De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

WUT. Verdwaalde zeehondenpup zwerft door straten van Schots dorp (foto’s)

Metro

10/12/2022 - 00:15

Een dierenkliniek in Schotland heeft een jonge zeehond gered die door de straten van het dorp Stonehaven zwierf, in het oosten van het land.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tovenaar (30/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Carrièreplanning voor over honderd jaar. Zeer ­belangrijk voor een vijfjarige. Ook al waggelen er ­tegen dan verdwaalde ijsberen in de straten en zijn alle bomen in het dorp vervangen door foto’s van ­bomen in het dorp. Toch heeft mijn dochter toekomstvisie. Haar carrièreplanning is dat ze over honderd jaar tovenaar wordt.
  [naar artikel]
 2. Verdwaalde Zhang (18) is te verlegen om iemand aan te spreken en zwerft zo 10 dagen lang door Singapore rond (11/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een verdwaalde Maleisiër heeft tien dagen lang door Singapore gezworven. De reden? De 18-jarige Zhang Daming was te verlegen om iemand in de...
  [naar artikel]
 3. Poolse sneeuwman zwerft door dorp (29/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Als lokkertje voor het evenement Kerstmis in onze straat in Massenhoven op 18 december, wordt elke week een sneeuwman ergens in het dorp gefotografeerd op een te raden plek.
  [naar artikel]
 4. Ontsnapte wallaby zwerft door de straten (20/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In Vrasene (Beveren-Waas) is een ontsnapte wallaby gespot, die door de straten van de gemeente zwerven. Een voorbijganger kon het dier filmen, toen hij op de terugweg was van zijn werk naar huis.
  [naar artikel]
 5. Sea Life vangt eerste zeehondenpup op (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De laatste zeehondenpup van het winterseizoen is nog maar net de deur uit of de eerste pup van het zomerseizoen moet al worden opgevangen door
  [naar artikel]
 6. VIDEO. Tweede zeehondenpup in vijf dagen voor opvangcentrum: “Op slag verliefd” (09/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Maandag kreeg Sea Life een tweede zeehondenpup op vijf dagen tijd binnen. Het dier werd gevonden in Knokke. Enkele verzorgers van het Rescue Team kregen een foto van omstanders en gingen ter plekke.
  [naar artikel]
 7. Verdwaalde zeehond maakt rondje door buitenwijk in Auckland (03/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een verdwaalde zeehond die afgelopen vrijdag de straten van een wijk in de Nieuw-Zeelandse grootstad Auckland onveilig maakte, is gevangen en opnieuw vrijgelaten op een strand in de buurt.
  [naar artikel]
 8. Schots dorp krijgt 458.000 euro van Duitse ex-krijgsgevangene (03/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een Schots dorpje heeft een schenking van 384.000 pond (458.000 euro) ontvangen van een Duitse soldaat, die daar tijdens de Tweede Wereldoorlog
  [naar artikel]
 9. Zwarte panter is ontsnapt in Frankrijk en zwerft rond op daken (20/09/2019 - Metro)
  Het moet een gek beeld zijn geweest voor de inwoners van Armentières, een dorp bij de Franse stad Lille. Een jonge zwarte panter liep er rond over de daken van verschillende huizen. Het verdwaalde dier werd uiteindelijk gevangen toen het een huis binnenliep. Hoogstwaarschijnlijk was dat het privéappartement van waaruit het dier ook ontsnapte. Griffes coupées et propriétaire en fuite: ce que l’on sait de la panthère d’Armentières https://t.co/q4rFJFE86T pic.twitter.com/EOdudsuCJ0 — LA VDN par La Voix du Nord (@lavoixdunord) 19 septembre 2019 De brandweer plaatste een foto op Twitter waarop is te zien dat de panter voor het raam van een dakkapel staat. Een andere foto laat zien dat de katachtige over de stad uitkijkt. Het is nog onduidelijk hoe de zwarte panter uit het appartement is kunnen ontsnappen. Illegaal huisdier De eigenaar van het dier is bang dat hij wordt aangeklaagd vanwege het bezit van een illegaal dier. De panter werd voordat hij werd ‘ingerekend’ verdoofd door een arts. Het dier werd vervolgens meegenomen in een kooi en overgedragen aan de Franse dierenbescherming. Domesticated black panther spotted prowling along window ledges in French town The cat, roughly 6 months old, was found prowling along the window ledges in Armentières, near Lille, and lounging around for nearly an hour. pic.twitter.com/9wVs496VsC — www.423buyland.com (@423buyland) 19 septembre 2019 Bron: Metro Nederland Lees ook : VIDEO. Zwijn wordt omsingeld door 7 leeuwen, maar leert hen een lesje Het bericht Zwarte panter is ontsnapt in Frankrijk en zwerft rond op daken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Verdwaalde ijsbeer schrikt dorp 700 km van zijn normale habitat op (19/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het oosten van Rusland is een ijsbeer wel erg van ver van huis op zoek gegaan naar voedsel. De verdwaalde, en ogenschijnlijk sterk verzwakte, beer werd gespot in een dorp dat 700 kilometer zuidelijker ligt dan zijn normale habitat. Klimaatactivisten wijzen in de richting van de klimaatopwarming. De ijsbeer wordt binnenkort teruggebracht naar zijn habitat.
  [naar artikel]
 11. Sea Life vangt eerste zeehondenpup van 2018 op (04/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het reddingsteam van Sea Life Blankenberge is vandaag voor het eerst dit jaar uitgerukt om een zeehondenpup in nood te helpen. Een mannelijke...
  [naar artikel]
 12. En zwaaien naar de camera: natuurfotograaf maakt geweldige beelden van schattige zeehondenpup (15/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Toen natuurfotograaf Alexey Trofimov (45) deze überschattige zeehondenpup opmerkte op het bevroren oppervlak van het Baikalmeer in Rusland,
  [naar artikel]
 13. Twee miljoen liter rode wijn gutst door straten van Portugees dorp na incident in distilleerderij (12/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De straten van het Portugese dorp São Lourenço do Barrio stonden afgelopen zondag blank. Dit keer ging het niet om hevige regenval, maar om een overstroming van … 2,2 miljoen liter rode wijn.
  [naar artikel]
 14. Twee miljoen liter rode wijn gutst door straten van Portugees dorp na incident in distilleerderij (12/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De straten van het Portugese dorp São Lourenço do Barrio stonden afgelopen zondag blank. Dit keer ging het niet om hevige regenval ten gevolge van de klimaatverandering, maar om een overstroming van … 2,2 miljoen liter rode wijn.
  [naar artikel]
 15. Beer loopt door dorp ten noorden van Gardameer: ‘Nog nooit meegemaakt’ (14/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In het Italiaanse Arco, even ten noorden van het Gardameer, is dinsdag een beer gespot. De beer liep volgens buurtbewoners door de straten van het dorp en vluchtte vervolgens de bergen in. Niemand raakte gewond en de beer is intussen spoorloos.
  [naar artikel]
 16. Worden na Roald Dahl nu ook gemeenten geviseerd? Ludieke naam voor ‘dik’ Vlaams dorp beroert sociale media (21/02/2023 - Het Nieuwsblad)
  Een foto van het Ieperse dorp Dikkebus wordt sinds dinsdagmiddag druk becommentarieerd op sociale media. Op de foto prijkt het plaatsnaambord, maar ‘Dikke’ lijkt beklad en vervangen door ‘Enorme’. Het is een ‘dikke’ knipoog van de Ieperse cartoonist en lesgever Diederik Vandenbilcke (58) naar de herschreven boeken van Roald Dahl. “Enormebus bekt beter dan Enormsmuide.”
  [naar artikel]
 17. VIDEO. Band of Welsh Guards trotseert de regen in Hasseltse straten (08/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagavond begint het 32e Schots weekend in Alden Biesen. Om de start van het festival goed in te zetten, marcheerde rond 17u30 de 35-koppige Band of Welsh Guards door de straten van Hasselt, van het Kolonel Dusartplein tot aan de ambtswoning van de gouverneur. De regen kon hen niet deren.
  [naar artikel]
 18. Sea Life vangt zeehondenpup op kerstdag (26/12/2018 - De Standaard)
  Het reddingsteam van Sea Life Blankenberge heeft op kerstdag een verzwakte zeehondenpup opgevangen. Die was aangespoeld in Blankenberge.
  [naar artikel]
 19. Sea Life vangt eerste zeehondenpup van zomerseizoen op (25/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het reddingsteam van Sea Life Blankenberge heeft op 21 juli een zeehondenpup van slechts enkele dagen oud opgevangen. Dat meldt het maritiem attractiepark dinsdag. Het is het eerste zeehondenjong van het zomerseizoen dat Sea Life binnen kreeg.
  [naar artikel]
 20. Fototentoonstelling ‘Eisden Dorp Hertekend’ toont werken door de jaren heen (25/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Sint-Willibrorduskerk van Eisden Dorp loopt nog tot volgend weekend de fototentoonstelling Eisden Dorp Hertekend. Aan de hand van foto’s van Pierre Kelleners van Stichting Erfgoed Eisden kan de bezoeker de werken volgen die in het verleden plaatsvonden aan het gemeentehuis, het Vrijthof, het viaduct, de aansluiting aan de ontdubbelingsweg op de Rijksweg en de fietsbrug in het dorp. “De expo lokt heel wat volk”, zegt Jan Kohlbacher. “Mensen die zaterdag naar de wekelijkse markt komen, lopen eens binnen en herkennen de oude beelden nog. Hetzelfde na de zondagsmis”.
  [naar artikel]
 21. Toerismebureau blundert: “Kom naar Schotland”, bij foto van berghuis van beruchte pedofiel (09/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Kom naar Schotland’, kopte de foto van het officiële toerismebureau VisitScotland. In beeld een rustiek wit huisje aan de voet van een ruig Schots...
  [naar artikel]
 22. 140 inwoners uit Moelingen-dorp geëvacueerd: “De dijken zijn doorgebroken” (15/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De aangelegde dijken met zandzakken die werden gebouwd in Moelingen zijn doorgebroken. De situatie is te ernstig dus besliste de crisiscel om Moelingen-dorp te evacueren. De hulpdiensten raden de evacuatie uit veiligheidsoverwegingen sterk aan. De evacuaties verlopen grotendeels per boot door de hoge waterstanden in de straten van Moelingen-dorp.
  [naar artikel]
 23. Wilde geiten dwalen door verlaten straten in Wales na lockdown (01/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een kudde wilde geiten heeft zich gevestigd in het Britse dorp Llandudno in Wales. Ze slenteren nieuwsgierig door de lege straten.
  [naar artikel]
 24. Sacramentsprocessie trekt door de straten van Genoels (20/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Op ‘sacramentszondag’ 11 juni trok er op heel wat plaatsen een processie uit. Ook in Genoelselderen was dat het geval. Al zingend en biddend trokken heel wat bewoners door het dorp.
  [naar artikel]
 25. ‘Downton Abbey’ in het echt: Nederlandse vrouw schrijft een boek over haar tijd bij de Engelse adel in Schotland (05/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse Josephine Rombouts was vijf jaar lang housekeeper in een Schots kasteel. Ze verdwaalde er in lange gangen, poetste dagenlang zilver...
  [naar artikel]
 26. Hoaxbuster: foto's van haaien in overstroomde straten Florida zijn fake (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl orkaan Matthew de Amerikaanse staat Florida geselt, duiken enkele foto's op van haaien in de overstroomde straten. Bovenstaande foto zou
  [naar artikel]
 27. De mot zit in het dorp (10/04/2019 - De Morgen)
  Dit soort Vlaams dorp is dood, de straten zijn leeg, er lijkt niemand in die poppenkastwereld te wonen. Maar het is wel ongelooflijk proper in dat Vlaamse Disneyland
  [naar artikel]
 28. Eerste zeehondenpup van het seizoen aangespoeld in Sea Life (27/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De eerste zeehondenpup van het zomerseizoen is aangespoeld in Zeebrugge. Sea Life Blankenberge ontfermt zich over de pup. “Het is een mannetje en weegt slechts negen kilo”, zegt verzorgster Emmeline Becue. Als het dier zo’n dertig kilo weegt, wordt het weer vrijgelaten.
  [naar artikel]
 29. Band Of Welsh Guards marcheert vanavond door Hasseltse straten (08/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagavond start het 32e Schots weekend in Alden Biesen. Om de start van het festival goed in te zetten maken de Nergens in België zie je meer mannen in Kilt, nergens zie je meer doedelzakspelers, nergens zie je meer Highland dansers. Vrijdagavond om 18u30 marcheert de indrukwekkende Band Of Welsh Guards door de straten van Hasselt van het Kolonel Dusartplein tot aan de ambtswoning van de gouverneur.
  [naar artikel]
 30. De hel breekt los in Schotland: bewoners bezorgd over gloeiende scheur in de grond (22/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Inwoners van een dorp in Schotland maken zich zorgen omdat er in een caravanpark een grote scheur is ontstaan in de grond. De ruimte daaronder staat in lichterlaaie en er stijgt voortdurend rook uit de put. “Dit is al drie jaar aan de gang”, aldus een inwoner van Patna, een Schots dorp in Ayrshire , een regio die vroeger bekend stond voor z’n steenkoolmijnen. “Ik kan moeilijk geloven dat een flauw hekje een gepaste omheining is voor zo’n gevaarlijke plek. De grond zakt zo weinig onder je voeten en de temperatuur loopt dodelijk hoog op.”
  [naar artikel]
 31. Dorp op stelten door uit de kluiten gewassen krokodil (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Indiase dorp Dandeli staat op stelten door een ongewone bezoeker. Een uit de kluiten gewassen krokodil verruilt de rivier voor de drukke straten. De inwoners onthalen de zeldzame verschijning met veel enthousiasme. Ze zien zo’n groot exemplaar dan ook niet elke dag.
  [naar artikel]
 32. Dorp op stelten door uit de kluiten gewassen krokodil (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Indiase dorp Dandeli staat op stelten door een ongewone bezoeker. Een uit de kluiten gewassen krokodil verruilt de rivier voor de drukke straten. De inwoners onthalen de zeldzame verschijning met veel enthousiasme. Ze zien zo’n groot exemplaar dan ook niet elke dag.
  [naar artikel]
 33. Pakistaan Aziz Rehman zwerft al 14 jaar door Europa: "Pas als ik levensmoe ben, ga ik misschien terug" (03/07/2018 - De Morgen)
  Hoeveel vluchtelingen Europa moet toelaten, is een politieke kwestie. Maar in zijn contacten met vluchtelingen krijgt correspondent Peter Giesen vaak bewondering voor hun wilskracht en overlevingskunst. Zoals bij de Pakistaan Aziz Rehman, die al veertien jaar door Europa zwerft.
  [naar artikel]
 34. ‘Spookgebied’ Pepinster wordt ’s nachts geplunderd: ‘Er zijn meer agenten dan bewoners in het dorp’ (02/08/2021 - De Morgen)
  Al tien dieven werden in de politiezone Vesdre op heterdaad betrapt bij het leeghalen van huizen na het noodweer. Bijna allemaal komen ze van ver: traag rijdend in camionettes speuren ze de donkere straten in Verviers en Pepinster af. Onze reporter ging mee op pad met de politie, die elke nacht 80 agenten inschakelt om plunderaars te vatten. ‘Er zijn tegenwoordig haast meer agenten dan bewoners in ons dorp.’
  [naar artikel]
 35. ‘Spookgebied’ Pepinster wordt ’s nachts gepunderd: ‘Er zijn meer agenten dan bewoners in het dorp’ (02/08/2021 - De Morgen)
  Al tien dieven werden in de politiezone Vesdre op heterdaad betrapt bij het leeghalen van huizen na het noodweer. Bijna allemaal komen ze van ver: traag rijdend in camionettes speuren ze de donkere straten in Verviers en Pepinster af. Onze reporter ging mee op pad met de politie, die elke nacht 80 agenten inschakelt om plunderaars te vatten. ‘Er zijn tegenwoordig haast meer agenten dan bewoners in ons dorp.’
  [naar artikel]
 36. Vrouw die Blues Brother John Belushi vermoorde zwerft nu dakloos door de straten in Vancouver (17/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Catherine Evelyn Smith (72), dee vrouw die in 1982 veroordeeld werd voor de dood van Blues Brother John Belushi, staat op de rand van de afgrond....
  [naar artikel]
 37. Opnieuw zeehond gespot in Antwerpen: fietsers filmen zeehondenpup in Albertkanaal (06/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Enkele fietsers die langs het Albertkanaal reden hebben afgelopen zaterdag een zeehondenpup gespot en maakten beelden van het zwemmende beestje. Het is de derde keer op een week tijd dat een zeehond zich zo ver landinwaarts begeeft. Meer dan waarschijnlijk gaat het om hetzelfde dier dat zaterdag aan het kanaal Herentals-Bocholt verscheen.
  [naar artikel]
 38. VIDEO. Carnavalsoptocht trekt door de straten van Heusden-Zolder (05/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De jaarlijkse carnavalsstoet trok zaterdag door de straten van Heusden-Zolder. Onze reporter was erbij en maakte deze sfeerbeelden. Bekijk de foto's in het webalbum.
  [naar artikel]
 39. Auteur Peter Mangel Schots: ‘Niemand bij de uitvaart betekent niet dat er niemand was bij leven’ (31/10/2023 - De Standaard)
  Al acht jaar lang begeleiden dichters de eenzame uitvaarten in Leuven. Peter Mangel Schots duikt telkens in de snippers van het levensverhaal dat nog achterblijft. ‘Sommige levens waren triest, andere niet.’
  [naar artikel]
 40. Derde zeehond gespot in Antwerpen in week tijd: fietsers filmen zeehondenpup in Albertkanaal (06/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Enkele fietsers die langs het Albertkanaal reden hebben afgelopen zaterdag een zeehondenpup gespot en maakten van het zwemmende beestje beelden. Het is de derde keer op een week tijd dat een zeehond zich zo ver landinwaarts begeeft.
  [naar artikel]
 41. Bijna 900 foto’s in straten van Overpelt: “Eerst in Pelt te zien, dan pas in VS” (02/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  880 opmerkelijke foto’s uit alle hoeken van de wereld sieren de centrumstraten van Overpelt voor de vierde editie van het fotofestival ‘Lens op de Mens’. In het kader van deze permanente openluchttentoonstelling worden ook actuele thema’s aangesneden zoals de oorlog in Oekraïne en artificiële intelligentie.
  [naar artikel]
 42. Elf burgers levend verbrand door junta in Myanmar, gruwelijke foto’s circuleren op social media (08/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Myanmar hebben soldaten van de militaire junta een dorp bestormd en elf mensen levend verbrand. Onder de slachtoffers zijn ook vijf jongeren, melden ooggetuigen. Foto’s van de verbrande lichamen, met hun handen op de rug gebonden, werden op sociale media geplaatst.
  [naar artikel]
 43. In Rosmeer krijgt 1 op de 4 straten een nieuwe naam: “We gaan verloren lopen in ons eigen dorp” (09/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  In totaal zullen een 50-tal straten in Bilzen en Hoeselt omwille van de fusie een nieuwe naam krijgen vanaf 1 januari 2025. In Rosmeer, een kleine deelgemeente van Bilzen, worden 4 van de 13 straten omgedoopt. En dat ligt gevoelig.
  [naar artikel]
 44. ‘Downton Abbey’ in het echt: Nederlandse vrouw schrijft een boek over haar tijd bij de Engelse adel in Schotland (05/12/2018 - De Morgen)
  De Nederlandse Josephine Rombouts was vijf jaar lang housekeeper in een Schots kasteel. Ze verdwaalde er in lange gangen, poetste dagenlang zilver en zondigde af en toe tegen de onuitgesproken regels van de kasteelvrouw. “Het voelde als een museum, maar dan met bewoners.”
  [naar artikel]
 45. Brute kracht en Schotse kilten op 36ste editie van het Schots Weekend in Alden Biesen (11/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De terreinen aan Alden Biesen werden drie dagen lang ingepalmd door doedelzakspelers en trotse kiltdragers op het Schots Weekend. Dit jaar was het evenement niet alleen gevuld met traditie, zoals het Belgisch Pipe Band Championship en de Highland Dancecompetitie, maar ook met onverwachte hitte. Rudi Schils van het Schots Weekend merkte op: “Dit is onze 36ste editie, en het is waarschijnlijk een van de meest tropische edities tot nu toe.”
  [naar artikel]
 46. Wolf uit de Alpen zwerft in zuiden van Nederland rond (19/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een mannetjeswolf uit de Frans-Italiaanse Alpen zwerft sinds eind maart door de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg. Deze wolf heeft behalve schapen ook een kalf van de Schotse hooglanders bij Someren aangevallen. Het is voor het eerst dat een dier uit alpiene streken Nederland bereikt, zegt BIJ12, het bureau dat voor de provincies onder andere wolvenschade afhandelt.
  [naar artikel]
 47. Meldingen van haaien in overstroomde straten Florida (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl orkaan Matthew de Amerikaanse staat Florida geselt, duiken enkele foto's op van haaien in de overstroomde straten. Bovenstaande foto zou
  [naar artikel]
 48. Kerstlichtstoet door de straten van Rummen (27/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 26 december reed door de straten van Rummen een mooie verlichte lichtstoet van tractoren en carnavalwagens. De lichtstoet had veel belangstelling. Ook was er kermis, die je nog kan bezoeken tot en met 27 december. Geniet mee van enkele foto's.
  [naar artikel]
 49. Spaans spookdorp staat weer volledig boven water door ernstige droogte (12/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Spaanse dorp Aceredo, gelegen in de regio Galicië, werd in 1992 volledig onder water gezet voor de aanleg van het ‘Alto Lindoso’-reservoir op de Limia-rivier, gelegen aan de Spaans-Portugese grens. Door de aanhoudende droogte in de regio is het waterpeil nu echter sterk gedaald, waardoor het spookdorp opnieuw is onthuld. Aceredo is daardoor een echte trekpleister geworden voor toeristen, die na dertig jaar weer door de straten van het dorp kunnen lopen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy