De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische wagens: is onze infrastructuur daarop voorzien?

VRT NWS

12/01/2023 - 14:42

Steeds meer bedrijven maken de omschakeling naar een elektrisch wagenpark. Logisch, want vanaf 2026 zullen enkel volledig elektrische wagens nog fiscaal aftrekbaar zijn. Daarenboven verwachten mobiliteitsexperts dat er in 2030 in ons land 1,5 miljoen elektrische wagens zullen rondrijden. Maar zijn we daar wel klaar voor? Zijn er voldoende laadpunten op het werk en op het publieke domein, en zal ons elektriciteitsnet dat wel aankunnen?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. De populairste auto’s op een rij: elektrische wagens niet voor particulieren weggelegd (27/10/2022 - Express)
    Terwijl bedrijven steeds meer de omschakeling maken naar elektrisch rijden, blijven huishoudens grotendeels voor verbrandingsmotoren kiezen. Dat blijkt uit een analyse van Febiac, de Belgische federatie van bedrijven binnen de auto-industrie. De essentie Bedrijven maken almaar meer de omschakeling naar elektrisch rijden, terwijl particulieren blijven kiezen voor een wagen met een verbrandingsmotor. Bedrijven kopen steeds […]
    [naar artikel]
  2. Elektrische wagens maken sterke opgang, maar 8 op de 10 autokopers kiezen nog steeds voor benzine of diesel (03/09/2020 - Express)
    Elektrische wagens waren in het tweede kwartaal goed voor 7,2 procent van de nieuw verkochte auto’s in de Europese Unie.... The post Elektrische wagens maken sterke opgang, maar 8 op de 10 autokopers kiezen nog steeds voor benzine of diesel appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  3. Bedrijven willen meer elektrische wagens, maar autobouwers kunnen vraag niet volgen (11/02/2020 - Express)
    Vele bedrijven zijn bereid om hun autovloot met elektrische wagens uit te rusten, maar daarbij dreigen belangrijke bevoorradingsprobleem. Dat blijkt uit een rapport van de Climate Group, gebaseerd op een enquête bij ondernemingen die zich hebben geëngageerd tegen eind dit decennium exclusief van elektrische wagens gebruik te maken. ‘Bedrijven zullen tegen eind dit decennium minstens […] The post Bedrijven willen meer elektrische wagens, maar autobouwers kunnen vraag niet volgen appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  4. Op de markt van de elektrische wagens wordt het steeds meer drummen (12/07/2020 - Express)
    De Amerikaanse autobouwer Tesla maakt momenteel op de markt van elektrische wagens grote sier. In zijn spoor, zij het op... The post Op de markt van de elektrische wagens wordt het steeds meer drummen appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  5. Touring: ‘Pechverhelpers steeds vaker opgeroepen voor pannes aan elektrische wagens’ (16/06/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Touring: ‘Pechverhelpers steeds vaker opgeroepen voor pannes aan elektrische wagens’ Door de introductie van grotere aantallen hybride en elektrische wagens in de Belgische autovloot, verschuift ook het karakter van de pannes en technische problemen. Dat blijkt uit een rapport van de mobiliteitsorganisatie Touring. Daar zeggen de pechverhelpers immers de voorbije jaren steeds meer met elektrische problemen en defecte batterijen te worden geconfronteerd. ‘Sinds het midden […] Lees dit artikel: Touring: ‘Pechverhelpers steeds vaker opgeroepen voor pannes aan elektrische wagens’
    [naar artikel]
  6. Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen (02/07/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vrijdag aangekondigd. Duitsland wilde tegen 2020 een wagenpark van één miljoen elektrische wagens halen. “Iedereen dacht dat dit een onmogelijke doelstelling was. Maar amper een halfjaar later dan voorzien, zullen er in juli 2021 […] Lees dit artikel: Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen
    [naar artikel]
  7. VIDEO. Slimme wegen laden uw elektrische wagen op: hoe werkt het? (13/04/2018 - Het Belang van Limburg)
    Als wagens elektrisch en zonder bestuurder moeten rijden, dan is een aangepaste infrastructuur noodzakelijk. Steeds meer landen experimenteren met ‘slimme’ wegen, die elektrische auto’s opladen, het verkeer in de gaten houden of stroom opwekken.
    [naar artikel]
  8. Chauffeurs elektrische wagens kijken steeds meer uit naar snellere laadstations (24/11/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Chauffeurs elektrische wagens kijken steeds meer uit naar snellere laadstations Dit jaar zullen wereldwijd bestuurders van een elektrische auto hun voertuig 200 miljoen keer aan een oplaadpunt aankoppelen. Over vijf jaar zal er echter sprake zijn van 1,5 miljard sessies. Dat blijkt uit een studie van consultant Juniper Research. Opgemerkt wordt dat de sector het volgende halve decennium hiermee op een groei van 665 procent […] Lees dit artikel: Chauffeurs elektrische wagens kijken steeds meer uit naar snellere laadstations
    [naar artikel]
  9. Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vandaag aangekondigd. Duitsland had zich tot doel gesteld om tegen 2020 een wagenpark van één miljoen elektrische wagens te halen. "Iedereen dacht dat dit buiten bereik was, maar amper een half jaar later dan voorzien gaan we onze doelstelling in juli 2021 halen", stelt Altmaier in de krant Tagesspiegel.
    [naar artikel]
  10. Steeds meer elektrische bedrijfswagens, maar er dreigen ook problemen: “Eigenlijk zijn we er niet op voorzien” (22/08/2022 - Het Belang van Limburg)
    Particulieren staan nog steeds twijfelachtig tegenover de elektrische wagen. Nochtans blijkt uit een onderzoek van leasingmaatschappij Arval dat zeven op de tien populairste bedrijfswagens volledig elektrisch zijn. Kan een werkgever zijn werknemers dan dwingen om voor elektrisch of hybride te kiezen?
    [naar artikel]
  11. Steeds meer elektrische bedrijfswagens, maar er dreigen ook problemen: “Eigenlijk zijn we er niet op voorzien” (22/08/2022 - Het Nieuwsblad)
    Particulieren staan nog steeds twijfelachtig tegenover de elektrische wagen. Nochtans blijkt uit een onderzoek van leasingmaatschappij Arval dat zeven op de tien populairste bedrijfswagens volledig elektrisch zijn. Kan een werkgever zijn werknemers dan dwingen om voor elektrisch of hybride te kiezen?
    [naar artikel]
  12. Steeds meer elektrische bedrijfswagens, maar er dreigen ook problemen: “Eigenlijk zijn we er niet op voorzien” (22/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Particulieren staan nog steeds twijfelachtig tegenover de elektrische wagen. Nochtans blijkt uit een onderzoek van leasingmaatschappij Arval dat zeven op de tien populairste bedrijfswagens volledig elektrisch zijn. Kan een werkgever zijn werknemers dan dwingen om voor elektrisch of hybride te kiezen?
    [naar artikel]
  13. Brandweer steeds vaker opgeroepen voor brandende elektrische wagens (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Brandweerkorpsen in ons land moeten steeds vaker autobranden blussen bij hybride en elektrische wagens. Dat meldt VTM Nieuws. Het gaat vaak om...
    [naar artikel]
  14. Duitse ondergrond bevat voldoende lithium om jaarlijks een miljoen elektrische wagens van batterijen voorzien (02/12/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Duitse ondergrond bevat voldoende lithium om jaarlijks een miljoen elektrische wagens van batterijen voorzien Geothermische centrales in Duitsland zullen voldoende duurzaam lithium produceren om jaarlijks een miljoen elektrische voertuigen van batterijen te voorzien. Dat is te danken aan de grote lithium-voorraden die in de vallei van de Rijn in Duitsland in de ondergrond aanwezig zijn. Dat zegt Horst Kreuter, directeur van Vulcan Energy, een bedrijf dat in Europa duurzaam […] Lees dit artikel: Duitse ondergrond bevat voldoende lithium om jaarlijks een miljoen elektrische wagens van batterijen voorzien
    [naar artikel]
  15. Aantal premies voor elektrische wagens verdubbeld (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Er worden steeds meer premies voor elektrische wagens aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. In de...
    [naar artikel]
  16. Aantal premies voor elektrische wagens verdubbeld (06/07/2019 - VRT NWS)
    Er worden steeds meer premies voor elektrische wagens aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie Lydia Peeters.
    [naar artikel]
  17. Autobouwers investeren ruim 500 miljard dollar in elektrische wagens (10/11/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Autobouwers investeren ruim 500 miljard dollar in elektrische wagens Autofabrikanten over de hele wereld zijn van plan om tegen het einde van dit decennium meer dan een half biljoen dollar te investeren in de productie van elektrische wagens en batterijen. Dat blijkt uit een analyse van het persbureau Reuters. Opgemerkt wordt dat de constructeurs met hun investeringen proberen te voldoen aan de steeds strengere […] Lees dit artikel: Autobouwers investeren ruim 500 miljard dollar in elektrische wagens
    [naar artikel]
  18. Elektrische wagens bieden meer opslagcapaciteit dan vaste netwerk (30/01/2020 - Express)
    Elektrische wagens kunnen niet alleen een belangrijke bijdrage tot een duurzame mobiliteit leveren, maar vormen ook een interessant platform voor de promotie van nieuwe energiebronnen. Dat staat in een rapport van het International Renewable Energy Agency (Irena). De onderzoekers berekenden dat elektrische wagens tegen het midden van deze eeuw met hun batterijen een gezamenlijke opslagcapaciteit […] The post Elektrische wagens bieden meer opslagcapaciteit dan vaste netwerk appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  19. Chinese producenten van elektrische wagens maken zich klaar om Europa te veroveren (24/04/2021 - Express)
    De Chinese producenten van elektrische wagens lonken naar Europa. Zo heeft onder meer de Chinese wagenproducent Nio laten weten dat het in het tweede jaarhelft van 2021 wil neerstrijken in onze contreien. De Europese markt van elektrische wagens zal binnenkort een aantal nieuwe spelers mogen verwelkomen. Na het laatste jaar van groei op ’s werelds […] Lees dit artikel: Chinese producenten van elektrische wagens maken zich klaar om Europa te veroveren
    [naar artikel]
  20. Elektrische wagens blijven uitzondering: nog geen tienduizend op de weg (22/10/2018 - De Morgen)
    Elektrische wagens worden steeds populairder, maar blijven een uitzondering op de Belgische wegen. Dat blijkt uit de cijfers van het statistiekbureau Statbel. Op 1 augustus reden er 9.244 elektrische personenwagens in ons land, slechts 0,158 procent van het totaal. Toch wil de Vlaamse overheid tegen 2020 60.000 elektrische auto’s zien rijden.
    [naar artikel]
  21. Aantal premies voor elektrische wagens verdubbeld (06/07/2019 - Het Belang van Limburg)
    Er worden steeds meer premies voor elektrische wagens aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. In de eerste helft van het jaar ging het om 593, tegenover 415 in heel 2018. In totaal werd er 2.230.216 euro uitgekeerd.
    [naar artikel]
  22. Aantal premies voor elektrische wagens verdubbeld (06/07/2019 - Het Nieuwsblad)
    Er worden steeds meer premies voor elektrische wagens aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. In de eerste helft van het jaar ging het om 593, tegenover 415 in heel 2018. In totaal werd er 2.230.216 euro uitgekeerd.
    [naar artikel]
  23. Europese markt is rijp voor betaalbare elektrische wagens uit China (06/01/2023 - Express)
    Chinese autobouwers dreigen op de Europese markt voor elektrische wagens een grote concurrent voor de lokale fabrikanten te worden. De Chinese bedrijven kunnen hun wagens immers aan beduidend lagere prijzen aanbieden dan de Europese constructeurs. Daarvoor heeft Patrick Koller, chief executive van toeleverancier Forvia, tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas gewaarschuwd. Chinese elektrische […]
    [naar artikel]
  24. Hybride wagens niet welkom op parkeerplaatsen van elektrische wagens (24/05/2018 - Metro)
    Hybride voertuigen, die gedeeltelijk elektrisch rijden, mogen niet zomaar parkeren op een parkeerplaats voorbehouden voor elektrische wagens. Gemeenten kunnen er voor kiezen om dit wél toe te laten door een specifiek onderbord. Zo blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot op een parlementaire vraag van CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh, waarover ook De Standaard bericht. Het aantal elektrische wagens neemt toe. In 2017 zijn er volgens Febiac in België 2.713 elektrische wagens ingeschreven. Bijgevolg duiken er ook meer en meer parkeerplaatsen met laadpalen op in het straatbeeld. Volgens de wet is het niet verplicht om te laden als je op zo’n plaats geparkeerd staat. Met gevolg dat elektrische wagens die niet aan het laden zijn, de plaats innemen van elektrische wagens die wel dringend moeten laden. “De minister laat de keuze aan de wegbeheerders om opladen al dan niet verplicht te maken. Hierdoor is maatwerk door lokale besturen mogelijk. Ze kunnen de situatie het best inschatten”, stelt Jef Van den Bergh. “De nieuwe wegcode voorziet dat wegbeheerders parkeerborden mogen aanpassen met onderborden om het type van weggebruiker, voertuig, duur parkeren… aan te geven. Zo kan bijvoorbeeld een parkeerplaats voor elektrische voertuigen beperkt worden tot het opladen van 9u tot 19u.” Indien een gemeente het nodig acht, kan dit via parkeerschijven of een parkeerautomaat geregeld worden. Ook vermeldt de nieuwe wegcode expliciet dat het opladen van de batterij beschouwd wordt als parkeren. Dat moet voor de CD&V’er een einde maken aan de discussie rond stilstaan of parkeren. Naast het oplaadprobleem, was er nog de vraag of hybride wagens, die ook beschikken over een klassieke motor, mogen parkeren op de parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen. Voor minister Bellot mag dat niet, maar hebben wegbeheerders wel de optie om enkele parkeervakken voor deze wagens te voorzien, mits een onderbord dat dit duidelijk aangeeft. bron: Belga Het bericht Hybride wagens niet welkom op parkeerplaatsen van elektrische wagens verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  25. Het "witte goud" blijft (te) duur: hoe de hoge prijs van lithium de doorbraak van elektrische wagens verhindert (06/12/2022 - VRT NWS)
    De zeer hoge prijs van lithium, een essentieel element voor batterijen, vertraagt de doorbraak van elektrische wagens. Daarvoor waarschuwt autobouwer Toyota, die daarom de komende jaren nog verder inzet op hybride wagens. Wat is lithium? Waarom is dat zo'n duur goedje? En hoe kunnen elektrische wagens toch betaalbaar worden? Professor An Hardy van de UHasselt geeft meer uitleg in onze podcast "Het kwartier".
    [naar artikel]
  26. Bedrijven schakelen om naar elektrische leasewagens (26/11/2021 - De Tijd)
    17:41 Alle nieuwe leasewagens moeten vanaf 2026 rijden op elektriciteit. Veel bedrijven bereiden die omslag nu al voor. Ze passen een mouw aan de hogere aankoopprijzen van elektrische wagens.
    [naar artikel]
  27. Betalen we binnenkort een prijs per kilometer door de explosie aan elektrische wagens op onze wegen? (23/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
    “Hoe meer elektrische wagens op onze wegen, hoe sneller rekeningrijden ingevoerd dreigt te worden.” Zo stellen verkeersexperten steeds luider. Door de toenemende elektrificatie zou onze overheid tegen 2030 al 1,5 miljard euro aan brandstofaccijnzen zien wegvallen. En zo’n bedrag moet dan natuurlijk elders worden gezocht. Maar is de Belgische chauffeur wel klaar om per kilometer te betalen? En bestaan er geen betere oplossingen? Wij vroegen het aan professor transporteconomie Bruno De Borger (Universiteit Antwerpen).
    [naar artikel]
  28. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - Het Nieuwsblad)
    De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier verschillende modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop “SamenElektrisch” kan tot 15 mei 2019.
    [naar artikel]
  29. Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagens (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)
    De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier verschillende modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop “SamenElektrisch” kan tot 15 mei 2019.
    [naar artikel]
  30. Onze experts beantwoorden al jullie vragen over elektrische wagens (18/05/2021 - Het Belang van Limburg)
    Hoelang gaat een batterij van een elektrische wagen mee? En hoeveel kost het dan om ze te vervangen? Kan ik ermee op vakantie? Zijn ze echt wel milieuvriendelijk? En wat als je geen plaats hebt aan je woning voor een laadpunt? Onze experts beantwoorden al jullie vragen over elektrische wagens.
    [naar artikel]
  31. Nieuw op 1 januari – Geen premies meer voor elektrische wagens in Vlaanderen (27/12/2019 - Metro)
    Vanaf 1 januari geeft Vlaanderen geen premies meer voor elektrische wagens, omdat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) oordeelde dat ze hun doel voorbij schoten. De beslissing om de premie af te schaffen werd eind oktober genomen door de Vlaamse regering. De voornaamste reden was dat ze te weinig werd aangevraagd, en ook vooral voor duurdere wagens. Dat terwijl de premie bedoeld was om de aankoop van elektrische wagens te stimuleren, voor mensen voor wie de hoge aankoopprijs een drempel was. Wie nog ten laatste op 31 december een elektrische wagen bestelt, kan nog genieten van de premie van maximaal 4.000 euro. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 januari – Geen premies meer voor elektrische wagens in Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  32. Hybride wagens niet welkom op parkeerplaatsen van elektrische wagens (24/05/2018 - Metro)
    Hybride voertuigen, die gedeeltelijk elektrisch rijden, mogen niet zomaar parkeren op een parkeerplaats voorbehouden voor elektrische wagens. Gemeenten kunnen er voor kiezen om dit wél toe te laten door een specifiek onderbord. Zo blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot op een parlementaire vraag van CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh, waarover ook De Standaard bericht. Het aantal elektrische wagens neemt toe. In 2017 zijn er volgens Febiac in België 2.713 elektrische wagens ingeschreven. Bijgevolg duiken er ook meer en meer parkeerplaatsen met laadpalen op in het straatbeeld. Volgens de wet is het niet verplicht om te laden als je op zo’n plaats geparkeerd staat. Met gevolg dat elektrische wagens die niet aan het laden zijn, de plaats innemen van elektrische wagens die wel dringend moeten laden. “De minister laat de keuze aan de wegbeheerders om opladen al dan niet verplicht te maken. Hierdoor is maatwerk door lokale besturen mogelijk. Ze kunnen de situatie het best inschatten”, stelt Jef Van den Bergh. “De nieuwe wegcode voorziet dat wegbeheerders parkeerborden mogen aanpassen met onderborden om het type van weggebruiker, voertuig, duur parkeren… aan te geven. Zo kan bijvoorbeeld een parkeerplaats voor elektrische voertuigen beperkt worden tot het opladen van 9u tot 19u.” Indien een gemeente het nodig acht, kan dit via parkeerschijven of een parkeerautomaat geregeld worden. Ook vermeldt de nieuwe wegcode expliciet dat het opladen van de batterij beschouwd wordt als parkeren. Dat moet voor de CD&V’er een einde maken aan de discussie rond stilstaan of parkeren. Naast het oplaadprobleem, was er nog de vraag of hybride wagens, die ook beschikken over een klassieke motor, mogen parkeren op de parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen. Voor minister Bellot mag dat niet, maar hebben wegbeheerders wel de optie om enkele parkeervakken voor deze wagens te voorzien, mits een onderbord dat dit duidelijk aangeeft. bron: Belga Het bericht Hybride wagens niet welkom op parkeerplaatsen van elektrische wagens verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  33. Hybride wagens niet welkom op parkeerplaatsen van elektrische wagens (24/05/2018 - Metro)
    Hybride voertuigen, die gedeeltelijk elektrisch rijden, mogen niet zomaar parkeren op een parkeerplaats voorbehouden voor elektrische wagens. Gemeenten kunnen er voor kiezen om dit wél toe te laten door een specifiek onderbord. Zo blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit François Bellot op een parlementaire vraag van CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh, waarover ook De Standaard bericht. Het aantal elektrische wagens neemt toe. In 2017 zijn er volgens Febiac in België 2.713 elektrische wagens ingeschreven. Bijgevolg duiken er ook meer en meer parkeerplaatsen met laadpalen op in het straatbeeld. Volgens de wet is het niet verplicht om te laden als je op zo’n plaats geparkeerd staat. Met gevolg dat elektrische wagens die niet aan het laden zijn, de plaats innemen van elektrische wagens die wel dringend moeten laden. “De minister laat de keuze aan de wegbeheerders om opladen al dan niet verplicht te maken. Hierdoor is maatwerk door lokale besturen mogelijk. Ze kunnen de situatie het best inschatten”, stelt Jef Van den Bergh. “De nieuwe wegcode voorziet dat wegbeheerders parkeerborden mogen aanpassen met onderborden om het type van weggebruiker, voertuig, duur parkeren… aan te geven. Zo kan bijvoorbeeld een parkeerplaats voor elektrische voertuigen beperkt worden tot het opladen van 9u tot 19u.” Indien een gemeente het nodig acht, kan dit via parkeerschijven of een parkeerautomaat geregeld worden. Ook vermeldt de nieuwe wegcode expliciet dat het opladen van de batterij beschouwd wordt als parkeren. Dat moet voor de CD&V’er een einde maken aan de discussie rond stilstaan of parkeren. Naast het oplaadprobleem, was er nog de vraag of hybride wagens, die ook beschikken over een klassieke motor, mogen parkeren op de parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen. Voor minister Bellot mag dat niet, maar hebben wegbeheerders wel de optie om enkele parkeervakken voor deze wagens te voorzien, mits een onderbord dat dit duidelijk aangeeft. bron: Belga Het bericht Hybride wagens niet welkom op parkeerplaatsen van elektrische wagens verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  34. Europa moet jaarlijks half miljoen laadpalen voor elektrische wagens installeren (08/02/2022 - Express)
    In Europa moeten overheden en nutsbedrijven ambitieuze plannen opstellen om een sterke infrastructuur voor het opladen van elektrische wagens uit te bouwen. Daarbij moeten ook inspanningen worden gedaan om bureaucratische hinderpalen, die de realisatie van die plannen in de weg zouden kunnen staan, te elimineren. Dat staat in een rapport van consultant Ernst & Young […]
    [naar artikel]
  35. Noorwegen wil een ‘Tesla-taks’ invoeren (12/10/2017 - Metro)
    Noorwegen, dat elektrische wagens steeds heel erg aangemoedigd heeft, wil nu een ‘Tesla-taks’ invoeren. Het gaat om een belasting op grote elektrische luxewagens, die er vandaag nog kunnen rekenen op stevige fiscale voordelen. Dat is vandaag bekendgemaakt. De maatregel krijgt meteen forse kritiek. Elektrische wagens zijn vandaag in Noorwegen vrijgesteld van nagenoeg alle zware taksen op andere wagens. Een op de vijf nieuwe wagens is er dan ook een elektrische, een marktaandeel dat nergens ter wereld geëvenaard wordt. De Noorse regering wil nu een van de fiscale voordelen schrappen voor elektrische wagens van meer dan twee ton. Het voorstel kreeg meteen de bijnaam ‘Tesla-taks’, omdat het in eerste instantie de luxemodellen van de Amerikaanse fabrikant treft. De aankoop van een nieuwe Tesla X zou met de nieuwe taks omgerekend ongeveer 7.500 euro duurder uitkomen dan vandaag. Bron: Belga  
    [naar artikel]
  36. Bedrijfswagens worden duurder voor bedrijven (03/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Bedrijven moeten weldra meer betalen voor de wagens voor hun personeel. Niet alleen het fiscaal voordeel voor elektrische auto's daalt, dat is
    [naar artikel]
  37. Bedrijfswagens worden duurder voor bedrijven (03/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Bedrijven moeten weldra meer betalen voor de wagens voor hun personeel. Niet alleen het fiscaal voordeel voor elektrische auto's daalt, dat is
    [naar artikel]
  38. Bedrijfswagens worden duurder voor bedrijven (03/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Bedrijven moeten weldra meer betalen voor de wagens voor hun personeel. Niet alleen het fiscaal voordeel voor elektrische auto's daalt, dat is
    [naar artikel]
  39. Daarom hebben elektrische wagens vaak vreemde velgen (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Elektrische wagens zien er steeds vaker uit als modellen met een conventionele verbrandingsmotor, maar de velgen blijven toch behoorlijk verschillen. HLN Drive legt uit waarom dit het geval is.
    [naar artikel]
  40. Toyota zal Tesla’s laadstandaard voor elektrische wagens volgen (23/10/2023 - Express)
    Toyota zal vanaf 2025 de North American Charging Standards (NACS) van Tesla hanteren voor zijn elektrische voertuigen. Dat meldt CNN. Steeds meer autofabrikanten kiezen voor NACS, eerder dan de Combined Charging System (CCS) laadkabels die nu courant zijn in de Verenigde Staten. Als je auto compatibel is met het laadsysteem van Tesla, kun je gebruikmaken […]
    [naar artikel]
  41. De zoektocht naar de nieuwe Tesla: de beurswaarde van deze producenten van elektrische wagens is ontploft (17/11/2021 - Express)
    Lees dit artikel: De zoektocht naar de nieuwe Tesla: de beurswaarde van deze producenten van elektrische wagens is ontploft Beleggers hebben meer en meer aandacht voor producenten van elektrische wagens. De populariteit van sommige autofabrikanten op de beurs is zodanig groot dat ze nu al meer waard zijn dan de gevestigde waarden. Het aandeel van Rivian, een producent van elektrische wagens die vorige week naar de beurs trok, is sinds zijn beursintroductie met maar […] Lees dit artikel: De zoektocht naar de nieuwe Tesla: de beurswaarde van deze producenten van elektrische wagens is ontploft
    [naar artikel]
  42. Olie is zo 2016… Shell koopt aanbieder van elektrische laadpalen (13/10/2017 - Express)
    Royal Dutch Shell koopt voor een onbekend bedrag een Nederlands bedrijf dat specialiseert in laadpalen voor elektrische wagens. Dat heeft het Amsterdamse NewMotion donderdag aangekondigd. Het opladen van elektrische wagens krijgt volgens Shell in de toekomst dezelfde functie als ‘benzine tanken’. NewMotion specialiseert in oplaadmogelijkheden voor zowel thuis als voor het grote publiek. Het baat daarbij een netwerk van 30.000 laadpalen uit bij bedrijven doorheen gans Europa. NewMotion geeft ook laadpassen uit, waarmee gebruikers hun voertuig bij circa 50.000 oplaadpunten in 25 Europese landen kunnen opladen.  Shell wil die technologie nu gaan uitrollen in zijn netwerk van benzinestations en gaat dat samen doen met een ander type elektrische oplader die het bedrijf nu al aanbiedt. Waarom is dit belangrijk? China geeft absolute prioriteit aan de ontwikkeling van elektrische wagens. Het land kampt niet enkel met sterke luchtvervuiling, het wil ook zijn afhankelijkheid van olie reduceren. Kobalt, een sleutelcomponent van elektrische wagens, is dit jaar 75% in prijs gestegen, terwijl het aandeel  van de befaamde elektrische wagenbouwer Tesla, 70% hoger noteert. Hoe de automobielindustrie de volgende jaren op deze ontwikkelingen zal reageren is nog altijd niet duidelijk. Investeerders, landen, steden en bedrijven voorzien wel een grote rol voor elektrische wagens. Benzine neemt zowat 20% van de globale vraag naar olie voor zijn rekening. Indien elektrische wagens de norm worden, zal de vraag naar olie samen met de prijs ervan dalen, wat de druk op bedrijven als Shell zal doen toenemen. Shell is zijn activiteiten daarom al beginnen diversifiëren. Twee jaar geleden kocht het de BG Group, een belangrijke producent van lng of vloeibaar aardgas voor bijna 50 miljard dollar. Oliebedrijven zelf beginnen de toekomst van olie in vraag te stellen. The post Olie is zo 2016… Shell koopt aanbieder van elektrische laadpalen appeared first on Express [NL].
    [naar artikel]
  43. Verkoop elektrische wagens VW: + 165 procent (20/07/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Verkoop elektrische wagens VW: + 165 procent De Volkswagen Group heeft in de eerste jaarhelft aanzienlijk meer elektrische auto’s en plug-inhybrides aan de man gebracht. Dat maakte de autobouwer dinsdag bekend. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar gingen wereldwijd 170.939 elektrische auto’s van de VW-merken naar klanten. Het gaat om een stijging met 165 procent ten opzichte van de eerste […] Lees dit artikel: Verkoop elektrische wagens VW: + 165 procent
    [naar artikel]
  44. Premies voor elektrische wagens stopgezet (25/10/2019 - Metro)
    Vlaanderen geeft vanaf 1 januari geen premies meer voor elektrische wagens. Dat heeft de regering vandaag beslist. De premies schoten hun doel voorbij, is te horen bij het kabinet van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Wie ten laatste op 31 december een elektrische wagen koopt, kan nog genieten van de premie van maximaal 4.000 euro. Elektrische auto’s worden echter slechts in een minderheid van de gevallen door particulieren aangekocht. Voor de zowat 3.600 verkochte elektrische wagens in 2018 werden daarom slechts een vierhonderdtal premies aangevraagd. De maatregel heeft de verwachtingen dus niet ingelost, is vandaag te horen. bron: Belga Het bericht Premies voor elektrische wagens stopgezet verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  45. Premies voor elektrische wagens stopgezet (25/10/2019 - Metro)
    Vlaanderen geeft vanaf 1 januari geen premies meer voor elektrische wagens. Dat heeft de regering vandaag beslist. De premies schoten hun doel voorbij, is te horen bij het kabinet van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Wie ten laatste op 31 december een elektrische wagen koopt, kan nog genieten van de premie van maximaal 4.000 euro. Elektrische auto’s worden echter slechts in een minderheid van de gevallen door particulieren aangekocht. Voor de zowat 3.600 verkochte elektrische wagens in 2018 werden daarom slechts een vierhonderdtal premies aangevraagd. De maatregel heeft de verwachtingen dus niet ingelost, is vandaag te horen. bron: Belga Het bericht Premies voor elektrische wagens stopgezet verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  46. Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan (05/12/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan Meer en meer wagenproducenten spitsen zich toe op de productie van elektrische wagens. Ook Toyota werkt aan dergelijke projecten. De autoproducent brengt in 2022 een volledig elektrische wagen op de markt. Maar het bedrijf heeft ook nog oog vooor andere realisaties. Zo zal het blijven werken aan hybride en waterstofwagens. Toyota’s eerste wapenfeit? Het bedrijf […] Lees dit artikel: Toyota gaat niet halsoverkop volledig voor elektrische wagens gaan
    [naar artikel]
  47. Elektrische wagens kunnen op sterke klantentrouw rekenen (25/01/2021 - Express)
    De eerste generatie chauffeurs van elektrische wagens blijkt een sterke intentie te tonen om de technologie ook in de toekomst trouw te blijven. Dat blijkt uit een studie van analisten JD Power en PlugShare, gebaseerd op een enquête bij 9.632 eigenaars van elektrische wagens in de Verenigde Staten in de herfst van vorig jaar. Vastgesteld […] The post Elektrische wagens kunnen op sterke klantentrouw rekenen appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  48. Economie wint fors bij hergebruik zonnepanelen en batterijen elektrische wagens (26/01/2022 - Het Belang van Limburg)
    Als Vlaanderen slim anticipeert op wat er binnenkort met pensioengerechtigde batterijen van elektrische wagens en zonnepanelen moet gebeuren, dan kan dat een flinke economische boost betekenen. Volgens een studie van het Steunpunt Circulaire Economie kan de ombouw van batterijen voor elektrische wagens tot thuisbatterijen de Vlaamse economie tot zes keer meer opbrengen tegen 2030 dan enkel de recyclage ervan.
    [naar artikel]
  49. ‘Als we niet opletten worden elektrische wagens een voorrecht voor de rijken’ (13/05/2021 - Express)
    Lees dit artikel: ‘Als we niet opletten worden elektrische wagens een voorrecht voor de rijken’ Carlos Tavares, CEO van de autoproducent Stellantis, waarschuwt voor de perverse gevolgen wanneer regeringen wereldwijd de diesel- en benzinewagens te snel verbieden. ‘Als dat te snel gebeurt, kunnen elektrische wagens autorijden veel te duur maken voor de middenklasse’, waarschuwde hij tijdens een conferentie van Financial Times. Elektrische wagens zijn aan een stevige opmars bezig. Meer […] Lees dit artikel: ‘Als we niet opletten worden elektrische wagens een voorrecht voor de rijken’
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy