Gezonder eten begint in de supermarkt, maar dat is niet altijd evident. Want hoe maak je de slimste keuzes? En waar moet je op letten als je de etiketten van producten leest? Op dag 9 van de ‘Start Gezond’-challenge helpt Sandra Bekkari je op weg in de supermarkt en geeft ze je de ultieme tips om gezond te shoppen. “Voor de ingrediënten geldt: hoe korter de lijst, hoe beter.” [naar artikel]
Frietjes met mayonaise om de week mee af te sluiten of een stuk taart als traktatie voor een verjaardag? Niets mis mee. “Als je van je gezonde eetpatroon een levensstijl wil maken, moet er ruimte zijn om te genieten van extraatjes”, vertelt Sandra Bekkari. Hoe zorg je ervoor dat je niet voortdurend het gevoel hebt dat één ongezondere snack het verpest heeft? Op dag 7 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt de chef 5 tips om verstandig te leren zondigen. [naar artikel]
Gezonder eten begint in de supermarkt, maar dat is niet altijd evident. Want hoe maak je de slimste keuzes? En waar moet je op letten als je de etiketten van producten leest? Op dag 9 van de ‘Start Gezond’-challenge helpt Sandra Bekkari je op weg in de supermarkt en geeft ze je de ultieme tips om gezond te shoppen. “Voor de ingrediënten geldt: hoe korter de lijst, hoe beter.” [naar artikel]
Je wil graag vers en gezond koken, maar je hebt er niet altijd de tijd voor: dat is de realiteit voor velen. “Dankzij een goede voorbereiding of mealpreppen heb je een hele week lang eten", tipt Sandra Bekkari. Op dag 13 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt ze 8 efficiënte tips om het aan te pakken op zo weinig mogelijk tijd. “Hou restjes groenten van je avondmaal bij om er een lunch mee te maken.” [naar artikel]
Voor de ene een kop koffie, voor de andere een boterham met kaas, en voor nog iemand anders helemaal niets: iedereen ontbijt anders. “Toch is een gezond ontbijt écht belangrijk”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. In dag 3 van de ‘Start Gezond’-challenge legt ze uit hoe je een gezond ontbijt samenstelt en hoe je zo een energiedip voorkomt in de namiddag. “Eet nooit elke dag hetzelfde.” [naar artikel]
Gezonder eten en meer bewegen: die goede voornemens heb je misschien al. Maar hoe pak je ze dit jaar aan met succes? HLN-Chef Sandra Bekkari deelt 14 dagen lang tips in een ‘Start Gezond’-challenge waarin ze uitlegt hoe je stap voor stap bouwt aan een gezondere levensstijl die je wél moeiteloos kan volhouden. “Ga op zoek naar jouw persoonlijke motivatie: waarom wil je deze voornemens waarmken? [naar artikel]
Iedere week laat Billie zich inspireren door de levenslessen van een bekende Vlaming. Een lang en gezond leven. De toverformule daarvoor bestaat (nog) niet. Gelukkig zijn er wel een aantal healthy aging-tips van Sandra Bekkari. “Vind je ‘ikigai’. Iets dat zin geeft aan je leven.” [naar artikel]
Minstens twee liter water per dag drinken is een aanbeveling die we bijna overal horen. Maar klopt die? En hoe geraak je aan die hoeveelheid? In dag 2 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt HLN-chef Sandra Bekkari 7 tips om probleemloos voldoende aantal glazen te drinken. “Als je te weinig water drinkt, ga je jezelf snel moe en futloos voelen en heb je het moeilijker om jezelf te concentreren.” [naar artikel]
Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.” [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Dubbel feest voor HLN-chef Sandra Bekkari. Afgelopen zomer werd ze 50 en haar Sana-methode bestaat al vijftien jaar. Dat viert ze met haar nieuw boek ‘Lang Leve Gezond’. Met haar eetfilosofie hielp ze al honderden mensen naar een gezond gewicht én die behouden dat ook. Hoe staat ze zo gezond in het leven? En welke tips heeft ze om je eetgewoonten probleemloos aan te passen? Met HLN Eten deelt ze de antwoorden én exclusief 3 recepten uit haar nieuw boek in primeur. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Een klad mayonaise op een wit broodje, gevolgd door een sneetje ham, kaas, een eitje en groentjes: het bekend 'smoske'. Laat we het voortaan beter aan ons voorbijgaan? [naar artikel]
Heel wat goede voornemens draaien niet alleen rond een gezonder eetpatroon, maar ook rond meer beweging. Hoe begin je daar dan aan? En moet je meteen elke dag beginnen sporten? In dag 6 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt Sandra Bekkari 6 tips om op een subtiele manier meer beweging in je dag te steken. “Probeer kleine beweegsnacks in je dag te steken om je lichaam wakker te schudden.” [naar artikel]
Minstens twee liter water per dag drinken is een aanbeveling die we bijna overal horen. We weten dat het drinken van water belangrijk is: als je te weinig drinkt, voel je je moe, kan je je moeilijker concentreren en kan je dorst verwarren met honger. In dag 2 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt HLN-chef Sandra Bekkari hoe je daar probleemloos aan geraakt. [naar artikel]
Minder vlees eten is beter voor ons lichaam en voor de planeet, maar hoe begin je daaraan? En mis je geen voedingsstoffen door vlees te schrappen? Op dag 12 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt Sandra Bekkari hoe je er op een smakelijke manier mee omgaat. “Deze boontjes zijn de ideale apérosnack.” [naar artikel]
Dubbel feest voor HLN-chef Sandra Bekkari. Afgelopen zomer werd ze 50 en haar Sana-methode bestaat al vijftien jaar. Dat viert ze met haar nieuw boek ‘Lang Leve Gezond’. Met haar eetfilosofie hielp ze al honderden mensen naar een gezond gewicht én die behouden dat ook. Hoe staat ze zo gezond in het leven? En welke tips heeft ze om je eetgewoonten probleemloos aan te passen? Met HLN Eten deelt ze de antwoorden én exclusief 3 recepten uit haar nieuw boek in primeur. [naar artikel]
Om de goede voornemens dit jaar wél vol te houden, deelt HLN-chef Sandra Bekkari elke dag in de ‘Start Gezond’-challenge een praktische tip over gezond eten en bewegen. Als afsluiter van deze challenge beantwoordt Sandra enkele lezersvragen over gezondheid, eten en diëten. Worstel jij ergens mee of heb je vragen over één van de tips? Stel je vraag hieronder en lees het antwoord op zondag 22 januari. [naar artikel]
Ben jij ook zo’n Sandra Bekkari fan? Goed nieuws, want vanaf nu vind je al haar recepten ook terug onder een icoontje op je smartphone. Vandaag lanceerde de tv-chef namelijk haar eigen app: De recepten van Sandra. Van Nooit meer Diëten 1 tot Family Food. In haar nieuwe app deelt voedingsdeskundige Sandra Bekkari meer dan […] Het bericht Sandra Bekkari bundelt haar culinair oeuvre in een app: De recepten van Sandra verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Op dag 4 van de ‘Start Gezond’-challenge van Sandra Bekkari en HLN Eten ben je al goed op weg om je gezonde voornemens waar te maken dit jaar. Merk je nog niet het gewenste verschil en ervaar je ondanks het drinken van voldoende water en het eten van een gezond ontbijt nog steeds een energiedip? Dan kan dat aan de tussendoortjes liggen. Hoe kies je de juiste? En zijn er waar je onbeperkt van kan snacken? Sandra Bekkari deelt 7 tips én een recept. [naar artikel]
Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]
Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.” [naar artikel]
Wie gezond eten zegt, denkt meteen aan Sandra Bekkari. De Vlaamse voedingsdeskundige heeft intussen een hele resem kookboeken en -producten op haar naam staan. Maar een gezond lichaam, dat bereik je niet alleen door middel van healthy food. In haar nieuwe publicatie ‘Lang Leve(n) Gezond’ bekijkt Bekkari gezondheid daarom vanuit een breder standpunt, inclusief pilatesoefeningen. [naar artikel]
Je weet dat water drinken goed is voor je lijf, en toch drink je er te weinig van. “Terwijl amper één procent te weinig vocht al kan leiden tot tien procent prestatieverlies”, zegt HLN-chef Sandra Bekkari. Ze geeft zes concrete tips om te zorgen dat je elke dag toch voldoende gehydrateerd bent. “Ook via deze voeding en dranken kun je jouw vochthuishouding op peil houden.” [naar artikel]
Staat er aankomend weekend een paasbrunch op de planning, maar heb je geen idee wat te serveren? “Het moeten niet altijd alleen maar koffiekoeken, een traditionele omelet of pistolets met kaas zijn”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. Ze deelt 5 tips én 5 exclusieve recepten om er een gezondere brunch van te maken, waarmee je iedereen tevreden stelt aan tafel. “Niet alles moet volledig zelfgemaakt zijn.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.