Ze komt uit het land van de glimlach en staat zelf ook steeds met een lach klaar om Hasselt en omstreken kennis te laten maken met de echte Thaise keuken. “We maken de gerechten iets minder pikant, maar verder serveren we authentieke Thaise gerechten”, lacht Sukanya Geeraerts. [naar artikel]
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. [naar artikel]
Wie weinig tijd heeft om te koken maar toch een gezonde keuze wil maken, kan vanaf vrijdag 27 oktober bij Delhaize terecht. In samenwerking met de supermarktketen stelde Pascale Naessens vier ‘pure’ maaltijden samen die je gewoon kan opwarmen. Die gerechten maakte ze donderdag bekend tijdens een persconferentie. [naar artikel]
Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]
De coronacrisis heeft de populariteit van maaltijdboxen een boost gegeven. Waar je tot voor kort beperkt was tot het laten leveren van de verschillende ingrediënten om uiteindelijk zelf nog een maaltijd te moeten bereiden, kan je voortaan ook kant-en-klare maaltijdboxen tot aan je voordeur laten brengen. De verse gerechten hoef je vervolgens enkel nog op te warmen. Maar zijn de maaltijden wel voedzaam en gezond om dagelijks te verorberen? Diëtiste Sanne Mouha onderwerpt er drie aan een test. “Veel beter alternatief dan een pizza of een boterham met salami.” [naar artikel]
Na Flemish Foodie-collega Kobe Desramaults heeft ook Jason Blanckaert van het Gentse restaurant J.E.F. binnenkort met 'Aroy Aroy' een kookboek in de winkelrekken liggen. Geen plaats voor Vlaamse kost in dit keer, maar wel voor Thaise gerechten met een eigen twist. [naar artikel]
Een manier voor handelaars om deze zware periode en de sluiting van horecazaken financieel op te vangen, is een automaat plaatsen waarin ze hun gerechten aanbieden. Ook Margherita Mazzocchi van het gelijknamige restaurant in Rijmenam koos voor een afhaalautomaat op de Putsesteenweg. [naar artikel]
Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]
De Lommelse fietsvrienden Leo swinnen en Dirk Van Bun lanceren 2 gratis fietsgidsen die worden verdeeld in Limburg en Antwerpen. Ze bevatten 97 kant-en-klare fietsroutes die gebruik maken van de bestaande knooppunten op het fietsroutenetwerk. [naar artikel]
Nu de geschreven media hun inkomsten zien teruglopen, schiet dure onderzoeksjournalistiek er steeds vaker bij in. De Nederlandse topjournalist Eric Smit (45) begon zelf een platform, dat kant-en-klare onderzoeksartikelen levert aan de Volkskrant en Vrij Nederland. [naar artikel]
Wie zin heeft in een frisse cocktail, hoeft zijn luie zetel niet meer uit. Met Need a Drink?, een origineel initiatief van Nicolas Oorts en David Vanheesbeke, levert fietskoerierdienst Deliveroo kant-en-klare cocktails aan huis. [naar artikel]
"Mijn diepvriezer lijkt altijd wel een formaatje te klein. Kant-en-klare-gerechten uit de winkel zal je er niet in vinden, maar ik ben wel een... [naar artikel]
De Thaise keuken is aan een geweldige opmars bezig in ons land. Een van de bekendste gerechten is de pad thai. Nochtans bevat het weinig Thaise ingrediënten. Het zou ontstaan zijn uit een Thaise interpretatie van pho sao, de bekende drooggebakken noedels uit Vietnam. Ze werden in de achttiende eeuw door Vietnamese handelaars in Thailand geïntroduceerd. In de volgende restaurants ben je zeker van een lekkere pad thai. [naar artikel]
De wintergroente bij uitstek: rode kool. Niets gaat boven de verse bereiding - mét appeltjes natuurlijk - maar kan rode kool uit een bokaal even lekker smaken? Luc Bellings is fan van rode kool en proeft met veel plezier tien kant-en-klare bereidingen uit een bokaal. Én hij deelt een recept om zelf aan de slag te gaan. “Op deze kant-en-klare versie valt weinig op aan te merken!” [naar artikel]
Recht op luiheid, geld dat ook in de keuken? Een beetje wel, vinden Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck. Net als veel andere mensen kennen ze momenten waarop ze liever niet te lang in hun keuken staan. [naar artikel]
Nu we steeds vaker vegetarische gerechten op het menu zetten, willen we de kant-en-klare burgers weleens vervangen door vleesvervangers zoals tofu, tempeh of seitan. Hoe gebruik je die producten precies en wat is het verschil? [naar artikel]
Nog maar een paar weken en Yust in Berchem is klaar. Yust is een innovatief design- en huisvestingsproject dat samenwonen stimuleert en sociaal isolement wil tegengaan. Opvallend: u kunt er kant en klare kamers huren voor slechts een paar maanden. [naar artikel]
Een gebalanceerde mix van zout, zoet, zuur én pikant maakt van de Thaise keuken een populaire keuken. Nieuwkomer Thai Café serveert authentieke Thaise gerechten aan Quartier Bleu in Hasselt. [naar artikel]
Sinds kort kunnen Brusselse klanten van Colruyt maaltijden bestellen bij de supermarktketen, schrijft de vakwebsite Gondola. De nieuwe maaltijddienst heet... The post Colruyt gaat kant-en-klare maaltijden aan huis leveren in Brussel appeared first on Business AM. [naar artikel]
B&R Bouwgroep uit Arendonk heeft bij een gezin in Hechtel-Eksel in Limburg de eerste ‘modulaire mantelzorgunit’ in de tuin geplaatst: een kant-en-klare serviceflat die je voor 700 euro per maand kan huren. Bewoonster Jacqueline, een 82-jarige vrouw in een rolstoel, is supergelukkig met haar nieuwe woonst in de tuin van haar dochter en schoonzoon. [naar artikel]
In L’Anima in Pelt serveert chef Vincenzo Meliado Italiaanse gerechten met een moderne twist. De komende weken pakt hij uit met L’Anima @ casa tua. Italiaans genieten bij je thuis. [naar artikel]
Eet jij op een drukke dag ook zo graag een kant-en-klare lasagne? Dan is er slecht nieuws. Franse wetenschappers hebben aangetoond dat er een verband is tussen industrieel bereide schotels en kanker. Voor een studie van het Franse NutriNet-Santé vulden tussen 2009 en 2017 105.000 mensen met een leeftijd van gemiddeld 43 jaar een online […] [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: Marcelo Ballardin, de sterrenchef van Oak in Gent en ook te zien in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ op VTM, proefde voor ons kant-en-klare rundsburgers (mét sesambroodje en saus) uit de supermarkt. “Een hamburger is een topproduct als hij vers en zelfbereid is. Je moet vlees proeven.” En daar wringt volgens hem vaak het schoentje. [naar artikel]
In het station van Mechelen staat een pizza-automaat die voor de reiziger vier verschillende pizza’s binnen de drie minuten kan klaarmaken. De automaat is een proefopstelling, waarna de automaten in meerdere stations gelanceerd zouden kunnen worden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.