De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Factcheck: nepnieuws over Oekraïense voetbalfans in Qatar ontmaskerd

Knack

24/11/2022 - 16:07

Op 22 november tweet een Vlaming: ‘Oekraïners zijn beesten’. Die mening wordt ondersteund door een bericht over ‘Oekraïners die op de Wereldbeker in Qatar gearresteerd werden wegens het verspreiden van nazi-symbolen’. Een reportage van de Qatarese nieuwszender Al Jazeera zou dat bewijzen. De video op Twitter (hier gearchiveerd) werd meer dan 4500 keer bekeken en […] The post Factcheck: nepnieuws over Oekraïense voetbalfans in Qatar ontmaskerd appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Factcheck: nee, deze video geeft niet aan dat Oekraïense soldaten de Russische slachtpartij in Boetsja in scène zouden hebben gezet (29/04/2022 - Knack)
  Online circuleert een video waarin Oekraïense soldaten lijken verslepen die verspreid liggen in de straten van het Oekraïense stadje Boetsja. Sommige socialemediagebruikers zien in de beelden een bewijs dat de slachtpartij in het stadje door de Oekraïners geënsceneerd werd. Dat klopt niet. De soldaten controleerden de lijken op boobytraps.
  [naar artikel]
 2. Zes Oekraïense kinderen die tijdens invasie ontvoerd werden nu herenigd met familie (05/12/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zes Oekraïense kinderen die door Rusland ontvoerd werden na de invasie in Oekraïne zijn herenigd met hun familie dankzij bemiddeling van Qatar. Dat hebben de autoriteiten van Qatar bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 3. LIVE. Yaremchuk in de basis bij Oekraïne, Sobol en Hendry op de bank: wie grijpt zijn laatste kans op een WK-ticket? (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Schotland en Oekraïne strijden vanavond in Hampden Park om een plaats in de finale van de play-offs tegen het Wales van Gareth Bale. De winnaar van dat duel mag naar het WK in Qatar. Gaat Andrew Robertson met Schotland naar de finale tegen Wales of laten Oleksandr Zinchenko en zijn ploegmaats de Oekraïense voetbalfans juichen? Volg het hier live op deze pagina.
  [naar artikel]
 4. Oekraïense soldaten zingen in Azovstal-fabriek tijdens Russisch beleg (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe Oekraïense soldaten in de Azovstal-fabriek de moed erin houden door te zingen. Ze zingen de Mars van de Oekraïense Nationalisten, een lied waar Oekraïners trots op zijn. Het patriottisch lied was oorspronkelijk het officiële volkslied van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten en het Oekraïense opstandelingenleger in 1929. Het wordt nog op de dag van vandaag vaak gezongen als steun of bij evenementen ter ere van het Oekraïense opstandelingenleger.
  [naar artikel]
 5. Russische aanvoerlijnen op de Krim beschadigd na Oekraïense raketaanval (07/08/2023 - VRT NWS)
  Oekraïne heeft gisteravond een aanval uitgevoerd op de Tsjongarbrug, die het Oekraïense vasteland verbindt met de Krim. Dat melden de Russische autoriteiten en het Oekraïense leger. Het is al de tweede keer dat Oekraïne de brug onder vuur neemt. Ook een kleinere brug, die het noordoosten van het schiereiland met de Oekraïense stad Genitsjesk verbindt, is beschadigd.
  [naar artikel]
 6. Factcheck: nee, deze foto toont geen Oekraïense tank in Irak (26/04/2022 - Knack)
  Online circuleert een foto waarop een Oekraïense tank in Irak te zien zou zijn. De foto zou genomen zijn in 2003, toen een internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten Irak binnenviel. Dat klopt niet, en het gaat om een getrukeerde foto. De originele foto werd al in 1990 gemaakt, tijdens de eerste Golfoorlog. De Oekraïense vlag werd pas achteraf aan de foto toegevoegd.
  [naar artikel]
 7. Geen Oekraïense invasie in Donetsk gepland, zegt regering in Kiev (31/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische berichten over een geplande Oekraïense invasie in de oostelijke Oekraïense oblast Donetsk zijn ongegrond. Dat heeft de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba maandag gezegd.
  [naar artikel]
 8. LIVE. Oekraïne krijgt kansen, Schotland moet het spel ondergaan: wie grijpt zijn laatste kans op een WK-ticket? (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste helft is op gang getrapt in het Hampden Park in Glasgow. Schotland en Oekraïne knokken om een plaats in de finale van de play-offs tegen het Wales van Gareth Bale. De winnaar van dat duel mag naar het WK in Qatar. Gaat Andrew Robertson met Schotland naar de finale tegen Wales of laten Oleksandr Zinchenko en zijn ploegmaats de Oekraïense voetbalfans juichen? Volg het hier live op deze pagina.
  [naar artikel]
 9. Oekraïne is al 'de facto' NAVO-lid, zegt Oekraïense defensieminister aan BBC (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne is de facto lid van de NAVO geworden, zo oordeelt de Oekraïense minister van Defensie Oleksi Reznikov in een interview met de Britse omroep BBC. "Oekraïne als een land, en de strijdkrachten van Oekraïne, werden lid van de NAVO. De facto, niet de jure (bij wet, red.). Want we hebben wapens en de kennis hoe die te gebruiken", aldus Reznikov aan de BBC, in een gesprek dat in de Oekraïense hoofdstad plaatsvond.
  [naar artikel]
 10. LIVE 20u45. Schotland en Oekraïne knokken om plaats in finale tegen Wales: wie grijpt zijn laatste kans op een WK-ticket? (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Schotland en Oekraïne strijden vanavond in Hampden Park om een plaats in de finale van de play-offs tegen het Wales van Gareth Bale. De winnaar van dat duel mag naar het WK in Qatar. Gaat Andrew Robertson met Schotland naar de finale tegen Wales of laten Oleksandr Zinchenko en zijn ploegmaats de Oekraïense voetbalfans juichen? Volg het hier live op deze pagina.
  [naar artikel]
 11. Oekraïense vluchtelingen geven onbezoldigd les aan Oekraïense kinderen: “Ik ben blij dat ik iets kan betekenen” (01/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In verschillende Vlaamse scholen melden zich Oekraïense vluchtelingen als leerkracht. Ze zijn gediplomeerd en kunnen de gevluchte Oekraïense kinderen helpen hun schooljaar onmiddellijk te hernemen. Het enige wat ze hiervoor krijgen, is een vrijwilligersvergoeding.
  [naar artikel]
 12. Video van Oekraïense soldaten die bange vrouw “belagen” blijkt Russische propaganda te zijn (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een video die zou tonen hoe Oekraïense soldaten een Russische vrouw met een kind belagen en intimideren, blijkt in scène te zijn gezet. Dat meldt het onderzoekscollectief Bellingcat. Pro-Russische figuren deelden de beelden op sociale media, in een poging om de reputatie van het Oekraïense leger te besmeuren. Maar een grondige factcheck van de video bewijst nu dat het incident helemaal niet heeft plaatsgevonden.
  [naar artikel]
 13. Twintigtal Oekraïense militairen omgekomen door mogelijke blunder, Zelenski eist onderzoek (06/11/2023 - Het Belang van Limburg)
  Er komt steeds meer kritiek op Oekraïense legerchefs nadat een Russische aanval meer dan 20 Oekraïense soldaten het leven heeft gekost. Een incident dat volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski vermeden had kunnen worden.
  [naar artikel]
 14. Oekraïense overheid drijft cryptodonaties op met NFT-veiling (26/03/2022 - Express)
  Om geld in te zamelen tijdens de Russische invasie, heeft de Oekraïense overheid een NFT-platform gelanceerd. Op ‘Meta History: Museum of War’ kunnen geïnteresseerden de non-fungible tokens kopen. Alle opbrengsten van de veilingen gaan rechtstreeks naar de Oekraïense overheid, het leger en de burgers. Het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie zet al langer in op […]
  [naar artikel]
 15. Oekraïense geheime dienst schakelt “overloper” uit in hol van de leeuw: “Lot dat elke verrader wacht” (06/12/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense geheime dienst heeft voormalig Oekraïens parlementslid Ilja Kivoe uitgeschakeld in Moskou. Dat meldt de Oekraïense openbare omroep. De man steunde de Russische invasie van zijn land en werd op vraag van het Oekraïense gerecht internationaal gezocht. Hij is neergekogeld.
  [naar artikel]
 16. Oekraïense kinderen opnieuw thuis na deportatie door Rusland (23/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  “We werken aan de terugkeer van elk Oekraïens kind”, klinkt het strijdvaardig bij de Oekraïense mensenrechtencommissaris. Hij deelde deze week het nieuws dat 17 Oekraïense gedeporteerde kinderen herenigd konden worden met hun familie.
  [naar artikel]
 17. LIVE OEKRAÏNE. Kiev: “Pilotentraining voor F-16's is al begonnen” - 7 doden en 117 gewonden bij aanval op Oekraïense stad Tsjernihiv (20/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De opleiding voor Oekraïense piloten om F-16's te leren besturen is al begonnen. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie Oleksij Reznikov gezegd. Bij een raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn zaterdag zeker zeven mensen om het leven gekomen. Ook zijn er 117 gewonden. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 18. Oekraïense strijders: “Russen dropten met drone giftige stof in Marioepol” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Oekraïense stad Marioepol hebben de Russen een giftige stof ingezet tegen burgers en Oekraïense militairen. Dat melden althans het daar vechtende Azovbataljon en verscheidene Oekraïense media. De Oekraïense president Volodimir Zelensky zei in zijn dagelijkse toespraak op het einde van de dag niet dat er al chemische wapens zijn ingezet. Oekraïne neemt de dreiging wel serieus dat het Russische leger die gaat gebruiken, aldus Zelensky.
  [naar artikel]
 19. Europese leiders Von der Leyen en Michel houden topoverleg met Oekraïense president in Kiev: "We blijven vastberaden" (03/02/2023 - VRT NWS)
  In Kiev vindt vandaag een Europees-Oekraïense top plaats. Zowel Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, als Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zijn naar de Oekraïense hoofdstad gereisd voor een topontmoeting met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Hoog op de agenda: de verdere financiële en militaire steun van de EU-lidstaten aan Oekraïne tijdens de oorlog en het Oekraïense pad naar toetreding tot de EU.
  [naar artikel]
 20. Ongeveer 9.000 Oekraïense soldaten omgekomen sinds start invasie, zegt Kiev (22/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische inval in Oekraïne heeft op zes maanden tijd ongeveer 9.000 slachtoffers gemaakt in het Oekraïense leger. Dat meldt de bevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, Valeri Zaloezjny, geciteerd door het persagentschap Interfax-Ukraine.
  [naar artikel]
 21. Oekraïense graanproductie daalt met 40 procent (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense productie van graan zal in het seizoen 2022-2023 zowat 40 procent lager uitkomen, terwijl de uitvoer met 50 procent zal verminderen. Dat maakte de Oekraïense federatie van graantelers, -verwerkers en -exporteurs bekend. Reden is de Russische inval in Oekraïne.
  [naar artikel]
 22. Russische aanvallen in en rond Oekraïense hoofdstad Kiev op dag 3 van de oorlog, hevig verzet door de Oekraïners (26/02/2022 - VRT NWS)
  De voorbije nacht zijn er opnieuw zware gevechten gemeld in en rond de Oekraïense hoofdstad Kiev. Oekraïense troepen zouden zich naar eigen zeggen hevig verzetten tegen de Russische aanvallen. De Oekraïense president Zelenski roept de Oekraïners intussen op om de wapens niet neer te leggen de hoofdstad te blijven verdedigen. Volgens een woordvoerder van de Oekraïense regering zouden Rusland en Oekraïne wel overeengekomen zijn om te praten over een staakt-het-vuren, maar wanneer en waar dat zou gebeuren, is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 23. Emotioneel weerzien bij vrijlating Oekraïense vrouwen uit Russische gevangenis (18/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een gevangenenruil tussen Oekraïne en Rusland zijn in totaal 108 Oekraïense vrouwen, in de eerste plaats militairen, vrijgelaten. Dat heeft een adviseur van de Oekraïense president maandag meegedeeld. De emoties liepen hoog op toen ze hun familie en vrienden terugzagen.
  [naar artikel]
 24. Emotioneel weerzien bij vrijlating Oekraïense vrouwen uit Russische gevangenis (18/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij een gevangenenruil tussen Oekraïne en Rusland zijn in totaal 108 Oekraïense vrouwen, in de eerste plaats militairen, vrijgelaten. Dat heeft een adviseur van de Oekraïense president maandag meegedeeld. De emoties liepen hoog op toen ze hun familie en vrienden terugzagen.
  [naar artikel]
 25. Trots van Russische Zwarte Zeevloot gezonken door Oekraïense raketten? (13/04/2022 - Express)
  Eerder vanavond zou het Oekraïense leger de Russische kruiser Moskva geraakt hebben met twee Neptune-kruisraketten. De aanval wordt langs Oekraïense kant bevestigd, maar het is nog wachten op objectief bewijs. De Moskva speelde tijdens de Russische invasie van Oekraïne een belangrijke rol bij de verovering van Slangeneiland. Omstreeks 20 uur onze tijd zouden twee Oekraïense […]
  [naar artikel]
 26. Oekraïense strijders: “Russen gebruiken giftige stof in Marioepol” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Oekraïense stad Marioepol hebben de Russen een giftige stof ingezet tegen burgers en Oekraïense militairen. Dat melden althans het daar vechtende Azovbataljon en verscheidene Oekraïense media. De Oekraïense president Volodimir Zelensky zei in zijn dagelijkse toespraak op het einde van de dag niet dat er al chemische wapens zijn ingezet. Oekraïne neemt de dreiging wel serieus dat het Russische leger die gaat gebruiken, aldus Zelensky.
  [naar artikel]
 27. Oekraïense strijders: “Russen gebruiken giftige stof in Marioepol” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Oekraïense stad Marioepol hebben de Russen een giftige stof ingezet tegen burgers en Oekraïense militairen. Dat melden althans het daar vechtende Azovbataljon en verscheidene Oekraïense media. De Oekraïense president Volodimir Zelensky zei in zijn dagelijkse toespraak op het einde van de dag niet dat er al chemische wapens zijn ingezet. Oekraïne neemt de dreiging wel serieus dat het Russische leger die gaat gebruiken, aldus Zelensky.
  [naar artikel]
 28. LIVE. Wit-Rusland schiet Oekraïense drone boven eigen grondgebied neer (15/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wit-Russische grenswachten hebben boven de regio Gomel, die grenst aan buurland Oekraïne, een Oekraïense drone neergeschoten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van berichten van het Russische staatspersbureau TASS. Ondertussen roept de Oekraïense president Zelensky op om Russische raketproductie een halt toe te roepen. En vraagt NAVO-chef Jens Stoltenberg van zijn kant meer militaire steun voor het Oekraïense tegenoffensief. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 29. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky tot inwoners Wit-Rusland: "Jullie zijn geen Russisch kanonnenvoer” (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russen hebben na weken van felle gevechten en bombardementen de strategische Oekraïense stad Sjevjerodonetsk volledig in handen. De Oekraïense president belooft echter dat Oekraïne de stad zal heroveren. De Oekraïense hoofdstad Kiev werd zondagochtend getroffen door kruisraketten. Op de G7-top in Duitsland riep de Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba zondag de G7-landen vervolgens op om meer zware wapens te leveren en verdere sancties in te stellen tegen Rusland. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 30. Factcheck: deze video bewijst niet dat Oekraïners werden gedwongen om op burgers te schieten (23/04/2022 - Knack)
  Op sociale media wordt een video gedeeld met 'bewijs' dat Oekraïense soldaten van hun bevelhebbers het order zouden hebben gekregen om burgers neer te schieten. Een Oekraïense militair getuigt daarover in de video, maar verschillende elementen wijzen erop dat het om een afgedwongen getuigenis gaat. Op beelden die uit de video werden geknipt, is te zien hoe dezelfde militairen door Russische soldat...
  [naar artikel]
 31. KIJK. Unieke blik achter de schermen in Oekraïense loopgraven (21/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het leven in de Oekraïense loopgraven heeft wat weg van een computerspelletje, maar dat is het allerminst. Journalist Robin Ramaekers geeft met zijn ploeg een uniek beeld van het leven dat de Oekraïense soldaten nu al een jaar moeten leiden. Aan het oostelijke front woedt de strijd tussen het Russische en Oekraïense leger onvermoeid verder. “Niemand wil mensen doden. Ga gewoon naar huis.” Een duidelijkere boodschap kan één van de Oekraïense soldaten niet geven.
  [naar artikel]
 32. Oekraïne ontsnapt aan Russische zeeblokkades via buurland Roemenië (06/05/2022 - Express)
  De Russische blokkade van de Oekraïense zeehavens, als onderdeel van de invasie, heeft de exporteurs van het land gedwongen om alternatieve uitvoerhavens te zoeken. De stad Constanta in Roemenië is hierdoor een vitaal maritiem knooppunt geworden voor de Oekraïense gewassen. Sinds de start van de oorlog in Oekraïne is de export van Oekraïense landbouwproducten ernstig […]
  [naar artikel]
 33. LIVE. Zelensky: Eurovisiesongfestival volgend jaar in Marioepol (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne wil het Eurovisiesongfestival 2023 organiseren in de zo goed als verwoeste Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol. Dat liet de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zaterdagnacht op Instagram weten, nadat de Oekraïense act Kalush Orchestra zoals verwacht gisteravond de 66e editie van het festival won. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 34. Oekraïense procureur-generaal noemt deportatie Oekraïense burgers "genocide” (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De deportatie van Oekraïense burgers en kinderen naar Rusland staat gelijk aan volkerenmoord. Dat zegt de Oekraïense procureur-generaal Andriy Kostin zondag in een televisie-interview.
  [naar artikel]
 35. LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense inlichtingenbron claimt vernietiging geavanceerde luchtverdediging in Rusland (04/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een Oekraïense inlichtingenbron claimt de vernietiging van een geavanceerde luchtverdediging in Rusland. De mogelijkheid om F-16's aan Oekraïne te leveren, veroorzaakt spanningen binnen Vivaldi. En het Oekraïense ministerie van Defensie heeft een filmpje gepost op sociale media waarin het de lofzang zingt van ons land. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.
  [naar artikel]
 36. “Oekraïense scherpschutters doden zeven Russische verkenners in Bachmoet” (01/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  De strijd om de oost-Oekraïense stad Bachmoet blijft in alle hevigheid woeden. Het Oekraïense leger meldt dat scherpschutters afgelopen nacht een groep Russische verkenners heeft doodgeschoten die probeerden op te rukken naar de Oekraïense stellingen. Bij de Russen vielen zeven doden, drie andere soldaten raakten gewond, aldus de Oekraïense autoriteiten. Die informatie kon niet onafhankelijk bevestigd worden.
  [naar artikel]
 37. “Oekraïense scherpschutters doden zeven Russische verkenners in Bachmoet” (01/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De strijd om de oost-Oekraïense stad Bachmoet blijft in alle hevigheid woeden. Het Oekraïense leger meldt dat scherpschutters afgelopen nacht een groep Russische verkenners heeft doodgeschoten die probeerden op te rukken naar de Oekraïense stellingen. Bij de Russen vielen zeven doden, drie andere soldaten raakten gewond, aldus de Oekraïense autoriteiten. Die informatie kon niet onafhankelijk bevestigd worden.
  [naar artikel]
 38. ‘Oekraïners, wees bang’: Oekraïense overheidswebsites getroffen door grootschalige cyberaanval (14/01/2022 - De Morgen)
  De websites van verschillende Oekraïense ministeries zijn gehackt, en dat net op het moment dat 100.000 Russische troepen klaarstaan aan de grens. Bezoekers van de sites van onder meer het ministerie van Onderwijs en van Buitenlandse Zaken kregen een boodschap in het Oekraïens, Russisch en Pools te zien. Daarin stond dat de persoonsgegevens van alle Oekraïense burgers zijn gewist op de computers van de instanties en dat ze openbaar zullen worden gemaakt. Volgens de Oekraïense inlichtingendiensten (SBU) is er voorlopig echter nog geen lek ontdekt. De aanval is nog niet opgeëist.
  [naar artikel]
 39. Oekraïense first lady: 'Zonder westerse hulp komen Oekraïners in doodsgevaar' (09/12/2023 - De Tijd)
  11:07 Oekraïne heeft bijkomende steun nodig in de oorlog met Rusland. Die noodkreet komt van de vrouw van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky , op een moment dat er zowel in Europa als in de VS discu...
  [naar artikel]
 40. Oekraïne claimt volledige controle over Lyman (02/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is de stad Lyman in Donetsk volledig onder controle van het Oekraïense leger. “De plaats is ontdaan van Russen”, zei de Oekraïense president. De Oost-Oekraïense plaats Lyman was ruim vier maanden lang een bolwerk van Russische of pro-Russische troepen in de regio Donetsk.
  [naar artikel]
 41. 215 krijgsgevangenen vrijgelaten door Rusland via ruil met pro-Kremlin politicus Medvedtsjoek (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een gevangenenruil tussen Oekraïne en Rusland, zijn 205 Oekraïense soldaten die vochten om de havenstad Marioepol en de belegerde Azovstaalfabriek vrijgelaten. Ook tien buitenlandse strijders die met het Oekraïense leger meevochten, zijn door Rusland vrijgelaten. Dat melden verschillende bronnen op Twitter, onder wie het kabinetshoofd van de Oekraïense president Zelensky, en is door een Oekraïense ambtenaar bevestigd aan persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 42. Oekraïense voetbalbond vraagt uitstel voor WK-barrages tegen Schotland (04/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense voetbalbond heeft de FIFA en UEFA gevraagd de play-off in en tegen Schotland op weg naar het WK voetbal uit te stellen. Het duel staat gepland op 24 maart. De winnaar neemt het vijf dagen later op tegen Oostenrijk of Wales in een rechtstreeks duel om een ticket voor het WK in Qatar. Ook in dat geval speelt Oekraïne een uitwedstrijd.
  [naar artikel]
 43. Rusland claimt controle over Oost-Oekraïense stad Soledar (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zegt dat het na een maandenlange strijd de controle over de Oekraïense zoutmijnstad Soledar, in de oostelijke provincie Donetsk, heeft overgenomen. De bewering kan niet onafhankelijk worden gecontroleerd. De Oekraïense strijdkrachten meldden eerder vandaag dat er een hevig Russisch offensief in Soledar aan de gang was. Dat zei de Oekraïense viceminister van Defensie Hanna Maljar.
  [naar artikel]
 44. Oekraïens legervliegtuig stort neer nabij Kiev: vijf doden (24/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een vliegtuig van het Oekraïense leger is neergestort in Oboechiv, nabij de Oekraïense hoofdstad Kiev. Daarbij zijn vijf mensen om het leven gekomen. Dat hebben de Oekraïense autoriteiten meegedeeld.
  [naar artikel]
 45. Oekraïne: “Pilotentraining voor F-16’s is al begonnen” (20/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  De opleiding voor Oekraïense piloten om F-16’s te leren besturen is al begonnen. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie Oleksij Reznikov bevestigd. Ook Oekraïense ingenieurs en technici krijgen training.
  [naar artikel]
 46. Hoe Oekraïense innovatie de Russische oorlogsmachine op de knieën dwingt (24/12/2022 - Express)
  Zoals David handig gebruikmaakte van zijn slinger en steen om de reus Goliath te verslaan, teert Oekraïne op de gevechtsmiddelen van de toekomst om het verschil te maken op het slagveld. De Oekraïense vindingrijkheid toonde zich al snel aan het begin van het conflict. Zo maakten Oekraïense burgers die in door Rusland bezet gebied woonden, […]
  [naar artikel]
 47. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Russische troepen vuren raketten af op steden in het zuiden” - Oekraïense regering ontkent aanval op Russisch oliedepot (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal zijn vrijdag 6.266 mensen via humanitaire corridors uit Oekraïense steden geëvacueerd, meldt een Oekraïense regeringsfunctionaris. Daaronder bevonden zich 3.071 mensen die de belegerde havenstad Marioepol hadden verlaten. Rusland beschuldigt Oekraïne er ondertussen van een oliedepot in het Russische Belgorod te hebben aangevallen, maar Oekraïne ontkent dat. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 48. Dodenaantal zwaar onderschat: volgens medewerker Zelensky sterven er 200 Oekraïense soldaten per dag (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een hooggeplaatste Oekraïense presidentiële adviseur heeft de BBC verteld dat er dagelijks tussen de 100 en 200 Oekraïense troepen sneuvelen aan de frontlinie. Mykhaylo Podolyak zegt ook dat Oekraïne honderden westerse artilleriesystemen nodig heeft om het speelveld met Rusland in de oostelijke Donbas-regio gelijk te trekken.
  [naar artikel]
 49. LIVE. Oekraïne meldt nieuwe raketaanvallen op Marioepol (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Oekraïense leger is de zuidoostelijke Oekraïense havenstad Marioepol zondagavond opnieuw gebombardeerd door Russische raketten en bommen. Dat is vooral in de buurt van de haven en de staalfabriek Azovstal het geval. Op het terrein van die fabriek zouden de laatste Oekraïense strijdkrachten in Marioepol zich schuilhouden, het ultimatum dat Rusland hen gegeven had is inmiddels verstreken. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy