Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

GEPROEFD. Kan vegan cannelloni zelfs onze vleesliefhebber overtuigen: “Is dit echt gehakt?”

08/12/2022 - 12:58
"De kaart van Foglia in Genk leest als een feest voor vlees- en kaasliefhebbers: van ‘kruidige amandelkaas’, ‘gehakt’ tot ‘ricotta’. Toch wordt er in de nieuwste aanwinst in de Vennestraat enkel plantaardig gekookt. Wij stuurden er onze aan gruyère- en mozzarellaverslaafde reporter op af. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. RECEPT. De perfecte worstenbroodjes met vegan gehakt: “Zelfs kinderen smullen hiervan” (12/01/2023 - Het Belang van Limburg)

It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: “Worstenbroodjes zijn perfect om het diner mee te beginnen.” [naar artikel]


2. GETEST. Onze redacteurs proeven vegan visvervangers uit de supermarkt: “Dit ruikt écht naar de zee” (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Niet alleen vleesvervangers, maar ook ‘vegan’ vis valt niet meer weg te denken uit de koelrayons van de supermarkt. Wij hengelden in Limburgse supermarkten naar vegan visburgers, calamares en zelfs vegan kaviaar, en velden ons oordeel: “Moet dit vis voorstellen?” [naar artikel]


3. DE GROTE TEST. Topslager proeft 13 soorten vegetarisch gehakt en buist er slechts één niet: “Enige waarbij je een heel klein beetje zou kunnen gaan twijfelen” (18/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Na Tournée Minérale in februari is het in maart klassiek de beurt aan de VeggieChallenge, waarbij we uitgedaagd worden om meer vegetarisch te eten. En omdat de VeggieChallenge vooral mensen wil bereiken die doorgaans vlees eten, lieten we voor deze test vegetarisch gehakt proeven door een vleeskenner pur sang: topslager Luc De Laet. Hij testte het gehakt met de volgende vraag in het achterhoofd: kun je hiermee iemand die houdt van een stukje vlees overtuigen om echt gehakt al eens links te laten liggen? [naar artikel]


4. Getest en verrassend goed bevonden: 4 vegan takeaway spaghetti bologneses (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

November staat in teken van de plantaardige keuken, want het is ‘Try vegan’-maand. Toch een uitdaging, zeker als we onze geliefde spaghetti bolognese met gehakt moeten missen. Daarom vroegen we onze bolognese-experte Lara Laporte – bekend van haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’ en haar restaurantreviews op nina.be – om verschillende veganistische alternatieven te proeven. Zijn ze even goed als ‘the real deal’, of misschien zelfs beter? Dit is haar verdict. [naar artikel]


5. GEPROEFD. In deze sterrenzaak eet je een vegan menu met het mooiste uitzicht over Maastricht (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Vegan adresjes schieten als paddenstoelen uit de grond, maar op sterrenniveau blijft het aanbod uiterst beperkt. Rantrée in Maastricht is het eerste sterrenrestaurant van beide Limburgen dat een volledig vegan menu aanbiedt. [naar artikel]


6. Detox voor de feestdagen (22/11/2017 - Metro)

December is traditioneel een maand vol kalkoen, champagne en ijstaarten. Om je lichaam nog even te sparen, sluit je november af met een lichtere maaltijd. Er hoeft immers niet elke dag wild op het menu te staan. Je calorierijke lasagne ruil je bijvoorbeeld in voor een gezonde cannelloni. Vervang de bechamel door een kaassaus van […] [naar artikel]


7. 500 bezoekers genieten van vegan food (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]


8. Waar in Limburg eet je de lekkerste vegan burger? “Deze overtuigt zelfs de grootste vleeseter” (05/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Vegan burgers worden steeds populairder en veroveren zelfs menukaarten van traditionele brasseries en frituren. Wij stuurden de vegankoning- en koningin van Limburg op pad om erop los te proeven. Is de meest ‘vlezige’ ook meteen de lekkerste? [naar artikel]


9. Van pulled kalfsvlees tot verrassende kebab: zes gerechten die je op Tomorrowland geproefd moet hebben (28/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tomorrowland staat ervoor gekend om het graag groots aan te pakken: met 2 volwaardige restaurants, 12 topchefs, 38 verschillende foodcateraars en meer dan 100 verschillende foodstanden maken ze dat op vlak van eten ook zeker waar. Maar wat is nu écht de moeite om geproefd te hebben? En hoeveel betaal je er voor? Onze journalist zocht het uit. “Deze zotte kebab is echt lekker”. [naar artikel]


10. Van pulled kalfsvlees tot een verrassende kebab: deze 6 dingen wil je dit weekend op Tomorrowland geproefd hebben (28/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tomorrowland staat ervoor gekend om het graag groots aan te pakken: met 2 volwaardige restaurants, 12 topchefs, 38 verschillende foodcateraars en meer dan 100 verschillende foodstanden maken ze dat op vlak van eten ook zeker waar. Maar wat is nu écht de moeite om geproefd te hebben? En hoeveel betaal je er voor? Onze journalist zocht het uit. “Deze zotte kebab is echt lekker”. [naar artikel]


11. Geproefd: Lento in Hasselt bewijst dat jevlees noch vis mist bij vegan (18/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Vegan, dat was tot voor enkele decennia alleen voor geitenwollen sokken. Lento in Hasselt maakt definitief komaf met dat vooroordeel. In de menu’s van Yolan Bamps mis je op geen enkel ogenblik vlees of vis. [naar artikel]


12. World Vegan Day | 5 Belgische topwinkels voor vegan producten (01/11/2023 - De Tijd)

07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]


13. Hasselt als nieuw vegan walhalla: “Veganisme is meer dan een hype” (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]


14. Beyhan kookt: Zelfgemaakte cannelloni (16/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke zelfgemaakte cannelloni klaar. Smakelijk! [naar artikel]


15. Limburgse ondernemers openen vegan frituren (09/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Twee Limburgse horecaondernemers beginnen dit jaar met een vegan frituur. Zowel de zaakvoerders van restaurant Lento als de uitbater van frituur Lutselus geloven in plantaardig gebakken frietjes als gat in de markt. “Met vegan bouletten, stoofvlees en curryworsten.” [naar artikel]


16. GETEST. Sterrenchef Luc Bellings proeft 16 vleesvervangers en deelt een 1/10 en 9/10 uit: “deze veggie worsten zijn verbazend lekker” (05/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van gehakt tot burgers of zelfs schnitzels en worsten: tegenwoordig vind je voor alles een vegetarisch of vegan alternatief in het schap van de supermarkt. Maar zijn die vleesvervangers ook écht lekker? Sterrenchef Luc Bellings werpt zijn smaakpapillen in de strijd om die vier verschillende soorten vleesvervangers te beoordelen én deelt bij elke categorie zijn eigen exclusief recept met de lekkerste variant. “Voor mij moeten vleesvervangers niet per se naar vlees smaken.” [naar artikel]


17. Op wandel langs vegan hotspots in ’t Stad: “Antwerpen is een inhaalbeweging aan het maken” (02/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Scrambled tofu, gerookte ‘zalm’ van wortelen en schimmelkaas op basis van noten. Citta wandelde voor World Vegan Day op 1 november de Classic Brunch Tour van Nom Eat en proefde dat het lekker was. “Antwerpen is een inhaalbeweging op het vlak van vegan food aan het maken”, zegt blogster en culinaire gids Lisa Wuyts. [naar artikel]


18. Geen eieren en melk, wel notenkaas en vegan muffins bij ontbijt in eerste veganistische B&B van België: “Zelfs onze zeep is veganistisch” (26/02/2019 - Het Nieuwsblad)

Bed and breakfast AM/PM Bruges werd sinds dit jaar volledig veganistisch. Dat wil zeggen: geen dierlijke producten bij het ontbijt, maar ook niet in de badkamer. “Zelfs onze zeep is veganistisch”, zegt uitbater Kevin Van Volcem. Discrimineren doet hij niet, want hij heeft zelf liéver dat er een echte vleeseter blijft overnachten. “Want als we één op vijftig mensen kunnen overtuigen om hun levensstijl aan te passen, is dat heel mooi meegenomen.” [naar artikel]


19. Krijg je een vitaminetekort als je vegan eet? En mag je nog kaas eten? 5 feiten en fabels van elkaar gescheiden voor World Vegan Day (01/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]


20. Wij wagen ons aan plantaardig koken: kunnen de vegan worstenbroodjes onze verwachtingen inlossen? (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]


21. Taartjes én toasts: kattencafé MAU in Genk wordt ook vegan lunchspot: “Schot in de roos” (31/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Het populaire kattencafé MAU in Genk serveert voortaan ook vegan lunch, naast taart, gebakjes en custom cakes. Volgers uitbaters Yeliz en Dries werd de vraag van de klanten steeds groter: “Onze mediterraanse panini was op dag één al een schot in de roos.” [naar artikel]


22. Plant of plastic: hoe plantaardig is vegan leer echt en is het echt duurzamer dan klassiek leer? (01/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Zowel grote modehuizen en ketens als kleinere nichemerkjes werken steeds vaker met vegan leer: beter voor de dieren, ja, maar is het ook zo duurzaam als we denken? Een overzicht van de verschillende soorten die je op de markt vindt. [naar artikel]


23. 20 Antwerpse restaurants ‘verplantaardigen’ hun menukaart voor project Een Boon voor A: “De vegan trend is er om te blijven” (02/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Twintig Antwerpse zaken springen samen mee op de veganistische kar en zetten onder de noemer Een Boon Voor A een vegan gerecht op hun menukaart, hoewel ze zich normaal gezien niet specifiek op dat publiek richten. “Chefs die aandacht hebben voor vegan, trekken jongere en meer diverse groepen klanten aan”, klinkt het bij initiatiefnemers Mosquito In The Room. [naar artikel]


24. Nieuw vegan restaurant Lento opent deuren in Antwerpen: “We willen aantonen dat vegan ook classy kan zijn” (19/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

Op de Oude Koornmarkt in Antwerpen opende dinsdagavond het vegan restaurant Lento. Na vier succesvolle jaren in Hasselt achtten eigenaars Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamp de tijd rijp voor de sprong naar de koekenstad. Ze willen Antwerpenaren laten genieten van hun unieke concept: in een stijlvolle omgeving genieten van het beste wat de vegan keuken te bieden heeft. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!