De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere + win 5 exemplaren

Gezond.be

26/11/2022 - 06:20

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere te delen. Als je nog inspiratie wil, […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin + win 5 exemplaren (21/01/2023 - Gezond.be)
  Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 2. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren (12/11/2022 - Gezond.be)
  Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 3. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Heerlijk simpel’ van Foodbag + win 3 exemplaren (17/12/2022 - Gezond.be)
  Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Heerlijk simpel’ van Foodbag te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Heerlijk simpel’ van Foodbag + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 4. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts + win 5 exemplaren (07/01/2023 - Gezond.be)
  Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts te […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 5. De favoriete vegan-recepten van Nathalie Meskens (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Presentatrice Nathalie Meskens is een fan van gezonde voeding en sinds een tweetal jaar overgeschakeld op een veganistische levenswijze. Het waarom van die switch én honderd recepten om in haar voetsporen te treden, doet ze uit de doeken in haar nieuwste boek Plan Vegan, opvolger van Plan Boos.
  [naar artikel]
 6. Nieuw boek voor Nathalie Meskens (30/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eind september brengt Nathalie Meskens een nieuw boek uit. In ‘Plan Vegan’ staan 100 eenvoudige recepten ‘voor a vegan way of life’, zoals de...
  [naar artikel]
 7. Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch (23/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn.
  [naar artikel]
 8. 3 x onze favoriete recepten uit Nathalie Meskens’ nieuwe boek ‘Plan Vegan’ (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nathalie Meskens is al twee jaar vegan en deelt die levensstijl in haar nieuwe boek Plan Vegan, dat vanaf vandaag in de winkelrekken ligt. Ze gidst...
  [naar artikel]
 9. ‘Try vegan’ met deze handige weetjes en veganistische recepten om van te smullen (02/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Je hebt het misschien al ergens zien opduiken: november staat dit jaar in het teken van de Try Vegan-actie. BE Vegan vzw daagt je daarom deze maand uit om dertig dagen lang geen dierlijke producten te eten en de veganistische leefstijl uit te proberen. Niet toevallig dertig dagen, want zo lang zou het duren om een nieuwe gewoonte aan te leren. Wij gingen op zoek naar de leukste diervriendelijke weetjes én voorzien je van drie makkelijke recepten om de uitdaging alvast wat makkelijker te maken.
  [naar artikel]
 10. Drie makkelijke recepten voor wie vegan een kans wil geven (01/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor wie Dagen zonder Vlees niet ver genoeg gaat of wie nog een straffere uitdaging wil aangaan, kan deze maand voor de tweede keer deelnemen aan Try Vegan. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan sporen je aan om in april veganistisch te eten. Zie je dat wel zitten, maar heb je geen idee hoe daar aan te beginnen? We helpen je op weg met drie eenvoudige recepten.
  [naar artikel]
 11. Na hersenletsel en afasie-diagnose: Steven 'Spillie' Spillebeen stelt voor het eerst vegan kledingcollectie voor (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe zou het nog gaan met Steven ‘Spillie’ Spillebeen? De winnaar van de eerste ‘Big Brother’ in ons land is helemaal terug na een zware periode, waarin hij herstelde van een hersenletsel. Spillie hield er afasie aan over, een taalstoornis waardoor hij soms moeilijk uit z’n woorden komt. Maar de ondernemer laat zich niet kisten en gaat met z’n kledingcollectie ‘Rebel’ nu ook de vegan-toer op. Met voor het eerst een diervriendelijke lijn, speciaal ontworpen voor het Vegan Summer Fest. Afgelopen weekend stelde hij daar z’n T-shirts, sweaters en hoodies voor. Wij stuurden onze vegan-reporter Senne naar Gent voor een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 12. Na hersenletsel en afasie-diagnose: Steven 'Spillie' Spillebeen stelt voor het eerst vegan kledingcollectie voor (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe zou het nog gaan met Steven ‘Spillie’ Spillebeen? De winnaar van de eerste ‘Big Brother’ in ons land is helemaal terug na een zware periode, waarin hij herstelde van een hersenletsel. Spillie hield er afasie aan over, een taalstoornis waardoor hij soms moeilijk uit z’n woorden komt. Maar de ondernemer laat zich niet kisten en gaat met z’n kledingcollectie ‘Rebel’ nu ook de vegan-toer op. Met voor het eerst een diervriendelijke lijn, speciaal ontworpen voor het Vegan Summer Fest. Afgelopen weekend stelde hij daar z’n T-shirts, sweaters en hoodies voor. Wij stuurden onze vegan-reporter Senne naar Gent voor een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 13. ‘Voor zo goed als alles bestaat er een vegan alternatief dat minstens even lekker is’ (29/10/2021 - De Morgen)
  Van 1 tot en met 30 november kun je meedoen aan Try Vegan, dat mensen wil aansporen de hele maand zoveel mogelijk veganistisch te eten. Nathalie Duyck (35) van de Belgische veganismevereniging: ‘Vegan zijn was nooit zo makkelijk als nu.’
  [naar artikel]
 14. RECEPT. Frittata met paddenstoelen en verse truffel: “En liefst eet je hem meteen op” (09/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: ‘Vegan, zoals je het nog nooit proefde’. “Een frittata is eigenlijk dé omelet voor vegans”
  [naar artikel]
 15. Massaman curry, Snickers of granola? Foodie Morgane geeft 5 plantaardige recepten met pindakaas om van te ge-noten (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In geval van noot smeer je pindakaas op je boterham, right? Maar wat als we je vertellen dat pindakaas véél meer is dan een smakelijk goedje voor op je pistolet alleen? Van gezonde snickers tot smaakmaker in smoothies, je maakt er recepten mee om je vingers bij af te likken. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke (25) geeft vijf vegan recepten. Geen betere dag om die uit te testen dan Nationale Dag van de Pindakaas.
  [naar artikel]
 16. Van een broodje 'pulled rabbit’ tot tempura met konijn: 3 recepten om dit gezonde vlees op een frisse manier klaar te maken (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De vraag ‘wat eten we vandaag’, passeert in elk gezin weleens tijdens de week. Wat dacht je van een broodje ‘pulled rabbit’ of een tempura met konijn? Van 25 januari tot 1 februari loopt de ‘Week van het konijn’ en voor die gelegenheid zet VLAM het Belgisch konijnenvlees extra in de kijker. Met deze drie recepten tover je eens iets anders op tafel dan de klassieker met pruimen.
  [naar artikel]
 17. Elisabeth Van Lierop weet hoe je met het hele gezin kunt switchen naar meer plantaardig eten: ‘Vegan kan ook heerlijk decadent zijn’ (28/02/2022 - De Morgen)
  Haar twee kleuters zeuren niet om een hamburger, maar om tempeh. En ze zijn kerngezond, benadrukt Elisabeth Van Lierop (34) van de eco-blog ‘Plantbased’. Ze bracht onlangs een boek uit met vegan recepten, perfect op maat van bon vivants en kinderen in een groeispurt. Haar boodschap? Vlees en vis skippen is fun... als je tenminste niet te streng bent.
  [naar artikel]
 18. Van een gezonde salade tot heerlijke pizza: deze 5 recepten zet je op tafel voor minder dan 15 euro (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elke week opnieuw tonnen vol inspiratie hebben om een weekmenu op tafel te toveren? Onmogelijk. Zelfs wij op de redactie van HLN Eten strugglen wel eens. Daarom komen deze recepten van foodstyliste Sonja Peeters als geroepen. Gezonde maaltijd om op maandag mee te starten? Check. Comfortfood om vrijdag de week mee af te sluiten? Dubbelcheck. En dat alles voor minder dan 15 euro. Dat kunnen we niet laten liggen. Aan tafel!
  [naar artikel]
 19. Vijf vegan recepten voor diervriendelijke feestdagen (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wil je de klassieke kalkoen, coq au vin of gourmet dit jaar links laten liggen met de feestdagen en focussen op diervriendelijke gerechten? Goed nieuws: met plantaardig voedsel kun je alle creatieve kanten uit. Wij selecteerden vijf recepten en kwamen tot een compleet vegan menu. Smakelijk!
  [naar artikel]
 20. Nooit meer de vraag ‘wat eten we vandaag’: deze 5 gerechten zet je graag op het weekmenu (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vraag ‘wat eten we vandaag’ is ongetwijfeld één van de meest gestelde vragen in elk huishouden. Even geen inspiratie meer voor op het boodschappenlijstje dit weekend? Met deze 4 recepten in je weekmenu schrijft dat lijstje zichzelf. Van vis tot taart en taco’s: aan alles werd gedacht. Aan tafel!
  [naar artikel]
 21. Wij wagen ons aan plantaardig koken: kunnen de vegan worstenbroodjes onze verwachtingen inlossen? (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde.
  [naar artikel]
 22. Exclusieve voorpublicatie. Tv- en radiopresentatrice Rani De Coninck deelt 3 recepten uit haar kookboek: “Maak de spaghettitaart een dagje op voorhand” (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In plaats van ‘Wat eten we vandaag?’, stelt tv-presentatrice Rani De Coninck (52) zichzelf de vraag ‘Wat eten we deze week?’. Het bracht een andere dynamiek teweeg in haar gezin én in haar voorraadkast. Dankzij onder meer mealprepping loopt alles volgens plan en is er nooit een gebrek aan eten op tafel. Ze deelt 3 recepten uit haar boek ‘Rani’s Goed Plan’ om zelf succesvol te mealpreppen deze week.
  [naar artikel]
 23. Exclusief: 3 lekker gezonde recepten waar ook kinderen van smullen uit het nieuwe boek van Ellemieke Vermolen (07/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een gezonde levensstijl meegeven aan haar zonen Noah (12) en Zenna (10) is altijd een prioriteit voor Ellemieke Vermolen (45) – jaren de vrouw van topchef Sergio Herman. “Goede voeding is zo belangrijk. Voor je gezondheid, en voor onze planeet. Dat blijft echt wel ergens plakken in die jonge hoofden.” Zelf past ze de ‘80/20-regel’ toe en met haar nieuwe kookboek ‘Lekker gezond’ tovert ze meer plezier in de keuken en aan tafel. Op één ingrediënt bezuinigt ze niet: liefde. Wij mogen drie recepten exclusief publiceren.
  [naar artikel]
 24. 5 originele recepten van Sandra Bekkari voor de paasbrunch: “Zo maak je een quiche zonder bladerdeeg” (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk!
  [naar artikel]
 25. Eens iets anders dan asperges en een gekookt eitje: 5 originele recepten van Sandra Bekkari voor de paasbrunch (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk!
  [naar artikel]
 26. “Voor amper € 6 kook je elke avond iets lekkers”: 5x budgetproof recepten van Sandra Bekkari (21/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vraag ‘wat eten we vandaag’ is ongetwijfeld de meest gestelde vraag in elk huishouden. Geen zin om daar volgende week weer je hoofd over te breken? Dan snelt gezonde ‘fast food’-schrijfster Sandra Bekkari ter hulp met een weekmenu van 5 recepten die niet alleen gezond maar ook nog eens goedkoop zijn. Budgetkoken was nog nooit zo leuk én makkelijk.
  [naar artikel]
 27. ‘Bad Vegan’: het sprookje is uit voor de ultieme vegan fitgirl (30/03/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. ‘Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives’: het sprookje is uit voor de ultieme vegan fitgirl (30/03/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Pascale Naessens brengt nieuw kookboek uit en deelt recept voor gezonde kaaskoekjes: “Groenten zijn niet per se de gezondste keuze” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten erin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten.
  [naar artikel]
 30. RECEPT. De perfecte worstenbroodjes met vegan gehakt: “Zelfs kinderen smullen hiervan” (12/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: “Worstenbroodjes zijn perfect om het diner mee te beginnen.”
  [naar artikel]
 31. Een plantaardig dieet proberen? Deze drie makkelijke veganistische recepten helpen je op gang (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het was de oudste dochter van Anneke Pauwels, voormalig model en nu fulltime foodie, die haar overtuigde om te kiezen voor een volledig plantaardig dieet. En daar stopte haar vegan verhaal niet, want ze geeft nu kookworkshops en bouwt een online platform uit. Ze weet ondertussen als geen ander hoe je veganistisch eten toegankelijk maakt voor iedereen. Wedden dat je geen klachten krijgt als je deze drie makkelijke en gezonde recepten thuis op tafel zet?
  [naar artikel]
 32. GETEST. Onze redacteurs proeven vegan visvervangers uit de supermarkt: “Dit ruikt écht naar de zee” (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen vleesvervangers, maar ook ‘vegan’ vis valt niet meer weg te denken uit de koelrayons van de supermarkt. Wij hengelden in Limburgse supermarkten naar vegan visburgers, calamares en zelfs vegan kaviaar, en velden ons oordeel: “Moet dit vis voorstellen?”
  [naar artikel]
 33. Pascale Naessens brengt nieuw kookboek uit en deelt recept voor gezonde kaaskoekjes: “Groenten zijn niet persé de gezondste keuze” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten hierin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten.
  [naar artikel]
 34. Ook Ian Thomas eet vegan, en deelt zijn favoriete recepten! (01/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het World Vegan Day, het uitgelezen moment om eens te kijken wat Vlaanderens bekendste veganist - Ian Thomas - meestal op zijn bord
  [naar artikel]
 35. INTERVIEW. ‘Novastar’ Joost Zweegers brengt nieuwe plaat uit met als grote inspiratie zijn vrouw, zijn kinderen en de lockdown (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘The Best Is Yet To Come’ dacht Novastar-zanger Joost Zweegers (50), hij is dus nog lang niet van plan om te stoppen. Hij vertelt over zijn familie als grote bron van inspiratie, zijn vele tripjes naar Engeland, en zijn nieuwe album ‘Holler And Shout’ : “Artistieke mensen zijn zeer moeilijke mensen, gelukkig kan mijn vrouw daar goed mee om.”
  [naar artikel]
 36. Ophef over kookapp met gezonde recepten van de Vlaamse regering: 550.000 euro voor “pleziertjes” of noodzaak? (05/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD schiet met scherp op Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) omdat de kookapp en -website met gezonde recepten van de Vlaamse overheid 550.000 euro heeft gekost. Volgens Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde is dat te gek voor woorden.
  [naar artikel]
 37. "Brood labelen als ongezond is kort door de bocht": Sandra Bekkari tipt hoe je een gezonde lunch bereidt voor jong en oud (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.”
  [naar artikel]
 38. Recepten voor een snelle en gezonde hap: 3x creatief met wraps (16/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Van paddestoelburger tot zalmlasagne en ontbijtwrap: met tortilla’s kun je alle kanten uit in de keuken. Drie originele recepten uit het leuke kookboekje: ‘It’s a wrap’.
  [naar artikel]
 39. BUDGETTIP. Met deze 3 no waste-recepten tover je restjes oud brood of kaas om in een nieuwe maaltijd (20/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je nog heel wat inspiratie nodig om al die restjes uit je koelkast op te werken dit weekend? Foodie Sonja Peeters bedacht 3 handige recepten om oud brood, aardappelschillen of overgebleven groenten op te koken én tegelijkertijd verrassende gerechten op tafel te toveren. Geen food waste voor jou deze week!
  [naar artikel]
 40. 3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is de laatste dag van de ‘Try Vegan’-maand, een campagne van EVA en BE Vegan om ons in november meer plantaardig te doen eten. We sluiten we af met 3 recepten die een must zijn in je plantaardige receptenboek, getipt door Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster. Zij onthullen ons hun favoriete gerecht én hun beste tips en tricks om plantaardig te koken met de vingers in de neus.
  [naar artikel]
 41. Lekker en verfrissend: 5 gemakkelijke recepten om zelf gezonde ijsjes te maken (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zomerse temperaturen en lekkere ijsjes, het is een match made in heaven. Helaas bevatten die lekkernijen vaak veel calorieën en verder weinig goeds voor je gezondheid. Maar wat als het beter kan? Met een paar ingrediënten kan je namelijk zowel lekkere als gezonde ijsjes maken. Dit zijn onze 5 favoriete recepten.
  [naar artikel]
 42. Op wandel langs vegan hotspots in ’t Stad: “Antwerpen is een inhaalbeweging aan het maken” (02/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Scrambled tofu, gerookte ‘zalm’ van wortelen en schimmelkaas op basis van noten. Citta wandelde voor World Vegan Day op 1 november de Classic Brunch Tour van Nom Eat en proefde dat het lekker was. “Antwerpen is een inhaalbeweging op het vlak van vegan food aan het maken”, zegt blogster en culinaire gids Lisa Wuyts.
  [naar artikel]
 43. Hasselt als nieuw vegan walhalla: “Veganisme is meer dan een hype” (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant.
  [naar artikel]
 44. ‘Gezonde cola’ met slechts twee ingrediënten is een hype op TikTok. Maar smaakt het echt naar de frisdrank? Wij testten het uit (15/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Videoplatform TikTok zorgt wel vaker voor een nieuwe trend en dat is met de ‘gezonde cola’ niet anders. Amanda Jones plaatste een video van haar versie van een ‘gezonde cola’ en in geen tijd ging de video viraal. Wij testten het drankje uit en gingen daarvoor aan de slag met … balsamicoazijn.
  [naar artikel]
 45. ‘Gezonde cola’ met slechts twee ingrediënten is een hype op TikTok. Maar smaakt het echt naar de frisdrank? Wij testten het uit (15/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Videoplatform TikTok zorgt wel vaker voor een nieuwe trend en dat is met de ‘gezonde cola’ niet anders. Amanda Jones plaatste een video van haar versie van een ‘gezonde cola’ en in geen tijd ging de video viraal. Wij testten het drankje uit en gingen daarvoor aan de slag met … balsamicoazijn.
  [naar artikel]
 46. ’t Goei Leven: onze reporter (en carnivoor) test vegan restaurant Funky Jungle (22/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Mechelse vegan restaurant Funky Jungle werd onlangs genomineerd voor de Vegan Award als Best Lunch Place. Ze haalden het jammer genoeg niet van een aantal van hun collega’s uit Gent en Brussel, maar niettemin een prestatie om trots op te zijn. En alleszins ook genoeg om ons, als vleeseter, nieuwsgierig te maken naar vegan.
  [naar artikel]
 47. Waarom vegan producten boomen: ‘Steeds meer burgers worden zich bewust van de impact van de voedselketen’ (08/02/2022 - De Morgen)
  Nooit eerder hadden supermarkten een groter aanbod aan veganistische producten dan vandaag. Dat blijkt uit een onderzoek dat drie veganismeverenigingen uitvoerden. ‘Een goede zaak, want zo wordt de drempel om plantaardige producten te proberen lager’, zegt BE Vegan-woordvoerder Nathalie Duyck.
  [naar artikel]
 48. Easy fit food: de lekkerste gezonde recepten van foodblogster Charlot Pauwels (03/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Fit zijn kan niet zonder gezonde voeding. Volgens foodblogster Charlot Pauwels zit alles ’m in de balans: “Zin in frietjes? Geniet ervan! Maar eet...
  [naar artikel]
 49. 3 exclusieve recepten uit ‘Het Kookboek van De Bomma’ uit Familie: “Zelfs hét geheime ingrediënt van het stoofvlees vind je terug in het boek” (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nergens smaakt het eten beter dan... bij de bomma. Dat is ook de makers van ‘Familie’ niet ontgaan. Met ‘Het Kookboek van De Bomma’ lanceert VTM een nostalgische receptenbijbel met de dagelijkse kost van vroeger tot nu. “Het zijn niet gewoon wat recepten bij elkaar”, aldus actrice Annie Geeraerts (95), die al 31 jaar de bekendste bomma van het land speelt. We delen 3 exclusieve recepten én vragen de bomma achter de geheimen van haar keuken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy