Ging je in 2023 gezonder eten maar is het eerste pakje friet al gepasseerd? En was je van plan om vandaag niet te koken maar snel even langs de kebabzaak te gaan? Geen paniek! No Fairytales helpt je uit de nood. Met het Traagste Dieet ter Wereld lukt het je wél om dit jaar gezonder […] Het bericht Houd je gezonde voornemens wél vol met het ‘Traagste Dieet ter Wereld’ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Talrijke Teuvenaars, Voerenaars en liefhebbers van een lekker hapje konden genieten op zondag 3 juli op het plein voor het Dorpshuis in Teuven. De KV de Böschuule organiseerde er opnieuw traditiegetrouw (post corona) het ‘Teuvenement’, een gezellige namiddag ‘hapje-tapje’ waar iedereen kon bijpraten en genieten van liefst acht heerlijke gerechtjes uit verschillende landen. [naar artikel]
Zelfs het kleinste kind kan de formule van ‘het traagste dieet ter wereld’ volgen: elke maaltijd eet je een hap mínder van iets ongezonds en een hap méér van iets gezonds. Heeft zo’n simpele techniek echt effect? Diëtist Michaël Sels gelooft erin, op voorwaarde dat je met zijn extra advies deze valkuilen vermijdt. “Zet alleen groenten op tafel. De rest van je bord schep je op in de keuken.” [naar artikel]
Of comfortfood ook gezond kan zijn? Zeker weten! De groentetortilla’s van No Fairytales brengen ons een stapje dichter bij lekker én gezond eten. Oprichtster Bernadette Kooijman wil mensen aanzetten om hun eetgedrag beetje bij beetje aan te passen en komt daarom met het Traagste Dieet ter Wereld. Dat vonden wij de ideale gelegenheid om met […] Het bericht INTERVIEW Bernadette Kooijman, de vrouw achter No Fairytales en het Traagste Dieet ter Wereld: ‘We zijn geen klets-merk, maar een doe-merk‘ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Voor een fancy aperitief heb je twee dingen nodig: een lekker glaasje champagne en een bijhorend hapje. Volgens foodpairingexperten is zalm het perfecte gezelschap voor een glaasje bubbels, daarom verwerken we de vis in een fris, krokant hapje. [naar artikel]
Zelfs het kleinste kind kan de formule van ‘het traagste dieet ter wereld’ volgen: elke maaltijd eet je een hap mínder van iets ongezonds en een hap méér van iets gezonds. Heeft zo’n simpele techniek echt effect? Diëtist Michaël Sels gelooft erin, op voorwaarde dat je met zijn extra advies deze valkuilen vermijdt. “Zet alleen groenten op tafel. De rest van je bord schep je op in de keuken.” [naar artikel]
Het eet- en drinkfestival ‘Hapje-Tapje’ in het centrum van Leuven heeft zondag zo’n 60.000 bezoekers geteld. Dat melden schepen van Cultuur en Evenementen Denise Vandevoort en Kris Peeters, coördinator van Leuvenement. De beste hapjes werden geserveerd door het Pakistaanse restaurant Raffat, in de Naamsestraat. Dat kaapte ook de persprijs en de prijs voor mooiste stand weg. [naar artikel]
Een lekkere cocktail in de ene hand en een Japans hapje in de andere. NIF in Bilzen opende zopas een hip ‘izakaya’-concept, zeg maar een Japanse tapasbar. “Gasten moeten hier kunnen genieten van een lekkere cocktail met een klein hapje erbij.” [naar artikel]
Volgens de organisatoren zijn er zondag circa 60.000 personen afgezakt naar de Leuvense binnenstad voor de 30e editie van het culinair stadsfestival Hapje Tapje. Dat is iets minder dan de 62.000 bezoekers die vorig jaar opdaagden. [naar artikel]
Hapje-Tapje, het jaarlijkse culinaire evenement op de eerste zondag van augustus in Leuven, heeft gisteren volgens de organisatoren een [naar artikel]
Zelfs het kleinste kind kan de formule van ‘het traagste dieet ter wereld’ volgen: elke maaltijd eet je een hap mínder van iets ongezonds en een hap méér van iets gezonds. Heeft zo’n simpele techniek echt effect? Diëtist Michaël Sels gelooft erin, op voorwaarde dat je met zijn extra advies deze valkuilen vermijdt. “Zet alleen groenten op tafel. De rest van je bord schep je op in de keuken.” [naar artikel]
Max Verstappen gaat dit weekend in Singapore op jacht naar zijn tweede podium van het seizoen. Tenminste, als hij niet ziek is geworden van een hapje doerian, een inheemse fruitsoort. [naar artikel]
We hebben allemaal wel een gerecht dat we comfortfood noemen. Een ‘hapje troost’ kan dan ook écht helpen tegen pijn en verdriet. De verhalen van Jenny (71), Delfine (41) en Marieke (35) van vrouwennetwerk Ferm in ‘Dag Allemaal’ over hun troostgerechten zijn daar het beste bewijs van. Hoe hielp een bepaald gerecht hen door hun verdriet? Ze vertellen én delen het recept. “Als we dit eten, roept dat zoveel herinneringen op aan een zorgeloze periode.” [naar artikel]
Oester Corona. Dat opmerkelijke hapje - met een dikke knipoog naar alle heisa om het virus - staat sinds het weekend op de menukaart van restaurant Caracole in Hasselt. [naar artikel]
Hapje-Tapje in Leuven lokt ook dit jaar veel hongerige bezoekers. Het eet- en drinkfestival in het centrum van de stad ging ondanks het slechte weer toch door. Normaal lokt het festival ongeveer 60.000 bezoekers die genieten van een hapje en een drankje bij een 90-tal standhouders. Dat bezoekersaantal zal dit jaar vermoedelijke lager liggen, toch blijft het in de culinaire Munstraat over de koppen lopen. [naar artikel]
Ben jij soms ook benieuwd waar onze BV’s graag vertoeven? Zo gaat hockeyspeler Alexander Hendrickx graag naar ‘den Bosuil’ om een voetbalmatch bij te wonen en vertoeft VTM-nieuwsanker graag in De Stordeur in Leuven om te klimmen en nadien een lekker hapje te eten. Of het nu is om te eten, drinken, wandelen, rusten of plezier te beleven: wij selecteerden enkele favoriete adresjes die je zelf ook eens kan uitproberen. [naar artikel]
Ivo Victoria is schrijver van vier romans. Hij woont en werkt in Amsterdam. [naar artikel]
Dit weekend maken we met z’n allen van de wereld een betere plek, want het is ‘World Clean-up Day’. Daarna kan je genieten van een wijntje op de Loonse Wijnfeesten of een hapje tijdens Amuse. Ook dit weekend zullen we ons niet vervelen. [naar artikel]
Omdat het aperitief ons favoriete deel van de eindejaarsfeesten is, zochten we inspiratie bij vier Limburgse koks of foodies. Laurence Bemelmans, beter bekend als As Cooked By Ginger, waagt zich aan een gedurfde combinatie: een hapje met halloumi, veenbes en pistache. [naar artikel]
Omdat het aperitief ons favoriete deel van de eindejaarsfeesten is, zochten we inspiratie bij vier Limburgse koks of foodies. Morena Calianno van het veganistische restaurant Foglia belooft visliefhebbers een hapje om duimen en vingers bij af te likken en kiest voor vegan tonijn. [naar artikel]
Voor de tweede editie van Oranje Hapje Trapje en Oranje Classic in Diest sprongen in totaal 1300 mensen op de fiets. Daarmee groeide de happening uit tot een groot succes. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.