Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Live - Rusland lanceert nieuwe raketaanvallen op Oekraïne, inwoners zoeken dekking • ‘Twee doden in Zaporizja’

05/12/2022 - 14:20
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Live - Britse generaal: Oekraïne kan dit jaar de oorlog verliezen • Rusland: ‘Zes doden bij Oekraïense beschietingen in regio Zaporizja’ (13/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Live - Oekraïne noemt Rusland ‘terroristische staat’ • Aantal doden en gewonden na Russische raketaanvallen loopt op (11/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Raketaanvallen op flatgebouwen in Zaporizja: dodentol loopt op tot 17 (09/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na nachtelijke raketaanvallen op woningcomplexen in de stad Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne, zijn zeker 17 doden gevallen. Dat is vernomen uit officiële Oekraïense bron. Volgens het Oekraïense leger kan de dodentol nog sterk oplopen. [naar artikel]


4. Tientallen doden na nachtelijke raketaanvallen op flatgebouwen in Zaporizja (09/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Minstens twaalf mensen zijn omgekomen door nieuwe Russische raketaanvallen afgelopen nacht op de stad Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne. Dat meldt de regionale gouverneur. Door de beschietingen liggen ook ongeveer vijftig gewonden, onder wie zes kinderen, in het ziekenhuis. Volgens het Oekraïense leger kan de dodentol nog sterk oplopen. Een bron binnen het stadsbestuur zegt dat er intussen al zeventien doden geteld zijn. [naar artikel]


5. Opnieuw Russische luchtaanvallen op Oekraïne: doden in Zaporizja, stroomuitval in verschillende steden (05/12/2022 - VRT NWS)

Oekraïne wordt opnieuw getroffen door een reeks Russische luchtaanvallen. In de hoofdstad Kiev en verschillende andere steden is het luchtalarm afgegaan en zoeken burgers dekking in schuilkelders. In Zaporizja, in het zuiden, zijn huizen geraakt. Er zouden zeker twee doden zijn gevallen. In Soemi, in het noorden, is de stroom uitgevallen nadat een energiecentrale was geraakt. [naar artikel]


6. Luchtalarm boven heel Oekraïne, doden en gewonden bij ontploffingen op Russische vliegvelden (05/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

In heel Oekraïne geldt momenteel het luchtalarm. Een woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht bevestigt dat Rusland een nieuwe golf raketaanvallen heeft gelanceerd. Inwoners in heel het land wordt gevraagd binnen te blijven en waar mogelijk een schuilplaats op te zoeken. Ook in hoofdstad Kiev gaat het luchtalarm. “Negeer het niet”, zegt Andrej Jermak, kabinetschef van president Volodymyr Zelensky, op Telegram. Bij explosies op twee militaire vliegvelden in het Europese deel van Rusland zijn dan weer minstens drie doden en meerdere gewonden gevallen. [naar artikel]


7. Live - Rusland lanceert groot aantal raketaanvallen op Oekraïense steden • Doelen geraakt in Kiev, Charkiv en Odessa (09/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Nu al 21 doden geteld na raketaanvallen op Charkiv • VN-chef vraagt Rusland kerncentrale Zaporizja niet af te sluiten (19/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Minstens 8 doden na Russische raketaanvallen op Odessa • Oekraïne: ‘Enige doel is terreur zaaien’ (24/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Live - Oekraïne: spanning om kerncentrale Zaporizja neemt af • ‘Wagnerbaas Prigozjin teruggekeerd naar Rusland’ (06/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


11. Nieuwe raketaanvallen in Oekraïne, maar ook explosies op Russische vliegvelden en de Krim (05/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Rusland heeft een nieuwe golf raketten afgevuurd op Oekraïne. De luchtafweer heeft volgens de Oekraïense autoriteiten een deel daarvan uit de lucht kunnen halen, maar in onder meer Odessa en Zaporizja zijn raketten ingeslagen. In sommige delen van het land is de stroom weer uitgevallen. Bij explosies op twee militaire vliegvelden in het Europese deel van Rusland zijn dan weer minstens drie doden en meerdere gewonden gevallen. [naar artikel]


12. Live - Rusland: ‘Zeshonderd Oekraïense militairen gedood’ • ‘Inlichtingen VS helpen Oekraïne met doden Russische generaals’ (05/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


13. Zes doden bij Russische raketaanvallen in Oekraïne (14/06/2023 - VRT NWS)

Rusland heeft afgelopen nacht verschillende raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne, onder meer vanop oorlogsschepen in de Zwarte Zee. In het centrum van de Oekraïense havenstad Odessa werden huizen, een opslagplaats, winkels en cafés geraakt. Daarbij zijn zeker drie doden en verschillende gewonden gevallen. Ook in de regio Donetsk vielen drie doden. [naar artikel]


14. Live - Twee doden na raketaanval op Zaporizja • Rusland noemt sturen van ATACMS-raketten ‘ernstige fout’ van VS (18/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


15. Live - Oekraïense gasproductie beschadigd door raketaanvallen • ‘Hevige grondgevechten in oosten van Oekraïne’ (17/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


16. Live - Rusland bombardeert Zweedse fabriek Oekraïne: drie doden • NAVO-chef: ‘Alleen Oekraïne beslist voorwaarden voor onderhandelingen’ (17/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


17. “Zeker 23 doden bij Russische raketaanval op humanitair konvooi in Zaporizja”, Rusland beschuldigt Oekraïne (30/09/2022 - Gazet van Antwerpen)

In Oekraïne zijn 23 mensen om het leven gekomen en 28 mensen gewond geraakt bij een Russische aanval op burgers. Dat heeft Oleksander Staroech, de Oekraïense gouverneur van de deels door Rusland bezette regio Zaporizja, gezegd. [naar artikel]


18. Live - Rusland ‘viert’ illegale annexatie met concerten op Rode Plein in Moskou • Tegenoffensief Oekraïne focust zich vooral op regio Zaporizja (29/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


19. Live - ‘Verenigde Staten gaan clustermunitie leveren aan Oekraïne’ • Oekraïne: spanning om kerncentrale Zaporizja neemt af (06/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


20. Live - Zeker één dode bij raketaanvallen op Oekraïne • Europees Parlement noemt Rusland ‘sponsor van terrorisme’ (23/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


21. Oekraïne en Rusland beschuldigen elkaar van nakende aanval op kerncentrale van Zaporizja (05/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Is de door Rusland bezette kerncentrale van Zaporizja, in het zuiden van Oekraïne, meer dan ooit in gevaar? Volgens Moskou plant Kyiv op 5 juli een precisieaanval op de centrale, maar de Oekraïeners beweren dan weer dat Rusland explosieven heeft geplaatst op twee kernreactoren. [naar artikel]


22. LIVE OEKRAÏNE. Russen hanteren opnieuw strategie van dubbele raketaanval: vier doden en twintig gewonden in Zaporizja (05/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij een Russische raketaanval op de Oekraïense stad Zaporizja zijn minstens vier doden gevallen. Een twintigtal anderen raakte gewond, zegt de gouverneur van de gelijknamige oblast. Volgens de Oekraïense autoriteiten voerde Rusland een dubbele aanval uit: na een eerste bombardement kwamen de hulpdiensten ter plaatse. Daarna volgde echter een tweede aanval.Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


23. Rusland: “Al meer dan 80.000 Russische paspoorten uitgedeeld na annexaties in Oekraïne” (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Al meer dan 80.000 inwoners uit Oekraïne hebben een Russisch paspoort gekregen, beweert Rusland. De inwoners wonen in de regio’s Donetsk, Loehansk, Zaporizja en Cherson die Rusland na omstreden referenda in oktober annexeerde. De internationale gemeenschap erkent die annexaties niet. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!