De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Hoe zal de oorlog tussen Oekraïne en Rusland in 2023 lopen? Drie mogelijke scenario’s doorgelicht

Het Belang van Limburg

24/11/2022 - 16:10

De oorlog in Oekraïne zal ook in 2023 blijven duren. Zoveel is nu al duidelijk. Het is alleen de vraag in welke richting het verder zal evalueren. Zet Oekraïne zijn heroveringstocht verder of kan Rusland zich tijdens de wintermaanden herstellen? The Economist beschreef drie mogelijke scenario’s. Wij vroegen defensiespecialist Sven Biscop (UGent) hoe waarschijnlijk die zijn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zal Rusland binnenvallen in Oekraïne? Vijf mogelijke scenario's (21/01/2022 - VRT NWS)
  Komt het tot een militair conflict tussen Rusland en het Westen nu de spanningen rond Oekraïne stilaan tot een hoogtepunt stijgen? Al wekenlang wordt met argusogen gekeken naar de Russische troepenverzameling aan de grens met Oekraïne. Wat zijn de mogelijke scenario's?
  [naar artikel]
 2. ANALYSE. Hoe moet het nu verder met Oekraïne na één jaar oorlog? Drie mogelijke scenario’s (24/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Op 24 februari 2022 vielen Russische troepen Oekraïne binnen. Ze konden ruim een vijfde van het land innemen, maar de Oekraïners vochten terug. Nu bezetten de Russen nog 15% van het land. Hoe zal de oorlog verlopen? Drie scenario’s.
  [naar artikel]
 3. Hoe moet het nu verder met Oekraïne en hoe zal de oorlog verder verlopen? Drie mogelijke scenario’s (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Op 24 februari 2022 vielen Russische troepen Oekraïne binnen. Ze konden ruim een vijfde van het land innemen, maar de Oekraïners vochten terug. Nu bezetten de Russen nog 15 procent van het land. Hoe zal de oorlog verlopen? Drie scenario’s.
  [naar artikel]
 4. Drie mogelijke scenario’s voor de oorlog in 2023: ‘De vraag is of het Westen Oekraïne evenveel wapens blijft leveren’ (29/12/2022 - Humo)

  [naar artikel]
 5. Wat is er gebeurd met de vernietigde dam in Oekraïne? Dit zijn de drie mogelijke scenario’s (06/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Waren het de Russen, waren het de Oekraïners, of was het gewoonweg een ongeval? De strijdende partijen geven elkaar de schuld van de verwoesting van de stuwdam in het zuiden van Oekraïne, maar wat zouden ze daarbij te winnen hebben? We overlopen de drie mogelijke scenario’s.
  [naar artikel]
 6. Wat is er gebeurd met de vernietigde dam in Oekraïne? Dit zijn de drie mogelijke scenario’s (06/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Waren het de Russen, waren het de Oekraïners, of was het gewoonweg een ongeval? De strijdende partijen geven elkaar de schuld van de verwoesting van de stuwdam in het zuiden van Oekraïne, maar wat zouden ze daarbij te winnen hebben? We overlopen de drie mogelijke scenario’s.
  [naar artikel]
 7. Oekraïne herhaalt intenties om zelf Eurovisiesongfestival 2023 te organiseren en stelt drie mogelijk locaties voor (16/06/2022 - Express)
  Hoewel het land nog steeds volop in oorlog is met Rusland lijkt Oekraïne vastbesloten om het Eurovisiesongfestival 2023 zelf te hosten. Dat heeft de verantwoordelijke staatsomroep UA:PBC laten weten in een verklaring. Er zouden zelfs al drie mogelijke locaties in Oekraïne zijn gekozen als eventuele gaststad. Het persbericht van UA:PBC komt er als reactie op […]
  [naar artikel]
 8. Wanneer eindigt de oorlog in Oekraïne? Experten schetsen scenario's: staakt-het-vuren mogelijk over enkele weken (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na bijna drie maanden oorlog is het duidelijk dat de Russen helemaal niet van plan zijn uit Oekraïne te vertrekken, terwijl de Oekraïners zich vastberaden blijven verzetten. Wanneer en hoe kan dit conflict dan ooit eindigen? Wat zijn de mogelijke scenario’s? “Het is Vladimir Poetin die zal beslissen wat er gebeurt”, meent defensie-expert Sven Biscop.
  [naar artikel]
 9. ‘Een aanval op de Krim kan de oorlog verder doen escaleren’: drie experts over de mogelijke scenario’s voor de oorlog in Oekraïne (29/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. In 2023 gaat de oorlog in Oekraïne een nieuwe, cruciale fase in (24/12/2022 - VRT NWS)
  Tijdens de oorlog in Oekraïne heeft Rusland in 2022 een aantal zware nederlagen opgelopen. Oekraïne leek daardoor op weg naar een definitieve overwinning, maar Rusland is nog niet uitgeteld. Want de oorlog gaat in 2023 een nieuwe, cruciale fase in. Onze Rusland- en Oost-Europakenner Jan Balliauw voorspelt een uitputtingsslag die alle kanten kan uitgaan.
  [naar artikel]
 11. Zelfs België kan doelwit worden van Poetin: dit zijn de zes mogelijke scenario’s (26/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl de oorlog in Oekraïne almaar heviger wordt, rijst de vraag: waar wil Rusland uiteindelijk geraken? Wil president Poetin echt heel Oekraïne controleren? Of misschien zelfs meer? Dit zijn de mogelijke scenario’s, waaruit blijkt dat ook België een doelwit kan worden.
  [naar artikel]
 12. Wordt 2023 een beslissend jaar voor de oorlog in Oekraïne? Drie scenario’s (24/02/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Hoe staat Rusland er voor nu ze hun vizier op laatste stuk Donbas richten? Drie militaire scenario’s over de oorlog (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïne-oorlog is in zijn vijfde maand, veel langer dan het Russische opperbevel had gedacht. Hoe zal de strijd verder verlopen, nu de Russen de Loehansk-regio hebben veroverd? Drie militaire scenario’s.
  [naar artikel]
 14. Welke impact heeft conflict Rusland-Oekraïne op energieprijzen en beurzen? Vier scenario’s (02/02/2022 - Express)
  De oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne houden ook de financiële markten in de ban, want Rusland is een belangrijke energieleverancier van de Europese Unie. De meeste beurswatchers gaan voorlopig niet uit van een oorlogsscenario, maar becijferen desalniettemin de mogelijke financiële gevolgen. Scenario 1: de status-quo Afgaande op de recente schommelingen op de financiële markten, […]
  [naar artikel]
 15. Wie zit achter de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen? Dit zijn 4 mogelijke scenario’s (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie heeft pijpleidingen Nord Stream 1 en 2 gesaboteerd en met welk belang? De gasleidingen zijn sinds het begin van de oorlog in Oekraïne inzet van een machtsspel tussen Rusland en Europa. Vier scenario's over wat er mogelijk is gebeurd.
  [naar artikel]
 16. Rusland en Oekraïne niet eens over evacuatieroutes, "aanval op Kiev wordt voorbereid": dag 12 van de oorlog (07/03/2022 - VRT NWS)
  De oorlog in Oekraïne is al bijna twee weken aan de gang. In vier steden zou een staakt-het-vuren gelden om burgers te evacueren, maar de door Rusland voorgestelde evacuatieroutes lopen naar Rusland en Wit-Rusland en dat zint Oekraïne niet. Volgens Oekraïne bereidt Rusland zich ook steeds meer voor op een aanval op Kiev.
  [naar artikel]
 17. Welke rol speelt Wit-Rusland in het conflict tussen Rusland en Oekraïne: meer dan het op het eerste gezicht lijkt (28/02/2022 - VRT NWS)
  Op dit ogenblik onderhandelen Russische en Oekraïense politici in buurland Wit-Rusland, nochtans niet echt een neutraal land in de oorlog die nu al enkele dagen bezig is. Wit-Rusland was jaren geleden gastland van de Minsk-akkoorden tussen beide kampen en is strategisch erg belangrijk voor Rusland en niet enkel wegens de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 18. Oorlog in Oekraïne en tanende macht van VS (11/04/2023 - De Wereld Morgen)
  Met de oorlog in Oekraïne hebben de Verenigde Staten een val opgezet voor Rusland, maar ze zijn er zelf ingelopen. Finaal draait oorlog om de confrontatie tussen industriële systemen, en op dat vlak lijkt Rusland het onverwacht goed te doen. Daarom kan deze nieuwe ‘wereldoorlog’ nog jaren duren. The post Oorlog in Oekraïne en tanende macht van VS appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 19. Hoe ontvouwt de oorlog in Oekraïne zich in 2023? Drie experts schetsen een scenario (29/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Voormalige ambassadeur VS: “Rusland kan een oorlog met Oekraïne op lange termijn niet winnen” (24/01/2022 - Express)
  De spanningen tussen Rusland en het Westen lopen verder op. De vrees neemt toe dat Rusland Oekraïne zal binnenvallen. John Herbst, een voormalige ambassadeur voor de VS, sluit een invasie niet uit, maar hij is er wel van overtuigd dat Rusland een oorlog met Oekraïne (op lange termijn) niet kan winnen. Het Westen maakt zich […]
  [naar artikel]
 21. Oorlog in Oekraïne heeft ook een impact op Azië: dit zijn de winnaars en verliezers (08/04/2022 - Express)
  De oorlog in Oekraïne heeft niet alleen vergaande gevolgen voor Oekraïne en het Westen. Volgens de Economist Intelligence Unit blijven ook de Aziatische landen niet gespaard van wat er zich afspeelt in Oost-Europa. Voedselprijzen, toerisme, wapenleveringen: de oorlog tussen Rusland en Oekraïne treft ook de Aziatische landen. Het is intussen geweten dat Rusland en Oekraïne […]
  [naar artikel]
 22. Wat als Poetin de oorlog verliest? En wat als hij wint? Dit zijn 8 mogelijke scenario’s (13/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De strijd in Oekraïne verloopt moeizamer dan Moskou had verwacht. Toch kan Poetin de oorlog nog winnen. Maar hoe moet het daarna verder? Voor Poetin ziet de toekomst er in bijna alle scenario’s niet rooskleurig uit.
  [naar artikel]
 23. LIVE. Buitenlandse spelers in Rusland en Oekraïne mogen elders aan de slag - WK-barrageduel tussen Schotland en Oekraïne uitgesteld (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
  [naar artikel]
 24. Waarom een oorlog in Oekraïne grote gevolgen zal hebben voor de productie van onze auto’s en smartphones (14/02/2022 - Express)
  Een oorlog tussen Oekraïne en Rusland kan grote gevolgen hebben voor de wereldwijde productie van auto’s en elektronica. Veel grondstoffen die nodig zijn om computerchips te maken – zoals neon en palladium – worden in de twee landen geproduceerd. De Amerikaanse National Security Council heeft de afgelopen dagen de mogelijke gevolgen van een Russisch-Oekraïense oorlog […]
  [naar artikel]
 25. Alexander Doegin, de Russische huisideoloog wiens dochter vermoord werd, ziet drie scenario's voor einde oorlog in Oekraïne (22/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De ultranationalistische huisideoloog van het Kremlin, Alexander Doegin, ziet drie scenario’s overblijven voor het einde van het huidige conflict: het teruggeven van alle gebied aan Oekraïne, de totale overwinning voor de Russen, of een nucleaire apocalyps. “Overweegt iemand in Rusland deze mogelijkheid? Ongetwijfeld. ”
  [naar artikel]
 26. Belgische zakenlui in Oekraïne volgen spanningen op de voet: ‘Verschillende scenario's mogelijk bij invasie’ (07/02/2022 - De Morgen)
  Niemand kan in het hoofd kijken van Poetin. Maar Belgische ondernemers die in Rusland en Oekraïne handeldrijven, zouden er nu wel wat geld voor over hebben. Als het tot een oorlog komt in Oekraïne, zit hun personeel er misschien middenin.
  [naar artikel]
 27. De splijtzwam tussen Rusland en het Westen: welke plaats krijgt Oekraïne in het Europa van morgen? (12/12/2021 - VRT NWS)
  De spanningen tussen het Westen en Rusland scheren nooit gezien toppen. In het Westen wordt openlijk gespeculeerd over een mogelijke invasie van Oekraïne door Rusland nadat Moskou de afgelopen weken aanzienlijke versterkingen naar het grensgebied heeft gestuurd. Rusland ontkent dat het de bedoeling heeft Oekraïne binnen te vallen en zegt dat het moet reageren op provocaties van Oekraïne en de NAVO die de veiligheid van Rusland bedreigen. Ook nu draait het conflict in wezen over de plaats van Oekraïne in Europa. Het land is al meer dan 15 jaar de splijtzwam tussen Rusland en het Westen.
  [naar artikel]
 28. Verenigde Staten waarschuwen Europa voor mogelijke Russische invasie in oosten van Oekraïne (11/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten waarschuwen de Europese Unie voor een mogelijke invasie door Rusland in het oosten van buurland Oekraïne. Washington houdt de toename van het aantal Russische militairen nabij de Oekraïense grens momenteel nauw in het oog. De spanningen tussen beide landen lopen hoog op, onder andere naar aanleiding van de migratiecrisis aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Volgens VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers probeert Rusland zo nog meer druk te zetten op de situatie.
  [naar artikel]
 29. Washington zoekt naar gas voor Europa in geval van oorlog tussen Rusland en Oekraïne (15/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse regering heeft vrijdag overleg gevoerd met verschillende internationale energiebedrijven over de levering van extra gas aan Europa bij een oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De Amerikanen vrezen dat door een oorlog de gastoevoer van Rusland naar Europa in gevaar komt, vertelden ingewijden aan persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 30. Het gaat een lange oorlog worden, blijkt uit opmerkelijk pessimistisch artikel van Oekraïense opperbevelhebber (08/09/2022 - Express)
  De oorlog in Oekraïne zal dit jaar niet eindigen, zal in 2023 voortwoeden en er moet rekening mee worden gehouden dat Rusland op een gegeven moment nucleaire wapens zou kunnen gebruiken. Dat staat in een artikel van de Oekraïense opperbevelhebber generaal Valeriy Zaluzhnyi. Het is de meest gedetailleerde beoordeling van de oorlog door de Oekraïense […]
  [naar artikel]
 31. Wat kunnen we verwachten van de eerste gesprekken tussen Rusland en Oekraïne? (28/02/2022 - De Morgen)
  Rusland en Oekraïne praten vandaag voor het eerst sinds de Russische inval van vijf dagen geleden met elkaar over een mogelijke wapenstilstand. De delegaties ontmoeten elkaar op de grens van Oekraïne en Wit-Rusland. Underdog Oekraïne heeft weinig te verliezen bij de gesprekken. Voor Rusland ligt dat lastiger.
  [naar artikel]
 32. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Rusland wil vergadering VN-Veiligheidsraad - WHO waarschuwt Oekraïne om ziekteverwekkers te vernietigen (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het eerste gesprek tussen de buitenlandministers van Oekraïne en Rusland in Turkije heeft geen tastbaar resultaat opgeleverd. Volgens de Oekraïense ambassadeur in Duitsland kan alleen een directe ontmoeting tussen de presidenten Zelensky en Poetin een einde maken aan de oorlog. Het Russische leger probeert volgens het Pentagon Charkiv, Tsjernihiv, Marioepol en ook hoofdstad Kiev te omsingelen. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
  [naar artikel]
 33. Wat als Poetin de oorlog verliest? En wat als hij wint? Acht scenario’s voor de toekomst (14/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De strijd in Oekraïne verloopt moeizamer dan Moskou had verwacht. Toch kan Rusland de oorlog nog winnen. Maar hoe moet het dan verder? Voor president Poetin ziet de toekomst er in bijna alle scenario’s niet rooskleurig uit.
  [naar artikel]
 34. Ondertussen in Oekraïne: ‘Bang voor oorlog? We zijn wel wat gewend’ (12/02/2022 - De Morgen)
  Oekraïne bereidt zich voor op een mogelijke oorlog met de Russen. Maar dat gaat niet overal even vlot, zag onze reporter, die een week langs de frontlinie trok: ‘Als Rusland echt wil, worden we in een mum van tijd verpletterd.’
  [naar artikel]
 35. Aan het front in Oekraïne: ‘Bang voor oorlog? We zijn wel wat gewend’ (12/02/2022 - De Morgen)
  Oekraïne bereidt zich voor op een mogelijke oorlog met de Russen. Maar dat gaat niet overal even vlot, zag onze reporter, die een week langs de frontlinie trok: ‘Als Rusland echt wil, worden we in een mum van tijd verpletterd.’
  [naar artikel]
 36. Dit zijn de trieste cijfers na een half jaar oorlog in Oekraïne (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Rusland op 24 februari Oekraïne bij dageraad aanviel, werd de westerse wereld met verstomming geslagen en raakten de bijna 44 miljoen inwoners van Oekraïne in paniek. De zes maanden van oorlog tussen Rusland en Oekraïne hebben op grote schaal dood en verderf gezaaid en miljoenen mensen uit hun huizen verdreven. Het slagveld heeft zich drastisch over het land verplaatst en op talloze plaatsen verwoestingen aangebracht.
  [naar artikel]
 37. OPROEP. Ken jij Antwerpenaars die in Oekraïne wonen? (25/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De spanningen tussen het Westen en Rusland lopen hoog op nu beide legers steeds meer troepen verzamelen in de regio rond Oekraïne. Door het militaire opbod lijkt de kans op oorlog dichterbij te komen. Maar wat betekent dit voor de Oekraïners zelf? We willen het graag van hen weten.
  [naar artikel]
 38. Staat Rusland op het punt om Oekraïne binnen te vallen? Spanningen met het Westen lopen weer op (02/12/2021 - VRT NWS)
  De spanningen tussen Rusland en het Westen lopen opnieuw hoog op. Aanleiding is de Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. De voorbode van een invasie? Of een manier om druk te zetten op de NAVO om Oekraïne niet toe te laten treden tot de alliantie?
  [naar artikel]
 39. Van de "Geest van Kiev" tot de dure jas van Poetin: 6 opvallende momenten in de propagandaoorlog tussen Rusland en Oekraïne (24/02/2023 - VRT NWS)
  Naast de strijd aan de frontlinie, wordt tussen Oekraïne en Rusland nog een andere oorlog uitgevochten: een propagandaoorlog. Sinds de Russische inval in Oekraïne draait de propagandamolen in beide landen op volle toeren. Hoe wordt (en werd) propaganda ingezet in de oorlog? En werpt het zijn vruchten af?
  [naar artikel]
 40. Van kruisraketten tot gewapende drones: deze wapens spelen de hoofdrol in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne (04/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Kruisraketten, antitankwapens en gewapende drones: alle kalibers worden ingezet in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Beide legers zetten het grote geschut in, zoveel is duidelijk. Vooral het Russische arsenaal is imposant. Wat kunnen de Oekraïeners hier nog tegenover stellen? Een overzicht.
  [naar artikel]
 41. Wat zou een oorlog betekenen voor ons Belgen? Het conflict tussen Oekraïne en Rusland uitgelegd in 8 vragen en antwoorden (27/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De spanning in het conflict tussen Oekraïne en Rusland stijgt van dag tot dag. Er staat dan ook veel op het spel en de problemen sluimeren al enkele jaren. Maar waarom drijft Rusland de spanning op? Wat doen de bondgenoten van Oekraïne? En wat zou een oorlog betekenen voor ons land? Op onder andere die vragen geven we je in dit stuk antwoorden.
  [naar artikel]
 42. Poetin rukt op, en wanneer zal hij stoppen? “België kan primair doelwit worden” (26/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl de oorlog in Oekraïne almaar heviger wordt, rijst de vraag: waar wil Rusland uiteindelijk geraken? Wil president Poetin echt heel Oekraïne controleren? Of misschien zelfs meer? Dit zijn de mogelijke scenario’s, waaruit blijkt dat ook België een doelwit kan worden.
  [naar artikel]
 43. LIVE OEKRAÏNE. Rusland: aanvallen met zeedrones op Krimbrug afgeweerd (02/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Moskou beweert drie aanvallen met zeedrones op de Krimbrug te hebben afgeweerd. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie op zaterdag. In de bezette gebieden van Oekraïne worden ondertussen ‘verkiezingen’ gehouden met pro-Russische kandidaten. De NAVO houdt deze maand een militaire oefening op de Baltische Zee, waarbij voor het eerst wordt geoefend met scenario’s van een Russische aanval. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 44. Oekraïne staat open voor onderhandelingen met Rusland in februari: “Elke oorlog eindigt op een diplomatieke manier” (26/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne wil dan toch rond de tafel gaan zitten met Rusland om te onderhandelen over een einde van de oorlog. Dat heeft de Oekraïense buitenlandminister Dmitro Koeleba zonet gezegd. Hij mikt met die gesprekken op eind februari, ongeveer wanneer het een jaar geleden zal zijn dat Rusland Oekraïne binnenviel.
  [naar artikel]
 45. Oekraïne staat open voor onderhandelingen met Rusland in februari: “Elke oorlog eindigt op een diplomatieke manier” (26/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Oekraïne wil dan toch rond de tafel gaan zitten met Rusland om te onderhandelen over een einde van de oorlog. Dat heeft de Oekraïense buitenlandminister Dmitro Koeleba zonet gezegd. Hij mikt met die gesprekken op eind februari, ongeveer wanneer het een jaar geleden zal zijn dat Rusland Oekraïne binnenviel.
  [naar artikel]
 46. LIVE. Poetin: “Rusland neemt Oekraïense graanuitvoer naar Afrika over” (24/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de graandeal tussen Rusland en Oekraïne is afgesprongen zal Rusland de Oekraïense uitvoer van graan naar Afrika overnemen. Dat zegt de Russische president Vladimir Poetin vandaag in een verklaring. Van het grondgebied dat Rusland aanvankelijk innam bij de invasie, heeft Oekraïne al de helft heroverd. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 47. “Hier heeft hij zich glansrijk op miskeken”: een onverwacht scenario voor Poetin (01/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is nu zes dagen ver en het is, in tegenstelling tot wat iedereen dacht, voorlopig geen walk-over geworden voor de Russische troepen. Dat Oekraïne zoveel weerstand zou bieden, was een scenario waar Poetin geen rekening hield. Hoe komt het dat de meesterstrateeg zich zo mispakt heeft?
  [naar artikel]
 48. Nationale manifestatie op 26 februari: ‘Stop oorlog in Oekraïne’ (26/01/2023 - De Wereld Morgen)
  33 organisaties van het platform Europa voor Vrede en Solidariteit lanceren een oproep voor een nationale manifestatie op zondag 26 februari 2023 te Brussel. Het is dan een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. De oorlog in Oekraïne zorgt voor onnoemelijk veel menselijk leed en materiële schade. Het platform roept op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en onderhandelingen. In hetzelfde weekend zullen er in verschillende Europese hoofdsteden manifestaties plaatsvinden onder de noemer “Europe4Peace”. The post Nationale manifestatie op 26 februari: ‘Stop oorlog in Oekraïne’ appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy