Niets zo lekker als verse kruiden uit eigen tuin. Met het boek ‘Kruiden Kweken Koken’ willen Lode Claus en Michiel Van Colenberghe inspireren om zelf aan de slag te gaan met tuinkruiden. “Ook in het najaar kan je aan een kruidentuin beginnen", vertellen Lode en Michiel. Welke kruiden oogst en verwerk je dan best in het najaar? Ze zetten tips op een rijtje en delen twee recepten. “Gebruik nooit een bot mes om kruiden mee te snijden, dan gaat de smaak verloren!” [naar artikel]
Verse kruiden zijn helemaal ingeburgerd én onmisbaar in de keuken. Want zonder dille tover je toch geen lekkere zalmsaus op tafel? En met basilicum maak je pesto die tien keer lekkerder is dan de versie uit een potje. Maar wanneer gebruik je welke kruiden? En wat is de beste bewaarmethode om die plantjes zolang mogelijk te laten meegaan? “Deze kruiden verliezen hun smaak als je ze verwarmt.” [naar artikel]
De cadeautjes zijn uitgepakt en de Sint is naar huis. Met deze tips hoef je de kruidnoten die je na Sinterklaas over hebt niet weg te gooien. [naar artikel]
Vrijdag raakte bekend dat Lotus zijn speculoos voortaan ‘Biscoff’ zal noemen. Ook al komt er in België nog een subtiele verwijzing op de verpakking naar “the original Speculoos”, toch zorgt de beslissing voor veel discussie. Schrijfster Ann De Craemer schreef voor HLN een hulde aan het koekje: “Tante Maria zal altijd tante Maria blijven, en speculoos altijd speculoos” [naar artikel]
Vrijdag raakte bekend dat Lotus zijn speculoos voortaan ‘Biscoff’ zal noemen. Ook al komt er in België nog een subtiele verwijzing op de verpakking naar “the original Speculoos”, toch zorgt de beslissing voor veel discussie. Schrijfster Ann De Craemer schreef voor HLN een hulde aan het koekje: “Tante Maria zal altijd tante Maria blijven, en speculoos altijd speculoos” [naar artikel]
Meester-chocolatier David Maenhout proeft voor ons acht sinterklazen in speculoos, te koop in de supermarkt. Hij hoopt dat niet alle sinten ongeveer dezelfde “bekende” smaak zullen hebben, maar dat valt tegen. [naar artikel]
Sinterklaas heeft afgelopen nacht een aanzienlijke hoeveelheid speculoos over ons uitgestrooid. Maar ook in het noorden van Chili is er een doorbraak in SPECULOOS, het nieuwste project van de ESO-sterrenwacht. [naar artikel]
Waarom smaakt die cocktail thuis niet zoals in de cocktailbar? Wat doe ik verkeerd? Wij vroegen de beste bartenders van de stad om uitleg. In deze video toont Yuni Herremans van Smokey Jo’s Cantina hoe u een mojito smaak kan geven en welke fouten er vaak gemaakt worden. [naar artikel]
In België, Nederland en Frankrijk kennen we de populaire koekjes als ‘Lotus speculoos’. Maar daar komt volgend jaar verandering in. Dat schrijft De Tijd. [naar artikel]
Met kruiden kun je een gerecht die extra toets geven. Chefs gebruiken maar al te graag een paar blaadjes of bloemetjes, maar ook hobbykoks en andere lekkerbekken vinden de weg naar ’t Coolhof in Putte, specialist in culinaire bloemen en kruiden. Met zaakvoerder Allen Vermeirsch (43) gaan we op zoek naar een paar kruiden die verrassende smaken geven aan een gerecht. [naar artikel]
Niets lekkerder dan huisbereide voorjaarsgerechten, op smaak gebracht met kruiden uit eigen hof. Een kruidentuin waar je je favoriete kruiden maar uit te plukken hebt, is niet alleen handig, het is ook helemaal niet moeilijk om te realiseren. Staan jouw plantjes er verpieterd bij, is dat buiten de tips van Wim Lybaert gerekend. De moestuinexpert bezorgde HLN Shop een handvol raad waarmee je zelf een kruidentuin aanlegt én in topvorm houdt. [naar artikel]
Welke bekende mannen en vrouwen vallen in de smaak bij de vrijgezellen en welke totaal niet? Ontdek het in deze video. [naar artikel]
Koekjesproducent Lotus gaat de naam van zijn bekendste product een internationalere aanblik geven. De keuze om ‘speculoos’ ook in onze... The post Van speculoos naar Biscoff: Lotus geeft bekendste product een andere naam appeared first on Business AM. [naar artikel]
De Belgische koekjesfabrikant Lotus Bakeries schrapt vanaf volgend jaar de naam "speculoos". Het bedrijf wil van zijn koekje een wereldmerk maken en kies daarom voor "Biscoff", de merknaam waaronder Lotus Speculoos in zowat alle landen al verkocht wordt. Lotus is niet de eerste voedingsproducent die het waagt om een ultrabekende merknaam te vervangen door een andere. Wij lijsten er enkele op. [naar artikel]
De speculoos rolt over de toonbanken, want Sinterklaas komt eraan. Het geschikte moment voor het Brussels gewest om speculoos te erkennen als cultureel erfgoed. Al kwam die vraag voor de erkenning er van de sector zelf, na de discussie rond de naam Biscoff bij koekjesfabrikant Lotus Bakeries. [naar artikel]
Genk, Lode Snijkers, 1968-2020. Vanuit heel Genk en omgeving kwamen klanten naar bakkerij Snijkers voor de typische ‘Genkse speculoos’. Een lokale variant op de traditionele Hasseltse speculoos, gecreëerd door Lode Snijkers. Deze maand overleed de Genkse bakker onverwacht. “Maar met Sinterklaas en de feestdagen zal ‘zijn’ speculoos hier weer geurend uit de oven komen”, belooft de familie. [naar artikel]
Artisanaal bereide speculoos maakt voortaan deel uit het Brussels culturele erfgoed. Nog maar enkele tientallen bakkers maken het lekkere koekje. Sommige doen dat alleen rond de sinterklaasperiode. Reden te meer om speculoos net nu bij het erfgoed te voegen. [naar artikel]
De speculoos rolt over de toonbanken, want Sinterklaas komt eraan. Het geschikte moment voor het Brussels gewest om speculoos te erkennen als cultureel erfgoed. Al kwam die vraag voor de erkenning er van de sector zelf, na de discussie rond de naam Biscoff bij koekjesfabrikant Lotus Bakeries. [naar artikel]
Het was vandaag prachtig weer, en zo'n dag smeekt natuurlijk om afgesloten te worden met een heerlijke barbecue. Dat kan vanaf nu met gekruide briketten, een uitvinding van Peter de Clercq, de gewezen wereldkampioen barbecueën. In zijn briketten zitten vuurkruiden waardoor je zelf niet meer hoeft te kruiden. Tijdens het braden, trekt de smaak in het vlees. [naar artikel]
Wie dit jaar lekkers in z’n schoen vindt, zal daar geen speculaas in zien liggen. De nieuwste trend is pepernoot, of kruidnoot. Mogelijk het gevolg van de komst van Nederlandse supermarkten in België, want de lekkernij is inderdaad een uitvinding van onze noorderburen. Maar wat is het verschil met speculaas dan precies? Pepernoten en kruidnoten […] The post Dit jaar brengt Sinterklaas geen speculaas, maar pepernoten appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Vanaf zaterdag 9 september krijg je 9 weken op rij een receptenboekje bij Het Laatste Nieuws. Boordevol heerlijke topgerechtjes met je [naar artikel]
Bij de koffie, op een boterham of als smeerpasta: speculoos smaakt altijd. Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn ze daarvan... [naar artikel]
“Eten mag niet saai zijn” is het motto van HLN-chef Sandra Bekkari. Daarom tilt ze haar gerechten telkens weer met kruiden tot een hoger niveau. Maar om met specerijen het gerecht te creëren waar je van droomt, moet je een paar trucjes kennen. Wat wil je níét op de ingrediëntenlijst lezen? Hoe haal je nog meer aroma uit een kruid? En wanneer verliezen kruiden hun smaak? Bekkari deelt haar beste tips. [naar artikel]
Deze week werd speculoos uitgeroepen tot Brussels erfgoed, maar ook in Hasselt is speculaas een belangrijk streekproduct. Welke stad is de echte speculaashoofdstad? Of moeten we speculooshoofdstad zeggen? Julie Capiau van Maison Dandoy in Brussel en Luc Brabanders uit Hasselt gingen de strijd aan in "De zevende dag". [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.