Veganuary moedigt mensen aan om het jaar vegan te starten en in de maand januari geen dierlijke producten te consumeren. Maar waar in Limburg kan je terecht voor een lekker vegan etentje? [naar artikel]
It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. Wil je zelf ook graag minder vlees, vis of kaas op je bord? Wij maakten een overzicht met de Limburgse topadresjes met vegan gerechten op de kaart. [naar artikel]
Voor het vierde jaar op rij heeft de BE Vegan, een vereniging die veganisme promoot, de Belgian Vegan Awards uitgereikt. Bij het lijstje winnaars twee Hasseltse concepten: restaurant Lento en dessertenwinkel Peas. [naar artikel]
Het Mechelse vegan restaurant Funky Jungle werd onlangs genomineerd voor de Vegan Award als Best Lunch Place. Ze haalden het jammer genoeg niet van een aantal van hun collega’s uit Gent en Brussel, maar niettemin een prestatie om trots op te zijn. En alleszins ook genoeg om ons, als vleeseter, nieuwsgierig te maken naar vegan. [naar artikel]
Nee, duurzaam en plantaardig koken moet niet ingewikkeld zijn. Epiphany Vanderhaeghen verklapte voor ons enkele heerlijk simpele gerechten uit haar (bekroonde!) vegan restaurant Epiphany’s Kitchen in Gent. [naar artikel]
It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: ‘Vegan, zoals je het nog nooit proefde’. “Een frittata is eigenlijk dé omelet voor vegans” [naar artikel]
It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: “Worstenbroodjes zijn perfect om het diner mee te beginnen.” [naar artikel]
Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
Volgens recent onderzoek van Takeaway.com en iVox blijkt dat de interesse van Belgen voor veganistische maaltijden blijft groeien. Toch twijfelt één op de drie fijnproevers of ze met vegan maaltijden wel voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Takeaway.com sluit zich daarom aan bij het wereldwijde initiatief Veganuary om iedereen deze maand te inspireren vegan eten te proberen. […] Het bericht Eén op de drie Belgen wil vegan eten, maar twijfelt om deze reden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Toen twee vriendinnen het idee hadden om een vegan restaurant te openen, hadden hun vrienden twijfels. Dat zou toch nooit lukken? Maar kijk, twee jaar later zit Camion in Antwerpen stampvol. Boqion De Pooter en Camille Dubois (allebei 30): ‘Ik hoop dat Sergio Herman hier ooit komt eten.’ [naar artikel]
Op zoek naar een op en top vegan cadeau van Limburgse bodem? De lifestyle- en beautywebshop The Sunshine Club en restaurant Lento slaan de handen in elkaar en komen met een cadeaubox op de proppen. [naar artikel]
Volgende week reikt de veganismevereniging BE Vegan voor de vijfde keer de Belgian Vegan Awards uit. Restaurant Lento en dessertenwinkel Peas uit Hasselt, twee winnaars van de vorige editie, zijn dit jaar opnieuw genomineerd. [naar artikel]
Sara Cool en Bart Peuteman hebben het veganistische restaurant Babsies geopend. “Niet enkel het eerste vegan restaurant in Diksmuide, maar ook in de Westhoek.” [naar artikel]
Noma in Kopenhagen kreeg dit jaar een derde Michelin-ster en werd al voor de vijfde keer (!) bekroond als nummer 1 in de lijst van ‘World’s 50 Best Restaurants’. De Morgen stuurt 2 lezers naar Kopenhagen, om te proeven hoe een etentje smaakt in het beste restaurant ter wereld, inclusief vluchten en hotel. [naar artikel]
Bezielers (en lovers) Tekla en Yolan willen de Scheldestad veroveren met een tweede vestiging van Lento, hun veganistisch succesconcept. “In tegenstelling tot wat je bij een stad als Antwerpen zou vermoeden, blijven liefhebbers van vegan hier vaak op hun honger zitten”, beweert het koppel. [naar artikel]
Op de Oude Koornmarkt in Antwerpen opende dinsdagavond het vegan restaurant Lento. Na vier succesvolle jaren in Hasselt achtten eigenaars Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamp de tijd rijp voor de sprong naar de koekenstad. Ze willen Antwerpenaren laten genieten van hun unieke concept: in een stijlvolle omgeving genieten van het beste wat de vegan keuken te bieden heeft. [naar artikel]
Twee Limburgse horecaondernemers beginnen dit jaar met een vegan frituur. Zowel de zaakvoerders van restaurant Lento als de uitbater van frituur Lutselus geloven in plantaardig gebakken frietjes als gat in de markt. “Met vegan bouletten, stoofvlees en curryworsten.” [naar artikel]
Dit jaar doet er een recordaantal aan mensen mee aan ‘Veganuary’. Door de hele maand januari veganistisch te eten, willen ze hun steentje bijdragen aan het milieu, dierenwelzijn en hun eigen gezondheid. Een veganistische dieet bestaat natuurlijk grotendeels uit groenten en fruit, maar dat wil niet zeggen dat je eens niet lekker mag snoepen. Er zijn bovendien […] Het bericht Van deze zoetigheden wist je niet dat ze vegan zijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Deelnemen aan ‘veganuary’, waarin je de hele maand januari vegan eet, is één van de meest gemaakte goede voornemens van deze maand. Daarnaast won... [naar artikel]
Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]
Een Britse vrouw viel bijna van haar stoel toen ze zag wat een restaurant haar serveerde nadat ze een vegan pizza had besteld. De vrouw noemde haar exemplaar zelfs een wangedrocht. De 26-jarige Mary Nesbitt-Larking is al meer dan vijf jaar veganist. Al wil dat niet zeggen dat ze geen pizza meer kan eten. In […] Het bericht Restaurant slaat de bal mis met deze vegan pizza verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Al 10 jaar organiseert ‘De Groentekok’ en voormalig chef en eigenaar van het sterrenrestaurant Sire Pynnock in Leuven Frank Fol met We’re Smart... [naar artikel]
Nog maar net is het WK Wielrennen achter de rug, of er komt alweer een WK aan, van een heel andere allure. Antwerpen is de komende week gaststad voor The World’s 50 Best Restaurants 2021. Ook wij presenteren een 50-lijst, maar dan eentje over Antwerpen. En je kan er een etentje mee winnen voor twee. [naar artikel]
Toen twee vriendinnen het idee hadden om een vegan restaurant te openen, hadden hun vrienden twijfels. Dat zou toch nooit lukken? Maar kijk, twee jaar later zit Camion in Antwerpen stampvol. Boqion De Pooter en Camille Dubois (allebei 30): ‘Ik hoop dat Sergio Herman hier ooit komt eten.’ [naar artikel]
Kaat Van den Eynde opende in haar huiskamer in Runkst een vegan restaurant. Ze werkt samen met Merwt, de boerenmarkt die zes keer per jaar door de stad Hasselt wordt georganiseerd. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.