Het summum van comfortfood: dat zijn ovenschotels voor Wim Ballieu. Deze drie recepten met camembert, witlof en kriekjes vrolijken gegarandeerd elke sombere, koude dag op. [naar artikel]
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. [naar artikel]
Easy does it op drukke weekdagen. En wat is er in de herfst heerlijker dan een nostalgische ovenschotel? Chef-kok en foodie Wim Ballieu (39) deelt met ons de lekkerste herfstrecepten uit zijn nieuwste boek ‘Nog meer ovenschotels’. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Hij deelt meteen ook het basisrecept erbij voor een smeuïge aardappelpuree. Is het al etenstijd? [naar artikel]
Even simpel als heerlijk: in Nog meer ovenschotels serveert Wim Ballieu, de kok achter restaurantketen Balss & Glory, nog meer ovenschotels. Verwarm je oven maar al voor. Van deze gratin met zalm en witlof, pompoenpuree met spekjes en kastanjes en spinazieknoedels met champignons krijg ook jij het lekker warm. [naar artikel]
Vandaag is het Wereldveggiedag, dé dag om dat stukje vlees van je boodschappenlijst te schrappen. We vroegen de lezers van De Morgen naar hun favoriete vegetarische recepten. ‘Sinds we dit gerecht geprobeerd hebben, eten we het wekelijks.’ [naar artikel]
Corona of niet, Wim Ballieu (37) blijft ondernemen. Het brein achter de restaurantketen Balls & Glory brengt sinds deze week naast gehaktballen ook ovenschotels op de markt. “Al mijn personeel op non-actief zetten, zou zonde zijn”, zegt de gekende tv-kok. De maaltijden maakt hij klaar in de slagerij van zijn ouders in Gent. [naar artikel]
“Vlaanderen behoort voor mij tot de culinaire wereldtop”, vertelt chef Wim Ballieu, bekend van zijn Balls & Glory en Wim’s Deli. “Ook wat bakken betreft, al wacht ik niet zo graag op eten: in mijn favoriete bakkerij omzeil ik de lange wachtrijen door via Deliveroo te bestellen”, lacht hij. Waar gaat hij in eigen land dan het liefst uit eten en waar bestelt hij zijn pistolets of frietjes? Hij deelt zijn zeven favoriete eetadresjes in Sint-Gillis, Gent, Brussel, Etterbeek, Elsene en Marke. [naar artikel]
Je weet wat ze zeggen: lekker eten is de beste troost. En zeker in coronatijden kan een smakelijk bord of heerlijk kokkerellen de perfecte afleiding zijn. Dus alsjeblieft: vijf keer nieuws uit foodland voor vijf keer meer plezier in de keuken. [naar artikel]
Iedereen heeft wel een herinnering aan gehaktballetjes in tomatensaus. Het restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu draait zelfs al tien jaar lang volledig rond de vleesklassieker. Naast die gewone balletjes vind je ook opvallende versies met everzwijnvlees terug op de kaart. Kan je dan zowat alles van vlees succesvol in balletjes draaien? En hoe maak je zélf de perfecte gehaktbal? Wim Ballieu leert het ons en deelt twee exclusieve recepten. [naar artikel]
Wim Ballieu heeft als slagerzoon de liefde voor vlees van jongs af aan meegekregen. Vandaag baat hij het restaurant Balls & Glory uit, waarin hij... [naar artikel]
Gehaktballenrestaurant Balls&Glory van kok Wim Ballieu uit Gent verkoopt gehaktballen en schenkt ze aan hulpverleners. Zij hebben het almaar drukker om tijd te vinden om aan eten te raken. Ballieu wil met het initiatief voedselverspilling tegen gaan én de zorgsector een hart onder de riem steken. [naar artikel]
Vandaag is het Wereldveggiedag, dé dag om dat stukje vlees van je boodschappenlijst te schrappen. We vroegen de lezers van De Morgen naar hun favoriete vegetarische recepten. ‘Sinds we dit gerecht geprobeerd hebben, eten we het wekelijks.’ [naar artikel]
Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ is ongetwijfeld één van de meest gestelde vragen in elk huishouden. Even geen inspiratie meer voor op het boodschappenlijstje dit weekend? Met deze 4 recepten in je weekmenu schrijft dat lijstje zichzelf. Van vis tot taart en taco’s: aan alles werd gedacht. Aan tafel! [naar artikel]
Deze week toveren we met de hulp van bestsellerauteur Julie Van den Kerchove de mediterrane keuken op je bord. En dat in een jasje van het ketodieet, met weinig koolhydraten dus. Hier vijf recepten om je vingers bij af te likken. “Deze comfort food-maaltijd kan je gerust elke week op het menu zetten.” [naar artikel]
“Eten is heerlijk, eten is genieten”, zo vindt Ellen Van Gool akaKokerellen. En dat eten smaakt nog zo goed als het buiten kan, samen met vrienden. Met deze recepten krijg je meteen zin in zo’n fiësta with friends. [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts te […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu. De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]
Wie weinig tijd en inspiratie heeft voor een weekmenu roept al snel een maaltijdbox ter hulp in. Deze 5 recepten van het nieuwe HLN Eten-weekmenu zijn daarentegen nog goedkoper, makkelijk te maken én snel klaar. Zo wordt je week zonder twijfel een smakelijk en betaalbaar succes. Recepten opslaan en koken maar. Welke maaltijd haalt jouw weekmenu volgende week? [naar artikel]
Het is vandaag Internationale Pizzadag! Om deze heerlijke dag te vieren zetten we onze favoriete NINAkookt-recepten nog eens op een rij. [naar artikel]
Het is vandaag Internationale Pizzadag! Om deze heerlijke dag te vieren zetten we onze favoriete NINAkookt-recepten nog eens op een rij. [naar artikel]
In plaats van ‘Wat eten we vandaag?’, stelt tv-presentatrice Rani De Coninck (52) zichzelf de vraag ‘Wat eten we deze week?’. Het bracht een andere dynamiek teweeg in haar gezin én in haar voorraadkast. Dankzij onder meer mealprepping loopt alles volgens plan en is er nooit een gebrek aan eten op tafel. Ze deelt 3 recepten uit haar boek ‘Rani’s Goed Plan’ om zelf succesvol te mealpreppen deze week. [naar artikel]
Lang weekend! Dat betekent extra tijd om je weekmenu op punt te stellen én om toch nog voldoende te ontspannen. Van een smeuïge macaroni met kaas en hesp tot een fris trio van groentefrietjes als apéro: dankzij deze 5 recepten uit het HLN Eten-weekmenu tel je elke dag af naar de volgende maaltijd. Is het al etenstijd? [naar artikel]
Alsof het per seizoen nog niet ingewikkeld genoeg is om recepten te verzinnen, gooit de lente er ook nog eens een vleugje winter bij. Wil je voorbereid zijn op elke temperatuur en elke aprilse gril? Dan zetten we deze week een perfecte mix van comfort, warme en koude gerechten op het menu. Van gevulde pastaschelpen tot fish and chips: er zal gesmuld worden. [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en 3 exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.