De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

CADEAUTIP. Leg eens een boek onder de boom

Metro

10/12/2022 - 00:15

De Voorleesweek is nog maar net gedaan en Kerstmis staat al voor de deur. Met een boek geef je niet alleen mooie woorden cadeau, maar ook een wereld om even in te verdwijnen. En dat kan soms deugd doen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Cadeautip: leg het nieuwe live-album van Arctic Monkeys onder de boom (10/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Arctic Monkeys snel weer op een podium zien, is iets waarvan fans voorlopig alleen maar kunnen dromen. Nagenieten van een concert dat de groep een maand voor Rock Werchter 2018 heeft gegeven, kan wel, dankzij het album Live at the Royal Albert Hall. Ideaal voor onder de boom.
  [naar artikel]
 2. Wat trilt er onder de kerstboom? Geef eens een seksspeeltje cadeau (16/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vergeet die onesie of dat boek, deze kerst verdient je partner wel eens wat spannenders als kerstcadeau. Van de boom naar het bed: deze...
  [naar artikel]
 3. Leg eens een boom onder de kerstboom: boompje als geschenk steeds populairder (20/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Leg eens een boom onder de kerstboom. Steeds meer bedrijven vervangen de traditionele fles wijn, boekenbon of muismat voor hun werknemers of klanten door een boom tijdens dit jaareinde. Bos+ plantte in 2020 al 41,5 hectare aan bomen, dat is meer dan het dubbele van vorig jaar.
  [naar artikel]
 4. ‘Het moeten niet altijd pralines zijn: leg eens een boom onder de boom’ (21/12/2020 - De Morgen)
  Origineel en nog goed voor het milieu ook, een boom als eindejaarsgeschenk. Bij de organisatie BOS+ zien ze het aantal geschonken bomen verdubbelen. ‘Het budget voor bedrijfsfeesten die niet doorgaan wordt nu al eens voor bomen gebruikt’, zegt Bert De Somviele, directeur van BOS+.
  [naar artikel]
 5. Fleur Pierets publiceert boek over haar relatie met Julian P. Boom (07/05/2018 - De Morgen)
  Journaliste Fleur Pierets gaat een boek schrijven over haar leven met Julian P. Boom. Samen wilden ze huwen in alle landen die het homohuwelijk toelaten, maar in december kreeg Boom te horen dat ze terminaal ziek was. Twee maanden later overleed ze.
  [naar artikel]
 6. Belgique Excentrique (05/04/2019 - De Morgen)
  Cadeautip voor onder de kerstboom: 'Belgique Excentrique', een nieuw salontafelboek dat u laat kennismaken met de interieurs van 18 creatieve Belgen. Als voorproefje de opmerkelijke habitat van Joévin Ortjens, interieurdesigner en antiquair in Brussel.Het boek 'Belgique Excentrique' is verkrijgbaar vanaf 17 november, uitgeverij Luster, 240 p., 39,95 euro
  [naar artikel]
 7. De nieuwe man is een trendy genderbender (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag is het Vaderdag. Nog een cadeautip nodig? Waarom geef je hem eens geen satijnen strikbloes of een pareloorbel? Want de machoman is op zijn...
  [naar artikel]
 8. De metroseksueel is out, de nieuwe man is een genderbender (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag is het Vaderdag. Nog een cadeautip nodig? Waarom geef je hem eens geen satijnen strikbloes of een pareloorbel? Want de machoman is op zijn...
  [naar artikel]
 9. Exclusief: hier is de clip van 'Boom, Boom, Boom', mét Temptation Jill (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Begin juli werd de videoclip ingeblikt voor 'Boom Boom Boom', de nieuwe zomersingle van de Nederlandse topdj/producer Robert Abigail. Hier is het
  [naar artikel]
 10. Visser (63) overlijdt onder omgewaaide boom: “Eddy heeft nooit gemerkt dat boom het begaf” (11/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het stormweer van zondag maakte in Mol een dodelijk slachtoffer. Bij een viswedstrijd op een vijver in de Sint-Jansstraat kwam de 63-jarige Eddy Wuyts uit Lille om het leven toen hij onder een omgewaaide boom terechtkwam.
  [naar artikel]
 11. Visser (63) overlijdt onder omgewaaide boom: “Eddy heeft nooit gemerkt dat boom het begaf” (11/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het stormweer van zondag maakte in Mol een dodelijk slachtoffer. Bij een viswedstrijd op een vijver in de Sint-Jansstraat kwam de 63-jarige Eddy Wuyts uit Lille om het leven toen hij onder een omgewaaide boom terechtkwam.
  [naar artikel]
 12. Scoutsjongen (17) belandt onder boom (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de scouts van Borsbeek is een jongen onder een omgewaaide boom terecht gekomen. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 13. Misschien toch maar eens het boek lezen (17/08/2017 - De Morgen)
  Men zegt wel eens: het boek is beter dan de film. In het geval van The Dark Tower kunnen we dat alleen maar hopen.
  [naar artikel]
 14. Limburgse bibliotheken gaan digitaal: leen eens een e-boek uit (17/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vandaag kan u via dertig Limburgse bibliotheken e-boeken uitlenen. U moet daarvoor niet uit uw zetel komen en na zes weken verdwijnt het boek automatisch weer van uw scherm. Al kan een e-boek, net als een fysiek boek, even niet beschikbaar zijn.
  [naar artikel]
 15. De achtste ‘Zevende Zus’: het populaire kerstcadeau dat nergens onder de boom ligt (27/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Fan van de boekenreeks ‘De Zeven Zussen’? Veel kans dat er voor u dan een bestelbon onder de kerstboom lag. Want hoewel het achtste, en laatste, boek pas over vijf maanden verschijnt, loopt het nu al storm.
  [naar artikel]
 16. Leraar komt onder boom terecht op speelplaats van school in Berchem (29/06/2020 - VRT NWS)
  Het incident gebeurde in basisschool De Knikkerbaan in Berchem. De leerkracht was met de kinderen van de noodopvang op de speelplaats toen hij de boom op zich kreeg. De brandweer kwam ter plaatse om de man te bevrijden maar hij was al zelf onder de boom uitgeraakt. Na verzorging mocht hij het ziekenhuis verlaten. De boom stond op een terrein van de buren en het is nog niet duidelijk hoe het komt dat hij is omgevallen. De andere bomen op het terrein zullen voor de zekerheid allemaal gecontroleerd worden. Er raakten geen kinderen gewond.
  [naar artikel]
 17. Stormweer eist dodelijk slachtoffer in Mol: man sterft onder omgewaaide boom (10/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Mol is zondagnamiddag een man om het leven gekomen nadat hij onder een omgewaaide boom terechtkwam. Dat bevestigt burgemeester Wim Craeyens (CD&V).
  [naar artikel]
 18. Stormweer eist dodelijk slachtoffer in Mol: man sterft onder omgewaaide boom (10/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Mol is zondagnamiddag een man om het leven gekomen nadat hij onder een omgewaaide boom terechtkwam. Dat bevestigt burgemeester Wim Craeyens (CD&V).
  [naar artikel]
 19. Visser (63) sterft onder omgewaaide boom in Mol (11/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  MOL Het stormweer maakte in Mol een dodelijk slachtoffer. Bij een viswedstrijd kwam de 63-jarige Eddy Wuyts uit Lille om het leven nadat hij onder een omgewaaide boom terechtkwam.
  [naar artikel]
 20. Houthakker sterft onder boom die na storm gekapt moest worden (13/02/2020 - De Standaard)
  In Bassevelde, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Assenede, is donderdagochtend een houthakker om het leven gekomen nadat hij onder een boom is terechtgekomen.
  [naar artikel]
 21. Wordt eeuwenoude linde slachtoffer van de droogte? (31/07/2018 - VRT NWS)
  In Zoutleeuw is een eeuwenoude mogelijk aangetast door de droogte. Zo erg dat hij wel eens zou kunnen omvallen. De winterlinde is een beschermde boom en is vermoedelijk 500 jaar oud. "De boom is al vermeld op landkaarten van 300 jaar oud", zegt Jelle Daniels, in wiens voortuin de boom staat.
  [naar artikel]
 22. Een boom onder de kerstboom: het kan in Menen (21/12/2020 - VRT NWS)
  In Menen kan je een boom cadeau doen. Het is een initiatief van vzw Planteenbos. Die koopt stukken grond aan in Vlaanderen en geeft dan de kans aan buurtbewoners om er samen een bos van te maken. De vzw kocht recent een stuk grond in Menen, waar je nu dus een boom kan aankopen.
  [naar artikel]
 23. Kat komt vast te zitten in boom en doet dan dit… (video) (25/07/2020 - Metro)
  Een kat in in het nauw maakt al eens rare sprongen. Zo ook Oliver (aka Ollie), die vast kwam te zitten in een boom in het Canadese Ontario. “Normaal gezien geraakt hij altijd zelf uit de boom, maar omdat hij deze keer al een uur aan het huilen was en het donker begon te worden, besloten we om in te grijpen”, reageert het baasje. “We hoopten dat hij op een plank zou springen die we onder de boom hadden gezet en lokten hem met eten. Maar niets hielp.” De wanhoop nabij, schakelden de baasjes van Ollie een crossmotor in. “Hij is bang van crossmotors, dus we dachten dat hij de plank zou gebruiken om te vluchten. Maar in de plaats daarvan deed hij iets heel onverwachts…” Lees ook : Purrsecco, Pinot Meow of Catbernet: Webshop verkoopt wijn voor… katten Het bericht Kat komt vast te zitten in boom en doet dan dit… (video) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Blanke terroristen baseren zich op Frans boek dat ze niet eens hebben gelezen (06/08/2019 - De Morgen)
  ‘Als we niet opletten worden we overspoeld door moslims en/of Latijns-Amerikanen.’ Om hun daden te verantwoorden, halen blanke terroristen over heel de wereld hun mosterd uit een Frans boek: Le Grand Remplacement van Renaud Camus. ‘Maar ze hebben zijn boek niet eens gelezen.’
  [naar artikel]
 25. Lars Boom keert terug naar LottoNL-Jumbo (02/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wielrenner Lars Boom (30) keert terug naar LottoNL-Jumbo. De Nederlander, die overkomt van Astana, zette zijn handtekening onder een tweejarig contract. Dat meldt de Nederlandse WorldTourformatie. Boom reed eerder voor het team onder de naam van Rabobank, Blanco en Belkin.
  [naar artikel]
 26. Jongen (17) die onder boom terechtkwam zal lang moeten herstellen (30/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het gaat al iets beter met Wannes Henderickx (17), de jongeman die tijdens de herfststorm onder een boom terechtkwam bij het scoutslokaal van Borsbeek.Al zal hij nog maanden, misschien zelfs jaren, de gevolgen van het ongeval met zich meedragen.
  [naar artikel]
 27. Om ter meeste glitter (en billen) op de allereerste festivaldag van Tomorrowland in Boom (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  80.000 festivalgangers trapten vrijdag de eerste festivaldag van Tomorrowland in Boom af. Naast Charlotte De Witte en Hardwell sierden ook Limburgse dj’s de affiche, onder wie Reygel uit Hasselt: “Geen taak is eervoller dan de spits in Boom afbijten.”
  [naar artikel]
 28. Els De Schepper brengt corona-boek uit: “Het boek is geestverruimender dan wiet, opwekkender dan cocaïne” (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Cabaretière Els De Schepper (54) brengt een boek uit, getiteld ‘Jij Krijgt Een Pluim’. Ze doet dat samen met Steven Boers, lid van de band Katastroof. Geraakt door de solidariteit tijdens de huidige coronacrisis ontstond het idee om een grappig, absurd, maar tegelijkertijd diepzinnig, boek te schrijven. Met dat boek wil Els iedereen die het moeilijk heeft een hart onder de riem steken en opvrolijken.
  [naar artikel]
 29. Trouwfeest om titel Boom van het Jaar binnen te halen (22/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Om de Lummense Duizendjarige Eik aan de titel ‘Boom van Jaar’ te helpen, stapten Piet Ruytjens en Beate Luyckx voor de tweede keer in het huwelijksbootje onder de boom. De eik figureert namelijk wel vaker in Lummense trouwceremonies. “We hopen alvast dat onze eik het haalt”, zegt ‘kersvers’ bruidegom Piet Ruytjens. In de laatste tussenstand stond de boom alvast aan de leiding.
  [naar artikel]
 30. Snoeiwerken lopen mis in Oudsbergen, man sterft onder boom (04/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan Plokroy in Oudsbergen is deze middag een zwaar arbeidsongeval gebeurd tijdens het snoeien van bomen en takken. Een man kwam er onder een zwaar stuk boom terecht en overleed ter plaatse.
  [naar artikel]
 31. Snoeiwerken lopen mis in Oudsbergen, man (61) sterft onder boom (04/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan Plokroy in Oudsbergen is deze middag een zwaar arbeidsongeval gebeurd tijdens het snoeien van bomen en takken. Een man kwam er onder een zwaar stuk boom terecht en overleed ter plaatse.
  [naar artikel]
 32. Boom in brand gestoken in 's Gravenvoeren (29/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer is zondag rond 10.30 uur opgeroepen voor een brand op de Grijzegraaf in ’s Gravenvoeren. Een boom bleek er in brand te staan. Het vuur zat al onder de stronk waardoor de boom moest worden omgezaagd. Het vuur werd aangestoken door onbekenden.
  [naar artikel]
 33. Akelig: houthakkers kappen boom om die ‘ademt als een mens’ (06/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wat een adembenemende boom en dat mag je dus gerust letterlijk nemen. Drie houthakkers waren de boom aan het omkappen en merkte op dat de scheur die ze hadden gemaakt deed uitschijnen dat de boom leek te ademen.
  [naar artikel]
 34. Vrouw sterft onder omgevallen boom in Schoten (09/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de Terheidedreef in Schoten is zaterdagavond een vrouw overleden in haar tuin nadat ze was verpletterd door een boom. “Vermoedelijk is een boom in de tuin van de buren omgevallen”, zegt burgemeester Maarten De Veuster (N-VA).
  [naar artikel]
 35. Adopteer eens een biologische appelsienboom (10/08/2020 - Metro)
  Sinds het begin van de coronacrisis hebben we ons massaal ontpopt tot moestuinfanaten. Intussen worden je tomaten langzaamaan rood en heb je de eerste kroppen sla al geoogst, fier als een gieter omdat je erin bent geslaagd om je eigen groenten te kweken. Helaas zijn er ook enkele dingen die je in België in principe niet kan doen groeien, zoals een appelsienboom.  Nochtans is er niets zo lekker als een versgeperst glaasje appelsiensap bij de brunch in het weekend. Noodgedwongen ga je dus maar naar je dichtstbijzijnde groentewinkel of supermarkt om een zak te kopen, al zou je ze zoals gezegd liever zelf kweken. Wel, vanaf nu kan dat – min of meer. Appelsienen in de bus Via het online crowdfundingplatform CrowdFarming, gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met biologische voedselteelt, kan je namelijk bij verschillende kwekers een appelsienboom adopteren. Wij verdiepten ons in de appelsienen van Bio Agrumi Monasteri in Italië. Wanneer je bij boer Angelo een appelsienboom adopteert, maakt hij een foto van je boom zodat je een idee krijgt van je “adoptiekindje” en kan je de boom ook een naam geven. Verder krijg je een certificaat en heb je de mogelijkheid om je boom met eigen ogen te gaan bezichtigen – een ideaal zomeruitje als je het ons vraagt. De adoptie kan je elk jaar vernieuwen en je kan ook nog eens kiezen hoeveel je betaalt (en hoeveel appelsienen je dus opgestuurd krijgt). Het minimum is 20 kilogram (31,16 euro exclusief verwerkingskosten), het maximum 70 kilogram (106,56 euro exclusief verwerkingskosten). Je oogst komt via de post, wordt zonder plastic verpakt en kan verspreidt worden over verschillende maanden zodat je niet in één keer 70 kilogram in de bus krijgt. Een leuke manier om een biologische boer te steunen én zeker te zijn van waar je appelsiensap vandaan komt. Misschien een leuke cadeautip? Lees ook: Dankzij deze groenten en fruit blijf je de hele dag gehydrateerd Het bericht Adopteer eens een biologische appelsienboom verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Boom valt op gezin in Gaasbeek: "Kijk uit als je met deze hitte onder een boom gaat zitten" (06/08/2020 - VRT NWS)
  In het kasteelpark van Gaasbeek is gisterenavond een boom omgevallen op een gezin. De moeder en twee kinderen, waaronder een zes maanden oude baby, raakten daarbij lichtgewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht.
  [naar artikel]
 37. Kim Kardashian poseert naakt in boom (06/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kim Kardashian heeft weer eens een naaktfoto van zichzelf gedeeld op social media. Deze keer poseert de realityster in een boom. Op de foto
  [naar artikel]
 38. De beroemdste boom van Limburg is er slecht aan toe: "Een tijdbom" (09/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het gaat niet goed met de duizendjarige eik van Lummen. Vrijdag werd een noodsnoei uitgevoerd en er is een zwavelzwam ontdekt die de boom aantast. “De eik was een mechanische tijdbom en het was twee voor twaalf”, zegt Ilse Plessers van Regionaal Landschap Lage Kempen.” Er mag ook niemand meer onder de boom komen.
  [naar artikel]
 39. 4-jarig kind komt onder boom terecht bij stormweer in Oostenrijk (04/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij stormweer in Oostenrijk is zaterdag een vierjarig kind onder een boom terechtgekomen en overleden. Samen met de grootmoeder en twee andere...
  [naar artikel]
 40. Seksspeeltjes piekten tijdens corona: vooral speeltjes om op afstand te bedienen, waren een hit (13/05/2021 - De Morgen)
  ‘Boom, boom, boom, boom’, doet de sector van de seksspeeltjes. Uit de verkoopcijfers van het afgelopen jaar blijkt dat de klant luidkeels meezingt: ‘I want you in my room.’ Heeft de lockdown ons libido op ontdekkingsreis gestuurd?
  [naar artikel]
 41. Kim Kardashian trekt zich niets aan van kritiek en poseert naakt in boom (06/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kim Kardashian heeft weer eens een naaktfoto van zichzelf gedeeld op social media. Deze keer poseert de realityster in een boom. Op de foto
  [naar artikel]
 42. Kempense visser overleden onder omgewaaide boom: club wilde wedstrijd net afgelasten (11/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het stormweer van zondag maakte in Mol een dodelijk slachtoffer. Bij een viswedstrijd op een vijver in de Sint-Jansstraat kwam de 63-jarige visser Eddy Wuyts uit Lille om het leven toen hij onder een omgewaaide boom terechtkwam.
  [naar artikel]
 43. 34-jarige onder invloed botst tegen boom en raakt gewond in Diest (19/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een man (34) uit Diest is maandag rond 1.40 uur met zijn wagen tegen een boom gebotst in de Dongelstraat in Kaggevinne. Hij raakte lichtgewond. De dertiger bleek onder invloed van alcohol.
  [naar artikel]
 44. Nooit eerder waren seksspeeltjes zo populair: ‘5 minuutjes met mijn vibrator en ik kan er weer tegen’ (14/05/2021 - De Morgen)
  ‘Boom, boom, boom, boom’, doet de sector van de seksspeeltjes. Uit de verkoopcijfers van het afgelopen jaar blijkt dat de klant luidkeels meezingt: ‘I want you in my room.’ Heeft de lockdown ons libido op ontdekkingsreis gestuurd?
  [naar artikel]
 45. Nooit eerder lagen er zo veel bomen onder de kerstboom: “Vroeger gaven we een doos chocolade, nu een boom” (21/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een boom schenken is nooit zo populair geweest als nu. Bos+, de organisatie waarbij je ‘een boom’ kan kopen om te schenken aan iemand, plant dit seizoen meer dan dubbel zoveel hectare als de voorbije jaren. Vooral bij bedrijven zijn de bomen populair als groen cadeau voor de klanten of het personeel. “Vroeger gaven we een doos chocolade, nu een boom.”
  [naar artikel]
 46. Uitslaande dakbrand in Boom (25/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Advokaatstraat in Boom vond er deze middag een dakbrand plaats. Om een nog onbekende reden sloeg er opeens brand uit onder het dak van een
  [naar artikel]
 47. Kristel Verbeke voor het eerst sinds K3 weer op de planken met ‘Kerstmis den boom in’ (03/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kristel Verbeke (43) had het de voorbije drie jaar vooral druk met televisieprojecten als ‘Kinderkopkes’. Maar vanaf 12 december staat ze voor het eerst sinds de afscheidsshow met K3 nog eens in de zalen, met de komedie ‘Kerstmis den boom in’. “Eindelijk weer eens voor een publiek staan: daar heb ik veel goesting in.”
  [naar artikel]
 48. Boek in Vlaanderen onder druk: zin en onzin van Boek.be (13/04/2019 - De Morgen)
  Boek.be, de belangenorganisatie van het boekenvak, is bijna alle krediet kwijt. 'De organisatie slaagt er zelfs niet in haar eigen leden te verenigen.' Waar ze dan wel mee bezig is? 'Eindeloos vergaderen en elk jaar de Boekenbeurs organiseren om zichzelf in stand te houden.'
  [naar artikel]
 49. Het boek van waaruit je elke avond nog wel iets klaar krijgt: 50x avondeten zonder vlees (11/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  In hun thuisland Nederland hebben Jennifer en Sven niet eens een familienaam nodig op de cover van hun boek.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy