Het summum van comfortfood: dat zijn ovenschotels voor Wim Ballieu. Deze drie recepten met camembert, witlof en kriekjes vrolijken gegarandeerd elke sombere, koude dag op. [naar artikel]
Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd? [naar artikel]
Even simpel als heerlijk: in Nog meer ovenschotels serveert Wim Ballieu, de kok achter restaurantketen Balss & Glory, nog meer ovenschotels. Verwarm je oven maar al voor. Van deze gratin met zalm en witlof, pompoenpuree met spekjes en kastanjes en spinazieknoedels met champignons krijg ook jij het lekker warm. [naar artikel]
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. [naar artikel]
Corona of niet, Wim Ballieu (37) blijft ondernemen. Het brein achter de restaurantketen Balls & Glory brengt sinds deze week naast gehaktballen ook ovenschotels op de markt. “Al mijn personeel op non-actief zetten, zou zonde zijn”, zegt de gekende tv-kok. De maaltijden maakt hij klaar in de slagerij van zijn ouders in Gent. [naar artikel]
Donkere dagen, miezerig weer... Dan wil je comfortfood, warm en gezellig eten waar je instant blij van wordt. Bonus: deze hartverwarmende recepten... [naar artikel]
Twijfel je met dit koude weer tussen een verwarmende curry, een stoofpotje of een ovenschotel? Dan krijg je al die wensen met deze 5 recepten voor maaltijdsoepen van foodblogger Elise Van de Poele allemaal tegelijkertijd op tafel. Verse soep is niet per se een tussendoortje, voorgerecht of extraatje bij oud brood. Deze soepen bevatten worstjes, pasta, gnocchi of zelfs kaas: daar krijg je iedereen warm mee bij deze temperaturen. [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]
Je weet wat ze zeggen: lekker eten is de beste troost. En zeker in coronatijden kan een smakelijk bord of heerlijk kokkerellen de perfecte afleiding zijn. Dus alsjeblieft: vijf keer nieuws uit foodland voor vijf keer meer plezier in de keuken. [naar artikel]
Terwijl het buiten kouder en donkerder wordt, groeit de zin in ovenschotels, chocolademelk en comfortfood. Stimuleert de winterkoude ons hongergevoel echt of beelden we ons dat in? En verandert dat het ideale tijdstip voor het avondeten ’s avonds? Diëtist Michaël Sels legt uit. [naar artikel]
Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]
Gehaktballenrestaurant Balls&Glory van kok Wim Ballieu uit Gent verkoopt gehaktballen en schenkt ze aan hulpverleners. Zij hebben het almaar drukker om tijd te vinden om aan eten te raken. Ballieu wil met het initiatief voedselverspilling tegen gaan én de zorgsector een hart onder de riem steken. [naar artikel]
Tussen alle winterse comfortfood door nood aan een portie vitamines? Deze wintersalade met couscous is in een wip klaar en de oven doet het meeste... [naar artikel]
Wim Ballieu is kok en ondernemer. Zijn restaurantconcept Balls&Glory werd bekroond met de Mercurius-handelsprijs. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 25 minuten en 11 seconden nodig. [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Deze maand delen we elke vrijdag snel en simpel lekkers voor al wie tijd wil winnen in de keuken. Nood aan comfortfood dat geen junkfood is? Dan is... [naar artikel]
Als je moet kiezen tussen comfortfood en een berg groenten, dan kies je waarschijnlijk dat eerste. Maar wat als je niet moet kiezen? Deze romige,... [naar artikel]
Ik weet niet hoe het met u zit, maar in januari maak ik vaak comfortfood, om die laatste echt donkere weken wat pit te geven. Deze week serveer ik een heerlijke Japanse bowl, een geweldige Zuid-Italiaanse soep en een visje uit de Noordzee. [naar artikel]
Januari loopt op z'n einde, alle feestjes zijn finaal voorbij en de dagen zijn koud en donker: dan kun je je al eens moedeloos voelen. NINA Kookt... [naar artikel]
Als je een stukje overgebleven pizza (hey, het kan de beste overkomen) weer wil opwarmen blijf je vaak over met een slappe bodem, een uitgedoorgd laagje tomaten en een hoopje kaas dat wat op rubber lijkt. Geen nood, het internet geeft ons hoop. [naar artikel]
Chef-kok Wim Ballieu is veroordeeld tot 2.000 euro boete met uitstel voor hygiëne-inbreuken in de vestiging van zijn gehaktballenrestaurant Balls & Glory in Brussel. ‘Ik kan enkel maar benadrukken: we hebben nooit muizen gehad in onze keuken’, zegt Ballieu. [naar artikel]
De Gentse kok Wim Ballieu stond dinsdag voor de rechter omdat er bij een controle in de Brusselse Balls & Glory muizen en bedorven producten werden aangetroffen. Ballieu was zelf aanwezig in de rechtbank: “Tweewekelijks kwam de ongediertebestrijding langs. Wat kan je nog meer doen?” [naar artikel]
“Ik keer terug uit mijn pensioen.” Het is een boodschap die al enkele dagen circuleert op sociale media. Niet geschreven door 65-plussers die weer aan de slag willen, wel door twintigers en dertigers die ooit in de scouts zaten. Zij springen opnieuw in hun scoutshemd om de jeugdbewegingen uit de nood te helpen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.