De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Politieke fracties komen Kamer binnen met OneLove-armbanden

Het Laatste Nieuws

24/11/2022 - 16:10

Verschillende fracties komen de Kamer van Volksvertegenwoordigers binnen met een OneLove-armband aan. Dat is de armband die voetbalaanvoerders niet mogen dragen van FIFA tijdens het wereldkampioenschap in Qatar. De Franstalige socialisten hadden hiertoe opgeroepen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Politieke fracties komen Kamer binnen met geweerde OneLove-armbanden (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende fracties komen de Kamer van Volksvertegenwoordigers binnen met een OneLove-armband aan. Dat is de armband die voetbalaanvoerders niet mogen dragen van FIFA tijdens het wereldkampioenschap in Qatar. De CD&V-fractie liet weten dat ze zo een signaal willen geven tegen alle vormen van discriminatie.
  [naar artikel]
 2. Kamerleden dragen OneLove-armbanden en steunen minister Lahbib: “1 - 0 voor onze minster tegen de tirannen van de FIFA” (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende fracties kwamen de Kamer van Volksvertegenwoordigers binnen met een OneLove-armband aan. Dat is de armband die voetbalaanvoerders niet mogen dragen van FIFA tijdens het wereldkampioenschap in Qatar. Tijdens het vragenuurtje kreeg de premier ook enkele vragen over de actie van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib tijdens de match van de Rode Duivels.
  [naar artikel]
 3. Kamer bespaart op werkingstoelagen fracties, maar niet op partijdotaties (17/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Kamer bevriest de werkingstoelagen op de politieke fracties. De Kamercommissie voor de Comptabiliteit heeft daarover dinsdag een voorstel goedgekeurd. Een voorstel van N-VA-Kamerlid Wim Van der Donckt om ook de dotaties aan de politieke partijen te bevriezen, haalde het niet.
  [naar artikel]
 4. Kamer bespaart op werkingstoelagen fracties, maar niet op partijdotaties (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamer bevriest de werkingstoelagen op de politieke fracties. De Kamercommissie voor de Comptabiliteit heeft daarover vandaag een voorstel...
  [naar artikel]
 5. Kamer bespaart op werkingstoelagen fracties, maar niet op partijdotaties (17/12/2019 - De Tijd)
  17:44 De Kamer bevriest de werkingstoelagen op de politieke fracties. De Kamercommissie voor de Comptabiliteit heeft daarover dinsdag een voorstel goedgekeurd. Een voorstel van N-VA-Kamerlid Wim Van der Don...
  [naar artikel]
 6. Partijdotaties stijgen naar recordhoogte: “Terwijl politiek hoge inspanningen vraagt van burgers” (29/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dankzij de automatische indexering zien politieke partijen hun inkomsten dit jaar razendsnel stijgen. De partijfinanciering voor de Kamer, inclusief dotatie aan de politieke partijen en toelagen aan de politieke fracties, bedraagt voor 2022 ruim 44 miljoen euro.
  [naar artikel]
 7. Partijdotaties stijgen naar recordhoogte: “Terwijl politiek hoge inspanningen vraagt van burgers” (29/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Dankzij de automatische indexering zien politieke partijen hun inkomsten dit jaar razendsnel stijgen. De partijfinanciering voor de Kamer, inclusief dotatie aan de politieke partijen en toelagen aan de politieke fracties, bedraagt voor 2022 ruim 44 miljoen euro.
  [naar artikel]
 8. Nederlandse partijen PvdA en GroenLinks gaan structureel samenwerken (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland gaan PvdA en GroenLinks intensiever samenwerken. De twee politieke partijen gaan naar eigen zeggen een “progressieve alliantie” vormen. Ook zal duidelijk worden hoe beide fracties in de Tweede Kamer samen voortgaan. Daar zitten de partijen nu al geregeld samen aan tafel om hun plannen op elkaar af te stemmen. Maar een fusie van de twee fracties komt er niet.
  [naar artikel]
 9. Beneluxtop afgelast – de premier werkt verder (13/12/2018 - Metro)
  De Beneluxtop die deze morgen gepland stond in aanloop naar de Europese top is afgelast vanwege de politieke situatie in België. Premier Charles Michel werkt intussen “stevig” verder, klinkt het in zijn omgeving. Michel had de voorbije dagen gesprekken met verschillende fracties in het parlement. Zijn minderheidsregering heeft de steun nodig van andere partijen om verschillende wetsontwerpen door het parlement te krijgen. De Kamer keurde gisteren een ordemotie van de oppositie goed die de premier voorstelt om uiterlijk dinsdag met een regeerprogramma te komen en het vertrouwen van de Kamer te vragen. Aan regeringszijde is men niet zo blij met die gang van zaken. Binnen de Conferentie van Voorzitters in de Kamer hadden alle partijen immers enkel een gedachtewisseling afgesproken die gisteren plaatsvond. Er was ook afgesproken dat er volgende week dinsdag interpellaties komen, waaraan de oppositie mogelijk een motie van wantrouwen kan koppelen. De oranje-blauwe coalitie meent dat die afspraken geschonden zijn door alsnog een ordemotie te stemmen. Vraag is of er nog gesprekken zijn met de parlementaire fracties. Michel had eigenlijk voor gisteravond een gesprek gepland met DéFI-voorzitter Olivier Maingain. Door de late kamerzitting kon die echter niet doorgaan. MR-fractieleider David Clarinval zei gisteren dat de premier misschien een tweede overlegronde zou plannen, maar ook dat is voorlopig nog niet duidelijk. De premier neemt in elk geval deze namiddag en morgen deel aan de Europese top. bron: Belga Het bericht Beneluxtop afgelast – de premier werkt verder verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Premier voert gesprekken met Kamerfracties (11/12/2018 - Metro)
  Premier Charles Michel is in de Kamer gestart met zijn gesprekken met de verschillende fracties. Hij wil daarbij “alle democratische partijen consulteren”. “Hij wil een kwaliteitsvolle dialoog in het belang van de stabiliteit en continuïteit”, zo is in de entourage van de premier te horen. Moet de herschikte regering-Michel na het vertrek van N-VA het vertrouwen van de Kamer vragen of niet? Verschillende oppositiepartijen vinden alvast van wel. Een juridisch advies van de diensten van de Kamer lijkt hen ook gelijk te geven. Hoewel ze juridisch niet afdwingbaar is, bestaat er volgens die nota een “grondwettelijke gewoonte” dat een regering ook na een wijziging van haar samenstelling met een regeringsverklaring of -mededeling komt, waarna een debat en vertrouwensstemming volgen. Op de middag komt de conferentie van voorzitters van de Kamer bijeen om zich te buigen over het gewijzigde politieke landschap. Intussen voert premier Michel gesprekken met de verschillende fracties in de Kamer. Momenteel zit de eerste minister samen met N-VA-fractieleider Peter De Roover. Nadien volgen de andere “democratische partijen”. bron: Belga Het bericht Premier voert gesprekken met Kamerfracties verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. N-VA alleen binnen meerderheid in verzet tegen migratiepact (22/11/2018 - Knack)
  Binnen de meerderheid staat de N-VA alleen met zijn verzet tegen het VN-migratiepact. Dat bleek donderdag in de Kamer, waar alle fracties premier Charles Michel over de kwestie ondervroegen. CD&V, Open Vld en MR staan voluit achter de tekst. De premier zei dat het debat binnen de regering verder loopt.
  [naar artikel]
 12. Ook Rode Duivels zwichten en wijken af van idee om met ‘OneLove’-aanvoerdersband te spelen: “Pijnlijk en een gemiste kans” (21/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Eden Hazard, de aanvoerder van de Rode Duivels, zal tijdens het WK voetbal geen ‘OneLove’-kapiteinsband dragen. Net als onder meer Frankrijk, Engeland en Nederland zwichten de Belgen voor de druk van de FIFA. Kapiteins die de band zouden dragen riskeerden een gele kaart te krijgen voor het uitdragen van een politieke boodschap.
  [naar artikel]
 13. LIVE. Cruciaal debat in de Kamer van start: blijft regering-Michel II overeind? (12/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na een dag overleggen met de verschillende fracties, is er nog geen oplossing voor de regeringskwestie. Premier Charles Michel (MR) mag het vandaag dan ook komen uitleggen in de Kamer. De oppositie eist een vertrouwensstemming, maar daar heeft de huidige minderheidsregering geen baat bij. “Dien dan een motie van wantrouwen in”, klinkt het daar. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
  [naar artikel]
 14. LIVE. Cruciaal debat in de Kamer van start: blijft regering-Michel II overeind? (12/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na een dag overleggen met de verschillende fracties, is er nog geen oplossing voor de regeringskwestie. Premier Charles Michel (MR) mag het vandaag dan ook komen uitleggen in de Kamer. De oppositie eist een vertrouwensstemming, maar daar heeft de huidige minderheidsregering geen baat bij. “Dien dan een motie van wantrouwen in”, klinkt het daar. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
  [naar artikel]
 15. Regering-De Croo krijgt vertrouwen van de Kamer: 87 stemmen voor, 54 tegen (03/10/2020 - De Morgen)
  De regering-De Croo I heeft het vertrouwen gekregen van de Kamer. Na het lange debat over de regeringsverklaring kwam de Kamer vandaag opnieuw bijeen. De fracties krijgen een laatste repliek, daarna volgde de vertrouwensstemming.
  [naar artikel]
 16. De armband die ook in Nederland al ophef veroorzaakte: hier komt de verboden OneLove-band vandaan (21/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De door de FIFA geweerde OneLove-armband wint nu pas aan grote bekendheid, maar kent zijn oorsprong eigenlijk al twee jaar geleden. Onze noorderburen kwamen toen met een campagne met de naam ‘OneLove’ op de proppen. Net als op het WK nu oogstte de armband ook in Nederland al kritiek. “Door mijn geloofsovertuiging voel ik mij niet de aangewezen persoon om deze band te dragen.”
  [naar artikel]
 17. Pionier van slimme armbanden Jawbone kapseist (10/07/2017 - De Tijd)
  21:32 Jawbone is niet meer. De producent van slimme armbanden die de gezondheid, bewegingen en slaap van gebruikers meten, vroeg eerder deze maand het faillissement aan.
  [naar artikel]
 18. Denemarken dreigt met opstappen uit de FIFA na debacle rond OneLove-armband (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Denemarken is woedend over het gedrag van de FIFA en voorzitter Gianni Infantino met betrekking tot de wantoestanden in Qatar en het bijkomend verbod op de OneLove-armband op het WK.
  [naar artikel]
 19. Overwinningsroes slaat om in kater (26/09/2017 - De Morgen)
  Frauke Petry, de partijvoorzitter van AfD, heeft zich afgesplitst. Binnen 24 uur na de spectaculaire verkiezingsoverwinning is de eerste scheuring een feit en komen er twee extreemrechtse fracties in de Bondsdag.
  [naar artikel]
 20. Overwinningsroes slaat om in kater (10/04/2019 - De Morgen)
  Frauke Petry, de partijvoorzitter van AfD, heeft zich afgesplitst. Binnen 24 uur na de spectaculaire verkiezingsoverwinning is de eerste scheuring een feit en komen er twee extreemrechtse fracties in de Bondsdag.
  [naar artikel]
 21. Uitnodiging Puigdemont krijgt ook tegenwind binnen eigen meerderheid (20/02/2018 - Metro)
  De uitnodiging van de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont voor een colloquium in de Kamer botst ook binnen de meerderheid op weerstand. Volgens de MR gaat het om een inopportuun initiatief. De Vlaams-Catalaanse Vriendschapsgroep zou op 27 februari een colloquium organiseren over de toestand in Catalonië, met Puigdemont als spreker. N-VA wilde daarom een zaal binnen de Kamer reserveren, maar dat botst op weerstand bij verschillende andere fracties, ook bij coalitiepartner MR. “In de huidige omstandigheden van relatieve spanningen in Spanje, lijkt het ons niet wijs Puigdemont in het parlement te horen. We zouden daardoor een signaal uitsturen dat zowel naar vorm als naar de inhoud een probleem zou stellen”, zegt fractieleider David Clarinval. “Zelfs al gaat het om een privévergadering, ze zou plaatsvinden binnen het federaal parlement en zou Puigdemont toelaten dit kader te gebruiken voor Spaanse politieke doeleinden. Dat kunnen we niet aanvaarden. We willen geen rol spelen in de Spaanse problemen”. De Franstalige liberaal spreekt tegen dat een weigering van de uitnodiging, neerkomt op een ontkenning van de democratie of een inbreuk tegen de vrijheid van meningsuiting. “Puigdemont is vrij om te spreken waar hij wil in België”, reageert Clarinval. bron: Belga
  [naar artikel]
 22. Sociale werkplaats verdeelt luxueuze armbanden voor mannen (24/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het merk Gemini start met een collectie luxueuze armbanden voor mannen. Vanuit een beschutte werkplaats in Hasselt zullen die zich weldra over de wereld verspreiden. De kostprijs? Tussen 149 en 399 euro.
  [naar artikel]
 23. Nederlandse Voetbalbond schrapt nieuwe OneLove-actie tegen discriminatie nadat vorig weekend niet elke aanvoerder de band heeft gedragen (21/10/2022 - VRT NWS)
  De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft een nieuwe OneLove-Actie die gepland stond voor half november geannuleerd nadat ophef was ontstaan over het wel of niet dragen van de band. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep NOS. De OneLove-campagne in het voetbal is een statement voor verbinding en diversiteit en tegen elke vorm van discriminatie.
  [naar artikel]
 24. Haven van Antwerpen test slimme armbanden om coronabesmetting te voorkomen. "Als je dichter dan anderhalve meter bij elkaar in de buurt komt, gaat een alarmsignaal af" (17/04/2020 - VRT NWS)
  De haven van Antwerpen test slimme armbanden om een besmetting met het coronavirus te voorkomen. De armbanden geven een alarmsignaal af wanneer je dichter dan anderhalve meter bij elkaar in de buurt komt. Je kan ook traceren wie je mogelijk besmet heeft. Maar wat met de privacy?
  [naar artikel]
 25. Premier Wilmès overtuigt maar niet in de Kamer, binnen haar ploeg blijft het zoeken naar cohesie (10/04/2020 - Express)
  De politieke kracht die nodig is om de kritiek af te schudden, onder meer in de Kamer, en tegelijk haar... The post Premier Wilmès overtuigt maar niet in de Kamer, binnen haar ploeg blijft het zoeken naar cohesie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. LIVE. Start van politieke jaar in de Kamer: Geen vertrouwensstemming, wel eerste clash nieuwe meerderheid en oppositie (17/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Premier Sophie Wilmès (MR) vraagt dan wel het vertrouwen niet, het politieke jaar gaat officieel van start in de Kamer.
  [naar artikel]
 27. Diamanten armbanden van Franse koningin Marie-Antoinette, ooit verborgen in ons land, geveild voor 7 miljoen euro (10/11/2021 - VRT NWS)
  In Zwitserland zijn twee diamanten armbanden die ooit van de Franse koningin Marie-Antoinette waren, geveild voor ruim 7 miljoen euro. De juwelen hebben er een bewogen geschiedenis op zitten. Marie-Antoinette liet de armbanden na de Franse Revolutie in 1789 het land uitsmokkelen. Ze werden een paar jaar verborgen in ons land, in Brussel, voor ze naar haar geboorteland Oostenrijk gingen.
  [naar artikel]
 28. Kamer beslist wetsontwerp over jobsdeal niet te behandelen (16/01/2019 - Metro)
  Het wetsontwerp over de fiscale maatregelen in het kader van de jobsdeal zal in de Kamer niet worden behandeld. Dat hebben de fractievoorzitters beslist. Het ontwerp werd op 20 december in het parlement ingediend, toen de regering-Michel al ontslagnemend was maar dat ontslag door de koning nog in beraad gehouden werd. Verschillende fracties tekenden deze week in de commissie Financiën verzet aan tegen de inschrijving van de tekst in de parlementaire agenda. Zo had de N-VA op het ogenblik van het indienen van het wetsontwerp reeds de regering verlaten, waardoor deze in het parlement niet meer over een meerderheid beschikte. Vandaag bleek dan ook dat er geen consensus is onder de verschillende fracties om de tekst alsnog te behandelen. De N-VA diende intussen zelf wetsvoorstellen in om de jobsdeal, die de regering vorige zomer overeenkwam, te implementeren. bron: Belga Het bericht Kamer beslist wetsontwerp over jobsdeal niet te behandelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. 'Onze fracties mogen het debat aangaan' (09/04/2019 - De Morgen)
  Echt opgewekt zag Jos Geysels er niet uit toen hij gisteren, een tweetal uur na Magda Aelvoet, de voltallige Wetstraat-pers over de vloer kreeg in het Agalev-hoofdkwartier. 'Ik heb al betere verrassingen meegemaakt', schamperde de sterkhouder van de Vlaamse groenen. Niet alleen moet Geysels de opvolging verzekeren, ook het politieke probleem is allerminst ontmijnd. Gisteren schoof hij de hete aardappel door: 'Hoe we ons nu gaan gedragen? Dat is aan onze fracties.'
  [naar artikel]
 30. Rombit-armbanden voorkomen ongevallen met heftrucks bij Van Moer (01/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De slimme armbanden van Rombit gaan ongevallen met heftrucks helpen voorkomen in de magazijnen van Van Moer. Het Beverse transportbedrijf investeert maar liefst 2 miljoen euro in de Antwerpse technologie. Voor Rombit gaat het om de grootste bestelling wereldwijd.
  [naar artikel]
 31. CD&V-fractieleider noemt linkse fracties en Vlaams Belang “onverantwoord” (25/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten vindt het gedrag van de linkse fracties en Vlaams Belang van donderdagavond in de Kamer “onverantwoord”. Een amendement van PVDA op de voorlopige twaalfden raakte onverwacht goedgekeurd, waardoor de plenaire volgende week in vakantieperiode alsnog moet samenkomen en er bovendien een extra uitgave van zowat 400 miljoen euro op jaarbasis komt. “Ik vind dat met vuur spelen”, zei Verherstraeten vrijdag in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 32. Vertrouwensstemming is “grondwettelijke gewoonte”, zegt juridische dienst van Kamer (11/12/2018 - Metro)
  Hoewel ze juridisch niet afdwingbaar is, bestaat er een “grondwettelijke gewoonte” dat een regering ook na een wijziging van haar samenstelling met een regeringsverklaring of -mededeling komt, waarna een debat en vertrouwensstemming volgen. Dat staat in een advies van de juridische diensten van de Kamer, dat er kwam op vraag van de groene fractie. De conferentie van voorzitters van de Kamer komt vanmiddag bijeen om zich te buigen over het gewijzigde politieke landschap, na het vertrek van N-VA uit de federale regering. Daarbij rijst de vraag of de herschikte regering-Michel het vertrouwen van de Kamer moet vragen. Verschillende oppositiepartijen zijn die mening alvast toegedaan. Binnen het nieuwe minderheidskabinet vindt men daarentegen van niet. De juridische diensten van de Kamer geven in een advies, dat vandaag bekend raakte, aan dat de vertrouwensstemming niet juridisch afdwingbaar, maar wel een “grondwettelijke gewoonte” is wanneer de regering haar programma of haar samenstelling wijzigt. In de praktijk vond volgens het advies altijd een vertrouwensstemming plaats wanneer de wijziging in de samenstelling van de regering, niet enkel beperkt was tot de vervanging van afzonderlijke ministers, en de vervanging van die aard was dat twijfel kon ontstaan over de vraag of de regering nog wel het vertrouwen van de Kamer genoot. Dat was het geval in 1980 toen het FDF de regering verliet en in 1991 na het ontslag van de twee VU-ministers. Zelf start de premier gesprekken met de fracties over de manier van werken tijdens de komende weken en maanden. bron: Belga Het bericht Vertrouwensstemming is “grondwettelijke gewoonte”, zegt juridische dienst van Kamer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Armbanden van Franse koningin Marie-Antoinette worden geveild (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Veilinghuis Christie's gaat later dit jaar twee armbanden van de Franse koningin Marie-Antoinette, die leefde in de 18de eeuw, veilen. De juwelen zijn elk bedekt met 112 diamanten en zullen naar verwachting 2 tot 4 miljoen dollar, omgerekend 1,7 miljoen tot 3,4 miljoen euro, opbrengen.
  [naar artikel]
 34. Kamer keurt reeks wetteksten rond politieke vernieuwing goed (28/06/2018 - Metro)
  Kabinetsmedewerkers en regeringscommissarissen moeten binnenkort ook een mandatenlijst indienen. De Kamer heeft de wettekst daarover voor een tweede maal goedgekeurd. De tekst werd door de Senaat geamendeerd, maar de Kamer paste die gewijzigde tekst opnieuw aan, zodat het ontwerp voor een tweede maal naar de Senaat verhuist. Het gaat om een aanbeveling van de werkgroep Politieke Vernieuwing, die het politieke bedrijf transparanter moeten maken. De Kamer richtte die commissie op in de nasleep van de affaires met mandaten bij Publipart, Publifin en Telenet. De Kamer keurde ook een reeks teksten goed om de vergoedingen voor bijzondere functies in de verschillende deelstaatparlementen ook in rekening te nemen bij de berekening van de 150%-regel. Die regel stelt dat de vergoedingen uit openbare mandaten de helft van de parlementaire basisvergoeding niet mag overschrijden. bron: Belga Het bericht Kamer keurt reeks wetteksten rond politieke vernieuwing goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Michel moet het komen uitleggen in de Kamer: sp.a dreigt met motie van wantrouwen (11/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Kamer organiseert woensdag een debat over de politieke situatie met premier Charles Michel. Dat is dinsdagmiddag overeengekomen tijdens de zogenaamde conferentie van de voorzitters, waarbij de premier samenzit met alle fractieleiders. Of er een vertrouwensstemming zal komen, zoals verschillende oppositiepartijen vragen, is nog onduidelijk. Maar sp.a houdt alvast een motie van wantrouwen achter de hand. Eerder liet de PS al weten bereid te zijn om zo’n motie van wantrouwen te steunen.
  [naar artikel]
 36. Michel moet het komen uitleggen in de Kamer: sp.a dreigt met motie van wantrouwen (11/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Kamer organiseert woensdag een debat over de politieke situatie met premier Charles Michel. Dat is dinsdagmiddag overeengekomen tijdens de zogenaamde conferentie van de voorzitters, waarbij de premier samenzit met alle fractieleiders. Of er een vertrouwensstemming zal komen, zoals verschillende oppositiepartijen vragen, is nog onduidelijk. Maar sp.a houdt alvast een motie van wantrouwen achter de hand. Eerder liet de PS al weten bereid te zijn om zo’n motie van wantrouwen te steunen.
  [naar artikel]
 37. Opvallend weinig ministers deze week in de Kamer, en dat had zo zijn reden (20/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Verschillende fracties in de Kamer zijn niet te spreken over de vele ministers die deze week in het buitenland zijn. Kamervoorzitter Siegfried Bracke zal de regering vragen om voldoende beschikbaar te zijn.
  [naar artikel]
 38. Armbanden van iconische koningin Marie-Antoinette verkocht voor 7 miljoen (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Armbanden van de Franse koningin Marie-Antoinette zijn dinsdag bij veilinghuis Christie’s in Genève voor meer dan 7 miljoen euro onder de hamer gegaan. De juwelen, die door de echtgenote van Lodewijk XVI naar Oostenrijk werden gestuurd, hebben ook een tijd in Brussel vertoefd.
  [naar artikel]
 39. Laurent wordt snel achter gesloten deuren gehoord: kritische politici niet welkom (06/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Prins Laurent mag de inhouding van zijn dotatie met 46.000 euro binnenkort aanvechten in een bijzondere Kamercommissie achter gesloten deuren. Die commissie zal uit 13 leden bestaan die bij geheime stemming beslissen. Daarna zal de plenaire Kamer, ook al bij geheime stemming, een eindoordeel vellen over het advies van de commissie of Laurent al dan niet een stuk van zijn dotatie verliest. Dat is de procedure die de conferentie van voorzitters van de Kamer woensdag quasi zeker zal goedkeuren. Aan de politieke fracties wordt gevraagd geen commissieleden af te vaardigen die zich in de pers over het gedrag van prins Laurent hebben uitgelaten.
  [naar artikel]
 40. Nederlandse partijen PvdA en GroenLinks gaan structureel samenwerken (06/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland stellen PvdA en GroenLinks maandag hun plannen voor een intensievere samenwerking voor. Ze gaan naar eigen zeggen een “progressieve alliantie” vormen. Ook zal duidelijk worden hoe beide fracties in de Tweede Kamer samen verder gaan. Daar zitten de partijen nu al geregeld samen aan tafel om hun plannen op elkaar af te stemmen. Maar een fusie van de twee fracties komt er niet.
  [naar artikel]
 41. “Bal ligt niet meer in mijn kamp, maar in dat van fracties in parlement” (14/12/2018 - Metro)
  Premier Charles Michel hoopt dat de Belgische begroting volgende week in het Kamer kan worden goedgekeurd, maar “die bal ligt niet meer in mijn kamp, maar in dat van de fracties in het parlement”. Dat zei hij vanochtend bij zijn aankomst op de Europese top in Brussel. “Ik heb de indruk dat het onverantwoordelijk zou zijn van wie de begroting heeft uitgewerkt, om ze daarna niet goed te keuren.” De Kamer moet volgende week donderdag stemmen over de begroting voor volgend jaar, maar of die wordt goedgekeurd is niet zeker nu de N-VA-ministers ontslag hebben genomen uit de regering. Ex-minister van Financiën Johan Van Overtveldt kon vandaag in De Ochtend nog geen duidelijkheid geven over de houding van zijn partij. “Vraag is of het geheel van de afspraken wordt uitgevoerd of niet”, zei hij. Volgens de N-VA’er is het moment van de waarheid dinsdag: de oppositie met N-VA heeft de premier woensdag in een ordemotie gevraagd om tegen volgende week dinsdag naar het parlement te komen met een regeringsverklaring en om het vertrouwen van de Kamer te vragen. Premier Michel legt de goedkeuring van de begroting alvast in het kamp van N-VA en de andere fracties. “Ik heb de indruk dat het onverantwoordelijk zou zijn van wie de begroting heeft uitgewerkt om ze daarna niet goed te keuren”, zei hij vandaag bij aankomst op de tweede dag van de Europese top. “Dat is de verantwoordelijkheid van de partijen. De bal ligt niet meer in mijn kamp, maar in het kamp van de fracties in het parlement.” De premier kreeg gisteren op de Europese top naar eigen zeggen “veel steun van collega’s die ervaring hebben met minderheidsregeringen in eigen land”. “De helft van de landen hier aan tafel heeft een minderheidsregering. Dat is dus niet zo uitzonderlijk, maar het is geen traditie in België. Daarom heb ik ook gezegd dat het mogelijk is omdat het maar een paar maanden zou gelden, maar dat is een debat voor het Belgisch parlement.” bron: Belga Het bericht “Bal ligt niet meer in mijn kamp, maar in dat van fracties in parlement” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Weg met de OneLove-armband? Duitsland treedt niet meer aan met omstreden kapiteinsband: “Het gaat om goed voetballen” (22/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse aanvoerder Joshua Kimmich zal in de vriendschappelijke wedstrijden tegen Peru (zaterdag in Mainz) en België (volgende week dinsdag in Keulen) een armband in de kleuren van Duitsland dragen. De OneLove-armband, die voor veel ophef zorgde tijdens het WK in Qatar, gaat opnieuw de kast in.
  [naar artikel]
 43. Kamer richt werkgroep rond politieke vernieuwing op (15/02/2017 - De Standaard)
  De Kamer gaat een werkgroep oprichten rond politieke vernieuwing. Dat heeft de Conferentie van voorzitters beslist.
  [naar artikel]
 44. Kamer richt werkgroep op rond politieke vernieuwing (15/02/2017 - Knack)
  De Kamer gaat een werkgroep oprichten rond politieke vernieuwing. Dat heeft de Conferentie van voorzitters beslist.
  [naar artikel]
 45. Kamer niet opgezet met vele ministers in het buitenland (20/09/2017 - De Standaard)
  Verschillende fracties in de Kamer zijn niet te spreken over de vele ministers die deze week in het buitenland zijn. Kamervoorzitter Siegfried Bracke zal de regering vragen om voldoende beschikbaar te zijn.
  [naar artikel]
 46. Armbanden van Franse koningin Marie-Antoinette verkocht voor 7 miljoen euro (10/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Armbanden van de Franse koningin Marie-Antoinette zijn dinsdag bij veilinghuis Christie’s in Genève voor meer dan 7 miljoen euro onder de hamer gegaan. Het was de eerste keer dat de juwelen met in totaal 112 diamanten, geveild werden.
  [naar artikel]
 47. Mark Rutte zet punt achter politieke carrière (10/07/2023 - Express)
  Ontslagnemend Nederlands premier Mark Rutte (VVD) heeft maandag in de Tweede Kamer aangekondigd dat hij uit de politiek zal stappen.  In het nieuws: Rutte maakte de beslissing bekend tijdens de start van een debat binnen de Tweede Kamer over de val van de regering. “Zondag heb ik besloten dat ik niet beschikbaar ben als lijsttrekker […]
  [naar artikel]
 48. Steven (38) maakt corona-armbanden om ongemakkelijke situaties te voorkomen: “Groen als je een knuffel wil” (26/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Wanneer het moment daar is dat we elkaar opnieuw fysiek mogen groeten, zal niet iedereen daar meteen voor openstaan. En dus bedacht Antwerps juweelontwerper Steven de Jaeger alvast een oplossing. Hij ontwierp groene en rode armbanden die iemands keuze in een oogopslag moeten duidelijk maken. “Zo hoeft er niet over gepraat te worden. Het zal het contact vergemakkelijken.”
  [naar artikel]
 49. “Tous ensemble, but not when you’re gay”: verontwaardiging na beslissing om OneLove-band niet te dragen (21/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De verontwaardiging is groot nu België, net als heel wat andere landen, plooit voor de dreigementen van FIFA en de OneLove-band niet zal dragen op het WK in Qatar. Velen vragen zich luidop af of onze normen en waarden niet meer waard zijn dan één gele kaart.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy