Ook de herfst heeft heel wat lekkere groenten te bieden. Van pompoen en paddenstoel tot pastinaak: de komende week mogen wij van HelloFresh drie recepten delen waarin je het seizoen kunt proeven. Wedden? Benodigdheden voor twee personen • 400 g aardappelen• 2 appels• 2 teentjes knoflook• 200 g gemengd gehakt van varken en kalf • […] Het bericht RECEPT Gehaktschotel uit de pan met pastinaak en spekjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Ben je dol op het zalige krokante smaakje van spek in een salade, maar eet je liever af en toe zonder vlees? Wist je dat je de spekjes kan [naar artikel]
Ga deze winter eens voor dé klassieker onder de wintersoepen: fluweelzachte aardappelsoep. De krokante spekjes en frisse bieslook geven de soep nog een extra lekkere touch. Heerlijk als voorgerecht of kleine lunch! [naar artikel]
Elke week stelt foodbox Chop chop één van z’n topgerechten voor. De ingrediënten krijg je thuis bezorgd. Deze week is het de beurt aan een hartig gerecht met gewaagde smaken! De zalm, gebakken in de pan, wordt overgoten met een heerlijke paleo caesar-style dressing en bestrooid met amandelen. Dien op met Italiaanse butternut pompoen en verse rozemarijn. […] [naar artikel]
Gehaktballenrestaurant Balls&Glory van kok Wim Ballieu uit Gent verkoopt gehaktballen en schenkt ze aan hulpverleners. Zij hebben het almaar drukker om tijd te vinden om aan eten te raken. Ballieu wil met het initiatief voedselverspilling tegen gaan én de zorgsector een hart onder de riem steken. [naar artikel]
Zalm is gemakkelijk te bereiden én past perfect in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Bij een frisse salade wordt deze zalm met fetakaas een [naar artikel]
Geen groente zo veelzijdig als de pompoen. Van decorstuk bij Halloween tot onmisbaar ingrediënt voor kleurrijke herfstgerechten. In deze restaurants blijft de pompoen ook de komende weken op post. [naar artikel]
Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst Wat heb je nodig:- 4 moten zalm met vel - 50 g [naar artikel]
In het Amerikaanse Half Moon Bay heeft de 42-jarige lerares Cindy Tobeck het wereldkampioenschap 'grootste pompoen' gewonnen. De pompoen die de lerares vanaf april kweekte, woog zo'n 866 kilogram. [naar artikel]
De mooiste pompoen van het land, die ligt in de tuin van Patrick Vandoren uit Essen. Zijn pompoen kreeg de schoonheidsprijs op het Belgisch kampioenschap [naar artikel]
In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]
De grootste pompoen van Europa is een reus van 781 kilogram, gekweekt door Bruggeling Jens Segaert. Het is niet zomaar een banale oranje pompoen, maar de kolossale groene pompoen. Segaert haalde het record eerder deze maand op het Belgisch kampioenschap in Kasterlee. Hij brak daar niet alleen het Belgisch, maar meteen ook het Europees record. [naar artikel]
Chef-kok Wim Ballieu is veroordeeld tot 2.000 euro boete met uitstel voor hygiëne-inbreuken in de vestiging van zijn gehaktballenrestaurant Balls & Glory in Brussel. ‘Ik kan enkel maar benadrukken: we hebben nooit muizen gehad in onze keuken’, zegt Ballieu. [naar artikel]
Zondag 3 oktober werd bij KWB Kattenbos naar jaarlijkse traditie de grootste pompoen van Kattenbos verkozen. “We zijn blij dat we na een zeer moeilijk en nat seizoen toch 20 grote pompoenen hebben met een mooi gewicht die vandaag aan onze 7de pompoenmeting meedoen”, vertellen Luc Van Bael, Chris Vanderstichelen, Robbie Janssen en Jan Lyen van KWB Kattenbos. “Ondanks het slechte weer is het toch heel gezellig onder de tentjes. We zijn blij met de vele bezoekers en deelnemers die van ons pompoenevenement een jaarlijkse uitstap maken.” De kinderen konden een pompoen versieren en meebrengen. Hieruit werden die 3 winnaars gekozen die een cadeautje kregen. De winnaar met de zwaarste pompoen werd Jan Lyen met een pompoen van 345,6 kg. Robbie Janssens werd 2de met een pompoen van 269,3 kg. Eliane Agten werd derde met een pompoen van 248,3 kg. [naar artikel]
De Gentse kok Wim Ballieu stond dinsdag voor de rechter omdat er bij een controle in de Brusselse Balls & Glory muizen en bedorven producten werden aangetroffen. Ballieu was zelf aanwezig in de rechtbank: “Tweewekelijks kwam de ongediertebestrijding langs. Wat kan je nog meer doen?” [naar artikel]
01:00 Wilde zalm eet visjes en garnalen, maar binnenkort ligt de eerste zalm die met zwarte soldatenvliegen is gekweekt op uw bord. ‘Ecologisch is het al, nu het nog economisch aantrekkelijker maken.’ [naar artikel]
Er is een overnemer gevonden voor het failliete hotdogrestaurant Würst. Als meest geciteerde kandidaat-overnemer valt de naam van Wim Ballieu... [naar artikel]
Oranje boven! Want pompoen is met voorsprong het gezelligste ingrediënt van de herfst. [naar artikel]
In Kasterlee vond vandaag de 13e editie van de jaarlijkse pompoenregatta plaats. 65 ploegen van 5 deelnemers deden eraan mee. Alle deelnemers van een team moesten zo snel mogelijk in estafette, in een pompoen, een parcours afleggen op het water. De pompoen is dan ook bijzonder populair in Kasterlee. [naar artikel]
Zijn missie voor Balls & Glory is duidelijk: Wim Ballieu wil de spirit en de boerderij van zijn ‘metje’ naar de stadsjungle brengen. Met eerlijke... [naar artikel]
Wie maandagmiddag in het station Antwerpen-Centraal passeert, krijgt daar mogelijk een heerlijke gehaktbal voorgeschoteld. Wim Ballieu, kok van Balls & Glory, staat de hele dag achter zijn fornuis in de hal op het gelijkvloers. Ballieu bakt zoveel mogelijk gehaktballetjes voor de voorbijgangers, of toch zoveel als mogelijk is met 700kWh aan groene energie. De gehaktballen worden vanaf 15.00 uur uitgedeeld. [naar artikel]
Wim Ballieu van het restaurant Balls & Glory heeft dinsdagochtend in de Gentse rechtbank een dubbele boete gekregen omdat er tijdens een inspectie van het voedselagentschap muizenkeutels en vervallen producten werden gevonden. Ballieu moet 2.000 euro volledig met uitstel betalen en zijn vennootschap 4.000 euro, deels met uitstel. [naar artikel]
Om in de storm nog je nek uit te steken, moet je ballen hebben. De Gentse kok Wim Ballieu verdient al maanden niets meer aan zijn succesverhaal... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.