De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

President Loekasjenko brengt bezoek aan Russische troepen in Wit-Rusland

Het Laatste Nieuws

06/01/2023 - 13:26

De Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko heeft een bezoek gebracht aan de troepenmacht die bestaat uit Wit-Russische en Russische soldaten op het militair oefenterrein Obuz-Lesnovsky, nabij de zuidwestelijke stad Brest. “De ervaring die is opgedaan bij de samenvoeging van militaire eenheden en formaties is van groot belang voor Wit-Rusland”, verklaarde het Wit-Russische ministerie van Defensie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wit-Russische president Loekasjenko brengt volgende week bezoek aan China (25/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko, een uitgesproken bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, zal van dinsdag tot donderdag een officieel bezoek brengen aan China. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 2. Ruilt de omstreden Wit-Russische president Loekasjenko de onafhankelijkheid van zijn land voor de steun van Rusland? (03/09/2020 - VRT NWS)
  De Russische premier Misjoestin en een delegatie ministers zijn vandaag in Minsk voor een ontmoeting met president Loekasjenko. Het is het eerste bezoek van de Russische regering aan Wit-Rusland sinds de betwiste presidentsverkiezingen van 9 augustus. President Aleksandr Loekasjenko ligt zwaar onder vuur en lijkt iedere steun van de bevolking kwijt te zijn. Maar Rusland reikt de hand en lijkt nu toch bereid om zich volledig achter de fel omstreden president te scharen. Maar de prijs die Loekasjenko in ruil betaalt, is groot.
  [naar artikel]
 3. Herverkiezing Loekasjenko brengt Wit-Russische oppositie op straat (10/08/2020 - Express)
  De ‘laatste dictator van Europa’ Alexander Loekasjenko mag zijn zesde termijn als president van Wit-Rusland starten. Hij haalde 79,7 procent... The post Herverkiezing Loekasjenko brengt Wit-Russische oppositie op straat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Wit-Rusland en Rusland gaan gezamenlijke troepen ontplooien (10/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Wit-Rusland en Rusland zullen gezamenlijke troepen ontplooien. Dat zegt de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Hij geeft als reden dat de situatie aan de westelijke grenzen van Rusland en Wit-Rusland - officieel de Uniestaat van Rusland en Wit-Rusland - zou verslechteren.
  [naar artikel]
 5. Omstreden Wit-Russische president Loekasjenko klampt zich vast aan Russische "grote broer" (14/09/2020 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is in Sotsji, in Rusland voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Het is de eerste keer dat Loekasjenko naar het buitenland reist, sinds er massaal gedemonstreerd wordt tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen van vorige maand. Rusland is de laatste steun en toeverlaat van Loekasjenko, elke hulp is voor hem broodnodig.
  [naar artikel]
 6. Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet (31/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet Rusland zal Wit-Rusland de komende weken ondersteunen met een krediet van omgerekend 410 miljoen euro. Bij een ontmoeting tussen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en de Russische president Vladimir Poetin is overeengekomen dat het geld tegen eind juni wordt uitbetaald. Dat heeft Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov zaterdag gezegd aan de Russische persagentschappen. Concreet gaat het om […] Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet
  [naar artikel]
 7. Belarussische president Loekasjenko brengt volgende week bezoek aan China (25/02/2023 - Knack)
  De Belarussische president Aleksandr Loekasjenko zal van dinsdag tot donderdag een officieel bezoek brengen aan China. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag aangekondigd. ‘Op uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping zal de president van Belarus, Aleksandr Loekasjenko, een bezoek brengen aan de staat China van 28 februari tot 2 maart’, verklaarde Hua Chunying, woordvoerder van het ministerie. Loekasjenko is een dichte bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin en steunt de Russische inval en oorlog in Oekraïne, waarvan Belarus financieel en politiek afhankelijk is. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Qin Gang vertelde zijn Wit-Russische ambtgenoot Sergei Aleinik vrijdag aan de telefoon al over de wil van Peking om met Minsk samen te werken om hun wederzijds politiek vertrouwen te verdiepen, aldus een verklaring van het Chinese ministerie. In september kondigden Xi Jinping en Aleksandr Loekasjenko een strategisch partnerschap “van alle tijden” aan tijdens een ontmoeting in Samarkand in Oezbekistan. The post Belarussische president Loekasjenko brengt volgende week bezoek aan China appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 8. Wit-Russische president beveelt verrassende inspectie van de troepen (13/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft een onaangekondigde inspectie van het leger bevolen. Met die inspectie wil de president nagaan of de troepen in staat zijn de veiligheid van de voormalige Sovjetrepubliek en bondgenoot van Rusland te verzekeren, kondigt het ministerie van Defensie aan.
  [naar artikel]
 9. Wagnerleider Prigozjin niet (meer) in Wit-Rusland, zegt Wit-Russische president Loekasjenko (06/07/2023 - VRT NWS)
  Jevgeni Prigozjin, de leider van de privémilitie Wagner is niet (meer) in Wit-Rusland. Dat heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko gezegd op een persconferentie met buitenlandse journalisten. Prigozjin is volgens Loekasjenko in Sint-Petersburg, in Rusland.
  [naar artikel]
 10. Wit-Rusland en Rusland ontplooien gezamenlijke troepen uit angst voor Oekraïense aanval: “Kiev wil tweede Krimbrug aanrichten” (10/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verdenkt Oekraïne ervan plannen te smeden om zijn land aan te vallen. Dat heeft hij gezegd tegen staatspersbureau Belta. Om die reden heeft Loekasjenko met de Russische president Vladimir Poetin afgesproken om de militaire aanwezigheid bij de grenzen te vergroten.
  [naar artikel]
 11. Wit-Russische president Loekasjenko zegt op te stappen zodra nieuwe grondwet van kracht wordt (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De omstreden Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko zal naar eigen zeggen geen president meer zijn eens de nieuwe grondwet in Wit-Rusland van kracht wordt. Dat heeft hij volgens het officiële Wit-Russische nieuwsagentschap Belta gezegd tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in Minsk.
  [naar artikel]
 12. Russische president Poetin voor het eerst in drie jaar op bezoek in Minsk: trekt hij Wit-Rusland mee in de oorlog? (19/12/2022 - VRT NWS)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft voor het eerst in drie jaar een bezoek gebracht aan buurland Wit-Rusland. Met zijn ambtsgenoot en bondgenoot Aleksandr Loekasjenko praatte hij over een intensere samenwerking tussen Rusland en Wit-Rusland, ook militair. In Oekraïne voedt het bezoek de vrees dat Poetin zijn bondgenoot wil overtuigen om deel te nemen aan een nieuw offensief. Wat zit er achter dit bezoek? Professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB) geeft duiding.
  [naar artikel]
 13. Rusland start met verplaatsing kernwapens naar Wit-Rusland, stelt Loekasjenko (25/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland is volgens de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko gestart met de verplaatsing van kernwapens naar Wit-Rusland. De Russische president Vladimir Poetin had die ontplooiing in maart aangekondigd.
  [naar artikel]
 14. Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko heeft (onaangekondigd) de eed afgelegd (23/09/2020 - VRT NWS)
  Aleksander Loekasjenko heeft vandaag de eed afgelegd om zichzelf op te volgen als president van Wit-Rusland, dat meldt het Wit-Russische persagentschap BelTa. De ceremonie was niet aangekondigd. Al weken wordt er geprotesteerd in Wit-Rusland tegen de verkiezingsuitslag en het regime van Loekasjenko. De oppositie heeft al laten weten dat ze de verkiezingsresulaten nooit zal aanvaarden en eist nieuwe verkiezingen.
  [naar artikel]
 15. Loekasjenko: Wit-Rusland zal Russische kernwapens “binnen enkele dagen” ontvangen (13/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko (68) beweert dat zijn land al “binnen enkele dagen” tactische kernwapens van Rusland zal ontvangen. Dat is nog vroeger dan Rusland vorige week meldde. Loekasjenko liet bovendien weten dat Wit-Rusland ook Russische langeafstandsraketten kan huisvesten als dat ooit nodig zou zijn.
  [naar artikel]
 16. President Loekasjenko geeft toe: dat Wit-Rusland migranten grens hielp oversteken is "absoluut mogelijk" (20/11/2021 - VRT NWS)
  In een interview met de Britse openbare omroep BBC heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko toegegeven dat het "absoluut mogelijk" is dat zijn troepen migranten hielpen om de grens met Polen over te steken. Maar dat de migranten doelbewust naar Wit-Rusland werden gehaald, ontkent hij dan weer.
  [naar artikel]
 17. "Poging tot bloedbad en revolutie in Wit-Rusland is mislukt", zegt president Loekasjenko die uithaalt naar Rusland (04/08/2020 - VRT NWS)
  Enkele dagen voor de verkiezingen verwijt de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko zijn buren in Rusland dat die gepoogd hebben om zijn regime te ondermijnen. In Minsk zijn enkele dagen geleden een dertigtal leden van de Russische huurlingengroep Wagner opgepakt. De voorbije weken hebben tienduizenden Wit-Russen betoogd tegen het autoritaire regime van Loekasjenko.
  [naar artikel]
 18. Wit-Russische president Loekasjenko verschijnt in het openbaar na geruchten over slechte gezondheid (15/05/2023 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is opnieuw in het openbaar verschenen na speculaties over zijn gezondheid. De Wit-Russische staatszender heeft een foto van de president gepubliceerd tijdens een bezoek aan een militair commandocentrum. Het was zijn eerste publieke optreden na bijna een week.
  [naar artikel]
 19. Loekasjenko naar Rusland voor overleg met Poetin (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en zijn Russische collega Vladimir Poetin treffen elkaar maandag in de Russische badplaats Sotsji...
  [naar artikel]
 20. Wit-Russische president Loekasjenko: “Prigozjin bevindt zich in Rusland” (06/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wagner-baas Jevgeni Prigozjin bevindt zich niet in Wit-Rusland. Dat heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko gezegd.
  [naar artikel]
 21. President Loekasjenko wint verkiezingen in Wit-Rusland (28/03/2019 - De Morgen)
  De Wit-Russische president Loekasjenko behaalde volgens exitpolls gisteren 80 procent van de stemmen bij de presidentsverkiezingen. Zo verzekert hij zich van een vijfde mandaat.
  [naar artikel]
 22. Ongemakkelijk bezoek van Loekasjenko bij Poetin: “Alsof ik nee kon zeggen” (18/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft vrijdag een bezoek gebracht aan zijn Russische collega Vladimir Poetin in Moskou. Beide presidenten gaven ook een opmerkelijke persconferentie waarin nauwelijks een woord gerept werd over de oorlog in buurland Oekraïne.
  [naar artikel]
 23. Ongemakkelijk bezoek van Loekasjenko bij Poetin: “Alsof ik nee kon zeggen” (18/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft vrijdag een bezoek gebracht aan zijn Russische collega Vladimir Poetin in Moskou. Beide presidenten gaven ook een opmerkelijke persconferentie waarin nauwelijks een woord gerept werd over de oorlog in buurland Oekraïne.
  [naar artikel]
 24. Wit-Rusland: Loekasjenko beraamde moorden op critici (05/01/2021 - Express)
  De Wit-Russische president Loekasjenko zou moorden op verschillende van zijn politieke tegenstanders beraamd hebben, onder wie ook een onderzoeksjournalist die... The post Wit-Rusland: Loekasjenko beraamde moorden op critici appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Merkel en Macron bellen met Loekasjenko en Poetin over migranten aan grens Polen-Wit-Rusland (16/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft maandag met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko getelefoneerd over de situatie van de migranten aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Dat meldt de Wit-Russische staatstelevisie. Macron belde naar de Russische president Poetin.
  [naar artikel]
 26. Wit-Russische president Loekasjenko “in kritieke toestand naar ziekenhuis gebracht” na bezoek aan Poetin (28/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko is na zijn ontmoeting met Vladimir Poetin met spoed naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. Dat laat een Wit-Russische oppositieleider weten via Telegram.
  [naar artikel]
 27. Wit-Russische president Loekasjenko “in kritieke toestand naar ziekenhuis gebracht” na bezoek aan Poetin (28/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko is na zijn ontmoeting met Vladimir Poetin met spoed naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. Dat laat een Wit-Russische oppositieleider weten via Telegram.
  [naar artikel]
 28. President van Wit-Rusland 'voert slavernij weer in' (12/04/2019 - De Morgen)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft een methode gevonden tegen arbeidsmigratie naar Rusland: draconische boetes en verplichte tewerkstelling. 'Loekasjenko voelt zich geroepen de slavernij weer in te voeren', zeggen critici.
  [naar artikel]
 29. Loekasjenko op bezoek in China: “Geen enkel onderwerp is uitgesloten voor samenwerking” (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft woensdag tijdens zijn bezoek aan China, in Peking de Chinese minister-president Li Keqiang ontmoet. Hij spreekt woensdag ook nog zijn ambtsgenoot Xi Jinping. Loekasjenko heeft in Peking de betrekkingen tussen zijn land en China begroet.
  [naar artikel]
 30. Wit-Rusland gaat met Rusland gezamenlijke strijdmacht ontplooien (10/10/2022 - VRT NWS)
  Wit-Rusland en Rusland gaan een gezamenlijke regionale strijdmacht op de been brengen. Dat heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko aangekondigd. De beslissing is volgens Loekasjenko een reactie op wat hij "een toename van de spanningen aan de westelijke grenzen van het land" noemt. Hij beschuldigt Oekraïne er ook van een aanval voor te bereiden op Wit-Rusland.
  [naar artikel]
 31. Moskou: “Aanslag op Wit-Russische leider Loekasjenko verijdeld” (18/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Russische geheime dienst FSB is een aanslag op president Aleksandr Loekasjenko in Wit-Rusland voorkomen. Samen met de autoriteiten in het naburige Wit-Rusland zijn in Moskou twee mannen gearresteerd, zo maakte de FSB zaterdagavond in Moskou bekend. Een van hen zou ook het Amerikaanse staatsburgerschap bezitten.
  [naar artikel]
 32. Europa zet Loekasjenko op straflijst (12/10/2020 - De Tijd)
  21:09 De Europese lidstaten gaan sancties treffen tegen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Ook Rusland komt in het vizier.
  [naar artikel]
 33. En toen ging Loekasjenko bedelen bij oom Poetin (15/09/2020 - De Morgen)
  De in het nauw gedreven Wit-Russische president Loekasjenko heeft van de Russische president Poetin zoveel steun gekregen dat hij de massademonstraties in zijn land even kan negeren. Poetin kwam maandag over de brug met geld, stuurde militairen ‘op oefening’ en zei het Westen zich niet met Wit-Rusland te bemoeien.
  [naar artikel]
 34. Gebruikt Rusland energiemacht om Wit-Rusland tot een fusie te dwingen? (14/02/2020 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft zich opnieuw boos gemaakt op Rusland. Volgens hem zet Moskou zijn land via het onderbreken van de leveringen van aardgas en olie onder druk om een fusie aan te gaan. "Ik zal dat nooit toestaan", belooft Loekasjenko.
  [naar artikel]
 35. Heeft de Wit-Russische president Loekasjenko het Russische invasieplan per ongeluk onthuld? (02/03/2022 - Express)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft in een korte video mogelijk de Russische invasieplannen met de rest van de wereld gedeeld. Op een kaart in het videofragment zien we onder meer hoe Oekraïne in vier delen is opgesplitst. Op zeer professorale toon, met een stok in de hand, spreekt Alexander Loekasjenko in de video zijn […]
  [naar artikel]
 36. Loekasjenko nodigt andere landen uit voor Uniestaat met Rusland: “Er zullen kernwapens zijn voor iedereen” (29/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wil kernwapens aanbieden aan alle landen die bij de “Uniestaat van Rusland en Wit-Rusland” willen horen. Dat heeft hij gezegd in een interview met de Russische staatszender Russia 1.
  [naar artikel]
 37. President Wit-Rusland beveelt leger om “territoriale integriteit te verdedigen” (22/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft het leger opgedragen om “de dwingendste maatregelen” te gebruiken om pogingen om zijn regering omver te werpen, te beëindigen. Dat heeft hij gezegd tijdens een bezoek aan een militaire basis in Grodno, nabij de grens met Polen in het westen van Wit-Rusland.
  [naar artikel]
 38. Poetin geeft Loekasjenko lening van 1,5 miljard dollar (14/09/2020 - Knack)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft Wit-Rusland een lening toegezegd van 1,5 miljard dollar. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt na een onderhoud met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko in de Russische badplaats Sotsji.
  [naar artikel]
 39. Topoverleg Poetin en Loekasjenko over Wit-Rusland (15/08/2020 - De Tijd)
  15:56 Vladimir Poetin is nog een van de weinig overgebleven bondgenoten van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko.
  [naar artikel]
 40. Loekasjenko zet de deur open voor Wit-Russische kernraketten (18/02/2022 - Express)
  De president van Wit-Rusland, Aleksandr Loekasjenko, heeft bekendgemaakt dat het land klaar is om kernraketten op zijn grondgebied te plaatsen, mocht het tot een escalatie komen met het Westen. In eerste instantie zou het gaan om Russische kernwapens, maar ook de optie tot eigen “super-nucleaire wapens” ligt op tafel. De president deed de uitspraken bij […]
  [naar artikel]
 41. Experts over Wit-Rusland na ontmijning Wagner-opstand: “Loekasjenko mag even ‘shinen’ maar zit nog altijd in de broekzak van Poetin” (26/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De verhuis van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin naar Wit-Rusland kwam er na bemiddeling van de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko. Het betekende meteen ook het einde van de muiterij van de Wagner-groep tegen de Russische legerleiding. Maar meer dan een gloriemomentje is dat voor de Wit-Russische dictator niet. Experts Ria Laenen (KU Leuven) en Tom Simoens (KMS) leggen uit waarom.
  [naar artikel]
 42. Waarom wordt er zo fel geprotesteerd in Wit-Rusland? En  wankelt president Loekasjenko nu echt? 7 vragen en antwoorden  (13/08/2020 - VRT NWS)
  Vanacht gingen de protesten in Wit-Rusland tegen president Aleksandr Loekasjenko hun vierde nacht op rij in. De politie slaat deze protesten hardhandig neer. De herverkiezing van president Loekasjenko, de protesten die daarop volgen en de hardhandige aanpak van de politie roepen heel wat vragen op.
  [naar artikel]
 43. President Loekasjenko van Wit-Rusland roept leger op tot paraatheid (22/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De autoritaire president van Wit-Rusland, Aleksandr Loekasjenko, heeft zijn minister van Defensie zaterdag het bevel gegeven om de “meest strikte...
  [naar artikel]
 44. Loekasjenko ontvangt eerste Russische kernwapens in Wit-Rusland: “Ik zou niet aarzelen om ze te gebruiken” (14/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko bevestigt dat zijn land de eerste Russische tactische kernwapens in ontvangst heeft genomen. De president beweert bovendien dat hij niet zou aarzelen om de kernkoppen ook in te zetten “als we geconfronteerd worden met agressie”, al zou hij dat wel eerst met Poetin overleggen.
  [naar artikel]
 45. Poetin voor het eerst sinds 2019 weer in Wit-Rusland: vrees dat hij het land wil meetrekken in nieuw offensief in Oekraïne (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin is maandag in Wit-Rusland aangekomen voor zijn eerste bezoek aan het land sinds 2019. Hij heeft in de hoofdstad Minsk een overleg met zijn Wit-Russische ambtgenoot Aleksandr Loekasjenko. Volgens waarnemers wil Poetin Loekasjenko er mogelijk van overtuigen een actievere rol te spelen in de strijd in Oekraïne. Poetin gebruikt zijn buurland al als trainingsgebied en invalsbasis voor de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 46. Waarom Loekasjenko zijn leger liever buiten de oorlog in Oekraïne houdt (22/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko steunt Rusland bij de oorlog tegen Oekraïne. Toch is er een cruciale grens die hij nog niet heeft overschreden. Het leger van Wit-Rusland neemt niet direct deel aan de oorlog. Vrijwel zeker is dat Vladimir Poetin erom vraagt, maar dat Loekasjenko het tot nu toe weigert.
  [naar artikel]
 47. Poetin laat Loekasjenko nog niet vallen (14/09/2020 - De Tijd)
  19:28 Nu de protesten tegen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko niet gaan liggen, blijft één reddingsboei over: Rusland. Maar de liefde is koeltjes.
  [naar artikel]
 48. Loekasjenko nodigt andere landen uit voor Uniestaat met Rusland: “Er zullen kernwapens zijn voor iedereen” (29/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wil kernwapens aanbieden aan alle landen die bij de “Uniestaat van Rusland en Wit-Rusland” willen horen. Dat heeft hij gezegd in een interview met de Russische staatszender Russia 1. Het interview werd zondag uitgezonden, maar wanneer het is opgenomen, is niet helemaal duidelijk.
  [naar artikel]
 49. Loekasjenko biedt “kernwapens aan voor iedereen” die toetreedt tot Russisch-Wit-Russische alliantie (29/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Alexandr Loekasjenko zei dat als een ander land zou willen toetreden tot een Russisch-Wit-Russische unie, er “kernwapens voor iedereen” zouden kunnen zijn. Rusland en Wit-Rusland maken formeel deel uit van een Uniestaat, een grenzeloze unie en alliantie tussen de twee voormalige Sovjetrepublieken. In het kader van die alliantie, is Rusland begonnen met het plaatsen van kernkoppen op Wit-Russisch grondgebied.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy