Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison staat voor een heleboel eerste keren zonder Tom. Zo is het dekbed wassen waarin haar man nog heeft geslapen een berg waar ze over moet. “Zelfs Tom zou zeggen: het is tijd.” [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison blijft nu verweesd achter met twee zonen om voor te zorgen en een gat in haar hart. Tom schreef over zijn laatste weken met zijn gezin, nu schrijft Alison over haar dagen zonder hem. “Ik ben Tom dankbaar dat hij me al die jaren heeft verwend met al dat lekkere eten.” [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Na zijn dood nam zijn geliefde Alison het van hem over. Dit is haar laatste column: “Ik hoop dat ik er toch een paar mensen wat herkenning door heb kunnen geven. Dat is wat ik met mijn nieuwe winkel Splinter ook wil doen.” [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison blijft nu verweesd achter met twee zonen om voor te zorgen en een gat in haar hart. Tom schreef over zijn laatste weken met zijn gezin, nu schrijft Alison over haar dagen zonder hem. “De jongens slapen om beurten bij mij. Vorige week hoorde ik mijn oudste zeggen: ‘Zo moet mama niet alleen slapen.’” [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison blijft nu verweesd achter met twee zonen om voor te zorgen en een gat in haar hart. Tom schreef over zijn laatste weken met zijn gezin, nu schrijft Alison over haar dagen zonder hem. “Ik voel Tom overal rondom mij. Ik geloof oprecht dat hij bij mij is. Dat wanneer ik tegen hem babbel, dat hij terug babbelt.” [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison blijft schrijven over haar leven zonder hem. Sinds het overlijden van Tom komt er zoveel papierwerk op Alison af dat er geen tijd is om te rouwen: “Ineens zijn ze daar: de banken, de notarissen, de verzekeringsmaatschappijen, de fiscus…” [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison beschrijft nu haar eerste feestdagen zonder haar man “Het zijn de kleine dingen die het meest pijn doen, die moet je alleen torsen. Oh, wat miste ik zijn foute kersttruien.” [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison blijft schrijven over haar leven zonder hem. Deze week laat ze een tattoo zetten die Tom vlak voor zijn overlijden voor haar regelde: “Lichte paniek in mijn hoofd. Ik was ervan overtuigd dat ik iets zou herkennen, maar... niets! Ik heb tekst en uitleg nodig om deze tattoo te begrijpen, zijn uitleg.” [naar artikel]
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison verkoopt dit weekend hun restaurant uit. Die opkuis is nodig om plaats te maken voor haar nieuwe winkel Splinter: “Ik ben zo blij dat de ziel van ons restaurant en van Tom verder zal leven in de keuken van zoveel mensen en in zoveel andere restaurants.” [naar artikel]
“Ik bekijk het dag per dag. Dat voelt veiliger.” Het verlies van haar man valt Alison Roels (34) zwaar: chef-kok Tom Van Lysebettens (35) overleed nog geen drie maanden geleden. Toch denkt de Gentse al voorzichtig aan de toekomst. Hun restaurant Cochon de Luxe in de Brabantdam sluit. In de plaats komt een snuisterwinkel annex koffiehuis: Splinter. “Een beslissing die we nog samen hebben genomen.” [naar artikel]
Chef-kok Tom Van Lysebettens (35) van Cochon De Luxe op de Brabantdam is donderdagnacht overleden. Dat laat zijn vrouw Alison Roels weten op sociale media. Bij de Gentse chef werd twee jaar geleden uitgezaaide darmkanker vastgesteld. De kok laat twee kinderen Daniel (8) en Leo (5) achter. [naar artikel]
Een jaar geleden overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent aan een ongeneeslijke darmkanker. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen de tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison (36), Daniel (9) en Leo (6) herdenken vandaag hem, zijn eeuwige humor en de levensmotto’s die hen nog steeds motiveren. “Als ik hem op foto’s zie, komt het verlies keihard binnen.” [naar artikel]
Tom Van Lysebettens (35), de chef van restaurant Cochon De Luxe, kreeg het slechtst denkbare nieuws. Dat meldt hij op zijn Facebookpagina. Tom heeft kanker, en die zal niet meer genezen. Artsen geven hem nog 2 tot 3 jaar. En toch wil hij zijn zaak nog heropenen. [naar artikel]
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (4) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. “Mijn wenkbrauwen houden voorlopig stevig stand en de baard dunt dan wel wat uit, hij compenseert nog steeds voldoende m’n uitgerafelde hoofdhaar.” [naar artikel]
Kanker, dat zesletterwoord staat sinds zondag op de vitrine van restaurant Cochon De Luxe in Gent. Chef-kok Tom Van Lysebettens (34) heeft het, en zijn zaak is na een ellenlange coronasluiting alwéér dicht. Opdat de klanten hem niet zouden vergeten en hij alle gêne weg wil, schrijft hij columns en maakt hij grapjes over zijn ziekte. Ook over z'n stoma. “Een scheet kan vijf lange seconden duren, mijn zonen gieren dan van het lachen.” [naar artikel]
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (5) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. “Ik mág in Leuven meedoen aan een vrij exclusieve studie die mijn lastige en ongehoorzame uitzaaiingen toch een beetje in toom zou kunnen houden.” [naar artikel]
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (5) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. De terugkeer naar school zorgt voor heel wat emoties bij oudste zoon én vader. “Het liefst zou ik hem terug meenemen naar huis, hem een grote zak M&M’s toestoppen en in zijn oor fluisteren dat alles wel goed komt.” [naar artikel]
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (4) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. Het robijnen jubileum van zijn ouders doet de chef deze week stilstaan bij zijn eigen huwelijk. “De eerste tien jaar smaken naar meer. Veel meer! Maar of ik veertig jaar getrouwd haal, hangt af van hoe flink mijn uitzaaiingen naar de chemo willen luisteren.” [naar artikel]
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (4) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. “Strakke hemdjes dragen is door die stoma niet echt meer mogelijk, maar mijn vrouw garandeert me dat sixpacks passé zijn en beginnende buikjes veel sexyer ogen.” [naar artikel]
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (5) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. Met stunt- en vliegwerk van de helden van de zorg, zo raakt Tom na een ziekenhuisopname toch nog met zijn gezin aan de rand van een zwembad. Maar onvermijdelijk volgt daar het besef: “Dju toch, hoeveel van zulke mooie vakanties komen er nog?” [naar artikel]
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (5) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. “Twee weken even weg van huis, weg uit Gent, weg van het UZ. Zelden zo hard uitgekeken naar iets.” Maar dan belandt Tom alsnog in het ziekenhuis. [naar artikel]
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (5) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. Net zoals hij zich in de keuken met de mise-en-place voorbereidt op de service, zo zet Tom zich schrap voor de week van zijn chemo. “Ik verzamel al m’n moed en doorzettingsvermogen en bouw er een heus kasteel mee, omgeven door een slotgracht van wilskracht.” [naar artikel]
Drie maanden lang, in wekelijkse HLN-columns, vertelde chef-kok Tom Van Lysebettens (35) openhartig over zijn strijd tegen kanker. Toch kwam zijn dood, op 4 november, nog gruwelijk onverwacht. Ook voor hemzelf en zijn familie. Zelfs de inderhaast geregelde euthanasie haalde hij niet. Partner Alison Roels (35) doet nu voor het eerst haar verhaal. “Onze zoontjes die ziekenhuiskamer zien buitenstappen: dat is een beeld dat ik nooit nog vergeet. Mijn hart brak in duizend stukken.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.