De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Rusthuisketen Orpea schuift Belgische topman opzij

De Tijd

24/11/2022 - 16:07

15:45 De noodlijdende Franse rusthuizengroep Orpea zet haar Belgische topman aan de deur. Opvolger Olivier Van Houtte moet de Belgische afdeling reorganiseren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Franse rusthuisketen Orpea zet Belgische topman aan de deur (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse rusthuisketen Orpea, die eerder dit jaar in opspraak kwam wegens wanbeleid uit winstmaximalisatie, heeft zijn Belgische topman Geert Uytterschaut de laan uitgestuurd. “Olivier Van Houtte is aangesteld als CEO Orpea Belgium om de noodzakelijke aanpassingen voor België te coördineren. Hij start zijn gesprekken en analyses vandaag”, zo meldt Orpea in een persbericht.
  [naar artikel]
 2. Huiszoekingen bij omstreden rusthuisketen Orpea in Frankrijk (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de rusthuisketen Orpea zijn verschillende huiszoekingen gebeurd. De huiszoekingen vonden plaats over heel Frankrijk, bevestigde het parket van Nanterre. Dat voert een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke wanpraktijken zoals ondervoeding en verwaarlozing bij de rusthuisketen.
  [naar artikel]
 3. Orpea schuift topman België aan de kant (24/11/2022 - De Standaard)
  De Franse woonzorggroep Orpea heeft een nieuwe topman aangeduid voor ons land. Die moet de Belgische tak weer rendabel maken.
  [naar artikel]
 4. Huiszoekingen bij rusthuisketen Orpea in Frankrijk “waar ouderen in uitwerpselen blijven zitten” (15/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij de rusthuisketen Orpea zijn vandaag verschillende huiszoekingen gebeurd. De huiszoekingen vonden plaats over heel Frankrijk, bevestigde het parket van Nanterre. Dat voert een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke wanpraktijken zoals ondervoeding en verwaarlozing bij de rusthuisketen.
  [naar artikel]
 5. Rusthuisketen Orpea, die ook actief is in ons land, in opspraak in Frankrijk (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De rusthuisketen Orpea is in Frankrijk in opspraak gekomen. In het boek “Les Fossoyeurs” (“De Doodgravers”) van de journalist Victor Castanet, dat woensdag uitkomt bij uitgeverij Fayard, duiken gruwelijke verhalen van mistoestanden op. Het aandeel van Orpea verloor maandag tot 20 procent op de beurs van Parijs.
  [naar artikel]
 6. Topman Franse rusthuisketen Orpea aan de deur gezet (31/01/2022 - De Tijd)
  10:39 In Frankrijk heeft de rusthuisuitbater Orpea directeur-generaal Yves Le Masne ontheven uit zijn functie. Dat heeft het bedrijf zondag aangekondigd.
  [naar artikel]
 7. Franse regering opent onderzoek naar mistoestanden bij rusthuisketen Orpea (01/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Franse regering gaat twee onderzoeken openen naar de mistoestanden bij de rusthuisketen Orpea. Dat heeft bevoegd minister Brigitte Bourguignon dinsdag aangekondigd op France Inter.
  [naar artikel]
 8. Topman van Orpea-België stapt op: “Hebben CEO nodig die gespecialiseerd is in het verbeteren van ons businessmodel” (24/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Geert Uytterschaut, de CEO Noord-Europa van Orpea, zet een stap opzij. Dat laat Orpea zelf weten aan onze redactie. “We hebben een profiel gezocht dat ons kan helpen het businessmodel te verbeteren, wat nodig is om goede zorgen te kunnen bieden”, zegt Orpea-woordvoerster Marijke Verboven.
  [naar artikel]
 9. Nieuwe CEO voor omstreden rusthuisketen Orpea (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De uitbater van woonzorgcentra Orpea heeft een nieuwe CEO. Dat maakte de Franse groep maandag bekend. Het gaat om Laurent Guillot, voormalig CFO van glasbedrijf Saint-Gobain.
  [naar artikel]
 10. Rantsoenering maaltijden, dagenlang geen verzorging: Macron noemt onthullingen rond rusthuisuitbater Orpea "schokkend" (02/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De druk op de rusthuisketen Orpea, één van de grootste spelers in Europa met ook 60 uitbatingen in ons land, is nog altijd niet verminderd. Woensdag moeide zelfs de Franse president Emmanuel Macron zich. Hij noemde de onthullingen van vorige week "schokkend". De Franse regering hekelde ook "het cynisme" van de leidinggevenden van Orpea. Woensdagnamiddag moet de nieuwe topman zich verantwoorden voor het Franse parlement.
  [naar artikel]
 11. Nieuwe CEO voor omstreden rusthuisketen Orpea (02/05/2022 - De Tijd)
  10:07 Laurent Guillot, de voormalige CFO van het glasbedrijf Saint-Gobain, wordt de nieuwe CEO van de omstreden uitbater van woon-zorgcentra Orpea.
  [naar artikel]
 12. Directeur rusthuisketen Orpea ontslagen, ook in Antwerpen en Oostende vestigingen die op zwarte lijst staan (31/01/2022 - VRT NWS)
  In Frankrijk heeft rusthuisketen Orpea zijn directeur ontslagen. Het bedrijf was in opspraak gekomen nadat een onderzoeksjournalist heel wat mistoestanden in de commerciële rusthuizen had blootgelegd. Ook in Vlaanderen zijn er vestigingen, in Antwerpen en Oostende, waar er klachten over verwaarlozing van patiënten zijn en die op de zwarte lijst van het Agentschap Zorg en Gezondheid staan.
  [naar artikel]
 13. Nieuwe CEO voor omstreden rusthuisketen Orpea (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Laurent Guillot is de nieuwe CEO van woonzorgcentra Orpea. Hij was de voormalig CFO van glasbedrijf Saint-Gobain. Guillot zal de functie vanaf 1 juli opnemen. Ondertussen zal hij als raadgever van voorzitter en huidig CEO Philippe Charrier dienen.
  [naar artikel]
 14. Nieuwe CEO voor omstreden rusthuisketen Orpea (02/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  De uitbater van woonzorgcentra Orpea heeft een nieuwe CEO. Dat maakte de Franse groep maandag bekend. Het gaat om Laurent Guillot, voormalig CFO van glasbedrijf Saint-Gobain. Guillot zal de functie vanaf 1 juli opnemen. Ondertussen zal hij als raadgever van voorzitter en huidig CEO Philippe Charrier dienen.
  [naar artikel]
 15. Handelde gewezen topman Orpea met voorkennis? (02/02/2022 - De Tijd)
  19:26 Yves Le Masne, de voormalige topman van de in opspraak gekomen rusthuisuitbater Orpea, verkocht afgelopen zomer voor bijna 600.000 euro aandelen van het bedrijf. Hij was toen een van de weinigen die w...
  [naar artikel]
 16. Onterechte bonus voor ex-topman Orpea (04/02/2022 - De Tijd)
  15:39 Yves Le Masne, de onlangs ontslagen topman van de rusthuizengroep Orpea, kreeg een bonus ook al miste het bedrijf zijn financiële doelstellingen. Dat meldt het persagentschap Bloomberg.
  [naar artikel]
 17. Directeur van Franse rusthuisketen Orpea ontheven uit functie door onthutsende openbaringen in boek (31/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Frankrijk heeft rusthuisuitbater Orpea directeur-generaal Yves Le Masne ontheven uit zijn functie. Dat heeft het bedrijf zondag aangekondigd. Het bedrijf was in opspraak gekomen met de publicatie van een boek waarin misbruiken in de rusthuizen aan de kaak worden gesteld.
  [naar artikel]
 18. Directeur Franse rusthuisketen Orpea ontslagen na boek dat misbruik aan de kaak stelt (31/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In Frankrijk heeft rusthuisuitbater Orpea directeur-generaal Yves Le Masne ontheven uit zijn functie. Dat heeft het bedrijf zondag aangekondigd. Het bedrijf was in opspraak gekomen met de publicatie van een boek waarin misbruiken in de rusthuizen aan de kaak worden gesteld. De nieuwe CEO, Philippe Charrier, is met onmiddellijke ingang benoemd.
  [naar artikel]
 19. Topman van Orpea-België stapt op: “Hebben CEO nodig die gespecialiseerd is in het verbeteren van ons businessmodel” (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Geert Uytterschaut, de CEO Noord-Europa van Orpea, zet een stap op zij. Dat laat Orpea zelf weten aan onze redactie. “We hebben een profiel gezocht dat ons kan helpen het businessmodel te verbeteren dat nodig is om goede zorgen te kunnen bieden”, zegt Orpea-woordvoerster Marijke Verboven.
  [naar artikel]
 20. Crash Orpea sleurt Belgische rusthuiseigenaars mee (26/10/2022 - De Tijd)
  13:47 De Franse rusthuisuitbater Orpea vraagt bescherming tegen zijn schuldeisers en zal proberen zijn schulden te heronderhandelen. De crash van Orpea zorgt voor averij bij zijn Belgische verhuurders Aedif...
  [naar artikel]
 21. Frans onderzoek naar handel met voorkennis door oud-topman Orpea (14/02/2022 - De Tijd)
  19:44 Er is een vooronderzoek gestart naar mogelijke aandelenhandel met voorkennis door de vroegere topman van de in opspraak gekomen rusthuisgroep Orpea. Dat bevestigt het financieel parket in Frankrijk.
  [naar artikel]
 22. Frankrijk gaat alle woonzorgcentra doorlichten in nasleep van Orpea-schandaal (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het schandaal met de Franse rusthuisketen Orpea heeft de Franse regering besloten om op twee jaar tijd alle woonzorgcentra in het land door te lichten. De 7.500 woonzorgcentra, zowel openbare als privé-instellingen, zullen gecontroleerd worden. Bovendien moeten ze transparanter zijn over hun prestaties en hun gebruik van overheidsmiddelen. De regionale gezondheidsbureaus zullen 150 extra beambten aanwerven om de grootschalige controle uit te voeren.
  [naar artikel]
 23. VRT schuift CEO Paul Lembrechts opzij na grote machtsstrijd (20/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd aan de top van de VRT eindigt met een nederlaag voor CEO Paul Lembrechts. De Vlaamse regering schuift de CEO opzij. Dat meldt zakenkrant...
  [naar artikel]
 24. Onderzoek naar handel met voorkennis oud-topman Orpea (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een vooronderzoek gestart naar mogelijke aandelenhandel met voorkennis door de vroegere algemeen directeur van de in opspraak gekomen rusthuisgroep Orpea. Dat bevestigt het financieel parket in Frankrijk.
  [naar artikel]
 25. Ex-topman rusthuisgroep Orpea verkocht 5.456 aandelen net voor publicatie schandaalboek (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Verkocht de vroegere topman van Orpea nog snel voor 588.000 euro aan aandelen omdat hij hoorde dat er een schandaalboek over de rusthuisgroep op komst was? Over die vraag buigt het Franse parket zich. Het startte een vooronderzoek naar mogelijke aandelenhandel met voorkennis door Yves Le Masne. De voormalige directeur-generaal heeft alvast een opmerkelijke verklaring voor de verkoop.
  [naar artikel]
 26. Karel Anthonissen: 'Fiscus schuift me opzij' (04/01/2017 - De Tijd)
  08:32 De topman van de Gentse BBI beweert dat hij het slachtoffer is van een 'persoonlijke vete', waardoor hij zijn bevoegdheden en vaste benoeming verliest.
  [naar artikel]
 27. “Vlaamse regering schuift VRT-baas Paul Lembrechts opzij” (20/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering schuift Paul Lembrechts, de CEO van de VRT, opzij. Dat meldt De Tijd op basis van “meerdere bronnen”. Als dat bericht bevestigd wordt, zou daarmee een einde komen aan een machtsstrijd aan de top van de openbare omroep.
  [naar artikel]
 28. Australië schuift zijn ‘Belgische’ minister van Financiën naar voren als nieuwe topman OESO (08/10/2020 - Express)
  Australië schuift Mathias Cormann, minister van Financiën naar voren als kandidaat voor de post van secretaris-generaal van de OESO. Cromann... The post Australië schuift zijn ‘Belgische’ minister van Financiën naar voren als nieuwe topman OESO appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. LIVE. Vlaamse regering schuift VRT-CEO Paul Lembrechts opzij, Leo Hellemans wordt interim-CEO (20/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd aan de top van de VRT eindigt met een nederlaag voor CEO Paul Lembrechts (62). De Vlaamse regering schuift hem opzij. Dat meldt de VRT....
  [naar artikel]
 30. Vlaamse regering schuift VRT-CEO Paul Lembrechts opzij (20/01/2020 - De Tijd)
  09:38 De machtsstrijd aan de top van de openbare omroep eindigt met een nederlaag voor CEO Paul Lembrechts. De Vlaamse regering schuift de CEO opzij, vernam De Tijd.
  [naar artikel]
 31. Orpea plant grote kuis in Belgische rusthuizen (16/11/2022 - De Tijd)
  01:00 De noodlijdende Franse rusthuisgroep Orpea overweegt een grote reorganisatie of een exit uit België. Al vijf woon-zorgcentra staan op de 'zwarte lijst' van de Vlaamse zorginspectie.
  [naar artikel]
 32. LIVE. Vlaamse regering schuift VRT-CEO Paul Lembrechts opzij (20/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd aan de top van de VRT eindigt met een nederlaag voor CEO Paul Lembrechts (62). De Vlaamse regering schuift hem opzij. Dat meldt de VRT....
  [naar artikel]
 33. Vlaamse regering schuift VRT-CEO Paul Lembrechts opzij (20/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De strijd aan de top van de VRT eindigt met een nederlaag voor CEO Paul Lembrechts. De Vlaamse regering schuift de CEO opzij. Dat meldt zakenkrant...
  [naar artikel]
 34. Tapijtgroep Balta zet CEO aan de deur (27/08/2018 - De Tijd)
  07:37 De tapijtgroep Balta schuift haar topman, Tom Debusschere, opzij en gaat op zoek naar een vervanger.
  [naar artikel]
 35. Zorguitbater Orpea in opspraak in Frankrijk (25/01/2022 - De Tijd)
  14:35 De publicatie van een nieuw boek over wantoestanden bij de rusthuisuitbater Orpea zet de Franse zorgsector in rep en roer. Het aandeel keldert.
  [naar artikel]
 36. Disney-topman Bob Iger zet stap opzij (25/02/2020 - Express)
  Bob Iger, de CEO van The Walt Disney Company, zet een stap opzij. Bob Chapek volgt hem op, maakt de Amerikaanse entertainmentgigant dinsdag bekend. De Amerikaanse zakenman Bob Iger werkt bij Disney sinds 1999 en volgde in 2005 Michael Eisner op als CEO. Onder zijn leiding nam Disney animatiebedrijf Pixar over en lanceerde de entertainmentgroep […] The post Disney-topman Bob Iger zet stap opzij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. 'Ericsson schuift CEO Belgische tak opzij' (24/01/2019 - De Tijd)
  14:42 Saskia Van Uffelen is niet langer CEO voor de vestiging van Ericsson in ons land. Dat schrijft de gespecialiseerde IT-site Computable.
  [naar artikel]
 38. G4S vreest boete van 50 miljoen in Belgische kartelzaak (25/05/2021 - De Tijd)
  20:50 Het bewakingsbedrijf G4S zet 50 miljoen euro opzij voor mogelijke boetes in de Belgische kartelzaak. Eind dit jaar wil de Belgische concurrentiewaakhond het onderzoek afsluiten dat ex-topman Jean-Paul...
  [naar artikel]
 39. Gerechtelijk onderzoek geopend naar Orpea-woonzorgcentra in Frankrijk (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk is een gerechtelijk onderzoek geopend nadat de Franse staat een klacht had ingediend tegen de woonzorggroep Orpea. Dat meldt het Franse Openbaar Ministerie. De Franse overheid beschuldigt Orpea ervan zijn bewoners slecht te behandelen en vraagt het bedrijf bovendien om subsidies terug te betalen.
  [naar artikel]
 40. Franse staat dient klacht in tegen woonzorggroep Orpea, ook Belgische tak onder verhoogd toezicht (26/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Franse regering heeft een klacht ingediend tegen de private woonzorggroep Orpea, die er van beschuldigd wordt haar rusthuisbewoners slecht te behandelen. Er wordt ook gevraagd om overheidsgeld terug te betalen.
  [naar artikel]
 41. Franse staat dient klacht in tegen woonzorggroep Orpea, ook Belgische tak onder verhoogd toezicht (26/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Franse regering heeft een klacht ingediend tegen de private woonzorggroep Orpea, die er van beschuldigd wordt haar rusthuisbewoners slecht te behandelen. Er wordt ook gevraagd om overheidsgeld terug te betalen.
  [naar artikel]
 42. Drastisch transformatieplan moet rusthuisuitbater Orpea overeind houden (15/11/2022 - De Tijd)
  09:06 CEO Laurent Guillot waarschuwt dat Orpea in het eerste kwartaal van 2023 zonder geld komt te zitten als nu niet wordt ingegrepen.
  [naar artikel]
 43. Rentevrees en Orpea-schandaal treffen Aedifica en Cofinimmo (05/02/2022 - De Tijd)
  02:00 De Bel20 speelde op de laatste dag van de week zijn weekwinst kwijt. Vastgoedaandelen kregen klappen door de hoogoplopende rente en de zaak-Orpea.
  [naar artikel]
 44. Vlaamse Zorginspectie neemt Orpea-rusthuizen in het vizier (16/02/2022 - De Tijd)
  09:19 De fel bekritiseerde Franse rusthuisuitbater Orpea wordt ook in Vlaanderen van almaar dichterbij bekeken. De beurswaarde van het zorgbedrijf halveerde ruim sinds het schandaal in Frankrijk losbarstte.
  [naar artikel]
 45. Opnieuw Orpea-rusthuizen toegevoegd aan zwarte lijst (25/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Woonzorggroep Orpea ziet opnieuw twee van haar woonzorgcentra onder verhoogd toezicht geplaatst. Dat bericht De standaard vrijdag.
  [naar artikel]
 46. Rusthuisreus Orpea: tussen wellness en rode cijfers (12/02/2022 - De Tijd)
  03:00 De onrust over de Franse zorggroep Orpea ebt ook in ons land niet weg. Financiële inspectieverslagen leren dat haar rusthuizen flink in het rood duiken. Wat zegt dat over de gang van zaken bij het beu...
  [naar artikel]
 47. Orpea België neemt afstand van berichtgeving over wantoestanden in Frankrijk (27/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Rusthuisuitbater Orpea in België heeft een brief gestuurd naar alle bewoners en hun families. Aanleiding is de publicatie van een boek in Frankrijk waarin de rusthuisuitbater in opspraak komt. In de brief beklemtoont de rusthuisuitbater dat de berichtgeving niets te maken heeft met Orpea in België.
  [naar artikel]
 48. Topman LinkedIn zet stap opzij (05/02/2020 - Express)
  Jeff Weiner stapt na elf jaar op als CEO van het sociale netwerk LinkedIn. Hij wordt vervangen door Ryan Roslansky, al jarenlang een van de belangrijkste managers in het bedrijf. Weiner, die uitvoerend voorzitter wordt, zegt in een blogpost dat hij er al langer aan dacht de dagelijkse leiding over te dragen en dat idee […] The post Topman LinkedIn zet stap opzij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Opnieuw Orpea-rusthuizen toegevoegd aan zwarte lijst (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Woonzorggroep Orpea ziet opnieuw twee van haar woonzorgcentra onder verhoogd toezicht geplaatst. Dat bericht ‘De Standaard’ vrijdag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy