De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Deze Russische soldatenmoeders zijn niet welkom bij Poetin: “Blijf je je voor ons verstoppen?”

Gazet van Antwerpen

24/11/2022 - 15:39

President Poetin zal op 27 november, de Russische Moederdag, een ontmoeting hebben met een groep moeders van Russische soldaten. Dat maakte zijn woordvoerder bekend. Maar het is niet de bedoeling dat er kritische vragen gesteld worden. De president zal een streng geselecteerd gezelschap ontmoeten dat alleen ‘acceptabele’ vragen zal stellen. Maar steeds meer vrouwen komen in opstand.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Buitenlandse media achterhalen de ware identiteit van “bezorgde soldatenmoeders” met wie Poetin in gesprek ging (26/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De “bezorgde soldatenmoeders” die vrijdag door Vladimir Poetin werden ontvangen, blijken in realiteit haast allemaal trouwe medestanders van de Russische president te zijn.
  [naar artikel]
 2. Poetin in gesprek met Russische soldatenmoeders, maar die blijken allemaal trouwe aanhangers te zijn (26/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De “bezorgde soldatenmoeders” die vrijdag door Vladimir Poetin werden ontvangen, blijken in realiteit haast allemaal trouwe medestanders van de Russische president te zijn.
  [naar artikel]
 3. Poetin ontving enkel ‘bevriende’ soldatenmoeders (26/11/2022 - De Standaard)
  De ‘bezorgde soldatenmoeders’ die vrijdag door Vladimir Poetin werden ontvangen, blijken in realiteit haast allemaal trouwe medestanders van de Russische president te zijn.
  [naar artikel]
 4. Poetin tegen soldatenmoeders: “Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet” (25/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Geloof niet alles wat op tv komt, zo vertelde Vladimir Poetin op tv. In een vooraf opgenomen uitzending richtte hij zich tot enkele moeders van Russische soldaten in Oekraïne. De reactie van de moeders werd niet uitgezonden.
  [naar artikel]
 5. Poetin straks oog in oog met gevreesde soldatenmoeders. “Onze zonen zijn kanonnenvlees” (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het is bijna Moederdag in Rusland. President Vladimir Poetin maakt van de gelegenheid gebruik voor een officiële ontmoeting met de Moeders van het Russische Leger. Die vereniging dwong het Kremlin al twee keer tot een gênante aftocht uit een oorlog. Er wachten hem enkele pijnlijke gesprekken.
  [naar artikel]
 6. Families van Russische soldaten beschuldigen Poetin ervan hen te minachten: “Wij wachten op uw antwoord, of gaat u zich weer verstoppen?” (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een schijnvertoning. Zo bestempelen families van gemobiliseerde Russen een aangekondigde bijeenkomst van de Russische president met zelf uitgekozen moeders en echtgenotes van soldaten in een poging om de woede van de bevolking te temperen. Poetin wordt bespot omdat hij zich “verstopt” voor zijn critici.
  [naar artikel]
 7. “Woedende Poetin reageert zich af op directe omgeving”: welke uitweg ziet de Russische president nog? (01/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Vladimir Poetin raakt dag na dag steeds gefrustreerder over het verloop van de Russische inval in Oekraïne. Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten bestaat de kans dat Poetin geen andere optie meer ziet dan nog harder inzetten op brutaal geweld. “De oude Poetin was een berekende moordenaar. Maar deze nieuwe Poetin is nog gevaarlijker”, klinkt het.
  [naar artikel]
 8. “Woedende Poetin reageert zich af op directe omgeving”: welke uitweg ziet de Russische president nog? (01/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Vladimir Poetin raakt dag na dag steeds gefrustreerder over het verloop van de Russische inval in Oekraïne. Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten bestaat de kans dat Poetin geen andere optie meer ziet dan nog harder inzetten op brutaal geweld. Dat meldt NBC News. “De oude Poetin was een berekende moordenaar. Maar deze nieuwe Poetin is nog gevaarlijker”, klinkt het.
  [naar artikel]
 9. “Russische touroperators niet welkom”: wat betekent dat voor uw vakantie? (29/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een zonnig vakantieoord vol Russische toeristen: deze zomer zal het zeldzaam zijn. “Russische touroperators worden geweerd en Russische luchtvaartmaatschappijen vliegen niet”, zegt Piet Demeyere van Tui. Maar wat betekent dat voor de prijzen van reizen?
  [naar artikel]
 10. Poetin acht het “duidelijk” dat het Westen de Russische bezorgdheden “heeft genegeerd” (01/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft het dinsdag “duidelijk” geacht dat de VS en de NAVO ervoor hebben gekozen de Russische bezorgdheden omtrent zijn veiligheid “te negeren”, nadat de Russische eisen in het kader van het touwtrekken rond Oekraïne zijn verworpen.
  [naar artikel]
 11. President Poetin looft “heldhaftige” Russische strijdkrachten tijdens “speciale militaire operatie” (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft zondag in een videoboodschap zijn erkenning voor de Russische strijdkrachten uitgesproken. Niet voor het eerst voeren ze hun taken zo goed mogelijk uit onder moeilijk omstandigheden, aldus de Russische president.
  [naar artikel]
 12. KIJK. Russische staats-tv gooit het over andere boeg: “Miljoenen Russofobe Fransen gebruiken geen shampoo of tandpasta meer” (22/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische presentatrice Olga Skabayeva, ook wel bekend als “de handpop van Poetin” of “de pop van Poetin TV”, heeft zich op de Russische staatstelevisie opnieuw op onnavolgbare wijze verkneukeld over economische moeilijkheden in het westen. De bekende propagandiste - berucht om haar dramatische claims - richtte deze keer haar pijlen op “de onhygiënische Fransen”.
  [naar artikel]
 13. Oeps, verkeerde pols. Tonen deze beelden aan dat Poetin een dubbelganger heeft? (23/08/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Een Russische president die het uur probeert af te lezen vanop zijn linkerpols, terwijl “de echte Vladimir Poetin” zijn horloge altijd rechts draagt. Een nieuwe video van de Russische president voedt opnieuw de Oekraïense speculatie over een dubbelganger. “Poetin vergeet dat hij zijn horloge om zijn rechterhand draagt. Of is het niet Poetin? Wat is er aan de hand?”, schrijft Anton Gerashchenko, een adviseur van het Oekraïens ministerie van Binnenlandse Zaken op X/Twitter.
  [naar artikel]
 14. 1.000 gesneuvelde Russen op 1 dag: hoelang kan Poetin dit nog uitleggen aan zijn bevolking? (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “1.090 Russische soldaten zijn geliquideerd”, zo claimde het Oekraïens leger zaterdag een nieuw record in de strijd om Bachmoet. In een nieuw opgedoken filmpje protesteren Russische moeders nu tegen het sturen van hun zonen naar “de slachtbank”. Hoelang krijgt Poetin deze oorlog nog verkocht? Broeit er een nieuwe golf van verzet tegen Poetin? “Daar is véél moed voor nodig”, klinkt het bij Ruslandexpert Ria Laenen (KU Leuven).
  [naar artikel]
 15. Amerikaanse senator roept op tot Russische aanslag op Poetin (04/03/2022 - Express)
  De invloedrijke Republikeinse senator Lindsey Graham roept Russische militairen op om hun leider Vladimir Poetin om te brengen. “Je zou er je land en de wereld een dienst mee bewijzen.” “De enige manier om hier een einde aan te maken, is dat iemand in Rusland deze kerel uitschakelt”, zegt Graham over Poetin op Fox News, […]
  [naar artikel]
 16. Poetin vraagt leger om Russische kernwapens in gereedheid te brengen (27/02/2022 - Express)
  Vladimir Poetin heeft in een ontmoeting met zijn minister van Defensie en de chef van het Russische leger de opdracht gegeven om zijn “afschrikkingsmiddelen” in een “speciaal dienstregime” te brengen. In de praktijk komt het erop neer dat Rusland kernwapens in verhoogde paraatheid zal brengen. Poetin noemt de “agressieve verklaringen” en “illegale sancties” van westerse […]
  [naar artikel]
 17. CIA-directeur: “Ik denk dat Poetin weet dat hij het zich niet kan veroorloven om te verliezen” (28/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Vladimir Poetin lijdt aan “hubris”, en is “te zelfzeker” dat het Russische leger Oekraïne op de knieën kan dwingen. Dat zegt althans CIA-directeur William Burns in een interview met CBS News.
  [naar artikel]
 18. CIA-directeur: “Ik denk dat Poetin weet dat hij het zich niet kan veroorloven om te verliezen” (28/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Vladimir Poetin lijdt aan “hubris”, en is “te zelfzeker” dat het Russische leger Oekraïne op de knieën kan dwingen. Dat zegt althans CIA-directeur William Burns in een interview met CBS News.
  [naar artikel]
 19. Russische president Vladimir Poetin: “Bereid om te onderhandelen over aanvaardbare oplossingen” (26/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft zondag in een interview op de Russische staatstelevisie gezegd dat zijn land “bereid is om te onderhandelen over aanvaardbare oplossingen”. Oekraïne noemde die bewering in een reactie onzin, en riep Poetin op om “terug te keren naar de realiteit”.
  [naar artikel]
 20. Russische president Vladimir Poetin: “Bereid om te onderhandelen over aanvaardbare oplossingen” (26/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft zondag in een interview op de Russische staatstelevisie gezegd dat zijn land “bereid is om te onderhandelen over aanvaardbare oplossingen”. Oekraïne noemde die bewering in een reactie onzin, en riep Poetin op om “terug te keren naar de realiteit”.
  [naar artikel]
 21. Loekasjenko over dood Prigozjin: “Kan me niet inbeelden dat Poetin erachter zou zitten” (25/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko denkt niet dat zijn bondgenoot Vladimir Poetin verantwoordelijk is voor de dood van Wagner-leider Jevgeni Prigozjin. Dat blijkt vrijdag uit een verklaring die het Wit-Russische persagentschap Belta heeft verspreid. “Ik kan me niet inbeelden dat Poetin dat gedaan heeft”, klonk het.
  [naar artikel]
 22. Russische oligarch Tinkov bespot leger van Poetin: “90% van de Russen is tegen deze oorlog” (20/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Russische oligarch Oleg Tinkov, hard geraakt door alle Europese sancties, noemt de troepen van de Russische president Poetin een “shitleger” en keert zich tegen de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 23. KIJK. Russische staatstelevisie richt pijlen op “onhygiënische Fransen” (22/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische presentatrice Olga Skabayeva, ook wel bekend als “de handpop van Poetin” of “de pop van Poetin TV”, heeft zich op de Russische staatstelevisie opnieuw op onnavolgbare wijze verkneukeld over economische moeilijkheden in het westen. De bekende propagandiste - berucht om haar dramatische claims - richtte deze keer haar pijlen op “de onhygiënische Fransen”.
  [naar artikel]
 24. Weduwe van Russische topkolonel schrijft boze brief aan Poetin: “Mijn man executeerde zichzelf door druk van mislukte mobilisatie” (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De weduwe van Vadim Boyko (44), de Russische topkolonel die eerder deze maand dood werd teruggevonden in zijn kantoor, heeft een open brief geschreven aan de Russische president Vladimir Poetin. Volgens de weduwe was haar echtgenoot onterecht de “zondebok” voor de vele problemen rond de chaotische mobilisatie van Poetin. “Hij werd verantwoordelijk gesteld voor de mislukte rekruteringen en zou daarvoor meer dan 100 miljoen roebel aan schulden moeten betalen. Dat was voor hem de druppel”, schrijft ze onder meer.
  [naar artikel]
 25. “Hij was een gekke idioot”: Poetin ontslaat hoge generaal voor ‘uitzonderlijk’ zware Russische verliezen (06/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft opnieuw een hoge generaal de laan uitgestuurd. Rustam Muradov (50) is volgens het Britse ministerie van Defensie “zeer waarschijnlijk” ontslagen na “uitzonderlijk zware verliezen” in de strijd rond Voehledar. Hoewel hij al langer als een “idioot” werd afgeschilderd in de Russische media, kreeg hij vorige maand nog promotie van Poetin.
  [naar artikel]
 26. Poetin: “Duidelijk dat het Westen de Russische bezorgdheden heeft genegeerd” (01/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Russische president Vladimir Poetin is het duidelijk dat de VS en de NAVO ervoor hebben gekozen om de Russische bezorgdheden omtrent zijn veiligheid “te negeren”, nadat de Russische eisen in het getouwtrek rond Oekraïne zijn verworpen. Dat zei hij vandaag na een gesprek met de Hongaarse premier Viktor Orban in het Kremlin.
  [naar artikel]
 27. Poetin: “Duidelijk dat het Westen de Russische bezorgdheden heeft genegeerd” (01/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Russische president Vladimir Poetin is het duidelijk dat de VS en de NAVO ervoor hebben gekozen om de Russische bezorgdheden omtrent zijn veiligheid “te negeren”, nadat de Russische eisen in het getouwtrek rond Oekraïne zijn verworpen. Dat zei hij vandaag na een gesprek met de Hongaarse premier Viktor Orban in het Kremlin.
  [naar artikel]
 28. Poetin beloont soldaten achter bloedbad van Boetsja (19/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Vladimir Poetin eert de Russische soldaten die in het ­Oekraïense Boetsja hebben gestreden met een speciale onderscheiding. Ze worden door Poetin bekroond met de titel van “bewaker” en geroemd voor hun “heldendom en moed”.
  [naar artikel]
 29. Ruslandkenner Bruno Beeckman na speech Poetin: “Hij legt de verantwoordelijkheid voor deze falende oorlog bij het leger” (21/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vladimir Poetin schuift de verantwoordelijkheid van de oorlog in Oekraïne af op het leger. Dat zegt journalist en Ruslandkenner Bruno Beeckman na een analyse van de speech van de Russische president. “‘Als de zaken moeilijk gaan, maak dan van de geschiedenis een mythe’, luidt een oude Russische wijsheid. Tegen de presidentsverkiezingen van 2024 is niet langer Poetin, maar het leger verantwoordelijk voor deze falende oorlog.”
  [naar artikel]
 30. Poetin: “Russische vloot wordt uitgerust met hypersonische raket” (31/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische vloot zal “in de komende maanden” worden uitgerust met een nieuwe hypersonische Zircon-kruisraket die “geen obstakels kent”. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zondag aangekondigd in Sint-Petersburg in de marge van een nationale feestdag voor de marine.
  [naar artikel]
 31. Poetin: “Russische vloot wordt uitgerust met hypersonische raket” (31/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische vloot zal “in de komende maanden” worden uitgerust met een nieuwe hypersonische Zircon-kruisraket die “geen obstakels kent”. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zondag aangekondigd in Sint-Petersburg in de marge van een nationale feestdag voor de marine.
  [naar artikel]
 32. Rusland-expert Peter Vermeersch: “Dit is een dramatisch keerpunt” (25/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nu Rusland is binnengevallen in Oekraïne, is de internationale gemeenschap vernietigend voor de Russische president Poetin. Maar ook de Russen zelf lijken niet opgezet met de keuze. Handelde Poetin dan op eigen houtje en zonder steun van het volk? Peter Vermeersch, docent Oost-Europese politiek aan de KULeuven: “Er zijn twee Ruslanden, dat van Poetin, en dat van de Russische bevolking.”
  [naar artikel]
 33. Oekraïne zegt dat het Russische “mirakelraket” uit de lucht heeft gehaald waarvan Poetin beweerde dat ze “niet te stoppen” was (08/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne zegt dat het donderdag een van de modernste ballistische raketten uit het Russische arsenaal heeft neergehaald. Het deed dat met een Patriot-luchtafweersysteem dat het van de Verenigde Staten kreeg. De ‘Kinzjal’ werd door de Russische president Vladimir Poetin nochtans ooit omschreven als een “mirakelraket” die “onstopbaar” was.
  [naar artikel]
 34. Carolien Van Nunen: “Poetin kiest voor verdere escalatie, niet voor diplomatie” (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In een langverwachte tv-toespraak heeft de Russische president zijn landgenoten, alsook de rest van de wereld, ingelicht over zijn verdere plannen. “Een gedeeltelijke militaire mobilisatie” en het gebruik van “alle middelen die ons ter beschikking staan”, zo zei Poetin. “Poetin is duidelijk in het nauw gedreven”, zo zegt Ruslandkenner Carolien Van Nunen bij HLN LIVE.
  [naar artikel]
 35. Amerikaanse journaliste krijgt Poetin en Russische media over zich heen: “Ze gedroeg zich als een seksobject” (20/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ze is “te knap” om zijn antwoorden te begrijpen. Ze is “een seksobject”, ingezet door de Amerikanen. Dat zeggen de Russische president Vladimir Poetin en Russische staatsmedia over een journaliste die de president vorige week interviewde. Zelf kan ze erom lachen.
  [naar artikel]
 36. Tom Van Grieken (Vlaams Belang) over vluchtelingencrisis en de band met Rusland: “We hebben ons grandioos in Poetin vergist” (09/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Dat er in zijn partij tot voor kort sympathie was voor de Russische president Poetin, ontkent Tom Van Grieken niet. “We dachten op een bepaald moment dat Poetin een bondgenoot kon zijn in de strijd tegen het multiculturalisme”, zegt de Vlaams Belang-voorzitter. “Maar nu blijkt dat we ons grandioos hebben vergist.” Partijgenoten die vandaag nog steeds met Poetin dwepen, raadt hij aan om “de eer aan zichzelf te houden”.
  [naar artikel]
 37. “We hebben ons grandioos in Poetin vergist”: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) over vluchtelingencrisis en de band met Rusland (09/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dat er in zijn partij tot voor kort sympathie was voor de Russische president Poetin, ontkent Tom Van Grieken niet. “We dachten op een bepaald moment dat Poetin een bondgenoot kon zijn in de strijd tegen het multiculturalisme”, zegt de Vlaams Belang-voorzitter. “Maar nu blijkt dat we ons grandioos hebben vergist.” Partijgenoten die vandaag nog steeds met Poetin dwepen, raadt hij aan om “de eer aan zichzelf te houden”.
  [naar artikel]
 38. Tom Van Grieken (Vlaams Belang) over vluchtelingencrisis en de band met Rusland: “We hebben ons grandioos in Poetin vergist” (09/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Dat er in zijn partij tot voor kort sympathie was voor de Russische president Poetin, ontkent Tom Van Grieken niet. “We dachten op een bepaald moment dat Poetin een bondgenoot kon zijn in de strijd tegen het multiculturalisme”, zegt de Vlaams Belang-voorzitter. “Maar nu blijkt dat we ons grandioos hebben vergist.” Partijgenoten die vandaag nog steeds met Poetin dwepen, raadt hij aan om “de eer aan zichzelf te houden”.
  [naar artikel]
 39. Poetin maakt opvallende vergelijking met het verleden om aan te tonen dat “het Westen zijn land niet kan isoleren” (12/04/2022 - Express)
  De Russische dictator Vladimir Poetin uit met de regelmaat van de klok kritiek op de steun die het Westen geeft aan Oekraïne en de sanctiepakketten. Dat was dinsdag niet anders. “Alle pogingen om Rusland te isoleren, zullen mislukken”, klonk het in een toespraak op de Russische staatstelevisie. Poetin heeft dinsdag opnieuw kritiek geuit over onder […]
  [naar artikel]
 40. Poetin: “Zelfs nog niet echt begonnen in Oekraïne” (07/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft het westen donderdag opnieuw gewaarschuwd voor een militaire confrontatie, na de westerse reactie op de Russische invasie van Oekraïne. “Vandaag horen we dat ze ons willen verslaan op het slagveld. Wat moet je daarop zeggen? Dat ze het maar proberen”, zei de Russische leider. Iedereen moet weten dat Rusland in Oekraïne zelfs nog niet echt begonnen is, stelde Poetin.
  [naar artikel]
 41. Poetin verplicht overheidspersoneel om met Russische wagens te rijden: “Het zal bescheidener zijn, maar dat is oké” (03/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin wil niet dat de overheid nog buitenlandse wagens koopt voor haar ambtenaren. Ze moeten voortaan rijden met wagens van Russische makelij.
  [naar artikel]
 42. Russische staatszender zegt dat Poetin met “belangrijke aankondiging” komt (18/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin zal in de loop van de komende week een “belangrijke aankondiging” doen na afloop van een jaarlijkse vergadering met het ministerie van Defensie. Dat zeggen Russische staatsmedia zondag.
  [naar artikel]
 43. Russische staatszender zegt dat Poetin met “belangrijke aankondiging” komt (18/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische president Vladimir Poetin zal in de loop van de komende week een “belangrijke aankondiging” doen na afloop van een jaarlijkse vergadering met het ministerie van Defensie. Dat zeggen Russische staatsmedia zondag.
  [naar artikel]
 44. Russische staatszender zegt dat Poetin met “belangrijke aankondiging” komt (18/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russische president Vladimir Poetin zal in de loop van de komende week een “belangrijke aankondiging” doen na afloop van een jaarlijkse vergadering met het ministerie van Defensie. Dat zeggen Russische staatsmedia zondag.
  [naar artikel]
 45. Zelensky verwacht geen vredesgesprekken met “krankzinnige” Poetin: “Het is een grap voor hem” (15/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky (45) verwacht niet snel vredesgesprekken met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin (70). Dat heeft hij afgelopen weekend gezegd in een interview met Italiaanse media. Voor Poetin zijn onderhandelingen niet meer dan “een grap”, aldus Zelensky. “Hij heeft helemaal niet door wat er aan het gebeuren is. Hij is krankzinnig”, klonk het.
  [naar artikel]
 46. Voormalige Russische topdiplomaat: “Poetin zou 20 miljoen Russen opofferen om oorlog in Oekraïne te winnen” (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Bondarev (42), een voormalige diplomaat van de Russische delegatie bij de Verenigde Naties, heeft zijn boekje opgedaan over Vladimir Poetin. Volgens Bondarev raakt het geluk van de Russische president, die hij “niet zo slim” noemde, stilaan op. Dat zei de verbannen diplomaat in een interview met de Britse nieuwszender ‘Sky News’. Bondarev twijfelt er bovendien niet aan dat Poetin tot wel 20 miljoen Russische soldaten zou opofferen om de oorlog tegen Oekraïne te winnen.
  [naar artikel]
 47. “Het Westen probeert Russische journalisten te vermoorden”, zegt Poetin (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin beweert dat het Westen probeert Russische journalisten te vermoorden. Op de Russische staatstelevisie zei Poetin dat veiligheidsdienst FSB onlangs een moordpoging op een prominente televisiejournalist heeft verijdeld, zonder daar bewijs voor te geven. Volgens het Russische persbureau Interfax ging het om Vladimir Solovjov.
  [naar artikel]
 48. Opgestapte Russische topdiplomaat: “Poetin zou 20 miljoen Russen opofferen voor de zege” (24/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens Boris Bondarev, een diplomaat die deel uitmaakte van de Russische delegatie bij de Verenigde Naties, zou de Russische president Vladimir Poetin “20 miljoen soldaten opofferen voor de zege in Oekraïne en zijn eigen politieke overleven”.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy