De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Waarom een goede nachtrust belangrijk is voor diabetespatiënten

Gezond.be

13/01/2023 - 05:49

Een goede slaapkwaliteit kan wonderen doen voor je gezondheid. Voor diabetespatiënten zou een goede nachtrust het zelfs zorgen voor een lager suikergehalte na het ontbijt. Dat blijkt uit een studie van Neli Tsereteli uit 2022. In een studie onderzocht wetenschapper Neli Tsereteli de correlatie tussen de duur, de kwaliteit en de timing van je slaap […] Het bericht <strong>Waarom een goede nachtrust belangrijk is voor diabetespatiënten</strong> verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe gevaarlijk is een ‘hypo’? ‘Diabetespatiënten zijn de meest gedisciplineerde mensen ter wereld’ (20/09/2021 - De Morgen)
  Zo’n 500.000 kijkers van Vive le vélo zagen zondagavond hoe wielermanager Patrick Lefevere moeilijk uit zijn woorden raakte. Te diep in het glas gekeken, speculeerden veel twitteraars. Lefevere verklaarde zelf dat hij als diabetespatiënt last had van een hypo. ‘Diabetespatiënten moeten elke dag koorddansen om hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden’, licht endocrinoloog Chantal Mathieu (UZ Leuven) toe.
  [naar artikel]
 2. Steeds meer Belgen hebben diabetes (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op tien jaar tijd is het aantal pati&euml;nten met diabetes gestegen in ons land. Tussen 2008 en 2017 steeg het aandeel diabetespati&euml;nten ten opzichte...
  [naar artikel]
 3. Diabetes Liga roept om "afslankmiddel" Ozempic voor te behouden voor diabetespatiënten (08/08/2022 - VRT NWS)
  De Diabetes Liga, die patiënten met suikerziekte verenigt, roept artsen op om het geneesmiddel Ozempic niet meer voor te schrijven aan mensen zonder diabetes. Het medicijn wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel van patiënten met diabetes te regelen, maar het is ook populair bij anderen omdat je erdoor kan vermageren. Door de grote vraag, dreigt er een tekort en dat is zeer vervelend voor patiënten die het geneesmiddel gewoon zijn.
  [naar artikel]
 4. Diabetes Liga roept op om medicijn dat helpt om te vermageren voor te behouden voor diabetespatiënten: “Het is géén wondermiddel” (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Diabetes Liga roept artsen op om het geneesmiddel Ozempic niet meer voor te schrijven voor mensen zonder suikerziekte. Het medicijn werkt namelijk ook om te vermageren, en wordt daarvoor ook gebruikt door niet-diabetespatiënten. Daardoor dreigt er nu een tekort aan Ozempic. “Het is bovendien geen wondermiddel: je kunt niet een prikje spuiten en daarna chips en pizza eten zoveel je wilt.”
  [naar artikel]
 5. ‘Verwarring tussen hypo en dronkenschap deed al mensen in de cel belanden’ (20/09/2021 - De Morgen)
  Zo’n 500.000 kijkers van Vive le vélo zagen zondagavond hoe wielermanager Patrick Lefevere moeilijk uit zijn woorden raakte. Te diep in het glas gekeken, speculeerden veel twitteraars. Lefevere verklaarde zelf dat hij als diabetespatiënt last had van een hypo. ‘Diabetespatiënten moeten elke dag koorddansen om hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden’, licht endocrinoloog Chantal Mathieu (UZ Leuven) toe.
  [naar artikel]
 6. Nog beter dan een doktersvisite: hoe apps diabetespatiënten leren hun eigen gezondheid op peil te houden (10/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Als je chronische ziekte je sportieve krachttoer niet kan stoppen: onze Bicycle Guy beklimt cols met een missie (22/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Climbing for Life neemt al tien jaar Vlaamse wielertoeristen mee naar Frankrijk of Italië en verbindt dat met een missie. Die is simpel maar ambitieus: elke keer bewijzen en promoten dat ook mensen met een chronische ziekte een col aankunnen. Op het menu van de 10de feesteditie dit jaar: de diabetespatiënten in juni, patiënten met een longaandoening in september.
  [naar artikel]
 8. Neymar en co krijgen tips voor goede nachtrust, Ronaldo voert de druk op (12/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Omdat veel en goed slapen belangrijk is tijdens het WK, hebben de spelers van de Braziliaanse selectie een checklist gekregen met daarop negen tips voor een optimale nachtrust.
  [naar artikel]
 9. Vandenbroucke wil populaire “dieetspuit” alleen nog voor diabetici (15/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Minister Frank Vandenbroucke zal artsen en diëtisten vragen om Ozempic te gebruiken waarvoor het ontwikkeld is: voor diabetespatiënten en niet voor wie snel wil vermageren.
  [naar artikel]
 10. Vandenbroucke wil populaire “dieetspuit” alleen nog voor diabetici (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Minister Frank Vandenbroucke zal artsen en diëtisten vragen om Ozempic te gebruiken waarvoor het ontwikkeld is: voor diabetespatiënten en niet voor wie snel wil vermageren.
  [naar artikel]
 11. De natuurlijke oplossing voor een goede nachtrust (29/04/2019 - Metro)
  De extra krachtige formule voor een betere nachtrust is 100% natuurlijk en zorgt ervoor dat je beter kan in- en doorslapen. Dormeasan Nachtrust werkt zonder verslavende effecten en houdt het natuurlijke slaapproces intact, waardoor je weer fris en helder wakker wordt. Wist je dat: De natuurlijke ingrediënten die in Dormeasan gebruikt worden, worden binnen de 2 uur na de oogst verwerkt, zodat de maximale kracht van de stoffen behouden wordt. Bestel nu Dormeasan Nachtrust met 30% op farmaline.be. Het bericht De natuurlijke oplossing voor een goede nachtrust verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Ook kunstmatig brein kan een goede nachtrust gebruiken (18/06/2020 - Express)
  Ook het artificiële brein lijkt een nachtrust nodig te hebben om optimaal te kunnen blijven functioneren. Dat zeggen wetenschappers aan... The post Ook kunstmatig brein kan een goede nachtrust gebruiken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Ouders diabetespatiëntjes hoeven 's nachts niet meer te waken (23/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Medisch technologiebedrijf Medtronic lanceert nieuwe technologie waarmee diabetespati&euml;nten continu hun glucose kunnen meten en die controleren via...
  [naar artikel]
 14. Waarom u wakker hoort te liggen van een goede nachtrust (18/03/2019 - De Morgen)
  Afgelopen vrijdag was het Wereldslaapdag. Artsen en wetenschappers willen daarmee de aandacht vestigen op het belang van een goede nachtrust. Dat kan geen kwaad: voor veel mensen – oud én jong – is in slaap raken een ware worsteling. Piekeren we te veel? Ligt het aan de schermpjes waarnaar we tot ’s avonds laat staren? En hoe lokken we Klaas Vaak weer onze slaapkamer in? Hier zijn de hopelijk niet al te (of net wél?) slaapverwekkende antwoorden!
  [naar artikel]
 15. Grote regionale verschillen in sterftecijfers van coronapatiënten: “Belangrijk om hier lessen uit te trekken” (29/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens KU Leuven-intensivist Geert Meyfroidt is het belangrijk om lessen te trekken uit de grote onderlinge verschillen tussen ziekenhuizen in de sterftecijfers van coronapatiënten. Toch is het nog te vroeg om al te grote conclusies te trekken, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zo is een en ander mogelijk te verklaren omdat bepaalde ziekenhuizen bijvoorbeeld meer oudere patiënten hebben opgenomen.
  [naar artikel]
 16. Specialist waarschuwt na ophef rond Patrick Lefevere in ‘Vive le vélo’: “Je kan hypo zeer gemakkelijk verwarren met dronkenschap” (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Professor Chantal Mathieu, hoofd van de dienst endocrinologie aan het UZ Leuven, waarschuwt om niet te snel conclusies te trekken als je iemand ziet die boven zijn theewater lijkt te zijn. Ze doet dat na de ophef over Patrick Lefevere in ‘Vive le vélo’: volgens sommige kijkers had hij te veel gedronken, maar zelf vertelde Lefevere aan HLN dat hij diabetespatiënt is en een hypo - een sterke daling van de bloedglucosespiegel - kreeg. “Ik doe geen uitspraken over deze specifieke feiten, maar als je een hypo hebt kan je er inderdaad uitzien als iemand die te veel gedronken heeft”, aldus Mathieu. Diabetespatiënten worden daardoor soms onterecht gestigmatiseerd. “Ik heb vanmorgen al verscheidene mails gekregen van patiënten. ‘We worden weer weggezet als dronkaards’, schreven ze me.”
  [naar artikel]
 17. Steeds meer aanwijzingen dat coronavirus ook diabetes kan uitlokken (25/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Diabetespati&euml;nten behoren sowieso al tot de risicogroep en kunnen ernstig ziek worden na een besmetting met het coronavirus SARS-CoV-2. Maar steeds...
  [naar artikel]
 18. Lezersoproep: wat doet u om beter te slapen? (17/09/2021 - De Morgen)
  Dat een goede nachtrust essentieel is voor ons brein en ons lichaam, is al langer bekend. Door de pandemie is het aantal slechte slapers echter bijna verviervoudigd. Van slaapmaskers en verzwaringsdekens tot avondlectuur en meditatie: aan trucjes voor een goede slaap geen gebrek. Maar wat doet u om sneller in te dommelen? En hoe zorgt u voor een goede nachtrust? Laat het ons weten.
  [naar artikel]
 19. Uitvinder diabetestest dan toch 2,3 miljoen euro toegewezen na juridisch gevecht van 13 jaar (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Professor Ian Shanks (71) heeft met zijn uitvinding van bijna veertig jaar geleden het leven van miljoenen diabetespati&euml;nten veranderd. Shanks...
  [naar artikel]
 20. Patrick fietste met diabetespatiënt Jonathan naar Santiago de Compostella: “Bovenmenselijke prestatie” (13/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Goed voorbereid stapte Patrick Janssen uit Herderen (Riemst) op de fiets om de reis van zijn leven te maken: een pelgrimstocht voor de vrede naar Santiago de Compostella. Enkele dagen na zijn vertrek sloot ook diabetespatiënt Jonathan Aubrey uit Gent zich bij hem aan.
  [naar artikel]
 21. Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft verder afnemen (02/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De coronacijfers blijven de goede kant uitgaan. Er liggen nu minder dan 800 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 22. Sweet dreams! Slaapexpert legt uit waarom dromen zo belangrijk zijn voor je gezondheid (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De meeste dromen zijn bedrog, keelt menig mens luidkeels mee. Dat kan goed zijn, maar ze zijn wél een erg belangrijk onderdeel van je nachtrust. Slaapexpert Annelies Smolders legt uit waarom dromen zo heilzaam is, en wat de boosdoeners zijn van een droomgebrek. “In de ergste gevallen leidt het tot plotselinge verwardheid of hallucinaties.”
  [naar artikel]
 23. Kom op tegen Kanker slaakt noodkreet voor kankerpatiënten en zorgverleners: “Patiënten kunnen geïsoleerd raken” (21/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kom op tegen Kanker vreest dat kankerpatiënten en zorgpersoneel de dupe worden van de nieuwe coronagolf en trekt aan de alarmbel. Coronapatiënten nemen steeds meer ziekenhuisbedden in, waardoor de zorg voor patiënten met kanker en andere aandoeningen uitgesteld wordt. De constante druk zorgt er ook voor dat het ziekenhuispersoneel volledig op zijn tandvlees zit.
  [naar artikel]
 24. Nu we een uurtje langer mogen slapen: 9 dingen die u moet weten over slaap (28/10/2017 - VRT NWS)
  Waarom we slapen, is niet geweten, maar wel duidelijk is dat een goede nachtrust erg belangrijk is. Slaap heeft een grote invloed op ons leven, van onze gezondheid tot ons humeur, en zelfs op onze levensverwachting. Daarom zetten we negen wetenswaardigheden over slaap op een rijtje, voor nachtuilen en vroege vogels.
  [naar artikel]
 25. Een op de drie kankerpatiënten krijgt na chemo hartproblemen (28/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kankerpatiënten worden vaak hartpatiënten, omdat bepaalde soorten chemotherapie tot hartschade kunnen leiden. “Van de patiënten die kanker overleven, wordt één op de drie hartpatiënt”, zegt doctoraatsonderzoeker Sibren Haesen (UHasselt).
  [naar artikel]
 26. Type 1 diabetes leidt niet tot verhoogd risico op ziekenhuisopname bij coronabesmetting (13/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Niet &aacute;lle diabetespati&euml;nten lopen een verhoogd risico dat een besmetting met Covid-19 bij hen slecht afloopt. Het verhoogd risico is er enkel bij...
  [naar artikel]
 27. Ook voor gewaarborgd inkomen moeten verzekeraars het verleden vergeten (29/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  De meerderheidspartijen hebben een akkoord bereikt over de uitbreiding van het recht om vergeten te worden. Net zoals vandaag al geldt voor een schuldsaldoverzekering, zal de verzekeraar voor een polis op een gewaarborgd inkomen geen rekening meer kunnen houden met het ziekteverleden van de cliënt. Onder meer diabetespatiënten en wie genezen is van kanker zullen daardoor gemakkelijker en sneller een inkomensverzekering kunnen nemen.
  [naar artikel]
 28. Aantal coronapatiënten in ziekenhuis blijft dalen (02/09/2022 - De Standaard)
  De coronacijfers blijven de goede kant uitgaan. Er liggen nu minder dan 800 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat blijkt vrijdag uit de cijfers op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 29. Nieuwe behandeling vernietigt tumoren bij terminaal zieke kankerpatiënten (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoopvol nieuws voor kankerpatiënten. Een nieuwe behandeling lijkt tumorcellen te vernietigen bij mensen met terminale hoofd- en halskanker. Bij sommige patiënten bleken de tumoren zelfs helemaal te verdwijnen. Het zou ook andere kankerpatiënten kunnen helpen.
  [naar artikel]
 30. Dit zijn de reservisten die Poetin naar Oekraïne stuurt: van docent tot 63-jarige diabetespatiënt (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Slechts twee weken opleiding zouden de reservisten krijgen voor ze naar het front in Oekraïne worden gestuurd. Dat blijkt toch uit een stiekem opgenomen filmpje in een van de rekruteringscentra in Rusland. Bovendien zijn het zeker niet allemaal jonge, gezonde mannen die het Oekraïense leger moeten helpen verslaan. Zelfs een 63-jarige diabetespatiënt is thuis opgehaald.
  [naar artikel]
 31. Kom op tegen Kanker slaakt noodkreet voor kankerpatiënten en zorgverleners: “Druk wordt groter, patiënten kunnen geïsoleerd raken” (21/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Kom op tegen Kanker vreest dat kankerpatiënten en zorgpersoneel de dupe worden van de nieuwe coronagolf en trekt aan de alarmbel. Coronapatiënten nemen steeds meer ziekenhuisbedden in, waardoor de zorg voor patiënten met kanker en andere aandoeningen uitgesteld wordt. De constante druk zorgt er ook voor dat het ziekenhuispersoneel volledig op zijn tandvlees zit.
  [naar artikel]
 32. Kom op tegen Kanker slaakt noodkreet voor kankerpatiënten en zorgverleners: “Druk wordt groter, patiënten kunnen geïsoleerd raken” (21/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Kom op tegen Kanker vreest dat kankerpatiënten en zorgpersoneel de dupe worden van de nieuwe coronagolf en trekt aan de alarmbel. Coronapatiënten nemen steeds meer ziekenhuisbedden in, waardoor de zorg voor patiënten met kanker en andere aandoeningen uitgesteld wordt. De constante druk zorgt er ook voor dat het ziekenhuispersoneel volledig op zijn tandvlees zit.
  [naar artikel]
 33. Waarom een grote kuis in je sociaal netwerk positief is voor je gezondheid (02/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een gezonde levensstijl, mooie uitstraling, goede job, veel geld. Allemaal ingredi&euml;nten voor een gelukkig leven als je het aan de meeste mensen...
  [naar artikel]
 34. Kom op tegen Kanker slaakt noodkreet voor kankerpatiënten en zorgverleners (21/11/2021 - VRT NWS)
  Kom op tegen Kanker vreest dat kankerpatiënten en zorgpersoneel de dupe worden van de nieuwe coronagolf en trekt aan de alarmbel. Coronapatiënten nemen steeds meer ziekenhuisbedden in, waardoor de zorg voor patiënten met kanker en andere aandoeningen uitgesteld wordt. De constante druk leidt er ook toe dat het ziekenhuispersoneel volledig op zijn tandvlees zit.
  [naar artikel]
 35. Kom op tegen Kanker slaakt noodkreet voor kankerpatiënten en zorgverleners (21/11/2021 - De Standaard)
  Coronapatiënten nemen steeds meer ziekenhuisbedden in, waardoor de zorg voor patiënten met kanker en andere aandoeningen uitgesteld wordt. Door de constante druk zit het ziekenhuispersoneel volledig op zijn tandvlees. Kom op tegen Kanker vreest dat kankerpatiënten en zorgpersoneel de dupe worden van de nieuwe coronagolf en trekt aan de alarmbel.
  [naar artikel]
 36. OVERZICHT. Aantal patiënten in ziekenhuizen blijft afnemen, overlijdens nemen nog toe (19/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Vrijdag lagen nog 3.135 mensen in het ziekenhuis, zo blijkt zaterdagochtend uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is een daling met 18 procent. Op de afdelingen intensive care liggen nog 338 patiënten, een daling met 15 procent. Ook de andere parameters gaan in de goede richting. Alleen de sterftecijfers gaan nog licht omhoog.
  [naar artikel]
 37. Ook Linde Merckpoel had geen reukzin meer na corona: “Pas door het kwijt te zijn, besef je hoe belangrijk het is” (02/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bij zo’n 60% van de coronapatiënten treedt geurverlies op. Bij de meeste patiënten recupereert dat geurverlies al na een maand spontaan. “Bij 10% van de patiënten is het reukverlies blijvend. Het is daarom aangewezen om te starten met geurtraining”, zegt dokter Tine De Belder van ZNA. Studio Brussel-gezicht Linde Merckpoel doet het dagelijks.“Ik ruik voor een groot stuk weer, maar ik voel dat er nog een segment ontbreekt.”
  [naar artikel]
 38. Ook Linde Merckpoel had geen reukzin meer na corona: “Pas door het kwijt te zijn, besef je hoe belangrijk het is” (02/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bij zo’n 60% van de coronapatiënten treedt geurverlies op. Bij de meeste patiënten recupereert dat geurverlies al na een maand spontaan. “Bij 10% van de patiënten is het reukverlies blijvend. Het is daarom aangewezen om te starten met geurtraining”, zegt dokter Tine De Belder van ZNA. Studio Brussel-gezicht Linde Merckpoel doet het dagelijks.“Ik ruik voor een groot stuk terug, maar ik voel dat er nog een segment ontbreekt.”
  [naar artikel]
 39. Minder dan 900 coronapatiënten in het ziekenhuis (30/08/2022 - De Standaard)
  Het blijft de goede kant uitgaan met de coronacijfers en er liggen intussen minder dan 900 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat blijkt dinsdag uit de cijfers op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 40. OVERZICHT. Nog minder dan 800 coronapatiënten in onze ziekenhuizen (02/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven de goede kant uitgaan. Er liggen nu minder dan 800 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit de cijfers op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 41. Coronacijfers evolueren gunstig: minder dan 900 patiënten in ziekenhuis (30/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het blijft de goede kant uitgaan met de coronacijfers. Er liggen intussen minder dan 900 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de cijfers op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 42. ‘s Avonds op je smartphone zitten schadelijker dan tv kijken (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor een goede nachtrust is het niet aan te raden om je mobiele telefoon te checken voor het slapen gaan. Waarom is dat?
  [naar artikel]
 43. Kom op tegen Kanker slaakt noodkreet voor kankerpatiënten en roept iedereen op zich te laten vaccineren (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kom op tegen Kanker vreest dat kankerpatiënten en zorgpersoneel de dupe worden van de nieuwe coronagolf en trekt aan de alarmbel. Coronapatiënten nemen steeds meer ziekenhuisbedden in, waardoor de zorg voor patiënten met kanker en andere aandoeningen uitgesteld wordt. De constante druk zorgt er ook voor dat het ziekenhuispersoneel volledig op zijn tandvlees zit.
  [naar artikel]
 44. Coronacijfers blijven goede richting uitgaan (16/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Dinsdag lagen nog 3.514 mensen in het ziekenhuis, zo blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is een daling met 16 procent. Op de afdelingen intensive care liggen nog 363 patiënten, een daling met 16 procent.
  [naar artikel]
 45. Zelfs 63-jarige diabetespatiënt is thuis opgehaald: dit zijn de reservisten die Poetin naar het front stuurt (24/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Slechts twee weken opleiding zouden de reservisten krijgen voor ze naar het front in Oekraïne worden gestuurd. Dat blijkt toch uit een stiekem opgenomen filmpje in een van de rekruteringscentra in Rusland. Bovendien zijn het zeker niet allemaal jonge, gezonde mannen die het Oekraïense leger moeten helpen verslaan. Zelfs een 63-jarige diabetespatiënt is thuis opgehaald.
  [naar artikel]
 46. OVERZICHT. Aantal covidpatiënten in ziekenhuis stijgt met 18 procent, aantal patiënten op intensieve blijft onder grens van 400 (18/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er lagen maandag 2.323 coronapatiënten in het ziekenhuis, een stijging met 18 procent tegenover dezelfde dag een week eerder. Het aantal patiënten op intensieve zorg daarentegen daalde met een tiende tot 396. Dat blijkt dinsdagochtend uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 47. OVERZICHT. Aantal covidpatiënten in ziekenhuis stijgt met 18 procent, aantal patiënten op intensieve blijft onder grens van 400 (18/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er lagen maandag 2.323 coronapatiënten in het ziekenhuis, een stijging met 18 procent tegenover dezelfde dag een week eerder. Het aantal patiënten op intensieve zorg daarentegen daalde met een tiende tot 396. Dat blijkt dinsdagochtend uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 48. 7 redenen waarom je nóg vroeger zou moeten opstaan (08/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vond jij het al pijnlijk genoeg toen je wekker om half 7 abrupt een einde maakte aan je nachtrust, en bijgevolg ook je goede humeur? Wel, wat zou...
  [naar artikel]
 49. Kleurrijke sokken tegen ongeneeslijke ziekte muco: twee patiënten leggen uit waarom onderzoek steunen zo belangrijk is (15/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bij elke maaltijd pillen moeten nemen om de spijsvertering op gang te brengen en elke dag uren besteden aan aerosollen en kinesitherapie om goed te kunnen ademen. Voor de 1.362 Belgen die aan mucoviscidose lijden is het dagelijkse kost. Naar aanleiding van de Europese mucoweek lanceert de Mucovereniging de campagne #mucosocks. De opbrengst van deze online vrolijke sokkenverkoop gaat naar het wetenschappelijk onderzoek naar muco. Stan Van Veen (8) en Lieze Schelkens (24) vertellen waarom een paar kleurrijke sokken kopen voor hen zo belangrijk is.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy