervoor te zorgen dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht de geaardheid.
  [naar artikel]
 32. Josefien Martens en Arwen Vanhollebeke winnen flitsverhalenwedstrijd Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad (27/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ter gelegenheid van de Week van het Nederlands organiseerde TeamTaal, de werkgroep voor taal op school, de allereerste flitsverhalenwedstrijd. Josefien Martens en Arwen Vanhollebeke vielen met hun inzendingen in de prijzen. Een flitsverhaal is een vorm van microfictie want de auteur moet zich beperken tot slechts 101 woorden. De leerkrachten Nederlands en PAV van de Sint-Martinusscholen daagden de leerlingen van de bovenbouw uit om zelf in de pen te kruipen en zich aan het genre te wagen.
  [naar artikel]
 33. Eerstejaars Sint-Martinusscholen bezoeken tentoonstelling Stonehenge (21/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Stonehenge is wereldberoemd. Jaarlijks reizen meer dan 1,5 miljoen mensen naar het zuiden van Engeland om de mysterieuze steencirkel te bewonderen. Ook de leerlingen van de Sint-Martinusscholen zakten naar Tongeren af om antwoorden te krijgen op vragen in de tentoonstelling: ‘Stonehenge, voorbij het mysterie’:Wat heeft deze landbouwers 5000 jaar geleden bezield om samen te beginnen bouwen? Waarom net in Zuid-Engeland, op die plek? Hoe gingen ze concreet te werk? Welke plaats had het monument in hun leven?
  [naar artikel]
 34. Orde van de Hasseltse speculaas viert tiende kapittel (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De orde van de Hasseltse speculaas vierde zaterdagnamiddag 13 mei zijn jaarlijkse kapitteluitreiking in aanwezigheid van minister Vandeput, burgemeester Vananroye en talrijke schepenen alsook de Confrérie van de Hasseltse Jenever, de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie uit Sint-Truiden en de Kortessemse Confrérie van het Haspengauws fruit en haar gastronomie uit Kortessem.
  [naar artikel]
 35. Tweedehandse kinderspullen (24/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Jonge ouders kunnen voor de aankoop van babyspullen zondag 25 februari van 12.30 uur tot 16 uur terecht in de grote zaal van gebouw E op campus Amandina (Sint-Truidersteenweg 18, toegang via speelplaats (Oude Tramweg)) van de Sint-Martinusscholen van Herk-de-Stad.
  [naar artikel]
 36. Barbecue harmonie Sint-Martinus (18/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Harmonie Sint-Martinus van Herk-de-Stad steunen kan door deelname aan de barbecue van de vereniging. Die vindt plaats op zaterdag 24 juni op het terrein van campus Amandina van de Sint-Martinusscholen.
  [naar artikel]
 37. Gezinsbond houdt beurs tweedehandse kinderspullen (01/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Jonge ouders kunnen voor de aankoop van babyspullen zondag 2 oktober van 13 tot 16 uur terecht in de grote zaal van gebouw E op campus Amandina (Sint-Truidersteenweg 18, toegang via speelplaats (Oude Tramweg)) van de Sint-Martinusscholen van Herk-de-Stad.
  [naar artikel]
 38. Actie voor ‘De Warmste Week’: koop de Hasseltse skyline ... in speculaas (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de lokettenzaal van het Hasseltse stadhuis is donderdag de skyline van Hasselt nagebouwd in speculaas. Een huzarenstukje van de bakkers van de Hasseltse Hotelschool met liefst 8.000 speculaasjes.
  [naar artikel]
 39. Zoet, zoeter, zoetst: Loïc maakt javanais van speculaas (28/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij javanais van speculaas.
  [naar artikel]
 40. Sintsnoepgoed onder handen genomen door kandidaten ‘Bake off’: welke vind jij het lekkerst? (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Leg wat in mijn schoentje ... Maar eerst moet je het zelf nog bakken. Jimmy, Enza, Thibaut en Stephanie bedachten voor Billie hun versie van het klassieke sintsnoepgoed. Met speculaas en chocolade, uiteraard.
  [naar artikel]
 41. KZJ Zammelen verkoopt speculaas (12/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zoals ieder jaar verkoopt de KZJ van Zammelen weer haar eigenste zelfgemaakte speculaas. De KZJ is een onafhankelijke jeugdbeweging en de opbrengsten van de speculaasverkoop gaan dan ook rechtstreeks naar activiteiten en zomerkampen voor haar leden.
  [naar artikel]
 42. Make-up gestolen (04/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een winkeldiefstal uit een zaak op de Luikersteenweg in Sint-Truiden kon iemand make-up stelen. Het feit gebeurde dinsdagnamiddag. (ppn)
  [naar artikel]
 43. Leerlingen Sint-Martinsscholen creatief aan de slag met 3D-printer (19/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  We stevenen af naar een wereld waarin we onze producten zelf ontwerpen of van het internet downloaden en ze lokaal uitprinten. De Sint-Martinusscholen willen hun leerlingen daarop voorbereiden en investeerden daarom in twee 3D-printers Ultimaker 3 Extended.
  [naar artikel]
 44. Perfect opgeklopt eiwit & meer tips om te bakken als een pro (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Je wilt graag een taart bakken maar je hebt geen idee hoe dat je de bodem moet blind bakken (help, wat is blind bakken?!). Dankzij deze lifehacks
  [naar artikel]
 45. Kinderen maken speculaashuisjes met Ferm Alken Centrum (05/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ferm Alken Centrum organiseerde op woensdag 3 november een workshop bakken voor kinderen waarin de jonge bakkers speculaas en marsepein leerden maken.
  [naar artikel]
 46. Aleide Boyen is beste amateur-speculaasbakker van Hasselt (27/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Aleide Boyen bakt de lekkerste Hasseltse speculaas. Sinterklaas had bij zijn aankomst een wedstrijd uitgeschreven voor de beste amateur bakker. Een deskundige jury verkoos Aleides speculaas boven die van vier andere thuisbakkers.
  [naar artikel]
 47. Beyhan kookt: Speculaas toetjes (23/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijk gerecht klaar: speculaas toetjes Smakelijk!
  [naar artikel]
 48. Speculaasbakker Erika Vanvuchelen bekroond in Nederland (27/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Speculaasbakker Erika Vanvuchelen (23) uit Grazen (Geetbets) is met speculaas van eigen creatie in de prijzen gevallen in Nederland. De speculaas werd daar winnaar van het keuringscertificaat.
  [naar artikel]
 49. OPROEP. Waar koopt Sinterklaas vegan snoepgoed? (15/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Sint is in het land en daar horen snoepjes bij. Speculaas, chocolade, marsepein, en zoveel meer: in de gekende klassieke vorm of een veganversie voor wie wil.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy