De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts + win 5 exemplaren

Gezond.be

07/01/2023 - 06:12

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts te […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Al het eten van de wereld’ van Daphne Aalders & Aurélie Geurts + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin + win 5 exemplaren (21/01/2023 - Gezond.be)
    Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Oak’ van Marcelo Ballardin + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  2. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere + win 5 exemplaren (26/11/2022 - Gezond.be)
    Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere te delen. Als je nog inspiratie wil, […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  3. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Proef Korea’ van Ae Jin Huys + win 3 exemplaren (04/03/2023 - Gezond.be)
    Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Proef Korea’ van Ae Jin Huys te delen. Als je nog inspiratie wil, […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Proef Korea’ van Ae Jin Huys + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  4. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren (12/11/2022 - Gezond.be)
    Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  5. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Heerlijk simpel’ van Foodbag + win 3 exemplaren (17/12/2022 - Gezond.be)
    Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Heerlijk simpel’ van Foodbag te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Heerlijk simpel’ van Foodbag + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  6. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Framily Food’ van Sandra Bekkari + win 5 exemplaren (25/02/2023 - Gezond.be)
    Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Framily Food’ van Sandra Bekkari te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Framily Food’ van Sandra Bekkari + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  7. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton + win 3 exemplaren (11/02/2023 - Gezond.be)
    Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  8. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Low carb on a budget’ van Julie Van den Kerchove + win 3 exemplaren (18/03/2023 - Gezond.be)
    Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Low carb on a budget’ van Julie Van den Kerchove te delen. Als […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Low carb on a budget’ van Julie Van den Kerchove + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  9. Al het eten van de wereld in de Seefhoek (29/11/2022 - Knack)
    Onze voorouders ontdekten de wereld en namen alles mee: specerijen, koffie, tomaten, aardappels. Met diezelfde insteek trekt Daphne Aalders de Seefhoek in, op zoek naar exotische ingrediënten voor haar recepten. Demba Mbengue, uitbater van Sunu Market‘Dit is de typische Congolese boon. Als je hem kookt, wordt hij heel zacht’, zegt Demba Mbengue terwijl hij de groene bonen aanwijst die uitgestald liggen in een houten kist. In Sunu Market verkoopt hij vooral Afrikaanse, maar ook Aziatische en Latijns-Amerikaanse producten.Mbengue vindt het fijn als mensen zijn producten leren kennen. ‘Hoe meer mensen ze ontdekken, hoe meer mensen ze kopen, hoe meer werk dat creëert in de regio’s waar ze vandaan komen. Dat is ook belangrijk.’Vijftien jaar geleden startte voormalig culinair journalist Daphne Aalders een kookatelier op het De Coninckplein in Antwerpen. Ze was toen niet vertrouwd met de buurt, maar zodra ze de wijk leerde kennen, ontdekte ze naar eigen zeggen het paradijs. ‘Als je hier rondwandelt, voelt het alsof je op vakantie bent.’Rachid Ghannouch, uitbater van Olayfa‘Welke van deze amandelen zijn de beste?’ vraagt Aalders aan Rachid Ghannouch, die een Marokkaanse winkel uitbaat. ‘Dat hangt er vanaf waarvoor je ze wilt gebruiken’, lacht hij. En voor we verder kunnen praten, duwt hij een schep onder onze neus. ‘Proef maar.’Inspiratie voor haar recepten vindt Aalders in deze buurtwinkels. ‘Om te reizen hoef je het land niet per se uit te gaan’, zegt ze, ‘de hele wereld zit hier’. Als ze nieuwe producten ontdekt, vraagt ze de winkeliers om uitleg.In haar atelier ontvangt Aalders groepen die zich willen verdiepen in de zogenaamde exotische keukens. ‘Alle ingrediënten die je daarvoor nodig hebt, vind je in dit type winkels.’ Voor wie daar niet zomaar durft binnen te stappen, organiseert ze ook culinaire wandelingen. ‘Eenmaal binnen, kijken de mensen hun ogen uit.’Marcel Chin, uitbater van Asia FoodIn Chinatown slaat Aalders een praatje met Marcel Chin, die al dertig jaar Asia Food uitbaat. Hij vindt het jammer dat traditionele gerechten verwesterd worden. ‘Tegenwoordig heb je kant-en- klare Samyangnoedels met carbonara- of kaassmaak. Daar is niets Aziatisch meer aan.’‘Maar eten zorgt wel voor verbinding’, zegt Aalders. ‘Dat klopt’, beaamt Chin. ‘En daar is de Chinese gemeenschap heel goed in. Misschien een tip voor westerlingen die in onze restaurants komen eten: bestel niet één gerecht alleen voor jezelf. Waarom zou je niet delen? Als wij uiteten gaan, is dat altijd met een grote groep. En als de tafel er tegen het einde van de avond uitziet als een slagveld, weet je dat het een geslaagde maaltijd was.’Daphne Aalders, auteur van Al het eten van de wereldDe Seefhoek in Antwerpen-Noord evolueerde de laatste decennia van een volkse wijk tot een diverse buurt met 127 nationaliteiten. ‘De Seefhoek heeft veel te bieden’, zegt Aalders. ‘Zonder de mensen van over de hele wereld, die vaak in een grootstad aankomen en daar een winkel beginnen om te overleven, zou mijn kookboek er vandaag niet liggen.’In Al het eten van de wereld staan enkele traditionele gerechten, maar meestal geeft Aalders er haar eigen twist aan. ‘Er bestaat slechts één manier om het deeg van de Chinese crystal skin dimsum te maken, maar met de vulling kun je spelen. De Cambodjaanse bananenbloemsalade vul ik met witloof, wat natuurlijk ook mijn eigen interpretatie van dat gerecht is.’Samen met fotografe Aurélie Geurts trekt Aalders als een hedendaagse ontdekkingsreiziger de Seefhoek in, gefascineerd door alles wat in haar ogen exotisch is. In het kookboek vormen de ingrediënten en recepten de sterspelers tegen een decor van buurtwinkels en hun uitbaters. Probeer Daphnes recept voor mungbonenpannenkoekjes via weekend.knack.be/alhetetenvandewereld. Rachid Ghannouch © Aurélie GeurtsMarcel Chin © Aurélie Geurts © Aurélie GeurtsDaphne Aalders © Aurélie GeurtsThe post Al het eten van de wereld in de Seefhoek appeared first on Knack.
    [naar artikel]
  10. Gezonde inspiratie voor het weekend: drie menopauzale fases uit ‘Menokilo’s’ van Leen Steyaert + win 3 exemplaren (01/04/2023 - Gezond.be)
    Weet jij – alweer – niet wat te doen dit weekend? Wij redden je met veel plezier uit de nood, door elke week een ‘gezond’ boek voor te stellen. Deze week delen we de drie menopauzale fases uit ‘Menokilo’s’ van Leen Steyaert. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: drie menopauzale fases uit ‘Menokilo’s’ van Leen Steyaert + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  11. Gezonde inspiratie voor het weekend: drie lifehacks uit ‘Mentale lifehacks’ van Caroline Bruynseels + win 5 exemplaren (11/03/2023 - Gezond.be)
    Weet jij – alweer – niet wat te doen dit weekend? Wij redden je met veel plezier uit de nood, door elke week een ‘gezond’ boek voor te stellen. Deze week delen we drie lifehacks uit ‘Mentale lifehacks’ van Caroline Bruynseels. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen vijf […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: drie lifehacks uit ‘Mentale lifehacks’ van Caroline Bruynseels + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  12. Gezonde inspiratie voor het weekend: drie signalen voor psychische problemen uit ‘Het komt voor in de beste families’ van Griet Frère + win 5 exemplaren (25/03/2023 - Gezond.be)
    Weet jij – alweer – niet wat te doen dit weekend? Wij redden je met veel plezier uit de nood, door elke week een ‘gezond’ boek voor te stellen. Deze week delen we drie signalen voor psychische problemen uit ‘Het komt voor in de beste families’ van Griet Frère. Als je nog inspiratie wil, hebben […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: drie signalen voor psychische problemen uit ‘Het komt voor in de beste families’ van Griet Frère + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  13. Nooit meer de vraag ‘wat eten we vandaag’: deze 5 gerechten zet je graag op het weekmenu (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De vraag ‘wat eten we vandaag’ is ongetwijfeld één van de meest gestelde vragen in elk huishouden. Even geen inspiratie meer voor op het boodschappenlijstje dit weekend? Met deze 4 recepten in je weekmenu schrijft dat lijstje zichzelf. Van vis tot taart en taco’s: aan alles werd gedacht. Aan tafel!
    [naar artikel]
  14. Pascale Naessens brengt nieuw kookboek uit en deelt recept voor gezonde kaaskoekjes: “Groenten zijn niet persé de gezondste keuze” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Vandaag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten hierin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten.
    [naar artikel]
  15. Houd je gezonde voornemens wél vol met het ‘Traagste Dieet ter Wereld’ (15/01/2023 - Gezond.be)
    Ging je in 2023 gezonder eten maar is het eerste pakje friet al gepasseerd? En was je van plan om vandaag niet te koken maar snel even langs de kebabzaak te gaan? Geen paniek! No Fairytales helpt je uit de nood. Met het Traagste Dieet ter Wereld lukt het je wél om dit jaar gezonder […] Het bericht Houd je gezonde voornemens wél vol met het ‘Traagste Dieet ter Wereld’ verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  16. “Voor amper € 6 kook je elke avond iets lekkers”: 5x budgetproof recepten van Sandra Bekkari (21/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De vraag ‘wat eten we vandaag’ is ongetwijfeld de meest gestelde vraag in elk huishouden. Geen zin om daar volgende week weer je hoofd over te breken? Dan snelt gezonde ‘fast food’-schrijfster Sandra Bekkari ter hulp met een weekmenu van 5 recepten die niet alleen gezond maar ook nog eens goedkoop zijn. Budgetkoken was nog nooit zo leuk én makkelijk.
    [naar artikel]
  17. Van een gezonde salade tot heerlijke pizza: deze 5 recepten zet je op tafel voor minder dan 15 euro (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Elke week opnieuw tonnen vol inspiratie hebben om een weekmenu op tafel te toveren? Onmogelijk. Zelfs wij op de redactie van HLN Eten strugglen wel eens. Daarom komen deze recepten van foodstyliste Sonja Peeters als geroepen. Gezonde maaltijd om op maandag mee te starten? Check. Comfortfood om vrijdag de week mee af te sluiten? Dubbelcheck. En dat alles voor minder dan 15 euro. Dat kunnen we niet laten liggen. Aan tafel!
    [naar artikel]
  18. Van een broodje 'pulled rabbit’ tot tempura met konijn: 3 recepten om dit gezonde vlees op een frisse manier klaar te maken (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    De vraag ‘wat eten we vandaag’, passeert in elk gezin weleens tijdens de week. Wat dacht je van een broodje ‘pulled rabbit’ of een tempura met konijn? Van 25 januari tot 1 februari loopt de ‘Week van het konijn’ en voor die gelegenheid zet VLAM het Belgisch konijnenvlees extra in de kijker. Met deze drie recepten tover je eens iets anders op tafel dan de klassieker met pruimen.
    [naar artikel]
  19. Pascale Naessens brengt nieuw kookboek uit en deelt recept voor gezonde kaaskoekjes: “Groenten zijn niet per se de gezondste keuze” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Vrijdag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten erin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten.
    [naar artikel]
  20. Voor amper 3,5 euro een volledige maaltijd: 5 recepten van het HLN Eten-weekmenu die je wil proeven (27/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Wie weinig tijd en inspiratie heeft voor een weekmenu roept al snel een maaltijdbox ter hulp in. Deze 5 recepten van het nieuwe HLN Eten-weekmenu zijn daarentegen nog goedkoper, makkelijk te maken én snel klaar. Zo wordt je week zonder twijfel een smakelijk en betaalbaar succes. Recepten opslaan en koken maar. Welke maaltijd haalt jouw weekmenu volgende week?
    [naar artikel]
  21. “Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers”: Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De vraag ‘wat eten we vandaag’ passeert in elk huishouden meermaals per week. “Ook bij mij is het soms even zoeken”, lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en 3 exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’.
    [naar artikel]
  22. ‘Dikketruiendag’ duurt dit jaar 10 (!) dagen: gelukkig kan je deze trendy, warme exemplaren nog shoppen (11/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
    ‘Dikketruiendag’ duurt dit jaar niet één dag, maar tien dagen. De vernieuwde klimaatactie heet nu ‘Ik trek het mij aan’ en verwacht nog altijd dat je de verwarming een graad lager zet en je mooiste trui aantrekt. Geen inspiratie om dat tien dagen vol te houden? Deze hippe exemplaren hangen nu in de winkelrekken.
    [naar artikel]
  23. Exclusieve voorpublicatie. Tv- en radiopresentatrice Rani De Coninck deelt 3 recepten uit haar kookboek: “Maak de spaghettitaart een dagje op voorhand” (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
    In plaats van ‘Wat eten we vandaag?’, stelt tv-presentatrice Rani De Coninck (52) zichzelf de vraag ‘Wat eten we deze week?’. Het bracht een andere dynamiek teweeg in haar gezin én in haar voorraadkast. Dankzij onder meer mealprepping loopt alles volgens plan en is er nooit een gebrek aan eten op tafel. Ze deelt 3 recepten uit haar boek ‘Rani’s Goed Plan’ om zelf succesvol te mealpreppen deze week.
    [naar artikel]
  24. 3 exclusieve recepten uit ‘Het Kookboek van De Bomma’ uit Familie: “Zelfs hét geheime ingrediënt van het stoofvlees vind je terug in het boek” (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Nergens smaakt het eten beter dan... bij de bomma. Dat is ook de makers van ‘Familie’ niet ontgaan. Met ‘Het Kookboek van De Bomma’ lanceert VTM een nostalgische receptenbijbel met de dagelijkse kost van vroeger tot nu. “Het zijn niet gewoon wat recepten bij elkaar”, aldus actrice Annie Geeraerts (95), die al 31 jaar de bekendste bomma van het land speelt. We delen 3 exclusieve recepten én vragen de bomma achter de geheimen van haar keuken.
    [naar artikel]
  25. Exclusief: 3 lekker gezonde recepten waar ook kinderen van smullen uit het nieuwe boek van Ellemieke Vermolen (07/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Een gezonde levensstijl meegeven aan haar zonen Noah (12) en Zenna (10) is altijd een prioriteit voor Ellemieke Vermolen (45) – jaren de vrouw van topchef Sergio Herman. “Goede voeding is zo belangrijk. Voor je gezondheid, en voor onze planeet. Dat blijft echt wel ergens plakken in die jonge hoofden.” Zelf past ze de ‘80/20-regel’ toe en met haar nieuwe kookboek ‘Lekker gezond’ tovert ze meer plezier in de keuken en aan tafel. Op één ingrediënt bezuinigt ze niet: liefde. Wij mogen drie recepten exclusief publiceren.
    [naar artikel]
  26. Wat eten we vanmiddag? Sandra Bekkari tipt hoe je die brooddoos gezond en makkelijk vult voor jong en oud: “Zorg dat er zéker koolhydraten bij je lunch zitten” (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.”
    [naar artikel]
  27. Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek ‘Groentekost’: “Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek.
    [naar artikel]
  28. 3 recepten uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi: “Elk simpel gerecht kan speciaal gemaakt worden door één kruid of specerij" (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan.
    [naar artikel]
  29. Dit zijn de favoriete veggie recepten van De Morgen-lezers: ‘We maken dit nu wekelijks’ (01/10/2021 - De Morgen)
    Vandaag is het Wereldveggiedag, dé dag om dat stukje vlees van je boodschappenlijst te schrappen. We vroegen de lezers van De Morgen naar hun favoriete vegetarische recepten. ‘Sinds we dit gerecht geprobeerd hebben, eten we het wekelijks.’
    [naar artikel]
  30. Het belang van een gezonde lever: de expert legt uit + win 5 exemplaren van ‘Er ligt meer op je lever dan je denkt’ (13/03/2023 - Gezond.be)
    Jammer genoeg wordt onze lever in de medische wereld – en ook daarbuiten – nog te weinig besproken. Toch is de lever een orgaan met een vitale functie. Maar wat doet de lever juist voor ons lichaam? Hoe ontstaat een belaste lever en hoe kunnen we die vermijden? Amandine De Paepe, voedingswetenschapper en founder van […] Het bericht Het belang van een gezonde lever: de expert legt uit + win 5 exemplaren van ‘Er ligt meer op je lever dan je denkt’ verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  31. Kippenbrochette, vis met rode pesto én brownies: drie gezonde recepten met weinig koolhydraten (09/03/2023 - Het Belang van Limburg)
    Let je op je voeding? Low carb on a budget bundelt zestig recepten die weinig koolhydraten bevatten. Ze zijn eenvoudig samengesteld en ook de bereidingstijd is beperkt. Perfect voor wie na een lange werkdag nog gezond wil eten.
    [naar artikel]
  32. Speculoos is hip: de beste én makkelijkste recepten, gespot op TikTok (18/10/2021 - Het Belang van Limburg)
    De Belgische speculaas van Lotus – over de landsgrenzen vooral bekend als Biscoff – is momenteel de wereld aan het veroveren. Niet alleen in de gedaante van een koekje of pasta, want creatieve keukenprinsen en -prinsessen zwieren de klassiekers in de lekkerste toetjes. Drie TikTok-recepten ter inspiratie, die uitnodigen om voor een keertje géén calorieën te tellen.
    [naar artikel]
  33. 5 originele recepten van Sandra Bekkari voor de paasbrunch: “Zo maak je een quiche zonder bladerdeeg” (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk!
    [naar artikel]
  34. Supervet, dik oké: met deze recepten van Sandra Bekkari is vet niét slecht (18/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
    ‘Je keuken is niet bepaald light, hè?’, ‘Je gebruikt wel veel olijfolie en noten’, ‘Mag ik écht volle yoghurt eten?’. In de vragenrondes na mijn...
    [naar artikel]
  35. Van comfortfood tot het perfecte apérohapje: 5 recepten voor op je weekmenu (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Lang weekend! Dat betekent extra tijd om je weekmenu op punt te stellen én om toch nog voldoende te ontspannen. Van een smeuïge macaroni met kaas en hesp tot een fris trio van groentefrietjes als apéro: dankzij deze 5 recepten uit het HLN Eten-weekmenu tel je elke dag af naar de volgende maaltijd. Is het al etenstijd?
    [naar artikel]
  36. Daphne Wellens stond op de set met bekende beste vriendinnen: “Evelien en Frances mogen mij altijd bellen, zelfs ‘s nachts” (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Voor Daphne Wellens (33) waren de opnames van de nieuwe Streamz-serie ‘F*** You Very, Very Much’ één groot feest, want ze mocht samen met haar vriendinnen Frances Lefebure en Evelien Bosmans op een set staan. Enthousiast vertelt ze over hun goede band, het meterschap en onderlinge concurrentie. “Elk weekend zie ik wel één van de twee, we blijven soms zelfs bij elkaar slapen.”
    [naar artikel]
  37. Dagelijkse kost van Jeroen Meus op tafel vanavond? 3 recepten uit zijn nieuwste boek om er werk van te maken (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek.
    [naar artikel]
  38. “Voor amper 6 euro kook je elke avond iets lekkers”: 5 budgetrecepten van Sandra Bekkari (21/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De vraag ‘wat eten we vandaag’ is ongetwijfeld de meest gestelde vraag in elk huishouden. Geen zin om daar volgende week weer je hoofd over te breken? Dan snelt gezonde ‘fast food’-schrijfster Sandra Bekkari ter hulp met een weekmenu van 5 recepten die niet alleen gezond maar ook nog eens goedkoop zijn. Budgetkoken was nog nooit zo leuk én makkelijk.
    [naar artikel]
  39. Eens iets anders dan asperges en een gekookt eitje: 5 originele recepten van Sandra Bekkari voor de paasbrunch (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk!
    [naar artikel]
  40. “Win 15 gezonde jaren door juist te eten”: hoofddiëtist UZA Michaël Sels schrijft boek met gezonde recepten (26/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
    Door juist te eten, win je vijftien gezonde levensjaren. Geen oneliner van een dieetgoeroe met een hocuspocus-dieet, maar de woorden van Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. Hij vraagt om meer groenten en fruit te eten en voldoende water te drinken. Zo kun je kanker vermijden, schrijft hij in zijn boek Lekker Lang Leven.
    [naar artikel]
  41. Daphne Paelinck trouwt in ‘Thuis’ maar ook in het echte leven: “Ik ben geen bridezilla. Ik verkies een intiem huwelijk” (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Het is zover: vanavond trouwen Christine en Adil in ‘Thuis’. Voor Daphne Paelinck (34) een mooie generale repetitie, want de actrice is zelf verloofd met theatermaker Randall Van Duytekom, de papa van hun dochters Mae (1,5) en Allie (3,5). ‘Ik ben geen bridezilla zoals mijn personage. Ik verkies een héél intiem huwelijk’, vertelt ze in ‘TV Familie’.
    [naar artikel]
  42. Daphne Wellens stond op de set met haar twee bekende beste vriendinnen: “Evelien en Frances mogen mij altijd bellen, zelfs ‘s nachts” (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Voor Daphne Wellens (33) waren de opnames van de nieuwe Streamz-serie ‘F*** You Very, Very Much’ één groot feest, want ze mocht samen met haar vriendinnen Frances Lefebure en Evelien Bosmans op een set staan. Enthousiast vertelt ze over hun goede band, het meterschap en onderlinge concurrentie. “Elk weekend zie ik wel één van de twee, we blijven soms zelfs bij elkaar slapen.”
    [naar artikel]
  43. Van seafood tot crème brûlée: 3 exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek. “Voor een ‘I love you’ op je bord” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
    ‘Ik hou van u zeggen’ met eten is wat Jamie Oliver (46) doet in zijn nieuwste boek ‘Samen eten’. “Het voorbije anderhalf jaar heeft ons doen beseffen hoe waardevol samenzijn is. Dicht bij dierbaren zijn, hun gezichten zien stralen, herinneringen delen en hardop lachen, daar draait het om”, zegt Jamie. “Met goede, doordachte recepten wil ik je in een creatieve flow brengen, zodat je een maaltijd op tafel kan zetten die iedereen zich nog lang zal herinneren. Chic, heel bescheiden, superrelaxed, heel intiem of voor een groter gezelschap.”
    [naar artikel]
  44. Van puree met hamburgers tot roodbaars met paksoi: 5 gerechten van HLN Eten ter inspiratie van je weekmenu (20/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag te hulp. Deze vijf recepten maken er zonder twijfel een smakelijk succes van. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer...
    [naar artikel]
  45. Tuinfeest met vrienden? Vier eenvoudige en snelle recepten waarmee je gegarandeerd scoort (28/04/2022 - Het Belang van Limburg)
    “Eten is heerlijk, eten is genieten”, zo vindt Ellen Van Gool akaKokerellen. En dat eten smaakt nog zo goed als het buiten kan, samen met vrienden. Met deze recepten krijg je meteen zin in zo’n fiësta with friends.
    [naar artikel]
  46. Wat koken we volgende week? 5 nieuwe gerechten van HLN Eten ter inspiratie: van puree met hamburgers tot roodbaars met paksoi (20/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag te hulp. Deze 5 recepten maken er zonder twijfel een smakelijk succes van. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer...
    [naar artikel]
  47. Van pasta tot bladerdeeg: 3 snelle eenpansgerechten van de populaire Britse chef Jamie Oliver voor op drukke weekdagen (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    De wereldberoemde tv-chef Jamie Oliver tovert in zijn kookboek ‘One’ een hele reeks eenpansgerechten op tafel ter inspiratie voor drukke werkweken. “No-nonsense, snel, gemakkelijk én lekker”, vertelt de chef daarover. HLN Eten deelt drie recepten om zelf mee aan de slag te gaan.
    [naar artikel]
  48. 3 exclusieve recepten van Piet Huysentruyt uit nieuwe culinaire biografie: “De moambe is een eerbetoon aan mijn vader, de rijstpap aan mijn moeder” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
    HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet’ op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In ‘Ongezouten’ en ‘Gepeperd’ geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. “Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg”, vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek.
    [naar artikel]
  49. Kinderen zonder mopperen gezond laten eten: Ellemieke Vermolen doet het met deze recepten (11/11/2021 - Het Belang van Limburg)
    “Het blijft een uitdaging om kinderen op het gezonde pad te houden”, vertelt Ellemieke Vermolen. Want niet alleen voor hun gezondheid is dat belangrijk, ook voor onze planeet. In haar nieuwste kookboek geeft ze tonnen inspiratie om er toch in te slagen.
    [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy