De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

ONZE OPINIE. “Een geschiedenis van Vlaanderen is niet meer of minder belachelijk dan een van België”

Het Laatste Nieuws

02/01/2023 - 17:18

“Sinds zondagavond weten we dat de geschiedenis van Vlaanderen begonnen is toen gelukszoekers vanuit het Midden-Oosten zich in onze contreien vestigden”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Tot zover de vrees dat ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ een Vlaams-nationalistisch propagandamiddel zou worden. Wat een louterend programma kan dit worden als we met open blik naar het verleden kijken dat we delen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ONZE OPINIE: “België mensonwaardig? Mogen we dat een tikje hypocriet vinden van onze Nederlandse buren?” (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlandse rechter wil een Chinese asielzoeker die eerst in België aankwam niet terugsturen naar hier omdat België blijkbaar erger is dan een derdewereldland. Mogen we dat een tikje hypocriet vinden van onze Nederlandse buren vooraleer we ‘alweer een blamage voor België’ roepen? Ja, de asielopvang in België loopt in het honderd. Maar in Nederland is de politiek even wanhopig als in België.”
  [naar artikel]
 2. ONZE OPINIE. 250 laadpalen voor elektrische wagens per jaar erbij? Daar lachen ze in Amsterdam eens om. Trage Belgen (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Neen, Vlaanderen maakt zich niet onsterfelijk belachelijk door zonder vers klimaatakkoord op de top van Glasgow te verschijnen. Neen, de wereld zit niet te wachten op Vlaanderen, en zelfs niet op België, om de lat op hoge hoogte te leggen. We belanden zo niet zonder pardon aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Joe Biden deed ongetwijfeld even slinks de ogen toe bij de oproep tot actie van Alexander De Croo, ware het niet dat hij in een andere zaal zat met de andere hoogwaardigheidsbekleders. Zo klinken grote woorden gemakkelijk hol.
  [naar artikel]
 3. ONZE OPINIE. Ballonnetjes worden opgelaten en ballonnetjes worden doorprikt. Weinig wervend zo, dat Vlaamse klimaatverhaal (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Neen, Vlaanderen maakt zich niet onsterfelijk belachelijk door zonder vers klimaatakkoord op de top van Glasgow te verschijnen. Neen, de wereld zit niet te wachten op Vlaanderen, en zelfs niet op België, om de lat op hoge hoogte te leggen. We belanden zo niet zonder pardon aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Joe Biden deed ongetwijfeld even slinks de ogen toe bij de oproep tot actie van Alexander De Croo, ware het niet dat hij in een andere zaal zat met de andere hoogwaardigheidsbekleders. Zo klinken grote woorden gemakkelijk hol.
  [naar artikel]
 4. ONZE OPINIE. “België, kampioen in veel, maar niet op de arbeidsmarkt” (11/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil ambtenaren van de Dienst Vreemdelingenzaken nu ook mensen zonder recht op papieren laten repatriëren, door een personeelstekort bij de luchtvaartpolitie. België is kampioen in veel, maar niet op de arbeidsmarkt”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.
  [naar artikel]
 5. Vlamingen reizen goedkoper door latere paasvakantie in Franstalig België (03/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vlamingen die in de paasvakantie op reis willen, kunnen profiteren van kortingen tot wel 60 procent. Dat komt omdat de paasvakantie in Vlaanderen (3 tot en met 16 april) “voor het eerst in de Belgische geschiedenis” niet samenvalt met die in Franstalige België. Dat heeft reisorganisator TUI België vrijdag gemeld in een persbericht.
  [naar artikel]
 6. ONZE OPINIE. “Onze politici zijn niet te duur, we hebben er vooral te veel” (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Uiteraard moet het schandaal rond de pensioenextra’s nu tot op het bot uitgezocht”, schrijft Dimitri Antonissen. “Maar de zaak mist nog een belangrijke nuance: veel meer dan wat we hen betalen, is de hoeveelheid politici die we hebben het échte probleem. Iemand die gedreven en slim het land en onze toekomst in de juiste plooi wil leggen, is elke euro waard. Alleen: België telt maar liefst 473 parlementsleden.”
  [naar artikel]
 7. ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspanningen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk” (21/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Jazeker, nog nooit waren zoveel mensen tussen 20 en 64 jaar aan het werk. Maar victorie kraaien is niet gepast. Met welke maatregel zou minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarvoor hebben gezorgd?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het recht op deconnectie, flexibelere werkweken? Die gelden voor mensen die al werken, niet zij die we nog aan het werk moeten krijgen. Extra gevoelig is bovendien dat de bejubelde vooruitgang blijkbaar in Vlaanderen gebeurde, niet in Brussel of Wallonië.”
  [naar artikel]
 8. ONZE OPINIE. “CD&V heeft andere katten te geselen dan een examen voor wie Belg wil worden: zij die België binnenkomen” (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “CD&V wil een verplicht nationaliteitsexamen voor wie Belg wil worden. Symboolpolitiek. CD&V heeft andere katten te geselen, zoals wie België binnenkomt”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Want het stropt eerst in de opvangcentra, nadien op de woonmarkt en vervolgens in het onderwijs.”
  [naar artikel]
 9. ONZE OPINIE. “Schrijnende beelden van buitenslapers en toch blijft België ‘te aantrekkelijk’ voor asielzoekers” (13/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Je zou het niet zeggen wanneer je de schrijnende beelden ziet van mensen die op straat slapen, maar het probleem is dat België ‘te aantrekkelijk’ is voor asielzoekers”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Als Europa geen werk maakt van een écht gezamenlijk asielbeleid, is wat we nu een crisis noemen alleen nog maar een voorproefje.”
  [naar artikel]
 10. ONZE OPINIE. “Waarom ‘Het verhaal van Vlaanderen’ zo goed is voor het maatschappelijke debat” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Het verhaal van Vlaanderen is ongelooflijk goed voor het maatschappelijk debat, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het is goed voor het debat over de Vlaamse subsidiedrang. Het is goed voor het debat over verkavelingsantwerps op de VRT. En het tv-programma haalde het debat over onze geschiedenis uit het stoffige universiteitskamertje naar waar het hoort: het midden van de maatschappij.”
  [naar artikel]
 11. ONZE OPINIE. “Het belooft een jaar lang te stuiven achter de schermen van onze gezondheidszorg” (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het heeft weinig gescheeld of de grootste artsenvakbond van ons land was deze week boos uit het systeem gestapt dat de medische tarieven in België reguleert. “De toon voor 2023 is daarmee gezet”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Er dient zich een hevige strijd aan in onze gezondheidszorg. Eentje die zal bepalen hoe minister Vandenbroucke in 2024 naar de kiezer kan.”
  [naar artikel]
 12. ONZE OPINIE. “Een inflatie van 10%, een begrotingstekort van bijna 30 miljoen euro en een energiecrisis van jewelste. Maar waar is de ernst?” (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een doorsnee dag in België verloopt tegenwoordig zo:
  [naar artikel]
 13. INSIDE WK DARTS. Hoe darts een regelrechte hype werd in België: “Soms is het bijna belachelijk wat ze qua prijzenpot voorzien” (23/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Darts is ‘hot’ in ons land. Na Engeland, Nederland en Duitsland verovert de edele pijlsport ook België. Maar u ziet niet alles op tv, zelfs niet tijdens het WK. Integendeel. Daarom laten we hoofdrolspelers aan het woord over wat er zich achter de schermen zoal afspeelt in INSIDE WK DARTS. Vandaag: hoe groot is de dartshype in België eigenlijk?
  [naar artikel]
 14. ONZE OPINIE. “Misschien wíllen politici niet dat u begrijpt hoe dramatisch onze begroting is?” (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Als elke Belg en elk bedrijf in dit land een heel jaar lang elke euro die ze in handen krijgen, zouden afgeven aan de staat, dan zouden we dat in 2050 twee tot drie jaar moeten volhouden om de schuldenput van België gedempt te krijgen. “Onze overheidsschuld is al dramatisch”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Maar experts waarschuwen dat ze hopeloos en gevaarlijk wordt als we niet meteen ingrijpen.”
  [naar artikel]
 15. Onderwijs in Franstalig België krijgt een pak minder geld dan in Vlaanderen (17/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Onderwijs in Franstalig België krijgt een pak minder geld dan in Vlaanderen Het is een oud fenomeen: de Franstalige gemeenschap geeft veel minder geld uit aan haar onderwijs dan Vlaanderen. In Brussel is dat goed merkbaar. Heel veel gezinnen sturen hun kinderen naar het Nederlandstalige onderwijs, ook als zijn ze niet van oorsprong Vlaming zijn. De kwaliteit is gewoon veel hoger. Een nieuwe studie van het IWEPS, een […] Lees dit artikel: Onderwijs in Franstalig België krijgt een pak minder geld dan in Vlaanderen
  [naar artikel]
 16. Onze Opinie. “Wil er iemand met Valentijn nog een diamant uit Antwerpen krijgen waaraan mogelijk het bloed van Poetins oorlog kleeft?” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Dat in België de woorden “diamant” en “export laten stilvallen” samen op een persconferentie van de premier werden genoemd, zal in Kiev meer belang krijgen dan de 92 miljoen euro militaire steun die we sturen. Want in Antwerpen wordt nog steeds een veelvoud van dat bedrag aan Russische diamant verhandeld. “De morele excuses daarvoor zijn al lang op”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Als Duitsland onafhankelijk kan worden van Russisch gas, waarom zou dat ons dan niet lukken met een luxeproduct als diamant?”
  [naar artikel]
 17. België wil software om drugsgeld in cryptomunten te traceren: “Europol en de FBI werken er al mee” (16/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Drugscommissaris Ine Van Wymersch en minister Annelies Verlinden (CD&V) van Binnenlandse Zaken willen investeren in software om de geschiedenis van cryptotransacties op te sporen. “Want drugsgeld zit niet meer in sportzakken.” De maffiakartels van vandaag stoppen hun geld, behalve in appartementen in Marbella, tegenwoordig in cryptomunten. En daar wil België binnenkort dus graag ook alle geheimen van ontsluierd zien.
  [naar artikel]
 18. Vandaag 85 jaar geleden: de zwaarste aardbeving in de geschiedenis van België (11/06/2023 - Express)
  Op 11 juni 1938 werd België letterlijk wakker geschud. In Ronse gebeurde een zware aardbeving die over heel België gevoeld werd. Met een kracht van 5,6 op de schaal van Richter, was het de zwaarste beving in de geschiedenis van België. Alleen in 1692, lang voor het ontstaan van België, schudde de aardkorst van ons […]
  [naar artikel]
 19. Onze reporter stelde drie vragen aan Van Gaal: “Ik verwacht geen ruime zege van België” (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Louis van Gaal is er gerust op: België zal Nederland de eerste plek in de Nations League niet meer afsnoepen. Wij gingen de temperatuur meten op zijn persconferentie in Zeist: “Ik ben jaloers op Courtois.”
  [naar artikel]
 20. Ook in grensgemeenten onbegrip over Nederlandse coronapas in horeca: “Een paar kilometer verder in België lijkt alles normaal” (13/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het ziet ernaar uit dat Nederlanders vanaf 25 september verplicht een coronapas moeten laten zien als ze op café of restaurant willen gaan. “Ronduit belachelijk”, vinden horeca-uitbaters net over de grens in Zundert. Ze vrezen dat het hen vooral geld gaat kosten, dat ze minder klanten zullen hebben en ze begrijpen niet vanwaar de maatregel plots komt. “Er zit in Den Haag een regering die wereldvreemd is.”
  [naar artikel]
 21. ONZE OPINIE: Een hervorming over pensioenen moet werken belonen. Niet minder, maar meer (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minder minder minder. Het is de aangebrande slogan van de Nederlandse politicus Geert Wilders, maar dat woord klinkt vandaag wel door onze straten. Er zijn minder vluchten. Er is minder toegang tot zorg. We consuminderen omdat het niet anders kan.
  [naar artikel]
 22. ONZE OPINIE. “Rouw is voor iedereen anders. En zeker in België, waar de overheid meer hulp biedt aan wie gehuwd is dan wie ongehuwd is” (10/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Waarom krijgt de getrouwde vrouw financiële hulp wanneer haar man overlijdt en ze een huis moet afbetalen en twee kinderen moet onderhouden en de ongetrouwde vrouw in exact dezelfde situatie niks? De burgerlijke staat bepaalt wat je krijgt in het leven na de dood”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Sommige mensen voelen zich anno 2023 meer verbonden door het gezin dat ze vormen dan door een ring om hun vinger.”
  [naar artikel]
 23. "400.000 euro is veel geld, maar het is maar 0,01 procent van het budget": Tom Waes over de kritiek op 'Het verhaal van Vlaanderen' (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik maak al twintig jaar tv, maar dit is toch van een andere orde.” Voor tv-maker Tom Waes (54) is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ zo mogelijk het relevantste wat hij ooit deed. Geen wonder, want hij slaagde erin om wekelijks meer dan een miljoen kijkers warm te maken voor geschiedenis. Al kwam er ook veel kritiek, over “propaganda” en “misbruik van overheidssteun”. Nu de laatste aflevering uitgezonden is, blikt Tom Waes in ‘Dag Allemaal’ uitgebreid terug. “Hier en daar stonden flaminganten op hun achterste poten. ‘Dit lijkt steeds meer het verhaal van België dan dat van Vlaanderen.’”
  [naar artikel]
 24. Union presenteert boek bij 125-jarig jubileum van Union Soixante tot ‘back in Europe’: “Geschiedenis kan je niet kopen” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De renaissance van Union in België - en Europa dit seizoen - past bij het komende jubileum: op 1 november bestaat Union 125 jaar. Voor die gelegenheid stelde de club een officieel boek voor over zijn rijke 125-jarige geschiedenis. “Het geeft onze club nog meer glans als je weet welke strijden hier in dit stadion gestreden zijn”, zegt CEO Philippe Bormans.
  [naar artikel]
 25. ONZE OPINIE. Nu bijna alle volwassen Vlamingen gevaccineerd zijn: wanneer krijgen we onze Vrijheidsdag? (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vaccinatiegraad in Vlaanderen klimt bij volwassenen boven de tachtig procent. Ook in Wallonië zitten ze al aan zeventig procent. “Wat nu, beste politici en experts?”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “We hebben gedaan wat u ons vroeg. Wanneer krijgen we onze Vrijheidsdag?”
  [naar artikel]
 26. ONZE OPINIE. “Bouchez en De Wever inspireren zich meer op Bruno Tobback dan op Emmanuel Macron” (23/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Terwijl in België de pensioenplannen van minister Karine Lalieux (PS) bij iedere poging duurder worden, trotseert de Franse president Emmanuel Macron een woedend land om het sociaaleconomisch voor erger te behoeden”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En zelfs partijen die terecht voor sociaaleconomische hervormingen pleiten, zoals N-VA en MR, staan op de rem. Ze lijken meer op Bruno Tobback dan op Emmanuel Macron.”
  [naar artikel]
 27. Wereld geniet van wielergek Vlaanderen: “Van mij mag het WK ieder jaar in België zijn” (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat Vlaanderen een koersgekke regio is, wisten wij al langer. Maar nu maakt ook de wereld kennis met de wielergekte in Vlaanderen. Er zijn niets dan lovende woorden voor het publiek langs de kant: “Van mij mag het WK ieder jaar in België zijn.”
  [naar artikel]
 28. Steeds meer landen schrappen quarantaine voor wie niet ziek is: kan België nog achterblijven? “Als we niks doen, ondermijnen we onze economie” (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk... In al die landen ging het quarantainebeleid de voorbije dagen op de schop. Door de band genomen geldt: wie niet ziek is, hoeft zich niet meer te isoleren. De vraag is of België nog kan achterblijven. “Er wordt volop nagedacht over nieuwe regels.”
  [naar artikel]
 29. ONZE OPINIE. Vaccineer verder. Ook in Vlaanderen. Maak er een onophoudelijke queeste van (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Daar zitten we dan met ons 'wereldrecord' vaccineren. Het is altijd gevaarlijk om dergelijke grootspraak te hanteren. Vlaanderen is bijzonder goed gevaccineerd, maar onze regio voert het klassement niet aan in de wereld. En België zeker niet. Portugal staat bovenaan op het podium. Maar we moeten weer aan de bak in golf vier. Zelfs met 80% van de Vlamingen die geprikt zijn. Zelfs met 75% van de Belgen die een vaccin kregen.
  [naar artikel]
 30. “De grootste stunt ooit in het vrouwenvoetbal”: Red Flames schrijven geschiedenis! De Caigny trapt België voorbij Italië naar kwartfinales EK (19/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geschiedenis! De Red Flames hebben zich voor de eerste keer ooit geplaatst voor de kwartfinales van een groot toernooi. De laatste EK-groepsmatch tegen Italië - een zenuwslopende partij - werd gewonnen met 0-1. Tine De Caigny trapte het enige doelpunt van de avond overtuigend binnen. In de kwartfinales treffen ze vrijdag Zweden. “Dit is enorm belangrijk voor het vrouwenvoetbal in België”, aldus De Caigny.
  [naar artikel]
 31. Rode Kruis Vlaanderen, Oxfam België en SOS Kinderdorpen halen 565.000 euro op voor slachtoffers aardbeving Marokko (19/09/2023 - VRT NWS)
  Rode Kruis Vlaanderen, SOS Kinderdorpen België en Oxfam België hebben sinds de aardbeving in Marokko al 565.000 euro ingezameld. Het geld gaat ter plaatse vooral naar acute noden zoals voedsel, water, onderdak en medische hulp. “De situatie in Marokko is nog steeds zorgwekkend, onze oproep blijft openstaan.”
  [naar artikel]
 32. Vincent Van Peteghem: “België kan Bitcoin niet legaliseren” (02/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vincent Van Peteghem: “België kan Bitcoin niet legaliseren” Gevraagd naar de mogelijkheid om de bekendste cryptmunten te legaliseren zoals in El Salvador, zei minister Vincent Van Peteghem (CD&V) dat dit scenario “hoogst onwaarschijnlijk” was. De goedkeuring van de “Bitcoin-wet” afgelopen juni en de recente inwerkingtreding ervan in El Salvador hebben de nieuwsgierigheid gewekt van veel waarnemers, waaronder onze politici. Federaal volksvertegenwoordiger Emmanuel Burton […] Lees dit artikel: Vincent Van Peteghem: “België kan Bitcoin niet legaliseren”
  [naar artikel]
 33. “Ik werd uitgescholden voor nazi. Waanzin”: Tom Waes blikt terug op 'Het Verhaal van Vlaanderen' (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik maak al twintig jaar tv, maar dit is toch van een andere orde.” Voor tv-maker Tom Waes (54) is ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ zo mogelijk het relevantste wat hij ooit deed. Geen wonder, want hij slaagde erin om wekelijks meer dan een miljoen kijkers warm te maken voor geschiedenis. Al kwam er ook veel kritiek, over ‘propaganda’ en ‘misbruik van overheidssteun’. Nu de laatste aflevering uitgezonden is, blikt Tom Waes in Dag Allemaal uitgebreid terug. “Hier en daar stonden Flaminganten op hun achterste poten. ‘Dit lijkt steeds meer het verhaal van België dan dat van Vlaanderen.’”
  [naar artikel]
 34. “Ik ben niet meer in de beste conditie, maar als ik een bal zie dan komt het allemaal terug": Ronaldinho klaar voor galamatch op Belgische bodem (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een Goddelijke Kanarie geland in België. Niemand minder dan Ronaldinho (42) speelt morgen mee in de ‘Circus Cup’, een galamatch tussen AA Gent en Standard. “Een eer om in België te zijn”, lachte de gewezen superster.
  [naar artikel]
 35. ONZE OPINIE. Rousseau stelt zich terecht vragen, maar het is de PS die Molenbeek maakte/kraakte (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Als ik door Molenbeek rijd, dan voel ik me niet in België.” De uitspraak van Conner Rousseau (Vooruit) is voldoende om weldenkend Vlaanderen te doen stijgeren. Het is ook voldoende om de gewone man van Joachim Coens (cd&v) te doen knikken dat ook de socialisten de vervreemding durven opmerken. Het dorp of de wijk dat een deel enkel nog herkent van op de oude ansichtkaart. Zo bezong Wim Sonneveld het.
  [naar artikel]
 36. ONZE OPINIE. “80% van de Oekraïense vluchtelingen werkt in Nederland. Niet in België. Een uitdaging, maar vooral een kans” (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Zuhal Demir kan chargeren over vluchtelingen, maar ze opvangen? Nee, dat is federale materie. Net zoals kerncentrales, maar dat was dan weer geen probleem. Vlaanderen organiseerde nochtans succesvol de opvang voor Oekraïense vluchtelingen. Waar het wél schort, is ze aan het werk helpen. 80% van de Oekraïense vluchtelingen in Nederland is aan het werk. Daar zijn wij nog lang niet”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.
  [naar artikel]
 37. Minister Dedonder: “België heeft nu meer dan 100 militairen in Kaboel” (24/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Minister Dedonder: “België heeft nu meer dan 100 militairen in Kaboel” België zou nu meer dan honderd militairen op de luchthaven van Kaboel hebben. Dat zei minister van Defensie Ludevine Dedonder (PS) maandag in Terzake. Defensie houdt rekening met “alle mogelijke opties” zei de minister. Daarmee sluit ze niet uit dat Belgische militairen kunnen worden ingezet om mensen veilig op de luchthaven in Kaboel te krijgen. […] Lees dit artikel: Minister Dedonder: “België heeft nu meer dan 100 militairen in Kaboel”
  [naar artikel]
 38. “België valt als team uiteen als je ze frustreert”: WK-tegenstander meent te weten hoe het onze code kan kraken (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De mening van Roberto Martínez over de loting van het WK voetbal kan u hier lezen. Maar hoe denken onze tegenstanders over onze Rode Duivels als opponent? De bondscoach van Canada heeft alvast een opmerkelijke mening: “Ik heb twijfels of België als een ploeg functioneert.”
  [naar artikel]
 39. Schopt onze Kedist Deltour het tot Miss Universe? “De verwachtingen liggen hoog, diverse landen zien haar in de top 5” (12/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Of Kedist Deltour (24) naast haar kroon van Miss België ook die van Miss Universe in ontvangst mag nemen, weten we zondagnacht pas. Maar intussen is Miss België-organisatrice Darline Devos ter plekke in Israël en blijken de verwachtingen hoog. “Afgevaardigden van landen beginnen voor het eerst in de geschiedenis spontaan over Kedist te praten tegen mij, terwijl het anders gewoon ‘Ah, die van Belgium’ is”, zegt ze. “En dat voorspelt veel goeds.”
  [naar artikel]
 40. België raakt niet over Europese klimaatlat (23/06/2023 - De Tijd)
  01:00 De Europese Commissie verplicht België 47 procent minder CO2 uit te stoten tegen 2030, maar onze regeringen komen maar aan 43 procent. De zondebok is Vlaanderen, dat een evenredige bijdrage en de fact...
  [naar artikel]
 41. België hoeft klimaatambities niet te verlagen wanneer Bulgarije meer zou doen (08/11/2021 - De Standaard)
  Oost-Europese landen hoeven volgens het Fit for 55-klimaatplan veel minder zware inspanningen te leveren dan België. Vlaanderen ziet dat graag anders, al lijkt dat ijdele en weinig effectieve hoop.
  [naar artikel]
 42. Lijkenpikkers in Waterloo en hoerenlopers in Hofstade: de verborgen geschiedenis van toerisme in België (26/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ons land is altijd een toeristische topbestemming geweest. Maar in het prille begin ging het er compleet anders aan toe. Historici Andreas Stynen en Gerrit Verhoeven schetsen in het boek Bestemming België de turbulente geschiedenis van onze trekpleisters. Een reis door de tijd, letterlijk.
  [naar artikel]
 43. Belg rookt minder illegale sigaretten, maar ons land blijft wel spil in de productie (23/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Minder dan 5% van de sigaretten die in België gerookt worden is illegaal, dat blijkt uit het jaarlijks rapport over de illegale sigarettenhandel in Europa. “In België worden wel steeds meer illegale fabrieken aangetroffen”, zegt Ellen Thewissen van Philip Morris.
  [naar artikel]
 44. Onze chef voetbal zet onze clubs in Europa op scherp voor cruciale week: “Make Belgium Great Again” (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Cruciale week voor onze Belgische ploegen in Europa. AA Gent, Anderlecht en Antwerp moeten zich plaatsen voor de groepsfase van de Europa of Conference League. “Onze coëfficiënt staat onder druk, meer dan ooit moet België punten sprokkelen”, weet onze chef voetbal. “Vijf vertegenwoordigers in Europa is de boodschap.”
  [naar artikel]
 45. Viert België feest op de juiste dagen? “Schaf Hemelvaart af” (08/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Onder andere Frankrijk herdenkt vandaag het einde van de Tweede Wereldoorlog. In België daarentegen vieren we de capitulatie van de nazi’s al decennialang niet meer. Zouden we dat wel moeten doen volgens onze lezers?
  [naar artikel]
 46. Onze chef voetbal: “Over een halve finale in Qatar, laat staan er wereldkampioen te worden, zullen we vanaf nu maar beter zwijgen, zeker?” (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dan was het Koning Boudewijnstadion nog eens uitverkocht… Nederland veegde de vloer aan met onze Rode Duivels, zag ook onze chef voetbal. Een pijnlijke 1-4, op minder dan zes maanden van het WK. “Nederland overklaste België. Wat Martínez ook probeerde, hij kreeg het op geen enkel moment meer rechtgetrokken.”
  [naar artikel]
 47. Ryanair ziet “minimale verstoringen” door staking in België (24/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  De staking van de in België gebaseerde piloten en cabinemedewerkers van Ryanair leidt slechts tot “minimale verstoringen”. Dat is het standpunt van de directie van de Ierse luchtvaartmaatschappij. “Meer dan 60 procent van het normale vliegschema van en naar de luchthaven van Charleroi en Zaventem wordt vrijdag uitgevoerd”, zegt Ryanair in een persbericht. En over het hele netwerk is vrijdag “minder dan 2 procent van de 3.000 vluchten door stakingen geïmpacteerd”.
  [naar artikel]
 48. ONZE OPINIE. “Je wil niet onderhandelen met terroristen over terroristen. Maar er valt iets te zeggen om met dichtgeknepen neus Olivier Vandecasteele te ruilen” (28/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Moet de door Iran gegijzelde Olivier Vandecasteele geruild worden voor een Iraanse terrorist die hier 20 jaar cel uitzit? Je wil niet onderhandelen met terroristen en zeker niet over terroristen. Maar België krijgt Iran niet alleen op de knieën. En de terrorist komt sowieso vrij”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Als alle opties zijn uitgeput, valt er iets te zeggen over een ruil. Maar je wint er geen schoonheidsprijs mee.”
  [naar artikel]
 49. Schopt onze Kedist Deltour het tot Miss Universe? “De verwachtingen liggen hoog, verschillende landen zien haar in de top 5" (11/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Of Kedist Deltour (24) naast haar kroon van Miss België ook die van Miss Universe in ontvangst mag nemen, weten we zondagnacht pas. Maar intussen is Miss België-organisatrice Darline Devos ter plekke in Israël en blijken de verwachtingen hoog. “Afgevaardigden van landen beginnen voor het eerst in de geschiedenis spontaan over Kedist te praten tegen mij, terwijl het anders gewoon ‘Ah, die van Belgium’ is”, zegt ze. “En dat voorspelt veel goeds.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy