De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Pantone maakt het «rebelse» kleur van 2023 bekend

Metro

10/12/2022 - 14:10

Pantone, dé autoriteit op het vlak van kleuren, heeft nu al het kleur van 2023 bekend gemaakt: ‘Viva Magenta’. Het felle paarsachtige rood wordt door Pantone beschreven als een «genuanceerd karmozijnrood» en een «onconventioneel kleur voor een onconventionele tijd».


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Op stap in Brussel, waar het licht voortaan al om 23 uur uitgaat: “Dit zorgt alleen voor nóg meer afterparty’s bij de mensen thuis” (27/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  «De doodsteek.» «Absurde regel.» «Onlogisch.» «Bullshit.» Ze liegen er niet om, de reacties van de Brusselse cafébazen op het vervroegde...
  [naar artikel]
 2. Club-coach Philippe Clement: “Dit is een historische match” (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  « Ballen », « balls », « des couilles ». In drie talen, en met gebalde vuisten, maakte Philippe Clement duidelijk wat zijn spelers tegen Paris Saint-Germain hadden laten zien. En wat het verschil was met de opgehemelde vedetten van het Qatarese huis. “Juist door te dromen kun je grenzen slopen en verder geraken dan je denkt”, zei Clement. “Dat was de boodschap aan mijn spelers en dat hebben ze schitterend gedaan.”
  [naar artikel]
 3. Vrouw doet wenkbrauwen fronsen met sportbeha in fitness: «Ik zou schrik hebben dat mijn borsten eruit zouden floepen» (03/12/2022 - Metro)
  Een Amerikaanse influencer heeft voor commotie gezorgd met een opvallende outfit die ze draagt in de fitness. Sommige volgers vinden hem immers te «weinig verhullend».
  [naar artikel]
 4. Zuhal Demir deelt borstvoedingsfoto met prachtige boodschap: «Dat magische moment» (08/12/2022 - Metro)
  Minister Zuhal Demir (N-VA) heeft op Instagram een foto gedeeld waarop ze borstvoeding geeft aan haar dochter. «Wat gaat het snel, te snel voor mij», titelt ze het kiekje.
  [naar artikel]
 5. Pantone onthult dé kleur voor 2023: “Assertief maar niet agressief” (02/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het wereldberoemde kleureninstituut Pantone voorspelt zoals elk jaar de kleur die de komende maanden óveral belooft te zijn. Het gaat om een felle tint die niet alleen bij de toekomstige trends, maar ook bij onze hoogtechnologische tijdgeest zou passen.
  [naar artikel]
 6. Terreurproces lang onderbroken nadat beschuldigde Asufi «gewurgd werd door de politie» (08/12/2022 - Metro)
  De zitting donderdag van het assisenproces over de aanslagen in Brussel en Zaventem is hervat. Een wetsdokter stelde vast dat beschuldigde Ali El Haddad Asufi effectief verwondingen vertoonde die «in overeenstemming» waren met zijn verklaringen, maar dat ze niet van die aard waren dat hij het proces niet verder kon volgen. El Haddad Asufi verklaarde evenwel dat hij «mentaal» niet in staat was, en zes andere beschuldigden volgden uit protest zijn voorbeeld. Ze worden verder vertegenwoordigd door hun advocaten.
  [naar artikel]
 7. Ophef over doorzichtige jurk van Rita Ora: «Dan kan je evengoed niets aandoen!» (foto) (08/12/2022 - Metro)
  Er komt heel wat kritiek op een outfit die Rita Ora onlangs droeg en waarvan ze enkele foto’s deelde op Instagram. «Waarom hebben mensen de behoefte om zichzelf in hun blootje te tonen?», klinkt het onder meer.
  [naar artikel]
 8. Lotte Vanwezemael poseert in doorzichtige lingerie: «Zie ik daar een tepelpiercing?!» (foto) (09/12/2022 - Metro)
  Lotte Vanwezemael blaast haar volgers omver met een foto waarop ze in lingerie poseert. «Meer van dat!», klinkt het enthousiast in de reacties.
  [naar artikel]
 9. Ruth Beeckmans deelt pakkende foto met overleden partner: «Ik mis je zo» (08/12/2022 - Metro)
  Ruth Beeckmans eert in een hartbrekend Instagrambericht haar overleden partner. Ze krijgt massa’s steun van haar volgers. «Eerlijk waar het meest hartverwarmende koppel ooit», wordt er gereageerd.
  [naar artikel]
 10. Pantone wil met nieuwe rode kleur taboe rond menstruatie doorbreken (02/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kleureninstituut Pantone heeft - letterlijk - een bloedrode tint gelanceerd met een bijzondere boodschap. De kleur maakt deel uit van het assortiment om het taboe rond menstruatie te helpen doorbreken.
  [naar artikel]
 11. Niels Destadsbader onder vuur: «Schandalig dat mensen hun job moeten verliezen voor hem» (06/12/2022 - Metro)
  Nu de VRT heel wat volk aan de deur zet, komt er heel wat kritiek op Niels Destadsbader. Vooral zijn passage in ‘Villa Sporza’ doet wenkbrauwen fronsen. «Beschamend is het. Daar zal hij toch niet voor getekend hebben?», klinkt het.
  [naar artikel]
 12. Winnaars 142 miljoen euro komen uit dit Vlaamse dorp: «Je krijgt wat je verdient» (07/12/2022 - Metro)
  Gisteren werd een gigantische Euromillions-pot gewonnen door niet één, maar meerdere mensen samen. Het gaat om 165 mensen die de 142 miljoen euro dus verdelen. «Er gaan heel veel mensen kunnen meegenieten», klinkt het enthousiast.
  [naar artikel]
 13. Ann Van den Broeck heeft goed nieuws over haar strijd tegen kanker: «Het is gebeurd!» (06/12/2022 - Metro)
  Musicalactrice Ann Van den Broeck heeft een update gegeven over haar behandeling tegen borstkanker. Ze werd intussen dan toch geopereerd, met succes. «De weg kan lang en hobbelig zijn, maar alles komt altijd goed!», is ze positief.
  [naar artikel]
 14. Issei Sagawa overleden: hoe de «Japanse kannibaal» een ster werd na het eten van een 24-jarige student (03/12/2022 - Metro)
  Issei Sagawa, bijgenaamd de «Japanse kannibaal» wegens het vermoorden en opeten van een Nederlandse studente in Parijs in 1981, is op 73-jarige leeftijd overleden.
  [naar artikel]
 15. Pantone wil menstruatietaboe doorbreken met nieuwe kleur ‘Period Red’. “Maar zo ziet ons bloed er helemaal niet uit” (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Beeld je in dat je je toilet zou schilderen in de kleur van het bloed op je derde menstruatiedag. Enthousiast? Het is nu een optie, want Pantone,...
  [naar artikel]
 16. Pantone maakt de kleur van het jaar 2020 bekend (05/12/2019 - Metro)
  Net zoals andere dingen in het leven is ook kleur trendgevoelig. Het ene jaar dragen we massaal zwart, het andere gaan we als het ware gehuld in een pastelkleurige wolk. Kleurenspecialist Pantone verkiest daarom jaarlijks één kleur tot ‘kleur van het jaar’. Vaak zijn die op z’n zachtst gezegd uitgesproken te noemen, maar in 2020 spelen we op veilig. De afgelopen jaren kleurden we ons huis helemaal quartzroze (2016), grasgroen (2017), ultraviolet (2018) of nog koraal (2019) als het van Pantone afhing. Geen makkelijke tinten en niet bepaald tijdloos. Maar de kleur van 2020, die heb je sowieso al in huis. Vertrouwen Komend jaar staat ‘Classic Blue’ of simpelweg blauw namelijk centraal. Pantone speelt dus op veilig, maar eerlijk is eerlijk, handig is het wel. Je hoeft hoogst waarschijnlijk geen nieuwe kleding in huis te halen en met wat geluk heb je enkele jaren geleden al een van je muren blauw geschilderd. Volgens Leatrice Eiseman, executive director van The Pantone Color Institute, straalt de kleur vertrouwen en stabiliteit uit. Iets waar we allemaal wel wat van kunnen gebruiken. View this post on Instagram Introducing the Pantone Color of the Year 2020, PANTONE 19-4052 Classic Blue, a timeless and enduring blue hue elegant in its simplicity. Suggestive of the sky at dusk, the reassuring qualities of Classic Blue offer the promise of protection; highlighting our desire for a dependable and stable foundation from which to build. As we cross the threshold into a new era, Pantone has translated the hue into a multi-sensory experience to reach a greater diversity of people and provide an opportunity for everyone to engage with the color. We will be tapping into sight, sound, smell, taste, and texture to make the Pantone Color of the Year for 2020 a truly immersive color experience for all. Link in bio to learn more about Classic Blue. #Pantone2020 A post shared by PANTONE (@pantone) on Dec 4, 2019 at 4:28pm PST Lees ook : Gekleurde tattoos kunnen je lymfeklieren vergiftigen Het bericht Pantone maakt de kleur van het jaar 2020 bekend verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Met deze kleur kan je niet missen volgend jaar: ‘viva magenta’ uitgeroepen tot kleur van 2023 (05/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  We gaan een rooskleurig 2023 tegemoet want ‘Viva Magenta’ is door het Pantone Color Institute verkozen tot kleur van het naderende jaar. De tint, die referentie 18-1750 heeft, is eigenlijk een rode kleur met een nuance van roze. Volgens het instituut staat ‘Viva Magenta’ voor kracht en vitaliteit.
  [naar artikel]
 18. ‘Temptation’-Rodanya bevallen van tweeling: «Ons gezin is compleet» (07/12/2022 - Metro)
  Rodanya Kelsey is voor de derde en vierde keer mama geworden. Ze beviel van een meisje en een jongen, zo maakt ze bekend op Instagram.
  [naar artikel]
 19. ‘Temptation’-Donna verbaast volgers in lingerie: «Niet normaal!» (foto) (06/12/2022 - Metro)
  Donna De Graef, die vorig jaar meedeed aan ‘Temptation Island’, krijgt heel wat complimenten op een foto waarop ze in lingerie poseert. «Zo sexy en niet erover», klinkt het onder meer.
  [naar artikel]
 20. Zelfs in 2018 is het niet evident om als jonge vrouw bewust kinderloos te blijven: "Ik voel mijn klok niet tikken, ik denk dat ze digitaal is" (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  «Je zal nog wel van gedachten veranderen.» «Wat een egoïstische beslissing.» Zelfs in 2018 is het niet evident om als jonge vrouw bewust kinderloos...
  [naar artikel]
 21. Marc Sergeant (Lotto-Soudal) blikt terug op 2018: “Mooie momenten, geen mooi jaar” (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  «Mooie momenten», beleefde sportief manager Marc Sergeant (59) met Lotto-Soudal in 2018. «Maar daarom kan het nog geen mooi jaar worden genoemd.»...
  [naar artikel]
 22. Greg Van Avermaet krijgt (één van zijn) laatste kans(en) om wereldkampioen te worden: “De tijd begint te dringen” (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wij: «Woensdag 4 december: Gala van de­ ­Kristallen Fiets.» Hij: «Oké, genoteerd. Het gaat voor­lopig tussen Van Aert, Gilbert en Evenepoel, hé. Ik...
  [naar artikel]
 23. Pantone maakt niet één, maar twee trendkleuren bekend voor 2021 (10/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone maakt op het einde van elk jaar de trendkleur voor het volgende bekend. Dit jaar zijn het er twee: een sprankelend geel en sober grijs. ‘Illuminating’ voorspelt voor 2021 alvast veel zonneschijn in je garderobe en interieur.
  [naar artikel]
 24. Pantone maakt niet één, maar twee trendkleuren bekend voor 2021 (10/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone maakt op het einde van elk jaar de trendkleur voor het volgende bekend. Dit jaar zijn het er twee: een sprankelend geel en sober grijs. ‘Illuminating’ voorspelt voor 2021 alvast veel zonneschijn in je garderobe en interieur.
  [naar artikel]
 25. "Minder doen maakt slimmer" (25/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  «Non-stop bezig zijn met je smartphone of computer maakt passiever, dommer en minder productief.» Dat stelt neuropsychiater en professor Theo...
  [naar artikel]
 26. "Het is fijn om alles te kunnen eten en niet aan te komen": na jaren worstelen met haar eetgewoontes vond Pascale Naessens wat voor haar het beste werkt (11/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: voedingsauteur Pascale Naessens. «Tijdens de lockdown heb ik elke dag een aperitiefje en een hapje genomen. Ik had tijd om te koken, en om ervan te genieten. Ik ben geen gram aangekomen.» Haar laatste boek viert het pure eetplezier en het geluk om lekker, gezellig en gezond te kunnen tafelen. «Ik eet zo graag.»
  [naar artikel]
 27. Dit wordt de nieuwe kleur van het jaar volgens Pantone (06/12/2018 - De Morgen)
  De koraaloranje tint ‘living coral’ wordt volgens Pantone de trendkleur van 2019. De kleurenspecialist voorspelt elk jaar in december dé kleur voor het volgende jaar. De keuze van dit jaar werd ingegeven door “onze nood aan optimisme en vreugde”, klinkt het.
  [naar artikel]
 28. Pantone kondigt de kleur van 2022 aan. Trendwatcher Hilde Francq: “Het is allang geen kleur voor kinderen meer” (13/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat kleurentrends betreft, zwaait Pantone met de scepter. Zoals elk jaar koos het instituut welke kleur het aanstaande jaar zal heersen. Dit jaar werd ‘Very Peri’ de tint der tinten gedoopt, violetachtig blauw. Trend- en colorwatcher Hilde Francq zag dat al van mijlenver aankomen. “Het straalt zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en creativiteit uit.”
  [naar artikel]
 29. Pantone eert Prince met eigen paarstint: onze favoriete items in de kleur (17/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als eerbetoon aan de overleden zanger Prince, is het paars waar hij bekend om stond nu officieel een kleur. De paarstint kreeg de naam Love
  [naar artikel]
 30. Dit wordt dé kleur van 2019 (09/12/2018 - Metro)
  Dé kleur die ons binnenkort om de oren zal slaan is ‘Living Color’, een koraaltint met een gouden ondertoon. Sinds enkele jaren maakt het Pantone Color Institute in december de trendkleur voor de komende zomer bekend. In 2019 zal elke hippe vogel rondlopen in de tint ‘Pantone Living Coral 16-546’. “Het is een schakering van oranje met een gouden ondertoon, die de warmte, voeding en beschutting van koraalriffen weerspiegelt in het leven diep in de zee”, zegt Laurie Pressman, vice-president van het Pantone Color Institute. “De kleur staat symbool voor de aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle bezigheden.” In 2018 was ultraviolet nog de kleur van het jaar, een ode aan de overleden muzikant Prince.   Dit bericht bekijken op Instagram   Introducing the Pantone Color of the Year 2019, PANTONE 16-1546 Living Coral – an animating and life-affirming coral hue with a golden undertone that energizes and enlivens with a softer edge. Sociable and spirited, the engaging nature of Living Coral welcomes and encourages lighthearted activity. Symbolizing our innate need for optimism and joyful pursuits, Living Coral embodies our desire for playful expression. #COY2019 Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone) op 5 Dec 2018 om 3:42 (PST)   Dit bericht bekijken op Instagram   Among the joyful pursuits that Living Coral symbolizes, travel tops the list – often creating experiences that enable human interaction and social connection. Open to guests at Art Basel Miami at the @theroyalpalmmiami from 10am – 5pm ET tomorrow, the Pantone Pantry by @TributePortfolio will be traveling to other locations next year. : @tropicophoto Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone) op 6 Dec 2018 om 3:18 (PST)   Dit bericht bekijken op Instagram   Add Living Coral to your everyday routine with a special Color of the Year 2019 mug designed by @pantonecreativelifestyle Click to shop. #COY2019 Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone) op 7 Dec 2018 om 7:05 (PST)   Dit bericht bekijken op Instagram   Like travel, color enhances and influences the way we experience the world. The Pantone Pantry by @TributePortfolio celebrates the inspiration that travel and color offer. Now open at the @theroyalpalmmiami, for a limited time. For those exploring Art Basel Miami, feel free to check it out! Special thanks to our custom paint partner @MyPerfectColor for providing Living Coral coatings used in the art installation. Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone) op 6 Dec 2018 om 9:33 (PST) Lees ook : Pantone eert Prince met zijn eigen tint paars Het bericht Dit wordt dé kleur van 2019 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Dit is dé kleur van 2020 volgens Pantone (05/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Of het nu je lentegarderobe, de muren van kinderkamer of de jurken van je bruidsmeisjes zijn: volgens het Amerikaanse kleureninstituut Pantone kleurt 2020 blauw.
  [naar artikel]
 32. Pantone kondigt de kleur van het jaar 2020 aan (06/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zoals altijd voorspelt Pantone aan het einde van het jaar de trendkleur voor het nieuwe jaar. Vorig jaar was dat nog de koraaloranje tint ‘Living...
  [naar artikel]
 33. Dit wordt de nieuwe kleur van het jaar volgens Pantone (09/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zoals altijd voorspelt Pantone aan het einde van het jaar de trendkleur voor het nieuwe jaar. Vorig jaar was dat nog de lentegroene tint...
  [naar artikel]
 34. "Levend koraal" is de kleur van het jaar terwijl het echte koraal verbleekt (06/12/2018 - VRT NWS)
  Het bedrijf voor kleurcoderingen Pantone heeft "Levend koraal" uitgeroepen tot kleur van het jaar 2019. "Levende koraal" is een rozerode tint, en volgens Pantone "omarmt die ons met warmte en voeding om troost en opgewektheid te bieden in onze voortdurend veranderende omgeving". Bij de keuze heeft ook bezorgdheid over het milieu meegespeeld, nu de koraalriffen wereldwijd verbleken.
  [naar artikel]
 35. Dit wordt de kleur die iedereen draagt in 2017 (09/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat Pantone marsala uitriep tot kleur van 2016, kleurde de hele wereld plots wijnrood. Ook dit jaar kiest het merk een nieuwe trendkleur, maar
  [naar artikel]
 36. Koraal wordt de kleur van het jaar volgens Pantone (06/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Pantone heeft traditiegetrouw de trendkleur voor het komende jaar voorspeld. Volgens het kleureninstituut zullen we in 2019 als een blok vallen voor living coral. Dat is - zoals de naam al doet vermoeden - een zacht koraalrode tint geïnspireerd op de onderwaterwereld.
  [naar artikel]
 37. Koraal wordt de kleur van het jaar volgens Pantone (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Pantone heeft traditiegetrouw de trendkleur voor het komende jaar voorspeld. Volgens het kleureninstituut zullen we in 2019 als een blok vallen voor living coral. Dat is - zoals de naam al doet vermoeden - een zacht koraalrode tint geïnspireerd op de onderwaterwereld.
  [naar artikel]
 38. Dit wordt de hipste kleur van de lente volgens Pantone (08/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Kleureninstituut Pantone voorspelt dat 2017 het jaar van de groentjes wordt. Letterlijk, want het zogenaamde ‘greenery’, zachtgroen dat knipoogt naar de ontluikende natuur, was tijdens de afgelopen modeweken al massaal te zien op de catwalks. De komende maanden breekt het naar alle waarschijnlijkheid helemaal door.
  [naar artikel]
 39. 10 x dé kleur van 2020 in je interieur (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onze interieurs kleuren blauw in 2020, met dank aan Pantone dat Classic Blue uitriep tot ‘Kleur van het Jaar’. Je kan er voluit voor gaan of het...
  [naar artikel]
 40. Airbnb en Pantone creëren groene oase in Londen om in te overnachten (25/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Airbnb en Pantone hebben in het drukke Londen een groene oase van rust gecreëerd. Het logement staat volledig in het teken van het kleur van het jaar 'greenery'. Denk aan heel wat groen, planten en slapen in een tent of serre.
  [naar artikel]
 41. Dit wordt de kleur van het jaar volgens Pantone (08/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Kleureninstituut Pantone voorspelt dat 2017 het jaar van de groentjes wordt. Letterlijk, want het zogenaamde ‘greenery’, zachtgroen dat knipoogt naar de ontluikende natuur, was tijdens de afgelopen modeweken al massaal te zien op de catwalks. De komende maanden breekt het naar alle waarschijnlijkheid helemaal door.
  [naar artikel]
 42. Meer energie in huis dankzij de kleur van het jaar (zonder een fortuin te spenderen) (11/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een jaarlijkse traditie waar interieurvormgevers naar uitkijken: de dag dat het Pantone Color Institute de kleur van het jaar bekendmaakt. Sinds
  [naar artikel]
 43. De nieuwste Pantone-kleur heeft een wel erg bijzonder verhaal (30/09/2020 - Metro)
  Iedereen die een beetje bezig is met esthetiek en interieurinrichting kent Pantone vast wel. Het bedrijf is gespecialiseerd in kleur en kiest ook jaarlijks de tint van het jaar, die vervolgens steevast op de muren van verschillende influencers verschijnt. Dit keer komt Pantone echter met een ander nieuwtje, dat nog een stuk bijzonderder is.  Ook nu weer komt het merk namelijk met een nieuwe kleur op de proppen, maar die is wat anders dan we van Pantone gewend zijn. Het gaat namelijk om een sprankelend rood dat de naam ‘Period’ meekreeg. En achter die naam schuilt een belangrijke boodschap. Period Pantone ontwikkelde de kleur namelijk in samenwerking met het Zweedse menstruatieproductenbedrijf Intimina om meer aandacht te vragen voor de tijd van de maand. Menstruatie is nog te vaak een taboe en dat terwijl zowat de helft van de wereldbevolking er ooit mee te maken krijgt. Daar moet dus verandering in komen. Pantone en Intimina willen via ‘Period’ de conversatie op gang trekken en tonen dat het oké is om openlijk over je maandstonden te praten. Daarvoor hoef je je toilet natuurlijk niet rood te verven, al zou dat wel grappig zijn. View this post on Instagram Presenting “Period”, a new red shade created to break the stigma around menstruation and promote period positivity. Swedish healthcare brand @intimina came to Pantone Color Institute to develop this custom color in support of their global campaign to make menstruation more visible and normalize this most normal of bodily functions. “An active and adventurous red hue, courageous Period emboldens people who menstruate to feel proud of who they are. To own their period with self-assurance; to stand up and passionately celebrate the exciting and powerful life force they are born with; to urge everyone regardless of gender to feel comfortable to talk spontaneously and openly about this pure and natural bodily function.” A post shared by PANTONE (@pantone) on Sep 29, 2020 at 9:05am PDT Voor de duidelijkheid: de kans is klein dat jouw menstruatiebloed lijkt op de kleur van Pantone. Door de oxidatie van het bloed wanneer het in aanraking komt met de lucht, ontstaat namelijk een kleur die een stuk bruiner is dan ‘Period’. De kleur is volgens Pantone dan ook niet bedoeld om echt te lijken op menstruatiebloed, maar is meer een symbool. Lees ook : ZUCHT. Tijdens de winter is je menstruatie langer en pijnlijker Het bericht De nieuwste Pantone-kleur heeft een wel erg bijzonder verhaal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. "Coucke en Devroe zijn goed bezig. En maar best ook" (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Arie Haan, maandagochtend in shoppingcenter Westland in Anderlecht. «Een cappuccino, graag.»
  [naar artikel]
 45. BEKIJK. Deze ‘prank’ maakt furore op TikTok, politie waarschuwt: «Zoek andere manieren om beroemd te worden!» (video) (10/12/2022 - Metro)
  Auto’s op parkings van supermarkten omsingelen met winkelwagentjes terwijl de eigenaar is gaan winkelen, en vervolgens de reactie van de verbijsterde man/vrouw in kwestie filmen: het blijkt een nieuwe trend op TikTok.
  [naar artikel]
 46. Pantone onthult wat de kleur van je voordeur vertelt over je persoonlijkheid (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is jouw voordeur sober zwart, wit of grijs? Of koos je voor een statement kleur als ultra violet of rood? De keuze onthult volgens kleureninstituut...
  [naar artikel]
 47. "Mensen schatten me vijftien jaar jonger. Mooi meegenomen, toch? (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  «Ik ben een gelukkige vrouw nu.» Vijf maanden en drie gezichtsoperaties na de coming out van Bo Van Spilbeeck (59) heeft ze nu écht vrouwelijke...
  [naar artikel]
 48. Definitief: geen BK op de weg in augustus (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  «Er zal geen Belgisch kampioenschap op de weg zijn in augustus.» Dat zegt Tom Van Damme, de voorzitter van de Belgische wielerbond. Dinsdag al zei...
  [naar artikel]
 49. TheColorGrey: “Ik zal altijd mijn mening blijven verkondigen” (11/05/2018 - Metro)
  Amper 23 is hij, Will Michiels, alias TheColorGrey. Maar overal in België trekt hij volle zalen. Een jaar na de release van zijn erg sterke ‘Rebelation’ stelt de Antwerpse zanger, rapper, composer en producer een lichtere versie van zichzelf voor. Met meer funk, soul en r&b. Nu te horen op zijn nieuwe EP ‘For What It’s Worth’. Er zit nog geen jaar tussen ‘Rebelation’ en ‘For What It’s Worth’. Je lijkt niet meer te stoppen? «Ik hou van wat ik doe. Voor mij is dit geen job. Het komt allemaal heel natuurlijk.» Had je nog nummers op overschot? «Ik had nog een paar demo’s liggen, maar de meeste heb ik dit jaar geschreven.» Je nieuwe EP klinkt in elk geval helemaal anders dan je plaat. «‘Rebelation’ was persoonlijker. Deze keer wou ik wat nieuwe dingen proberen, met producties die meer naar de jaren 80 neigen. Het klinkt allemaal wat meer house en funk. Ik mix graag stijlen. Maar ook met mijn stem heb ik iets geprobeerd dat ik nog nooit gedaan had.» En je zingt ook over andere topics. «Ja, maar op de helft van de plaat geef ik wel nog altijd mijn mening over de dingen des levens. Dat zal ik altijd blijven doen. Luister maar naar ‘Swerve’, dat gaat over de manier waarop ik in de muziekindustrie zit, maar ook over waar ik vandaan kom en over jeugdvrienden die een slechte weg zijn ingeslagen. Ik heb het ook over mijn huidskleur en het feit dat die het me nog altijd moeilijk maakt om vandaag iets te bereiken.» Je zegt vaak dat je je succes enkel aan jezelf te danken hebt. «Er zijn niet veel rappers, vooral in Vlaanderen, die producen, zingen en rappen en die echt baas zijn over hun werk.» “Ik ben nergens zeker van” De titel van je EP, ‘For What It’s Worth’ klinkt in elk geval niet echt positief… «Ik leg mijn hart en ziel in deze muziek en geef altijd alles wat ik heb. Maar ondanks mijn inspanningen en de tijd die ik erin investeer, is er nooit de zekerheid dat mensen mijn project goed gaan vinden. Natuurlijk hoop ik van wel, maar het is maar wat het waard is. Ik ben nergens zeker van.» Het gaat deze keer over seks. Verkoopt dat beter? «Ook al lijken sommige nummers lichter, er is altijd een tweede laag. In ‘Blackberry’ gaat het niet alleen over seks, het is ook een nummer voor zwarte meisjes die te weinig op de voorgrond staan, vind ik. Het publiek begrijpt misschien niet altijd die dubbele bodem, maar dat is niet erg. Zolang ik het maar weet. Iedereen interpreteert muziek zoals hij wilt.» Na de familiekiekjes poseer je nu met ontbloot bovenlijf op de hoes van je nieuwe EP. Waarom? «Ik liet me inspireren door mijn idolen Prince en D’Angelo. Die stonden ook al zonder T-shirt op de cover.» Wat heb je van het afgelopen muziekjaar geleerd? «Het is me opgevallen dat de mensen appreciëren dat ik nieuwe dingen probeer. Intussen werk ik ook samen met een groep.» Dat is vrij ongebruikelijk voor een rapper. «Het is iets wat ik al lang wou doen. Voor mij is dat het ultieme doel als ik op het podium sta. Nu mijn muziek wat funkyer is, is het makkelijker om die nummers met een liveband te spelen.» Vorig jaar vertelde je ons dat je ervan droomt naar je moederland Congo te gaan om inspiratie op te doen voor een nieuwe plaat. Hoe zit het met die droom? «Dat is inderdaad het idee voor mijn volgende album. Na de festivalzomer wil ik die trip beginnen voorbereiden.» Laura Sengler TheColorGrey speelt op Couleur Café op 29/06.  Het bericht TheColorGrey: “Ik zal altijd mijn mening blijven verkondigen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy