Of je er nu fan van bent of niet: het (witte) aspergeseizoen is weer volop op gang gekomen. Chef-kok Sofie Dumont, telers Luc en Toon Lavrijsen en zaakvoerder Daan Maes van restaurant Broox zijn er in ieder geval gek op. “Het is de koningin van de groenten", klinkt het. Wat zijn hun favoriete bereidingen en hoe pak je het witte goud het best aan? [naar artikel]
Jamie Oliver heeft geen letter in zijn kookboeken zelf opgeschreven. Op Instagram schrijft de Britse chef, die tientallen kookboeken op zijn naam heeft, dat hij de boeken ‘schreef’ met een dictafoon, omdat hij moeite heeft met taal. [naar artikel]
Bij welke vernieuwende chefs wil chef Marcelo Ballardin (42) van restaurant Oak (*) vandaag zelf graag gaan eten? Wat zijn de favoriete producten van de chef? En als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? Wekelijks gaan we op zoek naar de foodie achter de chef. Dee week schotelen we Marcelo onze ‘10 vragen aan een sterrenchef’ voor. “Ik dacht dat ik nooit een goede chef zou worden.” [naar artikel]
Zie je tofoe eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. De chef tipt hoé je juist met zo’n blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. “Het begint al bij de juiste soort kiezen in de supermarkt.” [naar artikel]
Veel mensen hebben zich wellicht al eens afgevraagd hoé Hollywoodsterren er zo kunnen uitzien en welk eetpatroon ze daarvoor aannemen. De Gentse Ferdaws Mesbahi weet daar alles van: ze werkt in Los Angeles als privéchef voor tal van wereldsterren zoals Angelina Jolie en The Weeknd. “Ik kook volgens de Ayurvedische keuken”, legt ze uit. “Voeding is hier een medicijn voor lichaam én geest. Ze vertelt hoe een typische werkdag eruitziet en verklapt het favoriete recept van Jolie. [naar artikel]
Een verrassing van formaat in de Limburgse culinaire wereld: het bekende Hasseltse restaurant Figaro sluit op 1 juli na 52 jaar de deuren. “Ik kook nog ontzettend graag, maar ik ben 75 en er is geen opvolging”, zegt chef Jacques Colemont. [naar artikel]
Zie je tofoe eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. De chef tipt hoé je juist met die blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. “Het begint al bij de juiste soort kiezen in de supermarkt.” [naar artikel]
Een Fins recept voor ‘Uunifetapasta’ dat viraal gaat op TikTok doet de verkoop van fetakaas boomen. Bij Delhaize is de verkoop van de typische zomerkaas met meer dan 50 procent gestegen, en ook bij Lidl merken ze een toegenomen interesse. [naar artikel]
Zie je tofoe eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. “Wat een bullshit”, lacht ze. “Van een cheesecake tot een tofoekroket of in een pad thai: je maakt het zo lekker als je zelf wil.” De chef tipt hoé je juist met die blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. Tofoemaagden verenig u. En zet vanavond eens iets nieuws op tafel, je zal het je niet beklagen. [naar artikel]
Jamie Oliver (47) heeft een bijzonder openhartig bericht gedeeld op Instagram. De wereldberoemde chef heeft naar eigen zeggen al meer dan 26 boeken op de markt gebracht. Opvallend detail: Oliver heeft geen enkel woord uit zijn kookboeken zelf op papier gezet. [naar artikel]
Vanavond begint een nieuw seizoen van ‘SOS Piet XL’ op VTM. Het recept is niet veranderd: Vlamingen laten hun kookvragen door Piet Huysentruyt oplossen. “Wat hebben we geleerd”, vraagt de chef standaard op het einde van de afleveringen. HLN-lezers Ben Claessen (48) en Marc Leven (74) vertellen wat zij écht van de HLN-chef hebben opgestoken. “Na mijn pensioen kreeg ik de smaak van het koken dankzij hem te pakken.” [naar artikel]
Ophef in spaghetti-land vorige week: Jelle Beeckman, The Messy Chef, beweerde dat hij het geheime recept van de populaire Kastart-saus van het gelijknamige restaurant in Onderbergen had gevonden. Dat wilde De Gentenaar wel eens testen en dus haalde horeca-journaliste Jill Dhondt haar schort boven … [naar artikel]
Vanavond begint een nieuw seizoen van ‘SOS Piet XL’ op VTM. Het recept is niet veranderd: Vlamingen laten hun kookvragen door Piet Huysentruyt oplossen. “Wat hebben we geleerd”, vraagt de chef standaard op het einde van de afleveringen. HLN-lezers Ben Claessen (48) en Marc Leven (74) vertellen wat zij écht van de HLN-chef hebben opgestoken. “Na mijn pensioen kreeg ik de smaak van het koken dankzij hem te pakken.” [naar artikel]
Chef Wilfried Beliën staat normaal achter het fornuis van ’t Grevenhuis in Borgloon. Vandaag grilt hij ‘Carabineros’, exclusieve Spaanse gamba’s op de barbecue voor Koen Vanmechelen. [naar artikel]
De Vlaming keek in 2017 gemiddeld 170 minuten (2 uur en 50 minuten) televisie per dag. In vergelijking met 2016 wordt drie minuten minder televisie... [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Roger Van Damme (52) van Het Gebaar (*) in Antwerpen, die ook één exclusief recept deelt met de HLN-lezers. “Asperges met een Aziatische toets? Heerlijk!” [naar artikel]
Kook jij zoals de meeste Vlamingen altijd veel te veel? Dan zit je de dag na een feest waarschijnlijk nog met een koelkast vol kalkoen, witloof en kroketten. In plaats van alles gewoon op te warmen, legt chef-kok Jan Buytaert uit hoe we onze restjes op een creatieve manier kunnen verwerken tot nieuwe gerechten. [naar artikel]
De omzet op de Vlaamse boekenmarkt is dit voorjaar met 0,3 procent gestegen. Vooral de kook- en gezondheidsboeken zorgen ervoor dat de omzet stabiel blijft. [naar artikel]
Omdat uit eten gaan nu even niet kan, tonen chef-koks hun keukengeheimen. Zelf pasta maken? Peppe Giacomazza, chef van La Botte en Peppe’s in Genk en tv-chef op kookkanaal Njam!, maakt er graag tijd voor. Want pasta, dat is Italië. En voor Italië is er altijd tijd. [naar artikel]
Dit jaar kwamen honderden kookboeken uit, samen met thrillers en voetbalboeken nog steeds het best verkopende genre. Veel kookboeken waren gericht op gezond eten of kwamen van bekende chefs. We kozen er tien uit, als cadeau, mooi om naar te kijken, gezond of gewoon: om te hebben. [naar artikel]
De Vlaming heeft in 2017 gemiddeld 170 minuten (2 uur en 50 minuten) televisie per dag gekeken. Dat blijkt uit CIM-cijfers, naar aanleiding van het rapport dat Eurodata TV voorstelde op de televisiebeurs in Cannes. In vergelijking met 2016 wordt er 3 minuten minder televisie gekeken. Vooral live kijken neemt af: van 152 minuten per dag in 2016 tot 142 minuten vorig jaar. [naar artikel]
Vanaf zondag 28 oktober tot 5 november is er Boektopia, de nieuwe versie van de Boekenbeurs. Auteurs van kookboeken lijken het de afgelopen jaren vaak het best te doen in de verkoopcijfers, maar kopen we die boeken vandaag nog vaak, nu we met één simpele muisklik online gratis recepten vinden? [naar artikel]
In een recept staat vaak bij de basisingrediënten een ajuin. Maar hoe weet je zelf welke soort ui het best bij je gerecht past? Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen een rode en witte ui? En welke andere varianten heb je nog? Chef Bart De Pooter legt uit welke soorten je allemaal hebt, wanneer je ze best gebruikt én deelt een exclusief recept. “Deze soort is dé ui voor in frisse, zomerse salades.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.