Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Tijd

Hendrik Dierendonck: ‘Het lijkt nu of vlees eten erger is dan drugs nemen’

25/11/2022 - 22:04
"21:55 Zelfs in Dubai eten ze zijn pâté en croûte. Maar de bekendste beenhouwer van ons land weet dat de wereld verandert, en dat beter vlees dus belangrijker is dan meer vlees. Ontbijt met De Tijd."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Mag je zilverpapier op de barbecue gebruiken? En hoe voorkom je uitgedroogd vlees? Topslager Hendrik Dierendonck geeft antwoord op 10 lezersvragen (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


2. Hoeveel vlees voorzie je per persoon? En hoe barbecue je een T-bonesteak? Topslager Hendrik Dierendonck beantwoordt lezersvragen (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


3. Hoe bak je vlees het best op je barbecue? Stel al je vragen aan Hendrik Dierendonck (19/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 24 juli is de bekendse slager van Vlaanderen, Hendrik Dierendonck, aan de beurt. Hij zal gedurende een week advies geven over hoe je verschillende soorten vlees het best op je barbecue bakt: van kip tot worsten. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele vragen, voor aan Hendrik Dierendonck. [naar artikel]


4. 10 lezersvragen over barbecue beantwoord door topslager Hendrik Dierendonck: “Een gewone ijskast heeft geen ventilatie, waardoo vlees snel gaat rotten” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


5. “Schimmel aan de buitenkant zorgt voor een bijzondere Umami-smaak.” Topslager Hendrik Dierendonck vertelt hoe je de perfecte côte à l’os barbecuet (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Een côte à l’os is een nobel stuk vlees, dat verdient respect, daar draag je goed zorg voor dus bak je het perfect”, aldus Topslager Hendrik Dierendonck. Maar hoe bereid je zo’n eersteklas côte à l’os op de barbecue? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Hoelang moet je vlees schroeien? En hoe zorg je ervoor dat je rundsvlees vanbinnen lekker smeuïg blijft? Hendrik Dierendonck verklapt zijn recept, zodat jij voortaan net iets relaxter achter het vuur staat. [naar artikel]


6. “Dit vlees is een betaalbaarder alternatief voor een klassieke steak”: topslager Hendrik Dierendonck beantwoordt 10 lezersvragen over barbecueën (13/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie zomer zegt, zegt barbecue. De beste manier om een zomeravond mee af te sluiten, maar toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. We stelden 10 van jullie lezersvragen aan topslager Hendrik Dierendonck en groentenexpert Paul Florizoone. Hoe maak je een côte à l’os klaar op de barbecue? Welke betaalbare stukken vlees zijn er? En hoe krijg ik mijn rooster in topconditie? [naar artikel]


7. “Ik verwarm mijn côte à l’os voor tot hij bleu chaud is." Topslager Hendrik Dierendonck verklapt hoe je het perfecte stukje rundsvlees barbecuet (27/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Een côte à l’os is een nobel stuk vlees, dat verdient respect, daar draag je goed zorg voor dus bak je het perfect”, aldus Topslager Hendrik Dierendonck. Maar hoe bereid je zo’n eersteklas côte à l’os op de barbecue? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Hoelang moet je vlees schroeien? En hoe zorg je ervoor dat je rundsvlees vanbinnen lekker smeuïg blijft? Hendrik Dierendonck verklapt zijn recept, zodat jij voortaan net iets relaxter achter het vuur staat. [naar artikel]


8. Waar eet, drinkt & shopt (07/04/2019 - De Morgen)

Hendrik Dierendonck is de man achter een van 's lands beste slagerijen: Slagerij Dierendonck. Vandaag vertelt hij op het Krachtvoer-foodfestival over vergeten vlees.www.krachtvoer.be [naar artikel]


9. ‘Haal je vlees tijdig uit de koelkast en laat het niet chambreren in de zon’: topslager Hendrik Dierendonck deelt tien essentiële barbecuetips (25/07/2021 - De Morgen)

‘Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue’, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom deelt hij zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. ‘Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.’ [naar artikel]


10. Topslager Hendrik Dierendonck wil fors uitbreiden (08/06/2018 - De Tijd)

01:03 Hendrik Dierendonck, ’s lands bekendste kwaliteitsslager, wil zijn vleesimperium stevig uitbreiden. Hij mikt in België op acht à tien winkels - meer dan het dubbele van vandaag - en broedt op een twee... [naar artikel]


11. Hoe bak je kip perfect op de barbecue? Topslager Hendrik Dierendonck geeft advies: “Wrijf de kruiden na het marineren grof af, anders gaat het verbranden” (26/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Van kippenboutjes tot kipfilets, ze spelen op menig barbecue de hoofdrol. Maar niets zo lekker als een kip die je op zijn geheel bereidt, weet meestersleger Hendrik Dierendonck. Dat kan op een bierblik, dé barbecuehit van vorig jaar, maar wie het graag puurder en eenvoudiger heeft, slaat deze zomer aan het vlinderen. “Het lijkt ingewikkeld, maar het is echt simpel.” Dierendonck geeft advies hoe je kip het best op de barbecue bakt en verklapt zijn favoriete kiprecept. [naar artikel]


12. Carcasse van beenhouwer Dierendonck in top 10 van beste steakrestaurants ter wereld: “En dat met gerijpt rundsvlees van 3 tot 7 jaar oud” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Carcasse, het restaurant van beenhouwer Hendrik Dierendonck (47), in Sint-Idesbald klom in twee jaar tijd op van de 44ste naar de 8ste plaats op de lijst ‘World’s 101 best steakrestaurants’. “Dit had ik nooit durven hopen maar het doet meer dan deugd na zo’n onzekere coronaperiode”, reageert Hendrik. Waar schuilt nu het geheim van de ultieme steak? [naar artikel]


13. Slager Dierendonck zoekt 15 nieuwe werknemers: “We leiden ze zelf op, ze moeten vooral een passie voor vlees hebben”  (12/10/2020 - VRT NWS)

De bekendste slager van Vlaanderen Hendrik Dierendonck uit Koksijde zoekt nieuw personeel. Dat is vooral omdat hij een winkel in Antwerpen opent. Het bedrijf wil jongeren aanspreken met een ludieke fotocampagne. [naar artikel]


14. “Als je een worst bakt, prik er dan geen gaatjes in.” Topslager Hendrik Dierendonck deelt tien gouden regels voor wie heerlijk vlees wil barbecueën (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]


15. “Als je een worst barbecuet, prik er dan geen gaatjes in.”Ontdek de tien BBQ-geboden van topslager Hendrik Dierendonck (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn tips, trucjes, recepten en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]


16. “Als je een worst barbecuet, prik je er dan geen gaatjes in.”Ontdek de tien BBQ-geboden van topslager Hendrik Dierendonck (24/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn tips, trucjes, recepten en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]


17. 'Vlees is een verhaal geworden' (13/04/2019 - De Morgen)

Een slager die pleit voor minder maar beter vlees, dat is Hendrik Dierendonck (42). 'Slagers zijn traiteurs geworden die niets meer zelf maken', zegt de West-Vlaamse commerçant, die in Brussel een ouderwetse beenhouwerij met lokale producten wil openen. Kris Kuppens [naar artikel]


18. De werklessen van Hendrik Dierendonck: ‘Stel je succesrecepten geregeld in vraag’ (22/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


19. Zo barbecue je als topslager Hendrik Dierendonck (10/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Chef Sofie Dumont heeft maar twee dingen nodig voor een perfecte zomer: een vakantie op Ibiza en een barbecue. Die deelt ze graag met haar gasten in de reeks 'Happy Moments in Ibiza'. In de nieuwe aflevering verwelkomt ze topslager Hendrik Dierendonck. [naar artikel]


20. Slager Hendrik Dierendonck: “Die Calm-app werkt vooral op mijn zenuwen” (20/01/2019 - De Morgen)

Is een smartphone een spiegel? Strookt het onlineleven nog met de werkelijkheid? Matthias M.R. Declercq gaat wekelijks face to face, over swipen, liken en liegen. Vandaag: Hendrik Dierendonck (44), slager.      [naar artikel]


21. Dierendonck: ‘Wat ik wil bereiken, is nog nooit gebeurd' (13/08/2016 - De Tijd)

06:00 ’s Lands bekendste slager Hendrik Dierendonck is een man met een plan. De beenhouwerij die hij dit najaar in Brussel opent, is een zorgvuldig uitgekiende opstap naar meer. ‘Als je ambitie hebt, moet j... [naar artikel]


22. Alexander & Hendrik Dierendonck (05/04/2019 - De Morgen)

'We trekken elkaar in twijfel, dat kan alleen als je familie bent.' 'We zijn niet zo lichamelijk', zegt Alexander Dierendonck tegen de fotograaf, als die polst naar de beste manier om hem samen met zijn broer Hendrik in beeld te brengen. Toch zijn de twee, de een een gerenommeerde architect, de ander een 'mediabekend' slager, onafscheidelijk. Voor de muziek vergeten ze zelfs hun vrouwen. [naar artikel]


23. “Oer-Vlaams, door iedereen gesmaakt, en goedkoop. ”Topslager Hendrik Dierendonck toont hoe je zelf worsten draait én barbecuet (29/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je hoeft kleine kinderen niet langer als excuus te gebruiken: worsten hebben hun plaats op de barbecue verdiend. “Goede worsten maken, da’s pure ambacht. Vraag dat maar aan elke beenhouwer”, aldus topslager Hendrik Dierendonck. De mogelijkheden op de barbecue zijn eindeloos: van een simpele merquez tot een hotdog met braadworst. Maar hoe zorg je ervoor dat je worst niet uitdroogt? En waar moet je op letten wanneer je je zelf aan het worsten draaien waagt? Hendrik Dierendonck verklapt zijn tips en tricks voor een krokante, maar malse worst en deelt zijn recept voor (extra spicy!) peperoncinoworsten. [naar artikel]


24. Bekende slager Dierendonck breidt uit naar Brussel (14/04/2019 - De Morgen)

Hendrik Dierendonck opent in het najaar een nieuwe vestiging van zijn befaamde slagerij. Hij kiest voor de Brusselse Dansaertwijk, waar hippe Vlamingen thuis zijn. [naar artikel]


25. Hendrik Dierendonck, ‘s lands bekendste beenhouwer: “Toen ik een tweede slagerij opende, sprak mijn papa een maand niet tegen mij” (21/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Vraag Hendrik Dierendonck (46) niet waarom hij is uitgegroeid tot de bekendste beenhouwer van het land met een imperium van vijf winkels, een atelier, een sterrenzaak én maar liefst 95 medewerkers. “Ik heb er geen idee van, ik doe gewoon wat ik graag doe. Al heb ik ook al in mijn auto zitten bleiten omdat ik het niet meer zag zitten.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!