Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]
De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]
Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]
Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]
Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]
Viroloog Emmanuel André pleit op Twitter voor een aanpassing van het vaccinatieschema nadat een studie in Israël erop wees dat een eerste inspuiting met het vaccin van Pfizer/BioNTech een extra boost geeft aan mensen die al besmet geweest zijn met het coronavirus. [naar artikel]
Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]
Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt. [naar artikel]
Het allerfijnste aan pizza is misschien wel dat het zo'n veelzijdige lekkernij is: gooi er gelijk welke soort groenten, fruit, vlees, vis of kaas op et voilà, daar heb je je godenvoer al. Zin in een frisse variant waarin groenten centraal staan? Vervang de tomatensaus door een sober kaassausje, houd de toppings eenvoudig met seizoenstoppers witte asperges in de hoofdrol. Afgewerkt met een verse peterselieolie is dit in één woord: yum. [naar artikel]
06:35 De verrassende sterke Amerikaanse groei geeft ook in Azië de beurzen een boost. In Brussel is het uitkijken naar de update van een Recticel in volle overnamestrijd. [naar artikel]
De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]
De aspergetelers klagen steen en been omdat ze het slechtste seizoen in jaren beleven. Door de late start van het seizoen en de aanhoudende warmte is er al weken een overaanbod aan asperges, met historisch lage prijzen tot gevolg. “Voor AA-asperges krijg ik op de veiling nog maar 1,60 euro per kilo, terwijl dat normaal 3 euro is”, zegt aspergeteler Maarten Snijkers uit Kinrooi. “Dit is ons slechtste seizoen in 18 jaar.” [naar artikel]
12:59 Een verademing bij slot van een mak cijferseizoen: een resultatenrekening met alleen plusjes. [naar artikel]
Aan asperges worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Klopt dat wel? [naar artikel]
Het is niet eens volle middag, maar de poort gaat dicht: 'We zijn helaas uitverkocht, mevrouw.' De klanten hebben soms anderhalf uur staan aanschuiven om een kilootje versgestoken asperges van hoeve Spitsbroek mee naar huis te nemen. Maar op is op. [naar artikel]
Asperges op Vlaamse wijze is een klassieker en zeer herkenbaar, maar De Drij Lindekens wisten op een unieke wijze dit gerecht om te toveren. Zeer geslaagd, want onze jury is ervan overtuigd dat zij de titel verdienen van beste asperges op Vlaamse wijze. De Bomma uit Antwerpen en Calesberg uit Merksem eindigen op twee en drie. [naar artikel]
Het witte goud van asperges, het rood van wilde aardbeien. De Zeeuwse meester Adriaen Coorte schildert troostende heerlijkheden van de aarde. [naar artikel]
Heerlijke lentegroenten, die asperges. Maar hoe kies je de meest verse exemplaren? En wat doe je met de schillen? Dit zijn de tips van Sofie Dumont. [naar artikel]
Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, de eerste asperges schieten nu al uit de grond. Lust jij ze op Vlaamse wijze of liever in de soep? Bij deze aspergeboeren kan je nog tot en met juni terecht voor verse asperges van het veld. [naar artikel]
Pasen is niet alleen het seizoen van de paaseitjes, maar ook van de asperges. Vaak hoor je dat je urine anders ruikt of zelfs stinkt na het eten van asperges. “Zo’n 50 procent van de bevolking heeft daar last van”, licht professor en uroloog Piet Hoebeke toe. Hoe komt dat? En waarom ervaart die andere 50 procent dat probleem niet? [naar artikel]
Geen fan van rauwe vis? Hoeft ook niet. Maak je sushi met groene asperges, wortels en avocado. Veggielicious! [naar artikel]
Britse onderzoekers hebben ontdekt dat in Nederland al enkele decennia een hiv-variant rondgaat die besmettelijker is en ook sneller tot de ziekte aids kan leiden dan andere varianten van het virus. De hoeveelheid virus in het bloed is bij deze zogeheten VB-variant 3,5 tot 5,5 keer zo hoog, melden de onderzoekers van de universiteit van Oxford in het wetenschappelijke tijdschrift Science. Ook in ons land is de variant al aangetroffen. [naar artikel]
Dit is hét moment om van asperges te genieten, voordat de telers traditiegetrouw stoppen met telen op 24 juni. Het witte goud op zijn best, nu het... [naar artikel]
Op verschillende plaatsen in Vlaanderen worden al asperges geoogst en dat is uitzonderlijk vroeg. “Maar dat wil niet zeggen dat er een uitzonderlijk aspergeseizoen zit aan te komen”, klinkt het bij groenten- en fruitveiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.