De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Topje van studente ‘ongepast’ voor Disney World: «Wie draagt nu zoiets in een familiepark?!» (foto)

Metro

10/12/2022 - 00:15

Een Amerikaanse studente werd in Disney World aangesproken op haar outfit. Ze vraagt zich op TikTok af wat er mis mee is, al begrijpen haar volgers de redenering van het personeel wel.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Op stap in Brussel, waar het licht voortaan al om 23 uur uitgaat: “Dit zorgt alleen voor nóg meer afterparty’s bij de mensen thuis” (27/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  «De doodsteek.» «Absurde regel.» «Onlogisch.» «Bullshit.» Ze liegen er niet om, de reacties van de Brusselse cafébazen op het vervroegde...
  [naar artikel]
 2. ‘Temptation’-Donna verbaast volgers in lingerie: «Niet normaal!» (foto) (06/12/2022 - Metro)
  Donna De Graef, die vorig jaar meedeed aan ‘Temptation Island’, krijgt heel wat complimenten op een foto waarop ze in lingerie poseert. «Zo sexy en niet erover», klinkt het onder meer.
  [naar artikel]
 3. Ophef over doorzichtige jurk van Rita Ora: «Dan kan je evengoed niets aandoen!» (foto) (08/12/2022 - Metro)
  Er komt heel wat kritiek op een outfit die Rita Ora onlangs droeg en waarvan ze enkele foto’s deelde op Instagram. «Waarom hebben mensen de behoefte om zichzelf in hun blootje te tonen?», klinkt het onder meer.
  [naar artikel]
 4. Pantone maakt het «rebelse» kleur van 2023 bekend (10/12/2022 - Metro)
  Pantone, dé autoriteit op het vlak van kleuren, heeft nu al het kleur van 2023 bekend gemaakt: ‘Viva Magenta’. Het felle paarsachtige rood wordt door Pantone beschreven als een «genuanceerd karmozijnrood» en een «onconventioneel kleur voor een onconventionele tijd».
  [naar artikel]
 5. Vrouw doet wenkbrauwen fronsen met sportbeha in fitness: «Ik zou schrik hebben dat mijn borsten eruit zouden floepen» (03/12/2022 - Metro)
  Een Amerikaanse influencer heeft voor commotie gezorgd met een opvallende outfit die ze draagt in de fitness. Sommige volgers vinden hem immers te «weinig verhullend».
  [naar artikel]
 6. Lotte Vanwezemael poseert in doorzichtige lingerie: «Zie ik daar een tepelpiercing?!» (foto) (09/12/2022 - Metro)
  Lotte Vanwezemael blaast haar volgers omver met een foto waarop ze in lingerie poseert. «Meer van dat!», klinkt het enthousiast in de reacties.
  [naar artikel]
 7. Zuhal Demir deelt borstvoedingsfoto met prachtige boodschap: «Dat magische moment» (08/12/2022 - Metro)
  Minister Zuhal Demir (N-VA) heeft op Instagram een foto gedeeld waarop ze borstvoeding geeft aan haar dochter. «Wat gaat het snel, te snel voor mij», titelt ze het kiekje.
  [naar artikel]
 8. Ruth Beeckmans deelt pakkende foto met overleden partner: «Ik mis je zo» (08/12/2022 - Metro)
  Ruth Beeckmans eert in een hartbrekend Instagrambericht haar overleden partner. Ze krijgt massa’s steun van haar volgers. «Eerlijk waar het meest hartverwarmende koppel ooit», wordt er gereageerd.
  [naar artikel]
 9. Issei Sagawa overleden: hoe de «Japanse kannibaal» een ster werd na het eten van een 24-jarige student (03/12/2022 - Metro)
  Issei Sagawa, bijgenaamd de «Japanse kannibaal» wegens het vermoorden en opeten van een Nederlandse studente in Parijs in 1981, is op 73-jarige leeftijd overleden.
  [naar artikel]
 10. Candice uit ‘Blind Getrouwd’ draagt opvallend kleedje: «Mooi, maar precies wat te klein» (foto) (06/12/2022 - Metro)
  Candice Martens, die we nog kennen uit ‘Blind Getrouwd’, was onlangs van de partij op een ‘Blind Getrouwd’-reünie. Ze droeg een kleedje dat ze zelf ontworpen heeft en krijgt er heel wat reacties op.
  [naar artikel]
 11. Niels Destadsbader onder vuur: «Schandalig dat mensen hun job moeten verliezen voor hem» (06/12/2022 - Metro)
  Nu de VRT heel wat volk aan de deur zet, komt er heel wat kritiek op Niels Destadsbader. Vooral zijn passage in ‘Villa Sporza’ doet wenkbrauwen fronsen. «Beschamend is het. Daar zal hij toch niet voor getekend hebben?», klinkt het.
  [naar artikel]
 12. Club-coach Philippe Clement: “Dit is een historische match” (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  « Ballen », « balls », « des couilles ». In drie talen, en met gebalde vuisten, maakte Philippe Clement duidelijk wat zijn spelers tegen Paris Saint-Germain hadden laten zien. En wat het verschil was met de opgehemelde vedetten van het Qatarese huis. “Juist door te dromen kun je grenzen slopen en verder geraken dan je denkt”, zei Clement. “Dat was de boodschap aan mijn spelers en dat hebben ze schitterend gedaan.”
  [naar artikel]
 13. Vrouw begrijpt niet waarom haar werkoutfit ongepast is, maar haar volgers wel: «Hoe kan je dat nu niet zien?!» (foto) (06/12/2022 - Metro)
  Op je werk moet je altijd toch een beetje rekening houden met de dresscode, maar deze vrouw viel achterover van verbazing toen ze te horen kreeg dat haar outfit ongepast was voor de werkvloer. Ze vraagt aan haar volgers wat zij ervan vinden, al is de meerderheid het eens met haar baas.
  [naar artikel]
 14. Terreurproces lang onderbroken nadat beschuldigde Asufi «gewurgd werd door de politie» (08/12/2022 - Metro)
  De zitting donderdag van het assisenproces over de aanslagen in Brussel en Zaventem is hervat. Een wetsdokter stelde vast dat beschuldigde Ali El Haddad Asufi effectief verwondingen vertoonde die «in overeenstemming» waren met zijn verklaringen, maar dat ze niet van die aard waren dat hij het proces niet verder kon volgen. El Haddad Asufi verklaarde evenwel dat hij «mentaal» niet in staat was, en zes andere beschuldigden volgden uit protest zijn voorbeeld. Ze worden verder vertegenwoordigd door hun advocaten.
  [naar artikel]
 15. Vrouw krijgt kritiek omdat ze ‘ongepaste outfit’ draagt in Disney World: “Jullie zeggen dat omdat ik dik ben” (13/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een plussize model krijgt veel kritiek op TikTok over haar kledingkeuze. Sam ging met een vriendin naar het Amerikaanse pretpark Disney World. Ze koos om een kort topje en rokje te dragen. Op TikTok post ze verschillende video’s in haar outfit en daar hebben veel mensen kritiek op. “Het is een outfit dat je draagt bij volwassenen en niet op een plaats voor kinderen”, schrijft iemand. Sam gaat snel op die kritiek in. “Ik krijg deze commentaar omdat ik een groter lichaam heb”, antwoordt ze in een video. “Niemand zou een opmerking geven als ik slank was.” Er zijn ook positieve reacties op de video waar Sam zich aan kan optrekken. “Jouw energie en voorkomen is fantastisch.”
  [naar artikel]
 16. Ophef over doorzichtige outfit van Kat Kerkhofs als presentatrice: «Moet dat nu altijd zo bloot?!» (foto) (08/12/2022 - Metro)
  Binnenkort presenteert Kat Kerkhofs het gloednieuwe programma ‘Tulpen uit Antwerpen’. Ze deelde op Instagram alvast een voorsmaakje ervan, al zorgde dat meteen voor wat opschudding.
  [naar artikel]
 17. Winnaars 142 miljoen euro komen uit dit Vlaamse dorp: «Je krijgt wat je verdient» (07/12/2022 - Metro)
  Gisteren werd een gigantische Euromillions-pot gewonnen door niet één, maar meerdere mensen samen. Het gaat om 165 mensen die de 142 miljoen euro dus verdelen. «Er gaan heel veel mensen kunnen meegenieten», klinkt het enthousiast.
  [naar artikel]
 18. Ann Van den Broeck heeft goed nieuws over haar strijd tegen kanker: «Het is gebeurd!» (06/12/2022 - Metro)
  Musicalactrice Ann Van den Broeck heeft een update gegeven over haar behandeling tegen borstkanker. Ze werd intussen dan toch geopereerd, met succes. «De weg kan lang en hobbelig zijn, maar alles komt altijd goed!», is ze positief.
  [naar artikel]
 19. Zelfs in 2018 is het niet evident om als jonge vrouw bewust kinderloos te blijven: "Ik voel mijn klok niet tikken, ik denk dat ze digitaal is" (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  «Je zal nog wel van gedachten veranderen.» «Wat een egoïstische beslissing.» Zelfs in 2018 is het niet evident om als jonge vrouw bewust kinderloos...
  [naar artikel]
 20. Greg Van Avermaet krijgt (één van zijn) laatste kans(en) om wereldkampioen te worden: “De tijd begint te dringen” (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wij: «Woensdag 4 december: Gala van de­ ­Kristallen Fiets.» Hij: «Oké, genoteerd. Het gaat voor­lopig tussen Van Aert, Gilbert en Evenepoel, hé. Ik...
  [naar artikel]
 21. ‘Temptation’-Rodanya bevallen van tweeling: «Ons gezin is compleet» (07/12/2022 - Metro)
  Rodanya Kelsey is voor de derde en vierde keer mama geworden. Ze beviel van een meisje en een jongen, zo maakt ze bekend op Instagram.
  [naar artikel]
 22. Pianist Lang Lang brengt Disney muzikaal tot leven in nieuwe documentaire (15/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een groot deel van de magie van Disney is muziek. Geen enkele film uit het Disney-oeuvre kan je je voorstellen zonder die bekende klanken. Van ‘Part of Your World’, tot ‘Beauty and the Beast’, ‘Reflection’ of ‘Someday My Prince Will Come’, het Disneyrepertoire is wereldberoemd. En met de nieuwe documentaire ‘Lang Lang Plays Disney’, brengt pianist Lang Lang (41) een ode aan die geliefde muziek.
  [naar artikel]
 23. Marc Sergeant (Lotto-Soudal) blikt terug op 2018: “Mooie momenten, geen mooi jaar” (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  «Mooie momenten», beleefde sportief manager Marc Sergeant (59) met Lotto-Soudal in 2018. «Maar daarom kan het nog geen mooi jaar worden genoemd.»...
  [naar artikel]
 24. "Het is fijn om alles te kunnen eten en niet aan te komen": na jaren worstelen met haar eetgewoontes vond Pascale Naessens wat voor haar het beste werkt (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: voedingsauteur Pascale Naessens. «Tijdens de lockdown heb ik elke dag een aperitiefje en een hapje genomen. Ik had tijd om te koken, en om ervan te genieten. Ik ben geen gram aangekomen.» Haar laatste boek viert het pure eetplezier en het geluk om lekker, gezellig en gezond te kunnen tafelen. «Ik eet zo graag.»
  [naar artikel]
 25. Voortvluchtige opgepakt in Disney World door agent die toevallig ook op vakantie was (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Disney World wordt weleens de ‘gelukkigste plek op aarde’ genoemd, maar dat was niet het geval voor de 32-jarige crimineel Quashon Burton. Hij was op de vlucht voor het Amerikaans gerecht toen hij besloot er even tussenuit te gaan met zijn familie in Disney World. In hetzelfde attractiepark liep echter toevallig ook agent Jeff Andre rond, die belast was met de zaak van Burton en hem herkende.
  [naar artikel]
 26. Hervatting NBA op de helling? Verschillende spelers keren zich tegen idee van ‘bubbel’ in Disney World (12/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘The NBA is back’. Althans, zo klonk het vorige week, toen werd beslist om de rest van het NBA-seizoen af te werken in Disney World Orlando. Heel...
  [naar artikel]
 27. KIJK. Twerkende Minnie Mouse en plassende Pluto: TikTok-account geeft bizarre blik achter de schermen van Disney World (28/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het TikTok-account ‘Illegal Disney’ geeft mensen een blik achter de schermen van het bekende vakantieresort ‘Disney World’, maar niet op de manier die je zou verwachten. In verschillende video’s is te zien hoe ‘cast members’ dollen in de backstage van het park. Je ziet een Minnie Mouse die twerkt, een Pluto die in de bosjes plast en de hoofden van je favoriete personages.
  [naar artikel]
 28. Hoe protest tegen nieuwe wet “woke” Disney miljoenen dollars kan kosten (24/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het parlement van de Amerikaanse staat Florida heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om de gunstige fiscale status voor het amusementspark Disney World in Florida op te heffen. Dat kan Disney miljoenen dollars kosten. Aanleiding is het verzet van Disney tegen de ‘Don’t say gay’-wet, mede gepromoot door de gouverneur van Florida. Hij vindt het protest van Disney te ‘woke’
  [naar artikel]
 29. TheColorGrey: “Ik zal altijd mijn mening blijven verkondigen” (11/05/2018 - Metro)
  Amper 23 is hij, Will Michiels, alias TheColorGrey. Maar overal in België trekt hij volle zalen. Een jaar na de release van zijn erg sterke ‘Rebelation’ stelt de Antwerpse zanger, rapper, composer en producer een lichtere versie van zichzelf voor. Met meer funk, soul en r&b. Nu te horen op zijn nieuwe EP ‘For What It’s Worth’. Er zit nog geen jaar tussen ‘Rebelation’ en ‘For What It’s Worth’. Je lijkt niet meer te stoppen? «Ik hou van wat ik doe. Voor mij is dit geen job. Het komt allemaal heel natuurlijk.» Had je nog nummers op overschot? «Ik had nog een paar demo’s liggen, maar de meeste heb ik dit jaar geschreven.» Je nieuwe EP klinkt in elk geval helemaal anders dan je plaat. «‘Rebelation’ was persoonlijker. Deze keer wou ik wat nieuwe dingen proberen, met producties die meer naar de jaren 80 neigen. Het klinkt allemaal wat meer house en funk. Ik mix graag stijlen. Maar ook met mijn stem heb ik iets geprobeerd dat ik nog nooit gedaan had.» En je zingt ook over andere topics. «Ja, maar op de helft van de plaat geef ik wel nog altijd mijn mening over de dingen des levens. Dat zal ik altijd blijven doen. Luister maar naar ‘Swerve’, dat gaat over de manier waarop ik in de muziekindustrie zit, maar ook over waar ik vandaan kom en over jeugdvrienden die een slechte weg zijn ingeslagen. Ik heb het ook over mijn huidskleur en het feit dat die het me nog altijd moeilijk maakt om vandaag iets te bereiken.» Je zegt vaak dat je je succes enkel aan jezelf te danken hebt. «Er zijn niet veel rappers, vooral in Vlaanderen, die producen, zingen en rappen en die echt baas zijn over hun werk.» “Ik ben nergens zeker van” De titel van je EP, ‘For What It’s Worth’ klinkt in elk geval niet echt positief… «Ik leg mijn hart en ziel in deze muziek en geef altijd alles wat ik heb. Maar ondanks mijn inspanningen en de tijd die ik erin investeer, is er nooit de zekerheid dat mensen mijn project goed gaan vinden. Natuurlijk hoop ik van wel, maar het is maar wat het waard is. Ik ben nergens zeker van.» Het gaat deze keer over seks. Verkoopt dat beter? «Ook al lijken sommige nummers lichter, er is altijd een tweede laag. In ‘Blackberry’ gaat het niet alleen over seks, het is ook een nummer voor zwarte meisjes die te weinig op de voorgrond staan, vind ik. Het publiek begrijpt misschien niet altijd die dubbele bodem, maar dat is niet erg. Zolang ik het maar weet. Iedereen interpreteert muziek zoals hij wilt.» Na de familiekiekjes poseer je nu met ontbloot bovenlijf op de hoes van je nieuwe EP. Waarom? «Ik liet me inspireren door mijn idolen Prince en D’Angelo. Die stonden ook al zonder T-shirt op de cover.» Wat heb je van het afgelopen muziekjaar geleerd? «Het is me opgevallen dat de mensen appreciëren dat ik nieuwe dingen probeer. Intussen werk ik ook samen met een groep.» Dat is vrij ongebruikelijk voor een rapper. «Het is iets wat ik al lang wou doen. Voor mij is dat het ultieme doel als ik op het podium sta. Nu mijn muziek wat funkyer is, is het makkelijker om die nummers met een liveband te spelen.» Vorig jaar vertelde je ons dat je ervan droomt naar je moederland Congo te gaan om inspiratie op te doen voor een nieuwe plaat. Hoe zit het met die droom? «Dat is inderdaad het idee voor mijn volgende album. Na de festivalzomer wil ik die trip beginnen voorbereiden.» Laura Sengler TheColorGrey speelt op Couleur Café op 29/06.  Het bericht TheColorGrey: “Ik zal altijd mijn mening blijven verkondigen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. ‘The Stranger’, tussen vriendschap, verraad en vergelding: «Toen dit script op papier stond, ben ik in het ziekenhuis beland» (07/12/2022 - Metro)
  Er ligt een vreselijke (en waargebeurde) misdaad aan de basis van het geladen Australische drama ‘The Stranger’. Maar dat is niet waar regisseur Thomas M. Wright de camera op richt. Hij heeft het over de eigenaardige relatie tussen twee mannen die hun ware gelaat voor elkaar verborgen houden. Met reden.
  [naar artikel]
 31. BEKIJK. Deze ‘prank’ maakt furore op TikTok, politie waarschuwt: «Zoek andere manieren om beroemd te worden!» (video) (10/12/2022 - Metro)
  Auto’s op parkings van supermarkten omsingelen met winkelwagentjes terwijl de eigenaar is gaan winkelen, en vervolgens de reactie van de verbijsterde man/vrouw in kwestie filmen: het blijkt een nieuwe trend op TikTok.
  [naar artikel]
 32. Game ‘Fortnite’ voor de rechter wegens «verslavend» (10/12/2022 - Metro)
  Het gerecht in Canada zal zich binnenkort buigen over een groepsvordering tegen Epic Games, de ontwikkelaar van het populaire spel Fortnite. Drie ouderparen klagen aan dat de game verslavend is zoals drugs.
  [naar artikel]
 33. Assistentiehond ‘Zenn’ van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort overleden: “Het is hard, maar nu zijn ze tenminste weer samen” (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De assistentiehond van de betreurde rolstoelatlete Marieke Vervoort is donderdagavond overleden. «Zenn was het laatste tastbare van Marieke dat we konden koesteren», vertellen de ouders van de geliefde sportvrouw met een krop in de keel.
  [naar artikel]
 34. Francisco Schuster speelt avontuurlijke hoofdrol in nieuwe Disney-animatiefilm 'Strange World’ (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘#LikeMe’-ster Francisco Schuster mag zich van zijn meest avontuurlijke kant tonen. Niet in het echte leven, maar wel op het witte doek. De acteur verleent zijn stem aan het hoofdpersonage Ethan Clade in de nieuwe Disney-prent ‘Strange World’ vol avontuur en hilariteit. Ook zanger Gene Thomas en ‘Thuis’-acteur Yemi Oduwale zijn te horen in deze film.
  [naar artikel]
 35. Toeriste uit restaurant gezet omwille van ‘ongepaste’ outfit: “Het was zo gênant” (foto) (25/12/2020 - Metro)
  Een Italiaanse rugzaktoeriste moest onlangs een restaurant verlaten omdat ze volgens het personeel een ongepaste outfit droeg. De vrouw viel achterover van verbazing. “Hoe kan je iemand buitengooien voor zoiets stoms?”, klinkt het. Martina Corradi reisde onlangs met haar vriend naar Australië. Daar gingen ze met hun tweetjes op restaurant aan het strand van Bondi in Sydney. Plots kwam een serveerster naar haar toe en zei ze dat haar outfit ongepast was. Ze droeg nochtans gewoon een grijs topje en een witte broek. De serveerster vroeg haar om het restaurant te verlaten. Beledigend De gechoqueerde vrouw beschreef het incident achteraf op de Facebookpagina ‘Bondi Local Loop’ en vroeg of de reactie van het personeel niet overdreven was. “Ik zou graag jullie mening hierover weten. Het was erg gênant en ik vond het beledigend. Ik weet het niet, misschien ben ik gek. Maar komaan, zeker nu in coronatijden, terwijl alle restaurants leeg zijn: hoe kan je dan iemand buitengooien voor zoiets stoms?”, vroeg ze. Ongepast van personeel Zowat iedereen was het met haar eens en vond de reactie van het personeel ongepast. “Belachelijk! Je outfit zou ongepast geweest zijn op de werkvloer, maar niet in een restaurant aan het strand”, “Die outfit is helemaal niet aanstootgevend. Gewoonweg belachelijk. Je ziet er heel mooi uit” en “Nee, je outfit is oké, en al zeker voor een restaurant aan het strand van Bondi”, klinkt het onder meer. Facebook / Bondi Local Loop Lees ook: Vrouw onder vuur omdat ze “ongepaste” outfit draagt op huwelijk van schoonzus (foto) Het bericht Toeriste uit restaurant gezet omwille van ‘ongepaste’ outfit: “Het was zo gênant” (foto) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Moeder van bruid bekritiseerd wegens outfit: «Het lijkt wel lingerie!» (foto) (10/12/2022 - Metro)
  Er komen heel wat (gemengde) reacties op de kledingkeuze van de moeder van een Amerikaanse bruid. De ene associeert het met lingerie, de andere vindt het te hard op een trouwjurk lijken.
  [naar artikel]
 37. Belgisch «meesterwerk» stoot ‘Vertigo’ van de troon als beste film aller tijden (05/12/2022 - Metro)
  De Belgische film ’Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080 Bruxelles’, geregisseerd door Chantal Akerman, is door het prestigieuze Britse filminstituut Sight and Sound verkozen tot beste film aller tijden.
  [naar artikel]
 38. Zo uitzonderlijk is baby van Tine Embrechts en Guga Baúl: slechts 1% baby's weegt meer dan 4,5 kilogram bij geboorte (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  «De nieuwe kampioen zwaargewichten», noemt komiek Gaga Baúl de kersverse zoon die hij kreeg met actrice Tine Embrechts. Dat woord ‘zwaargewicht’...
  [naar artikel]
 39. STREAMINGTIP. ‘Strange World’: kleurrijke ontdekkingstocht (23/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geen eindejaar zonder cadeautjes, moeten ze bij Disney+ gedacht hebben. En dus dropt de streamingdienst vandaag de animatiefilm ‘Strange World’. Uw koters zoet houden was nog nooit zo gemakkelijk!
  [naar artikel]
 40. Deze man is ‘persoon van het jaar 2022’ volgens Time Magazine (07/12/2022 - Metro)
  De Oekraïense president Volodomir Zelenski is, samen met ‘de geest van Oekraïne’, door het Amerikaanse magazine Time uitgeroepen tot persoon van het jaar. Hij krijgt die onderscheiding omdat «hij het verzet van Oekraïne tegen Rusland belichaamt».
  [naar artikel]
 41. Disney geeft jongens nog eens een kans in avonturenfilm en LSD-droom ‘Strange World’ (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Disney Animation heeft eindelijk nog eens een ouderwetse avonturenfilm gemaakt. Strange World zal bij de fans herinneringen oproepen aan de oude Jules Verne-verhalen. Alleen, zijn die fans er nog?
  [naar artikel]
 42. Gouverneur Florida wil wraak nemen op Disney: “Een nieuwe gevangenis naast het pretpark? Alles is mogelijk” (18/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, dreigt ermee om een gevangenis te bouwen naast Disney World. De aanleiding: Disney sprak zich openlijk uit tegen de zogenaamde ‘don’t say gay’-wet.
  [naar artikel]
 43. Gouverneur Florida wil wraak nemen op Disney: “Een nieuwe gevangenis naast het pretpark? Alles is mogelijk” (18/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, dreigt ermee om een gevangenis te bouwen naast Disney World. De aanleiding: Disney sprak zich openlijk uit tegen de zogenaamde ‘don’t say gay’-wet.
  [naar artikel]
 44. “Duurzaam reizen is een fantastische ontwikkelingshefboom” (11/05/2018 - Metro)
  Duurzaam reizen is ook stilstaan bij de impact van je verblijf op je bestemming. Slim reizen kan een fantastische ontwikkelingshefboom zijn, op voorwaarde dat je er goed over nadenkt vóór je vertrekt. Een duurzame reis bereid je grondig voor. De keuze van de gids, van het hotel, de samenstelling van het programma… «Er zijn veel zaken om in aanmerking te nemen», benadrukt Greet Huybrechts van het reisbureau Joker, de pionier van duurzaam toerisme in België. «Duurzaam reizen kan een erg positieve impact hebben op het bezochte land. Hou in gedachten dat de toeristische sector zes keer meer doorweegt dan de officiële ontwikkelingshulp die jaarlijks wordt vrijgemaakt. Dat is dus een aanzienlijke bijdrage voor het ontvangende land, op voorwaarde dat dit in de juiste context gebeurt.» Hotel- en restaurantkeuze is cruciaal Een van de eerste elementen om in aanmerking te nemen, is de keuze van de hotels en restaurants. «Hotels en restaurants van plaatselijke bewoners genieten de voorkeur», herneemt de verantwoordelijke van Joker. «Dat geld komt binnen in het land en blijft er ook. Dat is belangrijk.» Wat de activiteiten betreft, bevelen we toeristen aan om dingen te ‘doen’ in plaats van te ‘zien’. «Zo kan je bijvoorbeeld maar beter vermijden om de townships van Zuid-Afrika te gaan ‘bezichtigen’», voegt Greet Huybrechts eraan toe. «Wie echter geïnteresseerd is in dat fenomeen kan bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop met handwerkers die er leven of een kookcursus volgen na een bezoek aan de markt met de bewoners van de wijk. Je ziet evenveel maar je leert zoveel meer dankzij een benadering die ontmoetingen bevordert.» Houd rekening met de lokale bevolking Duurzaam toerisme heeft ook te maken met de aanvaarding ervan door de inwoners. Soms moet je afzien van je bezoek aan bepaalde plaatsen, zoals privégebieden of heilige plekken, omdat locals ze niet met toeristen willen delen. Lange tijd hebben toeristen in Australië de rots Ayers Rock beklommen, terwijl dat de Aboriginals choqueerde. Dertig jaar geleden werd deze praktijk stilaan betwist en kozen een aantal toeristen ervoor om de heilige plek niet te schenden. Na jaren debatteren is er beslist om de beklimming vanaf 2019 voor iedereen te verbieden. Het bezoek aan bepaalde trekpleisters die populair zijn bij toeristen moet echter overal ter wereld in vraag worden gesteld. Andere activiteiten zoals rijden op een olifant of duiken in een kooi vol haaien vormen eveneens een probleem. «Wie duurzaam wil reizen, moet verschillende zaken in aanmerking nemen. Maar het is in ieders voordeel om een vorm van toerisme te ontwikkelen die voor iedereen geschikt is», besluit Greet Huybrechts. Camille Goret  Het bericht “Duurzaam reizen is een fantastische ontwikkelingshefboom” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Disney te “woke”, politici grijpen in: protest tegen nieuwe wet kan amusementsbedrijf miljoenen dollars kosten (23/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het parlement van de Amerikaanse staat Florida heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om de gunstige fiscale status voor het amusementspark Disney World in Florida op te heffen. Dat kan Disney miljoenen dollars kosten. Aanleiding is het verzet van Disney tegen de ‘Don’t say gay’-wet, mede gepromoot door de gouverneur van Florida. Hij vindt het protest van Disney te “woke”.
  [naar artikel]
 46. Disney World Florida verliest belastingvoordeel na kritiek op gouverneur (22/04/2022 - Express)
  In de Amerikaanse staat Florida heerst een relletje tussen de Republikeinse gouverneur Ron DeSantis en Disney. Het parlement van de Amerikaanse staat heeft een wetsvoorstel goedgekeurd die een einde maakt aan de autonome status waar het pretpark Disney World van geniet. Dat omdat het entertainmentbedrijf kritiek had voor een van DeSantis’ beleidspunten. Disney verliest met […]
  [naar artikel]
 47. Zo klinkt populaire ‘The Little Mermaid’-song in 22 talen (30/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwste live-action-film van Disney, ‘The Little Mermaid’, blijft scoren in bioscopen wereldwijd. Het avontuur van zeemeermin Ariel weet de harten van zowel de iets oudere, als nieuwe generatie te veroveren. Disney plaatste nu ook een speciale versie van het nummer ‘Part of Your World' online, gezongen in 22 talen.
  [naar artikel]
 48. KU Leuven ontslaat professor die veroordeeld werd voor verkrachting studente: ‘Manifest en langdurig vrijpostig en ongepast gedrag’ (16/05/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Marvelreeksen van Netflix verhuizen vanaf maart naar Disney+ (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Aanvankelijk werden ze gemaakt in samenwerking met Netflix, maar Disney gaat vanaf nu volledig aan de haal met ‘Daredevil,’ ‘Jessica Jones,’ ‘Luke Cage’, ‘Iron Fist,’ ‘The Defenders,’ ‘The Punisher,’ en ‘Marvel’s ‘Agents of S.H.I.E.L.D.’ Die reeksen verhuizen vanaf 16 maart definitief naar Disney+.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy