De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Steeds meer Engelse fans mogen niet meer verkleed de stadions in: kruisvaarders zijn niet welkom in Qatar

Het Belang van Limburg

24/11/2022 - 15:39

De Qatarese overheid stelt almaar meer eisen. Nu blijkt dat ook Britse fans, verkleed als kruisvaarders, niet meer welkom zijn in het straatbeeld wegens ‘politiek gevoelig’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Piek nog niet in zicht, maar fans mogen straks weer naar stadion (21/01/2022 - De Standaard)
  Vanaf 28 januari zijn fans weer welkom in de stadions en mogen onder meer pretparken, subtropische zwembaden en bowlings de deuren weer openen. Dat zijn de nieuwe regels in fase rood, ook al ‘is de piek voorlopig nog niet in zicht’.
  [naar artikel]
 2. Voetbalfans mogen deels terugkeren naar stadions in Duitsland (06/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Duitse voetbalcompetitie zijn vanaf komend seizoen weer toeschouwers welkom. De stadions mogen in de beginfase voor maximaal 50 procent worden gevuld, met een maximum van 25.000 fans.
  [naar artikel]
 3. Lege stadions, toch minder voetbalklanten bij Telenet: “Er is een duidelijke corona-impact” (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Telenet heeft op een jaar tijd netto 16.600 of 7 procent klanten verloren voor zijn sportpakket, terwijl fans nochtans sinds eind oktober niet meer naar de stadions mogen. “Voetbal kijken is niet meer zo aangenaam. Als je geen diehard fan bent, hoeft het misschien niet meer”, klinkt het bij het telecombedrijf.
  [naar artikel]
 4. 6 zwembaden, 14 jacuzzi’s, bioscoop en winkelcentrum: op dit luxeschip verblijven Engelse WAG’s in Qatar (maar spelers mogen er niet op) (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Engelse voetbalvrouwen en hun families zullen zich op het WK in Qatar niet vervelen. Tijdens het toernooi brengen ze hun dagen door op een gigantisch luxeschip met een waarde van meer dan 1 miljard euro.
  [naar artikel]
 5. Engelse WK-fans die stadion niet binnen mochten als ridder: “Vernederd in ons blootje en gevraagd of we moslims wilden doden” (26/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De twee Engelse voetbalfans die op het WK in Qatar verkleed als ridders het stadion niet in mochten, zeggen vernederd te zijn door de lokale autoriteiten. “Ze vroegen ons of we daar waren om moslims te doden”, getuigen ze in Daily mail.
  [naar artikel]
 6. Strengere regels in onze stadions: bubbels van maximum 4 personen en compartimenten gehalveerd naar 200 fans (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League heeft de regels in onze stadions verstrengd. Fans zijn nog steeds welkom, maar wel in bubbels van maximum vier personen. De compartimenten worden dan weer gehalveerd naar 200 fans.
  [naar artikel]
 7. Halloween of niet: killerclowns zijn niet welkom in Plopsaland (29/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Plopsa laat geen bezoekers meer toe die verkleed zijn als “killerclown”. Dat meldt de themaparkdivisie van Studio 100 zaterdag, nadat eerder op de dag in Plopsaland De Panne enkele mensen opgedaagd waren, verkleed als killerclown.
  [naar artikel]
 8. U-bocht: Qatar bant verkoop van alcohol in en rond WK-stadions (18/11/2022 - Express)
  Er mag alsnog geen bier worden verkocht in de WK-stadions van Qatar, zo meldt de wereldvoetbalbond Fifa. Het nieuws: Het streng islamitische Qatar draait zijn beslissing om de verkoop van alcohol in de stadions van het Wereldkampioenschap voetbal toe te staan, terug. En dat amper twee dagen voor de start van het WK. “Overleg” De […]
  [naar artikel]
 9. Overlegcomité beslist: publiek bij sportwedstrijden is opnieuw verboden (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge vreest voor een ziektegolf. Moeskroen en Waasland-Beveren stellen komend weekend hun wedstrijd zo goed als zeker uit. En nu zijn ook de fans niet meer welkom in de Belgische stadions, zeker al voor de komende drie weken. Corona grijpt ook Koning Voetbal steeds heviger naar de keel.
  [naar artikel]
 10. Komende weken weer voetballen achter gesloten deuren, amateurwedstrijden opgeschort (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge vreest voor een ziektegolf. Moeskroen en Waasland-Beveren stellen komend weekend hun wedstrijd zo goed als zeker uit. En nu zijn ook de fans voor minstens één maand niet meer welkom in de Belgische stadions, tot 19 november. Corona grijpt ook Koning Voetbal steeds heviger naar de keel.
  [naar artikel]
 11. Fans beperkt welkom in Nederlandse play-offs betaald voetbal (17/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De clubs in Nederland die deelnemen aan de play-offs in het betaalde voetbal mogen vanaf woensdag weer beperkt publiek toelaten in hun stadions. Ook bij het duel tussen de vrouwen van PSV en FC Twente zijn fans welkom. Dat laat de Nederlandse voetbal (KNVB) weten.
  [naar artikel]
 12. Pro League verstrengt regels in onze stadions: bubbels van maximum 4 personen en compartimenten gehalveerd naar 200 fans (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League heeft de regels in onze stadions verstrengd. Fans zijn nog steeds welkom, maar wel in bubbels van maximum vier personen. De compartimenten worden dan weer gehalveerd naar 200 fans.
  [naar artikel]
 13. Nieuwe Covid-maatregelen sparen de voetbalfans in het stadion (19/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook het voetbal moet inbinden maar de gevreesde sluiting van de stadions blijft uit. De Pro League, de verzameling van profclubs, zat maandag samen met de bevoegde overheden met betrekking tot de aanpassing van de toeschouwers in de voetbalstadions. Voorlopig mogen fans ook komend weekend nog naar de stadions. Het nieuwe ministeriële besluit in verband met toeschouwers in de voetbalstadions luidt: bubbels van maximum vier personen en 1,5 meter afstand. Compartimenten mogen niet meer dan 200 voetbalfans bevatten.
  [naar artikel]
 14. Geen grote schermen tijdens WK voetbal: steeds meer Franse steden boycotten WK in Qatar (04/10/2022 - VRT NWS)
  Steeds meer Franse steden, ook Parijs, gaan het WK voetbal in Qatar niet uitzenden op grote schermen in de binnenstad. Ze nemen die beslissing uit protest tegen hoe Qatar omspringt met de mensenrechten. Ook de ecologische impact van de organisatie van het WK in een bloedheet land als Qatar oogst kritiek.
  [naar artikel]
 15. Poolse voetbalfans zijn weer welkom in stadions die voor een kwart gevuld mogen zijn (19/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Poolse voetbalfans mogen vanaf vandaag opnieuw wedstrijden bijwonen. Het aantal fans wordt wel beperkt in aantal en hygiënevoorschriften blijven gelden.
  [naar artikel]
 16. KIJK LIVE. Komende weken weer voetballen achter gesloten deuren, Overlegcomité licht verbod op publiek bij sportwedstrijden toe (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge vreest voor een ziektegolf. Moeskroen en Waasland-Beveren stellen komend weekend hun wedstrijd zo goed als zeker uit. En nu zijn ook de fans niet meer welkom in de Belgische stadions, al zeker voor de komende drie weken. Corona grijpt ook Koning Voetbal steeds heviger naar de keel.
  [naar artikel]
 17. KIJK LIVE. Komende weken weer voetballen achter gesloten deuren, Overlegcomité licht verbod op publiek bij sportwedstrijden toe (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge vreest voor een ziektegolf. Moeskroen en Waasland-Beveren stellen komend weekend hun wedstrijd zo goed als zeker uit. En nu zijn ook de fans niet meer welkom in de Belgische stadions, al zeker voor de komende drie weken. Corona grijpt ook Koning Voetbal steeds heviger naar de keel.
  [naar artikel]
 18. Killerclowns niet meer welkom in Plopsaland (29/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Plopsa laat geen bezoekers meer toe die verkleed zijn als "killerclown". Dat meldt de themaparkdivisie van Studio 100 vandaag, nadat eerder op de
  [naar artikel]
 19. UEFA roept op om niet meer in stadions te spelen waar vrouwen niet welkom zijn (24/09/2019 - Metro)
  De Europese voetbalbond (UEFA) roept zijn leden op om geen wedstrijden meer te spelen in of tegen landen die “de toegang voor vrouwen tot stadions beperken”. Dat zei voorzitter Aleksander Ceferin dinsdag op een persconferentie naar aanleiding van een bijeenkomst van het uitvoerend comité in Ljubljana. “We weten dat er twee landen zijn die het niet toelaten dat mannen en vrouwen samen naar wedstrijden kijken”, zegt Ceferin. Hij doelt naar alle waarschijnlijkheid op Saoedi-Arabië en Iran, waar midden september nog een vrouw zichzelf in brand stak nadat ze de toegang werd geweigerd tot een voetbalstadion. “We kunnen zelf niemand straffen, maar dat betekent niet dat we stil moeten blijven”, aldus Ceferin. “Daarom is onze raad aan alle Europese federaties en clubs om niet meer te spelen in landen of tegen ploegen die komen uit landen waar de fundamentele vrouwenrechten niet gerespecteerd worden.” . bron: Belga Het bericht UEFA roept op om niet meer in stadions te spelen waar vrouwen niet welkom zijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. UEFA roept op om niet meer in stadions te spelen waar vrouwen niet welkom zijn (25/09/2019 - Metro)
  De Europese voetbalbond (UEFA) roept zijn leden op om geen wedstrijden meer te spelen in of tegen landen die “de toegang voor vrouwen tot stadions beperken”. Dat zei voorzitter Aleksander Ceferin dinsdag op een persconferentie naar aanleiding van een bijeenkomst van het uitvoerend comité in Ljubljana. “We weten dat er twee landen zijn die het niet toelaten dat mannen en vrouwen samen naar wedstrijden kijken”, zegt Ceferin. Hij doelt naar alle waarschijnlijkheid op Saoedi-Arabië en Iran, waar midden september nog een vrouw zichzelf in brand stak nadat ze de toegang werd geweigerd tot een voetbalstadion. “We kunnen zelf niemand straffen, maar dat betekent niet dat we stil moeten blijven”, aldus Ceferin. “Daarom is onze raad aan alle Europese federaties en clubs om niet meer te spelen in landen of tegen ploegen die komen uit landen waar de fundamentele vrouwenrechten niet gerespecteerd worden.” . Bron: Belga   Het bericht UEFA roept op om niet meer in stadions te spelen waar vrouwen niet welkom zijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. In 2020 vielen 50 doden bij de bouw van stadions voor WK voetbal in Qatar: "Elke dode is er een te veel" (23/11/2021 - VRT NWS)
  Over een jaar start het WK voetbal in Qatar. De Qatarezen hebben zwaar geïnvesteerd in stadions. Deze zijn opgebouwd door gastarbeiders. Waar komen ze vandaan en hoe zijn hun arbeidsomstandigheden? Lieve Verboven, directeur van ILO België, de internationale arbeidsorganisatie, geeft meer uitleg in "Laat".
  [naar artikel]
 22. Nog geen bezoekende fans welkom bij heropening van de stadions (24/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Overlegcomité heeft vorige week beslist dat supporters vanaf 28 januari weer welkom zijn in de voetbalstadions. Fans die hun favoriete elftal op verplaatsing willen aanmoedigen, zullen echter nog even moeten wachten. De Pro League heeft de clubs opgedragen om alleen thuisfans toe te laten.
  [naar artikel]
 23. Erdogan: "Stadions in Turkije mogen geen arena meer heten" (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Erdogan houdt niet van het woord 'arena' in de naam van stadions. Het is volgens hem een buitenlandse term die niet
  [naar artikel]
 24. Erdogan: "Stadions in Turkije mogen geen arena meer heten" (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Erdogan houdt niet van het woord 'arena' in de naam van stadions. Het is volgens hem een buitenlandse term die niet
  [naar artikel]
 25. Erdogan: "Stadions in Turkije mogen geen arena meer heten" (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Erdogan houdt niet van het woord 'arena' in de naam van stadions. Het is volgens hem een buitenlandse term die niet
  [naar artikel]
 26. Bierban rond WK-stadions in Qatar (18/11/2022 - De Tijd)
  13:18 Qatar verbiedt vlak voor de aftrap van het WK voetbal in het land alcohol in en rond de WK-stadions. Dat bevestigde de wereldvoetbalbond FIFA vrijdag.
  [naar artikel]
 27. Geen WK in Qatar voor Rusland, Russische voetbalbond reageert scherp: “Discriminerende maatregelen” (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Alle Russische voetbalclubs en het nationale voetbalteam mogen tot nader order niet deelnemen aan competities georganiseerd door de UEFA en de FIFA. Dat hebben beide organen zopas bekend gemaakt. Dat betekent dat Rusland onder meer niet welkom is op het WK in Qatar. UEFA verbreekt ook het sponsorcontract met het Russische gasbedrijf Gazprom.
  [naar artikel]
 28. Weer fans in de Eredivisie: Nederlandse profclubs mogen een derde van capaciteit stadions gebruiken (25/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Clubs uit het betaalde voetbal in Nederland mogen hun stadions voor een derde met toeschouwers vullen. Dat heeft de Nederlandse premier Mark Rutte dinsdag gezegd op de coronapersconferentie.
  [naar artikel]
 29. Eindelijk duidelijkheid over alcohol op WK in Qatar: verkoop uitzonderlijk toegestaan in de buurt van stadions (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De verkoop van alcoholische dranken in de buurt van de stadions zal tijdens het komende WK in Qatar niet anders verlopen dan bij vorige WK’s, zo bevestigde toernooidirecteur Nasser Al-Khater donderdag tijdens een persmoment in de hoofdstad Doha, 73 dagen voor de openingswedstrijd.
  [naar artikel]
 30. OVERZICHT. De opvallendste blunders en controverses op het WK 2022 in Qatar tot nu toe (22/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het WK voetbal in Qatar is nog geen twee dagen aan de gang, maar de blunders en controverses zijn niet meer op één hand te tellen. Van fans die het stadion niet mogen betreden als ze regenboogkleuren dragen tot de fanzone die vooral op een bouwwerf lijkt en de dramatische prestatie van de Qatarese nationale ploeg: we vatten alle blunders van het WK 2022 voor je samen.
  [naar artikel]
 31. Football Talk. Tot eind augustus hoogstens 5.000 fans in Franse stadions - CONCACAF sleutelt drastisch aan kwalificaties voor WK 2022 (28/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse regering heeft beslist om zeker tot eind augustus met maximaal 5.000 fans in de stadions te voetballen. Lokale overheden mogen dat...
  [naar artikel]
 32. Van Eetvelt enthousiast over mogelijkheid op fans in stadions: “Heb al afspraak met burgemeester van Anderlecht” (20/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De hoop op een terugkeer van voetbalfans naar stadions is er. Vanaf 1 september kunnen organisaties een aanvraag indienen om meer dan 400...
  [naar artikel]
 33. Van Eetvelt enthousiast over mogelijkheid tot fans in stadions: “Heb al afspraak met burgemeester van Anderlecht” (20/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De hoop op een terugkeer van voetbalfans naar stadions is er. Vanaf 1 september kunnen organisaties een aanvraag indienen om meer dan 400...
  [naar artikel]
 34. Kapitein Kenny Steppe STVV: “Lege stadions zijn maar niks, de fans zijn meer dan welkom” (11/09/2020 - VRT NWS)
  Zondag speelt STVV tegen bekerwinnaar Antwerp. Voor het eerst zal er rond Stayen opnieuw beweging te zien zijn want het licht is op groen gezet om toeschouwers te ontvangen. STVV verwacht ongeveer 1500 fans die een plaats in de tribune krijgen toegewezen. Kapitein en doelman van STVV, Kenny Steppe, kijkt alvast uit naar de fans.
  [naar artikel]
 35. Zo wil Tokio coronaproof stadions vullen tijdens de Olympische Spelen (31/05/2021 - Knack)
  Op minder dan twee maanden voor de start van de Olympische Spelen is het nog steeds niet duidelijk of er toeschouwers welkom zijn in de stadions in Tokio. Een regeringsplan doet nu uitschijnen dat er een reeks maatregelen op til zijn om de stoeltjes coronaproof te vullen.
  [naar artikel]
 36. Qatar huldigt in november twee WK-stadions in (28/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twee stadions voor het WK voetbal van 2022 in Qatar worden in november feestelijk geopend tijdens de Arab Cup. Dat melden de organisatoren.
  [naar artikel]
 37. FA schorst twee fans voor het leven (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee supporters mogen de rest van hun leven geen uitwedstrijd van het Engelse voetbalelftal meer bijwonen. Ze zijn vandaag door de Engelse
  [naar artikel]
 38. Pro League mikt in augustus weer op volle stadions: “Als Pukkelpop 66.000 mensen kan ontvangen, waarom wij dan niet?” (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens het EK zullen we halfvolle stadions zien in heel Europa. En in België? Bij de competitiestart zal het beperkt zijn tot een paar duizend fans. “Maar half augustus met volle stadions zou realistisch moeten zijn.”
  [naar artikel]
 39. Stafchef Angela Merkel: “Wedstrijden in lege stadions zijn volgend seizoen niet meer nodig” (19/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Fans zijn volgend seizoen in beperkte aantallen weer welkom bij wedstrijden van Duitse profvoetbalclubs. Dat heeft stafchef Helge Braun van bondskanselier Angela Merkel bevestigd in Bild.
  [naar artikel]
 40. Geen alcohol in stadions tijdens het WK voetbal in Qatar (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De tribunes van de voetbalstadions in Qatar zullen alcoholvrij blijven tijdens het WK voetbal in november en december. Alleen in de omgeving van het stadions zal bij sommige wedstrijden bier te verkrijgen zijn. Dat heeft het persagentschap Reuters vernomen uit een bron die dicht bij de WK-organisatie staat.
  [naar artikel]
 41. Geen fans meer welkom: hoe moet het nu verder met onze voetbalcompetitie? (24/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  (Opnieuw) geen publiek meer in de stadions. Vorig weekend één, deze week drie wedstrijden uitgesteld wegens te veel coronabesmettingen. Hoe moet het nu verder met onze voetbalcompetitie?
  [naar artikel]
 42. Geen levende kippen toegelaten op WK voor Nigeriaanse fans (15/06/2018 - De Standaard)
  De fans van Nigeria mogen op het WK in Rusland de stadions niet betreden met levende kippen. De fans hebben de gewoonte om de kippen als geluksbrenger bij zich te hebben tijdens een voetbalmatch.
  [naar artikel]
 43. Stad Oostende dreigt met opsluiting van amokmakers die niet meer welkom zijn in openbaar zwembad (04/07/2019 - VRT NWS)
  In Oostende heeft de politie een lijst van jongeren die niet meer naar het zwembad mogen komen. Doen ze dat toch, dan mogen ze twaalf uur afkoelen in een politiecel.
  [naar artikel]
 44. Goed nieuws voor de Belgische sport: vanaf augustus 800 fans welkom in stadions (als de coronacrisis het toelaat) (24/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Woensdagmiddag gaf de regering een persconferentie met een update over de maatregelen van de Nationale Veiligheidraad. Daarbij werd bekendgemaakt dat vanaf augustus 800 mensen aanwezig mogen zijn bij evenementen in openlucht.
  [naar artikel]
 45. Goed nieuws voor de Belgische sport: vanaf augustus 800 fans welkom in stadions (als de coronacrisis het toelaat) (24/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdagmiddag gaf de regering een persconferentie met een update over de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. Daarbij werd bekendgemaakt dat vanaf augustus 800 mensen aanwezig mogen zijn bij evenementen in openlucht.
  [naar artikel]
 46. Saoedische vrouwen zijn binnenkort welkom in sportstadion (30/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen vanaf volgend jaar in een aantal stadions sportwedstrijden bezoeken. Volgens de autoriteiten zijn vrouwen welkom in...
  [naar artikel]
 47. Bijna 20.000 (!) fans minder in 1A: waarom de heropening van de stadions voorlopig stroef loopt (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volle stadions mogen weer. Geen club die daar afgelopen weekend in de buurt van kwam. 1A verloor bijna 20.000 supporters tegenover exact twee jaar geleden in niet-coronatijden - met nota bene met een match méér op de kalender. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 48. Niet alle kramen welkom op markt Blankenberge (02/07/2020 - VRT NWS)
  Sinds gisteren mogen er op de markten opnieuw meer kramen staan. De gemeenten moeten zich niet meer vasthouden aan een maximum van 50 kramen. Maar in Blankenberge is toch niet iedereen welkom, want hun marktplein is te klein voor alle 135 kramen.
  [naar artikel]
 49. Vijftig Nederlandse fans mogen gratis naar het WK voetbal, in ruil voor positieve berichten over Qatar. Wat met de Belgische fans? (31/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Commotie bij onze Noorderburen: de 50 superfans van Oranje die op kosten van Qatar naar het WK mogen, hebben een contract getekend die het omstreden land toestemming geeft om hun posts op sociale media te gebruiken voor marketingdoeleinden. Kort gesteld: gratis naar het WK in ruil voor goeie PR. Bovendien dienen ze zich te houden aan een gedragscode en negatieve commentaren te verwijderen. Wat met de Belgische superfans die gratis naar Qatar mogen?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy