De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘The Stranger’, tussen vriendschap, verraad en vergelding: «Toen dit script op papier stond, ben ik in het ziekenhuis beland»

Metro

07/12/2022 - 06:16

Er ligt een vreselijke (en waargebeurde) misdaad aan de basis van het geladen Australische drama ‘The Stranger’. Maar dat is niet waar regisseur Thomas M. Wright de camera op richt. Hij heeft het over de eigenaardige relatie tussen twee mannen die hun ware gelaat voor elkaar verborgen houden. Met reden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Op stap in Brussel, waar het licht voortaan al om 23 uur uitgaat: “Dit zorgt alleen voor nóg meer afterparty’s bij de mensen thuis” (27/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  «De doodsteek.» «Absurde regel.» «Onlogisch.» «Bullshit.» Ze liegen er niet om, de reacties van de Brusselse cafébazen op het vervroegde...
  [naar artikel]
 2. Pantone maakt het «rebelse» kleur van 2023 bekend (10/12/2022 - Metro)
  Pantone, dé autoriteit op het vlak van kleuren, heeft nu al het kleur van 2023 bekend gemaakt: ‘Viva Magenta’. Het felle paarsachtige rood wordt door Pantone beschreven als een «genuanceerd karmozijnrood» en een «onconventioneel kleur voor een onconventionele tijd».
  [naar artikel]
 3. ‘Temptation’-Donna verbaast volgers in lingerie: «Niet normaal!» (foto) (06/12/2022 - Metro)
  Donna De Graef, die vorig jaar meedeed aan ‘Temptation Island’, krijgt heel wat complimenten op een foto waarop ze in lingerie poseert. «Zo sexy en niet erover», klinkt het onder meer.
  [naar artikel]
 4. Niels Destadsbader onder vuur: «Schandalig dat mensen hun job moeten verliezen voor hem» (06/12/2022 - Metro)
  Nu de VRT heel wat volk aan de deur zet, komt er heel wat kritiek op Niels Destadsbader. Vooral zijn passage in ‘Villa Sporza’ doet wenkbrauwen fronsen. «Beschamend is het. Daar zal hij toch niet voor getekend hebben?», klinkt het.
  [naar artikel]
 5. Ophef over doorzichtige jurk van Rita Ora: «Dan kan je evengoed niets aandoen!» (foto) (08/12/2022 - Metro)
  Er komt heel wat kritiek op een outfit die Rita Ora onlangs droeg en waarvan ze enkele foto’s deelde op Instagram. «Waarom hebben mensen de behoefte om zichzelf in hun blootje te tonen?», klinkt het onder meer.
  [naar artikel]
 6. Club-coach Philippe Clement: “Dit is een historische match” (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  « Ballen », « balls », « des couilles ». In drie talen, en met gebalde vuisten, maakte Philippe Clement duidelijk wat zijn spelers tegen Paris Saint-Germain hadden laten zien. En wat het verschil was met de opgehemelde vedetten van het Qatarese huis. “Juist door te dromen kun je grenzen slopen en verder geraken dan je denkt”, zei Clement. “Dat was de boodschap aan mijn spelers en dat hebben ze schitterend gedaan.”
  [naar artikel]
 7. Ruth Beeckmans deelt pakkende foto met overleden partner: «Ik mis je zo» (08/12/2022 - Metro)
  Ruth Beeckmans eert in een hartbrekend Instagrambericht haar overleden partner. Ze krijgt massa’s steun van haar volgers. «Eerlijk waar het meest hartverwarmende koppel ooit», wordt er gereageerd.
  [naar artikel]
 8. Vrouw doet wenkbrauwen fronsen met sportbeha in fitness: «Ik zou schrik hebben dat mijn borsten eruit zouden floepen» (03/12/2022 - Metro)
  Een Amerikaanse influencer heeft voor commotie gezorgd met een opvallende outfit die ze draagt in de fitness. Sommige volgers vinden hem immers te «weinig verhullend».
  [naar artikel]
 9. Zuhal Demir deelt borstvoedingsfoto met prachtige boodschap: «Dat magische moment» (08/12/2022 - Metro)
  Minister Zuhal Demir (N-VA) heeft op Instagram een foto gedeeld waarop ze borstvoeding geeft aan haar dochter. «Wat gaat het snel, te snel voor mij», titelt ze het kiekje.
  [naar artikel]
 10. Terreurproces lang onderbroken nadat beschuldigde Asufi «gewurgd werd door de politie» (08/12/2022 - Metro)
  De zitting donderdag van het assisenproces over de aanslagen in Brussel en Zaventem is hervat. Een wetsdokter stelde vast dat beschuldigde Ali El Haddad Asufi effectief verwondingen vertoonde die «in overeenstemming» waren met zijn verklaringen, maar dat ze niet van die aard waren dat hij het proces niet verder kon volgen. El Haddad Asufi verklaarde evenwel dat hij «mentaal» niet in staat was, en zes andere beschuldigden volgden uit protest zijn voorbeeld. Ze worden verder vertegenwoordigd door hun advocaten.
  [naar artikel]
 11. Lotte Vanwezemael poseert in doorzichtige lingerie: «Zie ik daar een tepelpiercing?!» (foto) (09/12/2022 - Metro)
  Lotte Vanwezemael blaast haar volgers omver met een foto waarop ze in lingerie poseert. «Meer van dat!», klinkt het enthousiast in de reacties.
  [naar artikel]
 12. Winnaars 142 miljoen euro komen uit dit Vlaamse dorp: «Je krijgt wat je verdient» (07/12/2022 - Metro)
  Gisteren werd een gigantische Euromillions-pot gewonnen door niet één, maar meerdere mensen samen. Het gaat om 165 mensen die de 142 miljoen euro dus verdelen. «Er gaan heel veel mensen kunnen meegenieten», klinkt het enthousiast.
  [naar artikel]
 13. Ann Van den Broeck heeft goed nieuws over haar strijd tegen kanker: «Het is gebeurd!» (06/12/2022 - Metro)
  Musicalactrice Ann Van den Broeck heeft een update gegeven over haar behandeling tegen borstkanker. Ze werd intussen dan toch geopereerd, met succes. «De weg kan lang en hobbelig zijn, maar alles komt altijd goed!», is ze positief.
  [naar artikel]
 14. Greg Van Avermaet krijgt (één van zijn) laatste kans(en) om wereldkampioen te worden: “De tijd begint te dringen” (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wij: «Woensdag 4 december: Gala van de­ ­Kristallen Fiets.» Hij: «Oké, genoteerd. Het gaat voor­lopig tussen Van Aert, Gilbert en Evenepoel, hé. Ik...
  [naar artikel]
 15. Issei Sagawa overleden: hoe de «Japanse kannibaal» een ster werd na het eten van een 24-jarige student (03/12/2022 - Metro)
  Issei Sagawa, bijgenaamd de «Japanse kannibaal» wegens het vermoorden en opeten van een Nederlandse studente in Parijs in 1981, is op 73-jarige leeftijd overleden.
  [naar artikel]
 16. Candice uit ‘Blind Getrouwd’ draagt opvallend kleedje: «Mooi, maar precies wat te klein» (foto) (06/12/2022 - Metro)
  Candice Martens, die we nog kennen uit ‘Blind Getrouwd’, was onlangs van de partij op een ‘Blind Getrouwd’-reünie. Ze droeg een kleedje dat ze zelf ontworpen heeft en krijgt er heel wat reacties op.
  [naar artikel]
 17. Mariah Carey hint naar een samenwerking met ‘Stranger Things’-ster Millie Bobby Brown (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mariah Carey (52) en Millie Bobby Brown (18): het is een vriendschap die misschien niet zo voor de hand liggend is. Toch klikt het enorm goed tussen de twee supersterren. Mariah hintte zelfs naar een samenwerking met de ‘Stranger Things’-actrice. “Er komen hele leuke dingen aan.”
  [naar artikel]
 18. Zelfs in 2018 is het niet evident om als jonge vrouw bewust kinderloos te blijven: "Ik voel mijn klok niet tikken, ik denk dat ze digitaal is" (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  «Je zal nog wel van gedachten veranderen.» «Wat een egoïstische beslissing.» Zelfs in 2018 is het niet evident om als jonge vrouw bewust kinderloos...
  [naar artikel]
 19. Kleine meisjes worden groot: metamorfose voor Millie Bobby Brown van 'Stranger Things’ (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van ‘Stranger Things' moesten twee keer kijken toen ze Millie Bobby Brown (18) afgelopen weekend op de rode loper in New York zagen. De actrice zag er onherkenbaar uit met haar blonde haren en lange witte jurk. Brown lijkt helemaal niet op haar personage in de serie ‘Stranger Things’. De actrice werd in het sterrendom gekatapulteerd toen ze slechts 12 jaar oud was door haar rol als Eleven. Het eerste deel van ‘Stranger Things 4' is vanaf 27 mei te zien op Netflix.
  [naar artikel]
 20. ‘Temptation’-Rodanya bevallen van tweeling: «Ons gezin is compleet» (07/12/2022 - Metro)
  Rodanya Kelsey is voor de derde en vierde keer mama geworden. Ze beviel van een meisje en een jongen, zo maakt ze bekend op Instagram.
  [naar artikel]
 21. TheColorGrey: “Ik zal altijd mijn mening blijven verkondigen” (11/05/2018 - Metro)
  Amper 23 is hij, Will Michiels, alias TheColorGrey. Maar overal in België trekt hij volle zalen. Een jaar na de release van zijn erg sterke ‘Rebelation’ stelt de Antwerpse zanger, rapper, composer en producer een lichtere versie van zichzelf voor. Met meer funk, soul en r&b. Nu te horen op zijn nieuwe EP ‘For What It’s Worth’. Er zit nog geen jaar tussen ‘Rebelation’ en ‘For What It’s Worth’. Je lijkt niet meer te stoppen? «Ik hou van wat ik doe. Voor mij is dit geen job. Het komt allemaal heel natuurlijk.» Had je nog nummers op overschot? «Ik had nog een paar demo’s liggen, maar de meeste heb ik dit jaar geschreven.» Je nieuwe EP klinkt in elk geval helemaal anders dan je plaat. «‘Rebelation’ was persoonlijker. Deze keer wou ik wat nieuwe dingen proberen, met producties die meer naar de jaren 80 neigen. Het klinkt allemaal wat meer house en funk. Ik mix graag stijlen. Maar ook met mijn stem heb ik iets geprobeerd dat ik nog nooit gedaan had.» En je zingt ook over andere topics. «Ja, maar op de helft van de plaat geef ik wel nog altijd mijn mening over de dingen des levens. Dat zal ik altijd blijven doen. Luister maar naar ‘Swerve’, dat gaat over de manier waarop ik in de muziekindustrie zit, maar ook over waar ik vandaan kom en over jeugdvrienden die een slechte weg zijn ingeslagen. Ik heb het ook over mijn huidskleur en het feit dat die het me nog altijd moeilijk maakt om vandaag iets te bereiken.» Je zegt vaak dat je je succes enkel aan jezelf te danken hebt. «Er zijn niet veel rappers, vooral in Vlaanderen, die producen, zingen en rappen en die echt baas zijn over hun werk.» “Ik ben nergens zeker van” De titel van je EP, ‘For What It’s Worth’ klinkt in elk geval niet echt positief… «Ik leg mijn hart en ziel in deze muziek en geef altijd alles wat ik heb. Maar ondanks mijn inspanningen en de tijd die ik erin investeer, is er nooit de zekerheid dat mensen mijn project goed gaan vinden. Natuurlijk hoop ik van wel, maar het is maar wat het waard is. Ik ben nergens zeker van.» Het gaat deze keer over seks. Verkoopt dat beter? «Ook al lijken sommige nummers lichter, er is altijd een tweede laag. In ‘Blackberry’ gaat het niet alleen over seks, het is ook een nummer voor zwarte meisjes die te weinig op de voorgrond staan, vind ik. Het publiek begrijpt misschien niet altijd die dubbele bodem, maar dat is niet erg. Zolang ik het maar weet. Iedereen interpreteert muziek zoals hij wilt.» Na de familiekiekjes poseer je nu met ontbloot bovenlijf op de hoes van je nieuwe EP. Waarom? «Ik liet me inspireren door mijn idolen Prince en D’Angelo. Die stonden ook al zonder T-shirt op de cover.» Wat heb je van het afgelopen muziekjaar geleerd? «Het is me opgevallen dat de mensen appreciëren dat ik nieuwe dingen probeer. Intussen werk ik ook samen met een groep.» Dat is vrij ongebruikelijk voor een rapper. «Het is iets wat ik al lang wou doen. Voor mij is dat het ultieme doel als ik op het podium sta. Nu mijn muziek wat funkyer is, is het makkelijker om die nummers met een liveband te spelen.» Vorig jaar vertelde je ons dat je ervan droomt naar je moederland Congo te gaan om inspiratie op te doen voor een nieuwe plaat. Hoe zit het met die droom? «Dat is inderdaad het idee voor mijn volgende album. Na de festivalzomer wil ik die trip beginnen voorbereiden.» Laura Sengler TheColorGrey speelt op Couleur Café op 29/06.  Het bericht TheColorGrey: “Ik zal altijd mijn mening blijven verkondigen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Marc Sergeant (Lotto-Soudal) blikt terug op 2018: “Mooie momenten, geen mooi jaar” (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  «Mooie momenten», beleefde sportief manager Marc Sergeant (59) met Lotto-Soudal in 2018. «Maar daarom kan het nog geen mooi jaar worden genoemd.»...
  [naar artikel]
 23. "Het is fijn om alles te kunnen eten en niet aan te komen": na jaren worstelen met haar eetgewoontes vond Pascale Naessens wat voor haar het beste werkt (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: voedingsauteur Pascale Naessens. «Tijdens de lockdown heb ik elke dag een aperitiefje en een hapje genomen. Ik had tijd om te koken, en om ervan te genieten. Ik ben geen gram aangekomen.» Haar laatste boek viert het pure eetplezier en het geluk om lekker, gezellig en gezond te kunnen tafelen. «Ik eet zo graag.»
  [naar artikel]
 24. Ophef over doorzichtige outfit van Kat Kerkhofs als presentatrice: «Moet dat nu altijd zo bloot?!» (foto) (08/12/2022 - Metro)
  Binnenkort presenteert Kat Kerkhofs het gloednieuwe programma ‘Tulpen uit Antwerpen’. Ze deelde op Instagram alvast een voorsmaakje ervan, al zorgde dat meteen voor wat opschudding.
  [naar artikel]
 25. Hoe gevaarlijk is de ‘vriendschap’ tussen Poetin en Xi? (23/03/2023 - De Wereld Morgen)
  Tijdens een bezoek van de Chinese president in Rusland hebben beide landen hun “partnerschap zonder grenzen” verdiept. Het bezoek komt er op een moment dat het Westen o.l.v. de Verenigde Staten een proxy-oorlog voert tegen Rusland en dat Washington een Koude Oorlog heeft gelanceerd tegen China. Hoe gevaarlijk is deze ‘vriendschap’ tussen Poetin en Xi? The post Hoe gevaarlijk is de ‘vriendschap’ tussen Poetin en Xi? appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 26. BEKIJK. Deze ‘prank’ maakt furore op TikTok, politie waarschuwt: «Zoek andere manieren om beroemd te worden!» (video) (10/12/2022 - Metro)
  Auto’s op parkings van supermarkten omsingelen met winkelwagentjes terwijl de eigenaar is gaan winkelen, en vervolgens de reactie van de verbijsterde man/vrouw in kwestie filmen: het blijkt een nieuwe trend op TikTok.
  [naar artikel]
 27. Assistentiehond ‘Zenn’ van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort overleden: “Het is hard, maar nu zijn ze tenminste weer samen” (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De assistentiehond van de betreurde rolstoelatlete Marieke Vervoort is donderdagavond overleden. «Zenn was het laatste tastbare van Marieke dat we konden koesteren», vertellen de ouders van de geliefde sportvrouw met een krop in de keel.
  [naar artikel]
 28. Belgisch «meesterwerk» stoot ‘Vertigo’ van de troon als beste film aller tijden (05/12/2022 - Metro)
  De Belgische film ’Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080 Bruxelles’, geregisseerd door Chantal Akerman, is door het prestigieuze Britse filminstituut Sight and Sound verkozen tot beste film aller tijden.
  [naar artikel]
 29. Deze man is ‘persoon van het jaar 2022’ volgens Time Magazine (07/12/2022 - Metro)
  De Oekraïense president Volodomir Zelenski is, samen met ‘de geest van Oekraïne’, door het Amerikaanse magazine Time uitgeroepen tot persoon van het jaar. Hij krijgt die onderscheiding omdat «hij het verzet van Oekraïne tegen Rusland belichaamt».
  [naar artikel]
 30. Game ‘Fortnite’ voor de rechter wegens «verslavend» (10/12/2022 - Metro)
  Het gerecht in Canada zal zich binnenkort buigen over een groepsvordering tegen Epic Games, de ontwikkelaar van het populaire spel Fortnite. Drie ouderparen klagen aan dat de game verslavend is zoals drugs.
  [naar artikel]
 31. Staat de ‘ijzersterke vriendschap’ tussen Rusland en China onder druk? ‘China zegt heel subtiel dat die oorlog hen niet uitkomt’ (10/03/2022 - De Morgen)
  ‘De vriendschap tussen China en Rusland is ijzersterk’, zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi. President Xi Jinping noemde de crisis een dag later dan weer ‘zwaar verontrustend’. ‘Als je een onderscheid maakt tussen de Chinese retoriek en de acties die ze ondernemen, kun je stellen dat ze zich in deze oorlog toch niet volledig achter Rusland scharen’, meent defensie-expert Sven Biscop (UGent/Egmont Instituut).
  [naar artikel]
 32. Dit is waarom regisseur James Cameron al scènes voor ‘Avatar’ 3 én 4 inblikte (en het heeft alles te maken met ‘Stranger Things’) (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De fans hebben er lang op moeten wachten, maar na dertien jaar zijn de blauwe wezens van Pandora eindelijk terug in ‘Avatar: The Way of Water’. Regisseur James Cameron (68) stond, net als bij de allereerste film, aan het roer. Aan ‘Entertainment Weekly’ verklapt hij dat er ook al scènes voor de andere ‘Avatar’-sequels zijn ingeblikt én legt uit waarom. “Zo vermijden we het ‘Stranger Things’-effect.”
  [naar artikel]
 33. Van Zara tot Vans: heel veel merken willen graantje meepikken van het succes van ‘Stranger Things’ (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  The eighties are back alive. Met dank aan het nieuwe seizoen van de immens populaire scifi-serie ‘Stranger Things’ op Netflix. Tegenwoordig wordt vooral de muziekkeuze (Kate Bush, Metallica,...) geroemd, maar ook op modevlak inspireert de reeks. Modemerken verdringen zich om een ‘Stranger Things’-collectie te mogen uitbrengen, want dat is big business.
  [naar artikel]
 34. Zo uitzonderlijk is baby van Tine Embrechts en Guga Baúl: slechts 1% baby's weegt meer dan 4,5 kilogram bij geboorte (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  «De nieuwe kampioen zwaargewichten», noemt komiek Gaga Baúl de kersverse zoon die hij kreeg met actrice Tine Embrechts. Dat woord ‘zwaargewicht’...
  [naar artikel]
 35. Hoe ‘Stranger Things’ ook de modewereld domineert: “Zelfs bij jongeren die de eighties niet meemaakten” (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  The eighties are back alive. Met dank aan het nieuwe seizoen van de immens populaire scifi-serie ‘Stranger Things’ op Netflix. Tegenwoordig wordt vooral de muziekkeuze (Kate Bush, Metallica,...) geroemd, maar ook op modevlak inspireert de reeks. Modemerken verdringen zich om een ‘Stranger Things’-collectie te mogen uitbrengen, want dat is big business.
  [naar artikel]
 36. Film ‘The Stranger’ wil je op het randje van je stoel en port je qui-vive aan (06/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bevreemdend en donker is ‘The Stranger’, een Australische thriller die zonder grootse wendingen behendig onder je vel kruipt.
  [naar artikel]
 37. Topje van studente ‘ongepast’ voor Disney World: «Wie draagt nu zoiets in een familiepark?!» (foto) (10/12/2022 - Metro)
  Een Amerikaanse studente werd in Disney World aangesproken op haar outfit. Ze vraagt zich op TikTok af wat er mis mee is, al begrijpen haar volgers de redenering van het personeel wel.
  [naar artikel]
 38. STREAMINGTIP. ‘Paraíso S2’: ‘Stranger Things’, maar dan op z’n Spaans (14/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verzot op ‘Stranger Things’, maar heeft u de Amerikaanse horrorreeks al volledig uitgekeken én viel u in een (spreekwoordelijke) upside down? Niet getreurd, want het tweede seizoen van ‘Paraíso’ - zet uw wereld andermaal op z’n kop.
  [naar artikel]
 39. ‘The Simpsons’ parodiëren ‘Stranger Things’ in volgende Halloween-aflevering (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eerder deden ze het al met ‘Game Of Thrones’, nu nemen ze ook cultsensatie ‘Stranger Things’ onder handen. ‘The Simpsons’ trekken een duister...
  [naar artikel]
 40. ‘The Simpsons’ parodiëren Netflix-reeks ‘Stranger Things’ in volgende Halloween-aflevering (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eerder deden ze het al met ‘Game Of Thrones’, nu nemen ze ook cultsensatie ‘Stranger Things’ onder handen. ‘The Simpsons’ trekken een duister...
  [naar artikel]
 41. Vierde seizoen van ‘Stranger Things’ verslaat ‘Bridgerton’ en is de best bekeken Engelstalige serie op Netflix (15/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nog maar zeven afleveringen gelost van het eerste deel van het vierde seizoen van ‘Stranger Things’, maar die paar episodes waren al meer dan voldoende om het record van het tweede seizoen van ‘Bridgerton’ te verbreken. In drie weken tijd werd ‘Stranger Things’ massaal bekeken, goed voor 781 miljoen uren. De Britse reeks ‘Bridgerton’ moest het doen met 656,2 miljoen uren kijkplezier in haar eerste 28 dagen van release.
  [naar artikel]
 42. Vijf tv-remedies voor de post-‘Stranger Things’-dip (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hebt u alle vier de seizoenen van ‘Stranger Things’ inmiddels achter de kiezen en vreest u stilletjes dat niets deze show zal kunnen vervangen? Dan hebt u gelijk. Zoals het geesteskind van ‘The Duffer Brothers’ bestaan er geen twee. Maar enkele titels komen toch prettig in de buurt. Deze reeksen en films uit onze Kijkgids hebben genoeg neon, nostalgie, tienerhorror en bovennatuurlijke toestanden om het zwarte gat na de recente ‘Stranger Things’-finale op te lichten.
  [naar artikel]
 43. Theaterversie ‘Stranger Things’ eind 2023 te zien in Londen (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix heeft woensdag de komst van een theaterversie van ‘Stranger Things’ aangekondigd. Eind 2023 beleeft Stranger Things: The First Shadow zijn wereldpremière in het Londense West End, in het Phoenix Theatre.
  [naar artikel]
 44. “Duurzaam reizen is een fantastische ontwikkelingshefboom” (11/05/2018 - Metro)
  Duurzaam reizen is ook stilstaan bij de impact van je verblijf op je bestemming. Slim reizen kan een fantastische ontwikkelingshefboom zijn, op voorwaarde dat je er goed over nadenkt vóór je vertrekt. Een duurzame reis bereid je grondig voor. De keuze van de gids, van het hotel, de samenstelling van het programma… «Er zijn veel zaken om in aanmerking te nemen», benadrukt Greet Huybrechts van het reisbureau Joker, de pionier van duurzaam toerisme in België. «Duurzaam reizen kan een erg positieve impact hebben op het bezochte land. Hou in gedachten dat de toeristische sector zes keer meer doorweegt dan de officiële ontwikkelingshulp die jaarlijks wordt vrijgemaakt. Dat is dus een aanzienlijke bijdrage voor het ontvangende land, op voorwaarde dat dit in de juiste context gebeurt.» Hotel- en restaurantkeuze is cruciaal Een van de eerste elementen om in aanmerking te nemen, is de keuze van de hotels en restaurants. «Hotels en restaurants van plaatselijke bewoners genieten de voorkeur», herneemt de verantwoordelijke van Joker. «Dat geld komt binnen in het land en blijft er ook. Dat is belangrijk.» Wat de activiteiten betreft, bevelen we toeristen aan om dingen te ‘doen’ in plaats van te ‘zien’. «Zo kan je bijvoorbeeld maar beter vermijden om de townships van Zuid-Afrika te gaan ‘bezichtigen’», voegt Greet Huybrechts eraan toe. «Wie echter geïnteresseerd is in dat fenomeen kan bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop met handwerkers die er leven of een kookcursus volgen na een bezoek aan de markt met de bewoners van de wijk. Je ziet evenveel maar je leert zoveel meer dankzij een benadering die ontmoetingen bevordert.» Houd rekening met de lokale bevolking Duurzaam toerisme heeft ook te maken met de aanvaarding ervan door de inwoners. Soms moet je afzien van je bezoek aan bepaalde plaatsen, zoals privégebieden of heilige plekken, omdat locals ze niet met toeristen willen delen. Lange tijd hebben toeristen in Australië de rots Ayers Rock beklommen, terwijl dat de Aboriginals choqueerde. Dertig jaar geleden werd deze praktijk stilaan betwist en kozen een aantal toeristen ervoor om de heilige plek niet te schenden. Na jaren debatteren is er beslist om de beklimming vanaf 2019 voor iedereen te verbieden. Het bezoek aan bepaalde trekpleisters die populair zijn bij toeristen moet echter overal ter wereld in vraag worden gesteld. Andere activiteiten zoals rijden op een olifant of duiken in een kooi vol haaien vormen eveneens een probleem. «Wie duurzaam wil reizen, moet verschillende zaken in aanmerking nemen. Maar het is in ieders voordeel om een vorm van toerisme te ontwikkelen die voor iedereen geschikt is», besluit Greet Huybrechts. Camille Goret  Het bericht “Duurzaam reizen is een fantastische ontwikkelingshefboom” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Langverwachte vierde seizoen van ‘Stranger Things’ keert volgende zomer terug naar Netflix (07/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren vierden ‘Stranger Things’-fans van over de hele wereld ‘Stranger Things Day’. Het ideale moment voor Netflix om een update over het langverwachte vierde seizoen aan te kondigen. Het vervolg wordt in de zomer van 2022 op het streamingplatform verwacht. Als kers op de taart gaven ze bij Netflix ook nog enkele nieuwe beelden vrij.
  [naar artikel]
 46. Grappig: de vriendschap tussen de 'Stranger Things'-cast uit zich op de rode loper (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De jonge castleden van de immens populaire Netflix-reeks 'Stranger Things' zouden niet meer zonder elkaar kunnen. Zelfs niet op de rode loper, zo...
  [naar artikel]
 47. Stephanie Planckaert in ‘James de musical’: “In het ziekenhuis beland toen ik zwanger was door overvloed aan negatieve commentaar” (05/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  James Cooke ontvangt in een nieuwe ‘James de musical’ de populairste familie van het land: De Planckaerts. Niet alleen Eddy’s wielercarrière en Chateau Planckaert komt aan bod. Ook op de zwangerschap van Stephanie toen ze zestien was, wordt teruggeblikt.
  [naar artikel]
 48. Joe Keery uit ‘Stranger Things’ lanceert eerste single (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Joe Keery, ons vooral bekend als Steve uit ‘Stranger Things’, is niet alleen goed in acteren. De jongeman (27) werkt tussen de opnames door ook aan...
  [naar artikel]
 49. Mobiliteitsexpert Alexander D’Hooghe: “Zet in op vervoer op vraag, niet met vaste schema’s en routes” (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  «Gooi de mobiliteitsmarkt in Vlaanderen open.» Dat is volgens Alexander D’Hooghe een manier om de mobiliteitsknoop - lees: de files - te ontwarren....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy