Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Beste restaurant ter wereld sluit de deuren, en dat gaat gepaard met veel zelfkritiek op ‘zieke’ business van fine dining: “Dit is niet vol te houden”

09/01/2023 - 13:02
"De bekende Deense sterrenzaak Noma - meermaals uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt de Deense chef René Redzepi zelf aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Beste restaurant ter wereld sluit de deuren, en dat gaat gepaard met veel zelfkritiek op ‘zieke’ business van fine dining: “Dit is gewoon niet vol te houden” (09/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De bekende Deense sterrenzaak Noma - het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt chef René Redzepi aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’. [naar artikel]


2. Vijf keer uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld, maar NOMA gaat dicht wegens niet rendabel (09/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Vijf keer het beste restaurant van de wereld. Drie Michelin-sterren. Altijd vol. En toch is Noma, het restaurant van René Redzepi in Kopenhagen, niet winstgevend. Terwijl een klant er 600 euro betaalt. Maar met hun centen krijgt hij zijn bijna 100 personeelsleden niet betaald. “Fine dining zoals wij het doen, werkt niet meer. We moeten ons vak heruitvinden.” [naar artikel]


3. Vijf keer uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld, maar NOMA gaat dicht wegens niet rendabel: “We moeten ons vak heruitvinden” (09/01/2023 - Gazet van Antwerpen)

Vijf keer het beste restaurant van de wereld. Drie Michelin-sterren. Altijd vol. En toch is Noma, het restaurant van René Redzepi in Kopenhagen, niet winstgevend. Terwijl een klant er 600 euro betaalt. Maar met hun centen krijgt hij zijn bijna 100 personeelsleden niet betaald. “Fine dining zoals wij het doen, werkt niet meer. We moeten ons vak heruitvinden.” [naar artikel]


4. 'Beste restaurant ter wereld' Noma sluit deuren (09/01/2023 - De Tijd)

13:39 Het Deense Noma, dat vijf keer werd verkozen tot beste restaurant ter wereld, gaat dicht. Volgens chef René Redzepi is de druk van zijn job 'onhoudbaar' geworden. [naar artikel]


5. Restaurant Troubadour in Berchem sluit na meer dan 30 jaar de deuren: “Niet eenvoudig om afscheid te nemen” (08/02/2024 - Gazet van Antwerpen)

Het bekende restaurant Troubadour in Berchem sluit zijn deuren. John Verbeeck, de eigenaar van het restaurant, moet het hoofd bieden aan “gezondheidsuitdagingen”. “Hij heeft tijd nodig om te herstellen”, klinkt het bij de aankondiging op de website. [naar artikel]


6. ‘New Nordic cuisine’ in Kopenhagen | Revolutie in fine dining én werkomstandigheden (24/10/2023 - De Tijd)

07:00 De Deense hoofdstad Kopenhagen is op culinair vlak het neusje van de zalm, maar dat gaat ook gepaard met kritiek. De nieuwste generatie topchefs neemt die kritiek ter harte. [naar artikel]


7. Noma, één van de beste restaurants ter wereld, sluit eind 2024 de deuren: “We moeten de industrie heruitvinden” (09/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Het restaurant Noma in Kopenhagen, één van de beste restaurants ter wereld, sluit eind 2024 de deuren. Dat is maandag bekendgemaakt. [naar artikel]


8. Lierenaar werkte bij ‘beste restaurant’ Noma en staat nog steeds vol bewondering voor het genie van chef Redzepi: “Hij was soms hard, maar ook enorm begaan met het team” (11/01/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het ‘beste restaurant ter wereld’ Noma uit het Deense Kopenhagen sluit de deuren. Lierenaar Willem Van den Broeck (36), nu actief voor de Sergio Herman Group, werkte bijna vijf jaar voor de briljante chef René Redzepi. Die kiest nu voor een gastronomisch lab in plaats van een restaurant, om zo de onmenselijke druk op zijn zaak en personeel te temperen. “De lat lag er inderdaad hoog, maar daar heb ik geleerd om het menselijke aspect en werken op topniveau te verzoenen”, zegt Willem Van den Broeck. [naar artikel]


9. Waar eet ... Bie Baert uit ‘Stukken van Mensen’? “Voor amper 12 euro eet je hier een spaghetti bolognese” (06/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Als ik op restaurant ga, hoeft dat geen stukken van mensen te kosten”, lacht kunstexperte Bie Baert (57). “Ik geniet zowel van fine dining als van alledaags eten. Kiezen is moeilijk, want ik lust zo goed als alles.” En bij de keuze van eetadresjes beperkt ze zich zeker ook niet tot één stad. Hier tafelt de kunstschatter altijd graag. [naar artikel]


10. Het beste restaurant ter wereld sluit zijn deuren, wij waren erbij (25/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Noma in Kopenhagen, een van de beste restaurants van de wereld, heeft vrijdag zijn deuren gesloten. Vandaag was er een feestje aan de rand van Christiania, op de plek waar het nieuwe Noma komt. Jacques Colemont (foto) van het Hasseltse restaurant Figaro was jarenlang kind aan huis bij Noma. René Redzepi, de kok van Noma, had hem uitgenodigd voor het afscheidsfeestje en wij mochten mee. [naar artikel]


11. Chef van Noma heeft weer beste restaurant ter wereld: ‘Als je echt gelooft dat je de beste ter wereld bent, dan ben je een klootzak’ (05/10/2021 - De Morgen)

Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. ‘Ik ken nu gelukkig ook de valkuil van succes. Je krijgt er een starre blik van.’ [naar artikel]


12. Wij spraken met Ali Sonko (67), afwasser in het Deense Noma, het beste restaurant ter wereld: “Ik heb ook de mooiste job ter wereld” (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ook het (alweer) beste restaurant ter wereld — Noma in het Deense Kopenhagen — heeft een afwasser en dat vindt Ali Sonko (67) al 18 jaar de beste job ter wereld. “Omdat ik daar meer ben dan iemand die alleen maar de potten en borden moet schoonmaken. Iedere collega respecteert me en beschouwt me als gelijkwaardig. Geregeld mag ik aan het onthaal zelfs de gasten verwelkomen”, vertrouwt ‘de beste afwasser ter wereld’ ons toe. [naar artikel]


13. Dit zijn volgens TripAdvisor de beste restaurants van 2016 (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Niet de chef-koks of andere professionals kiezen bij TripAdvisor welk restaurant tot het beste van 2016 wordt gekroond, maar wel de gewone klanten. Die zetten dit jaar het Baskische driesterrenrestaurant van chef-kok Martín Berasategui op één. Daarvoor werden alle recensies en uitgedeelde sterren samengeteld. Kom hier te weten wie er nog allemaal de top tien in fine dining haalde. Jammer genoeg is er geen enkel Belgisch restaurant in de ranglijst te bespeuren. [naar artikel]


14. Zijn restaurant werd uitgeroepen tot ‘Beste van de Wereld’: ‘Stiekem hoopte ik dat we op nummer twee zouden stranden’ (05/12/2021 - De Morgen)

Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]


15. Bekend Antwerps restaurant Het Pomphuis sluit de deuren: "Niet haalbaar tijdens Oosterweelwerken" (25/07/2023 - VRT NWS)

Het bekend Antwerps restaurant Het Pomphuis, aan de rand van de haven, sluit eind dit jaar de deuren. Volgens de uitbaters zal het door de Oosterweelwerken minstens 5 jaar onmogelijk zijn om het restaurant open te houden. "De veiligheid en het comfort van de gasten staan voorop en dat valt niet te verenigen met dergelijke enorme bouwwerken”, zegt uitbater Gunther Dieltjens. [naar artikel]


16. LIVE. Welk restaurant is het beste ter wereld? Volg de bekendmaking in Antwerpen hier (05/10/2021 - Het Belang van Limburg)

In Antwerpen wordt dinsdagavond bekendgemaakt welke vijftig restaurants door een jury van experts het hoogst ingeschat worden. Van over de hele wereld zijn koks, foodies, fans en journalisten naar ons land afgezakt voor de ‘W50B’. Op die Oscars van de gastronomie, die gepaard gaan met enorm veel media-aandacht, is de voornaamste vraag wie zich vanaf vandaag het beste restaurant ter wereld mag noemen. Volg de bekendmaking hier LIVE vanaf 16.30 uur. [naar artikel]


17. De Morgen ging proeven van het beste restaurant ter wereld: ‘Ik moest toegeven dat ik niet goed bezig was’ (06/12/2021 - De Morgen)

Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]


18. Restaurant Table’O van Mitchell en Daniela sluit de deuren: “We kunnen hier niet groeien” (15/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Wie nog eens wil genieten van de keuken bij Table’O in Mechelen-Bovelingen, zal snel moeten zijn. Eind februari gaat de deur van het gastronomisch restaurant van Mitchell en Daniela definitief dicht. [naar artikel]


19. Beste restaurant ter wereld heropent met enkel hamburgers (27/05/2020 - Express)

Het Deense tweesterrenrestaurant Noma, dat tot vier keer toe als beste restaurant ter wereld werd geklasseerd, beperkt zijn aanbod voorlopig... The post Beste restaurant ter wereld heropent met enkel hamburgers appeared first on Business AM. [naar artikel]


20. Eerste Thaise Restaurant van Antwerpen River Kwai sluit na 35 jaar de deuren: “Binnenkort staan we twee weekends op Tomorrowland” (05/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

River Kwai, het eerste Thaise restaurant van Antwerpen, sluit na 35 jaar de deuren. Dat kondigt uitbaatster Paige Chaiyakul (45) twee weken voor de laatste gerechten de keuken uitvliegen aan. We blikken terug op hoe het allemaal begon, en worden meteen gerustgesteld: “We hebben nog veel in petto voor de toekomst.” [naar artikel]


21. ‘Mijn restaurant’-winnaar Jelle heropent de deuren van zijn pizzazaak: “Ik at en sliep nog amper... toen greep mama in” (16/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Ik was even de pedalen kwijt, maar het gaat inmiddels weer beter met mij”, zegt Jelle Temmerman (42), die samen met zijn moeder Micheline het eerste seizoen van ‘Mijn restaurant’ won. Anderhalve maand nadat hij noodgedwongen z’n pizzazaak sloot, staat hij er weer aan het fornuis. “Als zelfstandige is het niet zo evident om de pauzeknop in te drukken”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. [naar artikel]


22. L’air des Sens in Zoutleeuw bij top 100 beste groenterestaurants ter wereld (20/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Restaurant L’air des Sens heeft de 38ste plaats bemachtigd in de We’re Smart Guide, de top 100 van beste groenterestaurants ter wereld. “Maar we zijn geen vegetarisch restaurant.” [naar artikel]


23. De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: “Rond het vuur genieten van de gerechten, hier beleef je écht het outdoor-gevoel” (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. “In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met fine dining, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk.” Waar snuift hij dat oudoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist. [naar artikel]


24. Pikante showgirls, zwart geld en veel beroemde gasten: legendarisch hotel, gerund door de maffia, sluit de deuren (10/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Ik hoorde dat het Tropicana redelijk comfortabel is”, aldus ‘James Bond’ Sean Connery in ‘Diamonds Are Forever’. Dat het hotel in Las Vegas gerund en gefinancierd werd door de maffia schrikte zelfs Elvis Presley of Elizabeth Taylor niet af. Maar het stulpje van vertier sluit vandaag de deuren. Dit zijn de strafste verhalen uit de hoogdagen van één van de meest beroemde én beruchte hotels ter wereld. [naar artikel]


25. Welk restaurant wordt bekroond tot het beste van de wereld? “Plots wil de ganse wereld bij je komen eten” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag wordt in Antwerpen het nieuwe ‘beste restaurant ter wereld’ bekendgemaakt, met het Deense Noma als topfavoriet. Maar wie het ook wordt, nu al staat de overrompelende orkaan aan internationale aandacht en reservatievragen vast. Zo weten ze ook maar al te goed bij het Spaanse driesterrenrestaurant El Celler de Can Roca (Girona), dubbele laureaat in 2013 en 2015. “Zelfs nu nog: van zodra we voor één maand de reservatielijn opengooien, is die binnen de twee uur al volgeboekt”, zegt het broedertrio Joan, Josep en Jordi van het restaurant met ook nog eens de uniekste ontstaansplek ter wereld: letterlijk in de kelder van mama Montse. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!