De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Jager aangehouden voor doodslag: “hij heeft nooit de intentie gehad om iemand te doden”

Het Belang van Limburg

16/12/2022 - 17:17

De onderzoeksrechter heeft jager B.F. (48) uit Rijkevorsel aangehouden voor doodslag. De man schoot metaaldetectorist Ken Moons (31) uit Tessenderlo dood op een veld in Rutten. Volgens de verdachte gaat het om een jachtongeval, maar er zijn nog elementen die verder uitgeklaard moeten worden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jager uit Rijkevorsel aangehouden voor doodslag na schietincident op Limburgs veld: “Nooit intentie gehad om iemand te doden” (16/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De onderzoeksrechter heeft jager B.F. (48) uit Rijkevorsel aangehouden voor doodslag. De man schoot metaaldetectorist Ken Moons (31) uit Tessenderlo dood op een veld in Rutten. Volgens de verdachte gaat het om een jachtongeval, maar er zijn nog elementen die verder uitgeklaard moeten worden.
  [naar artikel]
 2. Jager aangehouden voor doodslag nadat lichaam Ken (31) wordt teruggevonden op veld, advocaat: “Nooit intentie gehad om iemand te doden” (16/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Er is een doorbraak bereikt in de zaak rond de dood van Ken Moons (31) uit Tessenderlo. Zijn lichaam werd maandag werd teruggevonden op een veld in Rutten, bij Tongeren. Donderdag is een 48-jarige jager uit Antwerpen verhoord, de onderzoeksrechter hield hem vrijdag aan. Volgens de verdachte gaat het om een jachtongeval.
  [naar artikel]
 3. Jager aangehouden voor het doden van man met metaaldetector in Tongeren (16/12/2022 - VRT NWS)
  De onderzoeksrechter in Tongeren heeft een jager van 48 jaar uit de Antwerpse Kempen aangehouden en opgesloten op verdenking van doodslag op een man van 31 uit Tessenderlo. Het slachtoffer werd levenloos aangetroffen op een veld in Rutten (Tongeren).
  [naar artikel]
 4. Jager die metaaldetectorist doodschoot drukt zijn spijt uit (22/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De jager die een metaaldetectorist doodschoot in een veld in Rutten bij Tongeren drukt zijn spijt uit naar de familie van het slachtoffer. Hij zegt dat het om een spijtig ongeval gaat en dat hij nooit de intentie had om iemand te doden. Zijn advocaat Philip Daeninck wil daarom dat de betichting van het misdrijf aangepast wordt van doodslag naar een onopzettelijk misdrijf.
  [naar artikel]
 5. “Hij had niet de intentie om Femke te doden” (07/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  René Fripont (63, foto) zou vrijdagnacht niet de intentie hebben gehad om zijn vrouw Femke Wetzels (38) te doden. Toen hij rond elf uur de horecazaak Chaplin op het Europalaan in Lanaken binnenstapte, had hij ook niet het mes op zak waarmee hij haar meerdere keren in de borststreek stak. Vandaag verschijnt de zestiger voor de raadkamer. De man is aangehouden voor doodslag, niet voor moord.
  [naar artikel]
 6. “René had niet de intentie om Femke te doden” (07/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  René Fripont (63) zou vrijdagnacht niet de intentie hebben gehad om zijn vrouw Femke Wetzels (38) te doden. Toen hij rond elf uur de horecazaak Chaplin op het Europalaan in Lanaken binnenstapte, had hij ook niet het mes op zak waarmee hij haar meerdere keren in de borststreek stak. Vandaag verschijnt de zestiger voor de raadkamer. De man is aangehouden voor doodslag, niet voor moord.
  [naar artikel]
 7. “René had niet de intentie om Femke te doden. Hij is er zelf kapot van” (07/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  René F. (63) zou vrijdagnacht niet de intentie hebben gehad om zijn vrouw Femke Wetzels (38) te doden. Toen hij rond elf uur de horecazaak Chaplin op het Europalaan in Lanaken binnenstapte, had hij ook niet het mes op zak waarmee hij haar meerdere keren in de borststreek stak. Vandaag verschijnt de zestiger voor de raadkamer. De man is aangehouden voor doodslag, niet voor moord.
  [naar artikel]
 8. “Ik dacht dat het een vos was”: Jager die Ken (31) doodschoot, blijft aangehouden (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De 48-jarige jager die metaaldetectist Ken Moons (31) afgelopen weekend doodschoot, blijft door de onderzoeksrechter aangehouden voor doodslag. De jager dacht naar eigen zeggen dat het slachtoffer een vos was, waarop hij een kogel afvuurde. Dat deed hij wel niet reglementair: het schot werd allicht gelost toen het donker was, wanneer er niet meer mag worden geschoten.
  [naar artikel]
 9. Derde verdachte (16) van drillrapmoord ook naar gesloten instelling: “Nooit intentie gehad om slachtoffer te doden” (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De derde verdachte van de moord op Steven B. is vanmiddag verschenen voor de jeugdrechter in Dendermonde. De 16-jarige jongen werd deze week opgepakt, en is nu ook in een gesloten instelling geplaatst. “Hij zal meewerken aan het onderzoek, maar de intentie om te doden was er nooit", zeggen zijn advocaten Kjell Verleysen en Jeroen D’Hondt.
  [naar artikel]
 10. Derde minderjarige verdachte van drillrapmoord ook naar gesloten instelling: “Nooit intentie gehad om slachtoffer te doden” (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De derde verdachte van de moord op Steven B. is vanmiddag verschenen voor de jeugdrechter in Dendermonde. De 16-jarige jongen werd deze week opgepakt, en is nu ook in een gesloten instelling geplaatst. “Hij zal meewerken aan het onderzoek, maar de intentie om te doden was er nooit", zeggen zijn advocaten Kjell Verleysen en Jeroen D’Hondt.
  [naar artikel]
 11. Eric De Cocq van Delwijnen veroordeeld voor poging tot doodslag: “Als je vier keer met een autokrik op iemands hoofd slaat, heb je de intentie om te doden” (09/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eric De Cocq van Delwijnen vliegt voor zes jaar achter de tralies voor poging tot doodslag. Volgens de rechtbank had hij wel degelijk de intentie om Andy Dobbelaere te doden op 24 januari 2007, maar was hierbij geen sprake van voorbedachtheid.
  [naar artikel]
 12. 10 jaar cel voor jongeman die tiener neersteekt: “Hij had duidelijk de intentie om het slachtoffer te doden” (31/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank heeft Nathan M.-N. donderdag veroordeeld tot tien jaar effectieve celstraf. De man werd schuldig bevonden aan de poging tot doodslag op een 16-jarige jongen in de Mechelse stationsbuurt. De tiener kreeg vier messteken, waaronder één in de buikstreek, maar overleefde de aanslag. “De intentie tot doden was duidelijk aanwezig”, zei de rechter tijdens het voorlezen van het vonnis.
  [naar artikel]
 13. ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtoffer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken” (22/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brugse assisenhof is Sacha Brunessaux (23) schuldig bevonden aan doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De beschuldigde schoot de Menenaar dood, toen hij cannabis van hem wilde stelen. Volgens de jury had hij daarbij duidelijk de intentie om te doden. “Van zware gewelddaden tegenover zijn persoon was geen sprake”, oordeelden het hof en de jury. Voor doodslag riskeert Brunessaux 30 jaar opsluiting.
  [naar artikel]
 14. Verdachte in 18 jaar oude moordzaak ontkent dat hij Jens De Block wou doden (12/04/2019 - Metro)
  Jurgen R., de verdachte in de moord op Jens De Block in 2000, heeft aan de politie verklaringen afgelegd over zijn betrokkenheid in de zaak. “Hij heeft nooit de intentie gehad om Jens te doden en is onschuldig aan het misdrijf doodslag”, zegt zijn advocaat Frank Scheerlinck. De 29-jarige Jens De Block werd op zondagochtend 22 oktober 2000 vermoord teruggevonden op de parking van de voormalige bank het Gemeentekrediet in Sint-Niklaas. Hij was gewelddadig om het leven gebracht en had messteken in de halsstreek. Het gerecht was er nooit in geslaagd om de identiteit van de dader te achterhalen. De federale gerechtelijke politie en het parket van Oost-Vlaanderen hebben het dossier recentelijk opnieuw onderzocht en gebruikten nieuwe DNA-technieken, waardoor er een doorbraak in de zaak geforceerd werd. De 43-jarige Jurgen R. kon in het Oost-Vlaamse Buggenhout worden opgepakt. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde en aangehouden. Jurgen R. kreeg in het dossier van de kanaalmoord twee jaar cel omdat hij het lichaam van slachtoffer Eric Van Spitael uit Buggenhout hielp verbergen. In dat dossier werd Yves H. veroordeeld tot 30 jaar cel, en Jurgen R. stelt dat Yves H. ook verantwoordelijk is voor de dood van Jens De Block. Volgens Het Nieuwsblad verklaarde R. dat hij De Block alleen met een kapot bierglas stak, en dat H. hem met een mes had gestoken. “Jurgen R. heeft nooit de intentie gehad om Jens te doden en is onschuldig aan het misdrijf doodslag”, zegt zijn advocaat Frank Scheerlinck. “De inhoud van zijn verklaringen behoren tot het geheim van het onderzoek en ze zullen gewikt en gewogen worden door de rechters in alle objectiviteit. Jurgen R. is geen fantast. De veroordeling van Yves H. voor moord en de vrijspraak van Jurgen R. voor diezelfde moord spreekt boekdelen.” bron: Belga Het bericht Verdachte in 18 jaar oude moordzaak ontkent dat hij Jens De Block wou doden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Jan Jambon: 'Nooit de intentie gehad de om de waarheid te verdraaien' (29/08/2020 - Knack)
  Vlaams minister-president Jan Jambon zegt dat zijn vroegere kabinet 'geen fouten' heeft gemaakt in de zaak-Chovanec. Wel erkent hij dat hij 'overhaaste uitspraken' heeft gedaan. 'Ik heb nooit, maar dan ook nooit de intentie gehad om de waarheid te verdraaien, waarom zou ik dat? Ik heb daar geen enkel belang bij', zei Jambon zaterdag op een persconferentie in zijn thuisstad Brasschaat.
  [naar artikel]
 16. Jager schoot met illegale nachtkijker, slachtoffer Ken (31) was op slag dood: “Hij mikte op een haas, maar miste” (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De jager B.F., die verdacht wordt van het doodschieten van de 31-jarige Ken Moons uit Tessenderlo, verscheen vanmorgen voor de raadkamer. Officieel luidt de kwalificatie nog steeds doodslag, maar de verdediging hoopt dat om te buigen. “Onopzettelijke doding lijkt ons logischer", zegt Philip Daeninck, advocaat van de jager. Intussen raken meer details bekend over het drama.
  [naar artikel]
 17. Verdachten van aanslagen met brandbom blijven aangehouden: “Nooit de intentie gehad om een gerichte aanslag tegen de stad of justitie te plegen” (07/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De twee Mechelaars die afgelopen weekend werden opgepakt op verdenking van de aanslagen met molotovcocktails in het centrum van Mechelen blijven nog minstens een maand aangehouden. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Eén verdachte krijgt wel een enkelband. De twee houden vol dat ze geen plannen hadden om een gerichte aanslag te plegen. Niet tegen de stad, niet tegen het gerecht.
  [naar artikel]
 18. Wegpiraat die koppel veertigers kilometerslang achtervolgde, is aangehouden voor poging tot doodslag: “Hij betwist dat hij hen heeft aangereden” (16/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De 20-jarige wegpiraat uit Diksmuide die een koppel veertigers de schrik van hun leven bezorgde, is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en bedreigingen. J.A. achtervolgde de slachtoffers donderdagnacht kilometerslang, maar ontkent dat hij hen aanreed. “Hij heeft verkeerd gereageerd op het verkeerde moment”, zegt z’n advocaat.
  [naar artikel]
 19. Jager aangehouden voor doodslag op 31-jarige Ken, die naast metaaldetector op akker werd teruggevonden (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De onderzoeksrechter in Tongeren heeft deze namiddag de verdachte uit de Antwerpse Kempen aangehouden en opgesloten op verdenking van doodslag op een metaaldetectorist in Rutten (Tongeren). Het slachtoffer, de 31-jarige Ken Moons uit Tessenderlo, werd maandag levenloos naast zijn metaaldetector aangetroffen in een akker in Rutten. De dertiger bleek te zijn doodgeschoten.
  [naar artikel]
 20. Opgejaagd hert besluit om de rollen om te draaien en valt jager aan (01/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een opvallend zicht voor een jager uit Polen. Toen hij in december in het bos een hert in het oog kreeg, gebeurde er iets onverwacht: in plaats van weg te vluchten, had het hert een andere reactie. Met gewei in de aanslag stormde het hert op de jager af. De aanval van het hert was succesvol: de jager moest een maand in het ziekenhuis verblijven. “In 99,9% van de gevallen loopt het hert weg,” zegt de jager, “maar ik kom natuurlijk weer dat hert tegen dat er anders over denkt.”
  [naar artikel]
 21. Zeventienjarige bekent dodelijke messteek David Polfliet: “Nooit intentie om te doden” (29/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een minderjarige uit Antwerpen heeft bekend dat hij de betreurde David Polfliet “onbedoeld” heeft gedood met een messteek in het bovenbeen. Zijn betekenis betekent een doorbraak voor het onderzoek.
  [naar artikel]
 22. Intentie tot doden niet bewezen: flinke strafvermindering voor opzettelijk aanrijden van voetgangster in Antwerpen (13/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse hof van beroep heeft Ben B. (43) uit Antwerpen veroordeeld tot drie jaar cel met probatie-uitstel en 1.600 euro boete voor het opzettelijk aanrijden van een vrouw. In eerste aanleg had hij nog vier jaar effectief gekregen voor poging tot doodslag, maar het hof vond de intentie tot doden niet bewezen.
  [naar artikel]
 23. Man die koppel met ijzeren staaf belaagde op E40 aangehouden voor poging doodslag, slachtoffer “nog altijd doodsbenauwd” (04/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De man die vorige week een koppel klem reed op de E40 in het West-Vlaamse Loppem en belaagde met een ijzeren staaf zit in de cel. De 40-jarige Oostkampenaar werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, kwaadwillige belemmering van het verkeer en inbreuken op de wapenwet. “Dit was ronduit crimineel gedrag”, klinkt het bij het Brugse parket.
  [naar artikel]
 24. Verdachte van steekpartij Staden aangehouden voor poging doodslag: “Beide mannen zouden relatie hebben gehad” (16/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een van de personen betrokken bij een steekpartij in het West-Vlaamse Oostnieuwkerke (Staden), zal worden aangehouden op verdenking van poging doodslag. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. Beide mannen zouden een relatie gehad hebben.
  [naar artikel]
 25. Deze seksvragen moet je zeker eens vragen wanneer je ‘ik heb nog nooit’ speelt (07/04/2020 - Metro)
  Ben je nog op zoek naar een leuke manier om jezelf en je partner of onlinedate te entertainen? Stel dan deze ondeugende ‘ik heb nog nooit’-vragen eens aan elkaar. Wie ja antwoordt, neemt een slokje van een bepaald drankje OF kan een kledingstuk uitdoen. Aan jullie de keuze. Je komt alleszins heel wat te weten over elkaar. Veel plezier! Ik heb nog nooit seks gehad terwijl ik ongesteld was. Ik heb nog nooit een blessure opgelopen tijdens een vrijpartij. Ik heb nog nooit iemand betrapt tijdens de seks. Ik ben nog nooit betrapt terwijl ik seks had. Ik heb nog nooit een orgie gehad. Ik heb nog nooit gefantaseerd over groepsseks. Ik heb nog nooit in het openbaar seks gehad. Ik heb mezelf nog nooit gefilmd tijdens de daad. Ik heb nog nooit naaktfoto’s genomen. Ik heb nog nooit een speeltje gebruikt. Ik heb nog nooit gemasturbeerd op het werk. Ik ben nog nooit in slaap gevallen tijdens de seks. Ik heb nog nooit een scheetje gelaten tijdens de seks. Ik heb nog nooit een onenightstand gehad. Ik heb nog nooit gekeken naar anderen die seks hadden. Ik ben nog nooit betrapt terwijl ik naar porno keek. Ik heb nog nooit seks gehad met een collega. Ik heb nog nooit een stripclub bezocht. Ik heb nog nooit een naaktstrand bezocht. Ik heb nog nooit seks gehad met iemand die ik niet aantrekkelijk vond. Ik heb nog nooit seks gehad met een beroemdheid. Ik heb nog nooit seks gehad met iemand die in een relatie zat. Ik heb me nog nooit laten vastbinden tijdens de seks. Ik heb nog nooit iemand vastgebonden tijdens een vrijpartij. Ik ben nog nooit gaan naaktzwemmen. Ik heb nog nooit per ongeluk een ouder of collega gesext. Ik heb nog nooit seks gehad in een jacuzzi of zwembad. Ik heb nog nooit eten gebruikt tijdens een vrijpartij. Ik heb nog nooit een orgasme gefaket. Ik heb nog nooit seks gehad met iemand van het andere / hetzelfde geslacht. Ik heb nog nooit betaald voor seks. Ik ben nog nooit betaald voor seks. Ik heb nog nooit seks gehad in mijn keuken. Ik heb nog nooit de verkeerde naam genoemd tijdens de seks. Ik heb nog nooit onveilige seks gehad. Ik heb nog nooit geweend na de seks. Ik heb nog nooit een dark room gebruikt. Het bericht Deze seksvragen moet je zeker eens vragen wanneer je ‘ik heb nog nooit’ speelt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. “Ik heb iemand zien sterven”: profvoetballer Pablo Marí getuigt na steekpartij in Italiaanse supermarkt (28/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Ik heb geluk gehad. Ik heb iemand voor mijn ogen zien sterven”, getuigt voetballer Pablo Marí na de mesaanval in een supermakt in het Italiaanse Assago. In totaal raakten vijf mensen gewond en overleed een persoon. De dader, een 46-jarige man, is aangehouden.
  [naar artikel]
 27. Broers aangehouden voor poging oudermoord na aanval met Rambo-mes: “Nooit bedoeling gehad om ruzie te maken” (12/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  De twee broers die woensdagavond betrokken raakten bij een vechtpartij met hun 51-jarige vader in Houthulst zijn beiden aangehouden voor poging tot oudermoord. Dat besliste de onderzoeksrechter in Ieper gisterenavond. “We vragen onderzoek naar de aanleiding want mijn cliënt had nooit de bedoeling om zelfs maar ruzie te maken, laat staan te steken”, zegt advocaat Jasper Bolle namens de 25-jarige D.A.
  [naar artikel]
 28. Broers aangehouden voor poging oudermoord na aanval met Rambo-mes: “Nooit bedoeling gehad om ruzie te maken” (12/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De twee broers die woensdagavond betrokken raakten bij een vechtpartij met hun 51-jarige vader in Houthulst zijn beiden aangehouden voor poging tot oudermoord. Dat besliste de onderzoeksrechter in Ieper gisterenavond. “We vragen onderzoek naar de aanleiding want mijn cliënt had nooit de bedoeling om zelfs maar ruzie te maken, laat staan te steken”, zegt advocaat Jasper Bolle namens de 25-jarige D.A.
  [naar artikel]
 29. Broers aangehouden voor poging oudermoord na aanval met Rambo-mes: “Nooit bedoeling gehad om ruzie te maken” (12/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De twee broers die woensdagavond betrokken raakten bij een vechtpartij met hun 51-jarige vader in Houthulst zijn beiden aangehouden voor poging tot oudermoord. Dat besliste de onderzoeksrechter in Ieper gisterenavond. “We vragen onderzoek naar de aanleiding want mijn cliënt had nooit de bedoeling om zelfs maar ruzie te maken, laat staan te steken”, zegt advocaat Jasper Bolle namens de 25-jarige D.A.
  [naar artikel]
 30. Voormalig lijfwacht koning in lente voor assisen voor moord op schoonvader: “De intentie tot doden wordt betwist” (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling heeft Peter W. (48) uit Tienen doorverwezen naar assisen voor de moord op Erik Van Puymbroeck (64). De ex-flik bracht zijn voormalig schoonvader in mei 2020 om het leven op diens oprit in Tielt-Winge. W. nam ondertussen een nieuwe advocaat onder de arm om de intentie tot doden te betwisten.
  [naar artikel]
 31. Jager schoot met illegale nachtkijker, slachtoffer Ken (31) was op slag dood (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De jager B.F. die verdacht wordt van het doodschieten van de 31-jarige Ken Moons uit Tessenderlo, verscheen vanmorgen voor de raadkamer. Officieel luidt de kwalificatie nog steeds doodslag, maar de verdediging hoopt dat om te buigen. “Onopzettelijke doding lijkt ons meer logisch", zegt Philip Daeninck, advocaat van de jager. Intussen blijkt dat de verdachte met een illegale nachtkijker schoot.
  [naar artikel]
 32. INTERVIEW. Boegbeeld voor transgenders, maar Nikkie de Jager blijft trouw aan Nederland: “Dol op de nuchtere blik van de lage landen” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jaar geleden werd Nikkie de Jager (27) uit de kast geduwd door iemand die haar chanteerde. Vandaag is ze als transgendervrouw een boegbeeld voor de LGBTQ+-gemeenschap. En ook de rest van de wereld kent haar naam. Vorige maand nam ze nog een selfie met Lil Nas X op het prestigieuze Met Gala, sprak ze ministers en diplomaten van over de hele wereld toe op de VN-top en ondertussen is ook haar eigen merk Nimya een feit. Of ze zelf verwacht had dat het zo’n vaart zou lopen? “Dat er mensen naar mij zouden kijken voor advies, dat had ik nooit durven dromen.”
  [naar artikel]
 33. Man aangehouden voor poging doodslag met champagnefles (14/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Brugse onderzoeksrechter heeft een 50-jarige Bruggeling aangehouden op verdenking van een poging tot doodslag met een zware fles champagne.
  [naar artikel]
 34. Boegbeeld voor transgenders wereldwijd, maar zelf blijft Nikkie de Jager trouw aan Nederland: “Ik ben dol op de nuchtere blik van de lage landen” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jaar geleden werd Nikkie de Jager (27) uit de kast geduwd door iemand die haar chanteerde. Vandaag is ze als transgendervrouw een boegbeeld voor de LGBTQ+-gemeenschap. En ook de rest van de wereld kent haar naam. Vorige maand nam ze nog een selfie met Lil Nas X op het prestigieuze Met Gala, sprak ze ministers en diplomaten van over de hele wereld toe op de VN-top en ondertussen is ook haar eigen merk Nimya een feit. Of ze zelf verwacht had dat het zo’n vaart zou lopen? “Dat er mensen naar mij zouden kijken voor advies, dat had ik nooit durven dromen.”
  [naar artikel]
 35. Bolsonaro zwicht na aanval op rechters: “Gesproken in de hitte van het moment” (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen na zijn ongezien harde woorden tegen het Hooggerechtshof en een van de rechters in het bijzonder, heeft de Braziliaanse president Jair Bolsonaro zijn dreigement om rechterlijke beslissingen van het hoogste rechtscollege niet meer te respecteren, alweer ingetrokken. In een schriftelijke ‘verklaring aan de natie’ zegt Bolsonaro dat hij zijn uitspraken heeft gedaan in de “hitte van het moment” en dat hij “nooit de intentie heeft gehad om rechterlijke macht aan te vallen”.
  [naar artikel]
 36. Ouders 'verdronken' baby aangehouden voor doodslag (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een koppel twintigers uit Namen is aangehouden op beschuldiging van doodslag. Op zondag 19 maart had de vader de hulpdiensten gebeld met de
  [naar artikel]
 37. Zaak-Mawda: burgerlijke partijen vragen niet langer kwalificatie doodslag voor agent (30/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De ouders van de omgekomen peuter Mawda hebben donderdag het hof van beroep van Henegouwen gevraagd om de aanklacht onvrijwillige doodslag door gebrek aan vooruitziendheid of voorzorg, die door de strafrechter is weerhouden tegen de politieagent die het dodelijke schot had veroorzaakt, opnieuw te kwalificeren als vrijwillige slagen en verwondingen met de dood tot gevolg maar zonder intentie om te doden. De ouders, die zich burgerlijke partij stelden, hebben deze beslissing genomen “omdat ze uitgeput zijn door de procedure”.
  [naar artikel]
 38. Verdronken baby geen ongeval? Ouders aangehouden voor doodslag (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een koppel twintigers uit Namen is aangehouden op beschuldiging van doodslag. Op zondag 19 maart had de vader de hulpdiensten gebeld met de
  [naar artikel]
 39. Mbongela Malutshi (47) schuldig aan doodslag op haar echtgenoot: “Wel intentie om te doden, geen voorbedachtheid” (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mbongela Malutshi (47) is door de jury van het Brusselse assisenhof schuldig bevonden aan doodslag. De vrouw stak haar echtgenoot Jean Malmbiteva in mei 2018 in Teralfene (Affligem) in brand. Zelf heeft ze steeds volgehouden dat het om een ongeluk ging.
  [naar artikel]
 40. Man aangehouden voor poging doodslag na aanrijding bij La Rocca (26/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De onderzoeksrechter in Mechelen heeft vandaag een 23–jarige man uit Hoboken aangehouden wegens poging tot doodslag. De man verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Dat laat het Antwerpse parket weten.
  [naar artikel]
 41. AIDe’emeh reageert op veroordeling: "Nooit intentie gehad om misdrijf te plegen" (27/09/2017 - VRT NWS)
  Montasser AIDe’emeh, die ook in beroep veroordeeld werd voor valsheid in geschrifte, heeft voor het eerst gereageerd op zijn veroordeling. Hij blijft bij zijn standpunt dat hij voor de Staatsveiligheid werkte en nooit de intentie had om een misdrijf te plegen. 
  [naar artikel]
 42. Verdachte schietpartij Spy aangehouden voor vrijwillige doodslag (31/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Er is dinsdagnamiddag een verdachte aangehouden op verdenking van vrijwillige doodslag. Dat heeft de procureur van Namen, Vincent Macq, bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 43. Verdachte schietpartij Spy aangehouden voor vrijwillige doodslag (31/08/2016 - De Standaard)
  Er is dinsdagnamiddag een verdachte aangehouden op verdenking van vrijwillige doodslag. Dat heeft de procureur van Namen, Vincent Macq, bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 44. Maaike (25) en Max (25) lieten zich ontmaagden om ervan af te zijn. “Nu heb ik tenminste al wat ervaring als ik iemand tegenkom waar ik iets voor voel” (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Maaike* (25) en Max* (25) hebben nog nooit een lief gehad en zijn nog nooit verliefd geweest. Tot voor kort waren ze maagd, maar ze waren dat beu. Zij besloten niet langer te wachten op Cupido, en zich te laten ontmaagden. Om ervan af te zijn. “Als ik binnenkort iemand tegenkom die ik echt leuk vind, wil ik niet tegen hem moeten zeggen dat hij degene is die mij zal ontmaagden. Dat zou hem misschien afschrikken.”
  [naar artikel]
 45. Dakloze aangehouden in onderzoek naar doodslag op oom van Jacqueline Galant (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een 29-jarige dakloze, die bekend is bij het gerecht, is zondagavond opgepakt en aangehouden, voor de doodslag op een tachtiger. Het lichaam van
  [naar artikel]
 46. Jager (83) rijdt rond met geladen wapens op achterbank: “Nog nooit iets voorgehad” (04/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een 83-jarige jager uit Kinrooi krijgt een celstraf van 2 maanden met uitstel omdat hij met geladen wapens rondreed na een nachtje op everzwijnen jagen. De wapens zijn verbeurd verklaard.
  [naar artikel]
 47. B&B-uitbaatster schuldig aan doodslag, geen moord: “Uit niets blijkt dat ze voorafgaand plan had om haar man te doden” (03/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Na vier uur beraadslaging heeft de jury van het Oost-Vlaamse hof van assisen Christel Troffaes donderdagnacht schuldig verklaard aan doodslag op haar man Dirk Zegers (61). Geen moord dus. “Het is niet aangetoond dat beschuldigde handelde met voorbedachten rade”, klonk het verdict. Vandaag zal gepleit worden over de strafmaat.
  [naar artikel]
 48. Jongeman die koppel achtervolgde bij zwaar geval van verkeersagressie in Diksmuide, is aangehouden voor poging doodslag (16/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De jonge bestuurder die donderdagnacht een koppel in een andere wagen kilometerslang achtervolgde en aanreed in Diksmuide, is aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter zaterdagmorgen beslist, zo meldt het parket van West-Vlaanderen. De man, geboren in 2001, werd aangehouden voor poging doodslag en bedreigingen.
  [naar artikel]
 49. Vreemde verdwijning: probeerde jager die Jürgen Conings vond, zijn machinegeweer te stelen? (04/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De jager die het lichaam van Jürgen Conings vond, blijft de problemen met het gerecht opstapelen. De speurders verdenken hem er nu ook van dat hij geprobeerd heeft de P90 te stelen die de militair bij zich had. “De jager heeft het wapen verstopt, vele meters verderop en het plan was dat hij het wapen later zou ophalen voor zijn collectie”, klinkt het zowat. De jager ontkent.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy