De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ook in privékantoor van Joe Biden geheime overheidsdocumenten gevonden, uit periode waarin hij vicepresident was 

VRT NWS

10/01/2023 - 12:39

Advocaten van de Amerikaanse president Joe Biden hebben geheime overheidsdocumenten gevonden in een voormalig privékantoor van Biden. De documenten dateren uit de tijd dat hij vicepresident was onder Barack Obama (2009-2017). De documenten zijn meteen na de vondst overhandigd aan het Nationaal Archief. Het ministerie van Justitie is - net als bij Bidens voorganger Donald Trump - een onderzoek gestart.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Geheime documenten uit vicepresidentschap Biden aangetroffen in privékantoor (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een onderzoek geopend naar geheime documenten die eind vorig jaar zijn aangetroffen in een privékantoor van de Amerikaanse president Joe Biden. De documenten dateren uit de tijd dat hij vicepresident was onder Barack Obama.
  [naar artikel]
 2. Geheime documenten gevonden in privékantoor Biden (10/01/2023 - De Tijd)
  11:27 Bij een opruimactie in een voormalig privékantoor van de Amerikaanse president Joe Biden zijn een tiental geheime documenten aangetroffen. Zijn voorganger Donald Trump is er als de kippen bij om paral...
  [naar artikel]
 3. Vertrouwelijke documenten aangetroffen in privéwoning Biden (12/01/2023 - Knack)
  Er is een ‘klein aantal’ vertrouwelijke documenten uit de periode dat de Amerikaanse president Joe Biden vicepresident was, gevonden in zijn privéwoning in Wilmington. Maandag raakte al bekend dat Biden een klein aantal – media hadden het over een tiental – geheime documenten uit zijn tijd als vicepresident onder Barack Obama bewaarde in een privékantoor bij een denktank.  Na die ontdekking inspecteerden de advocaten van de president zijn twee privéverblijven, waar archieven ‘zouden kunnen zijn overgedragen tijdens de transitie van 2017’, zei de advocaat van het presidentschap, Richard Sauber, in een verklaring.  Ze vonden daarbij ‘een klein aantal aanvullende documenten uit de regering Obama-Biden met geclassificeerd markeringen’. Die bevonden zich in de garage van zijn woning in Wilmington in de Amerikaanse staat Delaware, en in een aangrenzende kamer, aldus een verklaring.  Er werden geen documenten gevonden in zijn huis in de badplaats Rehoboth aan de oostkust, voegde Sauber eraan toe, waarbij hij opmerkte dat het ministerie van Justitie onmiddellijk in kennis werd gesteld om de dossiers in beslag te nemen. Biden zelf zei in een kort verklaring aan de pers dat hij zijn volledge medewerking zal verlenen aan het onderzoek. De president kondigde aan dat hij de bevindingen op een later tijdstip nader zou toelichten – maar gaf geen verdere details.  De onthullingen zijn pijnlijk voor de Democratische president, omdat de autoriteiten al maanden onderzoek doen naar de manier waarop zijn Republikeinse voorganger Donald Trump met zijn eigen presidentiële dossiers omging.  De Republikeinse kopman Kevin McCarthy heeft donderdag het Amerikaanse Congres opgeroepen een onderzoek te openen naar vertrouwelijke documenten die zijn gevonden in de privéwoning van Biden. ‘Het congres moet deze zaak onderzoeken’, zei hij tegen de pers, waarbij hij ‘een nieuwe misstap van de regering-Biden’ aan de kaak stelde. The post Vertrouwelijke documenten aangetroffen in privéwoning Biden appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 4. Ook in garage van Joe Biden geheime documenten teruggevonden (12/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat er dinsdag geheime documenten van Amerikaans president Joe Biden werden aangetroffen in een privékantoor in Washington, zijn er nu ook documenten gevonden in de garage van zijn woning in Wilmington. Dat liet het Witte Huis donderdag weten. De documenten dateren van zijn periode als vice-president onder Barack Obama.
  [naar artikel]
 5. Vertrouwelijke documenten aangetroffen in privéwoning Joe Biden (12/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Er is een “klein aantal” vertrouwelijke documenten uit de periode dat de Amerikaanse president Joe Biden vicepresident was, gevonden in zijn privéwoning in Wilmington. Dat meldt het Witte Huis donderdag.
  [naar artikel]
 6. Et tu, Biden? Tweede reeks geheime documenten gevonden op plek waar Biden als vicepresident werkte (12/01/2023 - Express)
  Voor de tweede keer op een week tijd zijn geheime documenten gevonden op een locatie waar de Amerikaanse president Biden als vicepresident tijd doorbracht. De Republikeinen zien daarin een gouden kans om revanche te nemen voor de heisa die is ontstaan na Trumps vertrek uit het Witte Huis. In de woning van ex-president Trump vond de […]
  [naar artikel]
 7. Andermaal vertrouwelijke documenten gevonden in privéwoning Biden (23/01/2023 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bij een huiszoeking vrijdag in de privéwoning van president Joe Biden in Wilmington zes documenten in beslag genomen. Dat heeft Bidens advocaat Bob Bauer zaterdag meegedeeld, zo schrijven Amerikaanse media. Het gaat om “geclassificeerde documenten en ondersteunend materiaal”. Sommige van de aangetroffen documenten dateren van Bidens periode als senator, andere documenten hebben betrekking op zijn tijd als vicepresident. ‘Stafchef van Biden neemt ontslag’ Eerder werden door de advocaten van Biden al vertrouwelijke documenten aangetroffen in de woning en overgemaakt aan het ministerie van Justitie. Ook in een voormalig kantoor had de Amerikaanse president vertrouwelijke documenten achtergelaten. Minister van Justitie Merrick Garland heeft een onafhankelijke procureur aangesteld om de zaak te onderzoeken. The post Andermaal vertrouwelijke documenten gevonden in privéwoning Biden appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 8. Geheime documenten gevonden in garage en privékantoor van Biden: speciaal aanklager moet zaak onderzoeken (12/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse minister van Justitie Merrick Garland heeft een speciale aanklager aangesteld om het onderzoek naar Joe Biden’s mogelijk misbruik van geheime documenten over te nemen. Dat kondigde hij donderdag aan tijdens een persconferentie.
  [naar artikel]
 9. FBI doorzoekt woning Biden: nog meer geheime documenten gevonden (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de woning van de Amerikaanse president Joe Biden zijn nog meer geheime papieren aangetroffen. Het gaat om zes documenten uit de periode waarin Biden vicepresident was onder Barack Obama en uit zijn tijd in de Senaat, meldt de advocaat van het staatshoofd van de VS. De stukken werden vrijdag aangetroffen door agenten van de FBI die zijn woning doorzochten.
  [naar artikel]
 10. Geheime documenten van Biden gevonden in kantoren denktank, Donald Trump heeft meteen reactie klaar (10/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In kantoren van een denktank in Washington zijn geheime documenten aangetroffen van Joe Biden, van in de periode dat hij vicepresident was. Biden gebruikte de kantoren soms als werkplek.
  [naar artikel]
 11. Geheime documenten van Biden gevonden in kantoren denktank (10/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  In kantoren van een denktank in Washington zijn geheime documenten aangetroffen van Joe Biden, van in de periode dat hij vicepresident was. Biden gebruikte de kantoren soms als werkplek.
  [naar artikel]
 12. Ook bij gewezen vicepresident Mike Pence geheime documenten gevonden (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn nu ook in de privéwoning van de gewezen Amerikaanse vicepresident Mike Pence geheime documenten gevonden. Dat meldt CNN.
  [naar artikel]
 13. Ook bij gewezen vicepresident Mike Pence geheime documenten gevonden (24/01/2023 - De Standaard)
  Er zijn nu ook in de privéwoning van de gewezen Amerikaanse vicepresident Mike Pence geheime documenten gevonden.
  [naar artikel]
 14. Ook bij gewezen vicepresident Mike Pence geheime documenten gevonden (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn nu ook in de privéwoning van de gewezen Amerikaanse vicepresident Mike Pence geheime documenten gevonden. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 15. Biden zegt inhoud gevonden geheime documenten niet te kennen (11/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag gezegd dat hij niet weet wat in de geheime documenten staat die eind vorig jaar werden gevonden in een kantoor dat hij gebruikte bij een denktank in Washington. Ook sprak Biden zijn verbazing uit over de ontdekking.
  [naar artikel]
 16. Biden: “Ik ken de inhoud van de gevonden geheime documenten niet” (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden zei dinsdag dat hij de inhoud niet kent van geheime documenten uit zijn tijd als vice-president die eind vorig jaar werden gevonden in een kantoor dat hij gebruikte bij een denktank in Washington. Ook sprak Biden zijn verbazing uit over de ontdekking, die maandag bekend werd.
  [naar artikel]
 17. "Politieke nachtmerrie voor Joe Biden": opnieuw vertrouwelijke documenten gevonden in privéwoning van de Amerikaanse president (22/01/2023 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bij een huiszoeking vrijdag in de privéwoning van president Joe Biden in Wilmington zes documenten in beslag genomen. Dat heeft Bidens advocaat Bob Bauer zaterdag meegedeeld. Het gaat om "geclassificeerde documenten en ondersteunend materiaal". Eerder deze maand werden in het huis én in een voormalig kantoor van de president ook al vertrouwelijke documenten gevonden. "Dit is een politieke nachtmerrie voor Biden", zegt Amerikacorrespondent Björn Soenens.
  [naar artikel]
 18. Joe Biden blijft zich in het oog van de storm bevinden: FBI vindt nog meer geheime documenten in privéwoning (22/01/2023 - Express)
  De FBI heeft tijdens een huiszoeking in de woning van de Amerikaanse president Joe Biden in Wilmington (Delaware) afgelopen vrijdag nog meer geheime documenten gevonden. In het nieuws: Na een huiszoeking die bijna dertien uur duurde hebben de onderzoekers van het ministerie van Justitie afgelopen vrijdag opnieuw vertrouwelijke documenten aangetroffen in een woning van Biden. […]
  [naar artikel]
 19. Biden zegt inhoud gevonden geheime documenten in voormalig kantoor niet te kennen (11/01/2023 - Knack)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag gezegd dat hij de inhoud niet kent van de geheime documenten die eind vorig jaar werden gevonden in een kantoor dat hij gebruikte bij een denktank in Washington. Ook sprak Biden zijn verbazing uit over de ontdekking. ‘Mensen weten dat ik geheime documenten, geheime informatie serieus neem’, zei hij tegen verslaggevers in Mexico-Stad, waar hij aanwezig is voor gesprekken met de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador en de Canadese president Justin Trudeau. ‘Ik werd op de hoogte gebracht van deze ontdekking en was verrast toen ik hoorde dat er regeringsdocumenten waren die naar dat kantoor zijn gebracht. Maar ik weet niet wat er in de documenten staat’, zei Biden, die zijn volledige medewerking toezegde aan het onderzoek naar de kwestie door het ministerie van Justitie. Biden maakte af en toe gebruik van het kantoor van de denktank tussen 2017 en de start van zijn presidentscampagne in 2020. De inhoud van het tiental documenten, die werden aangetroffen door advocaten van Biden die zijn kantoor opruimden, is vooralsnog onduidelijk. CNN meldde dat sommige van de documenten als ’topgeheim’ zijn aangemerkt, wat betekent dat ze gevoelige inlichtingen bevatten. Bidens voorganger Donald Trump ondervindt juridische problemen omdat hij na zijn aftreden meer dan driehonderd geheime documenten naar huis meenam. ‘Wanneer gaat de FBI een inval doen in de vele huizen van Joe Biden, misschien zelfs in het Witte Huis? Die documenten zijn zeker niet vrijgegeven’, zei Trump maandag via zijn Truth Social-platform, verwijzend naar de huiszoeking die de federale politiedienst uitvoerde in zijn landgoed Mar-a-Lago in Florida. The post Biden zegt inhoud gevonden geheime documenten in voormalig kantoor niet te kennen appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 20. Opnieuw vertrouwelijke documenten gevonden in privéwoning Biden (22/01/2023 - De Tijd)
  09:48 Bij een huiszoeking in de privéwoning van Amerikaans president Joe Biden zijn zes 'geclassificeerde documenten en ondersteunend materiaal' in beslag genomen.
  [naar artikel]
 21. Witte Huis geeft toe dat er vertrouwelijke documenten gevonden werden in privéwoning van president Biden (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Medewerkers van de Amerikaanse president Joe Biden hebben nog meer geheime regeringsdocumenten gevonden. Deze keer zijn er documenten gevonden in zijn huis in de staat Delaware. Het overgrote deel ervan lag in de garage van de woning, meldt het Witte Huis na berichtgeving van Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 22. Honderden geheime documenten van Australische overheid gevonden in tweedehands archiefkasten (31/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Australië heeft ABC News de hand kunnen leggen op honderden geheime en gevoelige overheidsdocumenten. Die werden gevonden in twee oude...
  [naar artikel]
 23. Emotionele toespraak oud-vicepresident Joe Biden voor overleden senator McCain (31/08/2018 - De Morgen)
  Joe Biden, de voormalige Amerikaanse vicepresident, heeft donderdag in Phoenix (Arizona) een emotionele afscheidsspeech gehouden tijdens een herdenkingsdienst voor zijn goede vriend en politiek tegenstander John McCain. "Mijn naam is Joe Biden. Ik ben een Democraat. En ik hield van John McCain", zei Biden onder meer.
  [naar artikel]
 24. Pence reageert op geheime documenten in zijn huis: “Ze hadden daar niet mogen zijn, er zijn fouten gemaakt” (27/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Gewezen vicepresident Mike Pence heeft vrijdag gereageerd op de geheime documenten die gevonden zijn in zijn privéwoning in Indiana. “Ik neem de volle verantwoordelijkheid”, zei de Amerikaan.
  [naar artikel]
 25. Witte Huis geeft toe dat er vertrouwelijke documenten gevonden werden in privéwoning van Biden : “Bijna alle documenten lagen in garage van president” (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Medewerkers van de Amerikaanse president Joe Biden hebben nog meer geheime regeringsdocumenten gevonden. Deze keer zijn er documenten gevonden in zijn huis in de staat Delaware. Het overgrote deel ervan lag in de garage van de woning, meldt het Witte Huis na berichtgeving van Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 26. Medewerkers Biden vinden nog meer geheime documenten (12/01/2023 - VRT NWS)
  Medewerkers van de Amerikaanse president Joe Biden hebben nog meer geheime regeringsdocumenten gevonden, op een andere plaats dan de documenten die in een voormalig kantoor van de president bij een denktank in Washington werden aangetroffen. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 27. Medewerkers Biden vinden meer geheime documenten (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Medewerkers van de Amerikaanse president Joe Biden hebben nog meer geheime regeringsdocumenten gevonden, op een andere plaats dan de documenten die in een voormalig kantoor van de president bij een denktank in Washington werden aangetroffen. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 28. Medewerkers Biden vinden meer geheime documenten uit tijd vicepresidentschap (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Medewerkers van de Amerikaanse president Joe Biden hebben nog meer geheime regeringsdocumenten gevonden, op een andere plaats dan de documenten die in een voormalig kantoor van de president bij een denktank in Washington werden aangetroffen. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 29. Nog meer vertrouwelijke overheidsdocumenten gevonden in huis van Amerikaanse president Joe Biden in Delaware (14/01/2023 - VRT NWS)
  In het huis van de Amerikaanse president Joe Biden in Wilmington, Delaware, zijn nog vijf extra pagina's vertrouwelijke regeringsdocumenten gevonden, dat heeft het Witte Huis gemeld. Ze werden meteen overgedragen aan het departement Justitie. Eerder werden al vertrouwelijke documenten aangetroffen, onder meer in een voormalig kantoor van de president bij een denktank in Washington.
  [naar artikel]
 30. Toch geheime documenten gevonden in opslagplaats gelinkt aan Trump (08/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hoewel mensen uit de entourage van voormalig president Trump eerder op de dag nog verklaarden dat er tijdens een zoektocht eind vorige maand geen geheime documenten gevonden waren, zijn er in een opslagplaats in West Palm Beach toen toch twee geheime overheidsdocumenten aangetroffen in een verzegelde doos. Dat melden de Washington Post en de New York Times.
  [naar artikel]
 31. Toch geheime documenten gevonden in opslagplaats gelinkt aan Trump (07/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel mensen uit de entourage van voormalig president Trump eerder op de dag nog verklaarden dat er tijdens een zoektocht eind vorige maand geen geheime documenten gevonden waren, zijn er in een opslagplaats in West Palm Beach toen toch twee geheime overheidsdocumenten aangetroffen in een verzegelde doos. Dat melden de Washington Post en de New York Times.
  [naar artikel]
 32. Opnieuw vertrouwelijke documenten gevonden in privéwoning Biden (22/01/2023 - De Standaard)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bij een huiszoeking vrijdag in de privéwoning van president Joe Biden in Wilmington zes documenten in beslag genomen. Dat heeft Bidens advocaat Bob Bauer zaterdag meegedeeld, zo schrijven Amerikaanse media. Het gaat om ‘geclassificeerde documenten en ondersteunend materiaal’.
  [naar artikel]
 33. Slordig met (geheime) overheidsdocumenten: gelijkenissen en verschillen tussen zaak van Joe Biden en zaak van Donald Trump (13/01/2023 - VRT NWS)
  Niet alleen de Amerikaanse ex-president Donald Trump is onnauwkeurig geweest met overheidsdocumenten, zo blijkt. Ook zijn opvolger Joe Biden liet zulke documenten - al dan niet bewust - zes jaar lang rondslingeren. In beide zaken is nu een speciale aanklager aangesteld die een onpartijdig onderzoek moet voeren en een beslissing moet nemen over eventuele gerechtelijke vervolging. In welke mate verschillen de twee zaken van elkaar?
  [naar artikel]
 34. Geheime documenten uit vicepresidentschap Biden aangetroffen in kantoren denktank Washington (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een onderzoek geopend naar een klein aantal geheime documenten van Joe Biden, die eind vorig jaar zijn aangetroffen in kantoren van een denktank in Washington. De documenten dateren uit de tijd dat Biden vicepresident was onder Barack Obama (2009-2017). Biden gebruikte de kantoren soms als werkplek.
  [naar artikel]
 35. Nu ook geheime documenten gevonden in huis voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nu ook geheime documenten gevonden in het huis van voormalig vicepresident Mike Pence in de Amerikaanse staat Indiana. Dat meldt nieuwszender CNN.
  [naar artikel]
 36. FBI valt strandhuis van Amerikaanse president Joe Biden binnen, maar vindt geen geheime documenten (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het doorzoeken van een vakantiewoning van de Amerikaanse president Joe Biden zijn geen documenten gevonden die als ‘geheim’ zijn gemarkeerd, zegt zijn advocaat. De Amerikaanse autoriteiten hadden de strandwoning van Biden in Rehoboth Beach in de staat Delaware doorzocht. De huiszoeking kaderde in het onderzoek naar de manier waarop Biden als senator en vicepresident omging met vertrouwelijke documenten.
  [naar artikel]
 37. 1,3 ton cocaïne gevonden op een privéjet met bestemming Brussel (06/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 1,3 ton cocaïne gevonden op een privéjet met bestemming Brussel Een primeur voor België: voor het eerst is er cocaïnesmokkel ontdekt op een privéjet. Het toestel had namelijk 24 koffers met elk 50 pakketten van het witte spul aan boord. Dat schrijft De Tijd. Een Gulfstream IV-privéjet vloog maandagavond vanuit het Spaanse Malaga naar de luchthaven Pinto Martins – Fortaleza International in Brazilië. Het vliegtuig […] Lees dit artikel: 1,3 ton cocaïne gevonden op een privéjet met bestemming Brussel
  [naar artikel]
 38. Trump nam véél geheime papieren mee (24/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tussen de papieren die Donald Trump meenam uit het Witte Huis, zaten meer dan 300 geheime overheidsdocumenten, bericht de New York Times. Trump zet de juridische slag verder.
  [naar artikel]
 39. Regering-Biden wil transparant zijn over 9/11: FBI geeft geheime documenten vrij (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Regering-Biden wil transparant zijn over 9/11: FBI geeft geheime documenten vrij In de aanloop van de twintigste verjaardag van de aanslagen van 11 september 2001, hebben de Amerikaanse autoriteiten aangekondigd dat ze bepaalde geheime dossiers opnieuw zullen onderzoeken. Waarschijnlijk zal er nieuwe informatie aan het licht komen die verborgen is gebleven voor het grote publiek.  Hoewel het een van de campagnebeloften was van Joe Biden, waren […] Lees dit artikel: Regering-Biden wil transparant zijn over 9/11: FBI geeft geheime documenten vrij
  [naar artikel]
 40. FBI doorzoekt huis van ex-vicepresident Mike Pence (10/02/2023 - Knack)
  Na de vondst van vertrouwelijke regeringsdocumenten in het privéhuis van voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de FBI de woning doorzocht. Pence was zelf niet aanwezig, maar een van zijn advocaten tekende wel present in het huis in de Amerikaanse staat Indiana. Pence was vicepresident onder Donald Trump. De huiszoeking kwam niet als een verrassing: het Amerikaanse ministerie van Justitie en de advocaten van de Republikein hadden van tevoren afspraken gemaakt. Pence had zijn volledige medewerking verzekerd. Eind januari was al bekend geworden dat in het huis van Pence documenten waren aangetroffen uit zijn ambtstijd. Een advocaat zou die documenten ontdekt hebben. De FBI haalde ze op. De 63-jarige Pence liet weten dat hij zich er niet bewust van was dat er zich vertrouwelijke documenten in zijn woning bevonden, maar hij stelde ook duidelijk dat dat niet het geval had mogen zijn. De voorbije weken doken ook al vertrouwelijke documenten op in de privéwoning van president Joe Biden. In de zomer zorgde de vondst van gevoelige informatie bij ex-president Trump voor ophef. Ook bij Biden en Trump werden huiszoekingen gehouden. Pence was vicepresident van 2017 tot 2021. De verwachting is dat hij zich bij de Republikeinen kandidaat zal stellen om een gooi te doen naar het presidentschap. De verkiezingen vinden plaats in november 2024. The post FBI doorzoekt huis van ex-vicepresident Mike Pence appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 41. Meer geheime documenten gevonden van Biden (12/01/2023 - De Tijd)
  06:30 Medewerkers van de Amerikaanse president hebben nog meer geheime regeringsdocumenten gevonden op een plaats waar die niet thuishoorden. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 42. 'Sloppy Joe' moet net als Trump vooral politieke straf vrezen (25/01/2023 - De Tijd)
  19:46 De Amerikaanse president Joe Biden, zijn voorganger Donald Trump en diens vicepresident Mike Pence. Ze blijken allemaal nalatig geweest te zijn met de archivering van overheidsdocumenten. Als ze al ee...
  [naar artikel]
 43. Is Biden door de geheime documenten hetzelfde bedje ziek als Trump? (30/01/2023 - De Standaard)
  ‘Totally irresponsible’, dat zei Joe Biden vorig jaar over Trump nadat de FBI in het verblijf van de voormalige Amerikaanse president kartonnen dozen vol geheime documenten had gevonden. Die boemerang keert nu vol in Bidens gezicht terug.
  [naar artikel]
 44. ‘Stafchef van Biden neemt ontslag’ (23/01/2023 - Knack)
  De stafchef van de Amerikaanse president Joe Biden wil na twee jaar ontslag nemen. Dat schrijft de New York Times zaterdag, op basis van bronnen binnen de Amerikaanse regering. Volgens de krant zou Ron Klain één van de volgende weken vertrekken. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend. De 61-jarige Klain geldt als een vertrouweling van Biden gedurende al vele tientallen jaren. Eerst toen hij nog senator was en later ook tijdens zijn vice-presidentschap onder Barack Obama. Hij was zijn adviseur en schreef zijn speeches.  Andermaal vertrouwelijke documenten gevonden in privéwoning Biden Het vertrek van Klain zou een grote verandering zijn in het Witte Huis, want hij bepaalde mee de agenda van Biden. Anderzijds is de rol van stafchef van de Amerikaanse president vaak van korte duur: Bidens voorganger Donald Trump telde tijdens zijn presidentschap maar liefst vier stafchefs. The post ‘Stafchef van Biden neemt ontslag’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 45. Ook bij oud-vicepresident Mike Pence thuis zijn vertrouwelijke documenten gevonden (24/01/2023 - VRT NWS)
  Het is blijkbaar geen sinecure om het Witte Huis te verlaten zonder bij het opruimen en inpakken vertrouwelijke documenten mee te nemen: na gewezen president Donald Trump en huidig president Joe Biden blijkt nu ook ex-vicepresident Mike Pence in het bezit te zijn geweest van "mogelijk gevoelige of geheime informatie". Het pleit voor Pence dat hij zelf het initiatief nam om zijn papieren te laten doorzoeken.
  [naar artikel]
 46. FBI doorzoekt opnieuw privéwoning van Amerikaanse president Joe Biden (01/02/2023 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten doorzoekt de FBI opnieuw een privéwoning van president Joe Biden. De huiszoeking maakt deel uit van het onderzoek naar vertrouwelijke documenten. Volgens de advocaat van Biden gaat het om een "geplande huiszoeking" en verleent de president zijn "volledige medewerking".
  [naar artikel]
 47. Geheime overheidsdocumenten over China en Iran bij Trump in beslag genomen (22/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Tussen de bij de Amerikaanse ex-president Donald Trump in beslag genomen regeringsdocumenten zaten volgens mediaberichten onder meer geheime documenten over China en Iran. Zo schrijft The Washington Post dat in minstens één document het Iraanse raketprogramma beschreven wordt.
  [naar artikel]
 48. Geheime overheidsdocumenten over China en Iran bij Trump in beslag genomen (22/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tussen de bij de Amerikaanse ex-president Donald Trump in beslag genomen regeringsdocumenten zaten volgens mediaberichten onder meer geheime documenten over China en Iran. Zo schrijft The Washington Post dat in minstens één document het Iraanse raketprogramma beschreven wordt.
  [naar artikel]
 49. Voormalig vicepresident Joe Biden wil president worden (25/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Joe Biden, de Democratische vicepresident onder Barack Obama, kondigt op Twitter aan dat ook hij kandidaat is voor de democraten bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy