De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

7 vrouwen over hun vaste kosten: 'Zonder mijn flexi-job is het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen'

Flair

09/12/2022 - 17:57

'In totaal ben ik ongeveer € 1100 per maand kwijt aan vaste kosten.'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP FLAIR

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Een op de zeven Belgen heeft het moeilijk om eindjes aan elkaar te knopen (21/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ongeveer een op de zeven Belgen (14,1 procent) had het tijdens de eerste drie maanden van dit jaar moeilijk tot zeer moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Nog eens 26,6 procent had het “eerder moeilijk” om rond te komen. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van het Belgische statistiekbureau Statbel.
  [naar artikel]
 2. Eén op vijf Belgen heeft moeite om eindjes aan elkaar te knopen (28/01/2019 - Knack)
  Eén Belg op vijf (19 procent) had in 2018 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit een enquête van het Belgisch statistiekbureau Statbel.
  [naar artikel]
 3. Terwijl Adele miljoenen verdient, kan haar vader de eindjes amper aan elkaar knopen (31/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse superster Adele (30) heeft naar schatting ruim 165 miljoen euro op haar bank staan, maar dat wil niet zeggen dat ook haar familie daar wel bij vaart. Integendeel. Haar papa, Mark Evans (55), heeft het volgens verschillende media moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen als koerier. Dat blijkt uit een artikel uit The Sun. Van zijn rijke dochter moet hij echter geen hulp verwachten.
  [naar artikel]
 4. Meer Europeanen hebben moeite om eindjes aan elkaar te knopen (05/12/2022 - Metro)
  Meer Europeanen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit data tot en met het tweede kwartaal van dit jaar, verzameld door het Europese statistiekbureau Eurostat. In België zegt 16,3% van de bevolking moeite te hebben om rond te komen.
  [naar artikel]
 5. Meer Europeanen hebben moeite om eindjes aan elkaar te knopen (28/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Meer Europeanen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit data tot en met het tweede kwartaal van dit jaar, verzameld door het Europese statistiekbureau Eurostat. In België zegt 16,3 procent van de bevolking moeite te hebben om rond te komen.
  [naar artikel]
 6. Meer Europeanen hebben moeite om eindjes aan elkaar te knopen (28/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Meer Europeanen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit data tot en met het tweede kwartaal van dit jaar, verzameld door het Europese statistiekbureau Eurostat. In België zegt 16,3 procent van de bevolking moeite te hebben om rond te komen.
  [naar artikel]
 7. Enquête Statbel: 1 op de 7 Belgen kwam begin dit jaar moeilijk rond (21/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer een op de zeven Belgen (14,1%) had het tijdens de eerste drie maanden van dit jaar moeilijk tot zeer moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Nog eens 26,6 procent had het “eerder moeilijk” om rond te komen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Belgische statistiekbureau Statbel.
  [naar artikel]
 8. Niet alle huisbazen willen verhuren aan een alleenstaande mama met kinderen (02/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Terugvallen op een uitkering is voor Veerle geen optie. Het is zo al moeilijk genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen.
  [naar artikel]
 9. Eén Belg op vijf worstelt met budget (28/01/2019 - Metro)
  Eén Belg op vijf (19 procent) had in 2018 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit een enquête over armoede georganiseerd door het Belgisch statistiekbureau Statbel. Moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, betekent dat het “moeilijk” of “zeer moeilijk” is voor een huishouden om rond te komen met hun budget. Uit de peiling bij 6.000 huishoudens blijkt dat een week op vakantie gaan of een onverwachte uitgaven doen van 1.100 euro voor een kwart van de Belgen onmogelijk is. Maandelijkse kosten zoals de huur en de energierekeningen vormen een probleem voor 6 procent van de bevolking, net zoals een eigen wagen bezitten. Vijf procent van de Belgen kan zich niet veroorloven regelmatig vlees, kip, vis of vegetarisch te eten. De aankoop van een televisie, telefoon of wasmachine vormt voor bijna niemand een probleem. Wanneer een gezin zich vier van die uitgaven niet kan veroorloven, is sprake van ‘ernstige materiële deprivatie’. Vorig jaar was dat voor vijf procent van de bevolking het geval. bron: Belga Het bericht Eén Belg op vijf worstelt met budget verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Arme welzijnswerker erft 57 miljoen na DNA-test: “Maar ik ben niet gelukkig” (21/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een half jaar geleden had hij het nog moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Vandaag woont Jordan op een landgoed van 57 miljoen en rijdt hij met een dure Bentley. Dat allemaal na een positieve vaderschapstest van een inmiddels overleden aristocraat. Toch zegt de Brit niet gelukkig te zijn: “Ik had liever mijn vader gekend.”
  [naar artikel]
 11. Zaak van het krantencontract blijft beroeren (28/10/2022 - Express)
  In regeringskringen werd het al langer gezegd door de liberalen, nu ook openlijk in de Kamer. Open Vld-parlementslid Marianne Verhaert haalde daar hard uit: “Hoe is het in godsnaam mogelijk dat er vandaag, op het moment dat grote delen van de bevolking de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen, nog steeds honderden miljoenen euro staatssteun vloeien naar […]
  [naar artikel]
 12. Eén op de vijf Belgen worstelt met budget (28/01/2019 - De Morgen)
  Eén op de vijf Belgen had in 2018 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit een enquête over armoede georganiseerd door statistiekbureau Statbel. De armoedecijfers liggen in lijn met de voorbije jaren. 
  [naar artikel]
 13. Energiezuinige diepvriezers voor St-Vincentius (03/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Iedere maand kunnen een 140 gezinnen in Diepenbeek en Schoonbeek die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen rekenen op de steun van de Sint-Vincentiusvereniging. Zij kunnen op de tweede donderdag van elke maand langskomen voor een voedselpakket.
  [naar artikel]
 14. OPROEP. Heb jij het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen door het coronavirus? (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Heel wat mensen zijn door de maatregelen tegen het coronavirus van de ene op de andere dag tijdelijk werkloos geworden. De betrokken werknemers krijgen een vervangingsinkomen, maar de rekeningen moeten op het einde van de maand nog steeds betaald worden.
  [naar artikel]
 15. Twee jaar na ‘Thuis’-ontslag heeft Muriel Bats het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen: “Gelukkig helpt m’n moeder met de lening” (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Je zou het amper geloven, maar deze zomer is het al twee jaar geleden dat Mayra uit ‘Thuis’ verdween. Het is sindsdien een hobbelig pad geweest...
  [naar artikel]
 16. Regering raakt het nog niet eens over losse eindjes (13/09/2017 - De Tijd)
  14:44 Na vier uur vergaderen zijn de federale topministers zonder akkoord over de losse eindjes van het zomerakkoord uit elkaar gegaan.
  [naar artikel]
 17. Een hypotheek afbetalen van 1.500 euro, een baby van bijna 2 jaar én nog kunnen sparen: zo pakt het jonge koppel Elke (31) en Joey (33) het aan (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Maandelijks storten Elke (31) en Joey (33) elk 1.500 euro op hun gemeenschappelijke rekening waarmee ze hun hypotheek en vaste kosten betalen. De rest van hun inkomen belandt op hun persoonlijke rekening en spenderen ze elk naar eigen goeddunken. “De oudere generatie vindt dat misschien raar, maar aparte rekeningen geven je een zekere vorm van privacy en onafhankelijkheid”, vindt het koppel. Ze vertellen hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knopen.
  [naar artikel]
 18. De losse eindjes aan elkaar geknoopt: van flexi-jobs voor langdurig zieken tot deeltijds pensioen (15/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/SRxf_M275hQ_rNXxxsSWVih6kqQ/diocontent/111621929/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 19. DE GROTE PEILING. Bijna de helft van de Belgen komt moeilijk rond op het einde van de maand (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de pomp, in de winkelkar en op de energiefactuur: het leven wordt zo duur dat bijna de helft van de Belgen maar moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen. Dat blijkt uit onze Grote Peiling. Ook de oorlog in Oekraïne geeft ons kopzorgen - al mogen de sancties tegen Rusland wel wat straffer, vinden de meeste landgenoten. Zeven Belgen op tien denkt bovendien dat ons leger het land niet kan verdedigen bij een inval.
  [naar artikel]
 20. Gloria Boateng helpt arme kindjes aan kerstcadeau: "Ik wéét hoe moeilijk het kan zijn om rond te komen" (28/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  U zag haar de voorbije dagen al op uw tv-scherm verschijnen naast An Lemmens en Ann Van Elsen. Ook Gloria Boateng is een van de 'superverspreiders' die zich inzet voor 'Make 2020 Great Again'. Minder bekend dan haar twee collega's, maar zo mogelijk nog meer gepassioneerd om kinderen in armoede een fijn eindejaar te bezorgen. "Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om de eindjes aan elkaar te knopen."
  [naar artikel]
 21. Minister Muylle wil opnieuw voluit kortingen in supermarkten: “Belangrijk voor gezinnen die eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen” (20/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Economie Nathalie Muylle wil dat supermarkten weer volop kortingen en promoties kunnen aanbieden zoals voor de coronacrisis.
  [naar artikel]
 22. Werken en toch in armoede leven: het bestaat ook in België (04/01/2019 - De Morgen)
  ‘Een job is de beste garantie om uit de armoede te blijven’, hoor je vaak. Dat klopt ongetwijfeld, maar toch ook niet helemaal. De recentste Europese cijfers leren dat 5 procent van de werkende Belgen in een huishouden met een verhoogd armoederisico leeft. Wie zijn deze werkende armen? En wat maakt dat ze de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen?
  [naar artikel]
 23. Steeds meer flexi-jobs, vooral in Vlaanderen  (10/01/2018 - VRT NWS)
  Het aantal flexi-jobs in de horeca is vorig jaar met de helft gestegen. Dat schrijft De Tijd. Met een flexi-job kunnen mensen een aantal uur per week bijklussen, zonder dat ze daarop belastingen of sociale bijdragen moeten betalen. Er verdienen nu bijna 28.500 mensen iets bij met een flexi-job.
  [naar artikel]
 24. Eén op vijf Belgen worstelt met budget (28/01/2019 - Knack)
  Eén Belg op vijf (19 procent) had in 2018 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit een enquête van het Belgisch statistiekbureau Statbel.
  [naar artikel]
 25. Noodzaak of snoepcentje (27/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens recente cijfers hebben 180.000 Belgen een tweede job. De redenen zijn uiteenlopend, maar vaak is het nodig om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Opvallend is dat er meer vrouwen dan mannen een extra job moeten bijnemen. “Wellicht omdat mannen nog altijd meer verdienen en daarom als alleenstaande beter hun boontjes kunnen doppen”, aldus een getuige.
  [naar artikel]
 26. Bijna 38% Brusselaars en Walen kunnen geen onverwachte uitgaven doen (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 1 op de tien Belgen (11%) had in 2019 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, zo blijkt uit cijfers van statistisch bureau Statbel. Er...
  [naar artikel]
 27. OPROEP. Ben jij jong en heb jij ook steeds meer moeite om rond te komen? (28/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het leven is duur. Een winkelkar in de supermarkt is volgens onderzoek van Test Aankoop bijna 6 procent duurder geworden in vergelijking met april vorig jaar en ook de energieprijzen blijven stijgen. Veel jongeren proberen op hun eigen benen te staan maar hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Heb jij ook steeds meer moeite om de rekeningen te betalen?
  [naar artikel]
 28. Alleenstaande mama Sandra (54) werkt voltijds, maar komt niet rond: "Ik val uit de boot voor elk sociaal tarief, toch kan mijn kind niet mee op schoolreis" (18/10/2022 - VRT NWS)
  Veel alleenstaanden met of zonder kinderen die voltijds werken hebben het moeilijk om de eindjes aaneen te knopen. Bovendien verdienen ze soms net te veel om recht te hebben op allerlei vormen van (financiële) steun. Een van hen is Sandra, een vrouw van 54 die haar zoon van 19 in haar eentje opvoedt. In een pakkende brief aan "De inspecteur" doet ze haar verhaal.
  [naar artikel]
 29. Pottenbakken is een dure hobby, maar Ignace (54) begint er geld aan over te houden: “Mijn keramiekoven van 4.000 euro is betaald met crowdfunding” (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mocht je een gouden hart kunnen verzilveren, dan was Ignace Cloquet een welgesteld man. De afgelopen maanden heeft de taaldocent zich volop ingezet voor de slachtoffers van de waterramp in Wallonië. Helaas weet hij zelf ook hoe het voelt om de eindjes maar net aan elkaar te kunnen knopen. “Door mijn scheiding, mijn medische voorgeschiedenis en mijn vrijgevigheid heb ik amper een financiële buffer opgebouwd”, zegt hij. Voor ons maakt Ignace de rekening op.
  [naar artikel]
 30. Kansarmen dreigen slachtoffer te worden van hamsterwoede (19/03/2020 - De Standaard)
  Niet tijdig aangevulde witte producten in supermarkten en voedselbanken in nood maken het voor kansarmen dezer dagen extra lastig de eindjes aan elkaar te knopen.
  [naar artikel]
 31. Ignace (54) woont graag in het groene én betaalbare Wallonië: "Vijf jaar geleden tikte ik mijn huis met twee slaapkamers op de kop voor 150.000 euro” (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mocht je een gouden hart kunnen verzilveren, dan was Ignace Cloquet een welgesteld man. De afgelopen maanden heeft de taaldocent zich volop ingezet voor de slachtoffers van de waterramp in Wallonië. Helaas weet hij zelf ook hoe het voelt om de eindjes maar net aan elkaar te kunnen knopen. “Door mijn scheiding, mijn medische voorgeschiedenis en mijn vrijgevigheid heb ik amper een financiële buffer opgebouwd”, zegt hij. Voor ons maakt Ignace de rekening op.
  [naar artikel]
 32. Onbeperkt bijverdienen zonder belastingen te betalen: waarom een flexi-job interessant kan zijn (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eén op de drie Vlamingen verdient niet genoeg om alle maandelijkse kosten te kunnen betalen, dat blijkt uit De Grote Geldenquête van VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws. 20 procent van de Vlamingen gaat daarom ook op zoek naar een bijbaan om de financiële druk te verlichten. Met een flexi-job kan je bijverdienen zonder extra belastingen te betalen. In welke sectoren kan je aan de slag? En hoeveel kan je ermee verdienen? Jobat.be legt uit.
  [naar artikel]
 33. Eén Belg op vijf worstelt met budget (28/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eén Belg op vijf (19 procent) had vorig jaar moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit een enquête over armoede georganiseerd door...
  [naar artikel]
 34. Hendrik Bogaert pleit voor negatieve inkomensbelasting (28/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eén Belg op vijf had in 2018 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, blijkt uit cijfers van Statbel. CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert pleitte...
  [naar artikel]
 35. Eén Belg op vijf worstelt met budget: Hendrik Bogaert pleit voor negatieve inkomensbelasting (28/01/2019 - Knack)
  Eén Belg op vijf (19 procent) had in 2018 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit een enquête van het Belgisch statistiekbureau Statbel.
  [naar artikel]
 36. Einde ‘Game of Thrones’ laat fans verdeeld achter (20/05/2019 - De Morgen)
  Eén uur, vijftien minuten en achttien seconden hadden de scenaristen om in de allerlaatste aflevering van Game of Thrones een waslijst aan losse eindjes aan elkaar te knopen. Zijn ze daar in geslaagd?
  [naar artikel]
 37. Gepensioneerden verruimen hun horizon dankzij Zilverstage (14/04/2019 - De Morgen)
  Steeds meer gepensioneerden gaan op een zoek naar een baan. Om een centje bij te verdienen, of uit bittere noodzaak om de eindjes aan elkaar te knopen. Het proefproject Zilverstage biedt voor die groep stageplaatsen.
  [naar artikel]
 38. Eenzame staker in Bilzen: “Ik staak voor een leefbaar loon” (13/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Bilzen op de Spelverstraat bij het lollyfabriekje Cand’Art ging vanmorgen één werknemer in staking. Zijn eenmansactie is opvallend en ook duidelijk: een hoger loon. Voor de 47-jarige Alexander Kverh is dit de mogelijkheid om zijn penibele situatie aan te kaarten. “In ons land zijn er ontelbare mannen en vrouwen die net als ik met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Er moet dringend iets veranderen”, aldus de man die 8 uur lang postvat voor het fabriekje.
  [naar artikel]
 39. ‘Soms vind ik envelopjes met geld in mijn brievenbus, zonder naam. Ik schaam mij daarvoor’ (18/05/2021 - De Morgen)
  Als volleerde fotomodellen poseren vier moeders in de fleur van hun leven voor de lens van onze fotograaf. Flanerend langs de Dijle onder een stralende zon zien ze er bijna glamoureus uit. Niets verraadt dat drie van hen elke dag moeten knokken om de eindjes aan elkaar te knopen en te zorgen dat hun kinderen niets tekortkomen. Ellen (25), Marleen (44) en Karina (36) laten binnenkijken in hun leven in Zorgen voor mama, het Eén-programma van Kristel Verbeke (45). Als tiener ondervond ze zelf dat armoede een bikkelharde tante is, die in je oor fluistert dat je niets waard bent en je stiekem heel hard in de arm knijpt.
  [naar artikel]
 40. Mobiele of vaste airco? Deze kosten hangen daaraan vast (en dit zijn de alternatieven) (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wil je de zomerse hitte bestrijden met een aircosysteem, kan je kiezen voor een mobiele airco of een vaste. De eerste optie is de eenvoudigste: installatiewerken zijn overbodig en je kan het toestel waar je maar wilt inpluggen in een stopcontact. Helaas brengt dit systeem ook het nodige geluid voort. Een vaste airco is dan minder lawaaierig, maar is ook minder eenvoudig te installeren. Mijnenergie.be plaatst beide systemen en hun kosten naast elkaar.
  [naar artikel]
 41. Limburgers getuigen over hun laag pensioen: “Nog twee dagen bijverdienen” (01/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe regering belooft het minimumpensioen “geleidelijk” op te trekken naar 1.500 euro netto. Toch zullen bijna 900.000 gepensioneerden het ook daarna met minder moeten stellen. Ook in onze provincie moeten heel veel mensen rondkomen met een laag pensioen. Zo werkt Genkenaar Albert nog enkele dagen per week om goed rond te komen. Ook Christine, die liever anoniem getuigt, kan de eindjes moeilijk aan elkaar knopen met amper 1.000 euro per maand.
  [naar artikel]
 42. Eén Belg op de vijf heeft moeite om rond te komen (28/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Eén Belg op vijf (19 procent) had in 2018 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit een enquête over armoede georganiseerd door het Belgisch statistiekbureau Statbel.
  [naar artikel]
 43. Eén Belg op de vijf heeft moeite om rond te komen (28/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Eén Belg op vijf (19 procent) had in 2018 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit een enquête over armoede georganiseerd door het Belgisch statistiekbureau Statbel.
  [naar artikel]
 44. Nathalie verloor haar job na ziekte en leeft nu onder de armoedegrens: “Ik heb maximaal 300 euro per maand om van te leven” (26/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bezoekers van de wekelijkse markt in Sint-Niklaas werden donderdagvoormiddag door een delegatie van de ACV-werkzoekendenwerking uitgenodigd om de ‘limbo’ te dansen. Hiermee wilde de vakbond aantonen hoe moeilijk het is voor werklozen om het hoofd overeind te houden. Een van hen is Nathalie Buijsse, zij raakte haar werk kwijt door ziekte en heeft nu grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen op het einde van de maand.
  [naar artikel]
 45. ‘Ik kreeg 100 euro van mijn moeder. Daarmee kocht ik elke dag een zak chips. ’s Middags at ik de ene helft, ’s avonds de andere’ (18/11/2021 - De Morgen)
  Ze moest als 18-jarige op een zak chips overleven en had tot enkele jaren geleden als mama moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Nu werkt Melissa Verbeek als gezinsondersteuner voor Kind en Gezin. ‘Broodnodig’, zegt ze, nu meer dan één op de acht kinderen in ons land in kansarmoede opgroeit.
  [naar artikel]
 46. Hoe moeilijk is het om zonder ervaring een vliegtuig te laten opstijgen? (13/08/2018 - De Morgen)
  Zaterdag stal een luchthavenmedewerker in Seattle een vliegtuig. het doet de vraag rijzen hoe moeilijk het nu eigenlijk is om zonder pilotenopleiding op te stijgen en – anders dan de man in Seattle – weer veilig te landen?
  [naar artikel]
 47. Eén Belg op vijf worstelt met budget (28/01/2019 - Metro)
  Eén Belg op vijf (19%) had in 2018 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat blijkt uit een enquête over armoede, georganiseerd door het Belgisch statistiekenbureau Statbel. De armoedecijfers liggen in lijn met de voorbije jaren. Moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, betekent dat het «moeilijk» of «zeer moeilijk» is voor een huishouden om rond te komen met hun budget. Uit de peiling bij 6.000 huishoudens blijkt dat een week op vakantie gaan of een onverwachte uitgave doen van 1.100 euro voor een kwart van de Belgen onmogelijk is. Maandelijkse kosten zoals de huur en de energierekeningen vormen een probleem voor 6% van de bevolking, net zoals een eigen wagen bezitten. Zo’n 5% van de Belgen kan zich niet veroorloven regelmatig vlees, kip, vis of vegetarisch te eten. De aankoop van een televisie, telefoon of wasmachine vormt voor bijna niemand een probleem. Wanneer een gezin zich vier van die uitgaven niet kan veroorloven, is er sprake van ‘ernstige materiële deprivatie’. Vorig jaar was dat zo’n 5% van de bevolking het geval. Sociale activiteiten Voor heel wat Belgen zijn sociale activiteiten financieel problematisch, blijkt uit de peiling. Zo slaagt 12% van de Belgen van 16 jaar en ouder er niet in regelmatig vrijetijdsactiviteiten te betalen, kan 10% zich niet veroorloven minstens éénmaal per maand met familie of vrienden uit eten te gaan of iets te gaan drinken en heeft 10% onvoldoende middelen om wekelijks een klein bedrag uit te geven voor zichzelf, zoals een bezoek aan de kapper of het kopen van een cadeau. Beter dan Europees gemiddelde De cijfers over materiële deprivatie liggen min of meer in lijn met de voorbije jaren. Met een cijfer van 5% deed ons land het in 2017 beter dan het Europees gemiddelde, maar in vergelijking met de buurlanden kent België een hoger percentage van ernstige materiële deprivatie. In Nederland gold dat maar voor 2,6% van de bevolking, in Frankrijk voor 4,1% en voor Duitsland voor 3,4%. Lees ook : OCMW’s willen dat tegen 2024 niemand nog onder de armoedegrens leeft Het bericht Eén Belg op vijf worstelt met budget verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Flexi-jobs zitten in de lift: al meer dan 33.000 flexi-jobbers aan de slag (12/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de uitbreiding van de flexi-jobs naar winkels en gepensioneerden op 1 januari 2018 zijn er al 33.551 flexi-jobbers aan de slag, drie keer...
  [naar artikel]
 49. De levenslessen van Greet Rouffaer: “Als actrice moet je erover waken dat je niet verslaafd wordt aan succes” (03/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Nog dagelijks word ik aangesproken over mijn rol als dokter Nellie in ‘Wittekerke’”, vertelt Greet Rouffaer (62), ook al is ze intussen officieel op pensioen. Ze blijft er echter steeds nuchter onder. “Er zijn periodes geweest dat ik de eindjes aan elkaar heb moeten knopen”, blikt ze terug op haar indrukwekkende carrière. Ze vertelt over de lessen die ze daaruit geleerd heeft, het proces van ouder worden en hoe ze nu in het leven staat. “Hoewel het mijn familie ook veel verdriet gebracht heeft, is de coronacrisis voor mij persoonlijk een oogopener geweest.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy